تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:05 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

دیدار وزرای خارجه آمریکا و عربستان در جده

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه
1453546756994_4269325_1452582241.jpg

وزیر خارجه آمریکا در سفر به جده عربستان با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در سفر خود به عربستان با عادل جبیر، همتای عربستانی خود دیدار و با وی درباره روابط دوجانبه و تقویت این روابط بحث و گفتگو کرد.

 

دو طرف همچنین درباره آخرین تحولات خاورمیانه از جمله اوضاع سوریه و مسائل مشترک منطقه‌ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کردند.

وزیر خارجه آمریکا روز جمعه سفر خود را به چند کشور با هدف آغاز هفته‌ای از تلاش دیپلماتیک برای پایان دادن به درگیری سوریه و بحران لیبی آغاز کرد.

وی قرار است روز دوشنبه عربستان را به مقصد وین به منظور مشارکت در نشست بین‌المللی درباره بحران سوریه و لیبی ترک کند.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:05 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

دفتر مرکل مانع همکاری نیروهای اطلاعاتی آلمان با آمریکا شد

» سرویس: بين الملل - فرامنطقه اي
1461567348449_dw1.jpg

منابع رسانه‌ای آلمان می‌گویند که اطلاعاتی به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد برلین در اقدامی محتاطانه مانع از همکاری نیروهای سازمان اطلاعات برون‌مرزی آلمان با آمریکا برای پایش "افراط‌گرایان" شده است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اشپیگل‌آنلاین در این باره می‌نویسد، بعد از رسوایی همکاری سازمان اطلاعات برون‌مرزی ‌آلمان (BND) با آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA)، برلین در مورد پروژه‌های جدید همکاری با آمریکا محتاط شده است.

 

 

بنا بر اطلاعات دریافتی اشپیگل، دفتر صدراعظم آلمان از چندی پیش با همکاری با آمریکا برای پایش و زیر نظر گرفتن "جهادگرایان" سوریه مخالفت کرده است.

 

مطابق این گزارش، آمریکا از طریق ارتش آلمان به برلین پیشنهاد داده تا در قالب واحد نظامی کوچکی در پایش و نظارت بر افراط‌گرایان خارجی شرکت کند و از این طریق اطلاعاتی در مورد افراط‌گرایان آلمان نیز به دست بیاورد.

 

فرماندهی این واحد بر عهده فرماندهی مشترک عملیات ویژه (JSOC) آمریکا است که شامل نیروهای اطلاعاتی ایالات متحده نیز می‌شود.

این واحد مخفی در اردن مستقر است. کارشناسان مستقر در این واحد سفرهای "جهادگرایان" به سوریه و بازگشت ‌آن‌ها به اروپا را بررسی و تجزیه و تحلیل می‌کنند.

 

ارتش آلمان و سازمان اطلاعات برون‌مرزی این کشور با توجه به خطری که از جانب مسافران این گونه‌ کشورها متوجه آلمان است، تبادل اطلاعات را مفید و معنادار تلقی می‌کنند. با این حال دفتر صدراعظم آلمان با اعزام مأموران سازمان اطلاعات برون‌مرزی کشور برای این همکاری مخالفت کرده است.

اشپیگل آنلاین می‌نویسد، مأموران کنترل و نظارت در این سازمان از این بیم دارند که با افشای این همکاری رسوایی اطلاعاتی جدیدی پا بگیرد.

 

دو مورد قابل تأمل دیگر نیز این بود که نخست، ارائه گزارش‌هایی جامع در مورد افراط‌گرایان آلمانی به آمریکا مطابق با قوانین حقوقی آلمان نبود و دوم روشن نبود آمریکایی‌ها با اطلاعات به دست آمده از این واحد ویژه قصد دارند عملیات نظامی هدفمندی علیه افراط‌گرایان را طراحی کنند یا خیر.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:05 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

انتقاد چین از آمریکا به خاطر "بزرگنمایی" تهدید نظامی پکن

» سرویس: بين الملل - آسيا،خاورميانه
1447484681422_afp2.jpg

وزارت دفاع چین با انتقاد از یک گزارش آمریکا درباره جزیره‌سازی پکن در دریای چین جنوبی، گفت که واشنگتن مساله به اصطلاح تهدید نظامی چین را بزرگنمایی کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یانگ یوجون، سخنگوی وزارت دفاع چین اعلام کرد، گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا درباره فعالیت‌های نظامی چین "سیاست دفاع ملی چین را عمدا تحریف کرده است و ایالات متحده آمریکا بیش از حد مشکوک است."

 

به گفته این سخنگو، چین "نارضایتی کامل و مخالفت قاطع" خود را با گزارش پنتاگون ابراز می‌کند.

وی افزود: چین یک سیاست دفاع ملی‌ای را پیگیری می‌کند که ماهیت دفاعی دارد. تعمیق اصلاحات نظامی چین و تقویت ساختارهای تسلیحاتی و تجهیزاتی با هدف حفظ تمامیت ارضی، امنیتی و تضمین توسعه صلح‌آمیز چین صورت می‌گیرد.

 

گزارش مذکور که جمعه برای کنگره آمریکا ارسال شد، می‌گوید که چین بر توسعه و مسلح کردن جزایری که در آب‌های مورد مناقشه در دریای چین جنوبی ساخته، مبادرت می‌ورزد و هدف از آن کنترل بیشتر بر مناطق دریایی مذکور بدون ایجاد درگیری مسلحانه است.

در این گزارش، چین به "تلاش‌های قاطعانه به منظور ارتقای حاکمیت ملی و ادعاهای ارضی و نیز فقدان شفافیت درباره رشد قابلیت‌های نظامی که موجب تنش‌ با سایر کشورهای منطقه شده است"، متهم شد.

 

به گفته سخنگوی وزارت دفاع چین، این ایالات متحده آمریکاست که غالبا هواپیمای نظامی و کشتی جنگی برای قدرت‌نمایی به دریای چین جنوبی اعزام می‌کند.

 

پنتاگون در گزارش جدید خود که شنبه منتشر شد، نسبت به آنچه که وارد شدن فرآیند "مدرنیزه سازی ارتش چین به یک مرحله جدید تحت رهبری جسورانه شی جینپینگ" خواند، هشدار داد.

 

به گزارش پایگاه فارن پالسی، پنتاگون در گزارش جدید خود درباره روند تقویت قابلیت‌های نظامی چین اعلام کرد که تغییرات گسترده در ارتش چین شامل این است که ارتش سابقا پرجمعیت این کشور تبدیل به یک نیروی چابک‌تر و متوازن‌تری شود که قابلیت‌هایی همانند ارتش آمریکا داشته باشد.

 

در این گزارش آمده است: در روند مدرنیزه سازی ارتش چین قابلیت‌هایی لحاظ شده که پتانسیل تقلیل برتری فناوری نظامی آمریکا هم در دریا و هم در زمین را دارد.

 

این در حالی است که براساس این گزارش مشهورترین نشانه جسارت نظامی چین مربوط به ساخت جزایر مصنوعی در دریای چین جنوبی است.

براساس این گزارش، از میان تاسیسات احداث شده از سوی چین در جزایر مشهور به استراتلی سه مورد از این تاسیسات اکنون از تجهیزات بندرگاهی و 10 هزار متر باند فرود که می‌تواند پذیرای هر هواپیمایی در زرادخانه چین باشد، برخوردار شده‌اند.

 

همچنین ادعاهای ارضی چین که با ادعاهای کشورهای رقیب در این دریا در تقابل است از سوی گارد ساحلی و کشتی‌های غیرنظامی چینی پشتیبانی می‌شود.

آبراهام دانمارک، معاون شرق آسیای وزیر دفاع آمریکا در رونمایی از این گزارش در پنتاگون اظهار داشت: به نظر می‌رسد که هدف از این فعالیت‌های چین قرار داشتن در فاصله نزدیکی تا آستانه درگیری است.

 

در این گزارش که یک به روز رسانی سالانه از سوی کنگره آمریکا است، تصریح شده که اقدامات چین موجب شده کشورهای منطقه روابطشان با‌ آمریکا را بهبود بخشند.

در گزارش مذکور تاکید شده که با توجه به بودجه در حال رشد دفاعی چین احتمالا نگرانی‌ها در منطقه با تداوم روند مدرنیزه سازی ارتش چین به ویژه در غیاب شفافیت بیشتر تشدید خواهد شد.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

شهردار سابق لندن: اتحادیه اروپا به دنبال پیاده‌کردن تز هیتلر است

» سرویس: بين الملل - فرامنطقه اي
pa1.jpg

شهردار سابق لندن گفت، اتحادیه اروپا همانند آدولف هیتلر، دیکتاتور آلمان نازی رفتار می‌کند و تلاش داد یک ابر کشور تشکیل دهد. این سخنان شش هفته پیش از رفراندوم بریگزیت (23 ژوئن) مطرح می‌شود، رفراندومی که انگلیسی‌ها در آن تکلیف خود را با اتحادیه اروپا روشن می‌کنند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بوریس جانسون، شهردار سابق لندن در مصاحبه با ساندی تلگراف گفت که تاریخ دو هزار ساله اروپا به تقلید از امپراتوری روم همواره شاهد تلاش‌های مکرر برای متحد کردن این قاره تحت حکومت یک دولت بوده است.

 

جانسون یکی از چهره‌های اصلی حامی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپاست. 23 ژوئن (سوم تیر) قرار است رفراندوم خروج از اتحادیه اروپا در بریتانیا برگزار شود. اظهارات جنجالی وی شش هفته پیش از انجام این رای‌گیری مطرح می‌شود و نظرسنجی‌ها هم نشان می‌دهد که پیش‌بینی نتیجه نهایی دشوار است.

 

شهردار سابق لندن گفت: ناپلئون، هیتلر و شخصیت‌های دیگری این کار را امتحان کرده‌اند و به نتایج غم‌انگیزی رسیدند. اتحادیه اروپا تلاش‌ می‌کند تا با استفاده از روش‌های مختلفی این کار را انجام دهد اما نهایتا این مشکل ابدی است و هیچکس در آنجا از وفاداری به ایده اروپا حمایت نمی‌کند. هیچ دولت و یا حاکمیت منفردی وجود ندارد که مردم به آن احترام گذاشته و یا آن را قبول داشته باشند. همان باعث شده تا چنین خلاء دموکراتیک بزرگی به وجود آید.

 

جانسون یکی از اعضای سرشناس حزب حاکم محافظه‌کار دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس است. کامرون حامی ماندن کشورش در اتحادیه اروپاست اما کامرون فردی بود که برای تحت فشار قرار دادن اتحادیه اروپا برای گرفتن امتیاز، ایده برگزاری رفراندوم را مطرح کرد و سریعا از مواضع‌اش عقب‌نشینی کرد و گفت که می‌خواهد کشورش در این اتحادیه بماند.

 

حامیان خروج از اتحادیه اروپا معتقدند که بریتانیا خارج از این اتحادیه قوی‌تر می‌شود و می‌گویند که نهادهای بروکسل در حال گسترش نفوذ خود هستند و به گفته آنها، پارلمان انگلیس باید قدرت حاکمیت مطلق را داشته باشد. بر اساس نظرسنجی حامیان ماندن یا رفتن از اتحادیه اروپا الان هر کدام 50 درصد آرا را دارند.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

مجلس اجازه داد به منظور رفع انحصار صندوق بازنشستگی خصوصی تشکیل شود

» سرویس: سياسي - مجلس
1447742967882_1443951483366_HEMMAT KHAHI-6.jpg

 

مجلس اجازه داد بر اساس قوانین توسعه و به منظور رفع انحصار صندوق بازنشستگی خصوصی تشکیل شود.

 

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نمایندگان در جلسه علنی مجلس و در ادامه برسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان ماده 4 را به تصویب رساندن که بر اساس آن به‌منظور فراهم نمودن شرایط رقابتی و افزایش کارآمدی صندوق‌های بازنشستگی و جلوگیری از ایجاد هرگونه انحصار یا امتیاز ویژه برای صندوق‌های بازنشستگی اعم از خصوصی، تعاونی یا دولتی اجازه داده می‌شود صندوق‌های بازنشستگی غیردولتی با تضمین پوشش تعهدات آتی بیمه‌شدگان بازنشسته براساس آیین‌نامه‌ای که به تصویب هیأت وزیران می‌رسد ایجاد گردد.

هماهنگی و نظارت بر فعالیت صندوق‌های فعال در حوزه بیمه‌های بازنشستگی کشور اعم از تعاونی، خصوصی، دولتی و عمومی غیردولتی توسط «سازمان تنظیم مقررات بیمه‌های بازنشستگی کشور» انجام می‌شود. این سازمان زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بدون افزایش پستهای سازمانی دولت تشکیل می‌گردد.

وظایف و اختیارات سازمان مذکور با رویکرد رقابتی و با ترکیب نمایندگان دولت و بخش خصوصی (بیمه‌گذاران ذی‌نفع) به موجب اساسنامه‌ای است که حداکثر سه ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

تبصره1- فعالیت این‌گونه صندوق‌ها در لایه بیمه‌های مکمل و در قالب نظام تأمین اجتماعی چند لایه است.

تبصره2- دو نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به پیشنهاد کمیسیون‌های اجتماعی و اقتصادی و با انتخاب مجلس، به‌عنوان عضو ناظر این سازمان تعیین می‌شوند.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:01 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

واکنش سردار جزایری به نگرانی آمریکا از دستیابی ایران به اس 300

» سرویس: سياسي - سياست داخلي
83-23.jpg

سخنگوی نیروهای مسلح تصریح کرد‌: آمریکایی‌ها می‌توانند از نحوه مجهز شدن جمهوری اسلامی عصبانی باشند و امیدواریم از این عصبانیت بمیرند.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار مسعود جزایری در حاشیه همایش فرهنگ دفاعی در جمع خبرنگاران در واکنش به نگرانی آمریکا از استقرار سامانه دفاع موشکی اس 300 در ایران اظهار کرد: آمریکایی‌ها می‌توانند از نحوه مجهز شدن جمهوری اسلامی عصبانی باشند و امیدواریم از این عصبانیت بمیرند.

 

جزایری همچنین درباره‌ی تاثیر شهادت شهید بدرالدین در سوریه گفت: روند مقاومت منطقه نشان داده بر خلاف آنچه در تصور دشمنان بخصوص صهیونیست ها و آمریکایی است وقتی یک فرمانده بزرگ در جبهه‌ها به شهادت می‌رسد نه تنها اثر منفی ندارد بلکه عنصری می‌شود تا مقاومت یک گام به جلو بگذارد.

 

وی ادامه داد: ما بارها این تجربه را در دوران دفاع مقدس خودمان و هم دفاع مقدسی که در منطقه شکل گرفته مشاهده کرده‌ایم و به نظر می‌آید شهادت این برادر بزرگوار و فرمانده عزیز اثراتی به نفع جبهه بزرگ مقاومت خواهد داشت.

 

وی در ادامه در واکنش به عزل فرمانده‌ی آمریکایی که در خلیج فارس نیروهایش توسط سپاه پاسداران بازداشت شده بودند تاکید کرد:‌ آمریکایی‌ها به لحاظ نوع برخوردی که جمهوری اسلامی با متجاوزین داشت دچار چالش شده‌اند. آنها عادت کرده‌اند که کدخدا و بزرگ محله باشند، هرگونه اقدام تجاوزگرانه داشته باشند و دیگران در برابرشان تمکین و سکوت کنند که البته کوتاه آمدن در برابر آمریکا در قاموس جمهوری اسلامی ایران نیست.

 

سخنگوی نیروهای مسلح در پایان عنوان کرد:‌ برخوردی که با آنها در خلیج فارس شد بسیار مسالمت آمیز بود در حالی که می‌توانست قهرآمیز باشد. در عین حال آنها همین برخورد مسالمت آمیز را بر نمی‌تابند و اگر چه در بدو امر به روی خودشان نیاوردند اما مشاهده می‌کنیم از این اتفاقی که برایش افتاده ناراحت و عصبانی هستند.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:01 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

روایتی از زندگی طلبگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

» سرویس: سياسي - سياست داخلي
1442664603993_6680_864.jpg

پایگاه اطلاع رسانی khamenei.ir روایتی از زندگی طلبگی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منتشر کرد.

 

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رهبر انقلاب اسلامی در یکی از دیدارها با مسئولان وزارت علوم در پاسخ به پیشنهاد اعطای دکتری افتخاری به ایشان گفتند: «مسئله‌ی دکتری افتخاری؛ خوب، البته این یک افتخار است که این دانشگاه این اظهار محبت را به ما بکند؛ لیکن من اهل دکتری نیستم؛ همان طلبگی ما کافی است. اگر بتوانیم به میثاق طلبگی متعهد و پایبند بمانیم -که قولاً و فعلاً این میثاق را از دوران نوجوانی و جوانی با خدای متعال بستیم- اگر خداوند کمک کند و ما بتوانیم این میثاق را حفظ کنیم و در همین عالم طلبگی پیش برویم، من این را ترجیح میدهم. شما لطف کردید و این برای ما هم مایه‌ی مباهات است، لیکن من پیشنهاد شما را قبول نمیکنم.»

 

به همین مناسبت پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR برش‌هایی از زندگی علمی و طلبگی آیت‌الله خامنه‌ای از سال ۱۳۳۰ تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را در تصویر زیر مرور کرده است.

 

میثاق طلبگی

 

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:01 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

شرایط تاسیس شعب خارج از کشور برای دانشگاه‌ها مشخص شد

» سرویس: سياسي - مجلس
1447742967570_1434448220373_HEMMAT KHAHI-17.jpg

شرایط تاسیس شعب خارج از کشور و جذب دانشجوی آزاد برای دانشگاه‌ها بر اساس قوانین برنامه با تصویب مجلس مشخص شد.

 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نمایندگان در جلسه علنی مجلس و در ادامه برسی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان ماده 3 آن را به این شکل به تصویب رساند که دانشگاههای کشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تصویب شورای گسترش آموزش‌عالی وزارتخانه‌های مربوط، می‌توانند نسبت به تأسیس شعب در مناطق آزاد تجاری - صنعتی و نیز در خارج از کشور به‌صورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام کنند.

ب- وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کلیه دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی و دستگاه‌های اجرائی موضوع ماده(2) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران موظفند بیست‌وپنج درصد(25%) از سهمیه‌های ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش‌عالی، بورسیه‌های تحصیلی داخل و خارج از کشور، فرصت‌های مطالعاتی و دوره‌های دکترای تخصصی را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالای بیست‌وپنج‌درصد(25%) اختصاص دهند.

تبصره- کسب حداقل هفتاددرصد(70%) حدنصاب شرایط علمی و امتیاز پذیرفته‌شدگان برای کلیه رشته‌ها و مقاطع تحصیلی از جمله رشته‌های پزشکی برای دارندگان سهمیه الزامی می‌باشد.

پ- پذیرش دانشجو در شعب دانشگاهها در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، برای دانشجویان غیرایرانی بدون آزمون سراسری انجام می‌شود. ضوابط پذیرش دانشجو برای دوره کارشناسی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو موضوع ماده(2) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1392 و برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی با پیشنهاد دانشگاهها و حسب مورد با تأیید یکی از وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می‌شود.

تبصره- دانشجویان ایرانی شعب مناطق آزاد تجاری - صنعتی، همانند سایر دانشجویان از معافیت تحصیلی برخوردار می‌باشند.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 26 اردیبهشت 1395  | 11:01 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

 

بیانیه مداخله‌جویانه آمریکا در دفاع از فرقه ضاله بهائیت

» سرویس: سياسي - سياست خارجي
capitalismisover-1.jpg

وزارت امور خارجه آمریکا در اقدامی مداخله جویانه آزادی اعضای فرقه ضاله بهائیت در ایران را خواستار شد.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بیانیه مداخله جویانه واشنگتن درخصوص درخواست آزادی اعضای ارشد فرقه ضاله بهائیت را منتشر کرده است.

 

در این بیانیه که مدعی شده هم‌زمان با هشتمین سال بازداشت این افراد منتشر شده، آمده است: ما به جامعه بین‌الملل می‌پیوندیم و ادامه حبس این زندانیان را محکوم می‌کنیم و از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم تا آنها را هرچه فوری آزاد کند.

 

به گزارش ایسنا، آمریکا در طول سال‌های گذشته همواره با ادعای دفاع از حقوق بین‌الملل سعی کرده است در امور قضایی ایران دخالت کند. این در حالی است که آمریکا علیرغم ادعاهایش در این زمینه بارها کسانی را که دست به افشاگری درخصوص عملکرد غیرقانونی دولت زده‌اند، بازداشت و زندانی کرده است.

 

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0

 

پاسخ لاریجانی به تذکر مصباحی مقدم درباره‌ی عدم بررسی لایحه برنامه در مجلس

» سرویس: سياسي - مجلس
1459657660658_48.jpg

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر مصباحی مقدم که چرا لایحه برنامه ششم از دستور خارج شده است گفت: بررسی لایحه برنامه دو هفته در مجلس کار دارد، اگر اصرار دارید مانعی ندارد اما خودتان سبک و سنگین کنید که آیا امکان پذیر است یا خیر؟

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری ایسنا، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در تذکری با استناد به ماده 184 آیین نامه داخلی مجلس اظهار کرد‌: بر اساس این ماده رسیدگی به لوایح برنامه ترتیباتی دارد به این شکل که از زمان چاپ و توزیع لایحه نمایندگان می‌توانند نظرات خود را ارائه دهند.

وی تصریح کرد:‌ معنا و مفوم ماده 184 آیین نامه مجلس این است وقتی که بررسی لایحه برنامه در کمیسیون تلفیق آن تمام و چاپ می‌شود دیگر انتظار 10 روز برای پیشنهادات نمایندگان بی مورد است. لذا 10 روز فرصت مجلس از تاریخ 15 اردیبهشت تا 26 حدود 11 روز است؛ در حالی که این زمان فرصت بسیار عالی برای بررسی برنامه در مجلس بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به این که هیات رئیسه به سوگند خود عمل نکرده و بررسی این لایحه را در دستور قرار نداده است گفت: در حال حاضر با بهانه جویی‌هایی که انجام شد این لایحه در دستور قرار نگرفت و هیات رئیسه بدون اینکه دولت لایحه را استرداد کند و یا بدون این که نمایندگان تقاضای مسدود ماندن داشته باشند از دستور خارج می‌کنند.

مصباحی مقدم افزود:‌ اعضای کمیسیون تلفیق برنامه حتی در تعطیلات تمام وقت خود را صرف کردند تا بررسی آن به اتمام برسد؛ حتی نماینده دولت هم در جلسات کمیسیون حضور داشت. اگر دولت نمی‌خواست لایحه را پس می‌گرفت. در حالی که آقای نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در جلسه ما حضور داشته و از لایحه دولت دفاع کردند. بنابراین کلیات تصویب شد، وارد جزییات شدیم و نهایتا گزارش کمیسیون اکنون چاپ شده است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا، علی لاریجانی که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت در پاسخ به این تذکر گفت: مشکلی نیست در دستور می‌گذاریم.

وی خطاب به مصباحی مقدم اظهار کرد: شما که آیین نامه را خواندید کمی آن طرف‌تر از بند د را هم بخواهنیم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که در حال حاضر قانون بودجه مجددا مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته و به مجلس برگشته است، لذا وقتی نداریم. باید به آن رسیدگی کنیم. همچین در مورد مواد دائمی احکام برنامه‌های توسعه نیز موارد مورد ایراد در دستور کار مجلس قرار دارد. چه کار می‌توانیم بکنیم؟ آیا باید برای مجلس آینده بگذاریم؟

رئیس قوه مقننه خاطر نشان کرد: بنده همان روزهای اول به شما گفتم اگر 5 اردیبهشت این لایحه به مجلس برسد به احتمال زیاد بتوانیم آن را بررسی کنیم. شما اکنون تصور کنید ما این هفته سه جلسه داریم و هفته بعد هم تقریبا یک جلسه و نیم. اگر سایر دستورات را کنار بگذاریم و قانون برنامه را شروع کنیم نمی‌توانیم آن را به اتمام برسانیم. حدودا دو هفته در مجلس کار دارد.

لاریجانی تاکید کرد: شما اصرار دارید قانون برنامه را در دستور قرار دهید، مانعی ندارد، اما خودتان سبک و سنگین کنید. آیا در این مدت محدود می‌توانیم به آن بپردازیم؟ مجلس ضیق وقت دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد:‌ بررسی این موضوع در هیات رئیسه مورد بحث قرار گرفت و به این نتیجه رسیدیم که چند روز باقی مانده از مجلس نهم طرح‌ها و لوایحی که نیمه تمام مانده یا شورای نگهبان به آنها ایراد گرفته است در دستور قرار گیرد و بررسی شود.

لاریجانی با اشاره به تغییر آیین نامه مجلس نیز اظهار کرد:‌ بر اساس آیین نامه جدید وقتی این گونه لوایح از کمیسیون بیرون می آید 10 روز فرصت وجود دارد تا نمایندگان نظرات خود را مطرح کنند. لذا این نظرات ثانوی است که در مجلس قابل تغییر می‌باشد.

انتهای پیام

 


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 70 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >