به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

نور

 

دانشمندان انگليسي يك گونه جديد سلاح ليزري ساخته‌اند كه مي‌تواند اهداف در حال حركت را تا فاصله نزديك به دو كيلومتري مورد هدف قرار دهد.

 

شركت صنايع دفاعي BAE سيستمز براي دفاع در برابر حملات دزدان دريايي به كشتي‌هاي خصوصي و تجاري در سواحل سومالي دست به ساخت اين دستگاه غير مرگبارزده است.

 

اين ليزر در زمان حمله دزدان دريايي، كشتي را در پوششي سبزرنگ پنهان كرده و باعث مي‌شود تا دزدان ديد درستي از كشتي پيدا نكرده يا نتوانند به آن شليك كنند.

 

اين دستگاه كه هم در شب و هم در روز كار مي‌كند، قرار است در منطقه آزمايشات ليزرس وركسترشاير انگليس مورد آزمايش قرار گيرد.

 

به گفته روي كلارك، سخنگوي شركت BAE، كشتي‌رانان از اين ليزر مانند تابش نور خورشيد كه ديد طرف مقابل را تار مي‌كند براي پنهان شدن استفاده خواهند كرد.

 

كاركرد اين ليزر به صورت تابش متمركز يك نور سبزرنگ است كه ديد هر كسي را كه به سمت آن نگاه مي‌كند تار كرده و در نتيجه باعث سرگرداني دزدان دريايي مي‌شود.

 

اين شركت ليزر مذكور را براي تركيب با رادار فركانس بالايي ساخته كه مي‌تواند قايق‌هاي كوچك مورد استفاده دزدان دريايي را موقعيت‌يابي كند.

 

اين رادار پس از موقعيت يابي قايق‌ها، ليزر سبزرنگ را به سمت آنها هدايت مي‌كند. اين ليزر در عين حال بي‌خطر بوده و به چشمان افرادي كه به آن خيره مي‌مانند آسيبي نمي‌رساند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 10:04 PM

پروتئینهای مصنوعی

 

در ارگانیسمهای زنده، پروتئینها در اندامکهای سلولی ویژه ای به نام "ریبوزمها" تشکیل می شوند.


اطلاعات لازم برای ساخت پروتئینها در DNA که در داخل هسته سلول قرار دارد نوشته شده است. در حقیقت DNA از یک RNA پیام رسان که از هسته خارج شده و اطلاعات را به ریبوزمها انتقال می دهد خارج می شود.

 

این اطلاعات به صورت یک کد سه حرفی خوانده می شود و یک آمینواسید را تشکیل می دهد. یک پروتئین حداقل از صد آمینواسید ساخته می شود.

 

اکنون گروهی از محققان به سرپرستی "مایکل هخت" استاد شیمی دانشگاه پرینستون برای اولین بار موفق شدند پروتئین های کارآمدی را ایجاد کنند که به روشی کاملا متفاوت از آنچه در بدن ارگانیسمهای زنده ایجاد و تکثیر می شوند ساخته شده اند به طوری که این محققان با استفاده از یک گام بلند در بیولوژی سنتزی موفق شدند این پروتئینها را به روشی مصنوعی ایجاد کنند.

 

به منظور دستیابی به این هدف، این دانمشندان حدود یک میلیون زنجیره آمینواسید تولید کردند که داخل ساختارهای سه بعدی پیچ خورده بودند.

 

سپس این محققان، برخی از این مولکولها را انتخاب کرده و وارد 27 نمونه از باکتری "ای- کولی" کردند. نتایج این تحقیقات به طور شگفت انگیزی نشان داد که این میکروارگانیسمها با استفاده از این ماشینهای مولکولی عجیب و جدید رشد کردند.

 

براساس گزارش Genetic Engineering News، به ویژه، این پروتئینها چهار ژن را که برای حیات ضروری هستند به خدمت گرفتند.

 

در مرحله بعد، این باکتریها در کنار باکتریهای گروه کنترل که بدون ژن و بدون پروتئنهای جدید بودند در شرایط استرس محیطی قرار گرفتند.

 

نتایج این تحقیقات نشان داد که باکتریهای گروه کنترل همگی مردند درحالی که باکتریهای دارای پروتئینهای مصنوعی موفق شدند کلونی تشکیل دهند.

 

این نتایج زمانی حیرت انگیزتر می شوند که به این نکته توجه شود که هرگز مشابه این پروتئینهای مصنوعی در محیطهای طبیعی وجود نداشته اند

 

سال گذشته تیم تحقیقاتی "کریگ ونتر" موفق شد اولین باکتری مصنوعی را ایجاد کند، اما اگر نتایج به دست آمده در دانشگاه پرینستون تائید شود احتمالا باکتریهای مصنوعی آینده چیزی کاملا متفاوت از آنچه خواهند بود که می شناسیم.

ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 10:02 PM

ماهی‌های پشه‌خوار

مطالعاتی که پیش از این بر روی ماهی های پشه خوار صورت گرفته بود نشان داده اند که این ماهی ها حقیقتا می توانند بشمارند و در بررسی های آزمایشگاهی میان کمیتهای عددی تفاوت قائل شوند.

 

اکنون بررسی های جدید نشان می دهند این ماهی ها نه تنها می توانند تفاوت میان اعداد کوچکی مانند 4 و 8 را از هم تشخیص دهند، بلکه می توانند تفاوت کمیتهای عددی بزرگتری مانند 100 و 200 را نیز به خوبی درک کنند.

 

"کریستیان آگریلو" از دانشگاه پادوا در ایتالیا می گوید زمانی که بر روی جاندارانی مانند این ماهی ها مطالعه انجام می گیرد نمی توان انتظار دیدن چنین نتایجی را از جانب آنها داشت. آنها بسیار شگفت انگیزند. اما این مهارتهای عددی زمانی که نسبت میان اعداد تغییر می کند، به کلی از هم پاشیده می شود، رویدادی که در میان داوطلبان انسانی نیز مشابه است.

 

در این آزمایشها به یک ماهی پشه خوار آموزش داده شد که در صورت عبور از میان دری که بر روی آن تعدادی مشخص از اشکال هندسی قرار داشت، می تواند به گروهی از هم نوعانش بپیوندد. سپس ماهی درون مخزنی قرار می گرفت که در آن مخزن دو در با تعداد متفاوتی از اشکال هندسی قرار داشت. در ابتدا ماهی نمی دانست کجا باید برود و به صورت اتفاقی یکی از درها را انتخاب می کرد، اما با گذشت زمان ماهی به تدریج به واسطه رویدادهایی فراتر از شانس یا اتفاق، در درست را انتخاب می کرد.

 

در آزمایش جدید همین روند تکرار می شود تنها با این تفاوت که تعداد اشکال هندسی بر روی درها زیادتر می شود و ماهی ها نیز با مواجه شدن با تغییری بزرگ در تعداد شکلهای هندسی به کلی تمرکز خود را از دست می دهند. اما دوباره پس از گذشت مدت زمانی می توانند تفاوتهای عددی را تشخیص داده و درِ درست را انتخاب کنند.

 

از دیگر نتایج به دست آمده این است که هرچه تعداد اشکال هندسی موجود بر روی درها نسبت به یکدیگر اختلاف کمتری داشته باشند، درصد خطای ماهی ها بالا می رود. برای مثال زمانی که نسبت اشکال بر روی دو در یک به دو، یا دو به سه باشد، نسبت به زمانی که این میزان سه به چهار باشد موفقیت ماهی در انتخاب درستِ در بیشتر است.

 

بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، آزمایشهایی با محتوی مشابه بر روی انسانها نشان داد که با وجود بالاتر بودن میزان دقت در انسانها، تغییر ناگهانی نسبت اعداد به یکدیگر انسانها را نیز به اندازه ماهی های پشه خوار گیج می کند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 10:01 PM

محققان باغ وحش لندن و پروژه "سدهای مرجایی حاشیه ای" با شناسایی 10 گونه مرجانی در معرض خطر نشان دادند که به ویژه گونه های "مرجانهای بالشتی" که شبیه به مغز هستند و مرجانهای لوله ای نیاز به حفاظت فوری دارند.

 

به گفته این محققان، تپه های مرجانی حاره ای که بیش از میلیونها سال از تکامل آنها می گذرد بین 30 تا 50 سال آینده منقرض خواهند شد.

 

نجات این گونه ها می تواند کلید سازگاری آینده سدهای مرجانی با تغییرات آب و هوایی باشد. گونه دیگری که با خطر نابودی مواجه است مرجان دو مرواریدی نام دارد که یک منبع غذایی مطلوب برای لاک پشت های دریایی است.

 

همچنین مرجان قارچی شکل که حداکثر از 15نوع میگوی رنگی حمایت می کند نیز در معرض انقراض است.

 

براساس گزارش گاردین، این اکوسیستمهای ماقبل تاریخ از حدود 400 میلیون سال قبل وجود داشته اند و با وجود اینکه تنها 2/0 درصد از بستر اقیانوس را پوشانده اند از یک سوم حیات دریایی محافظت می کنند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 10:00 PM

محققان موسسه فناوري كاليفرنيا نوعي شيشه فلزي اختراع كرده‌اند كه مانند شيشه محكم و مانند استيل سخت است.

هنگامي كه شيشه ترك مي‌خورد، اين ترك گسترش پيدا مي‌كند چرا كه شيشه با وجود محكم و مقاوم بودن در برابر تغيير شكل، سختي فلزاتي مانند آلومينيوم و استيل را ندارد. اكنون با اين ماده جديد كه البته هزينه بسيار بالايي دارد در آينده‌اي نزديك امكان دستيابي به هر دو ويژگي در يك محصول فراهم مي‌شود.

 

برخي منتقدان اين ماده جديد را به دليل هزينه بالاي آن مقرون به صرفه نمي‌دانند. البته مخترعان معتقدند اين شيشه در اندازه كوچك براي همه قابل استفاده است.

 

اين ماده براي مثال در كاشت‌هاي ارتودنسي به دليل مقاومت بالاي آن قابل استفاده است.

 

شيشه فلزي براي اولين حدود 50 سال پيش در اين موسسه كشف شده بود. با وجود دارا بودن ساختار هسته‌اي شيشه، اين ماده مات بوده و و ظاهري براق و فلزي دارد.


ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 9:58 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 30

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822865
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی