به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

  اگر می خواهید بدون کاستن از کیفیت و حتی کمیت غذای خود هزینه تغذیه را برای خودتان و خانواده کاهش دهید این مطلب را مطالعه کنید.

 
خبرگزاری فارس: 5 پیشنهاد برای کاهش هزینه تغذیه

 

باشگاه خبرنگاران، امروزه با توجه به افزایش هزینه های زندگی انسان ها به دنبال این هستند تا بتوانند به هر شکل ممکن در هزینه های خود صرفه جویی کنند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با 5 راهبرد ساده و کاربردی برای صرفه جویی در هزینه های خورد و خوراک آشنا کنیم.

یک لیست تهیه کنید

زمانی که برای خرید به یک فروشگاه مراجعه می کنید یک لیست به همراه داشته باشید. زمانی که شما یک لیست در اختیار دارید می دانید که به چه مواد و وسایلی نیاز دارید و مشخصا آن مواد و وسایل را تهیه می کنید. این مسئله باعث میشود که شما از خرید وسایل و مواد اضافی جلوگیری کرده و در حقیقت در هزینه صرفه جویی می کنید.

از دستور غذایی استفاده نکنید

زمانی که شما خود را مقید به استفاده از دستورهای پخت خاص کنید نیاز دارید تا حتما از مواد خاصی بهره ببرید. این بدین معنا است که شما باید حتما با یک شکل خاص از مواد غذایی آشپزی کنید و در صورت اتمام آن شکل خاص از مواد غذایی توانایی پخت و پز ندارید. پس سعی کنید تا یاد بگیرید که با انواع مواد غذایی آشپزی کنید و به یک ماده خاص متکی نباشید.

خرید الکترونیکی

خوشبختانه در سالهای اخیر در کشور ما نیز خریدهای الکترونیکی باب شده است. در این شکل از خریدها معمولا شرکت های اعتباری برای جذب مشتری به شما تخفیف می دهند. پس سعی کنید تا از این روش برای پرداخت هزینه های خرید خود بهره ببرید و حتی ممکن است در قرعه کشی های این شرکت ها نیز برنده شوید!

استفاده از مواد غذایی باقی مانده

پس از پخت غذا و صرف آن بسیار پیش می آید که بخشی از آن باقی می ماند. سعی کنید تا در صورت امکان این باقی مانده غذا را حفظ کنید و از آن دوباره استفاده کنید. برای نمونه اگر شما برای وعده شام برنج و مرغ میل کردید و مقداری از مرغ شما باقی ماند می توانید با آن سوپ تهیه کنید و از آن در یک وعده دیگر استفاده کنید.

داشتن یک برنامه غذایی مشخص

مشخص است که داشتن یک برنامه منظم غذایی به شما کمک می کند که اولا بدانید که هر روز به چه مقدار زمان و همچنین چقدر مواد غذایی برای پخت و پز نیاز دارید. در نتیجه با داشتن یک برنامه منظم می توانید هزینه های خود را مشخص کرده و در هر روز به مقداری مشخص از مواد غذایی استفاده کنید.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  - 7:03 PM

  اگر می خواهید تا شبها خواب بهتری داشته باشید و صبح خود را بهتر آغاز کنید به شما توصیه می کنیم که این مطلب را حتما مطالعه کنید.

 
 
خبرگزاری فارس: توصیه های بالشی برای خواب بهتر

 

باشگاه خبرنگاران، خواب از نیازهای ابتدایی انسان است. خواب خوب، انرژی زیادی در بدن ایجاد می کند و باعث می شود تا صبح روز بعد شما شاداب و سرحال باشید. یکی از رموز داشتن خوابی راحت نوع خوابیدن است. در این مطلب ما نکاتی را برای افرادی با سلیقه های مختلف در زمینه حالت خوابیدن بیان می کنیم.

کسانی که به پهلو می خوابند

خیلی ها به پهلو به شکل حرف S در زبان انگلیسی می خوابند و معمولا خواب خوبی دارند. این افراد ممکن است به دلیل قرار گرفتن دست در زیر سر دچار درد و گرفتگی عظلانی شوند. برای رفع این حالت بهتر است از بالش های طبیعی و ضخیم استفاده کنید. همچنین سعی کنید از بالشهای خیلی بلند و یا کوتاه بهره نبرید و همچنین یک بالش را در میان پاهای خود بگذارید.

کسانی که به پشت می خوابند

این گروه بایستی از بالش های بسیار نازک استفاده کنند زیرا استفاده از بالشهای کلفت باعث می شود تا گردن این افراد در موقعیت خوبی قرار نگیرد. در این حالت ریه ها بازتر می شود و امکان خر و پف کردن بیشتر است. برای مقابله با این مشکل از دستگاه بخور استفاده کنید و برای خواب راحت تر بالشی را زیر پای خود بگذارید.

کسانی که روی شکم می خوابند

این حالت به هیچ وجه برای کودکان توصیه نمی شود، اما اگر عادت دارید که روی شکم بخوابید از بالش خیلی نازک استفاده کنید یا اصلا بالشی زیر سرتان نگذارید. در این حالت بهتر است بالشی زیر شکم قرار دهید تا از فشار بر روی ستون فقرات و و گردن کم کنید.

اگر زیاد حرکت می کنید

اگر عادت دارید تا در هنگام خوابیدن حرکت کنید و به اطراف غلط بزنید سعی کنید تا اطراف خود چند بالش قرار دهید. برخورد بدن با این بالشهای نرم باعث می شود تا آسیب کمتری به بدن شما وارد شود.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  - 7:02 PM

  خیلی عجیبه فرزندانمان کم و بیش هر روزجایزه میگیرند یا تشویق میشن با اسباب بازی ، عروسک ، سی دی کارتون ،بازی های کامپیوتری ،سک سک ،لپ لپ ،انواع خوراکی ها ، بستنی ها ، و . . . .حتی یک کامپیوتر رو تمام وقت در اختیار آنها میگذاریم و خودمان برای استفاده از این وسیله در کارهای شخصیمان باید از آنها اجازه بگیریم .وقتی توی اتاقشان میریم میبینیم از در و دیوار اسباب بازی های گوناگونی میریزه .چرا این کودکان با این همه توجه و ناز باز هم نافرمانی میکنند یا همیشه میگن حوصله مان سر رفته یا غرغر میکنن یا …..؟آنها چی کم دارند ؟به نظر شما کدام یک از این اسباب بازیها بیشتر در ذهن آنها جا دارد و بیشتر با آن بازی میکند؟ در زمان کودکی خودمان والدین ما سالی یک بار هم اگر به ما هدیه ای میدادند و چیزی میخریدند انگار دنیا رو بما میدن و ما تا ماهها با این وسیله ی جدید بازی میکردیم و برایمان تازگی داشت و هنوزم که هست باز هم آن خاطرات رو با آب و تاب تعریف میکنیم و خودمون رو برای لحظاتی به اون دنیای با صفا می بردیم ولی چرا کودکان ما اینگونه از دنیای خود لذت نمی برند ؟ چرا اسباب بازی ها زود برایشان تکراری میشه ؟ واقعا آنها چی کم دارند چی میخوان که ما بهشون ندادیم ؟

بگذارید روی قسمت دیگه ی تربیت نیز بپردازم یعنی تنبیه و توبیخ !

شاید هر روز شما برای کارهای بد کودکانتان آنها رو تنبیه ، سرزنش و یا توبیخ کنید و سر آنها داد بزنید ولی چرا اثر نمیگذارد چرا بچه ها جسور تر میشن و هر چه تنبیه شدید تر میشه کارهای بد آنها نیز بدتر میشه و در آخر میبینید بین شما و آنها شکافی عمیق افتاده و هیچ کنتری بر آنها ندارید . باز سوال میکنم آی والدین خوب چی کم داره ؟ چرا این همه تنبیه اثر نداره چرا احترام ما رو ندارند چرا بچه ها در مقابل سرزنشهایی ما ضد گلوله شدند ؟و چراهای دیگه و….

در کتاب (مادر یک دقیقه ای )و نیز ( پدر یک دقییقه ای )نوشته ی جانسون اسپنسر و همچنین در کتاب (کلیدهای گفتن و شنیدن با کودکان و نوجوانان )نوشته ی آدل فابر و الین مازلیش شما رو به سوی تربیتی موثر سوق میدهد و عیوب تنبیه و تشویقهای ما رو بیان میکنه و دست روی کمبودهای کودکان میگذاره .

شما رو با روشی جدید بنام توبیخ یک دقیقه ای آشنا میکنم تا در هنگامی که کودکانتان کار بدی انجام دادند به جای تنبیه بدنی و داد زدن سر آنها و حرص خوردن زیاد از این روش بهره بگیرید.

اگر چه در ابتدا کمی سخت باشه ولی معجزه میکنه و دست روی نقاط حساس کودکان میگذاره .

شما در ابتدا کارهایی که خیلی در نظرتان بد هستند و دوست دارید آنها اصلاح بشن و اثر نامطلوبی بر آینده آنها دارند رو شناسائی کرده (لطفا خیلی مته به خشخاش نگذارید ) هرچه لیست کارهای بد کمتر باشه اجرا و اثر این روش بهتر است .

شما در توبیخ کودکانتان باید با تمرین به این مطلب برسید که کار بد رو از شخصیت و خود کودک جدا بدونید یعنی اگر کاری کردند و شما رو عصبانی کردند شما حق ندارید شخصیت کودک رو کوچیک کنید و به او اهانت کنید و ارزش او رو پایین بیارید بلکه شما باید کار او رو مورد سرزنش قرار دهید اگر چه خود انها باارزشند .

اگر شما به این درک برسید و بتوانید آنرا عملی کنید مطمئنا نصف راه رو رفتید و در تربیت کودک موفق خواهید شد .

حالا با رعایت مطالب بالا اگر دیدید کودک کار بدی انجام داد شما در عرض یک دقیقه نه بیشتر توبیخ یک دقیقه ای رو انجام میدهید آنهم در چند مرحله و باید به همین توالی صورت گیرد :

۱ – بین کار بد و توبیخ فاصله نیندازید و نگذارید هوا بخورد زیرا کودک متوجه نمی شود که این توبیخ برای کدام کار است و حتی فراموش میکند.

۲ – کار بد رو بطور مشخص معلوم کنید و ابهام و کلی گویی در کار نباشد مثلا جمع نکردن این اسباب بازی نه اینکه بگویید :چرا بی نظمی؟

۳ – احساس خود رو بدون تردید و واضح از این کار بد بیان کنید با جدیت و تمام احساس ولی آمپر نچسبانید و کاری با خود کودک و شخصیت او نداشته باشید مثلا بگویید من از اینکه این اسباب بازی رو بی دلیل شکستی خیلی عصبانی هستم و شدم .

۴ – بعد از ابراز احساس حتما چند لحظه سکوت کنید تا احساس شما رو کودک به خوبی درک کند و در اعماق وجودش بنشیند .

۵ – چهار مرحله بالا رو در عرض سی ثانیه انجام دهید و سعی کنید توبیخ بیشتر از این طول نکشد و اصلا نصیحت و پند و اندرز نیز انجام نگیرد.

بعد از این شما در سی ثانیه باقی مانده آرامش خود رو بدست می آورید و کودک رو با دست لمس میکنید مثلا شانه ی او رو فشار میدید بطوری که کودک حمایت و جانبداری شما رو نسبت به خودش درک کند.

۶ – به کودک یادآوری کنید که اگر چه رفتارشان بد و زشت بود ولی خودشان خوب و مهربان و…هستند و بفهمانید که این دو جدا از همدیگر میباشند.

۷ – آنها رو در آغوش بگیرید و به آنها ابراز علاقه کنید و بگویید :دوستشان دارید با وجود کاری که کم کردند.

۸ – بعد از انجام مراحل بالا مسئله دیگه تمام شده است و اصلا در مورد انها بحثی نکنید .

۹ – اگر کودک خواست صحبتی در مورد کارش یا شما بکند شما با کمال میل بپذیرید .

کودکانمان که همیشه کار بد نمی کنند که و شما وقتی کار بدی رو میخوای برداری باید کار خوبی رو بجاش قرار بدی و اونهم با تمجید یک دقیقه ای صورت دهید .

در این روش تمجید جدید شما باز در عرض یک دقیقه از کودک برای کار خوبی که انجام داده تمجید میکنید در چند مرحله :

۱ – در حین کار خوب تمجید یک دقیقه ای رو ابراز کنید .

۲ – کار خوب رو بطور مشخص معلوم کنید.

۳ – اساس خود رو دقیق و ساده بیان کنید .

۴ – چند ثانیه سکوت.

۵ – ابراز علاقه به کودک و در آغوش گرفتن او

۶ – اتمام مسئله و کش ندادن آن و کوتاه بودن .

شما با انجام این دو روش

اولا :با کودک خود صحبت کرده ای نه با دعوا و نه لوس کردن

ثانیا :نحوه ی بیان احساسات رو به او آموزش دادید

ثالثا : ارزش اورو بالا برده اید و خودش کم کم متوجه میشه که با ارزشه و به عزت نفس میرسه که کسب عزت نفس انسان رو از انجام کارهای زشت باز میداره طبق فرمایشات حضرت علی علیه سلام

رابعا : شما خودتان کم کم به خود کنترلی در مقابل اعمال کودکانتان میرسید

خامسا : که از همه اینها مهمتره این توبیخ یک دقیقه ای از تنبیه بدنی برای کودکان دردآور تر و موثرتر است و تمجیدش هم لذت بالایی داره

امیدوارم در تربیت کودکانتان پیروز باشید و به کودکانی سر بلند و خودکار و بافهم و خلاق برسید.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  - 6:39 AM

  نشریه اقتصادی فوربس در تازه‌ترین گزارش خود بلندترین برجهای جهان را معرفی کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، براین اساس برج خلیفه در دوبی امارات با ارتفاعی معادل ۸۲۸٫۱ متر به عنوان بلندترین برج جهان معرفی شده است. برج تایپه ۱۰۱ در تایوان با ارتفاع ۵۰۸٫۱ متر در رده دوم قرار گرفته و برج مرکز بین‌المللی مالی شانگهای در چین نیز با ارتفاع ۴۹۱٫۹ متر رده سوم را به خود اختصاص داده است.

برج تجارت جهانی یک که در نیویورک آمریکا در حال ساخت بوده و کار ساخت آن تا سال ۲۰۱۳ تمام می‌شود، ۵۴۱٫۳ متر ارتفاع خواهد داشت. در آن سال این برج بلندترین برج نیم کره‌غربی زمین خواهد بود و به رده سوم جهان نیز خواهد رسید. اما تا آن زمان رکورد بلندترین برج در نیم کره‌غربی زمین متعلق به برج ویلیس در شیکاگو است. نکته جالب اینجاست که از بین ۱۰ برج بلند دنیا ۹ برج در قاره آسیا قرار دارند.

در حال حاضر تلاشهایی برای ساخت برجهای بلندتر در جده عربستان در دست انجام است. قرار است برجی در این شهر ساخته شود که منظره دریای سرخ زیر پای آن دیده شود. پیش‌بینی می‌شود این برج در صورت اتمام کار ساخت آن به بلندترین برج جهان تبدیل خواهد شد.

فهرست بلندترین برجهای جهان به همراه ارتفاع و نوع کاربری آنها به شرح زیر است:

برج خلیفه دوبی، امارات ۸۲۸٫۱ متر ‌اداری، مسکونی، هتل
تایپه ۱۰۱ تایپه، تایوان ۵۰۸٫۱ متر اداری
مرکز بین‌المللی مالی شانگهای شانگهای، چین ۴۹۱٫۹ متر هتل، اداری
مرکز بین‌المللی بازرگانی هنگ‌کنگ، چین ۴۸۴ متر هتل، اداری
برج پتروناس ۱ کوالالامپور، مالزی ۴۵۲ متر اداری
برج پتروناس ۲ کوالالامپور، مالزی ۴۵۲ متر اداری
برج زیفنگ نانجینگ، چین ۴۴۹٫۸ متر هتل، اداری
برج ویلیس شیکاگو، ایلینویز آمریکا ۴۴۲٫۲ متر اداری
کینگ‌کی ۱۰۰ شنزن، چین ۴۴۱٫۶ متر هتل، اداری
مرکز بین‌المللی مالی گوانگژو گوانگژو،‌چین ۴۳۸٫۶ متر هتل، اداری

ادامه مطلب
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  - 6:36 AM

  میزان یادگیری تکلم کودکان همانند سایر ابعاد رشدیشان تا حدود بسیاری با یکدیگر متفاوت است . این توانایی به عواملی از قبیل طبیعت و رشد جسمی قسمت هایی از بدن که در امر تکلم دخالت دارند و نیز توانایی هوشی و یا وجود انگیزه از سوی محیط بستگی دارد .

راه های کمک به تکلم کودک

فرزند شما از همان دوران جنینی ‌به صدایتان گوش می دهد. در این مرحله ابتدایی او شروع به شناخت و بخاطر سپردن هجاها می کند. و هر چه بزرگتر می شود ،‌علاقه اش به صداها بیشتر و بیشتر می گردد. شما برای تبدیل این علاقه به شناخت زبان و برقراری ارتباط کارهای زیادی می توانید بکنید.

یشرفت تکلم کودک در ۲ سالگی، با ادای جملات ۲-۳ کلمه‌ای است

پسر شما ۲ ساله شده و هنوز نمی‌تواند حرف بزند. فقط ۲ تا ۳ کلمه بلد است و بس! پیش خودتان که او را با هم سن و سال‌های خودش مقایسه می‌کنید، فکر می‌کنید که کمی از آنها عقب‌تر است، و یا به خاطر می‌آورید که خواهرش که توی این سن بود، کامل جمله‌بندی می‌کرد و حرف می‌زد؟ با وجود همه این چیزها، به امید اینکه نباید نگران بود و او هم حرف زدنش درست می‌شود، رفتن پیش دکتر را عقب می‌اندازید، پیش خودتان می‌گویید بعضی بچه‌ها زود راه می‌افتند، بعضی‌ها هم زود حرف می‌زنند، بچه ما سالم است و جای نگرانی نیست.

این، داستان بسیار شایعی است که برای اغلب پدر و مادرهایی که بچه‌هایشان خوب حرف نمی‌زنند پیش می‌آید و به جز در مواردی که پدرومادر متوجه کندی رشد بچه در بقیه زمینه‌ها هم بشوند، اغلب خیلی دیر به فکر درمان این مسئله می‌افتند. دانستن این موضوع که در تکلم و یادگیری زبان، چه چیزهایی طبیعی و چه چیزهای غیر طبیعی هستند، به پدر ومادرها کمک خواهد کرد که بفهمند روند تکامل کودکشان خوب است یا نه و چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند.

قبل از ۱۲ ماهگی

برای بچه‌های این سن، مهم‌ترین مسئله‌ای که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از صدا برای برقراری ارتباط با محیط اطراف است. صدا درآوردن و اغوپغو کردن، شروع این ماجراست. هرچه بچه بزرگتر می‌شود یعنی درحدود سن ۹ ماهگی، شروع به ادای اصوات تکراری می‌کند و می‌تواند کلماتی مثل را ادا کند. البته ممکن است در این سن متوجه معنی کلمه نشود. در این سن کودک باید نسبت به صدا، عکس‌العمل نشان دهد. بچه‌هایی که با دقت و توجه اطرافشان را نگاه می‌کنند ولی نسبت به صدا عکس‌العمل نشان نمی‌دهند، باید از نظر مشکلات شنوایی بررسی شوند.
۱۲ تا ۱۵ماهگی

در صداهایی که بچه‌های این سنین تولید می‌کنند، اصوات مختلفی شنیده می‌شود و علاوه بر آن، کودک باید بتواند، حداقل ۱ یا ۲ کلمه را به طور صحیح ادا کند(البته به جز ماما و دد.) در اغلب موارد بچه ادای را زودتر یاد می‌گیرد مثل توپ. در این سن کودک باید صحبت اطرافیان را متوجه شود و دستورهای یک مرحله‌ای مثل ، ، .و…را اجرا کند.
۱۸ تا ۲۴ماهگی

در سن ۱۸ ماهگی، کودک باید دامنه لغاتی در حد ۲۰ لغت و در سن ۲ سالگی در حد ۵۰ لغت داشته باشد. پیشرفت تکلم کودک در ۲ سالگی، با ادای جملات ۲-۳ کلمه‌ای است. در این سن کودک به راحتی جمله می‌سازد و مفاهیم و خواسته‌های خود را با جملات ترکیبی بیان می‌کند، به طوری‌که افراد غریبه که با حرف زدن کودک آشنایی ندارند، حداقل نصف حرف‌های کودک را متوجه می‌‌شوند (اطرافیان نزدیک ممکن است اکثر حرف‌های کودک را بفهمند) علاوه بر این در این سن، کودک قادر است دستورات ۲ مرحله‌ای را هم اجرا کند مثل!

۲ تا ۳سالگی
در این سن دامنه لغات کودکی بسیار افزایش می‌یابد و از حد شمردن می‌گذرد، کودک می‌تواند به راحتی، چند کلمه را با هم ترکیب کند و جمله بسازد. افراد غریبه می‌توانند در حدود سه‌چهارم صحبت‌های کودک را متوجه شوند. در این سن قدرت فهم و درک مطلب کودک هم افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند و به طور مثال کودک به راحتی مفهوم دو جمله و یا را می‌فهمد. در این سن، کم‌کم شناخت رنگ‌ها آغاز می‌شود و کودک مفاهیم بزرگ و کوچک را هم یاد می‌گیرد و فرق توپ بزرگ و کوچک را می‌فهمد.
تاخیر در تکلم، چرا و به چه علت است ؟

عوامل متعددی می‌توانند باعث ایجاد اشکال در تکلم کودک شوند. تاخیر تکلم در بچه‌ای که از جهات دیگر سالم است و رشد طبیعی دارد ممکن است به علت مشکلاتی در دهان مثل اختلالات زبان و یا کام باشد. در برخی از بچه‌هایی که دچار اختلال تکلم هستند، مشکلاتی در اعصاب حرکتی وجود دارد و کودک در استفاده از لب‌ها، زبان و فک برای صحبت کردن دچار مشکل است. در این بچه‌ها ممکن است اختلال تکلم به تنهایی یا همراه با سایر اختلالاتی مثل اشکال در تغذیه باشد.
مشکلات شنوایی، هم یکی از دلایلی هستند که به طور شایع باعث اختلال تکلم می‌شوند. به همین جهت هرگاه درباره حرف زدن کودک نگرانیم و فکر می‌کنیم که در این زمینه مشکل دارد باید حتما برای بررسی شنوایی کودک به متخصص مراجعه کنیم. در این زمینه دقت به عفونت‌های گوش کودک بسیار اهمیت پیدا می‌کند. عفونت‌های ساده‌ای که به طور صحیح درمان شوند تاثیری بر روی شنوایی نخواهد داشت ولی عفونت‌های تکرارشونده و علی‌الخصوص مزمن که مورد توجه واقع نشوند می‌توانند باعث کاهش شنوایی و در نهایت اختلالات تکلم شوند.

● پدرومادر چه نقشی دارند؟

مثل بسیاری از جنبه‌های مختلف رشد کودک، تکلم هم جزئی از رشد است که هم به ژنتیک کودک و هم به محیط اطراف او بستگی دارد، بنابراین میزان تحریکی که از محیط اطراف به کودک می‌رسد نقش بسیار مهمی در شروع تکلم در کودک بازی می‌کند. علاوه بر این، وقتی که مشکلات شنوایی، زبان و تکلم، یا مشکلات تکاملی در کودک وجود دارد، مداخلات سریع درمانی، نقش موثری در بهبود کودک و رشد توانایی‌های او خواهد داشت و اینجاست که نقش پدرومادر پررنگ‌تر می‌شود. والدین به محض اینکه متوجه اختلالی در کودک می‌شوند و یا حتی به آن شک دارند، باید با پزشک مشورت کنند تا تشخیص مشکلات کودک و به دنبال آن درمان به تاخیر نیفتد. علاوه بر این وقت گذاشتن برای کودک بسیار مهم است. سعی کنید با کودک خود ارتباط برقرار کنید و حتی در زمان نوزادی که کودک متوجه صحبت شما نمی‌شود، با او حرف بزنید و برایش آواز بخوانید و … با این کار محرک‌های محیط را برای کودک افزایش دهید و روند تکامل زبان را در او سرعت می‌بخشید. در حدود سنین ۶ ماهگی می‌توانید کتاب خواندن را برای کودک آغاز کنید.

البته لازم نیست که از همان ابتدا، یک کتاب را به طور کامل برای او بخوانید، باید به حوصله کودک هم توجه کنید. از کتاب‌های ساده با نوشته‌های کم و عکس‌های جذاب و آشنا استفاده کنید و با بزرگتر شدن کودک از او بخواهید که اشیاء آشنا را در کتاب به شما نشان بدهد: مثلا بگوییدیابچه‌های کوچک گاهی حتی داستان‌ها و شعرهای مورد علاقه‌شان را حفظ می‌کنند و وقتی که کمی بزرگ‌تر شدند، آنها را برای شما تعریف می‌کنند و می‌خوانند.

● به تکلم کودک کمک کنید :

● صحبت کردن

مسلما قدم اول صحبت کردن با کودکتان است. هر چه بیشتر با او صحبت کنید، او آشنایی و اعتماد بیشتری نسبت به کلمات و جملات پیدا می کند. و زودتر به کشف معنی آنها می پردازد. حتی در زمانی که فرزندتان خیلی کوچک است، ‌این کار موثر می باشد. نوزادان، معمولا از گوش دادن به صدای شما خوشحال می شوند. آنان صدایتان را از زمان قبل از تولدشان می شناسند. و کلمات شما را همچنان به عنوان منبعی آرامش بخش تجربه می کنند.

در صورتی که نمی دانید به فرزندتان چه بگویید، می توانید با نامبردن اشیا اطرافتان و شرح آنچه انجام می دهید، شروع کنید. مثلا « حالا ما تو اتاقتیم . این تختته که الان می خوای بری توش بخوابی. اما اول بابا پوشکتو عوض می کنه ». اهمیتی ندارد که او از آنچه می گویید چیزی‌نمی فهمد.

● سوال کردن

می توانید با سوال کردن از کودکتان در حین گفتگو او را نیز فعال کنید. مثلا « دوست داری بریم حمام؟ » ، «چه هوای‌خوبی ، می خوای بریم قدم بزنیم ؟‌ » وقتی از او سوال می کنید به او نگاه کنید و چند لحظه برای شنیدن جواب منتظر بمانید. تا زمانی که او جواب نمی دهد ،‌می توانید خودتان جواب بدهید. بالاخره روزی می رسد که او چیزی در جواب می گوید.

● گوش کردن

دومین قدم در کمک به پیشرفت زبان فرزندتان گوش کردن است. مشخص شده که فرزندان والدینی که با فرزندشان صحبت می کنند زودتر از فرزندان والدینی که تنها آنها را مخاطب قرار می دهند، به حرف می افتند. به فرزندتان این امکان را بدهید که بتواند چیزی بگوید.

● تقلید کردن

از این طریق می توانید خیلی زود با فرزندتان گفتگو کنید. اگرصداهای نوزاد را تقلید کنید ، برایش جالب خواهد بود. به این وسیله به او می فهمانید که به اصواتی که او در می آورد علاقمندید. می توانید این کار را به شکل بازی در آورید. برای خودتان نیز جالب خواهد بود که او متوجه شود تقلیدش را می کنید. در نهایت او نقشها را تغییر می دهد و کلمات شما را تقلید می کند.

در این صورت شما خود را در حد او قرار می دهید. وقتی بزرگتر شد و شروع به حرف زدن کرد، نیز می توانید این کار را انجام دهید. با بکار بردن کلمات ساده و جملات کوتاه گفتگو راحتتر خواهد شد. به زبان بچگانه حرف نزنید چون او شکل طبیعی حرف زدن را نمی آموزد.

● استفاده از صدای بلند

مشخص شده که اغلب نوزادان از صدای بلند بیشتر از صدای آرام خوششان می آید. البته همیشه بچه هایی هستند که سلیقه شان کاملا برعکس است. بنابراین در ماه ها‌ی اولیه تن های مختلف را بکار برید و ببینید فرزندتان چه واکنشی نشان می دهد. آواز خواندن در پیشرفت زبان کودک تاثیر بسزایی دارد. وقتی آواز می خوانید ، صدایتان خودبخود بلندتر می شود. بچه های کوچک عاشق ترانه و ملودیند. اهمیتی‌ندارد که چه می خوانید. اگر ترانه را با حرکات همراه کنید،‌ کودک لذت فراوانی می برد. همچنینن به این طریق بین کلمات و حرکات مربوط به آن رابطه برقرار می کنید.

● معانی انتزاعی

در صورتی که فرزندتان آماده ادای اولین کلمات است، می توانید شروع به شرح معانی انتزاعی کنید. با توجه کردن به رنگها و تاکید بر تفاوت میان کوچک و بزرگ، دور و نزدیک، بالا و پایین ، خیس و خشک ،‌ گرم و سرد، بیرون و درون و … این امر میسر می شود. در صورتی که این معانی را با مثال همراه کنید او زودتر منظورتان را درک می کند.

بطور مثال :‌« ببین،‌پتوت آبیه ، شلوارتم آبیه ،‌توپتم همین طور. » و « این خرس کوچوله و این یک خرس بزرگ »،‌ « دستت را ببر تو آب، ‌این گرمه و این یکی‌سرد.» او را بالای سرتان بگیرید و دوباره پایین بیاورید و بگویید : « الان بالایی و حالا می آیی پایین » اگر این توضیحات را در قالب بازی ارائه کنید، کودکتان لذت فراوانی از آموزش معانی انتزاعی خواهد برد.

آموزش اعداد را نیز به صورت بازی می توانید انجام دهید. با تفاوت بین یک و زیاد شروع کنید. به او نشان دهید که او یک بیسکویت در دستش دارد اما تعداد زیادی بیسکویت در جعبه است. ترانه ها و اشعاری که در آنها شمرده می شوند، نیز کمک بسیاری به فهم اعداد می کنند. همچنین می توانید با هم انگشتانش را بشمارید یا شمارش پله ها در هنگام بالا یا پایین رفتن از آنها.

کتاب خواندن

کتاب خواندن راه مفیدی برای کمک به پیشرفت زبان فرزندتان است. بچه های بزرگ گوش دادن به قصه را خیلی دوست دارند مخصوصا اگر در هنگام خواندن قصه برای هر یک از شخصیتها صدایی متفاوت بکار ببرید. تصاویر کتاب هم برایشان جالب است. با سئوال کردن از او درباره تصاویر و اتفاقات داستان، او را فعالانه در ماجرا شرکت بدهید.

● حرف زدن جالب است

با گذشت زمان و پس از این که بازیهای کلامی بخشی از زندگی روزمره تان را تشکیل دادند ، کم کم متوجه می شوید که تواناییهای کلامی فرزندتان بیشتر می شود. او نه تنها کلمات متفاوت بیشتری را می فهمد بلکه آنها را برای بیان خواسته هایش بکار می برد. احتمالا سعی کند با شما آواز بخواند و جملاتتان را با زبان خودش تکمیل کند.
در این مرحله بسیار مهم است که او را زیاد تحت فشار قرار ندهید. او را مجبور نکنید که حرف بزند. اگر پس از چند بار سوال کردن باز هم بجای استفاده از کلمات با ایما و اشاره خواسته اش را بیان کرد به سوال کردن ادامه ندهید. چون او در این صورت مایوس می شود. باید مراقب باشید که صحبت کردن برایش همچنان جالب بماند. اگر نشان می دهد که منظورتان را فهمیده است، از او تعریف کنید و تلاشش را برای بیان هر چیزی بستایید. از این راه او بیشتر به حرف زدن ترغیب می شود تا زمانی که به او القا کنید باید حرف بزند. صبور باشید و بدانید که هر کودک با روش و سرعت خودش صحبت کردن را می آموزد.

● تلفظ کردن

اولین کلمان و جملان بچه ها شباهتی به آنچه باید باشند ، ندارند. اغلب بچه ها برای تلفظ حروف بی صدا مشکل دارند. یا بعضی از کلمات بنظرشان طولانی می آید بنابراین اول یا آخرش را حذف می کنند. البته زبان بچه ها خیلی شیرین است. به مرور او تلفظ صحیح را یاد خواهد گرفت.

بسیار مهم است که سختگیری نکنید. برای تصحیح تلفظش بهترین راه این است که آنچه او می گوید را درست تکرار کنید. به هیچ وجه از او انتقاد نکنید. وقتی با خوشحالی به رادیو اشاره می کند و می گوید: ” ایو ” بجای گفتن ” نه ، این ایو نیست ، رادیوه . تو هم بگو رادیو ” بگویید : “آفرین ، این رادیو ه”

این قانون که باید علاقمند و صبور بمانید ، در تمام مراحل رشد زبان فرزندتان معتبر است . وقتی شما صحبت کردن و فهمیدن را به عنوان یک توانایی جالب و مفید معرفی کنید ، او با علاقه بیشتر ی به یادگیری می پردازد. با او بازی کنید، آواز و شعر بخوانید ، آن وقت می بینید که او با چه شادیی همراهیتان می کند و یاد می گیرد.
ریتم فرزندتان را دنبال کنید. او نشان می دهد که چه موقع از رنگها و اعداد خسته شده و ترجیح می دهد با حیواناتش بازی کند. در این میان فراموش نکنید که از اولین کلمات و تلفظ بامزه زبان بچگانه او لذت ببرید.

همه اینها را یادداشت کنید ،در این صورت می بینید که او چقدر سریع می آموزد. همچنین به این وسیله مدرکی ارزشمند نیز برای بعدها که دوران بچگی به پایان می رسد، تهیه کرده اید.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 اردیبهشت 1391  - 6:33 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 105

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5823155
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی