6. از کار کردن با خط فرمان در لينوکس دوري نکنيد.
نميدانم که چرا اکثر کاربران رايانه از رفتن بهسمت خط فرمان سيستمعامل فرار ميکنند بهگونهاي که انگار خط فرمان پيچيدهترين ابزاري است که تاکنون ديدهاند!
من کاربران زيادي را ميشناسم که به آساني با نرمافزار پيچيده فتوشاپ کار ميکنند اما همين که اسم خط فرمان ميآيد، دست و پايشان را گم ميکنند.
من هرگز نتوانستم اين سطح از پيچيدگي خط فرمان را براي کاربران ويندوز درک کنم اما اين را ميدانم که کاربري که لينوکس را بهعنوان سيستمعامل شخصي خود انتخاب کرده، ديگر نبايد از خط فرمان دوري کند.
وجود خط فرمان در لينوکس خيلي هم حياتي نيست اما زماني که شما کار با آنرا فرا بگيريد تواناييهاي بيشتري را خواهيد داشت و ميتوانيد کنترلکننده مطلق و شايسته رايانه خود باشيد.
7. بهسرعت تسليم نشويد.
موضوع ديگري که هنگام کار با لينوکس به چشم ميخورد اين است که کاربران مهاجر بعد از چند ساعت کوتاه و يا يکي دو روز کار با لينوکس، بهسرعت تسليم بيگانگي محيط شده و به دلايلي از کار کردن با آن منصرف ميشوند و معمولا بهسرعت تصميم ميگيرند که بهتر است دوباره بهسراغ ويندوز دوستداشتني خود برگردند.
من نميدانم که چرا آنها زماني که بعضي از مسائل ساده لينوکس را درک نميکنند سريع تصميم به ترک آن ميگيرند. مثلا زماني که آنها بايد از يک نرمافزار اختصاصي و يا يک فايل با فرمت خاص استفاده کنند.
بهتر است قبل از اينکه يک تصميم زودهنگام بگيريد کمي دقت کرده و يا در مورد نرمافزارهاي اختصاصي لينوکس مطالعه کنيد.
هر تغييري نيازمند کسب يکسري آگاهي جديد است.
لينوکس اين روزها آنقدر پيشرفت کرده که ديگر از درخواستهاي غيرمعمول در آن خبري نيست و بهندرت پيش ميآيد که کاربر در آن با مشکلي جدي مواجه شود.
اگر شما با کاربر تازهواردي مواجه ميشويد که گيج شده، بهتر است که کمي از وقت خود را به او بدهيد و وي را راهنمايي کنيد تا با يک تصميم نادرست و سريع با لينوکس خداحافظي نکند.
8. ورود بهعنوان ريشه
به همه کاربران لينوکس بگوييد که نبايد بهعنوان کاربر ريشه وارد سيستم شوند!
در لينوکس، کاربر ريشه ROOT کاربري است که دسترسي کامل مديريتي به سيستم را دارد که کاربران ديگر ندارند.
ورود به سيستم بهعنوان کاربر ريشه ميتواند موجب افزايش زياد خطر نفوذ به سيستم و يا امکان بروز اشکالات غيرقابل جبران بهدليل اشتباهات شما در کار با سيستم شود بنابراين هيچوقت بهعنوان کاربر ريشه وارد نشويد.
اگر بخواهيد در رايانه، اختيارات کامل مديريتي را داشته باشيد ميتوانيد از دستور "SU" براي ورود بهعنوان کاربر ريشه استفاده کرده و يا از "SUDO" براي آنکه فقط يک دستور را با اختيارات کاربر ريشه اجرا شود استفاده کنيد.
9. هر دستورالعملي که در ويندوز معنا دارد لزوما در لينوکس قابل اجرا نيست.
در لينوکس "C:" وجود ندارد و شما هيچگاه نبايد از کاراکتر "" استفاده کنيد. همچنين در نام فايلها نبايد از فاصله استفاده کنيد. اين فرمانهاي اشتباهي هستند که اکثر کاربران تازهوارد لينوکس از آن استفاده ميکنند.
سعي کنيد بهتدريج از ويندوز فاصله بگيريد و با دستورات لينوکس آشنا شويد. در لينوکس آدرس يک مسير بسيار مهم است و وجود يک کاراکتر نابهجا ميتواند سيستم شما را بههم بريزد.
10. از امنيت چشمپوشي نکنيد.
يک چيزي در درون من هست که بايد بگويم: "12 سال است که کاربر لينوکس هستم و هرگز رايانهام دچار ويروس و يا کرم نشده و حتي هک هم نشدهام."
اگر چه اين واقعيت هست اما بدان معنا نيست که وقتي کاربر لينوکس هستيد بايد از امنيت چشمپوشي کنيد. کاربران تازهکار لينوکس بايد بدانند که امنيت يک عامل تعيينکننده در هر سيستمعاملي است که هميشه بايد به آن توجه داشت.
مترجم: هانيه تندهوش
منبع: www.zdnet.com