به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 

قرضاوی که زمانی ضمن یک برنامه زنده تلویزیونی در شبکه الجزیره از رهبر ایران به خاطر فتوی در جهت محکوم نمودن توهین به همسران و صحابه کبار پیامبر تشکر می‌کند، به ناگاه در موسم حج از حاجیان می‌خواهد که برای نابودی ایران دعا کنند!

خبرگزاری فارس: قرضاوی، مردی به رنگ خاکستری!

 

نگاهی کوتاه به زندگی، تفکرات و مشی سیاسی شیخ یوسف قرضاوی

قرضاوی که زمانی ضمن یک برنامه زنده تلویزیونی در شبکه الجزیره از رهبر ایران به خاطر فتوی در جهت محکوم نمودن توهین به همسران و صحابه کبار پیامبر تشکر می‌کند، به ناگاه در موسم حج از حاجیان می‌خواهد که برای نابودی ایران دعا کنند! ریشه رفتارهای قرضاوی را باید در نوع نگاه سلفی و اخوانی او به موضوع شیعه جستجو کرد.

بقیه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 28 آبان 1391  - 6:44 PM

 

حکم به مشورت کردن حاکم اسلامی با مردم در امور جامعه، نشان دهندة این مطلب است که مردم می‌توانند وارد جریان قدرت شده و نظراتشان در اداره امور جامعه تأثیرگذار باشد؛که از آن می‌توان به مردم سالاری دینی تعبیر کرد.

خبرگزاری فارس: نظام سیاسی اسلام از دیدگاه قرآن

 

حکومت، یکی از نیازهای اساسی بشر می‌باشد و قرآن به عنوان کامل‌ترین کتاب آسمانی، در زمینه تشکیل حکومت اسلامی دارای نظریه‌هایی ا‌ست تا به این نیاز اساسی انسان پاسخ گوید.شاید بررسی مفهوم دولت در قرآن یکی از مشکل‌ترین مفاهیم باشد؛ زیرا مقابل رأی غالب مسلمانان که اسلام را مجموعه‌ای از دین و دولت می‌دانند، برخی از اندیشمندان مسلمان وجود هر گونه نظریه دولت در اسلام را انکار می‌کنند. از این‌رو نخستین پرسشی که هر پژوهشگر نظام سیاسی با آن مواجه می‌شود، این است که آیا قرآن نظریه‌ای درباره نظام سیاسی یا طرح و تصوری از دولت دارد؟بعضی از اندیشمندان مسلمان معتقدند؛ مسلمانان در زمان غیبت امام معصوم(ع) نمی‌توانند حکومت تشکیل دهند. براساس این اندیشه از سوی شرق شناسان نیز شبهاتی مطرح می‌شود؛ بنابراین ضرورت دارد به دیدگاه قرآن در این زمینه پرداخته شود.

بقیه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 28 آبان 1391  - 6:36 PM

 

نورسی اصلاح نظام سیاسى را امرى اساسى مى‏دانست و علت تاکید وى بر اصلاح مدیریت سیاسى ناشى از مشاهده فساد نظام حکومت عثمانى در اواخر دوره حیاتش بود. از اینرو، وى بر اولویت شورا و آزادى تاکید مى‏ورزید.

خبرگزاری فارس: وارسى تاریخى فکر و جریان «نورسى» در ترکیه

 

مبارزه فرهنگى در داخل و جهاد با دشمن

در این مرحله، آتاتورک با سیاست‏هاى دین ستیزانه اش خشم مردم مسلمان ترکیه را برانگیخت، که در اثر آن، حرکت‏هاى شورش‏گرایانه‏اى علیه دولت وى به راه افتاد، که مهمترین آنها جنبش سعید پیرانى (1925) رهبر عشایر کُرد بود.نورسى، از استانبول به وان رفت و به ارشاد، تبلیغ و تعلیم امور دینى مشغول شد. نورسى رویکرد غیر نظامى را در داخل مى‏پسندید و از این رو بنیاد حرکتى را نهاد که آثارش چندین دهه پس از مرگش آشکار شد.

بقیه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 28 آبان 1391  - 6:35 PM

 

«نورسی» زمانى که پى برد عثمانی ها با شعار مشروطه در پى نابودى دین وشریعت اسلام برآمده‏اند، با آنان مقابله کرد و اعلام نمود که آزادى را در چارچوب شریعت مى‏پذیرد و آزادى جز با مراعات آداب آن رشد و بالندگى نمى‏یابد.

خبرگزاری فارس: وارسى تاریخى فکر و جریان «نورسى» در ترکیه

 

مقدمه:

بدون شک ریشه اسلام اجتماعى و سیاسى در ترکیه و نیز تحولات جارى در سطح سیاست و فرهنگ این کشور را باید نه در حرکت‏هاى حزبى و سیاسى جدید و یک شبه ، بلکه در دهه‏ها پیش از این جست وجو کرد؛ چرا که بدون شکل‏گیرى تحولات اساسى فرهنگى و فکرى در توده‏هاى مسلمان این کشور، هرگز نمى‏شد انتظار شکل‏گیرى الگویى از قدرت جویى و قدرت خواهى دموکراتیک را در میان اسلام گرایان داشت.

بقیه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 28 آبان 1391  - 6:34 PM

 

چكيده

روشن‏فكرى دينى، اصطلاحى جديد است كه پس از انقلاب اسلامى ايران وارد ادبيات سياسى گرديد و به جريان‏ها و نحله‏هاى متفاوت، و البته داراى تفكر التقاطى تقسيم گرديد. روشن‏فكران دينى تلاش نمودند با تفسير و تلقّى جديد از دين، هم گوهر و اصل دين را حفظ نمايند و هم در چارچوب دين پاسخگوى مسئله‏هاى اصلى روشن‏فكرى، يعنى «سنت و تجدد»، «دين و سكولاريسم»، «ما و غرب» و «حكومت و حاكميت» باشند. اين مقاله با رويكرد تحليلى و اسنادى به اين موضوع مى‏پردازد.

  بقیه در ادامه

ادامه مطلب
یک شنبه 28 آبان 1391  - 6:31 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 67

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824519
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی