تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
دکترین دریایی روسیه در قبال ناتو

گرچه روس‌ها دکترین دریایی خود را در سال 2001 تدوین کرده و تا سال 2021 اعتبار عملیاتی دارد ولی به دلایلی و در پرتو شرایطی از جمله کنش‌ها و تحرک‌های نظامی ناتو و آمریکا اقدام به تدوین دکترین نوین برای نیروی دریایی خود نموده اند.

خبرگزاری فارس: دکترین دریایی روسیه در قبال ناتو
 

گروه بین الملل خبرگزاری فارس؛ محمد عباس‌زاده:

پس از دو سال تلاش و اقدامات مجدانه و زمینه توسعه و پیشرفت نیروی دریایی،‌پوتین دکترین نوین دریای روسیه را در روز نیروی دریایی این کشور در 26 ژوئیه 2015 امضا کرد.

در دکترین جدید نیروی دریایی روسیه بر افزایش و گسترش قدرت دریایی این کشور به عنوان یک ابرقدرت دریایی در جهان تاکید شده است.

اهم نکات در این دکترین:

1-توسعه افقی حضور نیروی دریایی روسیه در دریاها و اقیانوس‌ها به ویژه در قاره قطب جنوبی، قطب شمالی، اقیانوس‌های آرام، آتلانتیک و ... دریاهای مدیترانه، سیاه و خزر

2- تقویت زیرساخت تسلیحاتی و فناوری راهبردی این نیرو. از جمله طرح‌ها در بعد تسلیحاتی افزودن سه زیر دریاهسته‌ای راهبردی به نام‌های «یوری دولجورکی» و «اسکندر نیوسکی» و «ولایمیر موناماخ» به ظرفیت‌های نیروی دریایی این کشور. همچنین بر اساس طرح تسلیحاتی ارتش روسیه «2011-2020» قرار است بر اساس طرح با 16 زیردریایی راهبردی 14 ناوشکن، 35 ناو از سریال کورویت، 6 ناو تهاجمی موشکی و 6 ناو فرود مجهز شود.

3- تقویت حضور دریایی در قطب شمال، اقیانوس آتلانتیک و دریاهای سیاه و مدیترانه

4- تلاش در تقویت و توسعه زیرساخت‌های ناوگان روسیه در دریای سیاه همچنین استحکام بخشیدن به موقعیت‌های راهبردی روسیه در این دریا، پس از ضمیمه شدن شبه جزیره کریمه به مسکو

5-از جمله اقدامات و تلاش‌های جدید در این دکترین تاکید ارتش روسیه به کشتی‌سازی نظامی و غیرنظامی است.

عوامل و علل در تدوین دکترین جدید دریایی

گرچه روس‌ها دکترین دریایی خود را در سال 2001 تدوین نموده که تا سال 2021 اعتبار عملیاتی داشته ولی به دلایلی و در پرتو شرایطی اقدام به تدوین دکترین نوین برای نیروی دریایی خود نمودند از جمله انگیزه‌ها و عوامل در این رهگذر:

1- کنش‌ها و تحرک‌های نظامی ناتو و آمریکا: افزایش گسترده ماموریت‌های پیمان ناتو به سمت خاور و توسعه حضور نظامی آمریکا در اروپای شرقی و مرزهای روسیه، مسکو را نگران کرد. وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در نشست 5 فوریه 2015 ایجاد و پایه‌گذاری شش مرکز زماندهی در شرق اروپا و تشکیل نیروی واکنش سریع موسوم به سرنیزه با ظرفیت زرهی. همچنین اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا در سفرش به اروپا در اوایل ژوئن 2014 قول کمک نظامی به مبلغ یک میلیارد دلار برای تقویت حضور نظامی واشنگتن در منطقه خاوری اروپا را داد.

2- بحران اوکراین: روند تحولات بحران اوکراین و اقدامات خصمانه غرب علیه مسکو روس‌ها را به حجم و قانون‌‌های تهدیدزای پیمان ناتو و آمریکا حساس‌تر نمود و می‌توان گفت شتاب روسیه تدوین دکترین جدید برای نیروی دریای خود واکنش جدی در مقابل تعامل و برخورد غرب بوده است. تغییرات حاصل در حضور نظامی و دریایی روسیه در دریای سیاه، یکی از نتایج این بحران بوده است.

3- تغییر دکترین نظامی: مسکو در سایه تحولات و شرایط دشوار بحران اوکراین و جهت رویارویی با خطرات و تهدیدات نظامی ناتو و آمریکا دکترین نظامی خود را در تاریخ 26 دسامبر 2014 تغییر داد و دکترین جدیدی را برای ارتش خود تدوین کرد این دکترین چهارمین نسخه دکترین نظامی مسکو پس از فروپاشی شوروی سابق در 1989 می‌باشد.

نیروی دریایی روسیه در پرتو تغییر دکترین نظامی اقدام به تدوین دکترین دریایی جدیدی نمود تا با دکترین جدید هماهنگ باشد.

4- افزایش و تشدید رقابت بر سر حضور قدرت‌ها در قاره قطب شمال و جنوب. در دکترین جدید نیروی دریایی روسیه به اهمیت و ضرورت حضور فعال نیروی دریایی در این مناطق تاکید شده است. برای مسکو حضور در کارزار رقابتی با آمریکا در این مناطق در شرایط جدید پر اهمیت شده است. منطقه قطب شمال از منظر استراتژیست‌های روسیه به دلایل زیر این اهمیت را پیدا کرده است.

الف- وجود ذخایر غنی گاز و نفت و معادن طلا پلاتین و الماس

ب- امکان استفاده از این منطقه به عنوان معبری برای انتقال و صدور انرژی توسط روس‌ها

ج- استفاده از دریاهای پیرامون این قاره به عنوان گذرگاه و پل ارتباطی میان دو اقیانوس آرام و آتلانتیک.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاکید «حزب الله» و «المستقبل» بر حق برگزاری تظاهرات در لبنان

نمایندگان «حزب الله» و جریان «المستقبل» لبنان در هفدهمین جلسه گفت‌وگوی خود بر حق مردم در برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز و حمایت از نهادهای دولتی در برقراری آرامش داخلی تاکید کردند.

خبرگزاری فارس: تاکید «حزب الله» و «المستقبل» بر حق برگزاری تظاهرات در لبنان
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نمایندگان «حزب الله» و جریان «المستقبل» لبنان شب گذشته برای هفدهمین بار در مقر دوم ریاست پارلمان به میزبانی رئیس قوه مقننه کشورشان گرد هم آمدند و درباره تحولات کشورشان به رابزنی پرداختند.

به گزارش وبگاه خبری «العهد»، نمایندگان حزب الله و جریان المستقبل درباره تحولات داخلی، پرونده‌های اجتماعی و رویدادهای اخیر بیروت بحث و گفت‌وگو کرده و بر آزادی بیان، برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در چهارچوب قانون و حمایت از نهادهای دولتی در برقراری امنیت داخلی و حفظ امنیت ارگان‌های دولتی و خصوصی تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، حاضران در نشست شب گذشته مقر دوم ریاست پارلمان لبنان بر اولویت گفت‌وگو و تفاهم بین همه گروه‌های سیاسی در راستای حل بحران‌های کشورشان و همچنین بر لزوم ایفای وظیفه دولت در قبال قضایای شهروندان تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، «نادر حریری» رئیس دفتر «سعد حریری» رئیس جریان المستقبل، «نهاد المشنوق» وزیر کشور و «سمیر الجسر» نماینده پارلمان به نمایندگی از جریان المستقبل و از طرف حزب الله نیز «حسین خلیل» معاون سیاسی دبیر کل حزب الله، «حسین الحاج حسن» وزیر صنعت و «حسن فضل الله» نماینده پارلمان در گفت‌وگوی دوجانبه حضور داشتند. «علی حسن خلیل» وزیر دارایی لبنان نیز از طرف «نبیه بری»‌ رئیس پارلمان لبنان در این جلسه حضور داشت.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
یک چهارم افراط‌گرایان قرقیزی «زن» هستند

مقام وزرات کشور قرقیزستان از حضور بالای زنان در صفوف افراطگرایان خبر داد، گفت که یک چهارم افراط‌گرایان قرقیزی را «زنان» تشکیل می‌دهند.

خبرگزاری فارس: یک چهارم افراط‌گرایان قرقیزی «زن» هستند
 
  •  

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک به نقل از «اسلام اس ان گ»، اولین  همایش زنان مسلمان آسیای مرکزی در زمینه مبارزه با افراط‌گرایی با حضور حدود 80 کارشناس از کشورهای مختلف امروز (سه‌شنبه) در «بیشکک» پایتخت قرقیزستان برگزار شد.

در این همایش نمایندگان کشورهای مختلف از جمله قزاقستان، تاجیکستان، نمایندگان دولتی قرقیزستان و کارشناسان مذهبی بنیاد زنان مسلمان «متکلم» نیز حضور داشتند.

هدف اصلی این همایش افزایش تعامل بین جوامع زنان مسلمان در آسیای مرکزی با مقامات دولتی این کشورها در جهت مبارزه با افراط‌گرایی و کاهش حضور زنان در این کشورها عنوان شد.

در این نشست مسائل مربوط مناسبات مذهبی در قرقیزستان، علل و عواقب مشارکت زنان در سازمان‌های افراطی و تروریستی و تجربه کشورهای همسایه درباره نقش زنان در دین، مورد بحث و بررسی قرار گرفته شد.

«باکیت دوبانایف» یکی از مقامات وزارت کشور قرقیزستان با ابراز تاسف از افزایش افراط‌گرایی در منطقه افزود: در میان افراد بازداشت افراطی 23 درصد زنان هستند که یک چهارم افراطگرایان منطقه زنان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: عدم آگاهی کامل از اسلام اصیل و نبود روحانیونی که بتوانند برای سوالات این افراد پاسخی کامل و جامع داشته باشد از جمله دلائل حضور شهروندان در گروههای افراطی می‌باشد.

به گفته مقامات کشورهای آسیای مرکزی تاکنون تعداد زیادی از شهروندان این کشورها به عضویت داعش درآمده‌اند.

براساس منابع غیر رسمی تاکنون 4 هزار نفر از کشورهای آسیای مرکزی در داعش حضور دارند که بیشترین افراد را شهروندان ازبک تشکیل می‌دهند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
یونسکو انفجار معبد تاریخی پالمیرا توسط داعش در سوریه را «جنایت جنگی» خواند

سازمان «یونسکو» تخریب معبد قدیمی مجموعه تاریخی پالمیرای سوریه توسط گروه تروریستی داعش را «جنایت جنگی» خواند.

خبرگزاری فارس: یونسکو انفجار معبد تاریخی پالمیرا توسط داعش در سوریه را «جنایت جنگی» خواند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد موسوم به «یونسکو» تخریب معبد قدیمی مجموعه تاریخی پالمیرای سوریه توسط گروه تروریستی داعش را «جنایت جنگی» علیه بشریت خواند.

بنابه گزارش خبرگزاری فرانسه، در پی انفجار معبد «بعل شامین» در مجموعه تاریخی «پالمیرا» سوریه توسط داعش، «ایرینا یوکوا» مدیرکل یونسکو با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «من از جامعه بین‌الملل می‌خواهم در برابر پاکسازی‌های فرهنگی مکرر اتحاد خود را حفظ کنند. داعش انسان‌ها را می‌کشد و مکان‌های مختلف را ویران می‌کند اما نمی‌تواند مانع تاریخ شود و این فرهنگ عظیم میراث جهانی را از بین ببرد و به رغم وجود موانع و تعصبات، ساختمان‌ها و مراکز تاریخی به واسطه خلاقیت انسان‌ها مرمت شده و برخی از آنها از نو ساخته خواهند شد.»

به گفته یونسکو، بخش داخلی این معبد به طور جدی آسیب دیده و ستون‌های اطراف آن فرو ریخته است.

فعالان حاضر در سوریه روز یکشنبه گذشته اعلام کردند که گروه تروریستی داعش یکی از معابد مجموعه باستانی شهر پالمیرا (تدمر) این کشور را نابود کرده است. 

داعش هفته گذشته نیز «خالد اسعد» باستان‌شناس سوری که سرپرستی این مجموعه 2000 ساله را بر عهده داشت، سر بریده و جسد وی را در میدان اصلی پالمیرا به یک تیرک آویخته و در معرض دید عموم قرار دادند. 

مجموعه باستانی پالمیرا از جمله آثار ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است و در نزدیکی شهری به همین نام واقع شده است.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، داعش با استفاده از مواد منفجره، معبد «بعل شامین» را به طور کامل تخریب کرده است.

به گفته گروه موسوم به دیده‌بان حقوق بشر سوریه، این انفجار به قدری قدرتمند بوده که به برخی از ستون‌های عصر روم که در اطراف آن واقع شده بودند، نیز آسیب رسانده است.

در حالی که دیده‌بان حقوق بشر سوریه اعلام کرده است که این اقدام یک ماه قبل صورت گرفته، «اسامه الخطیب» از معارضان سوری مستقر در ترکیه که اهل پالمیرا است، گفته است که این معبد روز یکشنبه منفجر شده است. 

داعش که در ماه می کنترل پالمیرا را به دست گرفت، در همان ابتدا 20 نفر را که اعلام کرد از سربازان ارتش سوریه بوده‌اند، در این محوطه تاریخی اعدام کرد. 

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
عربستان از شهروندان خود خواست به لبنان سفر نکنند

وزارت خارجه عربستان در پی شدت گرفتن اعتراضات مردمی در بیروت، با صدور بیانیه‌ای از شهروندان خود خواسته به لبنان سفر نکنند.

خبرگزاری فارس: عربستان از شهروندان خود خواست به لبنان سفر نکنند
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، در پی شدت گرفتن اعتراضات در لبنان و اعتراضات خیابانی، وزارت خارجه عربستان با صدور بیانیه‌ای از شهروندان خود خواسته به لبنان سفر نکنند.

خبرگزاری رسمی عربستان «واس»، گزارش داد که این وزارت خانه همچنین از اتباع عربستانی در خاک لبنان خواسته تدابیر امنیتی را رعایت کنند و در صورت نیاز و در مواقع اضطراری به سفارت عربستان در بیروت مراجعه کنند.

طی چند روز گذشته مرکز بیروت و در نزدیکی مقر پارلمان و دولت این کشور به صحنه اعتراضاتی تبدیل شده که به فساد موجود در بدنه دولت لبنان و بحران زباله این شهر که بیش از دو ماه از آن می‌گذرد تبدیل شده بود.

انتهای پیام/ب


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
افشای بودجه اختصاصی قطر از نفت برای شبکه الجزیره

اخیرا سندی فاش شده که ادعای همیشگی قطر مبنی بر اینکه رابطه‌ای با حمایت مالی یا تعیین خط مشی شبکه الجزیره ندارد، را تکذیب می‌کند.

خبرگزاری فارس: افشای بودجه اختصاصی قطر از نفت برای شبکه الجزیره
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «یوسف الحسینی» از چهره‌‌های معروف رسانه‌ای مصر یک سند محرمانه از دولت قطر را در برنامه‌ای تلویزیونی فاش کرد که ادعاهای این کشور درباره عدم حمایت مالی از شبکه «الجزیره» را تکذیب نمود.

سند مذکور که به امضای «عبدالله بن ناصر بن خلیفه» رئیس شورای وزرای قطر رسیده، ثابت می‌کند دولت قطر بودجه‌ای را از خلال فروش نفت به صورت مستقیم به شبکه الجزیره اختصاص داده است.

در بخشی از سند مذکور آمده است که بر اساس بندهای 1 و 2 طرح از پیش تصویب شده  مبنی بر اختصاص بودجه به بخش‌های عملیاتی در برخی جهت‌های اصلی مانند الجزیره، «QF» و «سدره» برای مدت 5 سال، بودجه‌ای به این جهات اختصاص خواهد یافت به نحوی که کار خود را بر اساس این بودجه ادامه دهند.

این سند ادعاهای همیشگی قطر مبنی بر اینکه رابطه‌ای با حمایت مالی یا تعیین خط مشی شبکه الجزیره ندارد،‌ تکذیب می‌کند.

انتهای پیام/م.ص


ادامه مطلب
نظرات 0
افزایش تلفات درگیری‌های «عین الحلوه» لبنان به 2 کشته و 13 زخمی/ برقراری آتش بس

درگیری‌ها در اردوگاه «عین الحلوه» که از شب گذشته تا ساعت 13 امروز ادامه داشت، دو کشته و 13 زخمی برجای گذاشت.

خبرگزاری فارس: افزایش تلفات درگیری‌های «عین الحلوه» لبنان به 2 کشته و 13 زخمی/  برقراری آتش بس
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، درگیری‌هایی که از شب گذشته در اردوگاه آوارگان فلسطینی «عین الحلوه» لبنان شروع شده بود، ساعت 13:00 امروز متوقف شد.

تلویزیون الجدید صبح امروز از تداوم درگیری‌ها بین جنبش فلسطینی «فتح» و جماعت «جند الشام» خبر داد و افزود: شمار کشته شدگان از یک نفر به دو تن افزایش یافته و شمار مجروحان نیز ده‌ها نفر اعلام شده است که به بیمارستان‌ها انتقال داده شده‌اند.

وبگاه خبری «النشره» نیز شمار قربانیان را دو کشته و 13 زخمی اعلام کرد.

این گزارش حاکی است که همه تلاش‌ها که از شب گذشته به منظور برقراری آتش بس آغاز شده بودند، تا صبح امروز شکست خورده‌ بودند.

از طرفی کمیته امنیتی عالی فلسطین امروز (سه شنبه) در نشستی تثبیت توقف آتش‌بس در اردوگاه عین‌حلوه و عقب‌نشینی تمام افراد مسلح را از آن تصویب کرد. کمیته مذکور از تمام اهالی این منطقه خواست پس از عقب‌نشینی افراد مسلح به خانه‌های خود بازگردند.

وبگاه خبری «النشره» نیز در خبری اعلام کرد که در جریان تبادل آتش یک گلوله بی هدف به خودروی «نواف الموسوی» عضو پارلمان لبنان اصابت کرد. الموسوی به هنگام اصابت این گلوله در خودرو حضور نداشت و آسیبی به وی نرسید.

به گزارش فارس، عناصر جنبش فلسطینی «فتح» و جماعت «جند الشام» دوشنبه شب بار دیگر درگیر شده و در جریان تبادل آتش در منطقه «حطین»، از سلاح تیربار و راکت‌های موشکی استفاده کردند.

بر اساس این گزارش، جنبش فتح و جماعت جند الشام سه روز گذشته به توافقی برای توقف درگیری‌ها رسیده بودند.

عصر روز شنبه گذشته، در پی ترور ناکام «ابو اشرف العرموشی» فرمانده نیروهای امنیتی فلسطین در اردوگاه «عین الحلوه»، درگیری‌ها بین عناصر وابسته به جنبش «فتح» و جماعت «جند الشام» بار دیگر در این اردوگاه از سر گرفته شده و سه کشته و 20 زخمی برجای گذاشت.

بر اساس این گزارش، درگیری‌ها زمانی آغاز شد که «ابو اشرف العرموشی» فرمانده نیروهای امنیتی فلسطین در اردوگاه «عین الحلوه» در جریان شرکت در مراسم تشییع پیکر یکی از عناصر فتح مورد سوء قصد قرار گرفت و گرچه جان سالم به در برد ولی سه تن از همراهانش زخمی شدند.

اردوگاه «عین الحلوه» در صیدا در جنوب لبنان، یکی از 15 اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان است که از نظر جمعیت، بزرگ‌ترین اردوگاه فلسطینی‌ها در لبنان به شمار می‌رود.

حدود 500 هزار آواره فلسطینی در اردوگاه‌های فلسطینی در لبنان زندگی می‌کنند که حدود 80 هزار نفر آنان در عین‌الحلوه ساکنند. تاکنون 3 اردوگاه از مجموع 15 اردوگاه فلسطینی‌ها در لبنان از بین رفته است.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
چرا ملت ایران به «روباه پیر» بی‌اعتماد است؟

بازگشایی سفارت انگلیس در ایران با هر هدفی که صورت گرفته باشد چه بهبود روابط و سرمایه‌گذاری سیاسی که انگلیس در قبال ایران بشدت به آن نیازمند است یا تحکیم مناسبات اقتصادی و حضور در بازارهای جذاب ایران، یک واقعیت غیرقابل کتمان است: ملت ایران هیچگاه به «روباه پیر» اعتمادی نداشته و نخواهند داشت.

خبرگزاری فارس: چرا ملت ایران به «روباه پیر» بی‌اعتماد است؟
 

خبرگزاری فارس- حامد شهبازی؛ بازگشایی سفارت انگلیس در ایران  با حضور فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه این کشور از جمله تحولاتی بود که پوشش خبری وسیعی را از سوی رسانه‌های نوشتاری، ‌دیداری و شنیداری زمینه‌ساز شد.

قابل پیش‌بینی بود که وزیر خارجه انگلیس در دیدار با مقامات ارشد ایرانی درباره جایگاه و قدرت و تاثیرگذاری جمهوری اسلامی ایران ابراز نظر کند و "از فصل جدید در روابط"، "فرصتهای اقتصادی" و غیره سخن بگوید. قطعا بازرگانان و فعالان اقتصادی انگلیسی از جمله خوشحال‌ترین اقشاری هستند که از بهبود روابط بین تهران و لندن استقبال کرده و درهای بازار جذاب و پرسود ایران را گشوده ببینند.

سفارت انگلیس در ایران که تقریبا پس از چهار سال تعطیلی بازگشایی و امور دیپلماتیک جاری فعلا با حضور کاردار مقیم از سر گرفته خواهد شد، یادآور تاریخچه پرفراز و نشیب در روابط بین دو کشور است.

همین چند روز پیش در 28 مرداد بود که مردم ایران یاد و خاطره کودتای آمریکایی- انگلیسی را به سرنگونی محمد مصدق نخست وزیر ملی‌گرا در 1332 منجر شد، گرامی داشتند. سازمان سیا به نقش خود در این کودتا اعتراف کرد اما بریتانیا که مصمم بود از ملی شدن صنعت نفت ایران به هر وسیله‌ای جلوگیری کند، هیچگاه به نقش خود در این کودتا اعتراف نکرد اما کیست که نداند لندن در این کودتا نقش بسزایی داشته است. مصادف شدن بازگشایی سفارت انگلیس با سالروز کودتای 28 مرداد در نوع خود جالب توجه است.

تاریخ روابط بین ایران و بریتانیا مملو از مداخلات و نقش‌آفرینی انگلیس در مسائل داخلی ایران بوده و لندن پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران که دیگر نمی توانست نقش استعماری خود را در ایران ایفا کند با هر حربه‌ و توطئه‌ای به دنبال ضربه زدن به آرمانها و منافع ملت ایران بوده و است. هنوز اقدامات و سناریوهای بدقت طراحی شده و توطئه‌هایی که انگلیس در فتنه سال 88 برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران و هدایت آشوبها و فتنه‌ها در داخل ایران صورت داده بود، از اذهان مردم ایران پاک نشده است.

صرف نظر از پیامدهای دیپلماتیکی که بازگشایی سفارت انگلیس در ایران و بازگشایی سفارت ایران در انگلیس در مناسبات بین دو کشور به دنبال خواهد داشت، نقشی که سفارت انگلیس در طراحی سناریوهای مختلف طی یک صد سال گذشته ایفا کرده، بی اعتمادی ملت ایران به انگلیس را توجیه‌پذیر می سازد و دیری نپایید که پس از انتشار اخبار بازگشایی سفارت انگلیس در ایران، اقشار مختلف مردم، از نخبگان و دانشگاهیان گرفته تا مردم عادی، واکنش نشان داده و هر قشری به فراخور میزان اطلاعات و دانسته‌های خود از نقش‌آفرینی‌های مخرب انگلیس طی سالهایی که از روابط بین دو کشور-چه قبل از انقلاب وچه بعد از انقلاب- می گذرد، از بی اعتمادی به انگلیس و هوشیاری هر چه بیشتر مسئولان در قبال لندن سخن گفته اند.

 عبارت «روباه پیر» استعاره‌ای است که مردم ایران سالهاست در توصیف انگلیس و اقداماتش به کار بسته‌اند دستکم حوادث پس از انتخابات سال 88 و جنگ روانی و تبلیغاتی که انگلیس با بهره‌گیری از رسانه‌های خود به ویژه بی‌بی‌سی فارسی در چگونگی پوشش تحولات و مداخله در مسائل داخلی و مدیریت فتنه با بهره‌گیری از عده‌ای فریب خورده در داخل و خارج ایران راه انداخت، این استعاره را واقعا زیبنده انگلیس کرده است.

سفارت انگلیس طی سالهای متمادی گذشته همواره صحنه گردان روابط متشنج و تیره بین دو کشور و شاهد اعتراضات و واکنشهای شدید مردم در قالب تحصنها و راه‌پیمایی‌ها در مقابل سفارت بوده است.

 تاریخچه این سفارت مملو از رویدادهایی است که تعدادی از آنها برای همیشه بر صفحات تاریخ نقش بسته است. در سال 1943 ساختمان سفارت، میزبان «کنفرانس تهران» با حضور چرچیل، استالین و روزولت بود که طی آن این سه رهبر، آخرین مراحل جنگ علیه هیتلر نازی را طراحی کردند.

ظاهرا طراحی سناریو به وظیفه تاریخی سفارت و اندرونی‌نشینان آن تبدیل شده چرا که پس از پیروزی انقلاب و تیره شدن روابط بین دو کشور، سفارت به وظیفه توطئه‌چینی‌های خود علیه انقلاب ادامه داده است و بی اعتمادی مردم ایران به انگلیس و سفارتخانه آن، امری تعجب بر انگیز به نظر نمی رسد به ویژه آنکه حمایتهای گسترده لندن از صدام جنایتکار در جنگ 8 ساله تحمیلی، جای هیچ اعتماد و اطمینانی به لندن باقی نگذاشته است.

نقش فعال انگلیس در مذاکرات هسته‌ای و سنگ‌اندازی‌هایی که در روند حل و فصل این پرونده از سوی لندن صورت گرفت، مسئله‌ای نیست که به سادگی از اذهان مردم ایران پاک شود. ژستهای دیپلماتیک و از سرگرفته شدن روابط بین دو کشور به این مفهوم نیست که مردم ایران نقش انگلیس در تحریمهای ضدبشری و غیرقانونی را فراموش خواهند کرد.

 چطور می توان انتظار داشت که مردم ایران، توطئه‌چینی‌ها، سناریوها، اعمال فشارها و بدبینی‌ها به یک کشور غیرقابل اعتماد را نادیده بگیرند که گذشته استعماری و رفتار و کردار آن در تاریخ روابط بین دو کشور، کاملا مشهود است؟

بازگشایی سفارت انگلیس در ایران با هر هدفی که صورت گرفته باشد چه بهبود روابط و سرمایه‌گذاری سیاسی که انگلیس در قبال ایران بشدت به آن نیازمند است یا تحکیم مناسبات اقتصادی و حضور در بازارهای جذاب ایران، یک واقعیت غیرقابل کتمان است: ملت ایران هیچگاه به «روباه پیر» اعتمادی نداشته و نخواهند داشت.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0
ملت انقلابی بحرین سازش نمی‌پذیرد/سازمان ملل آل خلیفه را از ظلم بازدارد

عضو جنبش آزادگان بحرین گفت که ملت انقلابی بحرین با آل خلیفه سازش نمی‌کند و در عین حال جریان وفای بحرین گفت که عربستان، بحرین را منطقه‌ای از خاک خود می‌داند و حمد بن عیسی، تابع امر شاه سعودی اجازه امتیازدهی به ملتش را ندارد.

خبرگزاری فارس: ملت انقلابی بحرین سازش نمی‌پذیرد/سازمان ملل آل خلیفه را از ظلم بازدارد
 

«ابراهیم سلمان العلوی» عضو جنبش آزادگان بحرین در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درمنامه درباره تخلفات آشکار رژیم آل خلیفه علیه معترضان تصریح کرد: سرکوبگری‌های رژیم آل خلیفه علیه تظاهرات مسالمت‌آمیز مردمی در بحرین و برخورد با برگزاری ساده‌ترین فعالیت‌های اعتراضی ناشی از ماهیت استبدادی این رژیم است که به شهروندان و خواسته‌های مشروع آنها اهمیتی نمی‌دهد.

العلوی گفت: با وجود اینکه رژیم آل خلیفه غرق در ظلم و طغیان‌گری علیه ملت خویش است و به ادامه سرکوب و همه اشکال حملات علیه شهروندان بحرینی ادامه می‌دهد، فرزندان ملت بحرین و به خصوص انقلابیون دیگر سازش نمی‌پذیرند و گفت‌وگو و رسیدن به تفاهم با این طاغوتیان حاکم امکان‌پذیر نیست.

عضو جنبش آزادگان بحرین درباره دخالت آمریکا و عربستان در موضع‌گیری مقامات بحرین در قبال معترضان گفت: انگیزه و مشوق اصلی رژیم آل خلیفه برای سرکوبگری و رفتارهای خودسرانه علیه فرزندان ملت بحرین چراغ سبز آمریکا از یک سو و دخالت نظامی عربستان از سوی دیگر است.

العلوی از سازمان‌های بین‌المللی و سازمان ملل خواست رژیم آل خلیفه را برای توقف سرکوبگری‌ها و آزادی بازداشتی‌های سیاسی تحت فشار قرار دهد.

جریان وفای اسلامی: عربستان مخالف هر گونه امتیازدهی آل خلیفه به ملت بحرین است

از سوی دیگر جریان وفای اسلامی بحرین اعلام کرد: ملت بحرین امروز باید بیش از هر زمان دیگری برای انقلاب خود متحد شوند؛ انقلابی که برای رسیدن به آزادی تاکنون یکصد و شصت و پنج شهید و 4 هزار بازداشتی و صدها تبعیدی و زخمی برجای گذاشته است.

در بیانیه این جریان معارض بحرینی آمده است: انقلاب بحرین نیاز دارد که ضمن ابداع و نوآوری در راهکارهای آن، همه ابزارهای قانونی برای پیروزی مقاومت به کارگرفته و روحیه ملت را برای آینده پیشروی انقلاب این کشور بالا برده شودد.

جریان وفای اسلامی بحرین گفت: آمریکا و انگلیس به بحران بحرین از خاستگاه منافع نظامی، سیاسی و اقتصادی خود می‌نگرد و عربستان، بحرین را منطقه‌ای تحت سیطره خود می‌داند و «حمد بن عیسی»، پادشاه بحرین بیش‌تر از امیر یک منطقه نیست، بنابراین عربستان حاضر به امتیازدهی از بحرین برای حل بحران آن نیست.

این بیانیه افزوده است: هر ملتی متناسب با سطح پایداری و مقاومت و حضور در خیابان‌ها، به نتایج و دستاوردهای انقلاب و تحرکات اعتراضی خود خواهد رسید.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : سه شنبه 3 شهریور 1394  | 11:59 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
نخست وزیر پاکستان راهی قزاقستان شد

نخست‌وزیر پاکستان به دعوت «نورسلطان‌نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان برای سفر 2 روزه راهی «آستانه» پایتخت این کشور شد.

خبرگزاری فارس: نخست وزیر پاکستان راهی قزاقستان شد
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد، «نواز‌شریف» نخست‌وزیر پاکستان به دعوت «نورسلطان‌نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان برای سفر 2 روزه راهی این کشور شد.

هدف نواز‌شریف از سفر به قزاقستان گسترش روابط با کشورهای آسیای مرکزی است.

وی در این سفر علاوه بر رئیس‌جمهور قزاقستان با «کریم‌ماسیم‌اف» نخست وزیر این کشور نیز ملاقات می‌کند.

در این سفر مقامات دو کشور قراردادهای همکاری در زمینه‌های گسترش روابط‌ اقتصادی، فرهنگی، انرژی و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مشترک را امضا می‌کنند.

یک هیئت سیاسی متشکل از مشاوران اقتصادی و سیاسی نواز شریف را در این سفر همراهی می‌کنند.

مقامات 2 کشور قرار است درباره مسائل منطقه‌ای و همکاری در زمینه‌های مختلف با یکدیگر تبادل نظر و یادداشت‌های همکاری متعددی را امضا کنند.

پاکستان و قزاقستان عضو سازمان همکاری شانگهای و کنفرانس همکاری‌های اسلامی هستند و از نظرات یکسانی درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی برخوردارند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد محور اصلی سفر نواز شریف به قزاقستان همکاری در زمینه‌های دریافت انرژی است.

قزاقستان بعد از ترکمنستان دومین کشور آسیای مرکزی است که پاکستان مایل است در زمینه‌های انرژی با آن همکاری کند.

به اعتقاد کارشناسان، پاکستان به دنبال تأمین نیازهای انرژی از طریق کشورهای آسیای مرکزی است و از طرف دیگر سعی در اتصال این کشورها به آبهای گرم را دارد.

به گفته تحلیل‌گران پاکستان در تلاش است کشورهای آسیای مرکزی را در پروژه بندر «گوادر» با خود شریک کند، زیرا این کشور گسترش حجم تجار در این بندر را بهترین راه برای پیشرفت اقتصادی می‌داند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 465 :: 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 >