تاريخ : پنج شنبه 25 تیر 1394  | 11:29 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
بارتومئو: من مدیر شوم دیگر خبری از قطر نخواهد بود

نامزد انتخابات مدیرعامل باشگاه بارسلونا گفت: می دانم که اذهان عمومی با قطر مخالفت دارد، من مدیر شوم دیگر خبری از قطر نخواهد بود.

خبرگزاری فارس: بارتومئو: من مدیر شوم دیگر خبری از قطر نخواهد بود
 

به گزارش خبرگزاری فارس، بارتومئو که در زمان مدیریت خود با خطوط هوایی قطر قرارداد دو ساله منعقد کرده و قرارداد بنیاد قطر را نیز به جای لغو تا سه سال دیگر تمدید کرده است در نشست خبری خود گفت: حرفهای من روشن است، هواداران و خواست آنها ملاک تصمیم‌های من خواهد بود، اگر با قطر مشکل دارید این را به گوش من برسانید، مدیریت من روشن و شفاف بوده و اگر در نظر سنجی رسمی باشگاه مطمئن شوم که هواداران حمایت مالی قطر را نمی خواهند هر چقدر جریمه داشته باشد پرداخت خواهم کرد و پای اشتباه خود نیز خواهیم ایستاد.

وی ادامه داد: رفتار زشت حکام قطر با کارگران نپالی باعث شده تا مردم دنیا از این کشور و میزبانی آن در جام جهانی نفرت داشته باشند، دلیلی هم ندارد که ما نیازمند حمایت مالی آنها باشیم، در هر حال من مدیر شوم دیگر خبری از قطر نخواهد بود و البته می شود به سراغ غولهای بزرگ قاره آسیا رفت.

انتهای پیام/ی


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 25 تیر 1394  | 11:28 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
والدس: بی مهری منچستری‌ها را تکذیب نمی‌کنم

دروازه‌بان نیمکت نشین منچستریونایتد که به همراه این تیم راهی اردوی تابستانه نشده، از دست شیاطین سرخ دلخور است.

خبرگزاری فارس: والدس: بی مهری منچستری‌ها را تکذیب نمی‌کنم
 

به گزارش خبرگزاری فارس، ویکتور والدس دروازه بان سالهای نه چندان دور بارسلونا و تیم ملی فوتبال اسپانیا عملکرد قابل تحلیلی در فوتبال جزیره نداشته و خیال بازگشت به کشورش را دارد.

والدس در این خصوص گفت: پیشنهاد رسمی از والنسیا برایم بسیار با ارزش بوده و تلاش می کنم این پرونده را با خوش بینی بررسی کنم، امیدوارم طرف مقابل هم شرایط من را درک کند و در فضایی دوستانه به یک راه حل خوب برسیم. من بی مهری منچستری ها را تکذیب نمی کنم و باید بگویم که از آنها توقع نداشتم اینگونه قطع حمایت کنند.

والدس در ژانویه گذشته با قراردادی 18 ماهه به منچستریونایتد پیوست اما ‏نتوانست انتظارات لوئیس فان خال را برآورده کند و در فهرست شیاطین سرخ برای تور پیش فصل قرار ‏نگرفت. ‏

او در فصل گذشته هم تنها به لطف مصدومیت دخه‌آ، توانست 2 بازی در لیگ برتر برای ‏منچستریونایتد انجام بدهد. ‏

انتهای پیام/ی


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 25 تیر 1394  | 11:28 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
زیدان: برای خرید دخه‌آ تحت فشار نیستیم

اسطوره فوتبال جهان و مشاور ورزشی فلورنتینو پرس در جمع خبرنگاران گفت: هرگز به خاطر نبودن کاسیاس، دچار بحران نشده‌ایم.

خبرگزاری فارس: زیدان: برای خرید دخه‌آ تحت فشار نیستیم
 

به گزارش خبرگزاری فارس، زین الدین زیدان که از سوی فلورنتینو پرس جهت بررسی وضعیت خرید و فروش بازیکن مامور شده تصریح کرد: برای خرید دخه‌آ هرگز تحت فشار نیستیم و البته رئال مادرید حسن نیت خود را در این مذاکرات نشان داده است، تصمیم با خود بازیکن است و ما هم برای او زمانی را مشخص کرده‌ایم تا تکلیف را روشن کند.

وی ادامه داد: گزینه کیکو کاسیا (دروازه‌بان اسپانیول) این روزها برای ما محتمل‌تر است و تلاش می‌کنیم با او به توافق برسیم در هر حال رئال مادرید دچار هیچ بحرانی نیست و شرایط خوبی را تجربه می کنیم، عجله در خرید و فروش بازیکن اشتباه بزرگی است که مرتکب آن نخواهیم شد.

با توجه به شرایط فعلی، احتمالا رئال مادریدی‌ها در این تابستان کیکو کاسیا، ‏دروازه بان اسپانیول را به خدمت خواهند گرفت و منتظر آزاد شدن دخه‌آ در تابستان بعد خواهند بود.‏

انتهای پیام/ی


ادامه مطلب
نظرات 0
12 سال مقاومت باعث شد دنیا در برابر ایران سر تعظیم فرود آورد

نماینده ولی‌فقیه در استان فارس گفت: 12 سال مقاومت ملت و هدایت‌های داهیانه رهبری، باعث شد که دنیا حقانیت ایران در بحث هسته‌ای را بپذیرد.

خبرگزاری فارس: 12 سال مقاومت باعث شد دنیا در برابر ایران سر تعظیم فرود آورد
 

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، آیت‌الله اسدالله ایمانی چهارشنبه‌ شب در جلسه شورای اداری استان که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ برگزار شد، اظهار داشت: شکوه و پایداری مذاکرات و توفیقات آن قابل‌تقدیر است.

وی با بیان اینکه تیم مذاکره‌کننده با ایستادگی و اطاعت کامل از مقام معظم رهبری توانست به این توفیقات دست یابد ادامه داد: کشور ما 12 سال ایستادگی کرد تا قدرت‌های دنیا به خواست بر حق ملت ایران تن دادند.

 نماینده ولی‌فقیه در استان فارس با بیان اینکه دنیا چیزی را که روز نخست قبول نداشت پس از 12 سال پذیرفت و به ‌اشتباه خود اعتراف کرد، کشور ما 12 سال ایستادگی کرد و به همه ثابت کرد که به دنبال سلاح هسته‌ای نیست ابراز داشت: امروز ایران اسلامی جواب ایستادگی خود را گرفت.

وی در ادامه ضمن تقدیر از تلاش تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی (ع) و بنیاد مسکن در توسعه حرم مطهر، گفت: به برکت وجود مبارک احمد بن موسی (ع) این پروژه هیچ‌گاه دچار مشکل نشد.

ایمانی یادآور شد: افتتاح شبستان در کمتر از سه سال نشان از تلاش مضاعف دست‌اندرکاران پروژه دارد.

در ادامه این نشست مدیرعامل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در سخنانی اظهار داشت: در زمان افتتاح شبستان با مشاهده شوق مردم خستگی همکاران ما رفع شد.

علیرضا تابش افزود: در طرح‌های توسعه‌ای ضمن توجه به پارامترهای تخصصی و اصول فنی کار، باید نیاز مردم یا همان خرد جمعی را نیز مدنظر داشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود موفقیت‌های مذاکرات هسته‌ای و حاصل شدن توافق را به رهبر معظم انقلاب، رئیس‌جمهور، ‌وزیر امور خارجه و مردم ایران تبریک گفت و از زحمات تیم مذاکره‌کننده تقدیر کرد.

انتهای پیام/2448/ل20/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 25 تیر 1394  | 11:20 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
مسکو: تاریخ تحویل اس - ۳۰۰ به ایران معلوم نیست

معاون رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید نمی‌داند سامانه‌های دفاع موشکی اس - ۳۰۰ چه زمانی به ایران تحویل خواهند شد.

خبرگزاری فارس: مسکو: تاریخ تحویل اس - ۳۰۰ به ایران معلوم نیست
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کاخ کرملین می‌گوید اقدامات لازم برای تحویل سامانه دفاع موشکی اس - 300 به ایران مطابق روال معمول انجام می‌شوند. 

طبق گزارش اینترفاکس، «سرگئی ایوانوف»، معاون رئیس‌‌جمهور روسیه علی‌رغم اعلام این خبر در جمع خبرنگاران از ارائه تاریخ دقیق برای تحویل این سامانه‌های دفاعی به ایران خودداری کرد. 

آقای ایوانوف در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه اوضاع برای تحویل این سامانه‌ها به ایران چگونه پیش‌می‌رود، گفت: «همه چیز نرمال است.»

با این وجود، او در پاسخ به این سوال که تحویل این سامانه‌ها به ایران از چه زمانی آغاز خواهد شد گفت: «نمی‌دانم.»

انتهای پیام/ ا.


ادامه مطلب
نظرات 0
لابی صهیونیست‌های آمریکا نقاط ضعف توافق با ایران را برای اوباما فهرست کرد

«آیپک» لابی قدرتمند صهیونیست‌های آمریکا یک روز پس از توافق ایران و 1+5، از اوباما به خاطر تلاش برای حصول این توافق تشکر کرد و 5 محور عقب‌نشینی اوباما از قول‌های مذاکراتی‌اش را برای وی فهرست کرد.

خبرگزاری فارس: لابی صهیونیست‌های آمریکا نقاط ضعف توافق با ایران را برای اوباما فهرست کرد
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، آیپک یک روز پس از اعلام خبر توافق ایران و 1+5، اوباما را برای عقب‌نشینی از معیارهای پیشین مذاکرات، به باد انتقاد گرفت.

در ابتدای بیانیه، آیپک از تلاش اوباما و همکارانش برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران تقدیر شده ولی ضمناً به وی یادآور شده که «این توافق پیشنهادی نتوانست جلوی فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بگیرد.»

آیپک به اوباما گفته که این توافق به جای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، آن را تسهیل کرده است.

لابی صهیونیست‌ها معیارهایی را که پیش از این برای یک «توافق خوب» برای اوباما ترسیم کرده بود را به وی یادآور شده و بر همین اساس، 5 محور نقصان توافق دیروز را برای رئیس‌جمهور ایالات‌متحده بر شمرده است.

عدم تضمین دسترسی های هرزمان-هرجا با اطلاع‌رسانی سریع به ایرانی‌ها و عدم شفاف‌سازی در خصوص لزوم همکاری کامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مشخص شدن ابعاد نظامی احتمالی پیش از کاهش تحریم‌ها، دو نقصان اول توافق دیروز از نگاه آیپک است.

شروع رفع تحریم‌ها یه محض آغاز اجرای توافقنامه، براشته شدن محدودیت‌های اصلی اعمال شده بر ایران طی تنها 8 سال و انبار شدن سانتریفیوژها به جای انهدام آنها، 3 محور بعدی کوتاهی‌های مذاکراتی اوباما از نقطه‌نظر لابی ثروتمند صهیونیست‌ها است.

آیپک در انتهای بیانیه خود گفته که باید توافق فعلی را رد کند و بر تنظیم توافقی خوب تأکید کند.

انتهای پیام/ع


ادامه مطلب
نظرات 0
6 نکته اصلی توافق؛ 4 دلیل اوباما برای امضا؛ حکام عرب «مقاومت» را از ایران بیاموزند

یک تحلیلگر شناخته شده عرب در مقاله‌ای درباره پایان مذاکرات هسته‌ای ایران اعلام کرد این ایستادگی نتیجه‌دار ایران، درسی برای تمام جهان به ویژه اعراب است.

خبرگزاری فارس: 6 نکته اصلی توافق؛ 4 دلیل اوباما برای امضا؛ حکام عرب «مقاومت» را از ایران بیاموزند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «عبدالباری عطوان» یکی از تحلیلگران شناخته شده عرب در یادداشتی بر جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب نوشت سه موضوع حاشیه‌ای که رابطه مستقیمی با این جمع‌بندی نداشت و می‌توان تقویم حقیقی توافق هسته‌ای ایران با 5+1 را در آن خلاصه کرد این سههستند:

اول: لبخند‌های بسیار «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران در هنگام امضای توافق؛ وزیر خارجه‌ای که از زیرکی فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

دوم: حالت هیستری و دیوانه‌وار چهره «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و اظهارات او که منعکس‌کننده خشمش بود و این توافق را تاریخی توصیف کرد.

سوم: شوکی که به بیشتر پایتخت‌های عربی و متحدان جدی آمریکا به ویژه کشورهای خلیج (فارس) وارد شد؛ سکوت آنها شبیه «سکوت قبر» بود و یکی از علامت‌های این شوک ، دستپاچگی رسانه‌ای و سیاسی آن بود.

عطوان در ادامه نقاط اصلی را که از این جمع‌بندی می‌توان بر آن متمرکز شد، اینگونه معرفی کرد:

6 نقطه اصلی در جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران با غرب

اول: ایران در این توافق حق غنی‌سازی خود و حفظ بیش از 20 هزار سانتریفیوژ و تمامی رآکتورهای هسته‌ای خود را با برخی اصلاحات را حفظ کرد .

دوم: ایران همچنان مغزها و کارشناسان هسته‌ای‌اش را برای ازسرگیری برنامه هسته‌ای‌اش پس از 10 سال (عمر توافق) خواهد داشت و تهران موفق شد که موافقت مشروطش را بر هر بازرسی از تاسیسات نظامی‌اش تحمیل کند تا تجربه عراق تکرار نشود.

سوم: پس از 10 سال که دوره توافق سپری شد تمامی قید و بندها برداشته می‌شود و تا زمانی که دانشمندان هسته‌ای ایران هستند تمام احتمالات وجود دارد.

چهارم: ایران از کشوری تروریستی، طرد شده و شرور –به تعبیر وی- به جمع کشورهای طبیعی و چه بسا متحد اروپا و غرب وارد می‌شود.

پنجم: ایران بر 120 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده‌اش دست خواهد یافت و محاصره اقتصادی آن برداشته خواهد شد و اجازه صادرات به غرب و شرق به آن داشته می‌شود واین بدان معناست که ایران به یک قدرت اقتصادی بزرگ منطقه‌ای تبدیل می‌شود و هزاران فرصت شغلی و کار تجاری بدون محدودیت برایش خلق می‌شود زیرا درآمد حاصل از نفت در ایران فقط 33 درصد از متوسط درآمد ملی اما در کشورهای خلیج (فارس) 90درصد است.

ششم: جبهه حامی ایران به ویژه روسیه، چین ، کشورهای گروه «بریکس» ونیز کشورها و گروه‌هایی که از حمایت ایران  برخوردارند پیرزمند از این توافق خارج شدند زیرا ایران از نظر سیاسی و اقتصادی قوی‌تر خواهد شد.

اما چه دلایلی باعث شد دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا ناچار به امضای این توافق ماجراجویانه شوند؛ توافقی که عقب‌نشینی از سیاست‌های سابقش در تخریب برنامه هسته‌ای ایران است. این عوامل در موارد زیر خلاصه می‌شود:

4 دلیل امضای این جمع‌بندی توسط آمریکا

اول: جایگزین این توافق جنگ بود و آمریکا خواهان جنگ نیست و در حال برنامه‌ریزی برای عقب‌نشینی تدریجی از خاورمیانه است.

دوم: دولت اوباما از حمایت کشورهای عربی که توان حمایت از خود و دفاع از منافعشان را ندارند و همچنین نمی‌توانند به نیابت از آمریکا وارد جنگ شوند خسته شده و منافع و جان سربازانش را بالاتر از هر چیزی قرار داده است وبه دنبال یک جایگزین برای آنها مانند جنوب شرق آسیا و آفریقاست البته بعد از اینکه در حوزه نفت به خودکفایی رسید.

سوم: اوباما در طول دوره ریاست‌جمهوریش جایزه صلح نوبل گرفت و می‌خواهد دلیل خوبی برای گرفتن این جایزه داشته باشد و در تاریخ به عنوان یک آفریننده صلح معرفی شود به همین دلیل روش صلح‌طلبانه با کوبا در پیش گرفت و اکنون با ایران آشتی کرد و مسیر را برای بازگرداندن روابط به این کشور هموار کرد.

چهارم: جنگ حقیقی آمریکا در خاورمیانه علیه داعش است نه ایران . آمریکا دریافته که پیروزی حقیقی در این جنگ بدون همکاری ایران و متحدانش ممکن نخواهد شد.

کشورهای  ذی‌نفع و متضرر از جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای ایران

عطوان در ادامه کشورهای ضررکننده از این توافق را عربستان، کویت، بحرین و نیمی از امارات و کشورهای سودبرنده را عُمان و دبی در امارات معرفی کرد و نوشت طرف‌های سودبرنده به دوسته دسته تقسیم می‌شوند:

اول: عُمان و امارت دبی. پایان تحریم‌های اقتصادی به نفع هر دو طرف خواهد بود. عمان مواضعی مثبت در قبال ایران دارد و مذاکرات محرمانه‌ای که منجر به این توافق شد را میزبانی کرد و این توافق به تقویت روابط ایران و غرب در زمینه‌های مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی خواهد انجامید.

اما دبی شریان حیاتی اقتصادی وخارجی ایران در طول سال‌های گذشته که تحریم بوده ، ‌به شمار می‌رفته است درست مانند جنگ 8 ساله عراق و ایران بنابراین آزادسازی 120 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران در رواج تجارت و سرمایه‌گذاری و ساخت و ساز در دبی تاثیر خواهد گذاشت آنهم در زمانی که به دلیل کاهش قیمت نفت ، سرمایه‌گذاری در خلیج (فارس) به نصف کاهش یافته است.

دوم: کشورهایی که زیر چتر ایران هستند مانند سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن به علاوه کشورهایی که خودشان را از دشمنی با ایران کنار کشیدند مانند الجزائر و مصر و با درجه ضعیف‌تر تونس و موریتانی.

عطوان در نتیجه‌گیری یادداشت خود نوشت: از همه آنچه آورده شد می‌توان گفت که این حق آقای ظریف است که بخندد و این حق نتانیاهوست که عصبانی شود و این حق دولت‌های خلیج (فارس) است که شوکه شوند. توافق ایران یک پیروزی دیپلماتیک و سیاسی بزرگ برای این کشور به معنای واقعی آن بود . ایران مطلقا نگفته که خواهان ساخت و تولید سلاح هسته‌ای است و بلندپروازی‌های هسته‌ای خود را به عنوان برگه‌ای برای شکست محاصره استفاده کرد و در نهایت راه موفقیتی بزرگ کسب کرد.

ایران درس مقاومت به کشورهای عربی داد

وی در ادامه اعلام کرد: ایرانی که 12 سال بر میز مذاکرات مقاومت و صبر و بردباری پیشه کرد به ما اعراب و تمام جهان درس ایستادگی و اداره مذاکرات را داد. ایستادگی ایران مبتنی بر قدرت و سازمان‌های حقیقی و مراکز علمی و پژوهشی بود نه بر پایه دزدیدن اموال عمومی، ارتباط با منافع خارجی و منافع مستقیم؛ هم‌چنین بر پایه سیاست‌های مبتنی بر گدایی، دیکتاتوری، فقدان (وضعف) نهادهای دولتی، نبود عدالت اجتماعی و حاکمیت فساد و کمک از بیگانه نبود.

عطوان در پایان ابراز امیدواری کرد شاید توافق هسته‌ای ایران مانند یک «بیداری» برای «اصحاب کهف» و بلند شدن آنها از خواب عمیق باشد تا نگاهی متفاوت به احوال خود و جهان بیندازند، نگاهی که به دور از ناسزا و تحریکات فرقه‌ای و دروغ و غیره باشد.

انتهای پیام/ص


ادامه مطلب
نظرات 0
4 نفر به اتهام تلاش برای حمله به تاسیسات نظامی فرانسه دستگیر شدند

وزیر کشور فرانسه اعلام کرد که 4 فرد که متهم به تلاش برای حمله تروریستی به تاسیسات نظامی فرانسه بودند، دستگیر شدند.

خبرگزاری فارس: 4 نفر به اتهام تلاش برای حمله به تاسیسات نظامی فرانسه دستگیر شدند
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «برنارد کازنو» وزیر کشور فرانسه اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور 4 نفر که قصد داشتند به یک پایگاه نظامی حمله کنند را دستگیر کرد.

فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه نیز اعلام کرد که دستگاه‌های امنیتی این کشور از چند حمله تروریستی در این کشور جلوگیری کردند.

این در شرایطی است که یک ماه قبل هم حمله تروریستی به یک کارخانه تاسیسات گاز در منطقه ایزر در استان رون آلپ، در جنوب شرق فرانسه دست کم یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت.

مقامات فرانسوی داعش را مسئول این حمله تروریستی معرفی کردند و این درحالی است که چند ماه پیش هم حمله تروریستی به یک مجله موجی از وحشت را در فرانسه ایجاد کرده بود.

همکاری دولت فرانسه با برخی کشورهای مرتجع عرب منطقه خلیج فارس و رشد حملات تروریستی در فرانسه منجر به انتقادات فراوانی از دستگاه سیاست خارجی و مقامات امنیتی فرانسوی شده است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
آژانس ممکن است از دستگاه‌های اطلاعاتی یا مخالفان نظام ایران مدد گیرد

یک مامور سابق آژانس بین‌المللی هسته‌ای مدعی شد سرویس‌های اطلاعاتی از شیوه‌های جاسوسی و شنود مخابراتی بهره می‌برند و شاید آژانس از آن‌ها برای ماموریت خود در ایران کمک گیرد.

خبرگزاری فارس: آژانس ممکن است از دستگاه‌های اطلاعاتی یا مخالفان نظام ایران مدد گیرد
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «توماس شیی» از بازرسان سابق آژانس بین‌الملل هسته‌ای در سخنانی ادعا کرد که آژانس بین‌المللی هسته‌ای ممکن است از سرویس‌های اطلاعاتی یا مخالفان نظام ایران برای شناسایی مکان‌های سری ایران کمک گیرد.

به گزارش «خبرگزاری فرانسه» توماس شیی در توجیه این ادعا افزود: «اگر تهران تاسیسات مخفی جدید بنا کند، شاید آن‌ها را در شهرهای مختلفی پنهان کند. البته سرویس‌های اطلاعاتی از شیوه‌های جاسوسی و شنود مخابراتی بهره می‌برند که فراتر از قابلیت‌های آژانس بین‌المللی هسته‌ای هستند.»

در همین زمینه «یوکیو آمانو» دبیر کل آژانس بین‌المللی هسته‌ای نیز در سخنانی گفت که آژانس چشم و گوش جامعه بین‌الملل در ایران است.

خبرگزاری فرانسه در خاتمه نوشت:ایران اعلام کرده  بود که تنها به بازرسانی از ملیت‌های آلمانی، چینی و روسی اجازه بازرسی خواهد داد و بازرسان اسرائیلی، آمریکایی، فرانسوی و انگلیسی امکان حضور در ایران را ندارند اما یک مقام آمریکایی حاضر در مذاکرات هسته‌ای این هفته گفت که موضع ایران عوض شده و بازرسان هر کشوری که ایران با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد می‌توانند وارد این کشور شوند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
اندیشکده صهیونیستی «مطالعات امنیت ملی»: ادامه بحران سوریه در جهت منافع اسرائیل است

رئیس سابق بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نیروی هوایی رژیم صهیونیستی، بحران سوریه را در جهت تأمین منافع این رژیم توصیف کرد و نوشت: اسرائیل باید با همکاری اردن و پشتیبانی آمریکا کمک‌های خود به گروه‌های فعال در جنوب سوریه را افزایش داده و برای دامن زدن ادامه بحران در این کشور تلاش کند.

خبرگزاری فارس: اندیشکده صهیونیستی «مطالعات امنیت ملی»: ادامه بحران سوریه در جهت منافع اسرائیل است
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اندیشکده صهیونیستی «مطالعات امنیت ملی» در مقاله‌ای تحت عنوان «سناریوهای دردسرساز در سوریه: گزینه‌های پیش‌روی اسرائیل» به قلم «اودی دِکِل» به بررسی راهبرد اسرائیل در سوریه پرداخت.

بنا براین گزارش، توازن کنونی قدرت در سوریه تحت تأثیر یک معادله سه وجهی در خاورمیانه است؛ محور مقاومت شیعه به رهبری ایران، محور سنی به رهبری عربستان سعودی و عناصر جهادی سلفی که سومین قطب این معادله را تشکیل می‌دهند. سوریه امروز به میدان نبردی تبدیل شده که تمامی طرفین ذینفع در آن حاضر هستند. با توجه به دشواری تجسم سرنوشت نهایی وقایع در سوریه و نیز با این فرض که سوریه هرگز دیگر به وضعیتی که پیش از آغاز این ناآرامی‌ها داشت، بازنخواهد گشت، تحلیلگران سه سناریو را در خصوص آینده وضعیت ناآرامی‌ها در سوریه و این کشور پیش‌بینی می‌کنند: نخست اینکه، سوریه به پشتیبانی ایران و با همکاری با حزب‌الله لبنان و گروه‌های علوی کنترل بخش‌های مهم شهری و نیز مناطقی از سواحل مدیترانه را به دست خواهد گرفت؛ دوم اینکه، نیروهای سلفی دولت سوریه را سرنگون کرده و نیروهای داعش کنترل این کشور را به عهده می‌گیرند، و سناریوی سوم اینکه ناآرامی‌های کنونی بدون هیچ نتیجه مشخصی ادامه خواهد داشت و درگیری‌ها بین طرفین ذینفع در این کشور همچنان ادامه می‌یابد.

ناآرامی‌ها در سوریه به نفع اسرائیل است

این تحلیلگر صهیونیست که پیش از این ریاست بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نیروی هوایی رژیم صهیونیستی را برعهده داشت، در ادامه گزارش خود با اشاره به اینکه ادامه ناآرامی‌ها در سوریه منافع اسرائیل را تأمین می‌کند، می‌نویسد: تل‌آویو ایران را به عنوان تهدید اصلی امروز خود معرفی کرده است، چه به صورت مستقیم و چه از طریق گروه‌هایی چون حزب الله لبنان و نیروهای «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه و گروه‌های دیگر. در حال حاضر درگیری میان قدرت‌های منطقه‌ای در میدان نبرد در سوریه نمود پیدا کرده و با عدم توانایی برای پیش‌بینی سرانجام و وضعیت نهایی سوریه و نیز توانایی محدود برای اثرگذاری بر تحولات منطقه همراه شده است. در این میان اسرائیل نیز برای درگیر شدن در این ناآرامی‌های فعلی منطقه‌ای تمایلی نشان نمی‌دهد تا از زیر بار مسئولیت سرانجامِ کار شانه خالی کند و به نحوی در حال اجرای سیاست عدم مداخله است. در عین حال نیز ادامه این ناآرامی‌ها در سوریه به نظر می‌رسد به نفع اسرائیل باشد چرا که جایگاه سوریه در محور مقاومت را تا حدودی تضعیف کرده است بدون اینکه نیازی به سرمایه‌گذاری منابع بیشتر و یا ریسک کردن توسط سران اسرائیل داشته باشد به گونه‌ای که منافع آنها تأمین شده است.

تحلیلگر ارشد این اندیشکده صهیونیستی با توصیه به سران رژیم صهیونیستی در خصوص انجام اقدام نظامی گسترده در سوریه ، تأکید می‌کند: ارزیابی دیگر از این امر حکایت دارد که زمینه منافع مشترک اسرائیل با گروه‌های سنی درگیر در سوریه گسترش یافته و مبنایی برای همکاری با آنها به منظور مقابله با نفوذ ایران در منطقه و تصمیم‌گیری در خصوص سرنوشت سوریه پس از «بشار اسد» فراهم کرده است. با این وجود اسرائیل هنوز انتخاب خود را انجام نداده و مشخص نیست که از میان سه سناریوی سلطه ایران، سلطه گروه‌های اسلام گرای افراطی و یا ادامه بحران در سوریه کدام یک را انتخاب می‌کند. اما سران تل‌آویو باید بدانند که اثرگذاری بر نحوه شکل گیری آینده سوریه بدون اینکه مستقیم وارد عمل شود، ممکن نخواهد بود.

اسرائیل باید روابط خود با داعش را نزدیک‌تر سازد

نویسنده این مقاله با انتقاد از سیاست‌های کنونی اسرائیل نوشت: تل‌آویو باید تفکر استراتژیک خود را تغییر داده به گونه‌ای که داعش را از محدوده تهدیدات پیش‌رو خارج ساخته و به عناصر این گروه نزدیک‌تر شود چرا که در صورت تحقق سناریوی دوم و سلطه این گروه بر سوریه، رفتار آنها برخلاف ایران، سوریه و حزب‌الله لبنان غیرقابل پیش‌بینی است و از سوی دیگر از آنجایی که عناصر داعش قابلیت کار با سامانه‌های تسلیحاتی پیشرفته را دارند، درصورت سنگینی معادلات منطقه‌ای به سمت آنها و به نوعی پیروزی‌شان در بحران سوریه، سیاست کنونی تل‌آویو مبنی بر عدم مداخله مستقیم در بحران سوریه می‌تواند به ضرر سران اسرائیل تمام شود و البته این چنین سلاح‌هایی در دست چنین گروه‌های غیرقابل پیش‌بینی بسیار خطرناک‌تر از وجود این سلاح‌ها در اختیار ایران یا حزب‌الله است.

اسرائیل باید با همکاری اردن و آمریکا و با کمک به مخالفان اسد در جنوب سوریه به ادامه بحران در این کشور کمک کند

رئیس سابق بخش تحقیقات سازمان اطلاعات نیروی هوایی رژیم صهیونیستی توصیه‌های نهایی خود به سران اسرائیل به منظور لحاظ در راهبرد استراتژیک این رژیم در قبال سوریه را اینگونه عنوان می‌کند: اسرائیل باید به تلاش‌های خود برای پیشبرد سناریوی ادامه بحران در سوریه را افزایش داده و برای ایجاد نفوذ در میان گروه‌های شورشی، رهبری محلی و گروه‌های فعال در جنوب سوریه و بلندی‌های جولان تلاش کند. ارائه کمک‌ به عناصری که با عنوان شورشیان در حال نبرد با رژیم بشار اسد شناخته می‌شوند می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد. با توجه به شرایط فعلی منطقه به نظر می‌رسد که تنها گزینه مناسب پیش‌روی اسرائیل تقویت و گسترش نفوذ تل‌آویو در جنوب سوریه و بلندی‌های جولان است و برای این منظور نیز پیشنهاد می‌شود که ضمن طراحی راهبردی مشترک با اردن و به پشتیبانی آمریکا، یک منطقه مشترک نفوذی در جنوب سوریه ایجاد شده تا نیروهای شورشی فعال در سوریه در منطقه‌ای خاص متمرکز و کنترل شوند. همچنین اسرائیل و اردن با ظرفیت‌های هوایی که در اختیار دارند، می‌توانند منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه اعلام کنند و با ایجاد فضایی کاملا امنیتی حتی بدون استفاده از نیروهای زمینی از بازیگران منزوی شده حمایت کرده و با آنها همکاری داشته باشند. این همکاری‌ها می‌تواند اتحاد استراتژیک میان اسرائیل و اردن را نیز تقویت کند.  

انتهای پیام/.


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 598 :: 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 >