حدیثی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و اله و سلم

http://uupload.ir/files/9w1v_2.jpg




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 27 دی 1396  ] [ 4:52 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز و رهبری

http://uupload.ir/files/3m9s_2.jpg




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 27 دی 1396  ] [ 4:40 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

🌱 چرا شيعيان در نماز مانند اهل تسنن دست بسته نماز نمي خوانند؟ 🌱

http://uupload.ir/files/tr3g_2.jpg

🌷﷽؛

🌱 چرا شيعيان در نماز مانند اهل تسنن دست بسته نماز نمي خوانند؟ 🌱

🌟 1. علماء اهل سنت معترفند که نماز با دست بسته (تكتّف) جزء سيره پيامبر (صلی الله علیه و آله ) نبوده است، مهمترين دليل آنها بر (تکتّف) روايت بخاري است كه تصريح مي كند به اين كه (الناس يؤمرون) و نمي گويد كه پيامبر امر كرد كه دست راست را روي دست چپ بگذاريد. بنابراين اين روايت حاكي از سنت پيامبر نمي شود. (1)

🌟 بخاری چنین روایت می کند: «از ابي حازم از سهل بن سعد است كه گفت: مردم امر مي كردند كه نمازگزار در نماز دست راست را بر ساعد دست چپ بگذارد. ابو حازم مي گويد: مطلبي درباره اين روايت نمي دانم جز اينكه به پيامبر نسبت داده شده است. اسماعيل مي گويد: اين مطلب نسبت داده شده است و نمي گويد خود او نسبت داده است.» (2)

🌟 2. اگر اين عمل سنت هميشگي پيامبر مي بود، همه اهل سنت دست بسته خواندن را واجب مي دانستند در حالي كه هيچ كدام از چهار فرقه فقهي اهل سنت اين عمل را واجب نمي دانند حتي مالكي ها آن را مستحب هم نمي دانند. (3)

🌟 3. در برخي از نقل هاي تاريخي آمده است که وقتي كه اسيران ايراني را نزد عمر بن خطاب آوردند، عمر بن خطاب آنها را دست بسته ديد و پرسيد: چرا چنين كرده ايد؟ گفتند: رسم ما ايرانيان اين است كه در برابر پادشاهان خود چنين مي ايستيم. عمر بن خطاب از اين حالت خوشش آمد و دستور داد از اين پس در نماز چنين بايستند و مردم هم مطابق دستور عمل كردند و به اين ترتيب سنت شد. (4)

🌟 4. شيعيان اين عمل را سنت پيامبر خدا ( صلی الله عليه و آله و سلم ) ندانسته و بستن دست را حرام و باطل كننده نماز مي دانند. (5) اهل بيت عليهم السلام اين عمل را به مجوس نسبت داده اند از جمله امام باقر (ع) فرمود: «در نماز تكتف نكن كه اين كار مجوس است.» (6) و امام صادق (ع) به طور صریح دستور می دهد در نماز دست ها را روی ران ها بگذارید و آنها را رها کنید و انگشتان دست را به هم بچسبانید. (7)

📚 (1) بر فرض اگر دلالت آن روایت درست بود باز هم به دليل تعارض با روايات معتبر كه حاكي عدم اين زياده هستند اين روايت از حجيت و اعتبار خارج مي شد.

(2) صحيح البخاري: ج 1، ص 181، ح 740، كتاب الأذان، ب 87، باب وَضْعِ الْيُمْنَى عَلَى الْيُسْرَى.

(3)الفقه علي المذاهب الخمسه، مغنيه، ص 109

(4) مستند العروه، آيت الله شيخ مرتضي بروجردي، ج 4، ص 445 - جواهر، ج 11، ص 19
باید دانست که عبادات از احکام توقیفی است و هیچ کسی جز پیامبر ( صلی الله علیه و آله) نمی توان حرکت و فعلی را بر آن بیفزاید یا از آن کم کند.

(5) جواهرالكلام، ج 11، ص 15، نجفى

(6) (وسائل‏ الشيعة، ج 7، ص 266)
(7) (وسائل الشيعة ؛ ج‏5 ؛ ص511)




ادامه مطلب


[ سه شنبه 26 دی 1396  ] [ 5:12 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

حرف تا عمل...

http://uupload.ir/files/544w_21.jpg




ادامه مطلب


[ سه شنبه 26 دی 1396  ] [ 5:09 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]