تاکنون درباره به خدمت گرفتن رسانههای منطقهای و بین المللی، از جمله رسانههای عربی توسط حکومت عربستان سعودی و بهرهبرداری از آنها در راستای منافع سعودی کمتر سخن بمیان آمده، در حالیکه آلسعود سابقهای دیرینه در این امر دارند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «عامر محسن»، نویسنده لبنانی الاصل جهان عرب در مقالهای که روزنامه «الاخبار» آن را چاپ و منتشر کرد، مینویسد که چند ماه پس از ترور «رفیق حریری»، نخست وزیر اسبق لبنان، «اسعد ابو خلیل»، پرفسور و استاد دانشگاه لبنانی مقیم آمریکا ملاحظه کرد که الحریری واقعا تا چه اندازه در محافل سیاسی و رسانهای نفوذ دارد و به درون آنها پل زده و این نفوذ و ارتباط تنها پس از مرگ وی بود که آشکار شد.
مهمتر آنکه به لطف این نفوذها و ارتباطات بود که در مرحلهای که اختلافات و شکافها وحدت و انسجام جامعه و کشور را تهدید میکرد، موجب شکلگیری شبکهای از منافع مشترک در میان تمام اقشار و طوایف جامعه چه چپگرا و چه راستگرا شد.
«عامر محسن» با این مقدمه که ذکر آن رفت به بررسی روند سیطره عربستان سعودی بر رسانههای جهان عرب میپردازد و مطلب خود را اینگونه ادامه میدهد: به همین ترتیب مستندات وزارت خارجه عربستان که روزنامه «الاخبار» آنها را با همکاری «ویکی لیکس» منتشر میکند، میزان و حجم نفوذ و سیطره رژیم سعودی بر رسانهها را نه در سطح این کشور که در عرصه منطقهای و بین المللی آشکار میکند.
این نفوذ بدون شک بسیار بیشتر از آن چیزی است که دشمنان عربستان تصور میکنند و برملا کننده بخشی ترسناک و وحشتآور از تعامل عربستان با منتقدان و معارضان خود است و موجب میشود، از مقوله سیطره عربستان بر رسانههای عربی آمار و ارقام و حقایقی مخوف و بالطبع حقیقی و واقعی و نه صرفا شایعه و اتهام منتشر شود.
عشق به خودنمایی
اگر بخواهیم «عقل» و «تدبیر» حاکم بر دستگاه دیپلماسی عربستان سعودی را در مستندات ویکی لیکس جستوجو کنیم، خواهیم دید که درباره آن چنین اظهار نظر شده است: «دارای پول بسیار و شایستگی اندک و در حضور دیگران مقید به آراستگی خود».
بسیاری از دولتها و حکومتهای جهان دارای دوایری به نام دفاتر اطلاع رسانی و رسانهای هستند و هنگامیکه در معرض حملات مطبوعات محلی و داخلی قرار میگیرند، برنامه و اقداماتی برای برقراری روابط عمومی نزدیک با بخشها و دوایر حکومتی و اجتماعی اتخاذ کرده و تلاش میکنند، نگاه مراکز قدرت در کشورهای قدرتمند جهان را به خود جلب کرده و با خود همراه کنند.
به جرأت میتوان گفت که حکومت سعودی تنها کشوری است که از این مقوله مستثنی است و تمام سفارتخانههای آن را بده بستانهای مالی برای خرید سکوت دستگاههای ارتباط جمعی یا همراهی آنها با خود فرا گرفته است.
اسناد ویکی لیکس نشان میدهد که دستگاه دیپلماسی عربستان توجه ویژهای به پیگیری و حل هر مشکل و چالشی حتی اگر در دور ترین نقطه جهان دارد و به واسطه پول تلاش میکند، سکوت دیگران را بخرد یا دهان را بسته نگهدارد.
اما در جهان عرب که قدرت مالی عربستان با نفوذ فزاینده سیاسی همراه میشود، معادله حاکم بر میدان شاهد تغییر و تحولات بسیاری میشود، از جمله اینکه سرمایهگذاری مالی بیشتر شده و پای به مرز میلیونها دلار برای کسی میگذارد که به خدمت سیاست و منافع عربستان درآید.
در این بخش از دنیا مجازاتها برای معارضان و مخالفان بسیار شدیدتر و سختتر است، چون عربستان رسانههای منتقد و خصم را در هر گوشه و نقطه جهان و منطقه تحت پیگرد قرار میدهد و برای نابودی آنها تدابیر و هماهنگیهای گستردهای به عمل میآورد که از ممنوعیت پخش برنامه آغاز میشود و تا قطع درآمدهای حاصل از تبلیغات و ممنوعیت پخش ماهوارهای ادامه مییابد.
خنثی سازی و مهار کردن
در سال 2004 میلادی عربستان تصمیم به بستن و تعطیل کردن دفاتر اطلاع رسانی سفارتخانههایش در سراسر نقاط جهان میگیرد و دستور به امضای قراردادهای خصوصی با شرکتهای روابط عمومی بین المللی میدهد تا این شرکتها فعالیت تبلیغاتی و اطلاع رسانی و بهبود وجهه عربستان را در نقاط مختلف جهان را برعهده بگیرند.
در آستانه سال 2013 میلادی تنها 15 سفارتخانه سعودی بودند که دارای چنین قراردادهایی بودند و فاکتور برخی از هزینهکردهای آنها در اسناد ویکی لیکس موجود است که سر به میلیونها دلار میزند.
مهارسازی به معنای تغییر هویت یک رسانه یا شخصیت یا نویسنده به گونهای است که در جناح سعودی قرار گیرد. این سیاست به این دلیل اتخاذ شد که بینتیجه و بیبار بودن فعالیتهای مراکز و دفاتر تبلیغاتی و رسانهای عربستان در خارج این کشور به اثبات رسیده و حکومت سعودی دریافته بود که این دفاتر به مراکز کسب درآمد و اشتغال زایی تبدیل شدهاند و این در کشور همچون عربستان که بروکراسی شدید بر آن حاکم است، امری طبیعی نشان میداد.
در اینجا نقش سفارتخانههای عربستان به پیگرد منتقدان و معارضان و حمایت مالی از هم پیمانان و طرفداران حکومت سعوی خلاصه میشود و از آنجا که حکومت عربستان، حکومتی متمول، اما بیلیاقت نشان میداد، دستگاه دیپلماسی سعودی تنها دو گزینه را پیشروی دیپلماتهایش برای تعامل با مطبوعات و انتقادات قرار داد: ریختن پول پای هواداران و موافقان و سرکوب معارضان و مخالفان و در این راستا با رسانهها نیز آنگونه که در اسناد آمده، تنها به دو شیوه تعامل میشد: خنثی سازی و مهار کردن.
در خنثی سازی موسسه، نویسنده یا خبرنگار به موجودی چشم و گوش بسته تبدیل میشد که تنها وظیفهاش خدمت به سیاستهای عربستان است و به این منظور برای هر سفارتخانه در هر کشوری بودجه خاصی براساس حضور و فعالیت رسانهها در آن کشور آن هم به صورت معرفی مشترکان برای آن رسانهها و مطبوعات در نظر گرفته شد و البته هزینه این مشترکان توسط حکومت سعودی پرداخت میشد و از 10 و 20 هزار دلار شروع میشد و تا صدها هزار دلار در کشورهای قدرتمند اسلامی و غربی افزایش مییافت.
در کشورهای عربی این سیاست به شکل مهار کردن خود را نمایان کرد، بدین معنا که رسانه، خبرنگار یا موسسه به «ابزاری» در دستگاه حکومتی عربستان تبدیل میشد که در تبلیغ خط مشی نظام و حمله به دشمنانش به شخصه مشارکت داشت.
به لطف چنین سیاستی بود که در کشوری مانند لبنان، عربستان میتواند، روزنامههایی مانند النهار و المستقبل و الجمهوریه و در مصر شبکه «او تی وی» را برای تبلیغ و اشاعه سیاستهایش ویا حمله به مخالفان به خدمت گیرد.
دستورات و اوامر مافوق
فعالیت و عملکرد دیپلماتهای سعودی و طبقه بندی اولویتهایشان را دستوراتی که از مافوق به آنها ابلاغ میشود، مشخص میکند و این موضوع بالطبع خطوط کلی و چارچوب عمومی سیاستهای رسانهای و تبلیغاتی این کشور را هم شامل میشود که بالطبع سیاستهایی مانند ایران ستیزی، سیاستی که باید در مقابل رسانههای مصری اتخاذ کرد، به ویژه پس از سرنگونی حکومت حسنی مبارک و غیره را شامل میشود.
بنابراین اصحاب رسانهای خارجی که حکومت سعودی از آنها حمایت مالی میکند، مجبور هستند، از این سیاستها تبعیت کنند و بالطبع فضای آزاد رسانهای که نظارت و قید و بند حکومتی بر آن نباشد و امکان انتشار راحت افکار و اندیشهها وجود داشته باشد، این افراد را به وحشت میاندازد.
تنها موضوع مورد توجه ساکت کردن هرگونه انتقاد است
اگر گفته شود که مهمترین موضوع مورد توجه حکومت سعودی ساکت کردن هرگونه انتقاد از این حکومت حتی در دورترین نقطه جهان هم باشد، گزافه نگفتهایم.
این سیاستی است که حکومت سعودی در قبال تونس بعد از انقلاب در پیش گرفت و نمونهها از این دست در جهان عرب بسیارند و بالطبع آنچه گفته شد، قطرهای در برابر دریاست.
انتهای پیام/ص
ادامه مطلب
فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی هشدار داد در صورت جنگ با حماس و حزبالله، اگر لازم باشد، اسرائیل در حمله به مراکز فرماندهی نظامی آنها در ساختمانهای مسکونی در غزه یا لبنان تردید نخواهد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، ژنرال «عمیر اشل» فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه آلمانی «تسایت»، به حماس و حزبالله هشدار داد، اگر لازم باشد، اسرائیل در حمله به مراکز فرماندهی نظامی آنها در ساختمانهای مسکونی در غزه یا لبنان تردید نخواهد کرد.
وی ادعا کرد: «راهبرد این دو سازمان (حماس و حزبالله) به راه انداختن جنگ علیه اسرائیل به عنوان راهی برای زیر سئوال بردن مشروعیت ماست. از این روست که از سالها قبل زیرساختهای نظامی را به مناطق مسکونی منتقل کردهاند تا مردم را به سپر انسانی تبدیل کنند».
ژنرال اشل مدعی شد: «بسیاری روستاها در لبنان از نو ساخته شدهاند تا به پایگاههای ارتش تبدیل شوند که مجهز به انبارهای مهمات و پایگاههای زیرزمینی موشکی باشند. در بیروت نیز این اتفاق رخ داده است. ما چه کاری باید انجام دهیم؟ آرام بنشینیم؟»
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی از ابزارهای متفاوت برای هشدار به غیرنظامیان درباره حملات استفاده میکند. به گفته او، آنها همچنین از طریق استفاده از مواد منفجره سبک پیش از انجام حمله، به غیرنظامیان هشدار میدهند.
فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی با بیان ادعاهای فوق گفت، نظامیان این رژیم در مقابل آنچه «تاکتیک جنگی غیراخلاقی» دشمنانشان میخوانند، خویشتنداری نخواهند کرد.
بر اساس این گزارش، یک منبع ارشد نظامی رژیم صهیونیستی اوایل ماه ژوئن گفته بود در صورت درگیری جدید با حزبالله، وزارت جنگ اسرائیل، پیش از حمله به هزاران اهداف حزبالله در 240 روستای لبنان، ظرف 24 ساعت، بیش از یک میلیون غیرنظامی در جنوب لبنان را تخلیه خواهد کرد.
انتهای پیام
ادامه مطلب
رئیس باشگاه «الاسیر» ویژه رسیدگی به امور اسرای فلسطینی شهادت یکی از اسرای بارز جهاد اسلامی فلسطین را تکذیب کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «قدره فارس» رئیس باشگاه «الاسیر» ویژه رسیدگی به امور اسرا اعلام کرد برخی اخبار رسانه ای مبنی بر شهادت شیخ «خضر عدنان» از اسرای بارز جهاد اسلامی که 48 روز است اعتصاب غذا کرده، صحت ندارد.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «صفا»، فارس در اظهاراتی مطبوعاتی گفت: بر اساس تماسهایی که «جواد بولس» مدیر واحد قانونی باشگاه الاسیر با معاون بیمارستان «صرفند» (اساف هاروفیه) محل بستری شیخ عدنان داشته ، خبر شهادت وی تکذیب شده است.
وی افزود: اما سلامتی شیخ عدنان در وضعیت خطرناکی قرار دارد. فارس هشدار داد اگر این وضعیت ادامه پیدا کند شایعه شهادت شیخ عدنان طی چند روز آینده به حقیقت تبدیل خواهد شد.
شیخ عدنان دراعتراض به بازداشت موقتش دست به اعتصاب غذا زده است. اسرای بازداشت موقت بدون هیچ اتهام یا برگزاری محاکمهای زندانی میشوند و مدت بازداشت آنها مشخص نیست.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه مذاکرات هستهای با چالش جدی زیادهخواهی طرف غربی و آمریکا روبرو شده، افزود: با این روند نه آمریکاییها حاضر به لغو تحریمها به صورت یکجا هستند و نه تعهدات پذیرفته شده را اجرایی خواهند کرد.
حمیدرضا ترقی کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاستخارجی خبرگزاری فارس، درباره احتمال حصول توافق هستهای با توجه به زیادهخواهیهای طرف غربی در مذاکرات گفت: با توجه به دبههای جدیدی که آمریکاییها در مذاکرات هستهای مطرح کردهاند و در حال عبور و زیر پا گذاشتن بیانیه لوزان هستند، مشهود است که غربیها بنا ندارند به امضای توافق هستهای با ایران تن دهند.
وی با بیان اینکه روند مذاکرات هستهای با چالش جدی زیادهخواهی طرف غربی به خصوص آمریکا روبرو شده است، افزود: با این روند نه آمریکاییها حاضر به لغو تحریمها به صورت یکجا هستند و نه اینکه تعهدات پذیرفته شده خود را اجرا خواهند کرد که البته همه این موارد به دلیل موضعگیریهای خاص برخی مسئولان کشورمان است که منجر به افزایش طمع آنها برای بیشتر کردن فشار اقتصادی علیه ملت ایران برای گرفتن امتیازات بیشتر شده است.
*تیم مذاکره کننده ایرانی تحت تاثیر عواطف ناشی از مذاکرات مستمر قرار نگیرد
این کارشناس مسائل بینالملل خاطرنشان کرد: اقدام مجلس در تصویب خطوط قرمز و الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای ایران میتواند سد جدی در برابر زیادهخواهیهای غربیها به خصوص آمریکاییها باشد ضمن اینکه تیم مذاکرهکننده ایرانی را مجبور خواهد کرد از چارچوبهای تعیینشده عدول نکند.
ترقی درباره راهکارهای تیم مذاکرهکننده ایرانی برای افزایش حداکثری منافع مردم ایران گفت: تیم ایرانی باید بدون عبور از خطوط قرمز مقام معظم رهبری و مجلس شورای اسلامی که بارها بر آن تاکید کردهاند، بر روی مواضع نظام جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت بیشتری ایستادگی کند ضمن اینکه هر قدر تیم مذاکرهکننده ایرانی در مذاکرات تهاجمیتر برخورد کند عقب نشینی دشمنان بهتر و بیشتر فراهم خواهد شد لذا تیم ایرانی نباید تحت تاثیر عواطف ناشی از مذاکرات مستمر قرار گیرد.
*رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی به دلیل متضرر شدن از روند مذاکرات، مخالف توافق
وی افزود: تیم مذاکراتی ایرانی باید با قاطعیت بر روی اصول و خواستههای مقام معظم رهبری و ملت ایران تاکید و بر آن پافشاری کند ولو اینکه توافقی به امضا نرسد.
این کارشناس مسائل بینالملل درباره مخالفین منطقهای و بینالمللی توافق هستهای نیز اظهار داشت: عمده تاثیرگذاران مخالف توافق هستهای رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی هستند چرا که آنها از این توافق متضرر خواهند شد لذا آنها به دلیل نگرانی از این موضوع تلاش دارند مانع از توافق برد- برد شوند ضمن اینکه مخالفت کشورهای دیگر نیز به دلیل تاثیرپذیری از آمریکاست که البته شکل توافق مشکلی را برای آنها به وجود نخواهد آورد؛ ولی مخالفتهای جزئی آنها هم به دلیل نقشی است که ایالات متحده به آنها سپرده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رئیس جمهور برکنار شده مصر که در پرونده جاسوسی برای قطر محاکمه میشود امروز برای اولین بار با لباس قرمز اعدام در حلسه دادگاه حاضر خواهد شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، دادگاه جنائی قاهره (یکشنبه) امروز محاکمه «محمد مرسی» رئیس جمهور برکنار شده مصر و 10 تن از رهبران این گروه را در پرونده «جاسوسی برای قطر» پیگری میکند.
پایگاه خبری «الیوم السابع» مصر، گزارش داد که این جلسه دادگاه به ریاست قاضی «محمد شرین فهمی» در آکادمی پلیس قاهره برگزار خواهد شد و برای اولین بار مرسی که در پروند فرار از زندان وادی النطرون به اعدام محکوم شده با لباس «قرمز» مخصوص اعدامیان در دادگاه حاضر میشود.
مرسی در چندین پرونده محاکمه میشود و دادگاه احکام تعدادی از این اتهامات را صادر کرده است، از جمله پرونده قتل معترضان در برابر کاخ اتحادیه که مرسی به 20 سال زندان محکوم شد در حالی که اتهام مشابهی به «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر وارد شده بود که تنها سه سال زندان برای او به همراه داشت.
در پرونده جاسوسی برای طرفهای خارجی از جمله حماس و حزب الله و ایران مرسی و رهبران اخوان المسلمین به حبس ابد محکوم شدند و مرسی در پرونده فرار از زندان وادی النطرون و الزعبل به اعدام محکوم شده است.
پروندههای توهین به قضات مصر و جاسوسی برای قطر همچنان در حال بررسی است.
انتهای پیام/ص
ادامه مطلب
نماینده پارلمان قرقیزستان با اشاره به اینکه ورود ایران به سازمان همکاری شانگهای امری منطقی و ضروری است، از حمایت پارلمان قرقیزستان نسبت به عضویت تهران در سازمان مذکور خبر داد.
«تورسونبای باقراولو» نماینده پارلمان قرقیزستان و رئیس «حزب ایمان ارک» در مصاحبه با خبرنگارخبرگزاری فارس در بیشکک در مورد عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای و فرصتهایی که برای این سازمان با پذیرش ایران ایجاد میشود، اظهار داشت: ایران حتی در زمان شوروی نیز شریک استراتژیک این حوزه بوده است و پس از انقلاب اسلامی در ایران، «ادوارد شوارتز ناتزه» وزیر خارجه وقت شوروی برای ملاقات با آیتالله خمینی(ره) به ایران میرود.
ورود ایران به سازمان شانگهای امری منطقی و ضروری است
وی افزود: پس از فروپاشی شوروی نیز همه جمهوریهای پساشوروی مناسبات خوبی با ایران دارند بنابراین، هنگامی که بحث از ورود ایران به سازمان همکاریهای شانگهای مطرح میشود، این امر منطقی به نظر میرسد.
باقراولو ادامه داد: ایران برای ما یک شریک استراتژیک محسوب میشود چرا که پس از اعلام استقلال جمهوریهای شوروی سابق، ایران به سرعت این مسئله را به رسمیت شناخت و مناسبات دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی خود را با این کشورها برقرار ساخت.
نماینده پارلمان قرقیزستان تصریح کرد: در حال حاضر محافل اقتصادی ایران در همه کشورهای این منطقه حضور دارند از جمله در روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و غیره و هنگامی که مسئله حضور ایران به عنوان همکار این کشورها در سازمان همکاریهای شانگهای مطرح میشود، در پاسخ باید گفت که این امر ضروری است.
رئیس «حزب ایمان ارک» گفت: در این زمینه گفتوگوهایی در اواسط ماه ژوئن(خرداد ماه) سال جاری در کمیته امور بینالملل پارلمان جمهوری قرقیزستان انجام شد که در این جلسه وزیر امور خارجه کشور مسئله علاقمندی هند و پاکستان برای ورود به سازمان همکاریهای شانگهای را مطرح کرد که البته، این مسئله باید از سوی هریک از کشورهای عضو این سازمان مورد بررسی قرار گیرد.
پارلمان قرقیزستان از ورود ایران به سازمان شانگهای حمایت میکند
وی بیان کرد: در این جلسه نمایندگان پارلمان قرقیزستان ضمن اعلام اینکه میان پاکستان و هند مناسبات خوبی وجود ندارد و گاها درگیریهای نظامی نیز میان آنها رخ میدهد، اظهار داشتند: بنابراین باید مسئله ورود کشورهایی را به این سازمان بررسی کنیم که مشکلاتی را با دیگر اعضای سازمان مذکور نداشته باشند که در این رابطه ما نام ایران را در جایگاه نخست قرار میدهیم.
باقراولو اظهار داشت: حضور ایران در سازمان همکاریهای شانگهای هیچ مشکلی را برای اعضای سازمان پیش نخواهد آورد و این کشور برخلاف برخی دولتها، هیچگونه عملکرد منفی برای کشورهای منطقه را دنبال نمیکند بنابراین مسئله ورود ایران به سازمان همکاریهای شانگهای باید به عنوان همکاری با پتانسیل بالا برای سازمان مذکور مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده پارلمان قرقیزستان ادامه داد: من شخصا به وزیر امور خارجه قرقیزستان این موضوع را سپردم که در نشست وزاری خارجه سازمان همکاریهای شانگهای این مسئله را مطرح سازد که پارلمان قرقیزستان مخالف پیوستن ایران به این سازمان نبوده بلکه نگاهی مثبت به آن دارد.
سازمان شانگهای، تنها ساختار موجود برای مقابله با آمریکا و ناتو
رئیس «حزب ایمان ارک» افزود: در جهان تکقطبی فعلی، آمریکا مدعی ریاست آن است و از سوی دیگر پس از فروپاشی شوروی، چین تنها به دنبال پیشبرد سیاستهای اقتصادی است و درپی دستیابی به منابع دیگر کشورها میباشد و مسائل سیاسی در اولویت دوم این کشور قرار دارد.
وی گفت: در حاضر تنها سازمانی که میتواند در مقابل آمریکا و ناتو قرار گیرد، سازمان همکاریهای شانگهای است که ایران نیز منافعی همسو دارد ضمن آنکه روسیه هماکنون در تحریم میباشد و همه کشورهای حوزه پساشوروی و ایران تحت فشار غرب قرار دارند چراکه غربیها به دنبال تحمیل ایدئولوژی، ارزشها و دیدگاههای خود به این جوامع میباشند.
باقراولو تصریح کرد: این مسئله در حالی است که کشورهای مشرق زمین دارای تاریخ تمدنی کهن هستند و تحمیل ارزشها از سوی دولتی با سابقه نه چندان زیاد تاریخی همچون آمریکا، منطقی و عاقلانه نیست.
نماینده پارلمان قرقیزستان تأکید کرد: بنابراین باید با زیادهخواهیهای آمریکا و ناتو مقابله کرد و چنانچه ایران نیز به سازمان همکاریهای شانگهای وارد شود، مناسبات سیاسی و نظامی این سازمان تحکیم خواهد یافت.
اثر معکوس تحریمهای غرب و شکوفایی اقتصاد ایران
باقراولو در مورد موضوعات اقتصادی مرتبط با ورود ایران به سازمان همکاریهای شانگهای نیز بیان کرد: علیرغم تحریمهای غرب، تهران به مسیر شکوفایی اقتصادی خود ادامه میدهد و این تحریمها اثر معکوس داشته و منجر به احیای اقتصاد ایران شده است.
وی عنوان کرد: در این زمینه ایران میتواند نمونه خوبی برای روسیه جهت مقابله با تحریمهای غرب باشد ضمن آنکه کشورهای نزدیک باید با یکدیگر همکاری مستحکمی داشته باشند و از سوی دیگر درهای سازمان همکاریهای شانگهای بر روی دیگر کشورها باز است.
رئیس «حزب ایمان ارک» در پایان اظهار داشت: به نظر من، چین نیز مخالف حضور ایران در سازمان همکاریهای شانگهای نخواهد بود چرا که همه ما واقعیتهای جهان معاصر را میفهمیم و تنها یک دولت و یا یک بلوک نظامی همچون ناتو نمیتواند برای کل دنیا تصمیمگیر باشد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
عضو جمعیت توافق ملی دموکراتیک بحرین، عربستان و دولت آمریکا را به رفتار منافقانه و حمایت از جنایات رژیم آل خلیفه متهم و تاکید کرد که از جمعیت الوفاق و فعالیتهای آن حمایت و در تظاهرات ماه مبارک رمضان مشارکت خواهد کرد.
سید «عقیل الموسوی»، عضو جمعیت توافق ملی دموکراتیک بحرین در گفتوگو با خبرنگارخبرگزاری فارس در منامه در واکنش به حکم صادر شده علیه دبیرکل جمعیت «الوفاق»، بزرگترین گروه معارض بحرینی گفت: جمعیت توافق ملی حکم چهار سال حبس شیخ علی سلمان را محکوم کرده و تاکید میکند، این حکم مقدمه مصادره کردن حقوق سیاسی و مدنی شیخ سلمان است.
وی با اشاره به اینکه سلب تابعیت از مخالفان بحرینی تصمیم سعودیها و آمریکاییهاست، افزود: ریاض و واشنگتن در قبال بحرین رفتار منافقانه از خود نشان میدهند به گونهای که از رژیم آل خلیفه در سرکوب معترضان حمایت میکنند و بر جرایم بزرگی که در بحرین روی میدهد، سرپوش میگذارند.
الموسوی گفت: بحرینیها به آمریکای منافق که حامی جنایات آل خلیفه است، اعتمادی ندارند، دولت آمریکا برخی جمعیتهای معارض را تحت فشار قرار داد که در محاکمه شیخ علی سلمان دخالت نکنند، در حالیکه جمعیت توافق ملی از تحرکات جمعیت الوفاق و فراخوان آن برای شرکت در تظاهرات حمایت میکند.
وی از مخالفان بحرینی خواست در صفوف یکپارچه برای تحقق اهداف انقلاب با یکدیگر همکاری کنند.
الموسوی محاکمه ناقضان حقوق بشر در بحرین از جمله عاملان شکنجه، بازداشتیها، مجازات مزدوران سرکوبگر ملت و انقلاب بحرین و قصاص قاتلان شهدا را خواستار شد و تاکید کرد: ملت بحرین برای تحقق اهداف مشروع خود در رسیدن به جامعه عدالت، آزادی و شرافت پیش میرود و هرگز از تصمیم خود صرف نظر نمیکند.
انتهای پیام/ز
ادامه مطلب
ادامه گرایش زنان آلمانی برای پیوستن به گروههای تکفیری، نگرانی مقامات آلمان را به دنبال داشته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، شمار زنانی که از آلمان برای پیوستن به گروههای تروریستی تکفیری به عراق و سوریه میروند رو به افزایش است. مقامات امنیتی آلمان درباره این روند ابراز نگرانی کردهاند.
نشریه آلمانی اشپیگل با انتشار این خبر نوشت که تاکنون شمار این افراد منتشر نشده است اما گمان میرود که بیش از 700 تن از آلمان به مناطق بحرانی رفتهاند. مردان بیشتر با هدف پیوستن به داعش از آلمان خارج شدهاند اما زنان برای همراهی با همسران و یا ازدواج با تکفیریها به این کشورها رفتهاند.
از این تعداد 225 نفر به آلمان بازگشتهاند. مقامات آلمانی همچنین اعلام کردند که دیدگاههای سلفی در این کشور رو به رشد است و شمار افراد با این گرایش ها، 7 هزار و 700 نفر تخمین زده میشود.
انتهایپیام/
ادامه مطلب
روابط رسانهای حزب الله ادعای سفیر سعودی مبنی بر اینکه یکی از منابع نزدیک به حزب الله گفته که آمریکا از طریق نماینده جنبش امل به پیکره مقاومت نفوذ کرده، بشدت تکذیب کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روابط رسانهای حزب الله با صدور بیانیهای به یکی از اسناد فاش شده توسط سایت «ارتش سایبری یمن» واکنش نشان داد و ادعای سفیر سعودی در آن سند را بشدت تکذیب کرد.
به گزارش وبگاه خبری «العهد»، حزب الله درباره ادعای سفیر سعودی در لبنان در متهم ساختن «علی بزی» نماینده جنبش «امل» به نقل از آنچه منبع نزدیک به حزب مینامد، اعلام کرد: هر آنچه از زبان این منبع مجهول نقل شده هیچ ارتباطی به حزب الله ندارد. موضوعی که از زبان آن منبع مجهول که ما وی را نمیشناسیم، نقل شد، توسط هیچ از مقامات حزب الله بیان نشده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: مضمون آن سند نادرست و عاری از صحت بوده و بنابراین آن را به شدت نفی میکنیم.
یکی از اسنادی که «ارتش سایبری یمن» از وزارت خارجه، کشور و اطلاعات عربستان فاش کرده، نشان میدهد که سفیر عربستان سعودی در لبنان در نامهای به ریاض مدعی شده که یک منبع نزدیک به حزب الله به وی گفته که آمریکا از طریق «علی بزی» نماینده جنبش «امل» در پارلمان لبنان به پیکره مقاومت نفوذ کرده است.
اسنادی که ارتش سایبری یمن 22 می (1 خرداد) در اختیار خبرگزاری فارس و سپس بخشی از آن را در اختیار سایت ویکیلیکس قرار داده است، شامل پیامها، نامهها و گزارشهای محرمانه سفارتخانههای عربستان سعودی در سرتاسر دنیا، وزارت خارجه، کشور و اطلاعات این کشور است.
جولیان آسانژ مدیر سایت ویکیلیکس در بیانیهای اعلام کرد: «اسناد عربستان سعودی پرده از یک دیکتاتوری مرموز و غیرقابل پیشبینی برمیدارد که علاوه بر گرامی داشتن صدمین اعدام با گردن زدن در سال جاری، به تهدیدی علیه همسایگانش تبدیل شده است».
انتهای پیام/ص
ادامه مطلب
براساس یکی از سندهای افشاشده علیه عربستان سعودی توسط سایت ویکی لیکس، ریاض قصد داشته ۱۰ میلیارد دلار هزینه کند تا آزادی حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر تضمین شود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، یکی از صدها هزار سند افشا شده از وزارت خارجه، کشور و دفاع عربستان توسط ارتش سایبری یمن که ماه می گذشته، یک نسخه از کل اسناد فاش شده را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد نشان داد، ریاض قصد داشته 10 میلیارد دلار هزینه کند تا آزادی حسنی مبارک دیکتاتور سابق مصر تضمین شود.
براساس این سند، ریاض در سال ۲۰۱۲ قصد داشته به اخوان المسلمین که در آن زمان در مصر بر سر قدرت بودند ۱۰ میلیارد دلار پرداخت کند تا حسنی مبارک از زندان آزاد شود. این سند همچنین از احتمال همکاری آمریکا با عربستان در این موضوع میگوید که البته هیچ سندی از این همکاری در دست نیست.
براساس این سند، محمد مرسی رئیس جمهور سابق و منتخب مردم مصر با این پیشنهاد مخالفت کرده است.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب