نماز در دین مبین اسلام یک فریضه کلیدی و حیاتی است هرچند نماز را به فرادا میتوان اقامه کرد اما از منظر آیات و روایات نماز یک فریضه اجتماعی است که کارکردهای خاص اجتماعی خود را دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، یاد خدا بهترین وسیله برای آرامش برای پاکی و برای داشتن اخلاص و وسیلهای برای خویشتن داری و کنترل هواهای نفسانی است و این یاد خدا جلوهای زیباتر و جامعتر از نمازهای یومیه در دین مبین اسلام ندارد. هر روز انسان پنج نوبت با خدای خود دیدار میکند. صبح پیش از آغاز فعالیت و طلوع خورشید با خدای خود عهد میبندد و در میانه روز و مشغلههای زندگی این عهد را تجدید میکند. هنگام غروب بار دیگر در یاد خدا روزش را مرور میکند و در نیمههای شب به حمد و ثنای پروردگارش مشغول میشود. بیدلیل نیست که نماز را ستون دین نامیدهاند چرا که بدون آن زنجیره اتصال عبد و رب از هم گسسته میشود.
نماز سبب میشود که انسان از گناهان دوری کرده و این تنها نماز است که به انسان در اوجی از نا امیدی قلبی سرشار از آرامش هدیه میکند و او را بر تکیه و توکل به دامان حضرت حق فرا میخواند. اما در دنیایی که فساد در آن در حال رواج است و غرب و غربی شدن الگوی برخی از جوانان شده است، بزرگداشت و اقامه نماز یک ضرورت حیاتی است. حفظ دین منوط به حفظ نماز است و حفظ نماز نیز منوط به حفظ اخلاص و دستیابی به اخلاص نیز راهی جز پرهیزکاری و تقوای الهی ندارد.
اما مسئله اینجاست که امر نماز در اسلام صرفا یک امر خصوصی و شخصی نیست بلکه دارای ابعاد اجتماعی است. دین مبین اسلام از ما اقامه نماز به جماعت را خواستار است و این یک پویش اجتماعی است که متاسفانه در سالهای اخیر مورد غفلت قرار گرفته است و اگر نماز هم جدی گرفته شود صرفا در بعد شخصی و فرادای آن است و نه نماز جماعت.
با این حال از آنجایی که بسیاری از مراجع و عالمان دینی و مذهبی در شهر قم حضور دارند باید سعی کرد تا الگویی دقیق از ترویج نماز در این شهر سامان بگیرد تا در سایر مناطق کشور نیز از آن بهره برداری شود. به اذعان مسئولان، شهر قم دارای 600 مسجد است که به طور مرتب نمازهای جماعت در آنها برگزار میشود اما تنها در 120 مسجد شهر مقدس قم نماز صبح اقامه میشود.
مظلومیتهای نماز جماعت در عرصه رسانهای
حجتالاسلام والمسلمین عزتالله باقری کارشناس مسایل دینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به اینکه نماز در دین مبین اسلام یک فریضه کلیدی و حیاتی است افزود: هرچند نماز را به فرادا میتوان اقامه کرد اما از منظر آیات و روایات نماز یک فریضه اجتماعی است که کارکردهای خاص اجتماعی خود را دارد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از تفاوتهای مهم دین اسلام و آئینهای مسیحیت و یا دیگر ادیان ابراهیمی تاکید بر فریضههای اجتماعی است ادامه داد: سکولاریسم غربی نیز تلاش دارد تا دین را یک امر شخصی جلوه دهد و بنیانهای جامعه را از پیوندهای دینی منفک سازد.
باقری با بیان اینکه گسترش فرهنگ نماز جماعت یکی از مهمترین راهکارهای حرکت به سوی جامعه دینی است افزود: از منظر اسلامی مسجد یک نهاد اجتماعی است که کارکردهای آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دارد و این نهاد نیز پیرامون فریضه واجب نماز است که شکل میگیرد.
این کارشناس مسایل دینی با تاکید بر اینکه متاسفانه در بحثهای رسانهای و فرهنگی جامعه تلاش اندکی بر ترویج نماز جماعت صورت میگیرد افزود: البته اصلا به دنبال مقایسه نیستم اما امروز برخی از مردم ما فرهنگ و بنیانهای قضاوتهای ارزشی خود را از شبکههای اجتماعی ودیعه میگیرند و جامعه به سوی انسانهای منفرد و منفک از پیوندهای اجتماعی حرکت میکند در حالی که در نگاه اسلامی اوج این ارتباطات و کنشهای اجتماعی در مسجد رقم میخورد.
قم باید جلوهگاه ترویج نماز باشد
حجتالاسلام والمسلمین محمد صادق صالحیمنش استاندار قم در خصوص ترویج نماز در این استان معتقد است: نقشی که آموزش و پرورش در بحث ترویج و تبلیغ نماز دارد بیش از سایر ادارات قابل اهمیتتر است.
وی از شیوه برگزاری نماز جماعت در ادارات قم ابراز خرسندی کرد و گفت: وضعیت برگزاری نماز در ادارات و نهادهای قم قابل تحسین است و اکثرا در تمام ادارات ظرفیت نمازخانهها هنگام اقامه نماز تکمیل میشود.
استاندار قم متذکر شد: بحث ترویج و اقامه نماز تنها در ادارات کافی نیست بلکه برای تبلیغ این امر مهم دین نیز باید به طراحی و ساخت المان مخصوص نماز برای نصب در میادین و خیابانهای شهر همت کرد.
وی در این خصوص همکاری ادارات و نهادها از جمله اداره ارشاد و شهرداری را خواستار شد و با تاکید بر اینکه قم از شهرهای مقدس است، گقت: در قم باید مسافران و زائران عینا جلوههای نماز را ببینند.
وی در خصوص فعالیتهایی که در امر ترویج نماز در قم انجام میشود گفت: طرحهای مناسب، مدون و قابل اجرایی در شورای اقامه نماز استان تصویب میشود تا شاهد ترویج فرهنگ نمازخوانی در آینده باشیم.
اما جایگاه حوزههای علمیه قم در ترویج نماز صرفا به این استان خلاصه نمیشود بلکه دایره و برد تصمیمات و برنامههای حوزههای علمیه تمام کشور را فرا میگیرد و خوشبختانه در این زمینه مبلغان حوزه عملکرد مناسبی داشتهاند و هرساله به ویژه در ماه مبارک رمضان برنامههای گستردهای برای ترویج نماز در کشور اجرایی میشود.
حضور مبلغان نماز در ایستگاههای مترو
حجتالاسلام اسماعیل ولیخانی مدیر واحد تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی نماز در همین زمینه به خبرنگار فارس گفت: به مناسبت ماه مبارک رمضان 20 نفر از کارشناسان نماز به تهران اعزام میشوند تا با حضور در هیئتهای مذهبی به اجرای برنامه، ارائه مشاوره و سخنرانی بپردازند.
وی ادامه داد: برخی دیگر از کارشناسان نیز در مکانهای دیگر از جمله مترو و ایستگاهها مستقر میشوند و آماده پاسخگویی به سئوالات دینی و شرعی هستند همچنین بحث پرسمان نماز را نیز برگزار میکنند.
مدیر واحد تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی نماز با بیان اینکه مبلغان در مناطق خاص و عشایری هم حضور مییابند ادامه داد: مبلغان با حضور در این مناطق به آموزش خواندن صحیح نماز و طهارت و مشاوره خانواده میپردازند.
وی مناطق خاص و عشایری را استانهای لرستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان دانست و هدف مبلغان را ترویج و گسترش فرهنگ نماز در این مناطق ذکر کرد.
بدون شک امروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی و حتی برخی بیماریهای روحی که در جامعه رواج یافته است به دلیل دوری از یاد خدا و انقطاع از ارکانهای جامعه دینی است. امروز جامعه ایرانی زیر سیل هجوم رسانههای بیگانه است که سعی دارند نوع خاصی از سکولاریسم را در ایران پیاده سازی کنند.
در این میان ترویج و احیا و اقامه نماز میتواند یک سد محکم در برابر این تهاجم فرهنگی گسترده باشد و این اوج ایستادگی در ترویج نماز جماعت روی میدهد. اما متاسفانه در حوزه رسانهای و تبلیغات کمترین توجهی به جذب جوانان به مساجد صورت میپذیرد و این ذهنیت پدید آمده است که خواندن نماز جماعت در مسجد صرفا مستحب ساده است که هر از چندگاهی باید انجام داد. اما دین اسلام سعی دارد تا جامعه اسلامی برنامه ریزیهای خود را مبتنی بر نماز و مسجد پایه ریزی کند و نهاد مسجد جلوهگاه حضور و ارتباط مسلمانان با هم باشد.
بدون شک شهر قم نیز با استفاده از ظرفیتهای حوزههای علمیه میتواند الگوی مناسبی از ترویج نماز جماعت را برای سایر مناطق پدید آورد که این امر نیازمند دقت نظر و انجام پروژههای علمی برای اتخاذ راهکارهای جذب بیشتر مردم به مساجد است.
******************
گزارش از سمیه رضایی
******************
انتهای پیام/2258/صا40
ادامه مطلب
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دشتی گفت: جشنواره تئاتر به زبان انگلیسی آذرماه در خورموج برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از دشتی، حمید زارعی صبح امروز در نشست با اعضای جشنواره تئاتر به زبان انگلیسی اظهار کرد: گستره این جشنواره استانی است که آذرماه برگزار میشود و تلاش ما این است جشنوارهای باکیفیت بالا برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نوآوری از مهمترین برنامههای امسال ماست و برگزاری این جشنواره نیز ابتکاری جدید است که میتواند در ترویج آموزش زبان انگلیسی مؤثر باشد.ورود زبانکده خوارزمی در برگزاری این جشنواره قابلتقدیر است و مشارکت بخش خصوصی در برنامههای فرهنگی ضروری است.
مسئول انجمن هنرهای نمایشی دشتی نیز گفت: جشنواره تئاتر به زبان انگلیسی رویدادی تازه و با اهمیت برای جامعه نمایشی و آموزشگاههای زبان است.
ابراهیم شاکری مطلق ادامه داد: بهزودی فراخوان این جشنواره در سطح استان منتشر خواهد شد و 27 و 28 آذرماه سال جاری این جشنواره در خورموج برگزار میشود.
مدیر آموزشگاه زبانکده خوارزمی خورموج نیز گفت: انگلیسی را میتوان «زبان گفتگو» نامید چون همه مردم جهان پذیرفتهاند که برای گفتوگو و ارتباط با همدیگر باید انگلیسی بیاموزند.
محمدجواد شیخیانی تصریح کرد: هنر بهترین وسیله برای معرفی و تبلیغ هر کالایی است و یکی از اهداف این جشنواره نیز انگیزهسازی برای یادگیری زبان انگلیسی است.
در ادامه ابراهیم شاکری مطلق مسئول انجمن هنرهای نمایشی دشتی بهعنوان دبیر اجرایی، محمدجواد شیخیانی مدیر زبانکده خوارزمی خورموج به عنوان دبیر علمی جشنواره و مرضیه بحرینی مسئول کمیتههای فرهنگی انتخاب شدند.
انتهای پیام/2255/مح/خ20
ادامه مطلب
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه طبس با توجه به اینکه طرح نشاط معنوی در بقاع متبرکه طبس اجرایی میشود، گفت: هماکنون ثبتنام از افراد انجام شده و از اوایل تیرماه امسال کلاسهای نشاط معنوی آغاز میشود.
حجتالاسلام محمد الهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در طبس اظهار کرد: باتوجه به فراوانی جمعیت جوان کشور و ضرورت توجه به این قشر و نظر به در پیش بودن ایام تعطیلات تابستان؛ برنامهریزی برای غنیسازی اوقات فراغت جوانان در اقصی نقاط کشور باید در اولویت فعالیتهای فرهنگی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: سازمان اوقاف و امورخیریه نیز به همین منظور در فضاهای معنوی آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه طرح تابستانی نشاط معنوی را پیشبینی کرده است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه طبس گفت: استفاده از ظرفیت طرح اوقات فراغت دانشآموزان در تعطیلات تابستان به منظور قطب فرهنگی کردن بقاع متبرکه از جمله اهداف مهم این طرح است.منظور از اجرای این طرح، برنامهریزی برنامههای فرهنگی، آموزشی و تفریحی در فضای معنوی امامزادگان با شور و نشاط جوانی است.
وی با اشاره به اینکه طرح نشاط معنوی در امامزاده سید محمد بن جعفر طیار ازمیغان، بقعه پیرحاجات، امامزاده زیدبن علی دیهوک طبس اجرایی میشود، افزود: هماکنون ثبتنام از افراد انجام شده و از اوایل تیر ماه کلاسهای نشاط معنوی آغاز میشود.
انتهای پیام/69029/خ10
ادامه مطلب
رئیس هیئت تنیس روی میز خراسان جنوبی گفت: مسابقات پینگپنگ قهرمانی «جام رمضان» شهرستان بیرجند در سه رده سنی برگزار و برترینها معرفی شدند.
علیرضا حمیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: در راستای شناسایی و پرورش استعدادهای ورزشی یک دوره مسابقات قهرمانی پینگپنگ «جام رمضان» شهرستان بیرجند برگزار شد.
وی افزود: در این مسابقات 48 ورزشکار و در سه رده سنی خردسال، نونهالان و نوجوانان در سالن سرحدی بیرجند با یکدیگر به رقابت پرداختند.
رئیس هیئت تنیس روی میز خراسان جنوبی با اشاره به رقابت 16 ورزشکار خردسال پینگپنگباز بیرجندی تصریح کرد: مصطفی طاهری بر سکوی نخست ایستاد، سید سپهر عندلیب نایب قهرمان شد، امیر محمد حجازیان و آرتین قاسمیانمقدم به طور مشترک رتبه سوم را از آن خود کردند.
حمیدی یادآور شد: در مسابقات پینگپنگ رده سنی نونهالان شهرستان بیرجند نیز 16 ورزشکار به صورت دو حذفی به رقابت پرداختند که پویا احراری قهرمان شد، حسین یعقوب در جایگاه دوم ایستاد، حمید رضا بهمنی و امیر رضا صادقی به طور مشترک مقام سوم را کسب کردند.
وی خاطرنشان کرد: در مسابقات پینگپنگ رده سنی نوجوانان بیرجندی نیز 16 ورزشکار به مصاف هم رفتند که علیرضا تهوری مقام نخست را از آن خود کرد، محمد جواد حشمتینیا نایب قهرمانی را کسب کرد، امیر علی چهکندینژاد و آرمین زمانیپور به طور مشترک رتبه سوم را بدست آوردند.
انتهای پیام/69014/خ20
ادامه مطلب
فرماندار کوهبنان گفت: برای تداوم فعالیت مراکز خیریه و بهرهگیری از مشارکتهای مردمی باید در بین خیران ایجاد انگیزه شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از کوهبنان، محمدرضا مهدلو صبح امروز در جلسه کارگروه مشارکتهای مردمی این شهرستان اظهار داشت: سنتهای حسنه و پسندیده فراوانی در دین مبین اسلام وارده شده که توجه و عمل کردن به آنها میتواند گرههای فراوانی را از جامعه اسلامی بگشاید.
فرماندار کوهبنان ادامه داد: یکی از این سنتهای حسنه بحث انفاق و بخشش است و این مهم پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی مورد توجه حضرت امام (ره) قرار گرفت که راهاندازی کمیته امداد و بهزیستی در همین راستا بود تا مردم بتوانند به بهترین شکل ممکن به همنوعان خود کمک کنند.
وی یادآور شد: هر جا حضور مردم بوده موفقیت و پیشرفت را شاهد بودیم که نمونه بارز آن را میتوان در دوران هشت ساله دفاع مقدس بیان کرد که در سایه وحدت و همدلی و بهره جستن از منویات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بسیاری از کارهای نشدنی به بهترین شکل ممکن انجام شد، لذا باید در راستای فعال کردن خیریهها از وجود مردم استفاده کرد.
مهدلو اظهار کرد: امروزه مردم سایر کشورها نیز با الگو گرفتن از دین اسلام در راستای راهاندازی خیریهها اقدام کردهاند و به جدیت در حال فعالیت هستند و در برخی موارد در کشورهای مختلف خدمات ارزندهای را انجام دادهاند.
وی ادامه داد: برای ادامه فعالیت مراکز خیریه و بهره جستن از مشارکتهای مردمی باید در بین خیران ایجاد انگیزه شود و شرایط به گونهای رقم بخورد که رضایت و اعتماد مردم و خیران فراهم شود.
فرماندار کوهبنان بیان داشت: هر چه دولت کار کند باز هم جای کار و خدمات برای مردم وجود دارد و باید با مدیریت معقول ضمن بهره جستن از کمکهای مردمی در راستای رفع مشکلات معلولان جامعه گام برداریم.
وی گفت: معلولیت محدودیت و ممنوعیت نیست، بلکه بسیاری از معلولان در عرصههای مختلف حضوری گسترده دارند و کارهای را انجام میدهند که افراد سالم قادر به انجام آنها نیستند.
فرج کریمپور رئیس اداره بهزیستی کوهبنان گفت: بهزیستی در حوزههای توانبخشی، پیشگیری و مشارکت فعالیت دارد، اما در حوزه توانبخشی بهدلیل بالابودن هزینههای خرید وسایل، کمک و مساعدت مردم ضروری به نظر میرسد.
وی ادامه داد: حمایت از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست، پرداخت هزینههای تحصیلی، جهیزیه، خرید و ساخت مسکن، اشتغال معلولان، کمک به خرید ویلچر، برگزاری اردوهای سیاحتی و زیارتی، تهیه و توزیع سبد کالا، برگزاری مسابقات مختلف فرهنگی، هنری، ورزشی و... همواره مد نظر بهزیستی شهرستان کوهبنان است.
رئیس اداره بهزیستی کوهبنان تاکید کرد: در حال حاضر طرحهای شکرانه، زنجیره امید و... در بهزیستی در حال اجرا است که در طرح زنجیره امید بیماران قلبی، ارتوپد و جراحی پلاستیک به مرکز خدمات در تهران معرفی و بهصورت رایگان تحت درمان قرار میگیرند.
انتهای پیام/80012/ک
ادامه مطلب
فرماندار عنبرآباد گفت: یک زن در روستای امیرآباد نظریان این شهرستان بر اثر صاعقه جان باخت.
محمد حجتیپور امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در عنبرآباد اظهار داشت: به دنبال بارندگیهای پراکنده روز گذشته و وقوع رعد و برق در مناطق مختلف شهرستان عنبرآباد، صاعقه جان یک نفر را گرفت.
فرماندار عنبرآباد بیان کرد: این زن از اهالی روستای امیرآباد نظریان بخش مرکزی این شهرستان بود که بر اثر برخورد صاعقه جان خود را از دست داد.
انتهای پیام/80005
ادامه مطلب
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری از راهاندازی 118 مهدکودک جدید در نقاط مختلف شهری و روستایی استان خبر داد.
محمد میرزاییخالص امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: با توجه به نیازسنجی صورت گرفته در استان 118 مهدکودک جدید مورد نیاز و تقاضای مردم در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری بوده که برای ایجاد آنها در سال جاری برنامهریزی لازم صورت گرفته است.
وی افزود: در همین راستا فراخوان تاسیس و راهاندازی مهدکودک با توجه به نیازسنجی صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته انجام شد و متقاضیان با ثبتنام و شرکت در آزمون کتبی مربوطه برای راهاندازی مهدکودک داوطلب شدند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: این تعداد مهدکودک در دست احداث شامل هشت مهد قرآنی شهری، 10 مهد کودک خصوصی و 100 روستا مهد در شهرستانهای 9گانه استان است.
وی افزود: در حال حاضر 324 مهدکودک اعم از مهدکودک خصوصی، قرآنی، خودکفا و روستامهد در نقاط مختلف جمعیتی استان با مجوز و تحت نظارت بهزیستی مشغول فعالیت هستند که این تعداد شامل 120 مهدکودک خصوصی، پنج مهدکودک خودکفا، 182 روستامهد و 17 مهد قرآنی است.
میرزاییخالص ادامه داد: دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در یکی از رشتههای روانشناسی، علوم تربیتی، مشاوره و علوم اجتماعی از جمله شرایط لازم برای تاسیس مهدکودک خصوصی شهری و دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر در یکی از رشتههای الهیات، معارف اسلامی و معارف قرآنی از جمله شرایط لازم برای تاسیس مهد قرآنی مطابق دستورالعملهای مربوطه از جمله دستورالعمل اجرایی ماده 26 قانون تنظیمبخشی از مقررات مالی دولت است.
به گفته وی، سابقه فعالیت آموزشی در مهدکودک، گذراندن دورههای آموزشی و دارا بودن مدرک تحصیلی مرتبط از دیگر شرایط تاسیس مهدکودک به شمار میرود.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری همچنین در خصوص شهریه مهدکودکها گفت: میزان شهریه و همچنین افزایش سالانه آن براساس شاخصهای بومی استان، نوع مهد اعم از شهری و روستایی، درجه مهدها و امکانات و شرایط ایجاد شده متفاوت است و هر ساله از طرف سازمان بهزیستی با مشارکت سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان پیشنهاد و تصویب میشود و معمولاً افزایش شهریه مهدکودکها مطابق نرخ تورم صورت میگیرد.
انتهای پیام/3145/ز30
ادامه مطلب
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس گفت: اصرار مجلس بر لغو تحریمها استراتژی واقعی نظام جمهوری اسلامی ایران است تا به دشمن کوچکترین باجی داده نشود.
حجتالاسلام حبیب برومند در گفتو گو با خبرنگار فارس در اردبیل، اظهار کرد: تیم مذاکرهکننده ما که مورد اعتماد و وثوق مقام معظم رهبری و ملت ایران است، هیچ وقت اجازه نمیدهند تا حق و حقوق ملت ایران ضایع شده و یا بدون توجه به این حقانیت عدهای بخواهند منافع خود را دنبال کنند.
وی به زیادهخواهیهای آمریکا و غرب در مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: در گام اول اصرار ما بر این است تا تحریمها با امضای توافق نهایی برداشته شده و به هیچ وجه نظارتهای غیرمعمول مورد قبول نیست و در نهایت توسعه فعالیتهای هستهای کشورمان نیز قرار نیست محدود شده و یا به چند مجموعه موجود خلاصه شود.
عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس به مصوبه مجلس در الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای اشاره کرد و افزود: قطعاً این مصوبه بستری را فراهم میآورد تا جمهوری اسلامی ایران قدرت واقعی خود را به نمایش گذاشته و توان چانهزنی نیز افزایش یابد.
برومند در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: عدهای تلاش میکنند تا به بهانههای مختلف و تقویت ارتباط با کشورهای اروپایی اجازه ندهند تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان از بین رفته و قدرت کشور ما در عرصه بینالمللی و دیپلماتیک ارتقا یابد.
وی اضافه کرد: همه باید در داخل کشور بر این باور باشیم که تیم مذاکرهکننده ما باید خط قرمزها را رعایت کرده و اجازه ندهد حقوقی از این ملت ضایع شود.
نماینده مردم پارسآباد و بیلهسوار در مجلس شورای اسلامی رفتارهای مستبدانه آمریکا را در مذاکرات هستهای ظالمانه و ناروا در حق ملت ایران توصیف کرد و ادامه داد: مجلس تمام تلاش خود را به کار گرفته تا با طرحهای حمایتی خود پشت دولت و تیم مذاکرهکننده در مسئله هستهای باشد.
انتهای پیام/62001/ل/ن20
ادامه مطلب
امام جمعه درمیان گفت: برداشتی که از مواضع صادق زیبا کلام میشود این است که وی در حوزه سیاست و حتی دیانت اسیر اندیشههای التقاطی شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حجتالاسلام و المسلمین علیرضا حسینی روز گذشته در نشست بصیرتی در ارتباط با اظهارات اخیر صادق زیبا کلام، اظهار کرد: از وقتی ماجرای مذاکرات کردستان در سال 58 را مطالعه کردم نگاهم به صادق زیباکلام عوض شد، قبلا وی را شخصی آزاداندیش، جسور و فکور میدانستم.
وی افزود: اما با بررسی نقشی که زیباکلام در مواجهه با کردهای شورشی ایفا کرد و تقابل وی با شهید مصطفی چمران درباره نوع رویارویی با شورشیهای کرد، به وی مشکوک شدم اما در حال حاضر به علت کسوت استادی وی در دانشگاه و سوابق به نسبت خوب مبارزاتی وی قبل از انقلاب همیشه برای او احترام هم قائل بودم.
امام جمعه درمیان بیان کرد: در هیچ زمانی از تاریخ اظهار نظر کودکانه زیباکلام در دانشگاه امام صادق (ع) مبنی بر به رسمیت شناختن اسرائیل فراموشم نمیشود.
حسینی بیان کرد: صادق زیباکلام فقط در صدد مطرح کردن خود است و البته این یک حق طبیعی برای وی به شمار میرود.
وی تصریح کرد: البته هنوز آنقدر اعتماد به صراحت و جسارت زیبا کلام وجود دارد که اگر روزی به آموزههای قرآن و اسلام باور نداشته باشد این موضوع را حداقل در لفافه بیان کند.
امام جمعه درمیان افزود: برداشت امروز از مواضع زیبا کلام این است که وی در حوزه سیاست و حتی دیانت اسیر اندیشههای التقاطی شده است و قرآن به دور از هرگونه غرض سیاسی و جناحی به صراحت میفرماید "ویلٌ لکلّ همزة لمزة" و یک ضربالمثل معروف نیز در فرهنگ ایرانی است که میگوید "از کوزه همان برون تراود که در اوست!"
حسینی ادامه داد: اخیراً محتوای کوزه وجودی صادق زیباکلام به گونهای شده که به تمسخر و توهین نسبت به محسن رضایی متوسل شده است.
وی سخنان زیباکلام در مورد محسن رضایی و لباس ایشان را خیالبافی عنوان کرد و افزود: با ادبیاتی از جنس زیبا کلام باید به او حق داد وقتی پس از این همه سال متفاوت ظاهر شدن و هنجارشکنی در گفتار و رفتار سیاسی هنوز نتوانسته جوایز به اصطلاح صلح و حقوق بشر، همانهایی که اسحاق رابین و شیرین عبادی دریافت کردند را تصاحب کند.
امام جمعه درمیان گفت: این موضوع برای زیباکلام به این معنا است که هنوز در حد و اندازهای نیست که اربابان سلطه و رسانهای غرب او را به حساب بیاورند.
حسینی یادآور شد: صادق زیباکلام شاید احساس میکند برای جبران کوچکی افکارش باید با بزرگان در بیفتد، که البته در اشتباه بزرگی است.
انتهای پیام/2248/م30/
ادامه مطلب
یک خانواده از شهرستان میاندورود استان مازندران بهمدت 37 سال زندگی مشترک با مارهای سمی را تجربه میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان میاندورود، داستان زندگی عجیب یک خانواده در روستایی واقع در عمق جنگلهای میاندورود در حالی تعجب بسیاری از اهالی روستا و برخی از مردم این منطقه را برانگیخته است که وی هنوز هم پس از 37 سال زندگی در کنار مارهای خطرناک، از آن بهعنوان یک خاطره جالب و البته رویدادی خطرناک در زندگی خود و خانوادهاش یاد میکند.
ماجرا از این قرار است که فردی به نام «بزرگ موسوینیا» از اهالی روستای وارمی در شهرستان میاندورود بهصورت روزانه و هفتگی مارهایی سمی را در حیاط و منزل روستایی خود مشاهده میکند که این روند با گذشت سالها به یک مساله عادی برای خانواده موسوینیا بدل شده است.
این مرد روستایی در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به ساخت منزل مسکونی خود در این حیاط در سال 1357، گفت: تقریباً از همان سال متوجه حضور غیرعادی مارها در حیاط خود شدم، در صورتی که پیش از آن، این ماجرا نبود.
موسوینیا به ظاهر شدن گروهی مارها در حیاط و ساختمان منزل خود اشاره کرد و ادامه داد: گاهی بهصورت روزانه این مارها را میبینیم ولی گاهی نیز ممکن است هر سه روز یکبار شاهد حرکت گروهی آنان باشیم، اما تداوم حضور آنها یک مسأله ثابت در تمام این سالها بوده است.
وی تعداد مارهای سمی ظاهرشده در حیاط و منزل روستایی خود را در هر بار مشاهده متفاوت اعلام و اظهار کرد: برخی اوقات تعداد این مارها 3 عدد است اما در برخی از روزها این تعداد به 8 تا 10 عدد نیز رسیده است که نزدیک به هم حرکت میکنند و نوعی حالت تدافعی و حمایتی نسبت به یکدیگر در رفتار آنها مشاهده میشود.
این کشاورز مازندرانی به سبک روستایی و سنتی منزل خود اشاره کرد و با ذکر یک خاطره جالب از ورود مار به داخل منزل، افزود: یک روز در اتاق پذیرایی به همراه خانواده در حال خوردن ناهار بودیم که بهصورت اتفاقی چشمم به سقف اتاق افتاد، در کمال ناباوری شاهد آویزان شدن یک مار از چوبهای سقف منزل شدم، خانوادهام سراسیمه از منزل خارج شدند و من بهتنهایی مجبور به مبارزه با این موجود مهاجم و خطرناک شدم که درنهایت بهسختی توانستم خطر وی را بهصورت موقتی دفع کنم.
موسوینیا به گردش روزانه مارها در حیاط منزل و استراحت شبانه آنها در مخفیگاه اشاره و بیان کرد: در این سالها تمام اهل خانوادهام و کسانی که به منزل من میآیند، روش رفتار با این حیوانات خطرناک را یاد گرفتهاند، اعضای خانواده من بلافاصله پس از دیدن مارها هیچ اقدامی نمیکنند تا این میهمانهای ناخوانده به گوشهای بخزند و از دیدگان محو شوند.
وی در پایان از تصمیم خود برای تغییر مکان زندگی پس از 37 سال سکونت در این حیاط خبر داد و خاطرنشان کرد: با وجود تنگناهای مالی در حال ساخت یک منزل در نقطهای دیگر به جز این حیاط هستم زیرا زندگی با این حیوانات بهدلیل افزایش تعداد آنها بسیار سخت شده است و از طرفی تصمیم گرفتهام با هدف بقای حیوانات وحشی و محیط زیست طبیعی خانوادهام را به نقطهای دیگر به دور از مارها ببرم.
انتهای پیام/86021/گ40/
ادامه مطلب