مجلس شرایط نمایندگی حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس را تعیین کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که از هر حوزه انتخابیه استان نامزدهایی که 15 درصد آرای صحیح ماخوذه حوزه انتخابیه را کسب کنند نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه محسوب می‌شوند.

خبرگزاری فارس: مجلس شرایط نمایندگی حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس را تعیین کرد
 

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مجلس علنی امروز یکشنبه پارلمان گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور پیرامون طرح یک فوریتی استانی شدن حوزه‌های انتخابیه انتخابات مجلس شورای اسلامی را بررسی کردند.

بهارستان‌نشینان ماده 7 این طرح را به تصویب رساندند که طبق آن از هر حوزه انتخابیه موجود استان نامزد یا نامزدهایی که حداقل 15 درصد آرای صحیح ماخوذه حوزه انتخابیه موضوع تبصره ذیل ماده 1 این قانون را کسب کرده و بالاترین رای را در کل استان به دست آورده‌اند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب می‌شوند.

در تبصره ماده 7 نیز که به تصویب وکلای ملت رسید، آمده است «در صورتی که حد نصاب در این ماده، برای یک یا چند کرسی به دست نیاید، نامزد یا نامزدهایی که بیشترین رای را نسبت به نامزدهای حوزه انتخابیه در سطح استان کسب کرده باشند به عنوان نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه به مجلس راه میابند.»

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
شهید چمران ‌رویکردهای نوین و بومی را در عرصه صنعت دفاعی پایه‌گذاری کرد‌

وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح شهید چمران را الگویی ماندگار برای نسل‌های مدافع کشور و انقلاب اسلامی دانست.

خبرگزاری فارس: شهید چمران ‌رویکردهای نوین و بومی را در عرصه صنعت دفاعی پایه‌گذاری کرد‌
 

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، این وزارتخانه در بیانیه‌ای با گرامیداشت 31 خردادماه سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران، نخستین وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران، وی را الگویی ماندگار برای نسل‌های مدافع کشور و انقلاب اسلامی دانست.

متن بیاینه به شرح زیر است:

تاریخ انقلاب اسلامی شاهد درخشش شخصیت‌های بزرگ و تأثیرگذار در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه جهادی و دفاعی است که هر یک برای ایفای نقش هدایتگر و موفق جامعه در عبور از چالش‌ها و تنگناهای سخت کفایت می‌کند.

شهید دکتر مصطفی چمران یکی از این شخصیت‌های الگو و ماندگار در میهن اسلامی است که با گذشت سی و پنج سال از شهادتش هنوز در قامت یک مجاهد تمام عیار و انقلابی فرهیخته و وارسته و برخوردار از ابعاد ممتاز علمی و عملی، زنده و بالنده مورد تمسک نیروهای مسلح و مدافع کشور و انقلاب اسلامی است.

در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در عرصه کمک به مقاومت اسلامی و ضد‌صهیونیستی رزمندگان فلسطینی و لبنانی و نیز آموزش مبارزین مصری گوشه‌ای از ‌‌سوابق مبارزاتی و نقش‌آفرینی‌های مؤثر شهید دکتر مصطفی چمران است.

‌این شهید گرانقدر با پیروزی انقلاب اسلامی و شکل‌گیری فتنه‌ها و توطئه‌های ضد انقلاب و استکبار جهانی که با جنایات تروریستی و تجزیه طلبانه در کردستان و سپس جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم بعثی صدام به اوج خود رسید، تجارب ارزشمند و تعیین کننده خود را به عرصه‌های دفاع از انقلاب اسلامی و مقابله با ضد انقلاب و متجاوزین به میهن اسلامی آورد و تا هنگامه‌ی شهادت نام خود را با بسیاری از موفقیت‌ها و پیروزی‌های ملت ایران همراه و عجین ساخت.

‌نقش شهید چمران در آزادسازی پاوه و دفع تهدیدات و توطئه‌های ضد انقلاب و مزدوران وابسته به قدرت‌های استکباری و خط بطلان کشیدن بر پروژه تجزیه ایران اسلامی ‌از جمله نقاط درخشان و ماندگار حیات زندگی این مجاهد نستوه و انقلابی ولایت‌مدار ‌ا‌ست‌.

‌تردیدی نیست مجاهدت‌های عالمانه، شجاعانه و فداکارانه شهید چمران به ویژه در مقطع کوتاه تصدی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که منجر به زایش رویکردهای نوین و بومی در عرصه صنعت دفاعی کشور شد، برای امروز جامعه اسلامی که در مصاف سخت و تمام عیار با جبهه زورگویان و زیاده طلبانه مستکبر در پی تحکیم و تثبیت حقوق مسلم خود در عرصه مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌های ظالمانه نظام سلطه قرار دارد، می‌تواند مؤثر و رهگشا واقع شود.

متخصصان صنعت دفاعی ‌با تجلیل از شخصیت علمی، معنوی و جهادی شهید چمران و تأکید بر لزوم مراجعه به اندیشه‌ها و مواریث فکری و علمی آن شهید گرانقدر در راستای راهبرد ظرفیت سازی دفاعی برای ایران اسلامی اعلام می‌دارند: ‌در سی و پنجمین سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران، ضمن با تجدید میثاق با آرمان‌های بلند شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و گرامیداشت یاد و خاطره الهام بخش وزرای شهید سید موسی نامجو و جواد فکوری بر هم‌افزایی و یکپارچگی خود با نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در ارتقای قدرت بازدارندگی و اقتدار دفاعی کشور تأکید و به مثابه ید واحده و یک دژ دفاعی مستحکم و تسخیرناپذیر آماده خلق حماسه‌های بزرگ و سرنوشت ساز در مقابله با تهدیدات و خطرات ناشی از راهبردها و سناریوهای جبهه دشمن بوده و تحت منویات و فرامین مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا امام خامنه‌ای عزیز (مدظله العالی) لحظه‌ای از فتنه‌های نظام سلطه و استکبار علیه انقلاب و نظام اسلامی غافل نخواهند بود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 11:03 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
زخمی شدن ۷ نظامی اسرائیلی در تمرینات نظامی

یک شبکه لبنانی از زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست حین آموزش‌های نظامی در بخشی از کرانه باختری خبر داد.

خبرگزاری فارس: زخمی شدن ۷ نظامی اسرائیلی در تمرینات نظامی
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه «المنار» اعلام کرد 7 نظامی اسرائیلی حین تمرینات نظامی در منطقه «غور اردن» در کرانه باختری زخمی شده‌اند.

خبرگزاری فلسطینی «معا» درباره علت زخمی شدن این نظامیان نوشت: نظامیان مذکور که از گردان «الناحل» هستند، در نتیجه وارونه شدن خودروی نظامی زخمی و برای دریافت خدمات پزشکی به بیمارستان منتقل شده‌اند.

 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 11:03 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
«هندیجان»؛ شبکه فارسی‌زبان ضد ایرانی عربستان سعودی + عکس

یکی از اسناد فاش شده توسط ارتش سایبری یمن نشان می‌دهد که عربستان سعودی به دنبال راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی به نام «هندیجان» برای سیاهنمایی‌ و فرافکنی علیه جمهوری اسلامی بوده است.

خبرگزاری فارس: «هندیجان»؛ شبکه فارسی‌زبان ضد ایرانی عربستان سعودی + عکس
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یکی از صدها هزار سند افشا شده از وزارت خارجه، کشور و دفاع عربستان توسط «ارتش سایبری یمن» که ماه «می» گذشته، یک نسخه از کل اسناد فاش شده را در اختیار خبرگزاری فارسقرار داد، نشان می‌دهد که ریاض در صدد راه‌اندازی یک شبکه تلویزیونی به زبان‌های فارسی و انگلیسی برای هدف قرار دادن ایرانیان و شیعیان در منطقه خلیج فارس بود.

این سند که از حمایت مطلق «سعود الفیصل» وزیر خارجه سابق عربستان سعودی از راه‌اندازی این شبکه تلویزیونی با نام پیشنهادی «هندیجان» حکایت دارد، قرار بود از بحرین و به دو زبان فارسی و انگلیسی پخش شود.

در این سند به وجه تسمیه این شبکه ضد ایرانی نیز اشاره و گفته شده است که «هندیجان» نام شهری در استان خوزستان ایران است.

هندیجان (هندیگان، اندیگان) یکی از شهرهای تاریخی ایران با قدمتی بیش از ۳۰۰۰ سال، در جنوب شرقی استان خوزستان و در ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی بندر ماهشهر و در شمال خلیج فارس است.

اسنادی که ارتش سایبری یمن 22 می (1 خرداد) در اختیار خبرگزاری فارس و سپس بخشی از آن را در اختیار سایت ویکی‌لیکس قرار داده است، شامل پیامها، نامه‌ها و گزارش‌های محرمانه سفارتخانه‌های عربستان سعودی در سرتاسر دنیا، وزارت خارجه، کشور و اطلاعات این کشور است.

بر اساس این گزارش، سعود الفیصل در تاریخ 25 مارس 2012 در نامه‌ای به دیوان پادشاهی عطف به طرح پیشنهادی راه‌اندازی شبکه هندیجان، می‌نویسد: حمایت خود کامل از (طرح) وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی را اعلام می‌کنم و (معتقدم که) رویکردش باید شیعیان را در منطقه خلیج (فارس) مورد هدف قرار دهد.

در این سند هدف از راه‌اندازی شبکه «هندیجان» را «رویارویی با سیاست‌های خصمانه رسانه‌ای و اخبار غلط شبکه‌های ایرانی علیه شورای همکاری خلیج فارس» اعلام شده است.

خبرگزاری فارس نیز طی روزهای آینده اسناد دیگری از وزارت خارجه عربستان سعودی را با هدف آگاهی‌بخشی به افکار عمومی درباره اقدامات عربستان سعودی در منطقه منتشر خواهد کرد.

انتهای پیام/ص


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 11:03 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
کانورسیشن: دست قدرت‌های خارجی را از افغانستان کوتاه کنید

کانورسیشن در گزارشی دخالت قدرت‌های بزرگ و همچنین رقابت قدرت‌های منطقه‌ای در افغانستان را منجر به تشدید فعالیت‌های تروریستی در این کشور دانست و نوشت: زمان آن رسیده که قدرت‌های خارجی دست از دخالت در افغانستان بردارند.

خبرگزاری فارس: کانورسیشن: دست قدرت‌های خارجی را از افغانستان کوتاه کنید
 

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، پایگاه خبری-تحلیلی کانورسیشن در گزارش با عنوان « دست بیگانگان از افغانستان را کوتاه کنید» به بررسی موضوعاتی چین رقابت قدرت‌های خارجی و منطقه‌ای مانند هند و پاکستان در این کشور، نقش چین در تامین ثبات افغانستان و تعیین یک خط مرزی مشترک بین کابل و اسلام‌آباد پرداخته است.

کانورسیشن با اشاره به این که افغانستان سال‌هاست به علت دخالت نیروهای خارجی از افزایش درگیری و خشونت رنج ‌می‌برد- چیزی که می‌توان از آن به عنوان بازی قدرت‌های بزرگ یاد کرد- نوشت: در حال حاضر دولت شکننده و اختلافات قومی در این کشور، افغانستان را در زمره یکی از ناامن‌ترین کشورها قرار داده که همواره در معرض حملات تروریستی قرار می‌گیرد و با معضل امنیتی سرو کار دارد.

افغانستان میدان رقابت قدرت‌های بزرگ

این گزارش با تاکید بر این که افغانستان بار دیگر به میدانی برای رقابت قدرت‌های بزرگ تبدیل شده که این رقابت‌ها عمدتا در محور جنگ‌های نیابتی توجیه می‌شود، افزود: اگر هدف این قدرت‌ها صلح و ثبات در افغانستان است باید قواعد بازی آن‌ها تغییر پیدا کند. برای مثال ایالات متحده نیروهای خود را از این کشور خارج کند و قدرت‌های منطقه‌ای مانند هند، پاکستان، عربستان سعودی و چین از دخالت در مسائل داخلی این کشور خودداری نمایند.

دولت افغانستان نیز باید به نوبه خود حاکمیت کشورش را مجددا احیا سازد و با مداخلات خارجی در سیاست‌های داخلی خود مخالفت ورزد.

در این گزارش آمده است: چندی پیش «باراک اوباما» رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که تا پایان سال 2015 میلادی تنها 9800 نیروی این کشور در افغانستان باقی می‌مانند. به دنبال آن افغانستان و آمریکا قرارداد همکاری دو جانبه‌ای امضا کردند که حمایت از این کشور در قبال تهاجمات خارجی را تضمین نمی‌کرد.

با توجه به وابستگی اقتصادی کابل به کمک‌های خارجی که در وهله اول توسط ایالات متحده و بانک جهانی تامین می‌شود،به نظر نمی‌رسد که نفوذ واشنگتن در کابل کاهش یابد و همچنان ابهاماتی در خصوص این که چه زمانی این کشور به خوداکتفایی اقتصادی می‌رسد، وجود دارد.

این گزارش به نقش چین در بهبود اوضاع اقتصادی افغانستان پرداخت و نوشت: برخی تحلیلگران معتقدند که پکن با سرمایه‌گزاری‌های عظیمی که در افغانستان انجام داده، ظرفیت و توانایی کافی برای بهبود اوضاع اقتصادی کابل و ایجاد ثبات در این کشور را دارد.

در سال 2007 چین قرارداد بهره برداری و غنی سازی معدن مس عینک را به ارزش 4.4 میلیارد دلار به امضا رساند و در سال 2011 نیز 400 میلیون دلار در قرارداد استخراج نفت حوزه «آمو دریا» سرمایه‌گذاری کرد.

علاوه بر این چین متعهد شده است که به منظور افزایش ظرفیت‌های افغانستان در مقابله با تروریسم، تا سال 2017 ،مبلغ 310 میلیون دلار را در اختیار این کشور قرار دهد.

کمک‌های پکن به کابل تنها با هدف بهبود اوضاع اقتصادی این کشور صورت نمی‌گیرد بلکه چین به دنبال ثبات در کابل است.

نفوذ چین در افغانستان باعث ثبات در این کشور نمی‌شود

این پایگاه خبری عدم حضور طولانی‌مدت پکن در برنامه‌های ثبات کشورها و نیز ناآگاهی  این کشور در خصوص اختلافات قومی در افغانستان را دلیلی بر عدم کارایی سرمایه‌گزاری‌های چین در ایجاد ثبات در افغانستان دانست و نوشت: دولت کابل به منظور حفظ استقلال خود نباید از لحاظ اقتصادی به پکن وابسته باشد و چین باید یکی از چندین کشوری باشد که افغانستان باید برای جذب آن به سرمایه‌گزاری در این کشور و درگیر شدن در فعالیت‌های اقتصادی آن تلاش نماید.

کانورسیشن در ادامه به موضوع دخالت قدرت‌های خارجی در افغانستان پرداخت و نوشت: در طول دو دهه گذشته دخالت نیروهای خارجی در افغانستان در راستای حمایت از جنگ‌های نیابتی صورت گرفته است و به طور عمده در رقابت هند و پاکستان نمایان می‌شود.

تشدید رقابت هند و پاکستان در افغانستان

این گزارش با اشاره به این که رقابت هند و پاکستان پیرامون افغانستان برمبنای محاسباتی استراتژیکی دنبال می‌شود، نوشت: دهلی‌نو نمی‌خواهد که پاکستان در افغانستان نفوذ یابد و یا روابط این دو کشور بهبود یابد. هند از یک سو به دنبال بر هم زدن نقشه‌های داعش و اختلال ایجاد کردن در اقدامات این گروه تروریستی در افغانستان است و از سوی دیگر می‌خواهد از قدرت یافتن طالبان در این کشور جلوگیری نماید.

پاکستان نیز به دلیل اهمیت استراتژیکی افغانستان در منطقه به دنبال نفوذ در این کشور است. اسلام‌آباد به دنبال این است که در صورت حمله احتمالی هند به این کشور از افغانستان به عنوان مکانی برای سازماندهی یا عقب‌نشینی نیروهای خود استفاده کند.

بنابه اظهارات «امرالله صالح» رئیس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان،«اشرف غنی» رئیس جمهور این کشور به پاکستان اجازه داده تا عملیات‌های نظامی را در خاک این کشور راه‌اندازی نمایند. این تصمیم غنی ممکن است تاثیرات سوئی بر روابط کابل و دهلی‌نو داشته باشد.

کانورسیشن در پایان به مسئله تعیین مرز مشخص بین افغانستان و پاکستان پرداخت و نوشت: زمان آن رسیده است که یک مرز شناخته شده بین‌المللی بی افغانستان و پاکستان مشخص شود. مرز بین افغانستان و هند در سال 1983 مشخص شد. دولت افغانستان همچنان از پذیرش خط دیورند به عنوان مرز مشترک این کشور با پاکستان امتناع ورزیده است اما تغییر موضع کابل در مسائل مرزی می‌تواند ثبات سیاسی در این کشور را به دنبال داشته باشد.

بنابر گزارشی که در ماه آوریل سال جاری منتشر شد،«پرویز مشرف» رئیس جمهور سابق پاکستان از دولت افغانستان درخواست کرد که خط دیورند را به عنوان مرز دو کشور تعیین کند زیرا با این راه پاکستان دست از حمایت از پاکستان برمی‌دارد.

در نهایت می‌توان گفت تعیین یک مرز مشخص بین افغانستان و پاکستان می‌تواند روابط بین دو کشور را بهبود بخشد و احتمالا از تاخت و تازهای طالبان به افغانستان جلوگیری نماید.

در پایان این گزارش آمده است: قدرت‌های بزرگ باید از هرگونه دخالت در امور داخلی و سیاسی افغانستان پرهیز نمایند زیرا این امر ممکن است منجر به تشدید اقدامات تروریستی در این کشور شود و روند ثبات و صلح در این کشور را به تاخیر اندازد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 11:03 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
نشست عراقچی، روانچی و اشمیت در وین؛١١:٣٠ به وقت تهران

نشست معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای ادامه نگارش پیش نویس برجام از ساعت ٩ صبح به وقت محلی(١١:٣٠به وقت تهران) در وین از سر گرفته می‌شود.

خبرگزاری فارس: نشست عراقچی، روانچی و اشمیت در وین؛١١:٣٠ به وقت تهران
 

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، امروز یکشنبه در ادامه رایزنی‌های هسته‌ای در وین در راستای ادامه نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ساعت ٩ صبح به وقت محلی (١١:٣٠ به وقت تهران) در هتل پله کوبورگ شهر وین به گفت‌وگو می‌نشینند.

هشتمین دور گفت‌وگوهای هسته‌ای از چهارشنبه ٢٧ خرداد در وین در جریان بوده و قرار است، فردا وزیر خارجه ایران در لوکزامبورگ با موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همتایان خود در سه کشور اروپایی عضو 1+5 دیدار و گفت‌وگو کند.
معاونان ظریف نیز فردا راهی لوکزامبورگ می‌شوند.
انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 11:02 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
دفاع مردمی در سویداء محاسبات رژیم صهیونیستی را به هم ریخت

پژوهشگر نظامی سوری تاکید کرد: پیوستن تعداد زیادی از مردم استان سویداء به ارتش محاسبات رژیم صهیونیستی برای آشتی اهالی این استان با تروریست‌ها را به هم ریخت.

خبرگزاری فارس: دفاع مردمی در سویداء محاسبات رژیم صهیونیستی را به هم ریخت
 

«محمد فرید عیسی» پژوهشگر امور نظامی سوریه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس دردمشق در خصوص تحولات میدانی در جنوب سوریه اظهار داشت: تلاش تروریست‌ها برای گسترش نفوذ خود در جنوب سوریه با سیطره بر استان سویداء در راستای رقابت بین ائتلاف ترکی-قطری با ائتلاف صهیونیستی-سعودی برای ایجاد منطقه بی‌طرف در سوریه و به دنبال آن انتقال تجربه لیبی در یکی از این دو منطقه است.

عیسی گفت: صرف نظر کردن گروه‌های تروریستی از حمله به فرودگاه نظامی الثعله واقع در ریف شهر سویداء و انتقال به مناطقی عمیق‌تر در خاک استان نشات گرفته از دفاع مردمی در برابر تروریست‌هاست؛ قضیه‌ای که رویای اسرائیل برای کشاندن دروزی‌های سویداء به مصالحه با تروریست‌ها به بهانه حفظ جان این طائفه را بر باد داد.
وی تاکید کرد: شبکه‌های ماهواره‌ای که تروریست‌ها را در حمله به استان سویداء همراهی کردند مدعی شدند، این مردم نیستند که از سویداء دفاع می‌کنند در حالی که این توطئه‌ها برای تخریب پیروزی مردم سوریه است که جواب گلوله‌های آتش تروریست‌ها را با آتشی سنگین‌تر داده‌اند.

به گفته وی تمامی طوایف استان سویداء با بررسی نقاط قوت شبه نظامیان آن را هدف گرفتند که در نتیجه آن صدها تن از تروریست‌ها کشته و زخمی شدند.

عیسی گفت: رژیم اسرائیل باید کاملا بداند که طائفه یکتاپرستان دروزی سوریه با دفع حملات تروریست‌ها نشان دادند که مبارزات آنها دفاع از میهن و نه مبارزاتی طائفه‌ای بوده است و حمله دروزی‌ها در داخل جولان سوریه به بیمارستانی میدانی که رژیم اسرائیل در آن عناصر النصره را مداوا می‌کرد پیامی آشکار به تل‌آویو است که سوری‌ها برای همیشه نیروهای مقاوم باقی خواهند ماند.

وی با بیان اینکه تروریست‌ها برای حفظ جان عناصر خود منطقه قنیطره در جبهه دیگر جنوب سوریه را هدف حملات خود قرار دادند، گفت: آنها با پیشروی‌هایی از سمت غربی دمشق به گمان خود نیروهای سوری را از جبهه سویداء غافل کرده‌ و در پی آن بار دیگر به فرودگاه الثعله حمله می‌کنند.

پژوهشگر سوری گفت: ارتش سوریه در تعامل با هر جبهه‌ای با نظام عملیاتی دقیق و مستحکمی کار می‌کند و به رغم اینکه رسانه‌های معاند تلاش کردند که پیروزی القلمون را نادیده گرفته و از اهمیت آن بکاهند اما ارتش سوریه و مقاومت لبنان به عملیات تکمیلی در القلمون ادامه خواهد داد که پیروزی بزرگ دیگری در صحنه تحولات میدانی سوریه خواهد بود.

عیسی گفت:نبرد السویداء و قبل از آن نبرد الحسکه همبستگی و همکاری مردم با ارتش در دفاع از مناطق امن در برابر حملات تکفیری‌ها را ثابت کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 31 خرداد 1394  | 10:40 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
یک نظامی سعودی در حمله موشکی یمن کشته و ۵ نفر دیگر زخمی شد

یک نظامی دیگر سعودی در حمله خمپاره‌ای و موشکی ارتش یمن و کمیته‌های مردمی به مرزهای عربستان کشته و ۵ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

خبرگزاری فارس: یک نظامی سعودی در حمله موشکی یمن کشته و ۵ نفر دیگر زخمی شد
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری القبس، «یحیی بن احمد سلمان غزوانی» در حمله خمپاره‌ای‌ و موشکی روز شنبه در منطقه مرزی الحرث در جنوب استان جازان در عربستان سعودی کشته شد.

براساس این گزارش، در این حمله خمپاره‌ای پنج نظامی دیگر عربستان از جمله دو سرباز و سه نیروی گارد مرزی زخمی شدند.

گزارش های چند روز اخیر حاکی از آن است که درگیری های مرزی میان نیروهای عربستان سعودی و مبارزان الحوثی افزایش یافته است.

پنجشنبه گذشته نیز یک افسر ارتش عربستان در پی انفجار یک مین در مرز این کشور با یمن در منطقه‌ جازان کشته شد.

پس از گذشت بیش از 80 روز از آغاز تجاوز عربستان سعودی به یمن، تاکنون دستکم 40 سرباز سعودی کشته شده اند. این در حالی است که منابع یمنی شمار تلفات سعودی را بیش از این رقم عنوان می کنند.

انتهای پیام/ح


ادامه مطلب
نظرات 0
احتمال دستگیری شائول موفاز در لندن در صورت پایبندی انگلیسی‌ها به قانون

وزیر جنگ سابق صهیونیست‌ها بدون توجه به اخطار مقامات وزارت خارجه انگلیس در خصوص احتمال دستگیری و بدون داشتن مصونیت قضایی به لندن رفت.

خبرگزاری فارس: احتمال دستگیری شائول موفاز در لندن در صورت پایبندی انگلیسی‌ها به قانون
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «شائول موفاز» وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی که اتهامات جنایات جنگی بر علیه وی وارد است، در آستانه سفر به انگلیس و دستگیری احتمالی قرار دارد.

بر اساس گزارش روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، عصرگاه روز شنبه و پس از رسیدن خبری نامطلوب از جانب یکی از مقامات وزارت خارجه انگلیس، کارکنان سفارت رژیم صهیونیستی در لندن به تکاپو افتادند تا مصونیت دیپلماتیک برای «موفاز» بگیرند.

پیش از بلند شدن چرخ‌های هواپیمای موفاز به مقصد لندن، «متیو گولد» سفیر انگلیس در سرزمین‌های اشغالی خطاب به خود موفاز و دیپلمات‌های صهیونیست در لندن گفت که تلاش‌ها برای گرفتن مصونیت دیپلماتیک برای وزیر جنگ سابق، ناموفق بوده است و احتمال دستگیری موفاز در لندن وجود دارد؛ بر اساس گزارش کانال 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی، موفاز بدون توجه به این اخطار، سرزمین‌های اشغالی را به مقصد انگلیس ترک کرده است.

وکلای شاغل در گروه‌های انگلیسی طرفدار فلسطین، تاکنون بارها تلاش کرده‌اند که مقامات صهیونیست را در خلال سفر به لندن، به دلیل جنایات جنگی دستگیر کنند، تلاشی که هیچ‌گاه به ثمر ننشست.

در سال 2011، دولت انگلیس قانونی تصویب کرد تا دیگر وکلا نتوانند به راحتی حکم دستگیری مقامات صهیونیست را بگیرند؛ بر اساس این قانون، امضای مدیر تعقیبات قضایی عمومی باید پای درخواست وکلا باشد.

پیش از این «تزیپی لیونی» وزیر خارجه سابق صهیونیست‌ها برای شرکت در اجلاس جهانی زنان به لندن آمده بود و وکلای انگلیسی با استناد به غیررسمی بودن این سفر، در پی دستگیری وی بودند.

به محض به جریان افتادن روند قضایی دستگیری، لیونی ملاقات‌هایی با مقامات ارشد انگلیس را ترتیب داد و «کنست» هم سریعاً اعلام کرد که این سفر رسمی است.

انتهای پیام/ع


ادامه مطلب
نظرات 0
مناقشه واشنگتن-مسکو؛ سایه سنگین تسلیحات هسته‌ای بر سر اروپا

یک نشریه آلمانی نوشت که افزایش توجه آمریکا و روسیه به توسعه و مدرن کردن تسلیحات هسته‌ای می‌تواند وسیله‌ای برای تکرار جنگ سرد باشد.

خبرگزاری فارس: مناقشه واشنگتن-مسکو؛ سایه سنگین تسلیحات هسته‌ای بر سر اروپا
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شواهد موجود حاکی از این است که آمریکایی‌ها بار دیگر در اندیشه ارتقای زرادخانه‌های هسته‌ای خود در اروپا هستند و هفته گذشته هم سخنانی در زمینه مسابقه تسلیحاتی ابراز شده که یادآور دوران جنگ سرد است. در پی این موضع‌گیری‌ها، «فرانک والتر اشتاین‌مایر» وزیر خارجه آلمان درباره شدت گرفتن فضای توام با سخنان تنش‌زا و اقداماتی در این زمینه هشدار داد و آن را واکنشی قدیمی به جنگ سرد دانشت.

نشریه آلمانی «اشپیگل» نوشت که برلین هم‌اکنون از این نگران است که اروپا یک‌بار دیگر به محلی برای تقابل غرب و شرق تبدیل شود و در این بین آلمان هم یک بار دیگر به منطقه استقرار نیروها و تسلیحات تبدیل شود. یکی از منابع در وزارت دفاع آلمان پیش‌بینی کرده است که بار دیگر تجهیزات نظامی بیشتری در آلمان مستقر خواهند شد.

مرکل؛‌ عروسکی در دست آمریکا

در این گزارش آمده است که واشنگتن تصمیم گرفته است که تانک و تسلیحات سنگین برای 5 هزار نظامی در آلمان و کشورهای اروپای شرقی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مستقر کند. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا امیدوار است که چنین اقدامی بتواند ترس کشورهای اروپای شرقی و حوزه بالکان را از اقدامات روسیه در پی بحران اوکراین کاهش دهد. این اقدامات اوباما در کنگره با مخالفت‌هایی مواجه شده، اما او امیدوار است که بتواند آنها را راضی کند.

اما این موضوع برای «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان خوشایند نیست. او از انتقاد از هم‌پیمانان آمریکایی اجتناب می‌کند اما در عین حال از هر اقدامی که به افزایش تنش میان اروپا و آمریکا بشود هم بیزار است. از این رو به نظر می‌رسد که صحبت‌هایی درباره تسلیح مجدد کشور، در داخل آلمان حمایت‌ها را به دنبال نداشته باشد. مرکل مانند عروسکی در دست آمریکا عمل می‌کند؛ کسی که نه تنها به آنها اجازه می‌دهد که از وی جاسوسی کنند بلکه از طرفی دیگر در زمینه از بین رفتن ارتباط با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه محتاط عمل می‌کند.

از مخالفت آشکار پرهیز می‌شود

مسکو به این اقدام آمریکایی به عنوان طرحی نگاه می‌کند که در راستای آن آمریکایی‌ها می‌کوشند تا نفوذ نظامی خود را در اروپا گسترش دهند.  سخنگوی «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در این مورد گفت: «واشنگتن و شرکای آن به وضوح در حال نابود کردن پیمان روابط دوجانبه روسیه-ناتو هستند.»

با این حال برلین نمی‌خواهد که این پیمان را نادیده بگیرد. بر مبنای همین پیمان است که دولت آلمان به صورت اساسی با استقرار نیروهای ناتو در شرق اروپا مخالفت کرده است.

اشپیگل در بخش دیگری از این گزارش نوشت که به نظر می‌رسد آمریکا قصد دارد از برانگیخته شدن مخالفت‌های زیاد علیه خود جلوگیری کند. منابع ناتو در بروکسل اعلام کردند به همین دلیل است که واشنگتن اقدام گسترده‌ای را در پیش نگرفته است. قرار است بزرگترین تیپ در آلمان مستقر خواهد شود. ارتش آلمان پیش بینی کرده است که حداکثر 100 تانک در کشور مستقر می‌شوند. وزارت دفاع آلمان هم اعلام کرده که «اشتون کارتر» وزیر دفاع این آلمان در این زمینه با «اورسولا فن در لین» همتای آلمانی خود در دیدار روز دوشنبه رایزنی خواهد کرد.

با این حال بسیاری از کشورهای اروپای غربی از این اقدام انتقاد کرده‌اند و آن را زمینه ساز بحرانی شدن روابط با روسیه دانسته‌اند. باید گفت طرح آمریکا آخرین مرحله از تسلیح مجددی است که توسعه‌ای خطرناکی محسوب می‌شود. اقدامی که پیش از بحران اوکراین آغاز کرده بود. واشنگتن و مسکو یکی پس از دیگری پیمان خلع سلاح را نقض کردند. پایان جنگ سرد زمانی بود که پیمان‌هایی در این زمینه از جمله خلع سلاح هسته‌ای به دست آمد اما اکنون با گذشت چند دهه، این پیمان‌ها ارزش خود را از دست داده‌اند.

تهدید‌هایی که باید جدی گرفته شوند

این تسلیحات همانطور که گفته شد منحصر به سلاح‌های معمولی نیست و سلاح‌های اتمی را هم شامل می‌شود. مسکو در حال مدرن کردن زرادخانه‌های هسته‌ای خود است. یکی از مقامات ارشد روس اعلام کرده بود که این کشور  احتمالا تسلیحات هسته‌ای را در کریمه مستقر خواهد کرد. از طرف دیگر آمریکایی‌ها هم برای گسترش سلاح‌های هسته‌ای خود در اروپا تلاش می‌کنند. آمریکا مدتی هم موضوع استقرار موشک‌های کروز با کلاهک هسته‌ای در اروپا را مطرح کرد. این اقدام مشابه اقدامی است که در سال 1979 انجام شد و باعث شد تا روابط آمریکا و اروپا بدترین بحران در تاریخ را تجربه کند..

آمریکا برای توجیه این اقدامش مدتی است که روسیه را به نقض پیمان میان‌برد نیروهای هسته‌ای (INF) متهم می‌کند. این پیمان را «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور وقت آمریکا با «میخائیل گورباچف» آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در سال 1987 امضا کرد که بیانگر پایان جنگ سرد بود. در این توافق 2 طرف متعهد به برچیدن تمامی تسلیحات اتمی میان‌برد مستقر در خشکی  شدند. همچنین قرار شد از استقرار این تسلیحات در آینده جلوگیری شود. اما اکنون واشنگتن می‌گوید که این پیمان نقض شده است و تهدید کرده که عکس‌العمل خواهد داشت. «فلیپ بریدلاو» فرمانده ارشد ناتو در اروپا هم گفته که استقرار سلاحی که پیمان میان‌برد هسته‌ای را نقض کند، بی‌پاسخ نخواهد ماند. به این اقدامات در اروپا به دیده نقد نگاه می‌شود.

آمریکایی‌ها به تعدادی از تسلیحات روسی به عنوان تهدید نگاه می‌کنند، اما اروپایی‌ها گمان نمی‌کنند که این موضوع چندان مهم باشد. در واقع به گزارش‌هایی که آمریکایی‌ها در این زمینه می‌دهند، اعتماد ندارند و معتقدند هیچ پیمانی نقض نشده است. اما کنگره به شدت اوباما را به دلیل کوتاهی در تقابل با پوتین تحت فشار گذاشته است.

کابوسی که آلمانی‌ها از آن دوری می‌کنند

در اوایل دهه 1980 میلیون‌ها نفر در آلمان، ایتالیا و هلند به خیابان‌ها آمدند و نگرانی خود را از جنگ هسته‌ای در اروپا اعلام کردند. در آن زمان غرب اعلام کرده بود که در پاسخ به موشک‌های هسته‌ای SS-20 شوروی، آمادگی دارد تا در مورد خلع سلاح مذاکره کنند اما در صورتی که روسیه همکاری نکند، غرب حدود 600 موشک هسته‌ای در اطراف این کشور مستقر خواهد کرد.

اشپیگل همچنین نوشته است که تسلیح هسته‌ای مجدد برای آلمان مانند کابوس خواهد بود. بسیاری از آلمانی‌ها نمی‌خواهند دیگر هیچ سلاح آمریکایی در اروپا مستقر باشد. همچنین می‌خواهند بمب‌های هسته‌ای آمریکایی B-61 که هم‌اکنون در نزدیکی بوشل نگهداری می‌شوند هم از کشورشان خارج شوند.

 انتهای‌پیام/ق


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 463 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >