آبه: ژاپن نقش برجسته‌ای در جهان عاری از سلاح اتمی ایفا می‌کند

نخست وزیر ژاپن در مراسم یادبود قربانیان بمباران اتمی ناگازاکی گفت کشورش نقش برجسته‌ای در جهان عاری از سلاح اتمی ایفا خواهد کرد.

خبرگزاری فارس: آبه: ژاپن نقش برجسته‌ای در جهان عاری از سلاح اتمی ایفا می‌کند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در هفتادمین سالروز بمباران اتمی شهر ناکازاکی ژاپن، «شینزو آبه» نخست وزیر این کشور ضمن بزرگداشت قربانیان این فاجعه انسانی، گفت متعهد است که ژاپن را عاری از سلاح اتمی کند.

به نوشته رویترز، این سخن آبه پس از مطرح شد که در مراسم یادبود بمباران اتمی شهر هیروشیما، آبه هفته گذشته چنین وعده‌ای را طرح نکرده بود.

آبه در مراسم یادبود بمباران اتمی ناکازاکی گفت «به عنوان تنها کشوری که قربانی حمله اتمی جنگی بوده است، من تصمیم خود را تجدید می‌کنم تا نقشی برجسته برای جهانی عاری از تسلیحات اتمی و حفظ سه اصل ضد تسلیحات اتمی، داشته باشد.»

این سه اصل ضد تسلیحات اتمی سیاست درازمدت ژاپن است که شامل این موارد می‌باشد: ژاپن نمیبایست هیچ محصول اتمی داشته باشد، ژاپن نباید هیچ محصول اتمی تولید نکند و ژاپن اجازه نمی‌دهد دیگران این تسلیحات را وارد این کشور کنند.

وزیر دفاع ژاپن دور تازه‌ای از قوانین امنیتی را معرفی کرد که بر اساس آن پارلمان این کشور نقل و انتقال تسلیحات اتمی نیروهای خارجی را ممنوع نمی‌کند که نخست وزیر ژاپن پس از انتقادهای فراوان این تصمیم را تجدید کرده و امروز اعلام کرد که ژاپن را عاری از سلاح اتمی کرده و این نقشی کلیدی در جهان عاری از تسلیحات اتمی ایفا خواهد کرد.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 18 مرداد 1394  | 7:32 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
کشته شدن عضو فرانسوی برجسته داعش در سوریه

منایع فرانسوی از کشته شدن یک افراط‌ گرای فرانسوی عضو گروه تروریستی تکفیری داعش در سوریه خبر دادند.

خبرگزاری فارس: کشته شدن عضو فرانسوی برجسته داعش در سوریه
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نشریه فرانسوی «نیس متن» و یک خبرنگار رادیو بین‌المللی فرانسه در خبری از کشته شدن «عمر دیابی» یک افراط گرای فرانسوی عضو گروه تروریستی داعش در سوریه خبر دادند.

بر اساس این گزارش، این افراط گرای 40 ساله فرانسوی که از اعضای فرانسوی برجسته داعش در سوریه است، اواخر سال 2013 به این گروه تروریستی تکفیری در سوریه پیوسته است و گفته می‌شود که وی در جریان حمله به نیروهای دولتی سوریه در حلب کشته شده است.

دولت فرانسه به شدت در تلاش است عزیمت فرانسویان به سوریه و عراق و پیوستن آن‌ها به گرو‌های تروریستی تکفیری در این کشورها به ویژه داعش را که طی ماه‌های اخیر به شدت افزایش یافته، متوقف کند.

طبق اعلام دولت پاریس هم‌اکنون بیش از یکهزار و هفتصد فرانسوی یا سکنه این کشور درگیر شبکه‌های تکفیری در سوریه و عراق هستند.

فرانسه که همواره از حامیان تروریست‌های تکفیری بوده، هم‌اکنون با پدیده تروریسم تکفیری مواجه شده است.

بنابر اعلام دولت فرانسه، پدیده گسترش تمایل فرانسویان برای پیوستن به گروه‌های تکفیری طی ماه‌های گذشته به طور قابل توجهی افزایش داشته است و کشورهای غربی که خود تا پیش از این اقدام به تسلیح عناصر این گروه‌های تروریستی می‌کردند، هم‌اکنون از بیم بازگشت آنها به کشورهای متبوع خود و انجام اقدامات تروریستی، تدابیر ویژه‌ای را برای ممانعت آنها از ورود به کشورهایشان اتخاذ کرده‌اند.

به گفته کمیسر قضائی اتحادیه اروپا،تاکنون 5 تا 6 هزار اروپایی به گروه‌های تکفیری در سوریه که مشغول مبارزه با دولت بشار اسد هستند، پیوسته‌اند که بیش از 1500 نفر از این افراد را فرانسویان تشکیل می‌دهند.

کشورهایی نظیر فرانسه، بلژیک، هلند، دانمارک یا انگلیس بیشترین شمار نیروهای اروپایی عضو گروه‌های تکفیری را دارند.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 18 مرداد 1394  | 7:32 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
جولان جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در آسمان غزه

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی وارد حریم هوایی نوار غزه شدند و صدایی شبیه به صدای انفجاری قوی از شمال این منطقه شنیده شد.

خبرگزاری فارس: جولان جنگنده‌های رژیم صهیونیستی در آسمان غزه
 

به  گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه «المنار» اعلام کرد جنگنده‌های رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) وارد حریم هوایی نوار غزه شدند و در آسمان این منطقه اقدام به گشت‌زنی  کردند.

بر اساس این گزارش، صدایی شبیه به صدای انفجاری قوی از شمال نوار غزه شنیده شد.

از سوی دیگر، وبگاه خبری «الرساله» اعلام کرد از پایگاه نظامی صهیونیستی «ابومطیبق» به سمت اراضی «المغازی» واقع در نوار غزه تیراندازی شد است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
استقبال مقامات سیاسی عراق از حکم اصلاحات 7 بندی «العبادی»

مقامات سیاسی مختلف در عراق از حکم اصلاحات نخست‌وزیری این کشور استقبال و حمایت کردند.

خبرگزاری فارس: استقبال مقامات سیاسی عراق از حکم اصلاحات 7 بندی «العبادی»
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «حیدرالعبادی» نخست‌وزیر عراق در پاسخ به مطالبات مردم این کشور که خواستار مبارزه با فساد هستند و به نحوه خدمات‌رسانی در کشور معترضند و نیز در پاسخ به فراخوان مرجعیت عالی شیعیان مبنی بر رسیدگی به مطالبات مردم، امروز یک حکم ریاستی شامل 7 بند صادر کرد که مهمترین بند آن، لغو پستهای معاونت‌های ریاست‌جمهوری و نخست‌وزیر بود.(جزئیات بیشتر)

این حکم ریاستی که به تصویب نهایی پارلمان عراق نیاز دارد، از سوی مقامات عراق با استقبال مواجه شد.

«سلیم الجبوری» رئیس پارلمان عراق، نخستین مقامی بود که به عنوان رئیس قوه مقننه در کشور اعلام کرد که از این حکم العبادی در چارچوب قانون اساسی کشور حمایت خواهد کرد.

«اثیل النجیفی» استاندار سابق نینوا، که با ورود داعش به این استان، از آن گریخت و برادر «اسامه النجیفی» رئیس سابق پارلمان عراق است، از این تصمیم العبادی استقبال کرد و آن را یک تصمیم شجاعانه توصیف کرد و خواستار تحویل «نوری المالکی» نخست‌وزیر سابق و معاون کنونی رئیس جمهور به دستگاه قضایی شد.

«اسامه النجیفی» رئیس سابق پارلمان عراق نیز که اکنون معاون رئیس‌جمهور کشور است با صدور بیانیه‌ای از تصمیم العبادی در مرحله کنونی استقبال و اعلام کرد که معیار مهم و اساسی در مرحله حساس کنونی، مردم ، تحقق اصلاحات، مبارزه با فساد و بسیج تمام نیروها و انرژی‌های ملی برای مبارزه با تروریسمی مانند داعش است.

«نوری المالکی» نخست‌وزیر سابق و معاون دیگر رئیس جمهور عراق نیز از تصمیم العبادی برای ایجاد اصلاحات در کشور استقبال کرد.

جریان صدر نیز با بیانیه‌ای این اقدام نخست‌وزیری را تایید کرد و از تمامی نمایندگان جریان «الاحرار» در پارلمان و وزرای کابینه خواست تا با حمایت از طرح العبادی و موافقت با آن، زمینه را برای اجرای حکم ریاستی او به منظور مبارزه با فساد و اجرای اصلاحات فراهم کنند.

انتهای پیام/غ


ادامه مطلب
نظرات 0
اعتصاب غذای ۱۰۰ اسیر فلسطینی در همبستگی با اسیر «محمد علان»

۱۰۰ اسیر فلسطینی در اعلام همبستگی با یکی از اسرا در زندان نفحه دست به اعتصاب غذا زدند.

خبرگزاری فارس: اعتصاب غذای ۱۰۰ اسیر فلسطینی در همبستگی با اسیر «محمد علان»
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه لبنانی «المیادین» اعلام کرد بیش از 100 اسیر فلسطینی در زندان «نفحه» به اسیر «محمد علان» که بیش از 50 روز است دست به اعتصاب غذا زده، پیوستند.

اسیر مذکور حدودا 53 روز است که اعتصاب غذا کرده و رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود تصمیم به اجرای تغذیه اجباری وی دارد.

گروه‌های فلسطینی از جمله حماس و جهاد اسلامی اجرای این قانون (تغذیه اجباری) را محکوم و آن را به مثابه اعدام محمد علان توصیف کردند.

در همین راستا سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای اجرایی شدن قانون تغذیه اجباری اسرای فلسطینی را محکوم کرد.

از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» اعلام کرد پزشکان رژیم صهیونیستی تغذیه اجباری محمد علان را نپذیرفته و حاضر به اجرای این کار نشده‌اند.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
ولی‌عهد عربستان: باید سطح آمادگی در برابر حوادث ناگهانی افزایش یابد

ولی‌عهد عربستان در نشست با فرماندهان امنیتی این کشور تأکید کرد که باید سطح آمادگی در برابر حوادث ناگهانی در این کشور افزایش پیدا کند.

خبرگزاری فارس: ولی‌عهد عربستان: باید سطح آمادگی در برابر حوادث ناگهانی افزایش یابد
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «محمد بن نایف» وزیر کشور و ولی‌عهد عربستان ضمن ابراز همدردی با خانواده قربانیان حمله به مرکز امنیتی نیروهای (واکنش سریع) این کشور در عسیر پیام تسلیت «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان را به خانواده‌های قربانیان ابلاغ کرد.

خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، گزارش داد که در دیدار محمد بن نایف با گروهی از فرماندهان امنیتی در جده ولی‌عهد عربستان اعلام کرده که اقدامات این چنینی عزم این کشور در مقابله و جلوگیری از تلاش برای نا‌امنی را کاهش نخواهد داد.

وی در این دیدار ضمن تأکید بر لزوم افزایش سطح آمادگی برای مقابله با حوادث ناگهانی احتمالی آخرین تحولات امنیتی منطقه و تأثیرات آن را بررسی کرده‌است.

روز پنجشنبه گذشته یک تروریست انتحاری وارد ساختمان نیروهای امنیتی (واکنش سریع) عربستان در ابها مرکز عسیر در جنوب عربستان شده و اقدام به منفجر کردن کمربند انفجاری خود کرده بود.

وزارت کشور عربستان آمار نهائی این انفجار را 15 نمازگزار اعلام کرد و تأکید کرد که 5 تن از این افراد نیروهای امنیتی شاغل در این مرکز بوده‌اند و 6 تن دیگر از کارآموزهای دوره‌های ویژه مربوط به برگزاری مراسم حج بوده و 4 تن دیگر کارگران بنگلادشی شاغل در این مرکز بوده‌اند.

انتهای پیام/ب


ادامه مطلب
نظرات 0
عراقچی: در یک دعوای ۱۲ ساله حرف ما به کرسی نشست/تمام قد از برجام دفاع می‌کنم

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت: در یک دعوای ۱۲ ساله حرف ما به کرسی نشست و با مجموعه غرب و شورای امنیت بر سر غنی سازی به پیروزی رسیدیم و من تمام قد از این توافق دفاع می‌کنم.

خبرگزاری فارس: عراقچی: در یک دعوای ۱۲ ساله حرف ما به کرسی نشست/تمام قد از برجام دفاع می‌کنم
 

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ایران امروز (یکشنبه) در نشست بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که از سوی موسسه دیپلماسی ایرانی در محل روزنامه اطلاعات در حال برگزاری است، طی سخنانی یکی از دستاوردهای سیاسی مذاکرات هسته‌ای را بالا بردن سطح بلوغ و شعور سیاسی و اجتماعی در جامعه و در دنیا برشمرد.

وی اضافه کرد: اصل مذاکرات براساس بی اعتمادی طرفین به همدیگر بود و سازوکار مذاکرات بر حداقل ریسک پذیری استوار بود.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای خاطرنشان کرد: راه‌حل ما برای اقدامات طرفین، فرمول اقدامات متناظر بود.

معاون وزیر خارجه همچنین گفت: محدودیت‌های ما در فاصله‌ای معقول که مورد نظر مقام معظم رهبری بود، برداشته می‌شود.

عراقچی در ادامه سخنانش عنوان کرد: سوئیفت به دلیل اثر روانی تحریم‌ها و خطر اعتبارش با ایران کار نمی‌کرد و منعی از نظر قوانین تحریمی نداشت اما در حال حاضر در اثر توافق، هر کسی از لیست تحریم‌ها خارج شود از لیست تحریم سوئیفت هم خارج می‌شود که در مرحله اول 800 نفر خارج می‌شوند.

وی در خصوص اصل همزمانی برداشته شدن تحریم‌ها و تعهدات ایران گفت: مذاکرات بسیاری انجام شد و اصلی که طرفین به آن رسیدند همزمانی اقدامات به شکل متناظر بود.آمریکا و اروپا تحریم‌های مالی و اقتصادی خود را لغو و متوقف می‌کنند و رئیس جمهور آمریکا طی دستوری تحریم‌ها را متوقف می‌کند و ما در آن زمان هنوز هیچ کاری نکرده‌ایم اما این دستورات اجرایی نمی‌شود تا زمانی که ما برخی کارهایمان را انجام دهیم و در روز اجرایی شدن تعهدات ما برخی از لغو تحریم‌ها عملیاتی می‌شود.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت خارجه در خصوص برجام نیز گفت: توافق متوازن است چون هر دو طرف به خواسته خود رسیدند، اما خواسته آنها این بود که ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای نرود و اگر اراده کرد به سمت سلاح برود یک سال طول بکشد که تعداد سانتریفیوژهای فعال بر همین مبنا بود؛ اما خواسته ما خارج شدن از فضای امنیتی و ایران هراسی و تهدید معرفی کردن ایران بود که از آن خارج شدیم و به هدفمان رسیدیم.

عراقچی ادامه داد: خواسته دوم ما تثبیت و مشروعیت بخشی از دید حقوق بین‌الملل به فعالیت هسته‌ای بود که محقق شد و خواسته سوم ما این بود که تحریم‌ها برداشته شود که این گونه نیز شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای خاطرنشان کرد: از همه مهم‌تر این بود که در یک دعوای 12 ساله حرف ما به کرسی نشست و با مجموعه غرب و شورای امنیت بر سر غنی سازی به پیروزی رسیدیم.

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: به خودمان تبریک می‌گویم و باید برای این توافق جشن گرفت و من تمام قد از این توافق دفاع می‌کنم.

وی یکی از دستاوردهای برجام را تاثیرگذاری ایران در آینده منطقه خواند و یادآور شد: این موضوع حاصل مقاومت مردم در برابر تهدید و تحریم بود و این دستاوردها به طور کلی متعلق به همه مردم ایران و به خاطر توانایی‌های دفاعی و فنی ماست.
انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
دادستانی کل عراق اتهامات وارده به معاون «حیدرالعبادی» را بررسی می‌کند

دادستانی کل عراق یک کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی اتهامات وارده به معاون نخست‌وزیر این کشور تشکیل داد.

خبرگزاری فارس: دادستانی کل عراق اتهامات وارده به معاون «حیدرالعبادی» را بررسی می‌کند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هنوز چند ساعت از صدور حکم ریاستی «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق مبنی بر حذف پستهای معاونتی ریاست جمهور و نخست‌وزیری در این کشور نگذشته که منابع آگاه قضایی به شبکه خبری «اسکای نیوز» اعلام کردند: دادستانی کل عراق دستور تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی پروند فساد نسبت داده شده به «بهاء الاعرجی» معاون نخست‌وزیر را صادر کرده است.

بهاء الاعرجی نیز در واکنش به این مسئله با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ساعت 13 امروز (یکشنبه) به وقت محلی عراق، در یک کنفرانس خبری مهم در مقر پارلمان حضور خواهد یافت تا موضع خود را در قبال کلیه مسائل اخیر در صحنه سیاسی کشور، تشریح کند.

این در حالی است که برخی رسانه‌های مغرض و کاربران شبکه‌های اجتماعی، اخیرا موجی را علیه الاعرجی آغاز کرده‌اند و به او اتهامات متعددی وارد کرده‌اند. دادستانی کل عراق نیز برای روشن شدن این مسئله، کمیته حقیقت‌یاب تشکیل داده است.

انتهای پیام/غ


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 18 مرداد 1394  | 7:32 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
اسد در مذاکرات تسلیم حامیان تروریسم نمی‌شود

تحلیلگر امنیتی سوریه تاکید کرد که مذاکره سوریه با قدرت‌های منطقه‌ای و جهان برای حل بحران سوریه در چارچوب حفظ تمامیت ارضی سوریه است و دست کشیدن از مبارزه با گروه‌های تروریستی را معنا نمی‌دهد.

خبرگزاری فارس: اسد در مذاکرات تسلیم حامیان تروریسم نمی‌شود
 

«کمال فیاض» پژوهشگر امور امنیتی و سیاسی سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق درباره وضعیت عملیات نظامی ارتش سوریه در مرکز و شمال سوریه اظهار داشت: نبرد «سهل الغاب» و «ریف ادلب» هنوز تمام نشده و با توجه به طولانی بودن خطوط این جبهه که در مساحتی بالغ بر هشتاد کیلومتر از خاک سوریه است، به اطمینان، نبردی طولانی و زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: این در حالی است که تروریست‌ها تلاش می‌کنند، نبرد را به منطقه ساحلی کشانده و ما را از نبرد آتی که همان جنگ در غوطه شرقی و غربی است، بازدارند.

فیاض تصریح کرد: نبرد حسکه در شمال شرق سوریه؛ جنگ برای حفظ تمامیت ارضی سوریه و رویارویی با اردوغان و نقشه‌های او در جنگ با کردهاست و مبارزه در حسکه آشکارا نشان می‌دهد که دولت سوریه هرگز اجازه پیاده شدن طرح سایکس پیکو برای تجزیه سوریه و کشورهای منطقه را نمی‌دهد.

کارشناس امنیتی سوریه افزود: تروریست‌ها هیچ راه فراری از چنگ ارتش سوریه ندارند، اصلا گفت‌وگو و توافقی با گروه‌های تروریستی مثل داعش و جبهه النصره در کار نیست، راه حل‌های سیاسی بین قدرت‌ها و کشورهای منطقه و قدرت‌های بزرگ خواهد بود.

وی افزود: همه می‌دانند که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مذاکره کننده‌ای سخت و فولادین است و هیچ راه حلی را که تعرض به حاکمیت سوریه و تمامیت آن باشد، قبول نمی‌کند و وی کاملا به این خصوصیت معروف است که هرگز تا چیزی را ندهد چیزی را نمی‌گیرد، بنابراین ما جنگ و مبارزه را تنها راه حل رویارویی با گروه‌های تروریستی و حامیان آن می‌بینیم.

فیاض گفت: امروز عربستان در دایره خطر است و چاره‌ای جز رسیدن به تفاهم با محور سوریه، ایران و روسیه ندارد و ممانعتی با دعوت روسیه برای نشستن پای میز تفاهم با ایران و سوریه نکرده، بخصوص که تحلیلگران معتقدند، رژیم آل سعود در معرض فروپاشی است.

تحلیلگر سوری گفت:امروز مناقشه اعراب و اسرائیل خارج از نقشه سیاسی کنونی برای منطقه است و یکی از دلایل عمده حوادث منطقه، خروج این مناقشه از دایره توجهات منطقه‌ای و بین‌المللی است.

 فیاض با تاکید بر اینکه توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهان تاثیر منفی بر محور مقاومت نخواهد داشت، گفت: دست ایران در منطقه قوی‌تر شده است و رژیم‌های عربی منطقه و در راس آن عربستان هراس زیادی از کشیده شدن درگیری‌های منطقه به داخل مرزهای خود دارند، بنابراین چاره‌ای جز دراز کردن دست خود به سوی ایران و رسیدن به توافق با آن بر سر امنیت منطقه خلیج فارس و امنیت سوریه و پایان درگیری‌ها در آن ندارند و این هم با قطع حمایت سعودی‌ها از گروه‌های تروریستی امکان‌پذیر است.

وی افزود:ایران از به رسمیت شناخته شدن قدرت هسته‌ای خود از سوی جامعه جهانی استفاده بهینه را خواهد کرد، یکی از نتایج توافق هسته‌ای ایران که در آینده شاهد آن خواهیم بود، باز شدن جاده بزرگ ابریشم  است که از سواحل سوریه و لبنان آغاز شده و تا ایران ادامه دارد و با عبور از مسکو به پکن می‌رسد، راننده خودرویی که از بیروت حرکت کند ناهار خود را در دمشق و شام خود را در بغداد صرف کرده و برای خواب در تهران خواهد بود، بدون اینکه از هیچ پست مرزی در همه این کشورها عبور کنند،بنابراین همکاری با کشورهای عضو گروه‌های بریکس و سازمان همکاری شانگهای، آینده زیباتری را برای ما ترسیم می‌کند.

فیاض تصریح کرد: امروز سوریه و محور مقاومت پیروز شده‌اند با وجود اینکه عملیات نظامی ادامه دارد اما دیگر  در جستجوی پیروزی نیستیم، پیروزی در چنگ ماست و با قدرتی که محور مقاومت از توافق هسته‌ای ایران گرفته در انتظار فیصله یافتن نقشه صهیونیستی-عربی-ترکی علیه سوریه و کشورهای عربی هستیم.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 18 مرداد 1394  | 7:32 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
دمیدن آتش کودتا در آمریکای لاتین

روزنامه آرژانتینی «تیمپو آرژانتینو» گزارش داد که در حال حاضر بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین با اقدامات تخریب کننده‌ای از سوی راست‌گرایان افراطی مواجه هستند که ممکن است این اقدامات به کودتا در این کشورها بینجامد.

خبرگزاری فارس: دمیدن آتش کودتا در آمریکای لاتین
 

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین، روزنامه آرژانتینی «تیمپو آرژانتینو» طی گزارشی هشدار داد که دولت‌های اکوادور، برزیل، ونزوئلا و سایر کشورهای منطقه امروزه از اقدامات تخریب‌کننده‌ای که توسط راست‌گرایان افراطی و به دست رسانه‌های ارتباط جمعی تحت سلطه آن‌ها صورت می‌گیرد، رنج می‌برند.

روزنامه «تیمپو آرژانتینو» برای دفاع از فرضیه خود نقل قولی از «خوزه موخیکا» معاون رئیس‌جمهور اروگوئه را بیان می‌کند؛ وی اعلام کرده بود که حملات کنونی بر علیه پروژه‌های عمومی در آمریکای لاتین، هجوم‌های بی‌ثبات‌کننده‌ای از سوی راست‌گرایان افراطی هستند.

این روزنامه همچنین در ادامه گزارش خود هشدار می‌دهد که پنج‌شنبه آینده (22 مرداد) تهاجمی تخریب‌کننده علیه دولت دموکرات «رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهور اکوادور که در یکی از سخت‌ترین دوران‌های زندگی خود قرار دارد، روی می‌دهد.


«رافائل کوره‌آ» رئیس‌جمهور اکوادور

در آن روز یک بیکاری عمومی آغاز خواهد شد و بانیان آن اعلام خواهند کرد که این بیکاری برای مدت زمان نامعلومی ادامه خواهد داشت.

این گزارش ادامه می دهد که سه روز بعد و در روز یکشنبه (25 مرداد) تظاهراتی عظیم در تمامی شهرهای برزیل به راه می‌افتد و درخواست برگزاری دادگاه سیاسی در صدر خواسته‌های تظاهرات‌کنندگان قرار خواهد گرفت.


«دیلما روسف» رئیس‌جمهور برزیل

اندکی بعد و در این تظاهرات که از سوی راست‌گرایان طراحی شده است، پایین کشیدن «دیلما روسف» رئیس‌جمهور دموکرات برزیل از مسند قدرت به اصلی‌ترین خواسته معترضین تبدیل می‌شود.

این روزنامه در ادامه به نقل‌قولی از «کوره‌آ» در این رابطه می‌پردازد که عنوان می‌کند ما قربانی موفقیت‌های خود هستیم؛ پیشرفت‌های برزیل و در مقابل اعتراضات صورت گرفته علیه «روسف» را مشاهده کنید؛ این افراد هر بار بیشتر از قبل تقاضا دارند و رسانه‌های آنان نیز سعی می‌کنند فضا را طوری طراحی کنند که مردم گمان کنند در دوران جدید پیشرفتی حاصل نشده و در گذشته شرایط مطلوب‌تری حاکم بوده است.


«نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور ونزوئلا

در ونزوئلا نیز در حال حاضر اقدامات تخریب‌کننده علیه دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور این کشور در حال گسترش است.

در این گزارش همچنین آمده که این سه کشور تنها کشورهایی نیستند که آتش کودتا به دست مطبوعات تحت سلطه و به خاطر منافع اقتصادی عظیم محلی در آنها دمیده می‌شود.

اقدامات ضد دموکراسی که در سال 2009 در هندوراس و در سال 2012 در پاراگوئه به کودتا علیه دولت منجر شد، اکنون در کشورهایی نظیر آرژانتین، بولیوی و ونزوئلا در حال گسترش است.


«کریستینا فرناندز» رئیس جمهور آرژانتین

این روزنامه آرژانتینی خاطرنشان می‌کند که پس از وقوع کودتای سال 2012 در پاراگوئه برخی رهبران و سیاستمداران در منطقه آمریکای لاتین از اجرای برنامه‌های مشابه دیگری در این منطقه خبر دادند؛ در همین راستا در جولای 2014 «کوره‌آ» هشدار داد که راست‌گرایان با حمایت برخی کشورهای خارجی درصدد احیای مجدد محافظه‌کاران در این منطقه هستند.

«تیمپو» به نقل از «کوره آ» می‌نویسد که ما از طریق دموکراسی برای ریاست جمهوری برگزیده شدیم اما آنها می‌خواهند این تصور را ایجاد کنند که دولت‌های ما دیکتاتور مآبانه عمل می‌کنند و از این طریق حال و هوای وقوع یک کودتا را از طریق رسانه‌های غیرنظامی به وجود می‌آورد.

در این گزارش همچنین به کودتای سال 2007 هندوراس اشاره شده و عنوان می‌کند که این اولین کودتای قرن نبود اما طرز رفتار جدیدی را به وجود آورد.


«خوزه مانوئل زلایا» رئیس‌جمهور قبل از کودتای هندوراس

هیچ‌کس فراموش نمی‌کند که در سحرگاه 28 ژوئن 2009 (7 تیر 1388) و تقریبا دو ساعت پیش از شروع همه‌پرسی پیرامون تشکیل یک مجلس موسسان با هدف اصلاح قانون اساسی هندوراس، کودتاچیان با استفاده از 200 سرباز آموزش دیده اقدام به حمله به کاخ ریاست جمهوری کردند و «خوزه مانوئل زلایا» رئیس‌جمهور وقت هندوراس را ربودند؛ آنها وی را با تهدید اسلحه از خواب بلند کرده و در حالی که هنوز لباس خواب بر تن داشت، بازداشت کردند و از طریق هواپیما راهی پایگاهی نظامی در کاستاریکا و سپس دومینیکن کردند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 650 :: 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 >