به گفته دانشمندان دانشگاه نیوکسل شنا کردن درفاصله ای بسیار نزدیک از دلفینها و تلاش برای لمس کردن آنها برای اینجانداران زیبا و حساس به شدت استرس آور است و از این رو آنها در تلاشند بهگونه ای این تاثیر منفی طولانی مدت را در دلفینها کاهش دهند.
"پر برگرن" یکی از دانشمندان حاضر در این مطالعات می گوید هر زمانقایق توریستها در منطقه سکونت دلفینها حضور پیدا می کند این جانداران بهشدت برآشفته شده و مدت کوتاهتری را به تغذیه اختصاص می دهند این فرایندتاثیر بسیار منفی نه تنها بر روی هر یک از دلفینها به جا می گذارد، بلکهدر طولانی مدت بر روی جمعیت کل این جانداران تاثیر گذاشته و می تواند بهنابودی تدریجی آنها منجر شود.
دیگر دانشمندان معتقدند شنا کردن با غریبه ها می تواند دلفینها رادچار اختلالات روانشناسانه کند جزیره "زانزیبار" در آفریقای جنوبی یکی ازمعدود مناطقی است که در آن توریسم جایگزین شکار دلفینها شده و این مطالعاتنیز در این جزیره انجام گرفته است.
محققان با زیر نظر گرفتن دلفینها طی دوره ای 40 روزه دریافتند در حضورقایقهای توریستی مدت زمان استراحت دلفینها از 38 درصد از روز به 10 درصدکاهش پیدا می کند و در عین حال مدت زمانی که این ماهی های هوشمند برایجستجوی غذا و برقراری ارتباط با دیگر اعضای گروه نیاز دارند نیز از حدود 19 تا 10 درصد به 10 تا 4 درصد کاهش می یابد.
از سویی دیگر رفتارهای رفت و آمد یا حرکات کلی این جانداران با حضورقایقهای توریستی به حداقل میزان خود می رسد به گفته دانشمندان با وجوداینکه متوقف کردن شکار دلفینها در این منطقه و جایگزینی آن به واسطهتوریسم قدمی بسیار بزرگ و ارزشمند برای حفظ دلفینها به شمار می رود، اماسیستم جدید به گونه ای دیگر این جانداران را در معرض خطر و آسیب روحی قرارداده و باید قوانین جدیدی برای کنترل این تاثیر منفی تعیین شوند.
بر اساس گزارش تلگراف، در واقع با حضور توریستها در منطقه میزان انرژیمصرفی دلفینها از انرژی که جذب می کنند پیشی می گیرد زیرا فرصت استراحت وتغذیه آنها کاهش پیدا کرده و این جانداران به تدریج ضعیف می شوند.