تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:14 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

محرم در سینمای ایران چگونه گذشت؟

سینمای مناسبتی برای بهبود احتیاج به نیاز سنجی و هدف گذاری مدیریت فرهنگی و ریل گذاری مشخص برای هنرمند دارد.

محرم در سینمابه گزارش خبرنگارحوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ واژه فیلم‌های مناسبتی در پهنه هنر هفتم مخاطب را یاد اتفاقات تلخی می‌اندازد، اتقافاتی که با تکرار و استفاده از کلیشه‌های رایج در فرم و محتوای آثار سینمایی در طول این سالها، ذهن مخاطب را به دریایی از تکرار مکررات و فیلم‌هایی با سبک و مضامینی نخ نما می‌برد.

حال با این ذهنیت‌ها بار دیگر به مناسبتی عظیم و ماندگار به نام ماه محرم می‌رسیم، مناسبتی که در مواجه با هنر، پشتوانه و ستون‌های محکمی چون تعزیه را پشت سر خود دارد و در وزنه ادبیات نمایشی و شکل های مختلف نمایشی بسیار مورد استفاده بوده و هست، برای مثال می توان شیوه فاصله گذاری برشت نام برد. سال ها قبل هنر تعزیه وجود داشته و همه این نکات نشان از آن دارد که در کل مناسبت و رویدادی ماندگار مثل محرم می‌تواند در قالب هنرهای مختلف از جمله سینما نمود درست پیدا کند.

اما این مناسبت با این ویژگی های ممتاز که جنبه های هنری، نمایشی و تصویری بسیار بکری دارد، رد پایش در سینمای ایران بسیار کمرنگ و البته ضعیف بوده است.

فیلم سینمایی «روز واقعه» به کارگردنی شهرام اسدی در سال 73 ساخته شد و توانست در این حوزه و موضوع ماندگار شود اما این ماندگاری ادامه پیدا نمی کند، تا جایی که این فیلم را می توان تنها اثر قابل قبول و اعتنا برای مناسبت مهم و عظیمی چون محرم در تاریخ سینمای ایران دانست.

وقتی به تاریخ و حیات این نوع فیلم‌ها می‎نگریم متوجه می‌شویم بیشتر استفاده از این مناسبت مهم در وزنه فیلم‌های مستند و تحقیقی باقی مانده است و یا در سال‌های بعد در حوزه فیلم‌های بلند سینمایی با معدود فیلم هایی چون «به خاطر هانیه» ساخته کیومرث پور احمد که نگاهی به آیین دمام زنی و تلویحی به واقعه عاشورا دارد، مواجه‌ایم.

فیلم «سفیر» به کارگردانی فریبرز صالح با روایت تاریخی از نامه قیس ابن مسهر به امام حسین (ع) دیگر فیلم در مورد این مناسبت است و در سال های بعد به فیلم سینمایی «عصر روز دهم» به کارگردانی مجتبی راعی که در سال  78 ساخته شد می رسیم؛ فیلمی که به داستانی در کشور عراق می‌پردازد و در ارتباط با مخاطب موفق عمل نمی‌کند و این روند همان روند ناقص و بدون هیچ گونه چشم انداز و استفاده درست از این موضوع مهم تاریخی و دینی است که در طول این سالها این قافله را به بیراهه برده ، روندی که تا به امروز تنها نقطه عطف‌اش همان فیلم «روز واقعه» است و نتوانسته در حرکتی روبه تازگی گام بردارد.

اما اینکه چرا این روند به سمت جلو حرکت نکرد و این محتوا نتوانست در قالب دراماتیک سینمای ایران بگنجد، معضلی است که به برنامه ریزی، مدیریت فرهنگی و نیازسنجی از طرف خالق اثر هنرمند مرتبط است.

معضلی که در طول این سالها به صورت موازی جلو نرفت و در دوره‌ای فیلم های مناسبتی و سفارشی ساخته شد، فیلم هایی که به دلیلی سفارشی بودن و ساختاری ضعیف نتوانستند جایگاهی مناسبی چه در گیشه و چه در زبان و هنر سینما داشته باشند و در جهتی متضاد، فیلم های دیگری ساخته شد که آن چنان شخصی و مستند گونه بودند که شاید در سینمای مستند اتفاقی مهم باشند اما در فرمت سینمایی برگ تازه ای را ورق نزدند.

اما در مقابل فیلمی چون «رستاخیز» هم ساخته می‌شود که پس از سال ها به شکل جدی و با نگاهی حرفه‌ای و صنعتی به واقعه عاشورا و مناسبت محرم می‌پردازد اما به همان دلایل نبود برنامه ریزی بلند مدت، پیش بینی نشدن حساسیت های موضوعات این چنینی، نبود داشتن چشم انداز و روشن کردن نیاز و هدف این نوع فیلم ها برای مخاطب امکان اکران پیدا نمی‌کند.

همه این ها حکایت از آن دارد که پی ریزی محوریت ساخت فیلم، نمایش و در کل هنر در بستر مناسبت‌ها، کج گذاشته شده است و برای بهبود آن احتیاج به نیاز سنجی و هدف گذاری مدیریت فرهنگی و ریل گذاری آن برای هنرمند دارد. ریل‌گذاری که بتواند این ذهنیت و برداشت مخاطب امروز را از کلیشه، فرم‌ها و محتواهای تکراری به دنیایی از هنر‌های خلاق بدیع و تازه ببرد.

 

گزارش از بهنام صادقی

 

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:14 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

هفته‌ای شلوغ با اتفاقاتی متنوع برای سینما

از حضور فیلم ایرانی «یه وا» در اسکار به عنوان نماینده ارمنستان تا رفتن لیلا حاتمی جزو 25 بازیگر قرن 21 از اتفاقات مهم سینمایی این هفته بود.

هفته ای شلوغ با اتفاقاتی متنوع برای سینمابه گزارش خبرنگارحوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتفاقات سینمایی در هفته ای که گذشت تنوع زیادی در حوزه های مختلف داشت که در این گزارش به آن ها می پردازیم.

«یه وا» به کارگردانی آناهید آباد وتهیه کنندگی تقی علیقلی زاده به نمایندگی از ارمنستان در نودمین دوره جوایز اسکار راه یافت.

رویا تیموریان و پژمان بازغی در فیلمی کمدی آلمانی با نام «سلام ای ایران» به کارگردانی فلوریان باکس مایر آلمانی و تهیه کنندگی شبکه تلویزیونی ARD در کنار دیگر بازیگران خارجی آن نقش آفرینی می کنند.

جمشید مشایخی دوباره به بیمارستان مراجعه کرد او چند روز پیش با رضا ایرانمش به علت بیماری بستری شده بودند.

«مالاریا» از جشنواره سانفرانسیسکو سه جایزه در بخش های بهترین فیلم،فیلمنامه و کارگردانی دریافت کرد.

خبر درگذشت ناصر ملک مطیعی که شایعه هم بود در فضای مجازی پخش شد.

توافقنامه همکاری های سینمایی ایران و ارمنستان در محل وزارت فرهنگ جمهوری ارمنستان ایروان امضا شد.

خبر حضور بازیگر سرشناس ترکیه ای در فیلم سینمایی«جن زیبا» تکذیب شد.

خانه سینما طی اعلامیه ای اعلام کرد که هنرمندان همزمان با ورود پیکر شهید محسن حججی به تهران برای بدرقه این شهید به خانه ابدی در میدان امام حسین(ع)حضور داشته باشند.

رضا میرکریمی داور جشنواره توکیو شد و فیلم «ائو» از ایران هم در این جشنواره حضور دارد.

فیلم سینمایی «برادرم خسرو» جایزه بهترین فیلم جشنواره یاری سوءد را دریافت کرد.

حمید فرخ نژاد که در برزیل به نقش آفرینی در فیلم مسعود اطیابی می پردازد به دلیل بیماری آپاندیس در بیمارستان در این کشور چند روزی بستری و پس از عمل جراحی مرخص شد.

محمد سعیدی کیا رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی از واگذاری سینماهای بنیاد به حوزه هنری خبر داد.

اکران فیلم سینمایی«عصبانی نیستم» رضا درمیشیان پس از سه سال توقیف از نیمه مهر آغاز می شود.

وزیر ارشاد از گفتگو با تهیه کننده «رستاخیز» و به جمع بندی رسیدن آن ها جهت اکران این اثر خبر داد.

صدور سه پروانه ساخت سینمایی برای نرگس آبیار،علیرضا داود نژاد، بهروز غریب پور که به ترتیب «شبی که ماه کامل شد» ، «مصائب شیرین 2» و «اردک لی»را جلوی دوربین می برند.

بازی لیلا حاتمی در «جدایی نادر از سیمین» جزو 25 بازی برتز فیلم های مستقل در قرن 21 شد.

فیلم سینمایی«آذر»به کارگردانی محمد حمزه ای وتهیه کنندگی نیکی کریمی به جشنواره ونکوور کانادا راه پیدا کرد و «درباره الی» اصغر فرهادی برای اولین بار در ترکیه اکران می شود.

 

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:13 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

نباید تولیدات فیلم اولی‌ها بی‌سرپرست شود

کارگردان «بن بست وثوق» می‌گوید اگر تهیه کننده خوب و حرفه‌ای با فیلم اولی‌ها کار کند و پای کار بایستد خروجی خوبی خواهد داشت.

حمید کاویانی کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگارحوزه سینماگروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره تاثیر اکران خارجی فیلم‌ها بر نمایش داخلی عنوان کرد: موفقیت‌هاى بين المللى در شرایطی که به اندازه کافی فضا برای تبلیغ در اختیار فيلم باشد می‌تواند در جذب مخاطب و اقبال مردمى تاثيرگذار باشد.

وی افزود: اهمیت دیده شدن فیلم در فضای بین الملل و مورد قضاوت قرار گرفتن فيلمهاى ايرانى در جهان بسيار است، اما در فرايند نمايش فيلم در كشور، چيزى كه بيشتر نياز داريم رسالت اصحاب رسانه خواهد بود. معرفى درست فيلمها توسط رسانه‌هاى جمعى فارسى زبان براى مردم و ارايه اطلاعات كافى درباره فيلم به مخاطب ايرانى را نبايد ناديده گرفت. بايد براى تمام سليقه ها فيلم ساخت و رسانه هاى جمعى بايد در معرفى فيلم به مخاطب هدف به رسالت خود عمل كند.

این کارگردان در ادامه در خصوص قرار گرفتن تهیه کننده حرفه‌ای کنار فیلم اولی ها که از تصمیمات جدید سینمایی است، عنوان کرد: نياز اینکه تهیه کننده حرفه ای کنار فیلمساز اول قراربگیرد بدیهی است و لازمه ساخت فیلم حضور حرفه‌اى تهيه كننده متعهد است و اين موضوع برای فیلمساز اول با اهمیت تر است و از سویی مى تواند ضمانتی در موفقیت و دیده شدن و اکران آثار فيلمسازان باشد. اميدوارم اين راهكار مانع نباشد بر سر راه روايت مستقل فيلمساز.

کارگردان «بن بست وثوق» اذعان کرد: در سال های گذشته فرایند همکاری تهیه کننده و کارگردان به یک نام در پروانه ساخت خلاصه شده بود و فعالیت های حرفه ای در بسیاری از موارد اتفاق نمی افتاد که باعث می شد فیلم بدون صاحبی دلسوز ساخته شود؛ در نتیجه به اندازه کافی از سوی تهیه کننده حمایت نشود و در موضوعات مهمی چون اکران داخلی و حضور بین المللی و... به نوعی بى سرپرست ديده شود.

کاویانی خاطر نشان کرد: اگر این موضوع با طرح و ایده جدید که قرار است در سال های آتی با حضور تهیه کننده‌هاى باتجربه بصورت حرفه ای، در دستور كار قرار گيرد در صورتی که به لابی گری و معاملات پشت پرده ختم نشود، خروجی خوبی خواهد داشت.

این کارگردان در پایان در خصوص آخرین وضعیت «رد باران» گفت: در حال بازنویسی نهایی فیلمنامه هستم و فکر می‌کنم نهایتا ده روز آینده آماده شود.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:13 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

بهترین آثار سینمای دفاع مقدس

بسیاری از فیلمسازان ما نیز چه در دوران دفاع مقدس و چه بعد از آن در این باره آثار سینمایی بسیاری ساختند که بعضی از این آثار در ذهن مخاطبان سینما ماندگار شدند و توجه بسیاری از منتقدان سینما را به خود جلب کردند.

به گزارش  حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  روز 31 شهریور سال 59 ارتش بعث عراق با حمله هوایی به فرودگاه های ایران رسما اعلان جنگ علیه ملت و انقلاب نوپای اسلامی کرد. این جنگ هشت سال به طول کشید و در طول این هشت سال به هردو کشور خسارات جبران ناپذیری وارد شد . ملت ایران در تمام هشت سال دفاع مقدس شهدا و جانبازان بسیاری برای دفاع از آب و خاک خود تقدیم کردند.

هنرمندان بسیاری بعد از اتمام جنگ و حتی در طول جنگ با حضور درجبهه ها یا شهرهای درگیر جنگ سعی داشتند راویان این دفاع جانانه باشند. بسیاری از فیلمسازان آثار مستند بینظیری در حین انجام عملیات ها ساختند همچون شهید آوینی که بعد از دفاع مقدس نیز به دیدار دوستان شهیدش رفت و برای آیندگان مجموعه ماندگار روایت فتح را برجای گذاشت.

بسیاری از فیلمسازان ما نیز چه در دوران هشت ساله دفاع مقدس چه بعد از آن در این باره آثار سینمایی بسیاری ساختند که بعضی از این آثار در ذهن مخاطبان سینما ماندگار شدند و توجه بسیاری از منتقدان سینما را به خود جلب کردند. در زیر باهم مروری بر آثتر خاطره انگیز با موضوع دفاع مقدس داریم.( این آثار هیچ ترتیب و نمره بندی خاصی ندارند)

آژانس شیشه ای به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

داستان نجات عباس، بسیجی شهرستانی که ترکش خمپاره‌ای را کنار شاهرگ گردنش از دوران حضورش در جبهه به یادگار دارد، به دست حاج کاظم و حوادثی که بعد از آن در یک آژانس هواپیمایی رخ میدهد در بسیاری از نظر سنجی ها بهترین فیلم سینمایی ایران بعد از انقلاب است. این فیلم که بسیاری آنرا تقلیدی از فیلم «بعد از ظهر» سگی میدانند در جشنواره فجر سال 76 هشت جایزه در یافت کرد. این اثر بدون شک یکی از ماندگار ترین آثار سینمای دفاع مقدس ایران است.

خداحافظ رفیق به کارگردانی بهزاد بهزاد پور

یکی از متفاوت ترین و در عین حال شیرین ترین آثار سینمای دفاع مقدس فیلم سه اپیزودی خداحافظ رفیق بود کخ سه ماجرا را با شیوایی و زیبایی فوق العاده ای به مخاطب نشان میداد این اثر ماجراهای بعد از هشت ساله دفاع مقدس و یا زندگی شهری خانواده های رزمندگان را روایت میکرد.

بوی پیراهن یوسف به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا

داستان انتظار و امید یک پدر برای بازگشت پسرش از اسارت یکی از احساسی ترین و در عین حال پر معنا ترین اثر سینمایی در ژانر دفاع مقدس بود. امید یک پدر برای بازگشت پسری که همگان بر شهادتش گواه میدهند و درگیری آن پدر با یک خواهر منتظر که منتظر برادر دوقلویش است در سال 74 بر پرده سینماهای ایران شکل گرفت . علی نصیریان و نیکی کریمی به خوبی از عهده این نقش ها برآمدند و اثری ماندگار را به کارگردانی حاتمی کیا خلق کردند.

شیار 143 به کارگردانی نرگس آبیار

این بار روایت انتظار یک مادر برای پسرش را یک کارگردان زن به اسم نرگس آبیار برای ما روایت میکند. این فیلم به خوبی دلبستگی و عشقی که بین یک مادر و پسش وجود دارد را به تصویر میکشد و مخاطب را برای یک انتظار و دلدادگی محض آماده میکند . مریلا زارعی در نقش الفت بازی بسیار خوبی در این نقش سخت داشت.

لیلی با من است به کارگردانی کمال تبریزی

پرویز پرستویی اینبار در نقش یک خبرنگار ترسیده از جنگ خنده را بر لبان مخاطبان سینما می آورد خنده ای که در انتها به یک تفکر و اندیشه درباره تغییرات این خبنگار می انجامد ب شک لیلی با من است یکی از شیرین ترین فیلمهای دفاع مقدس است که همه ی فاکتور های لازم برای جلب نظر منتقدان و مخاطبان را دارد.

روز سوم به کارگردانی محمد حسین لطیفی

محمد حسین لطیفی با اعتماد به عده ای بازیگر جوان یکی از ماندگارترین آثار سینمایی ایران را که برگرفته از داستانی حقیق است را به تصویر کشید این فیلم سرشار از احساس روزهای نخست جنگ تحمیلی و اشغال خرمشهر را رواغیت میکرد. ماجراهایی که پیرامون نجات یک دختر خرمشهری به دست برادرهایش و رزمنده ها را روایت میکند.

اخراجی ها مسعود ده نمکی

از دیگر آثار طنز سینمای دفاع مقدس که نظر مخاطبان سینما را بهخود جلب کرد قسمت اول اخراجی ها بود اخراجی ها مراحل تحول و شهادت یک جوان کوچه و بازاری را روایت میکرد این فیلم تبدیل به پرفروشترین اثر سینمایی ایران شد . اخراجی ها شاید از نظر هنری مانند سایر آثار جوایز کسب نکرده باشد ولی در بین مخاطبان سینمای ایران یکی از به یادماندنی ترین آثار است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:13 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

آماده تولید «به کودکان شلیک نکنید» هستیم

انسیه شاه حسینی درباره آخرین وضعیت ساخت جدیدترین فیلم سینمایی خود توضیحاتی را ارائه کرد.

انسیه شاه حسینی نویسنده و کارگردان سینما با اشاره به آخرین وضعیت ساخت «به کودکان شلیک نکنید» به خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در مدتی که تهیه کننده مشغول پیش بردن دیگر کارهای ساخت این اثر بود، فرصتی به من دست داد تا یک بازنویسی کلی و اساسی روی فیلمنامه این اثر انجام دهم.

وی افزود: پروانه ساخت این اثر را در اختیار داریم و همه چیز آماده تولید است و هم اکنون رایزنی برای جذب سرمایه گذار ادامه دارد.

گفتنی است "به کودکان شلیک نکنید" به کارگردانی انسیه شاه حسینی و تهیه کنندگی سید سعید سید زاده جلوی دوربین خواهد رفت.

 

شایان ذکر است انسیه شاه حسینی پیش از این کارگردانی فیلمهای زیر را به عهده داشته است:

 زیباتر از زندگی (۱۳۹۰)

پنالتی (۱۳۸۷)

شب بخیر فرمانده (۱۳۸۴)

غروب شد بیا (۱۳۸۳)

 شاه حسینی همچنین نویسنده آثار 

پنالتی (۱۳۸۷)

شب بخیر فرمانده (۱۳۸۴)

غروب شد بیا (۱۳۸۳)

مجروح جنگی (۱۳۷۷)

اوینار (۱۳۷۰)

آب را گل نکنید (۱۳۶۸)

دل نمک (۱۳۶۸) را انجام داده است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : جمعه 7 مهر 1396  | 8:13 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

بازخوانی تاریخ، فرهنگ تشیع را زنده می کند

بازخوانی تاریخ اسلام نشان می دهد که فرهنگ تشیع، همیشه زنده بوده و با ظلم مبارزه کرده است.

مهدی شفیعی، مدیرکل هنرهای نمایشی در گفتگو با خبرنگار  حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره برنامه  «رکعت به رکعت عاشقی» اثر سیاوش طهمورث گفت: این شب ها همه مردم مثل هر سال، ایام محرم را عزاداری می کنند و جامعه هنرمندان هم به ویژه هنرمندان تئاتر به شکل سنتی، آیین ها و مناسک محرم را به جا می آورند و عزاداری می کنند. تعزیه، از جمله نمایش هایی است که ریشه های کهنی دارد و به نوعی اگر تعزیه ما به شکل امروزی آن حفظ نمی شد، خیلی از گوشه های موسیقی ما به نسل امروز منتقل نمی شد و ما سرمایه امروزی هنر را نداشتیم. من بسیار از امیر نصیر بیگی و بنیاد فرهنگی روایت فتح برای ایجاد این مراسم خوب تشکر می کنم.

وی افزود: ویژگی بارز این نمایش ها این بود که در کنار برگزاری مراسم خوب تعزیه هنرمندان شاخصی هم از جمله؛ سیاوش طهمورث و داوود فتحعلی بیگی و... حضور داشتند و امیدوارم خداوند این سرمایه های فرهنگی را برای جامعه ما حفظ کند.

شفیعی اظهار داشت: بازخوانی تاریخ اسلام نشان می دهد که فرهنگ تشیع در هر زمانی به نوعی باز تولید شده است. این روزها که مصادف با تشییع پیکر شهید محسن حججی است و داستان «وهب» با بیان داستان شهدا در تعزیه «رکعت به رکعت عاشقی»، کاملا نشان می دهد که فرهنگ تشیع همیشه زنده بوده و باز تولید شده و با ظلم مبارزه کرده است. من خیلی خوشحالم که  هنوز هم عَلَم گروه های تعزیه بر پاست.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

نقشه شوم داعش برای کاظمین در روز عاشورا ناکام ماند

وزارت کشور عراق اعلام کرد یک گروه تروریستی وابسته به داعش که قصد داشت در روز عاشورا در شهر کاظمین عملیات انجام دهد، متلاشی شد.

نقشه شوم داعش برای کاظمین در روز عاشورا ناکام ماند

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ شبکه العالم به نقل از منابع عراقی گزارش داد: وزارت کشور عراق از متلاشی کردن یک گروه تروریستی وابسته به داعش خبر داد که تلاش می‌کرد روز عاشورا در شهر کاظمین عملیات انجام دهد.

هنوز جزئیات بیشتری از این خبر منتشر نشده است.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

هجوم اتباع خارجی به فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه برای خروج از اقلیم کردستان عراق

دستور بغداد برای تعلیق پرواز‌های ورودی به فرودگاه‌های اقلیم کردستان عراق موجب هجوم شدید اتباع خارجی به فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه شد.

هجوم اتباع خارجی به فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه برای خروج از اقلیم کردستان عراقبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه العالم، اتباع خارجی حاضر در اقلیم کردستان عراق در پی  نگرانی‌ها از پیامد‌های همه پرسی، برای خروج از این منطقه به فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه هجوم آوردند.

دستور دولت عراق در تعلیق پرواز‌های ورودی به فرودگاه‌های منطقه کردستان عراق و خروجی از آن، از امروز به اجرا در می‌آید. فرودگاه‌های دو شهر اربیل و سلیمانیه شاهد ازدحام شدید اتباع خارجی برای ترک اقلیم کردستان عراق است.

محاسبات و پیش بینی‌های مقامات کردستان عراق درباره همه پرسی با آنچه که پیش آمد مطابقت نداشت، به گونه‌ای که فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه شاهد ازدحام شدید اتباع خارجی بودند که خواستار ترک این منطقه هستند.

چندین کشور از اتباع خود خواسته بودند منطقه کردستان عراق را پیش از روز جمعه، موعد اجرای دستور تعلیق پرواز‌ها که بغداد آن را صادر کرد و شرکت‌های هواپیمایی بین المللی با آن موافقت کردند، ترک کنند.

پیش از این حیدر عبادی، نخست وزیر عراق، تاکید کرده بود مقامات بغداد با نیروی قانون اساسی، تسلط خود را بر تمامی مناطق کردستان این کشور اعمال خواهد کرد.

این در حالی است که جنبش تغییر، مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان (که دوران ریاستش به سر آمده است) را مسئول بحران دانست و تاکید کرد کردستان عراق آماده تحمل ماجراجویی‌های جدید از سوی بارزانی نیست.

از سوی دیگر، ترکیه کار را یکسره کرد و تنها اجازه صادرات نفت دولت عراق را از طریق خاک خود داد.

ایران نیز، آمادگی اش را از تحویل گذرگاه‌های مرزی با شمال عراق، به مقامات بغداد اعلام کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

مخالفت کردستان عراق با واگذاری اداره گذرگاه‌های مرزی به بغداد

دولت اقلیم کردستان عراق با واگذاری اداره گذرگاه های مرزی به دولت مرکزی این کشور مخالفت کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از تلویزیون المیادین، دولت منطقه کردستان عراق با واگذاری اداره گذرگاه های مرزی به دولت مرکزی این کشور مخالفت کرد.

در همین حال، دستور بغداد برای تعلیق پرواز‌های ورودی به فرودگاه‌های اقلیم کردستان عراق موجب هجوم شدید اتباع خارجی به فرودگاه‌های اربیل و سلیمانیه  شد.

پیش از این ترکیه تنها اجازه صادرات نفت دولت عراق را از طریق خاک خود داد.

ایران نیز، آمادگی اش را از تحویل گذرگاه‌های مرزی با شمال عراق، به مقامات بغداد اعلام کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

هشدار سازمان ملل به ۱۵۰ شرکت بین‌المللی و صهیونیستی مستقر در سرزمین‌های اشغالی

کمیسر حقوق‌بشر سازمان ملل با ارسال نامه‌هایی به ۱۵۰ شرکت بین‌المللی و صهیونیستی فعال در سرزمین‌های اشغالی هشدار داد.

هشدار سازمان ملل به ۱۵۰ شرکت بین‌المللی و صهیونیستی فعال در سرزمین‌های اشغالیبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین؛ زید رعد الحسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل با ارسال نامه هایی به 150 شرکت بین المللی و صهیونیستی به آنها هشدار داده است احتمال دارد در پایگاه اطلاعاتی سازمان ملل در زمره شرکت هایی قرار بگیرند که با شهرک های صهیونیست‌نشین غیرقانونی در سرزمین های اشغالی فلسطین همکاری می‌کنند.

این نامه ها در چارچوب راستی آزمایی حقوقی و روند شفاف سازی ارسال شده اند تا شرکت هایی که مشخص شده است در شهرک‌های صهیونیست‌نشین فعالیت می کنند پیش از انتشار گزارش این پایگاه اطلاعاتی در ماه دسامبر، حق پاسخگویی داشته باشند.

اقدامات دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل زمانی شدت گرفت که روزنامه صهیونیستی هاآرتص ادعا کرد 150 نامه در دو هفته گذشته ارسال شده است. تعدادی از این نامه ها برای مقامات اسرائیلی فرستاده شد.

هاآرتص به نقل از یک مقام ناشناس صهیونیست اعلام کرد در این نامه ها به این شرکت ها اعلام شد مشخص شده است آنها در «سرزمین های اشغالی فلسطین» داد و ستد تجاری دارند و بنابر این ممکن است بر خلاف قوانین داخلی و تصمیم های سازمان ملل عمل کنند.

قطعنامه 2334 که جدیدترین قطعنامه سازمان ملل در تاریخ اشغالگری رژیم صهیونیستی است، سال 20166 در شورای امنیت تصویب شد. در این قطعنامه اعلام شد فعالیت شهرک های صهیونیست‌نشین در سرزمین های اشغالی، فاقد اعتبار قانونی و نقض آشکار قوانین بین المللی است.

 

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 3 :: 1 2 3