امّت هاى پیشین در نماز خود به جاى«اشهد انّ محمداًعبده و رسوله» چه مى گفتند؟
![]()
امّت هاى پیشین در نماز خود به جاى«اشهد انّ محمداًعبده و رسوله» چه مى گفتند؟
کیفیت نماز در ادیان پیشین روشن نیست; از این رو
اولا: معلوم نیست که نماز در شرایع پیشین داراى تشهد بوده تا گفته شود در تشهد به جاى «اشهد انّ محمداً عبده و رسوله» چه مى گفته اند،
ثانیاً: در بسیارى از احادیث به شیوه هاى مختلف آمده است که پیامبران الهى به پیامبر خاتم و آخرین پیامبر الهى معتقد بوده و به او و اهل بیت او محبت داشتند و خداوند را به واسطه نام آنان و توسل به آنها مى خواندند.
در روایتى آمده حضرت آدم(علیه السلام) به پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم) و اهل بیت او متوسل شد تا ترک اولاى او بخشیده شد و در حدیثى دیگرآمده: بر پیشانى کشتى حضرت نوح(علیه السلام) نام پنج تن اهل بیت نوشته شده بود[1].
[1]. علامه طباطبایى، المیزان، ج 20، ص 97.
ادامه مطلب
آیه الکرسی بعد نماز

آیه الکرسی بعد نماز
حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله فرمودند:
خداوند جل جلاله قبض روح او را متولی می گردد
و مانند کسی می باشد که همراه انبیا جهاد نموده تا شهید شده باشد.
" تفسیر رازی، ص221"
ادامه مطلب
اهمیت نماز جماعت صبح
![]()
اهمیت نماز جماعت صبح
مسجد به عنوان مکان و جایگاه اعمال و افعال عبادی مسلمانان تقدس خاصی دارد .
اینتقدس نه به لحاظ بُعد مکانی آن ، بلکه فضایی معنوی است که پرستش و نیایش در آن انجام می گیرد ، اگر چه مساجد دارای کارکردهای مختلف و خرده نقش های متعددند ولی مهم ترین و اصلی ترین آنها ، بُعد عبادی و معنوی آن است که اینمکان را ارزش می بخشد و تاکید بسیاری در مورد انجام اعمال عبادی و فریضه اقامه نماز جماعت شده ، با هدف افزایش تاثیرگذاری و اثر بخشی آن و نیز محوریت بخشیدن به آن در انجام اعمال عبادی است .
بنا به دستورات اسلامی و اعتقاد مسلمانان ، خداوند لا مکان و لازمان است و بُعد مکان در اوصاف حق تعالی نمی گنجد .
ادامه مطلب
در حال نماز چه معانى را در ذهن خود مجسم کنیم تا توجه ما به خداوند بیشتر باشد؟
![]()
در حال نماز چه معانى را در ذهن خود مجسم کنیم تا توجه ما به خداوند بیشتر باشد؟
نمازگزارباید این معنى را در ذهن خود مجسم کند که اگر روی دل را از خداى متعال بگرداند ممکن است خداوند نیز او را از رحمت واسعه اش محروم نماید و او را از مقام قرب خود دور سازد و توفیق حضور و عبادت را از او سلب کند. (1)
1- نماز در کلام اولیاى ربانى ، مهدى لک على آبادى، ص13-16.
ادامه مطلب
