ادامه مطلب
ادامه مطلب
غلامعلي حداد عادل رئيس فراکسيون اصولگرايان مجلس در اين باره به خبرنگار ما گفت: استيضاح فاني را در حال حاضر مصلحت نميدانم.
مروي رئيس کمسيون انرژي مجلس نيز تصريح کرد: اکنون به هيچوجه شرايط استيضاح وزير آموزش و پرورش فراهم نيست .
وي خاطر نشان کرد: آيا در حال حاضر از آقاي فاني فردي واجد شرايط براي اداره آموزش و پرورش داريم .
با دستان خالي نميتوان آموزش و پرورش را اداره کرد
رئيس کمسيون انرژي مجلس گفت: با دستان خالي که نميتوان آموزش و پرورش با اين گستردگي را اداره کرد بنابراين لازم است که دولت و مجلس به اين وزارتخانه کمک کنند .
يکي ديگر از نمايندگان گفت: موضوع معيشت و ارج نهادن به زحمات فرهنگيان کشور موضوع جديدي نيست و اختصاص به دولت فعلي ندارد و از ابتداي انقلاب اين موضوع به طرق مختلف مطرح بوده است .
حسين اميري خامکاني خاطرنشان کرد: وزير آموزش و پرورش تلاش خود را براي بهبود معيشت فرهنگيان انجام داده است.
ادامه مطلب
ملاک اعتبارِ منع پزشک از روزه
سوال: اگر پزشک شخصى را از روزه گرفتن منع کند آیا با توجه به اینکه بعضى از پزشکان اطلاعى از مسائل شرعى ندارند، عمل به گفته او واجب است؟
جواب: اگر مکلّف از گفته پزشک یقین پیدا کند که روزه براى او ضرر دارد و یا از گفته وى یا منشأ عقلایى دیگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن براى او واجب نیست، بلکه جایز هم نیست.
منع پزشک غیر امین
سوال: بعضى از پزشکان که به مسائل شرعى ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع مىکنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
جواب: اگر پزشک امین نباشد و گفته او هم اطمینان آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود، گفته او اعتبارى ندارد و در غیر این صورت نباید روزه بگیرد.
روزه با وجود منع پزشک
سوال:چشم پزشک مرا از روزه گرفتن منع کرده و گفته است که به علت ناراحتى چشم به هیچ وجه نباید روزه بگیرم، ولى من به گفته او توجه نکرده و شروع به روزه گرفتن کردم که باعث بروز مشکلاتى براى من در اثناى ماه رمضان شد. بهطورى که در بعضى از روزها هنگام عصر احساس ناراحتى مىکنم، لذا متحیّر و مردّد هستم بین اینکه روزه نگیرم و یا ناراحتىام را تحمل کرده و روزه را تا غروب ادامه دهم. سؤال این است که آیا اصولاً روزه گرفتن بر من واجب است؟ و در روزهایى که روزه مىگیرم و نمىدانم قدرت ادامه آن را تا غروب دارم یا نه، آیا روزهام را ادامه دهم؟ و نیّت من چگونه باید باشد؟
جواب: اگر از گفته پزشک متدیّن و امین اطمینان حاصل کنید که روزه براى چشم شما ضرر دارد و یا خوف ضرر داشته باشید، روزه گرفتن براى شما واجب نبوده و بلکه جایز هم نیست، و با خوف ضرر نیّت روزه صحیح نیست و در صورت عدم خوف ضرر نیّت روزه اشکال ندارد، ولى صحّت روزه متوقف بر این است که براى شما واقعاً ضرر نداشته باشد.
سوال: در سال گذشته توسط پزشک متخصص موردعمل جراحى کلیه قرار گرفتم. وى مرا از گرفتن روزه تا آخر عمر منع نمود، ولى در حال حاضر هیچ مشکل و دردى احساس نمىکنم و حتى بهطور طبیعى غذا مىخورم وآب مىنوشم و هیچیک از عوارض بیمارى را هم حس نمىکنم، وظیفه من چیست؟
جواب:اگر خود شما از ضرر روزه خوف ندارید و حجت شرعى هم بر آن ندارید، واجب است روزه ماه رمضان را بگیرید.
روزه نگرفتن به دستور پزشک و کشف خلاف
سوال: اگر پزشک به بیمارى بگوید که روزه براى شما ضرر داد و او هم روزه نگیرد، ولى بعد از چند سال بفهمد که روزه براى وى ضرر نداشته و پزشک در تشخیص خود اشتباه کرده است، آیا قضا و کفّاره بر او واجب است؟
جواب: اگر از گفته پزشک متخصص و امین و یا از منشأ عقلایى دیگر، خوف از ضرر پیدا کند و روزه نگیرد، فقط قضا بر او واجب است.
رساله ی اجوبه الاستفتاءات سوالات۱۷۳-۱۷۴-۱۷۵-۱۷۶-۱۷۷
ادامه مطلب
نخوردن و نیاشامیدن چند ساعت، برای یک انسان متدین مشکل ساز نخواهد بود و او توانایی دارد چندین روز، چیزی نخورد و نیاشامد و در عین حال زنده و سالم بماند. آنچه مهم است، روزه جان است که دامنه گسترده ای دارد و در عین حال سخت و دشوار است؛ هر کسی نمیتواند به آسانی به آن دسترسی پیدا کرده یا به صرف دست یافتن به روزه جسم و شکم، بتواند بدان دست یابد.
روزه جسم، میتواند مقدمهای برای رسیدن به مرحله روزه جان باشد. رفع و دفع از خیالات، شبهات، انگیزهها و ... چیزی نیست که به صرف روزه جسم به دست آید. نکته دیگر این که در مرحله روزه دل، تمام اعضا و جوارح انسان روزهدار است؛ گوش، چشم و نگاه، زبان، ذهن و نفس کشیدن روزه است، حتی در خوردن و خوابیدن و در خلوت روزه هستند.
حضرت علی (ع) میفرمایند: «صوم النفس امساک الحواس الخمس عن سائر المآثم و خلو القلب من جمیع اسباب الشر؛ روزه جان، خودداری کردن حواس پنجگانه از باقیمانده گناهان است و خلوت و آسوده ماندن دل از تمام اسباب پلید.» اگر جان انسان روزه باشد، حواس پنجگانه، برای همیشه حواسش جمع خواهد بود و به سوی پلیدیها نخواهد رفت.
فلسفه روزه به تعبیر علی (ع) سه مقوله است، نخست تقویت ایمان و اراده. امام علی (ع) فرمودهاند: همانا بهترین چیز که نزدیکی خواهان به خدای سبحان بدان توسل میجوید، ایمان به خدا و پیامبر، و جهاد در راه خداست، که موجب بلندی کلمه مسلمانی است و یکتا دانستن پروردگار که مقتضای فطرت انسانی است؛ و برپا داشتن نماز که آن ستون دین است، و دادن حق مستمندان - زکات - که واجب شرع مبین است. و روزه ماه رمضان که نگهدارنده از عقاب است - و بازدارنده عذاب»
حضرت همچنین میفرمایند: «علیکم بصیام شهر رمضان فان صیامه جنه حصینه؛ بر شما باد به روزه ماه رمضان، زیرا روزه این ماه سپری است، نگهدارنده از آتش جهنم.»
دوم خودسازی و مقاومت که در انجام عبادات از روزه باید آغاز کرد. علی (ع) میفرمایند: بندگان خدا! پرهیز از نافرمانی خدا، دستان او را از در افتادن در حرامهای او نگهداشته است، و دل آنان را به ترس وی همراه داشته است؛ چندان که شبها بیدارشان میدارد، و روزهای گرم را با تشنگی بر آنان به سر میآرد. آسایش عقبی را با رنج دنیا به دست آورند»
حضرت در جای دیگر میفرمایند: والصیام ابتلاء لاخلاص الخلق؛ خداوند روزه را واجب کرد تا اخلاص آفریدگان آزموده شود.
راز اصلی از روزه در اسلام، دست یافتن به سلامتی جان است، که اگر انسان به سلامتی جان دست نیابد، تمام هستی خود را باخته است .
نکته سوم استکبارستیزی است، پایهگذار استکبار، شیطان است، بنابراین برای مبارزه با استکبار باید با شیطان جنگید و در جهاد اکبر شرکت کرد. این جهاد پایانی ندارد، صلح در آن صورت نمیگیرد و تا روز قیامت ادامه خواهد داشت. از جمله اهداف بعثت پیامبران نیز از سویی استکبار ستیزی و از سوی دیگر تربیت نیروی انسانی بوده است.
منابع:
۱- بحارالانوار
۲- ابوالفتح جرجانی، تفسیر شاهی؛ آیات الاحکام، ج ۱
۳- غرر الحکم و درر الکلم، ج ۱
۴- نهج البلاغه، دکتر شهیدی ، خطبه ۱۱۰، ۱۱۴، ۱۲۱
۵- امالی ، شیخ صدوق ، ج۲
۷- قرآن کریم ، سوره انشراح ، آیه ۴و۵
ادامه مطلب
به گزارش خبرگزاری تسنیم، اشرفغنی رئیسجمهور افغانستان با انتشار پیام ویدئویی بهمناسبت فرارسیدن روز جهانی پناهنده از حضرت آیتالله خامنهای بهواسطه دستور ایشان جهت ثبتنام کودکان مهاجر افغانستانی در مدارس کشورمان تقدیر و تشکر کرد.
در این پیام با اشاره به سفر غنی به تهران آمده است: هر دو طرف به توافق رسیدیم که برای بررسی امور مهاجرین، کمیته مشترکی ایجاد گردد. این کمیته در ایران روی مشکلات مهاجرین افغان کار خواهد کرد. من از رهبر جمهوری اسلامی ایران تشکر میکنم که فرمان دادند تا کودکان مهاجر افغان حق ورود به مدارس آن کشور را داشته باشند. برای برگشت داوطلبانه مهاجرین، تمدید مدت اقامت و دریافت جواز کار، با طرف ایرانی در ارتباط هستیم تا به توافق برسیم.
حدود یک ماه قبل، حضرت امام خامنهای دستور دادند که هیچ کودک افغانستانی، حتی مهاجرینی که بهصورت غیرقانونی و بیمدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و همه آنها باید در مدارس ثبتنام شوند.
این اتفاق بزرگ و تاریخسازی در تاریخ روابط دو ملت بود.
دستور مقام معظم رهبری با واکنشهای مثبتی بین جامعه مهاجرین افغانستانی و همینطور جامعه ایرانیها روبهرو شد.
یک روز بعد از انتشار این دستور محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت قول پیگیری آن را داد و سرانجام وزیر آموزش و پرورش چند هفته پیش در دستور ویژهای مجوز ثبتنام تمام کودکان مهاجر افغانستانی را صادر کرد.
ادامه مطلب
خانه ملت نوشت؛ طرح این شایعات از سوی برخی رسانه های داخلی و خارجی را نمونه بی اخلاقی و خارج شدن برخی افراد از مدار دین و ارزشهای اسلامی دانست و تاکید کرد: حفظ حرمت و حراست از ساحت مقدس شهیدان بزرگوار به عنوان صاحبان اصلی نظام و کشور امری واجب و بر عهده آحاد جامعه از هر قشر و گروهی است. وی همچنین طرح این موضوعات را در راستای ایجاد خدشه بین خادمان و یاران انقلاب برشمرد و بر ضرورت هوشیاری در مواجه با این شیطنت ها تاکید کرد.
ادامه مطلب
اما کدام رییس جمهور آفریقایی از او گوی سبقت را ربوده است؟
جاکوب زوما، رییس جمهوری آفریقای جنوبی با حقوق ماهانه 18 هزار و 341 دلار در صدر این فهرست قرار دارد .
اهورو کینیتا رییس جمهوری کنیا هم با حقوق ماهانه 11 هزار و 93 دلار در جایگاه سوم ایستاده است.
این مجله آفریقایی تاکید کرد که البته این همه درآمد این روسای جمهوری آفریقایی نیست ، آنها از امتیازات خاص دیگری هم بهره مند هستند که دسترسی به آنها بسیار سخت است.
براساس این گزارش، در میان ده رییس جمهوری کشورهای آفریقایی که بالاترین حقوق ها را دریافت می کنند، لین جانسون رییس جمهوری لیبریا با حقوق ماهانه شش هزار و 219 دلار در انتهای لیست قرار دارد.
رسانه های تونسی که این گزارش را مورد توجه قرار داده اند، نوشتند که ریاست جمهوری تونس لایحه کاهش حقوق و امتیازهای رییس جمهوری و خانواده اش را آماده کرده و در هیات وزیران تصویب شده است.
براساس این گزارش، این لایحه اکنون در مجلس نمایندگان تونس در انتظار بررسی و تصویب در آینده نزدیک قرار دارد.
ادامه مطلب
سقوط حسنی مبارک در مصر در جریان موج بیداری اسلامی که کشورهای عربی را در بر گرفته بود حاکمان عربستان سعودی را به شدت خشمگین کرد به طوریکه ریاض برای منحرف کردن مسیر بیداری اسلامی در مصر تلاش های زیادی انجام داد.
عصبانیت ریاض از سرنگونی حسنی مبارک در مصر به حدی بود که حتی رابطه عربستان با آمریکا به بهانه اینکه واشنگتن اقدام چندانی برای حفظ مبارک در قدرت انجام نداده تیره شد.
پس از برکناری «محمد مرسی» از ریاست جمهوری مصر و روی کار آمدن «عبدالفتاح السیسی» شاهد آن بودیم که رابطه عربستان و مصر مجددا بهبود یافت و ریاض کمک های زیادی را به حکومت جدید مصر ارائه کرد که در نتیجه آن حسنی مبارک از اغلب اتهامات وارده تبرئه شد.
به گزارش مهر، ویکیلیکس با انتشار بیش از ۶۰ هزار پیام دیپلماتیک و سند محرمانه، این بار وزارت امورخارجه عربستان سعودی را هدف قرار داده و اعلام کرده که به زودی نیممیلیون سند دیگر را هم در اینترنت منتشر خواهد کرد.
وبسایت ویکیلیکس، روز جمعه (۲۹ خرداد، ۱۹ ژوئن) بیش از ۶۰ هزار سند محرمانه دیپلماتیک و سیاسی وزارت امور خارجه عربستان سعودی را منتشر کرد. به گفته ویکیلیکس این نخستین گام برای انتشار حجم عظیمی از اسناد محرمانه و فوقمحرمانه سعودیها است که به بیش از نیممیلیون سند میرسد. انتشار این اسناد به صورت تدریجی در هفتههای آتی صورت خواهد گرفت.
جولین آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس که در پی افشاگریهای عالمگیرش به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده، در اینباره گفت: «اسناد سعودیها پرده از ساز و کار دیکتاتوری پنهانکار و پیش بینی ناپذیری برمیدارد که حالا صدمین سالگرد تاسیس اش را به جشن نشسته٬ در حالی که به مخاطرهای جدی برای همسایگانش تبدیل شده است.»
ویکیلیکس اعلام کرده که گزارشهای محرمانه سازمانهای تحت فرمان و حمایت حکومت عربستان سعودی و ارتباطات میان سفارتخانههای این کشور در سراسر جهان بخشی از حجم گسترده اسنادی خواهد بود که به زودی در دنیای آنلاین منتشر خواهد شد. اسناد وزارتخانههای کشور و اطلاعات عربستان هم بخش بزرگی از اسناد در آستانهی افشا را تشکیل میدهند.
آنطور که در اطلاعیه مطبوعاتی ویکیلیکس درباره عملیات افشای اسناد سعودی آمده٬ «این اسناد امکان دریافتی دقیق و کلیدی از کارکرد پادشاهی آل سعود و تثبیت موقعیت آن به عنوان یک قدرت منطقهای در خاورمیانه را فراهم میکند؛ موقعیتی که به گواه اسناد با پرداخت رشوه و صحنهسازی و بهرهگیری از اشخاص و نهادهای پرنفوذ به دست آمده است.»
ادامه مطلب
به گزارش ایسنا، باشگاه خبرنگاران، با این مقدمه آورده است: فارغ از این شباهتهای مضمونی در سیر روایی داستان «پایتخت 4» یک گاف تاریخی روی داده است.
در سریال، «ارسطو» در وضعیتی تصویر میشود که همسر چینیاش بر اثر سقوط هواپیمای مالزیایی از بین رفته و ارسطو نیز داغدار اوست.
درست بعد از مرگ همسر ارسطو است که انتخابات شورای شهر در محل زندگی خانواده «نقی معمولی» برگزار میشود و «هما» همسر نقی به عنوان نماینده به شورای شهر میرود. این در حالی است که بعد از سقوط هواپیمای مالزی هیچ انتخابات شورایی در کشور ما برگزار نشد.
اگر تاریخ سقوط پرواز شماره 17 مالزی - که جولای 2014 برابر با تیر ماه 1394 میشود - را کنار زمان برگزاری انتخابات شوراها قرار دهیم، میبینیم که بعد از سقوط این هواپیما هیچ انتخابات شورایی در کشور ما برگزار نشده است!
آخرین دوره انتخابات شوراهای شهر در کشور ما اسفند 1392 برگزار شد یعنی دو سال قبل از سقوط هواپیمای مالزی؛ پس آنچه در «پایتخت 4» تصویر شده، به لحاظ تاریخی ایراد دارد.
شاید اگر نویسندگان کار کمی هوشمندی به خرج میدادند و به جای انتخابات شوراها از انتخابات شورایاری مثال میزدند، این ایراد تاریخی برطرف میشد اما احتمالا در فشردگی تولید کسی حواسش به این مطابقتهای تاریخی نبوده است.
ادامه مطلب