به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

روزي در يك بركه بزرگ يك ماهي كوچولو به نام گلي زندگي مي‌كرد. او به رنگ قرمز براق بود و شب‌ها به قدري نوراني مي‌شد كه تمام سطح زير آب را روشن مي‌كرد. گلي، باله‌هاي بزرگي داشت و وقتي در آب شنا مي‌كرد، باله‌هايش در تمام سطح آب پهن مي‌شد و با موج‌هاي آب حركت مي‌كرد و حس حسادت تمام ماهي‌ها را برمي‌انگيخت.

يكي از ماهي‌ها كه رنگ فيروزه‌اي داشت و به او مي‌گفتند فيروزه از بين تمام ماهي‌ها خيلي حسودتر بود و به هيچ عنوان نمي‌توانست ماهي قرمز را در حال شنا تحمل كند. فيروزه يك روز نقشه‌اي كشيد و پيش گلي رفت و گفت: ماهي گلي تو خيلي زيبايي و من برايت يك پيشنهاد دارم تا زيباتر شوي. اگر تو دو لنگه گوشواره بزرگ حلقه‌اي به بال‌هايت بيندازي زيباتر مي‌شوي.

ماهي قرمز كمي فكر كرد و بعد گفت: راست مي‌گويي... خب باشه... ولي از كجا بياورم؟

فيروزه گفت: من يكي دارم و برايت مي‌آورم. اصلا مخصوص توست.

فيروزه اين را گفت و و رفت دو تا گوشواره طلايي بزرگ براي گلي آورد و به او داد. گلي گوشواره‌ها را گرفت و نزد خرچنگ رفت تا گوشواره‌ها را به باله‌هايش وصل كند.

اما خرچنگ گفت: ماهي كوچولو اين گوشواره‌ها براي وزن تو خيلي سنگين است و اصلا برايت مناسب نيست. گلي به خرچنگ گفت: مگر تو حسودي... خيلي هم قشنگ است... فيروزه به من گفته اين مرا زيباتر مي‌كند.خرچنگ سرش را پايين انداخت و گوشواره‌ها را با هزار درد و ناله برايش وصل كرد. گلي‌ اينقدر درد كشيده بود كه‌ همانجا از هوش رفت و وقتي به هوش آمد هر قدر تلاش كرد تا بلند شود نتوانست، انگار كه خرچنگ راست گفته بود و گوشواره‌ها خيلي سنگين بودند. ماهي گلي دنبال خرچنگ گشت، ولي پيدايش نكرد. چند روز گذشت و به هيچ عنوان نمي‌توانست از جايش بلند شود و شنا كند. ماهي‌هاي ديگر دورش جمع شدند و با سرهايشان او را هل دادند تا شايد حركت كند ولي باز هم نشد. ناگهان سر و كله فيروزه پيدا شد و ‌ها ها ها خنديد و شاد و خوشحال پيش ماهي‌ها آمد و بعد نگاهي به ماهي گلي انداخت و خنديد و گفت: حالا ديگر نمي‌تواني با غرور شنا كني و به ما پز زيبايي‌ات را بدهي. حالا من زيباتر از تو هستم و با افتخار شنا مي‌كنم.

ماهي قرمز زد زير گريه و گفت: تو مرا گول زدي. من نمي‌دانستم كه اين طور مي‌شود.

خرچنگ پير آمد و به گلي گفت: من كه به تو گفتم اين كار مناسب تو نيست. خداوند تو را زيبا آفريده است، پس چه نيازي به اين چيزها بود و در ضمن تو چرا ندانسته و فكر نكرده كاري را انجام مي‌دهي. هيچ وقت ندانسته و نفهميده حرف كسي را قبول نكن. اول خوب فكر كن و بعد بپذير و انجام بده. با ديگران هم مشورت كن. تو چوب غرورت را خوردي.بعد از آن خرچنگ همان طور كه گوشواره‌ها را به ماهي بسته بود، همان طور هم آنها را از بدنش باز كرد و او را نجات داد و براي ماهي كوچولو تجربه شد كه هيچ وقت گول كسي را نخورد و به دوستانش گفت: مواظب باشيد ممكن است اطرافيان از روي حسادت و فكرهاي پليد ما را درست راهنمايي نكنند.

گلنوشا صحرانورد

ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:39 AM
آموزش احترام گذاشتن به ديگران و بخصوص بزرگ‌ترها، يكي از نكات مهم و اساسي در تربيت كودكان است. خوب است كه همه كودكان بدانند و بياموزند كه باديگران با ادب و احترام برخورد كنند، اما در اين زمينه نبايد از نقش والدين غافل شد؛ والدين مي‌توانند با رفتار خود به كودك بياموزند چرا و چگونه بايد به ديگران احترام بگذارد.

براي آموزش ادب و احترام به كودكان و كنترل رفتارهاي بي‌ادبانه و ناپسند او لازم است:‌

الگوي خوبي براي او باشيد. اگر مي‌خواهيد كودك كاري را انجام دهد، شما هم بايد به آن عمل كنيد.

بگوييد چه انتظاري داريد. پدر و مادر بايد انتظارات خو را به كودك بگويند. تا او بداند كه هميشه و در هر شرايطي بايد مودب باشد. بنابراين اگر انتظارات شما بيشتر باشد ـ البته منطقي ـ بچه‌ها هم بيشتر به آن اهميت خواهند داد.

به آنها آموزش دهيد. به كودك ياد بدهيد. بايد احترام بگذارد و با هر ابزاري او را تشويق به اين كار كنيد.

او را تشويق كنيد. هر وقت كودك از كلمات محترمانه استفاده مي‌كند و گفتارش همراه با ادب و احترام است، او را تشويق كنيد. به او نشان دهيد كه شما متوجه برخورد مثبت او مي‌شويد و برايش ارزش قائل هستيد.

با او صحبت كنيد. زماني كه كودك ديگري را ديديد، در مورد رفتار او با فرزند خود صحبت كنيد. رفتارهاي محترمانه يا بي‌احترامي‌هاي او را مشخص كرده و در مورد آنها با كودك‌تان‌ صحبت كنيد.

برخوردش را اصلاح كنيد. محكم و قاطعانه به او بياموزيد چگونه بايد با احترام برخورد كند. البته حواستان باشد هنگامي كه مي‌خواهيد رفتار او را اصلاح كنيد، احترام را در رفتار خودتان در نظر داشته باشيد.

كودك را درك كنيد. كودكان در حال رشد هستند و هم زمان مي‌آموزند چگونه بايد برخورد كنند.

بنابراين ممكن است گاهي به دليل اين‌كه نمي‌دانند شيوه صحيح برخورد چيست، واژه‌اي را انتخاب ‌كنند يا به شيوه‌اي خاص برخورد نمايند كه مورد پسند شما نيست.

رفتارهاي خوب را تقويت كنيد. هر از چند گاهي رفتارهاي خوب كودك را به او يادآوري كنيد. آنها بايد بدانند رفتار خوب چه حس‌ و ‌نتايجي برايشان دارد.

البته هميشه به خاطر بسپاريد كه تشويق‌هاي شما نبايد او را عادت دهد هميشه براي هديه و پاداشي خاص، با احترام برخورد كند، بلكه بايد ارزش اين برخورد را درك كرده و هميشه چنين شيوه‌اي را پيش بگيرد.


ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:38 AM
اين روزها همه پدر و مادرها نگران فرزندانشان هستند و مي‌خواهند زندگي آرامي براي آنها فراهم كنند، اما متاسفانه كودكان هم بيش از پيش عصبي و ناراحت شده‌اند و پدر و مادر مي‌توانند به آنها كمك كرده تا زندگي آرام‌تري را تجربه كنند.

وقتي كودك عصباني است، نبايد با تحريك بيشتر و ناراحت كردن او، احساس خشونتش را افزايش داد. بلكه بايد به هر صورتي كه ممكن است، آرامش بيشتري در فضاي خانه ايجاد كرد.

براي اين‌كه فرزنداني آرام و شاد داشته باشيد، در اولين مرحله محيط خانه را آرام كنيد. بهترين شيوه براي آموزش مقابله و برخورد صحيح با عصبانيت، نشان دادن الگويي موفق است. علاوه بر اين، هيچ كودكي نمي‌تواند با مطلب خواندن و تحقيق كردن، آرامش را بياموزد، او بايد در عمل ببيند و اين حس را تجربه كند. پس آرام باشيد تا كودك شما هم آرام بودن را بياموزد.

البته بسياري از بچه‌ها به دليل ناتواني در ابراز احساسات منفي و خشم خود، عصباني شده و با خشونت اين حس را بيان مي‌كنند. در چنين شرايطي بهترين كار اين است كه از كودك در مورد احساساتش سوال كنيد و به او اجازه دهيد در مورد نگراني‌ها و خشم‌هايش صحبت كند.

وقتي كودك عصباني است، سعي كنيد او را به آرامش تشويق كنيد. متاسفانه كودكان نمي‌دانند در مواقع عصبانيت مي‌توان به گونه‌اي ديگر نيز برخورد كرد. آنها فقط يك شيوه را بلدند و همان را نيز تكرار مي‌كنند، اما اگر والدين براي آنها توضيح دهند كه رفتاري آرام‌تر و بهتر هم مي‌توان جايگزين كرد، شايد وضعيت تغيير كند.

پس با او در مورد رفتارهايي جايگزين صحبت كنيد؛ حتي مي‌توانيد به او كارهايي عملي را پيشنهاد دهيد، كارهايي مانند قدم زدن، نقاشي كردن، شنيدن يك موسيقي آرام و لذت‌بخش، ورزش كردن و حرف زدن با فردي مطمئن.

البته آموختن شيوه‌اي جديد و موثر براي برخورد با عصبانيت، كاري راحت نخواهد بود، بخصوص اگر كودك فقط شيوه‌هاي تهاجمي را آموخته است. آن طور كه تحقيقات نشان مي‌دهند، يادگيري رفتاري جديد به 21 روز تمرين و تكرار نياز دارد. بنابراين شيوه هاي مناسب كودك خود را انتخاب كرده و ‌ادامه دهيد. مطمئن باشيد آموختن و تغيير دادن شيوه برخورد با ناكامي‌ها كمك بزرگي به فرزند شما خواهد كرد.


ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:30 AM
گريه نوزاد مي‌تواند براي والدين خسته‌كننده و ترس‌آور باشد. وقتي قادر به آرام كردن نوزاد نيستيد، فراموش مي‌كنيد كه تمام نوزادان گريه مي‌كنند. گريه راهي است كه كودكان از طريق آن ارتباط برقرار مي‌كنند. به طور متوسط، يك نوزاد روزي بين 2 تا 3 ساعت گريه مي‌كند، نكته مهم اين است كه چرا نوزادان گريه مي‌كنند و چگونه مي‌توان آنها را آرام كرد؟

دلايل گريه كودكان

1- گرسنگي: گرسنگي شايع‌ترين دليل براي گريه است. آيا بيش از يك ساعت از غذا خوردن نوزاد گذشته است؟ بيش از 2 ساعت مي‌شود كه به نوزاد خود غذا نداده‌ايد؟ گرسنگي مي‌تواند دليلي براي گريه كردن باشد. نوزاد در روز بارها غذا مي‌خورد، بويژه در هفته‌هاي اول پس از تولد.

2- پوشك خيس: پوشك‌هاي خيس آزاردهنده هستند. پوشك نوزاد را عوض كنيد و ببينيد چقدر در آرام كردن نوزاد موثر واقع مي‌شود.

3- نوزاد شما را مي‌خواهد: شايد نوزاد شما مي‌خواهد بغلش كنيد. تماس بدني بخصوص در هفته‌هاي اول پس از تولد از اهميت زيادي برخوردار است. علاوه بر اين با بغل كردن نوزاد هنگامي كه گريه مي‌كند، شما اين پيام مهم را به نوزاد مي‌دهيد: من از تو مراقبت مي‌كنم.

4- درد گاز معده: اين درد پس از غذا خوردن بسيار متداول است. سعي كنيد نوزادتان پس از خوردن شير آروغ بزند. توصيه مي‌كنيم اجازه دهيد كودك علاوه بر آروغ بعد از غذا، طي خوردن شير هم چند بار آروغ بزند.

5- بيش از حد گرم يا سرد بودن: نوزادان در صورتي كه احساس گرما يا سرماي شديد كنند، گريه مي‌كنند. هميشه به اندازه، لباس تن نوزادتان كنيد.

6- كسالت: نوزاد شما اگر احساس خستگي كند، گريه مي‌كند. سعي كنيد با او بازي كنيد، اسباب‌بازي‌هايش را تغيير دهيد، برايش موسيقي بگذاريد، برايش آواز بخوانيد يا هر آنچه را فكر مي‌كنيد سبب رفع خستگي او مي‌شود.

7- اضطراب: اگر شما مضطرب باشيد، نوزادتان نيز مضطرب خواهد شد.راه‌حل اين مشكل آسان است. مضطرب نباشيد، هر چند نمي‌شود در جهان واقعي مضطرب نبود، اما سعي كنيد اضطراب خود را به نوزاد منتقل نكنيد.

8- محيط پرسر و صدا: نمونه عيني محيط‌هاي پر سر و صدا،جمع‌هاي خانوادگي است. جايي كه همه مي‌خواهند با نوزاد صحبت كنند و همه با هم صحبت مي‌كنند، باعث اذيت نوزاد مي‌شود و او را به گريه وامي‌دارد.

8 دليل فوق‌الذكر اغلب منجر به توليد 8 نوع گريه مختلف مي‌شود. اگر تلاش كنيد اين تفاوت‌ها را ياد بگيريد، زندگي شما بسيار راحت‌تر خواهد شد. روش‌هاي ديگري نيز براي آرام كردن نوزاد وجود دارد. نوزاد را ماساژ دهيد، او را در آغوش بگيريد، به حمام ببريد، تكان دهيد، برايش موسيقي آرام بگذاريد و اجازه دهيد به صداي تلويزيون گوش دهد.


ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:28 AM

مي‌گويند مردان كمتر به پزشك مراجعه مي‌كنند، اما اين موضوع در مورد بسياري از آنها اصلا صادق نيست. برخي آقايان با يك بيماري كوچك سريع مي‌ترسند و روزگار را بر زن و بچه خود سياه مي‌كنند و با آه و فغان همه را مي‌ترسانند.

اين نوشته را دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت‌ منتشر كرده و20 كليد طلايي را در اختيار آقايان قرار مي‌دهد كه بيشتر سالم بمانند و كمتر موجب اذيت خانواده شوند.

1- تغيير عادت دهيد: سال‌ها با عادات گوارشي و ادراري خود كنار آمده‌ايم. هر گاه اين عادات مختل شود بايد دريابيم بهترين راه، مراجعه به پزشك و درمان زود هنگام است. قبل از آن كه بيمار شويد با پيشگيري براي خود، سپر دفاع مستحكمي ايجاد كنيد تا گرفتار بيماري خطرناك نشويد.

‌2- رنگ ادرارتان را كنترل كنيد: رنگ ادرار نشانگر و نشانه گويايي از سلامت است و نبايد نسبت به تغيير رنگ آن بي‌اعتنا باشيم. در كنار رنگ ادرار هر نشانه خونريزي يا قرمز شدن ادرار، زنگ خطري است كه ‌ سن و جنسيت افراد تفاوتي در اصل ماجرا ندارد.

3- سيگار نكشيد: هر پكي كه به سيگار مي‌زنيد شانس سرطان پرستات را براي شكل ‌گرفتن، افزايش مي‌دهيد. مصرف سيگار كليد ورود به جمع آنهايي است كه سرطان مثانه گرفته‌اند. بهتر نيست سيگار خود را خاموش كنيد؟

4- آب كافي بنوشيد: اگر مي‌خواهيد رنج داشتن سنگ كليه را تجربه نكنيد به موقع و به قدر كافي آب بنوشيد. خوردن خودسرانه كلسيم و ويتامين‌ها مي‌تواند خطر ايجاد سنگ كليه را افزايش دهد.

5- ‌ مراقب كليه‌هايتان باشيد: كليه ناسالم بر فشار خون تاثير منفي مي‌گذارد و در مقابل فشار خون بالا، كليه را دچار آسيب مي‌كند.

6- رفتار سالم جنسي داشته باشيد: با اتخاذ رفتارهاي سالم جنسي از ابتلا به بيماري ايدز و ساير بيماري‌هاي آميزشي پيشگيري كنيد.

7- با پزشك مشورت كنيد: بروز ناتواني جنسي مردان در سن بالا طبيعي است ولي با درمان خودسرانه اين ناتواني، مشكلاتي به بار مي‌آيد. بهترين انتخاب، مراجعه به پزشك متخصص است.

8- ‌ به سمت مواد مخدر نرويد: اعتياد، دشمن سلامتي جسمي و شكل‌گيري ناهنجاري‌هاي رواني، فرهنگي و اجتماعي است وفرد معتاد، مسوول بسياري از اين ناهنجاري‌هاست.

9- فشار خونتان را كنترل كنيد: ‌فشار‌‌خون‌ بالا قاتلي است كه در سكوت دست به كشتار مي‌زند. با آزمايش كامل ادرار، اندازه‌گيري الكتروليت‌ها و تست‌هاي هورموني و با درمان به موقع امكان سلامتي خود را تضمين كنيد.

10- ‌ حواستان به اين 5 عامل باشد: 5 عامل مي‌تواند باعث سكته قلبي شود. براي رخ دادن يك سكته به همه 5 عامل نيازي نيست، مبتلا شدن به سه مورد كافي است. اين 5 نام را فراموش نكنيد: تري گليسيريد بالا، كلسترول، فشار خون، قند خون، HDL پايين و LDL بالا.

11- ‌ پروستات در ميانسالي را جدي بگيريد: مردان40 سال به بالاها هر 2 تا 3 سال يكبار و مردان بالاي 50 سال هر سال بايد از نظر سرطان پروستات، غربالگري شوند.

12- ‌ به اين نشانه‌ها دقت كنيد: اين علائم مي‌توانند نشانه بيماري پروستات و سرطان در اين ناحيه باشند. تكرر ادرار، ضعف يا منقطع شدن جريان ادرار، باقي ماندن ادرار در مثانه، احساس درد يا سوزش در زمان تخليه ادرار و درد دائمي كمر، لگن يا مفصل ران.

13- ‌ شغل شما ممكن است بيماري‌زا باشد: حتماً با پزشك متخصص طب كار مشورت كنيد. اگر شغلي براي خود برگزيده‌ايد كه به ناچار با صنايع شيميايي، رنگ، لاستيك، مواد نفتي، چرم و چاپ سروكار داريد، بيشتر از بقيه در معرض سرطان مثانه قرار داريد پس بيشتر از بقيه با پزشك متخصص مشورت كنيد.

‌14- هورمون درماني نكنيد: استفاده از هورمون‌هاي آنابوليزان در صحنه رقابت ورزشي ممكن است منجر به ناباروري شود، بدون آن كه در رقابت كمكي به شما كند.

15- ‌ ورزش كنيد: ورزش در حفظ و تداوم سلامت بسيار مفيد است، ورزش كردن را جزو عادات زندگي خود قرار دهيد. اين نكته را هم فراموش نكنيد، با اولين علامت غيرطبيعي در جسم خود بلافاصله به پزشك خانوادگي خود مراجعه كنيد چون اقدام به موقع نصف درمان است.

16- اين زنگ‌ها را جدي بگيريد: نشانه‌هاي زير زنگ هشداري است كه به شما خبر مي‌دهد بايد به پزشك مراجعه كنيد: وجود خون در ادرار، فوريت در دفع ادرار، دفع مقادير كم و مكرر ادرار،دفع دردناك ادرار و كاهش اشتها و وزن.

17- ‌ با متخصص اورولوژي دوست باشيد: بزرگي پروستات اگر با علائمي مانند كاهش فشار و قطع و وصل شدن جريان ادرار، تاخير در شروع ادرار، نياز به تخليه مكرر ادرار و احساس باقي ماندن ادرار در مثانه پس از ادرار كردن، تكرر ادرار در روز و شب و زور زدن هنگام ادرار كردن همراه باشد، بايد به متخصص اورولوژي مراجعه كنيد تا از پيشرفت و بروز نارسايي كليه جلوگيري شود.

18- اين نكته را بايد بدانيد: بزرگي خوش خيم پروستات نشانه سرطان نيست، ولي آمارها نشان مي‌دهد اين بزرگي مي‌تواند با بدخيمي همزمان شود.

اگر با كساني كه سابقه سرطان پروستات دارند فاميلي نسبي داريد خطر ابتلاي شما به اين بيماري بيشتر است. اگر اين بزرگي خوش خيم را مشاهده كرديد، تحت معاينه پروستات و آزمايش PSA قرار گيريد تا مطمئن شويد مشكلي نداريد.

19- ‌ استرس را از خود دور كنيد: اگر خواهان طول عمر بيشتري هستيد بايد مراقب جسم خود باشيد. مصرف دخانيات را كنار بگذاريد و تغذيه مناسب را جدي بگيريد، از رفتارهاي استرس‌زا پرهيز كنيد و از همه مهم‌تر ورزش را فراموش نكنيد.

20- ‌ اين رازهاي سلامتي را به شما مي‌گوييم: عدم استعمال دخانيات، حفظ وزن متعادل، ورزش روزانه، تغذيه سالم و متعادل،كنترل فشار خون، كلسترول و ديابت، مراجعه منظم به پزشك، قرار گرفتن در غربالگري بزرگي پروستات و سرطان پروستات به خصوص اگر 45 سال بيشتر داريد، كاهش استرس در ارتباط فعال با دوستان و خويشاوندان و عادت مراجعه به روانپزشك در صورت بروز خشم و افسردگي.

ادامه مطلب
پنج شنبه 22 اردیبهشت 1390  - 7:26 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 29

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5822503
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی