به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شيخ «ماهر حمود» دبير كل پيشين تجمع علماي مسلمين لبنان از دوستان شهيد راغب حرب مي گويد: زير تصوير شيخ راغب حرب اين عبارت را نوشتم: "دست دادن با اسرائيلي‌‌ها نشانه به رسميت شناختن رژيم صهيونيستي است. مخالفت با اشغالگري مهمترين سلاح ماست. مرگ بر اسرائيل "

شيخ ماهر حمود دبير كل پيشن تجمع علماي مسلمين و روحاني سرشناس جامعه اهل تسنن يكي از همرزمان و ياران شيخ الشهداي مقاومت اسلامي لبنان شهيد شيخ راغب حرب بوده است. هر دو در مراحل حساس اشغال لبنان و رهنمون ساختن مبارزات بر حق مردم اين سرزمين بر ضد صهيونيست‌‌هاي غاصب و حاميان غربي آن‌‌ها همواره در كنار يكديگر بوده اند. در اداره تجمع علماي مسلمين لبنان نيز كه از علماي شيعه و سني تشكيل يافته فعاليت‌‌هاي مشترك فرهنگي و سياسي داشته اند. آقاي «ماهر حمود» در اين گفت و گو با شاهد ياران به ابعاد شخصيت شيخ راغب حرب اشاره مي كند:

بقيه در ادامه
ادامه مطلب
سه شنبه 29 تیر 1389  - 9:34 AM
«عماد عواضه» در باره شيخ راغب حرب مي گويد: مردم از او پرسيدند وظيفه ما چيست؟ مگر مسئوليت ملي و ديني‌تان را نمي‌شناسيد؟ شما وظيفه داريد با اشغالگران بجنگيد. شما اكنون از حمايت جمهوري اسلامي برخورداريد و اين يك نعمت الهي است. "

اطلاع رساني نقش برجسته‌اي در شناساندن يك حركت پوياي مردمي، و يا يك جنبش مقاومت دارد، و شيخ الشهداي مقاومت اسلامي لبنان براي رساندن پيام خويش به منظور آگاهي ساختن مردم جنوب لبنان از ابعاد توطئه هاي دشمن صهيونيستي از ابزارهاي كوناگون اطلاع رساني بهره برداري مي كرده است. استاد عماد عواضه مسئول بخش اطلاع رساني حزب الله لبنان در اين گفت و گو با شاهد ياران ، شيوه‌هاي شهيد راغب حرب را در زمينه روشنگري مردم مقاوم تشريح كرده است:

بقيه در ادامه

ادامه مطلب
سه شنبه 29 تیر 1389  - 9:32 AM
محمد عميص عضو شوراي رهبري حزب الله در جنوب لبنان در باره شيخ راغب حرب مي گويد: او اولين روحاني بود كه در جامعه شيعيان جنوب نماز جمعه برپا داشت.او بر خلاف ديدگاه ساير ائمه جمعه و جماعات منطقه، همواره اصرار داشت هنگام برپايي نماز جمعه اسلحه به دست بگيرد.

با وجودي كه حدود 25 سال از شهادت شيخ الشهداي مقاومت اسلامي لبنان، زنده ياد شهيد راغب حرب گذشته، اما آثار و نشانه‌‌هاي راه او همچنان بر فضاي منطقه سايه افكنده است. بيشتر مسئولان سياسي و رهبران احزاب و طوايف گوناگون لبنان به ويژه رهبران حزب الله همواره در سخنراني‌‌ها و اظهار نظرهاي خود، دستاورهاي ارزشمند از جمله پيروزي مردم اين كشور و آزاد سازي سرزمين هاي آشغالي را مديون مجاهدت‌‌ها وفداكاري‌‌هاي اين شهيد گرانقدر مي‌‌دانند. مردم لبنان همچنان به او عشق مي‌‌ورزند وخاطرات او را يادآور مي‌‌شوند. چرا كه مفاهيم ارزشمند اسلام را در اذهان آنان زنده كرده است. محمد عميص در اين گفت و گو با شاهد ياران آثار وميراث بجاي مانده شيخ راغب حرب را بازگو مي كند:

بقيه در ادامه

ادامه مطلب
سه شنبه 29 تیر 1389  - 9:31 AM
مادر شهيد شيخ راغب حرب در باره مبارزات فرزندش مي گويد: روزي كه اسرائيلي‌‌ها براي بازداشت شيخ راغب به خانه‌‌اش يورش بردند، من در خانه او بودم. شيخ به مزرعه پشت خانه فرار كرد و ميان درختان ميوه پنهان شد. دنبال او دويدم و پاهايم به گياهان گير كرد و به زمين افتادم.

در احاديث و روايات اسلامي نقل شده كه "بهشت زير پاي مادران است ". امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي نيز در يكي از فرمايشات خود فرموده است : "از دامن زن مرد به معراج مي رود ". در گفت و گو با مادر شهيد شيخ راغب حرب، اين مادر نمونه و فداكار لبناني در روستاي جبشيت، واقعا به اين نتيجه رسيدم كه او با فداكاري و ايثار و تربيت جوانان مؤمن و متعهد مصداق بارز همه ارزش هاي اسلامي شده است. در اين گفت و گو با مراحل پرورش استعداها و تبلور انديشه‌‌هاي شهيد راغب حرب آشنا مي شويم:


بقيه در ادامه
ادامه مطلب
سه شنبه 29 تیر 1389  - 9:29 AM
همه ما هر روز در اتوبوس و تاكسي، اداره و محل كسب، خانه و... از زبان دوست و آشنا و غريبه و رهگذر حرف‌هايي مي‌شنويم.

گاهي اين سخنان بر پايه خرد است و گاهي بر سبيل ناداني و نامردمي.

چندي پيش به اين نكته در داستاني برخوردم، بد نديدم با شما هم در ميان‌ بگذارم.

اگر خواستيد و اين گرما و فكر و خيال، حالي برايتان گذاشته بود، آن را بخوانيد.

***

در يونان باستان سقراط به دليل خرد و درايت فراوانش زبانزد خاص و عام بود. روزي فيلسوفي كه از آشنايان سقراط هم بود با هيجان نزد او آمد و گفت: سقراط، مي‌داني راجع به يكي از شاگردانت چه شنيده‌ام؟

سقراط پاسخ داد: لحظه‌اي صبر كن. قبل از اين كه به من چيزي بگويي به 3‌پرسش پاسخ بده‌.

اولين پرسش «حقيقت» نام دارد. تو بايد به اين سوال پاسخ دهي: آيا كاملا مطمئني كه آنچه را مي‌خواهي به من بگويي، حقيقت دارد؟

مرد جواب داد: نه، اطمينان ندارم، فقط درباره‌اش شنيده‌ام.

سقراط گفت: بسيار خوب، پس به واقع نمي‌داني كه خبر درست است يا نادرست!

و اما پرسش دوم؛ «پرسش خوبي»: آنچه را كه در مورد شاگردم مي‌خواهي به من بگويي خبر خوبي است؟

مردپاسخ داد: نه برعكس، به هيچ‌ وجه خبر خوشايندي نيست.

سقراط ادامه داد: پس مي‌خواهي در مورد شاگردم خبري بد كه حتي درباره آن مطمئن هم نيستي بگويي؛ درست فهميدم؟

مرد كمي دستپاچه شد؛ شانه بالا انداخت و خواست با لكنت چيزي بگويد كه سقراط ادامه داد: و اما پرسش سوم كه من به آن مي‌گويم «سودمند بودن»؛ آنچه را كه مي‌خواهي در مورد شاگردم به من بگويي براي من سودمند است؟ مرد فكري كرد و پاسخ داد: نه، واقعا سودمند نيست... .

پس از اين 3 پرسش، سقراط چنين نتيجه‌گيري كرد: اگر مي‌خواهي به من چيزي را بگويي كه نه حقيقت دارد و نه خوب است و نه حتي سودمند است، پس چرا اصلا آن را به من مي‌گويي؟

***

در آن دوران، سقراط هميشه كنار همه نبود تا با همه از اين نكته سخن بگويد؛ امروز كه جاي خود دارد.

اما مرور درس‌هاي تاريخ و زندگي به همين دليل است؛ به اين علت كه چيزهايي يادمان نرود؛ آن چيزها كه هميشه بايد در ذهن و ياد انسان‌ها بماند. اصولي كه با گذشت زمان كهنه و فرسوده نمي‌شوند و نكته‌هايي كه مختص زمان يا مكان خاصي نيستند .يكي از همان نكته‌ها، سخن‌چيني است‌ از كسي كه در ميان جمع نيست، حرف زدن و درباره‌اش گفتن، كه در هر دين و مكتب و مسلكي مذموم شمرده شده است.

اما نمي‌دانم چگونه است كه كساني نه‌تنها اين چنين رفتار مي‌كنند كه گاهي اين روش را نوعي تفريح تلقي مي‌كنند اينان هيچ قبح و نامردمي‌اي در اين رفتار نمي‌بينند، ولي امان از آن زمان كه بشنوند سخني نه به طعن و تمسخر كه فقط آنچنان كه نمي‌پسندند از ايشان در محفلي نقل شده است. آن‌ موقع است كه زمين و زمان را به هم مي‌ريزند و از ناجوانمردي و نبود ادب، نزاكت و رفاقت فرياد برمي‌آورند.

آري اين‌چنين است برادر، گاهي رسم اين روزگار.

اما خوب است ما يادمان نرود هرگاه دانسته يا ندانسته، قصد سخن گفتن از كسي را داشتيم به اين پند سقراط گوش فرادهيم.آن 3 پرسش را از خود بپرسيم و اگر پاسخي درخور نيافتيم از آن سخن، چشم بپوشيم و سكوت اختيار كنيم.

علي مهربان

ادامه مطلب
سه شنبه 29 تیر 1389  - 9:16 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5826907
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی