وزیر امور خارجه فرانسه تصریح کرد که ادامه اقدامات تلآویو در ساخت شهرکهای جدید چشم اندازها برای راه حل دو دولتی را دور میکند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از النشره، لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با انتقاد از ادامه شهرک سازیهای رژیم صهیونیستی تصریح کرد که ادامه اقدامات تلآویو در ساخت شهرکهای جدید چشم اندازها برای راه حل دو دولتی را دور میکند.
وی با اشاره به اینکه پاریس از ادامه روند شهرک سازی ناخشنود است اظهار داشت که بازگشت فلسطینیها و اسرائیلیها به میز مذاکره امری ضروری است.
وزیر خارجه فرانسه که در طی سفری دورهای به کشورهای خاورمیانه قرار است به مصر، اردن و فلسطین اشغالی سفر کند، این سخنان را در جمع خبرنگاران در قاهره پس از دیدار با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر گفت و افزود: تضمین امنیت اسرائیل امری مهم است ولی باید حقوق فلسطینی ها نیز به رسمیت شناخته شود.
وی با اشاره به اینکه از سر گیری مذاکرات سازش مهمترین مسئله خواهد بود، تصریح کرد که وقتی عدالت نباشد صلحی درکار نیست و به همین دلیل ادامه شهرک سازیها منجر به این می شود که مذاکرات صلح هم به جای نرسد.
فابیوس قرار است در ادامه سفر خود به امان، رام الله، بیت المقدس و تلآویو هم سفر کند تا با مقامات اردنی، فلسطینی و صهیونیست دیدار و گفتوگو کند.
اطلاعات رسمی نشان میدهد فعالیتهای شهرکسازی رژیم اسرائیل در کرانه باختری اشغالی طی چهار ماهه نخست سال 2015 به شدت افزایش یافته است.
به گزارش اداره مرکزی آمار اسرائیل، عملیات تکمیل واحدهای مسکونی در اراضی اشغالی 219 درصد و ساخت پروژههای جدید 93 درصد افزایش یافته است.
این آمار صرفا مربوط به فعالیتهای ساخت و ساز رژیم صهیونیستی پیش از انتخابات ماه مارس است؛ بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود طرحهای شهرکسازی را گسترش دهد.
بسیاری از کشورها، از جمله فرانسه و امریکا که همپیمانان نزدیک رژیم صهیونیستی هستند، تلآویو را به خاطر شهرکسازیهای غیرقانونی در اراضی اشغالی فلسطینیان مورد انتقاد قرار دادهاند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
پایگاه خبری تحلیلی فرانسهزبان «آتلانتیکو» طی گزارشی با اشاره به شکلگیری ائتلاف محرمانه جدید میان اسرائیل و عربستان سعودی اعلام کرد که به رغم ضدیتهای موجود میان تلآویو و ریاض، این دو برای مقابله با ایران به ویژه در خصوص موضوع هستهای این کشور ائتلاف مخفیانه و محرمانهای را آغاز کردهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، نشریه فرانسوی زبان «آتلانتیکو» طی گزارشی نوشته است که عربستان و اسرائیل با هدف مقابله با ایران، اتحادی مخفیانه شکل دادهاند.
در بخشی از این گزارش آمده است: عربستان سعودی هرگز موجودیت اسرائیل را به رسمیت نشناخته و اسرائیل نیز تاکنون پیشنهادهای صلح سعودیها با هدف تشکیل کشور فلسطین را نپذیرفته است؛ اما به رغم ضدیتهای موجود، این دو از سال 2014 میلادی نزدیکی و ائتلاف مخفیانه و محرمانهای را علیه دشمنی مشترک به نام ایران به ویژه در خصوص موضوع هستهای این کشور آغاز کردهاند.
«دنیس شاربیت» استاد جامعه شناسی، علوم سیاسی و ارتباطات دانشگاه اسرائیل در مصاحبه با پایگاه خبری تحلیلی آتلانتیکو اعلام کرد: «انکار ناپذیر است که تهدید ایران دو متحد آمریکا را وادار کرده که برای نخستین بار همگرایی منافع خود را به نمایش بگذارند. تضاد در اینجا است که علاوه بر تهدید ایران، فاکتور دیگری این دو را به سوی یکدیگر برانگیخته و آن حس مشترک اسرائیلیها و سعودیها در خصوص اغفال شدن از سوی آمریکاست. در این زمینه آمریکا نمیتواند نقش میانجی را برای فراهم کردن نزدیکی روابط آنها ایفا کند زیرا این کنارهگیری آمریکاست که آنها را به سوی نخستین گفتوگوی علنی سوق داده اما نباید فریب خورد چرا که همگرایی به معنی اتحاد نیست و منافع بیشتر مهر تأییدی بر دوستی نیست.»
وی در خصوص انتظارات اسرائیل از عربستان در برابر ایران در پنج دور گفتوگو که امروز به عنوان یک راز فاش شده محسوب میشود و همجنین تدابیر ناشی از این نزدیکی روابط گفت: «در این بازی دیپلماتیک اسرائیل یک برگ برنده دارد که تاکنون از استفاده از آن خودداری کرده است و آن ابتکار صلح 2002 سعودیهاست. اسرائیل از سالها پیش متقاعد شده که برای تقویت روند صلح باید محوری از کشورهای عربی غیرافراطی، تشکیلات خودگردان فلسطین را در مذاکرات و تبادل امتیاز همراهی کند. اسرائیل با فراهم آمدن شرایط، اصل این طرح و نه جزئیات آن را تأیید میکند. مسئله فلسطین مرکزیت خود را از دست داده و قدرت نمادین خود را حفظ کرده است. روابط اسرائیل و سعودیها بدون عبور از این مسیر اجباری همواره محرمانه یا پنهانی باقی خواهد ماند اما آنچه برای اسرائیل خوشایند است این است که برای پیشبرد همکاری استراتژیک نیازی به ازسرگیری روابط دیپلماتیک و روند تبادل سفرا نیست. آنچه اسرائیل میتواند از رایزنیهای دو جانبه انتظار داشته باشد، رسیدن به تفاهم درباره سازمانهای اسلامی و خودداری عربستان از تأمین مالی این سازمانها در صورت اقدام آنها علیه اسرائیل است؛ اما فراتر از چنین انتظاراتی، من فکر میکنم که اسرائیل به طور ویژه خواستار آگاهی از موضع عربستانیها در صورت انعقاد توافق در خصوص برنامه هسته ای ایران است.»
این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که «آیا ایران باید نسبت به شکلگیری ائتلاف راهبردی میان ریاض و تل آویو بدگمان و بیاعتماد باشد؟» گفت: «ایران تلاش خواهد کرد این مذاکرات را به عنوان نشانه خیانت آنها محکوم کند و این در حالیست که سعودیها به این نتیجه رسیدهاند که رقیب شیعه خطرناکتر از دشمن صهیونیست است. آنها جریان امور را پیگیری میکنند و بی شک امیدوارند که ائتلاف جدیدی شکل نگیرد. این واقعیت که آمریکا مسبب این گفتوگوها نیست باید برای آنها اطمینان بخش شود.»
دنیس شاربیت در پایان درباره نفوذ ایران در منطقه به ویژه در عراق، لبنان و سوریه به رغم تحریمهای بینالمللی و قصد ریاض برای ایجاد مناقشه مذهبی میان شیعه و سنی از طریق ائتلاف با اسرائیل گفت: «یک ائتلاف هدفمند» اتحاد کوتاه مدت نخواهد بود؛ بنابراین باید محتاطانه عمل کرد. سعودیها مانند همه ما در خصوص تأثیر توافق هستهای ایران در منطقه از خود سؤال میپرسند. اگرچه این نگرانیها مشروع هستند، اما به نظر میرسد که این توافق ایران را به یک قدرت هستهای تبدیل نخواهد کرد. آمریکا از این توافق انتظار نتایج دیپلماتیک را دارد و این در حالیست که اوضاع بیثبات است و هر احتمالی وجود دارد و ناآرامیهای جاری میتواند به تغییر و تحولات غیرقابل پیشبینی منجر شود.»
انتهای پیام/ق
ادامه مطلب
حمله تروریستی نیروهای طالبان به یک اتوبوس در استان هلمند افغانستان 14 کشته برجای گذاشت.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری آناتولی، دستکم 14 نفر که اکثرشان زن و کودک بودند، در حمله تروریستی به یک اتوبوس در استان هلمند در جنوب افغانستان کشته شدند.
در این حمله تروریستی که با استفاده از یک بمب کنار جادهای در منطقه «بارزاک» انجام شد، 5 نفر هم زخمی شدند که دلیل آن تصادف پس از انفجار بمب بود که در جاده رخ داد.
بنابراین گزارش، هرچند طالبان مسئولیت این حمله را هنوز قبول نکرده است ولی این گروه مظنون اصلی حملاتی از این دست در افغانستان است.
برطبق گزارش سازمان ملل در سه ماهه ابتدایی سال 2015 بیش از 520 نفر قربانی حملات تروریستی در افغانستان شدهاند که 136 نفر از آنها کشته و 358 تن دیگر زخمی شده اند و بر طبق پژوهشی که دانشگاه براون آمریکا منتشر کرده دستکم 100 هزار نفر از زمان سقوط طالبان در سال 2001 توسط ارتش آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم در حملات تروریستی جان خود را از دست دادهاند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
منابع رسانه ای در عراق خبر دادهاند که در شهر موصل مردم با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند و دستکم 17 نفر بر اثر گرسنگی جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از البغدادیه، منابع رسانه ای در عراق خبر دادهاند که در شهر موصل مردم با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند و دستکم 17 نفر بر اثر گرسنگی در بیمارستان جمهوریه این شهر جان خود را از دست دادهاند.
براساس این گزارش، گرسنگی و سوء تغذیه تعداد زیادی از مردم به ویژه کودکان را راهی مراکز درمانی در موصل کرده است و دولت خلیفه خودخوانده داعش در تامین مایحتاج مردم دومین شهر بزرگ عراق ناتوان مانده است.
شهر موصل بیشتر از یکسال است که با خیانت شخصیتهای سیاسی مخالف دولت بغداد و همکاری سران ارتش عراق در کنترل داعش قرار گرفته و مردم این شهر اکنون با شرایط وحشتناکی مواجه هستند.
ابوبکر البغدادی سرکرده تروریستهای داعشی چندی پس از تسلط بر شهر موصل داعیه دار خلافت اسلامی در این شهر و قلمرو تروریستها در حد فاصل مناطق مرزی میان عراق و سوریه شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
یک فرد مسلح اواخر شب گذشته به وقت محلی به سمت ساختمانی تیراندازی کرد که در نتیجه آن هفت نفر از جمله یک نوزاد و دو کودک زخمی شدند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، اواخر شنبه شب (دیشب) یک فرد مسلح به سمت ساختمانی در امتداد خیابانی در غرب فیلادلفیا تیراندازی کرد که در نتیجه آن هفت نفر از جمله یک نوزاد و دو کودک زخمی شدند.
شبکه «ان بی سی» گزارش کرد که حادثه تیراندازی حدود ساعت 22:00 به وقت محلی زمانی آغاز شد که یک فرد مسلح به گوشهای از خیابان رفت و به سمت افرادی که در نزدیکی ساختمانی به پیک نیک رفته بودند، تیراندازی کرد.
طبق گزارش پلیس فیلادلفیا، گلولهای به نزدیکی گردن یک دختر 18 ماهه اصابت کرد و همچنین یک دختر 11 ساله از ناحیه زانو چپ و شانه راست دچار آسیبدیدگی شد و گلولهای نیز به سینه یک پسر 13 ساله اصابت کرد. هر سه این کودکان به بیمارستان منتقل شدند و وضعیت جسمانی آنها به ثبات رسیده است.
بر اساس این گزارش، باقی قربانیان این حادثه در بازه سنی 22 تا 46 سال هستند و آنها نیز تحت درمان قرار گرفتهاند. یک مرد 26 ساله چندین مرتبه مورد اصابت گلوله قرار گرفته است و وضعیت جسمانی او نا مشخص است.
آزاد بودن حمل سلاح در آمریکا روزانه به بروز خشونتهای مرتبط با شلیک گلوله منجر میشود که در آن انسانهای بیگناهی هدف گلوله قرار میگیرند و در بعضی موارد نیز جان خود را از دست میدهند.
اواخر هفته گذشته بود که یک جواب بیست و چند ساله سفیدپوست آمریکایی با اسلحه خود به کلیسای ایمانوئل که یکی از قدیمی ترین کلیساهای سیاهپوستان آمریکا در کارولینای شمالی است، حمله کرد و ۹ سیاهپوست را به ضرب گلوله کشت.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
در دو حادثه جداگانه تیراندازی روز شنبه در شهر «دیترویت» ایالت «میشیگان» آمریکا، ۱۱ نفر مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که یکی از آنها جان خود را از دست داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در دو حادثه جداگانه ظرف چندین ساعت روز شنبه 11 نفر در شهر «دیترویت» ایالت «میشیگان» آمریکا مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که یکی از آنها جان خود را از دست داد.
طبق گزارش روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز»، 10 نفر در یک مهمانی در فضای باز در یک زمین بسکتبال در غرب دیترویت در شب گذشته مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که یک نفر از قربانیان جان خود را از دست داد.
مأموران پلیس، دلیل تیراندازی را نمیدانند و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد. دستکم سه نفر از قربانیان این حادثه که مورد اصابت گلوله قرار گرفتند، زنان 30، 45 و 26 ساله بودند.
یک نفر برای بازجوییهای بیشتر دستگیر شده است اما هیچ مظنونی حبس نشده است.
در یک حادثه دیگر، یک مرد در پمپ بنزین واقع در شرق دیترویت مورد اصابت گلوله قرار گرفت و زخمی شد.
آزاد بودن حمل سلاح در آمریکا به بروز خشونتهای مرتبط با تیراندازی با اسلحه منجر میشود اما لابی سلاح به اندازهای در آمریکا قدرتمند است که کنگره حاضر نیست قوانینی را برای محدود کردن حمل سلاح تصویب کند.
در یک حادثه دیگر که شب گذشته به وقوع پیوست، یک فرد مسلح به سمت افرادی در ایالت فیلادلفیا آتش گشود و در نتیجه آن هفت نفر از جمله سه کودک زخمی شدند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
کارشناس امور اسرا و حقوقدان فلسطینی اعلام کرد رژیم صهیونیستی محیط مناسب برای انجام مناسک دینی اسرای فلسطینی در ماه مبارک رمضان را در اختیار آنها قرار نمیدهد و محدودیتهایی اعمال میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «رأفت حمدونه» کارشناس امور اسرا و حقوقدان فلسطینی از جامعه بینالملل، شورای حقوق بشر و دیگر سازمانهای فلسطینی درخواست کرد ترتیب ورود وی به زندانهای اسرائیلی برای مصاحبه با بازداشتشدگان و اسرای فلسطینی و اطلاع از وضعیت دقیق آنها در زندان از جمله چگونگی شرایط برای انجام مناسک دینی داده شود.
بر اساس گزارش وبگاه خبری «فلسطین الان»، حمدونه افزود: ماده 86 از توافق چهار ژنو تاکید میکند که باید مکان مناسب برای انجام مناسک دینی بازداشتشدگان با هر اعتقادی فراهم شود واین درست موضوعی است که اداره زندانهای اسرائیلی علیرغم درخواست چندین ساله اسرا به آن پایبند نیستند.
وی افزود: اداره زندانها مانع از ورود کتابهای اسلامی با عدد دلخواه به زندان میشوند و به خطیب جمعه در یکی از بخشها اجازه نمیدهند در بخش دیگری خطبه بخواند یا اینکه به وجود وی نیاز مبرم است. علاوه اینکه مانع از اقامه نماز «تراویح» (ویژه اهل سنت) و احیای شبهای قدر به صورت جمعی میشوند.
حمدونه در نهایت از صلیب سرخ و دیگر سازمانهای حقوقی خواست با اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی ، این رژیم را ملتزم به تعهدهای قانونی و اخلاقی مربوط به قانون بینالملل کنند.
هم اکنون نزدیک به 7 هزار فلسطینی در زندانهای اسرائیلی محبوس هستند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
تاکنون درباره به خدمت گرفتن رسانههای منطقهای و بین المللی، از جمله رسانههای عربی توسط حکومت عربستان سعودی و بهرهبرداری از آنها در راستای منافع سعودی کمتر سخن بمیان آمده، در حالیکه آلسعود سابقهای دیرینه در این امر دارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «عامر محسن»، نویسنده لبنانی الاصل جهان عرب در مقالهای که روزنامه «الاخبار» آن را چاپ و منتشر کرد، مینویسد که چند ماه پس از ترور «رفیق حریری»، نخست وزیر اسبق لبنان، «اسعد ابو خلیل»، پرفسور و استاد دانشگاه لبنانی مقیم آمریکا ملاحظه کرد که الحریری واقعا تا چه اندازه در محافل سیاسی و رسانهای نفوذ دارد و به درون آنها پل زده و این نفوذ و ارتباط تنها پس از مرگ وی بود که آشکار شد.
مهمتر آنکه به لطف این نفوذها و ارتباطات بود که در مرحلهای که اختلافات و شکافها وحدت و انسجام جامعه و کشور را تهدید میکرد، موجب شکلگیری شبکهای از منافع مشترک در میان تمام اقشار و طوایف جامعه چه چپگرا و چه راستگرا شد.
«عامر محسن» با این مقدمه که ذکر آن رفت به بررسی روند سیطره عربستان سعودی بر رسانههای جهان عرب میپردازد و مطلب خود را اینگونه ادامه میدهد: به همین ترتیب مستندات وزارت خارجه عربستان که روزنامه «الاخبار» آنها را با همکاری «ویکی لیکس» منتشر میکند، میزان و حجم نفوذ و سیطره رژیم سعودی بر رسانهها را نه در سطح این کشور که در عرصه منطقهای و بین المللی آشکار میکند.
این نفوذ بدون شک بسیار بیشتر از آن چیزی است که دشمنان عربستان تصور میکنند و برملا کننده بخشی ترسناک و وحشتآور از تعامل عربستان با منتقدان و معارضان خود است و موجب میشود، از مقوله سیطره عربستان بر رسانههای عربی آمار و ارقام و حقایقی مخوف و بالطبع حقیقی و واقعی و نه صرفا شایعه و اتهام منتشر شود.
عشق به خودنمایی
اگر بخواهیم «عقل» و «تدبیر» حاکم بر دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی را در مستندات ویکی لیکس جستوجو کنیم، خواهیم دید که درباره آن چنین اظهار نظر شده است: «دارای پول بسیار و شایستگی اندک و در حضور دیگران مقید به آراستگی خود».
بسیاری از دولتها و حکومتهای جهان دارای دوایری به نام دفاتر اطلاع رسانی و رسانهای هستند و هنگامیکه در معرض حملات مطبوعات محلی و داخلی قرار میگیرند، برنامه و اقداماتی برای برقراری روابط عمومی نزدیک با بخشها و دوایر حکومتی و اجتماعی اتخاذ کرده و تلاش میکنند، نگاه مراکز قدرت در کشورهای قدرتمند جهان را به خود جلب کرده و با خود همراه کنند.
به جرأت میتوان گفت که حکومت سعودی تنها کشوری است که از این مقوله مستثنی است و تمام سفارتخانههای آن را بده بستانهای مالی برای خرید سکوت دستگاههای ارتباط جمعی یا همراهی آنها با خود فرا گرفته است.
اسناد ویکی لیکس نشان میدهد که دستگاه دیپلماسی عربستان توجه ویژهای به پیگیری و حل هر مشکل و چالشی حتی اگر در دور ترین نقطه جهان دارد و به واسطه پول تلاش میکند، سکوت دیگران را بخرد یا دهان را بسته نگهدارد.
اما در جهان عرب که قدرت مالی عربستان با نفوذ فزاینده سیاسی همراه میشود، معادله حاکم بر میدان شاهد تغییر و تحولات بسیاری میشود، از جمله اینکه سرمایهگذاری مالی بیشتر شده و پای به مرز میلیونها دلار برای کسی میگذارد که به خدمت سیاست و منافع عربستان درآید.
در این بخش از دنیا مجازاتها برای معارضان و مخالفان بسیار شدیدتر و سختتر است، چون عربستان رسانههای منتقد و خصم را در هر گوشه و نقطه جهان و منطقه تحت پیگرد قرار میدهد و برای نابودی آنها تدابیر و هماهنگیهای گستردهای به عمل میآورد که از ممنوعیت پخش برنامه آغاز میشود و تا قطع درآمدهای حاصل از تبلیغات و ممنوعیت پخش ماهوارهای ادامه مییابد.
خنثی سازی و مهار کردن
در سال 2004 میلادی عربستان تصمیم به بستن و تعطیل کردن دفاتر اطلاع رسانی سفارتخانههایش در سراسر نقاط جهان میگیرد و دستور به امضای قراردادهای خصوصی با شرکتهای روابط عمومی بین المللی میدهد تا این شرکتها فعالیت تبلیغاتی و اطلاع رسانی و بهبود وجهه عربستان را در نقاط مختلف جهان را برعهده بگیرند.
در آستانه سال 2013 میلادی تنها 15 سفارتخانه سعودی بودند که دارای چنین قراردادهایی بودند و فاکتور برخی از هزینهکردهای آنها در اسناد ویکی لیکس موجود است که سر به میلیونها دلار میزند.
مهارسازی به معنای تغییر هویت یک رسانه یا شخصیت یا نویسنده به گونهای است که در جناح سعودی قرار گیرد. این سیاست به این دلیل اتخاذ شد که بینتیجه و بیبار بودن فعالیتهای مراکز و دفاتر تبلیغاتی و رسانهای عربستان در خارج این کشور به اثبات رسیده و حکومت سعودی دریافته بود که این دفاتر به مراکز کسب درآمد و اشتغال زایی تبدیل شدهاند و این در کشور همچون عربستان که بروکراسی شدید بر آن حاکم است، امری طبیعی نشان میداد.
در اینجا نقش سفارتخانههای عربستان به پیگرد منتقدان و معارضان و حمایت مالی از هم پیمانان و طرفداران حکومت سعوی خلاصه میشود و از آنجا که حکومت عربستان، حکومتی متمول، اما بیلیاقت نشان میداد، دستگاه دیپلماسی سعودی تنها دو گزینه را پیشروی دیپلماتهایش برای تعامل با مطبوعات و انتقادات قرار داد: ریختن پول پای هواداران و موافقان و سرکوب معارضان و مخالفان و در این راستا با رسانهها نیز آنگونه که در اسناد آمده، تنها به دو شیوه تعامل میشد: خنثی سازی و مهار کردن.
در خنثی سازی موسسه، نویسنده یا خبرنگار به موجودی چشم و گوش بسته تبدیل میشد که تنها وظیفهاش خدمت به سیاستهای عربستان است و به این منظور برای هر سفارتخانه در هر کشوری بودجه خاصی براساس حضور و فعالیت رسانهها در آن کشور آن هم به صورت معرفی مشترکان برای آن رسانهها و مطبوعات در نظر گرفته شد و البته هزینه این مشترکان توسط حکومت سعودی پرداخت میشد و از 10 و 20 هزار دلار شروع میشد و تا صدها هزار دلار در کشورهای قدرتمند اسلامی و غربی افزایش مییافت.
در کشورهای عربی این سیاست به شکل مهار کردن خود را نمایان کرد، بدین معنا که رسانه، خبرنگار یا موسسه به «ابزاری» در دستگاه حکومتی عربستان تبدیل میشد که در تبلیغ خط مشی نظام و حمله به دشمنانش به شخصه مشارکت داشت.
به لطف چنین سیاستی بود که در کشوری مانند لبنان، عربستان میتواند، روزنامههایی مانند النهار و المستقبل و الجمهوریه و در مصر شبکه «او تی وی» را برای تبلیغ و اشاعه سیاستهایش ویا حمله به مخالفان به خدمت گیرد.
دستورات و اوامر مافوق
فعالیت و عملکرد دیپلماتهای سعودی و طبقه بندی اولویتهایشان را دستوراتی که از مافوق به آنها ابلاغ میشود، مشخص میکند و این موضوع بالطبع خطوط کلی و چارچوب عمومی سیاستهای رسانهای و تبلیغاتی این کشور را هم شامل میشود که بالطبع سیاستهایی مانند ایران ستیزی، سیاستی که باید در مقابل رسانههای مصری اتخاذ کرد، به ویژه پس از سرنگونی حکومت حسنی مبارک و غیره را شامل میشود.
بنابراین اصحاب رسانهای خارجی که حکومت سعودی از آنها حمایت مالی میکند، مجبور هستند، از این سیاستها تبعیت کنند و بالطبع فضای آزاد رسانهای که نظارت و قید و بند حکومتی بر آن نباشد و امکان انتشار راحت افکار و اندیشهها وجود داشته باشد، این افراد را به وحشت میاندازد.
تنها موضوع مورد توجه ساکت کردن هرگونه انتقاد است
اگر گفته شود که مهمترین موضوع مورد توجه حکومت سعودی ساکت کردن هرگونه انتقاد از این حکومت حتی در دورترین نقطه جهان هم باشد، گزافه نگفتهایم.
این سیاستی است که حکومت سعودی در قبال تونس بعد از انقلاب در پیش گرفت و نمونهها از این دست در جهان عرب بسیارند و بالطبع آنچه گفته شد، قطرهای در برابر دریاست.
انتهای پیام/ص
ادامه مطلب
فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی هشدار داد در صورت جنگ با حماس و حزبالله، اگر لازم باشد، اسرائیل در حمله به مراکز فرماندهی نظامی آنها در ساختمانهای مسکونی در غزه یا لبنان تردید نخواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، ژنرال «عمیر اشل» فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه آلمانی «تسایت»، به حماس و حزبالله هشدار داد، اگر لازم باشد، اسرائیل در حمله به مراکز فرماندهی نظامی آنها در ساختمانهای مسکونی در غزه یا لبنان تردید نخواهد کرد.
وی ادعا کرد: «راهبرد این دو سازمان (حماس و حزبالله) به راه انداختن جنگ علیه اسرائیل به عنوان راهی برای زیر سئوال بردن مشروعیت ماست. از این روست که از سالها قبل زیرساختهای نظامی را به مناطق مسکونی منتقل کردهاند تا مردم را به سپر انسانی تبدیل کنند».
ژنرال اشل مدعی شد: «بسیاری روستاها در لبنان از نو ساخته شدهاند تا به پایگاههای ارتش تبدیل شوند که مجهز به انبارهای مهمات و پایگاههای زیرزمینی موشکی باشند. در بیروت نیز این اتفاق رخ داده است. ما چه کاری باید انجام دهیم؟ آرام بنشینیم؟»
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ابزارهای متفاوت برای هشدار به غیرنظامیان درباره حملات استفاده میکند. به گفته او، آنها همچنین از طریق استفاده از مواد منفجره سبک پیش از انجام حمله، به غیرنظامیان هشدار میدهند.
فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی با بیان ادعاهای فوق گفت، نظامیان این رژیم در مقابل آنچه «تاکتیک جنگی غیراخلاقی» دشمنانشان میخوانند، خویشتنداری نخواهند کرد.
بر اساس این گزارش، یک منبع ارشد نظامی رژیم صهیونیستی اوایل ماه ژوئن گفته بود در صورت درگیری جدید با حزبالله، وزارت جنگ اسرائیل، پیش از حمله به هزاران اهداف حزبالله در 240 روستای لبنان، ظرف 24 ساعت، بیش از یک میلیون غیرنظامی در جنوب لبنان را تخلیه خواهد کرد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
رئیس باشگاه «الاسیر» ویژه رسیدگی به امور اسرای فلسطینی شهادت یکی از اسرای بارز جهاد اسلامی فلسطین را تکذیب کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «قدره فارس» رئیس باشگاه «الاسیر» ویژه رسیدگی به امور اسرا اعلام کرد برخی اخبار رسانه ای مبنی بر شهادت شیخ «خضر عدنان» از اسرای بارز جهاد اسلامی که 48 روز است اعتصاب غذا کرده، صحت ندارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «صفا»، فارس در اظهاراتی مطبوعاتی گفت: بر اساس تماسهایی که «جواد بولس» مدیر واحد قانونی باشگاه الاسیر با معاون بیمارستان «صرفند» (اساف هاروفیه) محل بستری شیخ عدنان داشته ، خبر شهادت وی تکذیب شده است.
وی افزود: اما سلامتی شیخ عدنان در وضعیت خطرناکی قرار دارد. فارس هشدار داد اگر این وضعیت ادامه پیدا کند شایعه شهادت شیخ عدنان طی چند روز آینده به حقیقت تبدیل خواهد شد.
شیخ عدنان دراعتراض به بازداشت موقتش دست به اعتصاب غذا زده است. اسرای بازداشت موقت بدون هیچ اتهام یا برگزاری محاکمهای زندانی میشوند و مدت بازداشت آنها مشخص نیست.
انتهای پیام/
ادامه مطلب