به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

پوست و موي شما بازتاب وجود يا نبود بسياري از تعادل‌هاي بيوشيميايي در بدن است كه تحت تاثير عواملي مانند تغذيه، استرس، نگراني و برخي بيماري‌ها قرار مي‌گيرند به طوري كه اثر آنچه كه مي‌خوريم و آنچه كه مي‌انديشيم و احساس مي‌كنيم، خيلي سريع در پوست و موهايمان ظاهر مي‌شود.

عواملي مانند كم‌بودن اسيد معده، يبوست، كانديدا (نوعي قارچ پوستي)، سيستم ايمني ضعيف، يائسگي (در زنان)، عدم تعادل هورمون تستوسترون (در مردان)، تغذيه بد و ناكافي، كم‌آبي، سابقه خانوادگي، قرارگرفتن در معرض مواد شيميايي و نور خورشيد، سيگار كشيدن و ورزش بيش از حد مي‌توانند باعث خشكي و شكنندگي، موخوره و ريزش موي ناحيه‌اي و نيز چروك پوست و لكه‌هاي پوستي شوند. مو و ناخن به طور معمول پس از 6 ماه به نداشتن تعادل‌ها واكنش نشان مي‌دهند، در حالي كه پوست بسيار سريع‌تر واكنش نشان مي‌دهد چرا كه مسوول دفع انواع سموم است.

خوب بخوريد تا پوست و موي سالمي داشته باشيد

پوست خوب بازتاب يك دستگاه گوارش خوب است. افرادي كه به اختلالات پوستي مانند آكنه، روزاشي و پزورياسيس مبتلا هستند، اغلب از يبوست، نبود تعادل بين باكتري‌هاي خوب (پروبيوتيك‌ها) و بد دستگاه گوارش و ساير بيماري‌هاي گوارشي رنج مي‌كشند. 2 دليل اصلي اين بيماري‌ها، كمبود آب و فيبرهاي غذايي است كه از بروز يبوست جلوگيري مي‌كنند. نوشيدن آب به ميزان كافي به خارج‌شدن سموم از بدن كمك مي‌كند، مصرف توصيه شده براي فيبر در روز حدود 25 گرم است كه مي‌تواند از غلات سبوسدار، گل‌كلم، سيب، ‌ميوه‌هاي خشك، بذر كتان و غيره تامين شود. همچنين براي داشتن پوست خوب، بايد حتي‌الامكان از مصرف زياد قندها و كربوهيدرات‌ها اجتناب كرد. هرچه قند بيشتري بخوريم، قند بيشتري نيز وارد خون مي‌شود. اين موضوع در درازمدت مي‌تواند منجر به فرآيندي به نام گليكاسيون شود كه در آن مولكول‌هاي قند با چسبيدن به مولكول‌هاي پروتئين به آنها آسيب مي‌رسانند و در نهايت باعث آسيب به كلاژن، غضروف و رباط‌هاي پوست مي‌شوند، چروك‌ها شكل مي‌گيرند و پوست شروع به شل‌شدن و فروافتادگي مي‌كند. از ديگر ملاحظات تغذيه‌اي، مي‌توان به محدودكردن چربي‌هاي اشباع، كافئين و ساير محرك‌ها اشاره كرد. در اين ميان، مصرف اسيدهاي چرب ضروري توصيه مي‌شود كه براي ساختن غشاهاي سلولي، هورمون‌ها و ساير مواد شيميايي بدن مورد نياز هستند و براي بيماري‌هاي التهابي پوست مانند اگزما و آكنه و نيز براي افرادي كه پوست خشك دارند، حائز اهميت است. از منابع خوب اسيدهاي چرب مي‌توان به ماهي‌هاي آب سرد مانند ساردين و سالمون، مكمل‌هاي روغن ماهي، روغن بذر كتان و گردو اشاره كرد. همچنين پيروي از يك رژيم متعادل كه تمامي ويتامين‌هاي مورد نياز براي حفظ پوست و موي سالم را دربر داشته باشد، ضروري است؛ از جمله ويتامين A كه به رطوبت پوست و سلامت مو كمك مي‌كند.

ريبوفلاوين براي بهبود ضايعات پوستي، بخصوص در اطراف بيني، لب‌ها و دهان موثر است. نياسين نيز براي جلوگيري از ضايعات پوست، بخصوص در نواحي از بدن كه در معرض نور خورشيد قرار مي‌گيرد، مفيد است. ويتامين C براي مرطوب نگهداشتن پوست و ويتامين D براي حفظ سلامت پوست لازم است. بتاكاروتن نيز از پوست در برابر نور خورشيد محافظت مي‌كند. براي بهبود كيفيت پوست و مو، خوردن مواد خام مانند انواع ميوه‌ها و سبزيجات ارگانيك حائز اهميت است و سم‌زدايي را افزايش مي‌دهد. حرارت‌دادن غذاها در دماي بالاتر از 40 درجه سانتي‌گراد باعث تخريب بسياري از آنزيم‌ها، 50 درصد پروتئين‌ها و70 تا 90 درصد از ويتامين‌ها و مواد معدني مي‌شود. پيري زودرس پوست در اثر آسيب ناشي از راديكال‌هاي آزاد ايجاد مي‌شود كه در توليد كلاژن دخالت مي‌كند. راديكال‌هاي آزاد در اثر مصرف غذاهاي فرآيندشده و غذاهاي با چربي و قند بالا و بسياري از مواد افزودني شيميايي افزايش مي‌يابد. آنتي‌اكسيدان‌ها موادي هستند كه با راديكال‌هاي آزاد مقابله مي‌كنند.

انواع توت، مركبات و كاكائوي خام به توليد كلاژن كمك مي‌كنند و چروك‌هاي پوست را كاهش مي‌دهند. كوآنزيم Q10 يك آنتي‌آكسيدان موثر است كه در فرآيند انرژي دخالت دارد و در همه سلول‌هاي بدن يافت مي‌شود، اما سطح آن با افزايش سن، كاهش مي‌يابد. كوآنزيم Q، راديكال‌هاي آزاد را تخريب و روند پيري را كند مي‌كند. اين آنتي‌اكسيدان در اسفناج، كلم بروكلي و بادام‌زميني به وفور يافت مي‌شود. آلفاليپوئيك‌اسيد نيز يك آنتي‌اكسيدان قوي است كه قدرت آنتي‌اكسيدان‌هاي ديگري مانند ويتامين C و E را تقويت و به توليد انرژي در بدن كمك مي‌كند. اين آنتي‌اكسيدان در اسفناج، مخمر bremer، بروكلي، گوجه‌فرنگي و نخودسبز يافت مي‌شود.

در اين ميان، گوگرد نيز يك ماده معدني است و در تمامي سلول‌هاي بدن يافت مي‌شود و براي توليد كلاژن و سلامت پوست و مو مورد نياز است. سطح گوگرد در مواد غذايي كه فرآيند و حرارت داده شده يا خشك مي‌شوند، كاهش مي‌يابد. از موادغذايي حاوي گوگرد مي‌توان به مارچوبه، بروكلي، شاهدانه، سير، پياز، كلم‌پيچ و تخم كدو اشاره كرد. سيليكون ماده معدني ديگري است كه براي سلامت پوست و مو مورد نياز است و با افزايش سن كاهش مي‌يابد. ميوه‌ها و سبزيجاتي مانند سيب، پرتقال، گيلاس، انگور، توت‌فرنگي، چغندر، خيار، هويج و سبزيجات برگ سبز از غني‌ترين منابع سيليكون هستند. مواد فيتوشيميايي نيز كه به دفاع از بدن در برابر آسيب‌ها كمك مي‌كنند و خواص ضدپيري دارند در توت‌ها، بروكلي، گل‌كلم، اسفناج، هويج، فلفل سبز، كرفس و كاكائوي خام يافت مي‌شوند. وجود ويتامين E در تخم‌ها و مغزهاي خام نيز براي سلامت پوست مفيد است. سلنيوم هم كه خاصيت الاستيك پوست را حفظ مي‌كند در سير، پياز و موسير وجود دارد. گفتني است، رژيم‌هاي غذايي عجيبي كه تنها متشكل از يك يا 2 نوع غذا هستند و منجر به كاهش سريع وزن مي‌شوند، مي‌توانند منجر به ريزش مو شوند.

استرس ريزش مو مي‌آورد

استرس ناشي از فشارهاي كاري، فشارهاي خانوادگي و عاطفي، زندگي سريع و رقابتي همچنين كاهش ايمني و آلودگي‌ها مي‌تواند سلامت روحي و ذهني و در نتيجه سلامت كلي بدن از جمله پوست و مو را تحت تاثير قرار دهد و منجر به مشكلات پوستي مانند آكنه و ريزش و حتي از دست‌دادن موها شود. هنگامي كه فردي دچار استرس مي‌شود، سطح هورمون كورتيزول در بدنش بالا مي‌رود و باعث افزايش توليد چربي و در نتيجه پوست چرب، آكنه و ساير مسائل مربوط به پوست مي‌شود. همچنين استرس، اثري منفي بر عملكرد محافظ پوست دارد. اين اثر باعث كاهش آب پوست شده و از توانايي پوست براي بازسازي خود پس از جراحت جلوگيري مي‌كند. اثر استرس در رابطه با مو نيز به اين صورت است كه وقتي فرد تحت استرس قرار مي‌گيرد، مو به فاز تلوژن (ريزش) مي‌رود. تلوژن مي‌تواند تا 3 ماه بعد از واقعه استرس‌زا اتفاق بيفتد. پس از ريزش اوليه مو، رشد مجدد مو به طور معمول در عرض 6 تا 9 ماه بازمي‌گردد.

وقايعي مانند تغيير زندگي از جمله زايمان يا جراحي نيز مي‌تواند باعث ريزش موها شود. هر چند ريزش مو يك واكنش طبيعي به استرس است،‌ اما بايد براي ارزيابي و منتفي‌شدن ساير علل پزشكي، به يك متخصص پوست و مو مراجعه كرد.

آنچه پوست و مو را تخريب مي‌كند

برخي از بيماري‌ها از جمله گريو (grave) (يك بيماري خودايمني كه در اثر افزايش توليد هورمون‌هاي تيروئيد (تيروئيد سمي) باعث اختلال در تعادل متابوليك بدن مي‌شود و با بزرگ‌شدن غده تيروئيد همراه است مي‌تواند بر بسياري از بخش‌هاي بدن از جمله پوست و مو تاثير بگذارد. پوست بخصوص در ناحيه ساق پا دچار آماس، قرمزي و ضخيم‌شدن مي‌شود و موها شروع به ريزش مي‌كند. درمان اين بيماري با استفاده از داروها، يد راديواكتيو يا جراحي صورت مي‌گيرد.

سيگاركشيدن نيز علاوه بر ايجاد چروك بخصوص در اطراف چشم‌ها و دهان مي‌تواند باعث ايجاد سرطان لب‌ها، دهان يا آمفيزم (اتساع ريه‌ها در اثر تراكم هوا) شود. در اين شرايط پوست به دليل كاهش اكسيژن، كاملا رنگ پريده و زرد مي‌شود.

اما براي سالم نگهداشتن پوست و مو چه بايد كرد؟ استفاده از موادغذايي تازه، سالم و ارگانيك و بدون مواد شيميايي، ورزش منظم بخصوص يوگا و استفاده از تكنيك‌هاي تنفسي، ترك سيگار، رعايت بهداشت پوست و مو، رضايت بيشتر از زندگي و دوري از استرس براي داشتن پوست و موي سالم حائز اهميت است و چنانچه مساله و علت استرس جدي است، بهترين راه مشورت با مشاوران مربوطه است. لازم به ذكر است، محصولاتي كه براي رنگ‌كردن و يا فركردن موها استفاده مي‌شود نيز مي‌تواند باعث واكنش‌هاي آلرژيك شود و به موها آسيب برساند و بهتر است فواصل فركردن موها دست‌كم هر سه ماه يكبار باشد.

فروغ فلاح‌زاده

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:34 PM

بسياري از دانش‌آموزان بر اين باورند كه پس از يك خواب خوب شبانه و استراحت كافي مي‌توانند همه آنچه را شب قبل، پيش از به خواب رفتن مطالعه كرده‌اند بخوبي به خاطر آورند. گرچه بسياري از افراد چنين فرضيه‌اي را تجربه كرده‌اند، اما هنوز محققان به شواهد قابل قبولي مبني بر تاييد اين نظريه دست نيافته‌اند.

دانشمندان تصور مي‌كنند خواب مي‌تواند از تاثير بسيار خوبي بر عملكرد حافظه برخوردار باشد و براي اين كه درستي اين فرضيه را مورد بررسي قرار دهند آزمايش‌هايي را در مراحل مختلف خواب روي افراد انجام داده‌اند. خواب شامل 5 مرحله است. يكي از اين مراحل REM نام دارد. در اين مرحله خواب ديدن را تجربه مي‌كنيم و در حالي كه خواب هستيم حركت سريع چشم‌ها در زير پلك‌ها محسوس است. در مدت زماني كه مي‌خوابيم ممكن است هر يك از اين مراحل را چند بار پشت سر بگذاريم. اما تنها در مرحله REM است كه خواب مي‌بينيم و همين مرحله است كه تاثيري عميق بر حافظه و عملكرد آن دارد. اگر فردي كه خواب است را با دقت زير نظر بگيريد متوجه مي‌شويد زماني كه او مرحله REM را پشت سر مي‌گذارد مي‌توانيد براحتي حركت مردمك چشم‌هايش را تشخيص دهيد.

در يك طرح تحقيقاتي از گروهي از داوطلبان خواسته شد چند ساعت پيش از خوابيدن مطالبي را به خاطر بسپارند. روز بعد، از آنها خواسته شد آنچه را شب قبل آموخته بودند بازگو كنند. بر اين اساس مي‌توان گفت خواب و استراحت شبانه مي‌تواند نقش بسيار مهمي در بهبود عملكرد حافظه داشته باشد. به گفته محققان اگر افراد پيش از اين كه وارد مرحله REM شوند از خواب بيدار شوند هيچ تغييري در عملكرد حافظه آنها ايجاد نمي‌شود در حالي كه اگر افراد بتوانند مرحله REM را پشت سر گذارند، حتي در شرايطي كه در ديگر مراحل خواب آنها را از خواب بيدار كنيم هم، توانايي آنها در يادگيري و يادآوري آموخته‌ها و اطلاعات ثبت شده در حافظه به مراتب بيشتر مي‌شود. به اين ترتيب مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه عبور از مرحله REM يا حتي خواب ديدن از جمله عوامل مهمي است كه در ثبت اطلاعات در حافظه از اهميت زيادي برخوردار است. اما شرط مهم اين است كه هيچ عاملي در عبور از اين مرحله از مراحل پنج‌گانه خواب اختلالي ايجاد نكند.

در اغلب موارد حقايقي كه در خواب با آنها مواجه مي‌شويم يا حتي صدايي كه ناگهان مي‌شنويم موجب مي‌شود در حين عبور از اين مرحله ناگهان از خواب بيدار شويم. اگر فكر مي‌كنيد بتوانيد در شب خواب آرامي داشته باشيد، بهتر است براي اين كه مطلبي را بهتر ياد بگيريد، چند ساعت قبل از اين كه بخوابيد آن را بخوانيد و مطمئن باشيد اگر شب را در آرامش بخوابيد، صبح روز بعد آن مطلب را به آساني به خاطر مي‌آوريد.

فرانك فراهاني‌جم

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:33 PM

اين هفته آقايي 35 ساله كه چند روزي است دچار تب، گلودرد، تعريق شبانه و خستگي و بي‌حالي شديد شده به مطب سيب مراجعه كرده است. بيمار پس از تشخيص اوليه پزشك عمومي مبني بر ابتلا به سرماخوردگي يا آنفلوآنزا تحت درمان دارويي قرار گرفته، اما پس از گذشت يك هفته هيچ‌گونه علائمي از بهبودي در او ديده نشده است. علاوه بر اين چند روزي است كه در پشت گوش‌هايش جوش‌هايي ظاهر شده است و به نظر مي‌رسد اين جوش‌ها در حال انتشار به ديگر قسمت‌هاي بدن هستند.

پزشك از تشخيص بيماري سخن مي‌گويد

براساس علائم و نشانه‌هاي بيماري، اين فرد به بيماري تب غده‌اي مبتلا شده است. تب غده‌اي يا منونوكلئوز عفوني، از بيماري‌هاي مسري عفوني ويروسي دستگاه تنفسي است كه به طور معمول در نوجوانان و جوانان شايع است.

تب، گلودرد، خستگي و كوفتگي بدن، تورم غدد لنفاوي گردن، زيربغل و كشاله‌ران و همچنين بزرگي طحال، زردي‌پوست و چشم‌ها از علائم شايع اين بيماري هستند. استرس و فشارهاي روحي و رواني، ابتلا به بيماري‌هايي كه مقاومت بدن را كاهش مي‌دهند، خستگي و كار زياد از جمله عوامل افزايش‌دهنده خطر ابتلا به بيماري تب غده‌اي هستند. اگرچه ابتلا به بيماري تب غده‌اي بدن را بسيار ضعيف مي‌كند، اما به طور معمول خطرناك نيست و از آنجا كه بسياري از نشانه‌هاي اين بيماري با علائم بيماري‌هاي ديگر مشابه است تشخيص بيماري به سختي انجام مي‌شود. تشخيص قطعي اين بيماري تنها از طريق آزمايش خون و تاييد وجود ويروس عامل مولد بيماري در خون امكانپذير است. براي اين بيماري نيز مانند ديگر بيماري‌هاي ويروسي روش درماني خاصي وجود ندارد و بيمار بايد دوره بيماري را كه حداقل يك ماه به طول مي‌انجامد پشت سر گذارد. در افراد مبتلا به تب غده‌اي، غدد لنفاوي به عنوان بخشي از سيستم دفاعي بدن در واكنش به عامل بيماري‌زاي عفوني، متورم مي‌شوند و طحال نيز كه از اعضاي دستگاه لنفاوي است بزرگ مي‌شود، اما بلافاصله پس از اين كه عامل بيماري‌زا از بين مي‌رود همه چيز به وضعيت طبيعي بازمي‌گردد. عامل مولد بيماري از طريق ذرات بسيار كوچك عفوني كه هنگام عطسه يا سرفه وارد هوا مي‌شوند، از فرد بيمار به افراد ديگر منتقل مي‌شود.

تنها راه براي افزايش مقاومت بدن در برابر عامل بيماري‌زا، استراحت كافي است. اگرچه تجويز آسپيرين و استامينوفن براي كاهش عوارض بيماري‌ و تسكين درد موثر است، اما درمان بيمار مستلزم پشت سر گذاشتن دوره بيماري است. معمولا افراد مبتلا به بيماري تب غده‌اي پس از گذشت 4 هفته از بروز نخستين نشانه‌هاي بيماري بهبود پيدا مي‌كنند، اما در بعضي از افراد دوره درمان بيماري بيش از چند ماه به طول مي‌انجامد تا زماني كه غدد لنفاوي بدن بزرگ هستند، عامل عفوني در بدن فعال است و بايد از تماس با ساير افراد خودداري كرد. پس از برطرف شدن علائم و نشانه‌هاي بيماري، بيمار احساس ضعف و بي‌حالي شديدي دارد و از اين‌رو ممكن است به يك يا دو هفته استراحت نياز داشته باشد تا بتواند فعاليت‌هاي عادي و روزمره زندگي را از سر گيرد. بيماري تب غده‌اي معمولا بيماري خطرناكي نيست، اما در موارد شديد ممكن است با التهاب كبد و نشانه‌هايي از ابتلا به زردي يا يرقان همراه باشد. از آنجايي كه اين بيماري با تب شديد همراه است، نوشيدن مقادير فراواني از مايعات براي جلوگيري از بي‌آب شدن بدن ضروري است. در بعضي از بيماران پس از بروز اولين نشانه‌هاي بيماري و بهبود كامل، امكان بازگشت علائم بيماري پس از گذشت يك تا 2 سال وجود دارد. البته بازگشت مجدد بيماري مي‌تواند به علت ضعيف شدن بدن در نتيجه ابتلا به تب غده‌اي باشد. در فردي كه به اين بيماري مبتلا مي‌شود معمولا حدود يك سال زمان لازم است تا بتواند توانايي از دست رفته خويش را بازيابد.

دكتر نوشين محموديان

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:32 PM

کانی‌ها و سنگ‌های باارزش به علت ساختار اتمی کامل و انرژی بسیاری که دارند و نورهای ناب رنگی و درخشان که از خود می‌تابانند در کنار دانش پزشکی، بدون خطر‌آفرینی می‌توانند اثرهای مثبت بر جای بگذارند. ولی این حرف به این معنا نیست که سنگ‌ها به تنهایی معجزه می‌کنند بلکه این سنگ‌ها همراه و در کنار درمان‌های پزشکی تاثیرات مفیدی را بر بیماری‌ها دارند.

به طور كلي ارتعاشات متغیر در حوزه بدن تعادل جسم و جان را به هم می‌ریزد و این ناهماهنگی است که باعث بیماری می‌شود. در این زمان است که می‌توان با کمک گرفتن از ارتعاشات کانی‌ها و سنگ‌های باارزش، این ناهنجاری‌های به وجود آمده را کنترل کرد و هماهنگی لازم را در جسم و جان دوباره ایجاد کرد.

سنگ‌درمانی که از دیرباز در زمره درمان‌های طبیعی بوده، امروزه تحت نام gem therapy به عنوان یکی از رشته‌های طب مکمل معرفی و طبقه‌بندی می‌شود. استفاده از خواص درمانی سنگ‌های نیمه قیمتی و گوهرها برخلاف استقبال گسترده مردم جهان طی سال‌های اخیر، موضوع جدیدی نیست، بلکه هزاران سال قدمت دارد. شواهد کاربرد سنگ‌های طبیعی برای درمان بیماری‌های مختلف در قدیمی‌ترین تمدن‌های بشری به چشم می‌خورد. براساس این شواهد، در طول تاریخ از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی برای مقاصد درمانی، محافظت افراد در برابر بلایای طبیعی و تاثیرات نامطلوب محیطی استفاده می‌شده است. قدیمی‌ترین گزارش‌ها در مورد خواص درمانی گوهرها به هزاره چهارم پیش از میلاد بازمی‌گردد. چنین به نظر می‌رسد که کتیبه‌های سومری و متون علوم مربوط به هند باستان، کهن‌ترین آثار بر جای مانده از این دانش قدیمی هستند. در طب سنتی هند (آیورادا) دستورات دقیقی در مورد تهیه پودر و خمیر با سنگ‌های شفابخش وجود دارد. متون و دستورات این طب تا به امروز حفظ شده و توسط پزشکان آن در سراسر دنیا و بخصوص در آمریکا، اروپا و هند به کار گرفته می‌شود.

در چین باستان نیز درمانگران از خواص ارتعاشی سنگ‌ها آگاه بوده‌اند. کتاب امپراطور زرد (حدود 500 سال قبل از ميلاد) که توسط پی‌یو نگاشته شده دارای توضیحات فراوانی در مورد گوهرها و تاثیر آنها بر بدن انسان است. امروزه نیز کشور چین یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌کنندگان گوهرها و سنگ‌های شفابخش در سراسر دنیاست.

ارسطو فیلسوف مشهور یونانی نیز از قدرت ویژه و منحصر بفرد سنگ‌های شفابخش صحبت کرده است. رومیان نیز تحت تاثیر آموزه‌های یونان و سایر تمدن‌های باستانی، همواره سنگ‌های صیقل داده شده را برای رفع بیماری و بدشانسی با خود حمل و در جنگ‌ها در زره و سپر و شمشیر خود از آنها استفاده می‌کردند.

در دین اسلام نیز استفاده از انگشتر با نگین عقیق و فیروزه توصیه شده و با استناد به کتب دینی، ائمه اطهار غالبا نگین انگشتری بر دست داشته‌اند.

دانشمندان ایرانی در دوره پس از اسلام نیز توجه ویژه‌ای به گوهرها و سنگ‌های شفابخش داشته‌اند. ابن‌سینا، حکیم عالیقدر پارسی در درمان بسياري از بيماران از سنگ‌ها استفاده می‌کرده است.

شاید به جرات بتوان گفت پرارزش‌ترین و مهم‌ترین کتب گوهرشناسی ایران کتاب الجماهر فی الجواهر تالیف ابوریحان بیرونی به زبان عربی و رساله تنسوخنامه ایلخانی معروف به رساله جوهریه تالیف خواجه نصیرالدین طوسی به زبان فارسی است. اين رساله ایلخانی که در عهد پادشاهی هلاکوخان و به امر او توسط خواجه نصیرالدین طوسی به رشته تحریر درآمده است، شامل منافع و خواص و صفات گوهرها و سنگ‌های بیش‌بهاست.

یک درمانگر زن مشهور به نام هلیدگارد، در قرن 12 میلادی (اروپای قرون وسطی) در کتاب معروف خود به نام فیزیکا به طور مفصل به توضیح خواص درمانی سنگ‌های نیمه‌قیمتی پرداخته است. یکی از این درمان‌های طبیعی شامل قرار دادن سنگ‌های خاص روی نقاطی از بدن و نوشیدن آب از ظرفی بوده که سنگ‌های شفابخش به مدت
یک شبانه روز در آن قرار داده شده باشد.

چارسلسوس، پرآوازه‌ترین پزشک اروپا در دوران رنسانس، در مورد ویژگی‌های شفابخش سنگ‌ها و مواد معدنی و ارتباط این خواص با ساختمان فیزیکی و فرمول شیمیایی آنها به بررسی و مطالعه پرداخته است. او پس از سال‌ها مطالعه و به دنبال کسب تجربیات متعدد، به این نتیجه رسیده است که از سنگ‌های ساییده شده یا خرد شده می‌توان نه‌تنها برای درمان علائم بیماری‌ها، بلکه برای علاج دلایل بیماری هم استفاده کرد.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:31 PM
«زمين‌شناسي پزشكي» علمي است كه به بررسي ارتباط بين عوامل زمين‌شناسي با سلامت انسان‌ها و جانوران و تأثير عوامل زيست‌محيطي بر پراكندگي جغرافيايي بيماري‌هاي مرتبط مي‌پردازد. بنابراين اين شاخه از علم زمين‌شناسي را مي‌بايست حوزه‌اي بسيار گسترده و پيچيده دانست كه براي شناسايي، كاهش يا حل مشكلات، نياز به ارتباط با رشته‌هاي مختلف علمي دارد.

بقيه در ادامه

 


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 4:30 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 16

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822625
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی