قاتل نامرئی جان 193 نفر را گرفت
در پنج ماهه نخست سال 95، 193 نفر بر اثر مسموميت با گاز مونوكسيد كربن جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،در این مدت از كل تلفات مسمومیت با گاز مونوكسیدكربن 139 نفر مرد و 54 نفر زدن بودند.
در پنج ماهه اول سال جاری استانهای تهران با 44، فارس با 17، اصفهان با 15، كرمانشاه و لرستان هر كدام با 11 فوتی بیشترین آمار تلفات مرگ بر اثر گازگرفتگی را داشته اند این در حالی است كه آمار تلفات در دیگر استان ها كمتر از ده نفر و در تعدادی از آنها برابر با صفر بوده است.
بر اساس این گزارش در مرداد امسال تلفات مسمومیت با گاز كاهش 15.4 درصدی داشته است و از 13 فوتی در مرداد سال قبل به 11 فوتی در مرداد امسال رسیده است.
هشدار پزشكی قانونی؛ بیشترین تلفات مسمومیت با گاز مربوط به نیمه دوم سال است
سازمان پزشكی قانونی كشور به استناد آمارهای موجود ضمن هشدار نسبت به افزایش تلفات مسمومیت با گاز منوكسیدكربن در نیمه دوم سال بر رعایت نكات ایمنی در نصب و به كارگیری وسایل گرمایشی در فصل پاییز و زمستان تأكید كرد.
با توجه به استفاده از وسایل گرمایشی در نیمه دوم هر سال آمار تلفات مسمومیت با گاز منوكسید كربن در این مدت با رشد قابل توجهی همراه است به نحوی كه در سال گذشته 75.1 درصد از كل تلفات مسمومیت با گاز منوكسیدكربن در نیمه دوم سال جان خود را از دست داده اند.
در سال گذشته (1394) از كل تلفات مسمومیت با گاز كه 626 نفر بوده 470 نفر در نیمه دوم سال ثبت شده و تنها 156 نفر مربوط به نیمه اول سال است. همچنین 482 نفر از این متوفیات مرد و 144 نفر زن بودند.
بر اساس آمارهای موجود تعداد تلفات ناشی از مسمومیت با گاز منوكسیدكربن عمدتاً در فصل زمستان به دلیل استفاده از وسایل گرمایشی بیشتر از دیگر ایام سال است؛ بنابراین سازمان پزشکی قانونی با تأکید بر رعایت اصول ایمنی در نصب وسایل گازسوز به هم میهنان توصیه می كند:
در فصل پاییز و زمستان و با سرد شدن هوا، شهروندان اقدام به نصب وسایل گرم کننده می کنند که بیشتر مصرف آنها گاز شهری است. عدم رعایت اصول ایمنی باعث مسمومیت با گاز منوکسیدکربن می شود، لذا هم میهنان در استفاده از این وسایل نهایت دقت را داشته باشند. به هممیهنان توصیه می شود ضمن استفاده بهینه از وسایل گرمازا، به توصیه های ایمنی در خصوص سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و مسیر خروجی گاز مونوكسید كربن از دودکش این وسایل توجه نمایند.
*چند توصیه پیشگیرانه
لازم به ذكر است گاز مونوكسید كربن گازی بدون رنگ و بو است. عمده ترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولی اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی خصوصاً در محیط های در بسته و فاقد اكسیژن ممكن است تولید شود. استفاده از آبگرمكن یا بخاری های مستعمل یا دارای نقص فنی و فاقد دودكش یا دارای دودكش بدون عملكرد مناسب در منزل بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشكیل می دهند. از آن جا كه تمایل این گاز برای تركیب با هموگلوبین خون ما 250 برابر بیش از اكسیژن می باشد لذا با بالا رفتن درصد آن در هوای اتاق، به سرعت باعث ایجاد مسمومیت خواهد شد و اكسیژن رسانی به بافت های مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال می نماید كه به علت بی رنگ و بی بو بودن این گاز، ممكن است وجود آن در محیط تا زمان ایجاد علایم مسمومیت شدید مورد توجه واقع نشود.
علایم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شكمی و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغما می باشد. در بیماران مبتلا به ناراحتی های قلبی ممكن است تشدید بیماری یك علامت هشدار دهنده باشد.
از سایر علایم مسمومیت می توان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، كاهش فشار خون و گاه تنگی مردمك ها اشاره كرد. باید توجه داشت كه اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوكسید كربن جان خود را از دست ندهد ممكن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغز میشود. مسمومیت شدید با این گاز می تواند كشنده باشد.
*چگونه از مسمومیت با این گاز پیشگیری كنیم؟
1. آگاه باشید كه هر وسیله گرمازای سوختنی كه به نحوی با سوخت های فسیلی (نفت، گاز، ذغال سنگ) كار كند به صورت بالقوه می تواند سبب تولید گاز مونوكسید كربن شود.
2. از بخاری های مستعمل و فرسوده بدون دودكش یا دارای دودكش نامناسب و غیر استاندارد استفاده نكنید.
3. توجه داشته باشید، استفاده از بخاری های بدون دودكش به هیچ وجه از تولید گاز مونوكسید كربن جلوگیری نمی كند.
4. هرگز در فضای بسته و محدود كه تهویه كافی و مناسب ندارد (نظیر اتاق، گاراژ و ...) آتش روشن نكنید.
5. هرگز در فضای بسته گاراژ موتور اتومبیل را روشن نگذارید.
6. قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی، از سلامت مسیر دودكش ساختمان و بدون ترَك و نشتی بودن آن اطمینان حاصل نموده و از اتصال مناسب و صحیح لوله بخاری و آبگرمكن به دودكش دیواری اطمینان حاصل نمایید.
7. تمام دودكش ها باید وسیله انتهایی ضد باد (كلاهك) مناسب داشته باشد.
8. در محیط های شغلی و منازل كه در آنها از كوره و مشعل استفاده می شود از سلامت دستگاه و سیستم تخلیه دود اطمینان حاصل نمایید.
9. هر وسیله گازسوز باید دارای یک دودکش مستقل و منتهی به فضای بیرون باشد و لذا به کارگیری آب گرمکن های دیواری در فضاهای بسته یا مکان های فاقد جریان هوا مجاز نیست.
10. شیب لوله های افقی در داخل واحدها باید مثبت و روبه بالا و ارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد.
11. توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن كردن وسیله گرمایشی به اطمینان شما از تخلیه گاز كمك خواهد كرد. اگر لوله دودکش بخاری شما سرد است دلیل آن خارج نشدن محصولات احتراق و گازهای سمی از دودکش است در این صورت باید ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتی از در یا پنجره تهویه در محیط ایجاد نمایید.
12. ضمن ایجاد تهویه مناسب جهت آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نیز روشن کردن شعلههای اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محیط داخل خانه جداً خودداری نمایید.
13. اگر فضای منزل خود را با شوفاژ و سیستم حرارت مرکزی گرم می کنید درز بندی و بستن منافذ درها و پنجره ها به منظور جلوگیری از اتلاف حرارتی بلاملانع است اما درصورتی که از بخاری های گازسوز به منظور گرمایش محیط استفاده می کنید حتماً مختصری تهویه از طریق در یا پنجره در فضا ایجاد نمایید و از درز بندی و بستن کامل منافذ خودداری کنید.
14. در صورت احساس علایم سردرد و سرگیجه و تهوع در مكانی كه احتمال وقوع مسمومیت وجود دارد فوراً آن مكان را ترك کرده و به فضای آزاد پناه ببرید و در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنید.
15- در صورت تداوم علایم فوق برای چند روز متوالی احتمال مسمومیت خفیف با این گاز وجود دارد كه بهتر است در این مورد با پزشك خود مشورت كنید.
16- رانندگان وسایل نقلیه سنگین، از روشن کردن گاز پیک نیک در اتاق وسیله نقلیه خود جهت استراحت و خواب جدا خودداری کنند.
در برخورد با موارد مسمومیت با گاز مونوكسید كربن چه باید كرد؟
1. در صورت مواجهه با مصدومان، سریعاً آن ها را از محیط خارج كنید.
2. پس از خارج ساختن مصدوم از محیط آلوده فوراً با اورژانس تماس بگیرید.
علائم حیاتی مصدومان را کنترل کنید و از باز بودن راه های هوایی مصدوم اطمینان حاصل كنید.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
دستگیری دامپزشک قلابی سایت های تبلیغاتی
پلیس فتا گیلان دامپزشک قلابی سایت های تبلیغاتی را در رشت دستگیر کرد.
به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازگیلان؛رئیس پلیس فتای گیلان گفت: در پی ارجاع یک فقره پرونده از دادسرای عمومی به دادخواهی شخصی مبنی بر اینکه فردی با جعل نام او و درج آگهی فروش پرندگان و سایر حیوانات خانگی و معرفی خود به عنوان دامپزشک در سایت های معتبر تبلیغاتی از کاربران کلاهبرداری می کند ، موضوع در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
سرهنگ ایرج محمدخانی افزود: با تحقیقات پرونده و پی جویی هایی فنی و پلیسی ، کارآگاهان پلیس فتا موفق شدند مردی 21 ساله اهل و ساکن رشت را شناسایی کرده و با هماهنگی مراجع قضا ، وی را در مخفیگاهش دستگیر کنند.
وی گفت: با بازجویی از این فرد مشخص شد این متخلف سودجو با فریب 10 نفر حدود 30 میلیون ریال کلاهبرداری کرده است.
سرهنگ محمدخانی با اشاره به اینکه متهم با تشکیل پرونده و برای سیر مراحل قانونی به دادسرا معرفی شده است از کاربران فضای مجازی خواست پیش از انجام هر گونه معامله اینترنتی از اصالت ، معتبر و مجاز بودن سایت مربوطه اطمیان حاصل کنند.
ادامه مطلب
چقدر طول میکشد تا با پراید به کره ماه سفر کنیم؟
یکی از مشهورترین ستارهشناسان عصر حاضر به سوال خبرنگاران پاسخ داد و مشخص کرد چقدر طول میکشد تا با یک اتومبیل معمولی شهری به کره ماه سفر کنیم.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «فرِد هویل» یکی از مشهورترین ستارهشناسان عصر حاضر به سوال خبرنگاران پاسخ داد و مشخص کرد چقدر طول میکشد تا با یک اتومبیل معمولی شهری به کره ماه سفر کنیم.
او توضیح داد اگر بتوانیم با یک دستگاه اتومبیل معمولی شخصی با میانگین سرعت ۹۵ کیلومتر در ساعت از سطح کره زمین دور شویم، حدود یک ساعت طول میکشد تا وارد فضا شویم. حال تصور کنید که قرار است با این اتومبیل به کره ماه برویم.
فاصله زمین تا کره ماه حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر محاسبه میشود که این رقم ۱۰ برابر بیشتر از مسافت دور کره زمین است و به عبارت دیگر میتوان گفت طول این سفر ۱۰ برابر بیشتر از مسافرت به دور زمین است.
با این توضیحات اگر یک دستگاه اتومبیل پراید در اختیار داشته باشید و با میانگین سرعت ۹۵ کیلومتر در ساعت حرکت کنید، حدود شش ماه طول میکشد تا به کره ماه برسید. البته باید توجه داشت پیش از آنکه سفر مذکور آغاز شود، باید مشکل کمبود اکسیژن برای خود و سوخت کافی برای اتومبیل را حل کنید.
منبع: فارس
انتهای پیام/
ادامه مطلب
جزئیات انهدام ناو اجارهای امارات از آمریکا
یک منبع نظامی در یمن اعلام کرد اطلاعاتی که یک کشور آفریقایی در اختیار ارتش کشورش قرار داد، منجر به اقدام به موقع ارتش یمن برای انهدام ناو اجارهای اماراتی شد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک منبع نظامی اعلام کرد ناو جنگی اماراتی که روز گذشته به وسیله ارتش یمن در سواحل شهر المخا در جنوب غرب این کشور منهدم شد، با یک موشک سطح به سطح مورد هدف قرار گرفته است.
این منبع به پایگاه خبری «صوت الهدهد» یمن، گفته این ناو از نوع ناوهای استرالیایی HSV-2 Swift بوده که ناوگان نیروی دریایی آمریکا از سال 2003 و از زمان حمله به عراق از آن برای انجام چندین عملیات نظامی و شناسایی استفاده کرده است.
بر اساس این خبر ناو اماراتی به صورت تصادفی هدف قرار نگرفته بلکه بعد از دریافت اطلاعات دقیق امنیتی بوده که از سوی یک کشور آفریقایی به ارتش یمن داده شده است.
مرکز مطالعات راهبردی واشنگتن در گزارشی که ماه گذشته منتشر کرده بود، اعلام کرد که امارات به غرب کانال سوئز چشم دوخته و افزود: با وجود اختلافات غیر علنی که میان عربستان و امارات وجود دارد، ابوظبی به دنبال نفوذ در منطقه شاخ آفریقاست (شمال شرقی آفریقا).
بر اساس این گزارش عربستان و امارات از جیبوتی برای اشغال خلیج عدن استفاده کرده بودند اما در اواخر آویل سال 2015 درگیری لفطی بین فرمانده نیروی هوایی جیبوتی و چند دیپلمات اماراتی ایجاد شده بود و همین مسأله به تخریب روابط آنها منجر شد.
بعد از اینکه این درگیریها بالا گرفته جیبوتی نیروهای عربستانی و اماراتی را از پایگاه نظامی «لیمونیر» که پیشتر پایگاه نظامیان فرانسوی در این کشور بوده اخراج کرد و ائتلاف عربی-سعودی بعد از ترک جیبوتی به اریتره (رقیب جیبوتی) منتقل شدند تا از این کشور عملیاتهای نظامی خود علیه یمن را هدایت کنند.
چند ماه پیش عبدو جمیل المخلافی کارشناس حوزه یمن به دویلچه وله گفته بود که امارات به دنبال منافع خود در جنوب یمن است.
او از طرح امارات برای تجزیه یمن پرده برداشته و گفته بود: امارات از تجزیه این بخش از خاک یمن استقبال میکند اما این موضوع باید با موافقت بینالمللی نیز همراه باشد زیرا موافقتی از سوی جامعه بین المللی در خصوص تجزیه جنوب یمن وجود ندارد.
روز گذشته یگان موشکی ارتش یمن ناو جنگی اماراتی را که در قالب ائتلاف عربی-سعودی قصد نزدیک شدن به سواحل تعز را داشت منهدم کرد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
ادامه مطلب
نوعی میوه خیار که بیحسیهای اعصاب را درمان میکند
اگر از سردی و بلغم زیاد بدن رنج میبرید یا مبتلا به کبد چرب هستید، میتوانید از فواید گیاه "کبر" بهره ببرید.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر از سردی و بلغم زیاد بدن رنج میبرید یا مبتلا به کبد چرب هستید به گفته دکتر مهدیس مجتبایی، متخصص طب سنتی میتوانید از فواید گیاه کبر بهره ببرید.
این متخصص طب سنتی در این باره گفت: کبر گیاهی خاردار و پرشاخه است که شاخههای آن روی زمین پخش میشود و میوه این گیاه «خیار کبر» نامیده میشود که از بلوط بزرگتر و به اندازه خیار کوچک است و بعد از رسیدن شکفته میشود و مغز آن سرخرنگ و تخمهای آن زرد بوده که طعمی تلخ و گسی دارد. البته هرچه میوه آن رسیدهتر شود، تلخی آن نیز کمتر میشود و محل رویش این گیاه، خرابهها و سنگلاخها و زمینهای نزدیک به آب و نمناک است.
وی در ادامه افزود: طبیعت این گیاه در درجه دوم گرم و خشک بوده و با توجه به اینکه کبر، از بین برنده بلغم و سودای اضافی بدن و بازکننده مجاری و گرفتگیهای کبد و طحال است، میتوان از آن برای درمان و پیشگیری از بیماریهایی که به علت غلبه سردی ایجاد میشود، مانند انواع بیحسیهای اعصاب و عضلات و درد مفاصل و سیاتیک و نقرس و ... بهره برد.
دکتر مجتبایی همچنین استفاده از این گیاه را در فصول سرد سال مفید دانست و خاطرنشان کرد: از غرغره پخته این گیاه (میوه، ساقه، ریشه و ...) میتوان برای برطرف کردن سرفه، تنگی نفس و دفع ترشحات از ریهها، سینوسها و تقویت سلولهای مغزی و همچنین رفع گرفتگیهای آن استفاده کرد.
وی در ادامه به دیگر خواص این گیاه اشاره کرد و گفت: این گیاه تقویتکننده ارگانهای داخلی بدن چون قلب، کبد، مغز، ریهها، معده، طحال و ... و از بین برنده نفخ و برطرفکننده یبوست و ملین طبع است و باعث ازدیاد قوه باه و میل جنسی میشود. علاوه بر این کبر، با تقویت قوه هاضمه در درمان کبدچرب که امروزه متاسفانه خیلیها دچار آن هستند، نقش مفیدی دارد.
دکتر مجتبایی درنهایت با تاکید بر اینکه در طب سنتی، این گیاه را پادزهر و خنثیکننده جمیع سموم بدن در نظر گرفتهاند، خاطرنشان کرد: به افراد گرممزاج، توصیه میشود که کبر را همراه با شربت سکنجبین مصرف کنند ولی افراد سردمزاج این گیاه را به صورت پرورده همراه با سرکه بخورند؛ این پرورده، از معدود چاشنیهایی است که خوردن آن همراه با غذا، نهتنها در هضم اختلال ایجاد نمیکند بلکه با تقویت طحال در جمعآوری سودای اضافی و سموم از بدن و دفع آن به صورت ادرار و اسهال، باعث گرم شدن بدن و از بین رفتن سردیها و روشن شدن رنگ چهره و برطرفشدن تیرگی و کدورت و لکههای پوستی میشود. همچنین نقش موثری در تقویت کبد، معده، اختلالات سیستم تناسلی، اختلال خواب، استرس، اضطراب، افسردگی و... (به خصوص در فصول سرد سال) دارد.
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/
ادامه مطلب
تراریخته خطری بالقوه برای ایجاد ناباروری
تعدادی از استادان علوم پزشکی و دانشجویان پزشکی طی نامه ای به کمیسیون تلفیق مجلس درخواست کردند واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته ممنوع شود و «کشاورزی سالم و ارگانیک» توسعه یابد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛طی نامهای از طرف 500 نفر از استادان علوم پزشکی، پزشکان و دانشجویان پزشکی کشور به کمیسیون تلفیق مجلس آمده است: با توجه به درج بند مربوط به محصولات دستکاری شده ژنتیکی (تراریخته) در لایحه برنامه ششم، به این وسیله نگرانی جمعی از استادان، پزشکان و دانشجویان پزشکی کشور در خصوص «تجاریسازی بدون ارزیابی کافی» این محصولات به اطلاع شما میرسد.
البته این نگرانیهای جدی منحصر به جمع نگارنده نیست؛ چنانکه در مطالعهای که بین متخصصان بیوتکنولوژی در مراکز دانشگاهی استان تهران انجام شد، تنها 44.5 درصد از متخصصان نسبت به تولید گیاهان تراریخته نگرشی مثبت یا نسبتاً مثبت داشتند و سایرین دارای نگرشی منفی و یا نسبتاً منفی بوده و تمایلی به مصرف محصولات دستکاری شده ژنتیکی نداشته اند. نگرانیهای مربوط به محصولات تراریخته در سه حوزه شرعی، علمی و امنیتی طبقهبندی میشوند.
** نگرانیها در حوزه شرعی
مقدم بر دلایل علمی و امنیتی، مراجع معظم تقلید نظر صریح خود را درباره «تجاریسازی» این محصولات ابراز کردهاند و در صورت عدم احراز قطعی سلامت، استفاده از این محصولات را جایز نمیدانند. در این میان میتوان به خصوص به آراء آیات عظام علوی گرگانی، مکارم شیرازی، موسوی اردبیلی، نوری همدانی و وحید خراسانی اشاره کرد.
** نگرانیها در حوزه علمی
گرچه مطالعات کوتاهمدت پژوهشگران ـ مانند مطالعات 90 روزه ـ سلامت محصولات تراریخته را عموماً تأیید میکند، مطالعات بلندمدتتر ـ مانند مطالعات دو ساله ـ احتمال ایجاد آثار زیانبار فراوان و جبرانناپذیر محصولات تراریخته را مطرح میکند.به گفته بسیاری از پژوهشگران تراز اول کشور و جهان، مطالعه کافی در این زمینه وجود ندارد و این موضوع بررسی های بیشتر و انجام مطالعات بلندمدت تر را ضروری مینماید.
نگرانیهای علمی در این مقوله عبارتند از:
1- به هم ریختن تعادل زیست محیطی:
برهم زدن یکباره و دفعی نظم در یک زیست بوم ـ که طی میلیونها سال به تعادل رسیده ـ برای موجودات زنده آن محیط، مخاطرات جدی در پی خواهد داشت، که نهایتا می تواند سبب اخلال در زندگی انسان شود.
برای مثال از بین رفتن دفعی علفهای هرز در یک زیست بوم میتواند زندگی زنجیره موجوداتی را که از آن علف تغذیه میکنند به مخاطره اندازد؛ همین مشکل در آمریکا در اثر کاشت نوعی سویا و ذرت تراریخته بهوجود آمده و نسل گونه ای از پروانههایی که از گیاه استبرق تغذیه میکنند به خطر افتاده است.
خطر دیگر این است که با انتقال ژنهای مقاوم، به علف های هرز مجاور گیاهان تراریخته, این علف ها نیز نسبت به آفت مقاوم شده و به «ابرعلف هرز» تبدیل شوند.
همچنین در صورت آمیختگی بذرهای تراریخته با گونههای بومی، احتمال انتقال ژن تراریخته و ایجاد آثار سوء بر روی گنجینه ذخایر ژنتیکی کشور نیز وجود دارد.
این مثالها پیچیده بودن عوامل مؤثر بر یک زیست بوم و لزوم بررسیهای بیشتر و ارزیابی، قبل از تغییرات شتابزده در محیط زیست را یادآور میشود.
2- تولید پروتئینهای جدید در اثر ژنهای جدید وارد شده به محصول زراعی، ممکن است باعث حساسیتزایی شده و یا با القای تغییرات متابولیکی در گیاهان، میزان ترکیبات حساسیتزا یا سمی گیاه را افزایش دهد؛ این احتمال را میتوان و باید با تحقیقات بیشتر و انجام آزمایشات دقیق بر روی نمونههای آزمایشگاهی ارزیابی کرد.
3- مطالعات معتبر علمی نشان میدهد محصولات تراریخته با تأثیر بر غدد درونریز بدن و ایجاد «اندومتریوز» میتوانند خطر بالقوهای برای ایجاد ناباروری در دراز مدت به شمار بروند.
4- در برخی مقالات معتبر بینالمللی آثار مضر میکروسکوپی و مولکولی روی بافتها و اعضای مختلف بدن در اثر مصرف برخی محصولات تراریخته گزارش شده است؛ باز هم باید با ارزیابی دقیق این احتمال را ارزیابی نمود.
5- این محصولات ممکن است در درازمدت خطرات جبران ناپذیری داشته باشند. به عنوان نمونه در بررسی مدلهای حیوانی، طی آزمایشاتی که به مدت دو سال روی «رت» های مصرف کننده ذرت تراریخته انجام شد، مرگ و میر بیشتر و سریعتر «رت» ها، همچنین ایجاد سرطان پستان در رتهای ماده (تقریباً در تمام موارد) آسیب به غده هیپوفیز، احتقان و نکروز کبد و مشکلات کلیه مشاهده شد. این مقاله مدتی پس از چاپ، رد شد اما دوباره پس از چند سال منتشر شد که این موضوع بر مبهم بودن جریان تولید تراریخته در جهان و لزوم ارزیابی بیشتر این محصولات صحه می گذارد.
6- برخی پژوهشها ارتباط مستقیم بین مصرف محصولات تراریخته و بیماریهای خاص مانند اوتیسم را نشان میدهد. بر اساس پژوهش ها گلیفوسیت -که برخی محصولات تراریخته به آن مقاوم اند –هنگام مصرف در مزرعه برای از بین بردن علف های هرز، در گیاهان تراریخته تجمع پیدا میکند و عامل ایجاد بیماری های متعددی می باشد.
همه این شواهد و دلایل نشان میدهد بنابر قاعده عقلی «دفع ضرر احتمالی» باید نسبت به توقف و انجام ارزیابیهای بومی تا حصول اطمینان از سلامت این محصولات اقدام کنیم.
** نگرانیها در حوزه امنیتی
1- 39 کشور پیشرفته جهان، و ازجمله رژیم صهیونیستی کشت محصولات تراریخته را کاملاً ممنوع کردهاند و 64 کشور نیز برچسب زنی را اجباری نموده اند بر اثر اعمال اقدامات احتیاطآمیز طی 40 سال گذشته «فقط 28 کشور» و آن هم با ملاحظاتی کشت این محصولات را انجام میدهند. البته برخی از این کشورها، واردات و مصرف این محصولات را تحت قوانین سختگیرانه برچسبگذاری آزاد کردهاند. بهگونهای که در این کشورها نیز عموماً واردات محصولات با تراریختگی بالای 1% کاملاً ممنوع است، اما نکته اینجاست که حتی کشورهای واردکننده نیز برای «کشت محصولات دستکاری شده ژنتیکی» ممنوعیتهای سختی در نظر گرفتهاند. «ممنوعیت کشت» بهدلیل تأثیرات عمیق کشت این محصولات در بههمزدن زیست بومهای کشور است. بنابراین گرچه واردات این محصولات در درازمدت خطراتی برای سلامت مردم در پی دارد، اما کشت این محصولات، باید در اولویت تحریم و ممنوعیت قرار گیرد.
در ایران نیز سازمان حفاظت از محیط زیست به مدت 20 سال است که به دلیل آثار و مخاطرات ناشناخته محصولات تراریخته با آن مقابله میکند.
2- تجربه شکست کشور پاکستان در کشت پنبه تراریخته:
در پاکستان با کشت 10 ساله این محصول برخلاف پیشبینیها نه تنها میزان تولید پنبه افزایش نیافت، بلکه به دو سوم میزان اولیه رسید. همچنین کشت این محصولات باعث برهم خوردن شرایط زیست محیطی و تغییر نوع آفت پنبه در این کشور شد.
3- عقیم و یکبار مصرف بودن برخی گونههای بذر محصولات تراریخته:
به صورتی که ساخت مجدد آنها بهجای «خودزایش طبیعی» باید توسط «آزمایشگاه و خطوط تولید سازندگان» صورت گیرد؛ فناوری تولید این محصولات نیز عمدتاً در اختیار صهیونیستهاست. بههمین دلیل کشاورزی کشور، از سال اول کشت، به تولیدکننده این بذرها وابسته خواهد شد و طبیعتاً در اثر این وابستگی، امنیت غذایی و امنیت ملی کشور به مخاطره خواهد افتاد.
4- بدسابقه و شناخته شده بودن شرکتهای اصلی محصولات تراریخته در جهان از جمله شرکت یهودی آمریکایی «مونسانتو» و «بنیاد راکفلر»
5- انتشار اسناد نفوذ جریانهای بینالمللی منتسب به صهیونیستها در برخی مراکز تصمیمساز عرصه زیستفناوری کشور بسیار نگران کننده است؛ چنان که محمدرضا اسکندری - وزیر اسبق جهادکشاورزی- میگوید: در کمال تعجب افرادی که قصد تولید و انبوهسازی محصولات تراریخته را دارند، با بودجه پژوهشی کشور، شرکت دانشبنیان تأسیس کردهاند و خودشان نیز عضو کمیته نظارت بر تراریخته و مجوز واردات محصولات تراریختهاند. اما هیچ فردی از مخالفان تراریخته را نمیبینیم که در کمیته صدور مجوز واردات حضور داشته باشد.
6- اعطای سه مدال (از سه مدال) طلای کشاورزی ایران به سه صهیونیست شناخته شده بینالمللی ـ «نورمن بورلاگNorman Ernest Borlaug-» در سال 78 و به«گوریو خوشGurev Khush-» در سال 79 و به «ون مونتاگوMarc Van Montagu-» در سال 94 ـ دلیل دیگری بر مشکوک بودن جریان تراریخته در ایران است.
7- وارد ساختن انتقادات جدی بر بند مربوط به محصولات تراریخته در اسناد لایحه برنامه ششم از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و بیان مورد تایید نبودن ایمنی این محصولات درمورد محیط زیست و سلامت انسان از نظر متخصصان دنیا و کشور و همچنین اجرایی نشدن و مشکلدار بودن قوانین و مقررات حوزه ی محصولات تراریخته در کشور نگرانی ها را تشدید کرده است.
8- احساس خطر دکتر محمد جواد ظریف و بیان احتمال استفاده از محصولات تراریخته بهعنوان «سلاح» و «برای عقیمسازی یک نسل» یا «تغییر حالات روحی و روانی یک نسل» که در سال 78 طی نامهای به رییس جمهور وقت، نوشته شد، نیز حائز اهمیت است.
9- دکتر مهناز مظاهری استاد تمام بیوتکنولوژی و معاون پژوهشی سازمان محیط زیست نیز اظهاراتی داشته اند مبنی بر اینکه نه تنها در کشور هیچ ارزیابی خطر در مورد تراریختهها صورت نگرفته، بلکه اصولاً هیچ متخصص ارزیاب خطری در این بخش تربیت نشده و خود ذینفعان به صورت «خوداظهاری بدون شاخص» این ارزیابی خطرات احتمالی را انجام دادهاند.
10- محمدعلی ملبوبی، معاون پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، که سمت پرزیدنت فدراسیون بیوتکنولوژی آسیا و ریاست کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیستفناوری را دارد نیز بر عدم شناخت تأثیرات بلند مدت این محصولات بر سلامتی و محیط زیست تأکید دارد.
11- با توجه به اینکه برخی پژوهشگران داخلی، ابداعات ثبت شده کمپانیهای جهانی را بدون کسب اجازه از صاحب اختراع، در تولید این محصولات بهکار گرفتهاند، در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، تجاریسازی این محصولات (بدون کسب اجازه رسمی از صاحب اختراع) در آینده نزدیک سبب محکومیت بینالمللی و تحمیل میلیاردها دلار هزینه به کشور، به نفع کمپانیهای خارجی خواهد شد.
با این اوصاف به نظر میرسد دلایل کافی برای تأکید و صحه گذاشتن بر مصوبه دقیق کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ممنوعیت واردات و کشت محصولات تراریخته و تاکید بر تحقیقات توسعه ای وجود داشته باشد.
ما جمعی از اساتید، پزشکان و دانشجویان پزشکی کشور درخواست داریم که جهت حفظ سلامت و امنیت ملت ایران و حفظ محیط زیست میهن عزیزمان، واردات، تولید و مصرف محصولات تراریخته طی پنج سال آینده ممنوع اعلام شود تا در طی این فرصت ضمن حمایت از تحقیقات و بررسیهای علمی و کارشناسی و ارزیابی در حوزههای مختلف این محصولات در انتهای این فرصت تصمیم مناسب جهت حفظ امنیت ملی، امنیت غذایی، سلامت مردم و حفاظت از منابع و ذخایر ژنتیکی کشور اتخاذ شود و در ضمن بر اساس بند 8 ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در سیاستهای کلان محیط زیست «کشاورزی سالم و ارگانیک» توسعه یابد.
گفتنی است اسامی 500 نفر از استادان علوم پزشکی، پزشکان و دانشجویان پزشکی کشور به کمیسیون تلفیق مجلس محفوظ است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
ادامه مطلب
شیوع بیماری سالک در برخی مناطق کشور
رئیس اداره زئونوز مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر بیماری سالک نیز در برخی مناطق کشور شیوع پیدا کرده است که سبب انتقال بیماری به انسان میشود.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ محمدرضا شیرزادی دیروز در هفدهمین گردهمایی سالانه کشوری کارشناسان بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام در سرعین اظهار داشت: با گزارشات آماری به دست آمده مشخص شده که بیشترین افراد مبتلا به تب مالت در استانهای کرمانشاه٬ همدان٬ لرستان و کردستان هستند.
وی افزود: انجام اقدامات غیربهداشتی و لبنیات سنتی و مواد غیرپاستوریزه سه دلیل اصلی پیشرفت تب مالت در کشور است و بایستی با رعایت موارد بهداشتی و کنترل این موارد از پیشرفت این بیماری تا حد امکان جلوگیری شود که برای این امر کنترل روشهای علمی و مدرن لازم و ضروری است.
رئیس اداره زئونوز مرکز مدیریت بیماری های واگیردار وزارت بهداشت گفت: از دیگر عواملی که شیوع تب مالت را در کشور افزایش میدهد توسعه صنایع دامپروری بدون استفاده از روشهای علمی و مدرن و گسترش عادتهای غذایی نادرست است که بایستی برای بهبود وضعیت و پیشگیری از این بیماری بایستی با پیادهسازی راهکارهای اساسی انجام شود.
شیرزادی بیان کرد: رعایت نکات بهداشتی٬ آگاهی از وضعیت سلامتی حیوانات با تقویت هماهنگی و آموزشهای لازم توسط مسئولان مربوطه بایستی در دستور کار قرار گیرد چرا که کنترل این موضوع میتواند تا حد قابل چشمگیری شیوع این بیماری را کاهش دهد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر بیماری سالک نیز در برخی مناطق کشور شیوع پیدا کرده است که سبب انتقال بیماری به انسان میشود و راه اصلی ابتلای این بیماری از طریق پشههای خاکی٬ انگلها و موشهای خونخوار انجام میشود که بایستی با دستورالعملهای مناسب عملیات مربوطه انجام شود.
انتهای پیام/ع
ادامه مطلب
خودکشی پسر جوان بعد از اطلاع از آمار خودکشی +تصاویر
یک مرد که از آمار خودکشی آگاه شده بود، جان خودش را گرفت.
به گزارش خبرنگار حوزه حوادث گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مرد 23 ساله که قصد داشت با پست گذاشتن در فیس بوک آگاهی مردم را از زیاد شدن خودکشی بالا ببرد، چند هفته بعد خودش را کشت.
ریس ربتزکی، جوانی اهل کویینزلند استرالیا در روز 22 اوت در صفحه شخصی خود در فیس بوک پستی به اشتراک گذاشت تا بتواند با آگاهی دادن به مردم جهان، جلوی بالا رفتن آمار خودکشی در بین جوانان را بگیرد.
این جوان 23 ساله که در عکس خود لبخندی به لب داشت، در کنار عکس خود نوشته بود: بزرگترین قاتل مردان زیر 45 سال خودکشی است. در سال 2014، 4623 نفر خودشان را کشتند. این یعنی 12 نفر در هر روز، یک نفر در هر 2 ساعت!!! بیایید به همه در همهجای جهان نشان دهیم که # اشکالی ندارد صحبت کنیم.
اما با این حال بعد از چند روز، در تاریخ 20 سپتامبر ریس خودش را کشته بود و نیروهای پلیس جنازه او را در خانهاش پیدا کردند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
واژگونی خونین ال90 در ارومیه + تصاویر
سخنگوی سازمان امداد و نجات از واژگونی یک دستگاه ال 90 با 2 کشته خبر داد.
سید مصطفی مرتضوی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواناز واژگونی یک دستگاه ال 90 در جاده ارومیه – سلماس (کریم آباد) خبر داد.
وی گفت: در این حادثه که ساعاتی قبل رخ داد، 2 نفر در دم جان باختند.
سخنگوی سازمان امداد و نجات از تلاش امدادگران برای نجات 2 سرنشین دیگر این حادثه خبر داد و گفت: بعد از اتمام عملیات رهاسازی، این 2 سرنشین به علت جراحات وارده به سرعت به مراکز درمانی منتقل شدند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
کلاهبرداری با ترفند ثبت اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان در خصوص سهل انگاری در ثبت اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن هشدار داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ حبیب الله رجبلی رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان با اشاره به آغاز سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95، گفت: شهروندان در ثبت اطلاعات سرشماری عمومی نفوس و مسکن مراقب سایتهای فیشینگ باشند.
وی افزود: مرحله اول این سرشماری بهصورت اینترنتی از 3 مهرماه لغایت 25 مهر است و شهروندان میتوانند خود اطلاعات آماری را در سایت سرشماری تکمیل کنند.
وی با اشاره به اینکه این اولین بار است که سرشماری کشور در بستر اینترنتی صورت میگیرد، گفت: سرشماری اینترنتی با توجه به کاهش هزینههای سرشماری، تسهیلکننده جمعآوری اطلاعات میباشد و راستی آزمایی آن نیز راحتتر است، ضمن آنکه نتایج آن به سهولت و زمان کمتری قابلیت استخراج است.
این مقام انتظامی با بیان اینکه آدرس سایت سرشماری http://www.sarshomari95.ir میباشد، افزود: کاربران حتما آدرس سایت سرشماری را خود در آدرس بار وارد کنند.
سرهنگ رجبلی به شهروندان توصه کرد: از ورود به سایت سرشماری از طریق لینکهای متفرقه مثل سایتهای تبلیغاتی، پیامهای تلگرامی، سایتهای و منابع غیر رسمی و ایمیلهای ناشناس و مشکوک خودداری کنند، چراکه ورود از طریق لینکهای متفرقه احتمال دارد کاربران را در دام کلاهبرداران و سایتهای فیشینگ بیندازد.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان اظهار داشت:فرمهای اینترنتی سرشماری به صورت ساده و روان تهیه شده و مردم با در اختیار داشتن اطلاعات دقیق هویتی خود و نیز کدپستی صحیح میتوانند در این سرشماری شرکت کرده و اطلاعات خود را وارد کنند، سؤالات طرحشده نیز به صورت بسیار ساده است و هر فردی میتواند به سهولت به آن پاسخ دهد.
سرهنگ رجبلی در ارتباط با نحوه ثبتنام اینترنتی در سرشماری گفت:سرپرستان خانوار میتوانند با مراجعه به آدرس www.sarshomari95.irو واردکردن اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی اعضای خانوار، شماره ملی، سن، جنس، دین، تابعیت، وضعیت سواد، مدرک تحصیلی، وضع مهاجرت، وضع فعالیت، وضع تاهل و تعداد فرزندان، نوع بیمه درمانی، شماره تلفن همراه و ثابت سرپرست خانوار، آدرس محل سکونت، کدپستی، نحوه تصرف واحد مسکونی، مساحت زیر بنا، نوع اسکلت و مصالح به کار رفته در ساختمان، در این طرح ثبتنام کنند.
وی بابیان اینکه یکی از اعضای مطلع خانواده میتواند با اطلاعات کارت ملی افراد خانوار و دانستن کدپستی اطلاعات را در سایت سرشماری ثبت کند، تصریح کرد: این فرد با وارد کردن کد ملی سرپرستان خانوار پس از مراجعه به سایت سرشماری، به عنوان رمز ورود، اطلاعات خانوار را وارد کرده و پس از تأیید نهایی، کد آماری را از طریق سامانه یا پیامک دریافت کنند.
وی گفت:حفظ و نگهداری کد آماری بسیار مهم است زیرا اطلاعات پاسخگویان در اینترنت بر اساس کد آماری بازشناسی خواهد شد و در مرحله دوم سرشماری که حضوری است و ماموران به درب منازل مراجعه میکنند تنها کد آماری دریافتی از سامانه را به مأمور سرشماری ارائه میدهند.
سرهنگ رجبلی در ادامه تأکید کرد: در سرشماری عمومی نفوس و مسکن چه بهصورت اینترنتی و چه حضوری که از سوی مأموران سرشماری به درب منزل صورت میگیرد نیاز به دادن اطلاعات بانکی نیست و شهروندان بههیچعنوان اطلاعات بانکی خود مثل شماره کارت، تاریخ انقضاء کارتبانکی، کد اعتبار سنجی یا همان(CVV2) و رمز بانکی را در هیچ سایتی وارد نکنند.
این مقام انتظامی ادامهداد: اگر در هنگام واردکردن اطلاعات خانوار با درخواست ورود اطلاعات بانکی روبرو شدند بدانند که این سایت سرشماری نیست و فیشینگ است از وارد کردن اطلاعات خانوار هم خودداری کنند و گزارش سایت را به پلیس فتا بدهند.
رئیس پلیس فتا فرماندهی انتظامی گلستان با بیان اینکه در طول زمان سرشماری عمومی نفوس و مسکن 95 بهصورت اینترنتی پلیس فتا حتماً سایتهای جعلی و فیشینگ را رصد کرده و با شناسایی آنها گردانندگان این سایتها را به محاکم قضائی معرفی میکند، گفت: شهروندان نیز در صورت برخورد با سایتهای جعلی و فیشینگ سرشماری 95 میتوانند از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir سامانه پاسخگویی به فوریتهای سایبری، بخش ارتباطات مردمی گزارش نمایند و در صورت نیاز به دریافت مشاوره با شماره تماس های 21822967 و 21822943 و 21822945 تماس حاصل کنند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب