تداوم تظاهرات بحرینی‌ها به نشانه همبستگی با آیت‌الله عیسی قاسم

خبرگزاری فارس: تداوم تظاهرات بحرینی‌ها به نشانه همبستگی با آیت‌الله عیسی قاسم

مردم بحرین دیشب نیز در برخی نقاط این کشور به نشانه همبستگی با آیت‌الله عیسی قاسم رهبر شیعیان این کشور و زندانیان سیاسی تظاهرات کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ساکنان دو شهرک «دمستان» و «کرزکان» با برگزاری تظاهراتی در خیابان‌های این شهرک، لاستیک‌های خودروها را آتش زده و خیابان‌ها را مسدود کردند.

شبکه 14 فوریه گزارش داد که تظاهرات‌های مشابهی نیز به نشانه همبستگی با آیت‌الله عیسی قاسم و زندانیان سیاسی در شهرکان، ابوصیبع و الشاخوره برگزار شد.

دولت بحرین با سلب تابعیت و محاکمه آیت‌الله عیسی قاسم رهبر شیعیان و انقلابیون این کشور از ماه ژوئن سال گذشته میلادی (خرداد 1395) منطقه الدراز محل سکونت این عالم برجسته جهان اسلام را به محاصره امنیتی در آورده و وی را در بازداشت خانگی قرار داده است.

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0

خرازی: درباره برنامه موشکی ایران مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت

خبرگزاری فارس: خرازی: درباره برنامه موشکی ایران مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت

وزیر خارجه اسبق ایران مذاکره‌ای مشابه مذاکره هسته‌ای درباره برنامه‌ موشکی این کشور را رد کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «کمال خرازی» وزیر خارجه اسبق ایران در گفت‌وگو با روزنامه اتریشی اشتاندارد گفت که درباره (برنامه) موشکی ایران مذاکره‌ای صورت نخواهد گرفت.

کمال خرازی که به منظور شرکت در نشستی اروپایی به وین رفته همچنین با با «ولفگانگ شوسل» صدراعظم سابق و رئیس انجمن سیاست خارجی و سازمان ملل اتریش دیدار کرد.

وی درباره نقش کشورهای اروپایی در حمایت و تداوم توافق هسته‌ای ایران هم گفت که اگر آمریکا کنار گذاشته شود، شانس توافق به این بستگی دارد که اروپا چطور استقلال خود را حفظ می‌کنند و به مسئولیت‌های خود پایبند باقی بماند.

وزیر خارجه اسبق ایران گفت که تمامی طرف‌های دیگر امضا کننده توافق هسته‌ای تلاش می‌کنند که آمریکا در توافق باقی بماند.

وی درباره مذاکره درباره برنامه موشکی ایران هم گفت: «مذاکره دیگر و یا مذاکره تکمیلی در کار نخواهد بود.مسئله موشکی و توانایی ما در زمینه دفاع قابل مذاکره نیستند.»

این مقام ایرانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا می‌توان درباره نقش ایران در منطقه به ویژه در سوریه وارد مذاکره شد هم گفت: «درباره این مسایل هم نمی‌توان با ایران مذاکره کرد. نفوذ ایران در منطقه تاریخی است و وقتی که این کشور درکشوری دیگر حضور دارد، چنین اقدامی با خواست دولت محلی صورت می‌گیرد.»

انتهای‌پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

کمالوندی: مهر و موم‌ها در تاسیسات هسته‌ای موقت است

خبرگزاری فارس: کمالوندی: مهر و موم‌ها در تاسیسات هسته‌ای موقت است

سخنگوی سازمان انرژی اتمی عنوان کرد که مهر و موم بخش‌هایی از تأسیسات هسته‌ای کشورمان موقت و برای حسابداری مواد هسته‌ای است.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، بهروز کمالوندی سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی عنوان کرد که مهر و موم بخش‌هایی از تأسیسات هسته‌ای کشورمان موقت و برای حسابداری مواد هسته‌ای است.

کمالوندی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما درباره مصاحبه اخیر آمانو با شبکه سی‌بی‌اس آمریکا مبنی بر صدها هزار عکسبرداری و دو هزار پلمپ در بخش‌های مختلف هسته‌ای کشورمان گفت: بخشی از آماری که ارائه شد برای این است که طرف مقابل را متقاعد کند فعالیت‌های کشورمان تحت نظارت و شفاف است.

وی افزود: باید در نظر داشت به طور نمونه اگر چه تهیه صدها هزار عکس از مراکز هسته‌ای در ایران واقعیت است، اما اگر هر دوربین هر سه ثانیه یک قطعه عکس بگیرد، در طول روز 30 هزار قطعه عکس گرفته می‌شود، عکس ‌هایی که قرار نیست خارج شود بلکه در همان دوربین‌ها می‌ماند تا اگر روزی قرار باشد اتفاقی بیفتد به آن مراجعه کنند.

کمالوندی گفت: البته این مربوط به برجام هم نیست زیرا قبل از برجام نیز این عکسبرداری‌ها انجام می‌شد و نه در تأسیسات ما بلکه در تأسیسات همه دنیا وجود دارد و اتفاقاً یکی از علل فعال بودن هر تشکیلات هسته‌ای این است که دوربین در آنجا نصب است، چون اگر فعالیت نداشته باشد به دوربین هم نیاز ندارد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: درباره مهر و موم و پلمپ نیز همین طور است ، ما قبل از برجام نیز به علل پادمانی و به این علت که حسابرسی مواد تابع برخی قواعد است مهرهایی را خودمان با هماهنگی آژانس می‌زدیم تا به عنوان نمونه وقتی بخشی از مواد هسته‌ای از قسمتی به قسمت دیگر منتقل شود به محض انتقال آن مهر و موم‌ها برداشته می‌شود.

وی این اقدام را روندی عادی دانست و گفت: شاید اگر بگوییم 2 هزار مهر و موم در تأسیسات هسته‌ای ایران ممکن است وجود داشته باشد این تعداد در ژاپن می تواند 20 هزار مهر و موم باشد زیرا رفت و آمد مواد هسته‌ای حتماً تابع برخی قواعد است و باید این مهر و موم‌ها انجام شود.

کمالوندی افزود: مهر و موم در ایران مفهوم خاص خود را دارد یعنی بستن و تعطیل کردن، در حالی که در فعالیت‌های هسته‌ای وقتی می‌خواهند بخشی از مواد را به جای دیگر منتقل کنند آن را مهر و موم می‌کنند یا به عنوان نمونه وقتی کار در یک مخزن به اتمام برسد و مخزن پر شود آن را مهر و موم می‌کنند تا توسط آژانس اندازه‌گیری شود.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: بنابر این مهر و موم برخی تجهیزات، عکسبرداری، مراجعات و بازرسی‌ها مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای است.

وی افزود: آقای آمانو در مذاکرات اخیرش در تهران نیز اعلام کرد افراد جدیدی که آمده‌اند اطلاعات دقیقی از پادمان، پروتکل و برجام ندارند و او مجبور است برای آنان توضیحاتی بدهد تا متوجه شوند.

کمالوندی گفت: حتی اگر از برجام بیرون باشیم و حتی اگر پروتکل الحاقی را نیز اجرا نکنیم باز تعداد زیادی دوربین داریم که هر یک 30 تا 40 هزار عکس در روز می‌گیرند که با احتساب ده‌ها دوربین نصب شده، عکس‌های زیادی گرفته می‌شود، اما قرار نیست حتی یک عکس نیز بیرون برود.

وی افزود: مهر و موم‌ها نیز دائمی نیست بلکه موقت است و البته برای برخی تجهیزات ممکن است چون فعلاً با آن کار نمی‌کنیم خودمان ترجیح دهیم مهر و موم ها بماند مانند تجهیزات مربوط به فرآوری که خودمان برای اینکه خیالمان راحت باشد موقتاً مهر و موم آن را داریم.

کمالوندی اضافه کرد: بنابراین مهر و موم‌ها موقت و برای راستی آزمایی و حسابداری مواد هسته‌ای است و طبعاً این توضیحات آقای آمانو شاید برای یک فرد تازه کار است تا بتواند او را متقاعد کند که رژیم راستی آزمایی قوی اعمال و بر همه چیز نظارت می‌شود و تشخیص او این بوده است که بتواند طرف مقابل را که تجارب کافی ندارد، متقاعد کند.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اطلاعات محرمانه فعالیت های هسته ای کشورمان در آژانس منتقل نشده است اما طبعاً در این باره حساس هستیم.
کمالوندی درباره دیدارهای نامتعارف آمانو با مقامات آمریکا و نگرانی از درز اطلاعات محرمانه کشورمان افزود: دو موضوع متفاوت را باید از هم جدا کرد نخست، تبادل نظر و صحبت کردن که موضوعی عادی است.
درخصوص انتقال اطلاعات محرمانه تا جایی که می دانم چنین اتفاقی روی نداده است گرچه طبعاً حساسیم در عین حال نکته مهم این است که به طور کلی نه فقط آمانو که حتی افراد دیگر نیز که باشند، قدرت های بزرگ بر سازمان های بین المللی تأثیرگذارند بویژه آنکه بخش اعظم بودجه این سازمان ها را تأمین می کنند.
وی گفت: از طرف ما نیز آقایان عراقچی، صالحی و بنده نیز با آقای آمانو دیدار کرده ایم خود او نیز در سفرش به ایران به مجلس شورای اسلامی رفت و در دیدار با نمایندگان مجلس به پرسش های مختلف پاسخ داد بنابراین بخشی از موضوع، عادی است.
کمالوندی افزود: اما درخصوص انتقال اطلاعات محرمانه تا جایی که می دانم چنین اتفاقی روی نداده است گرچه طبعاً حساسیم در عین حال نکته مهم این است که به طور کلی نه فقط آمانو که حتی افراد دیگر نیز که باشند، قدرت های بزرگ بر سازمان های بین المللی تأثیرگذارند بویژه آنکه بخش اعظم بودجه این سازمان ها را تأمین می کنند.
وی اضافه کرد: به این علت همواره با نگاه بدبینانه به این موضوع می نگریم و مراقبت های لازم را داریم به هر حال در دنیایی زندگی می کنیم که بخش مهمی از سازمان های بین المللی تحت تأثیر قدرت ها هستند و نمونه اش را دیدیم که آمریکا با یونسکو چه کرد یا از پیمان بین المللی آب و هوا بیرون آمد.
کمالوندی ادامه داد: تلقی آمریکا این است که وقتی از یونسکو بیرون می آید و بخش اعظمی از بودجه این سازمان را نمی دهد، مجبور می شوند که از سیاست های واشنگتن تبعیت کنند کما اینکه درباره عربستان هم وقتی سازمان ملل می خواست نامش را جزو فهرست ناقضان حقوق کودک قرار دهد با تهدید به قطع بودجه، مواضع سازمان ملل را تغییر داد.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اینها بخشی از واقعیات دنیاست که باید مراقب باشیم و مراقبت لازم را نیز داریم و همه تلاش ما این است که این مناسبات تغییر کند و مواضع سازمان ها مستقل و عادلانه باشد. تلاش ایران در این مسیر این است که نظامات بین المللی در چارچوب منافع عمومی و رفع تبعیض عمل کنند.

*دیدار آمانو و هیلی
وی همچنین درباره دیدار پرسش برانگیز آمانو با هیلی گفت: آقای آمانو در دیدار اخیرش با مقامات کشورمان در تهران پس از ارائه گزارشی از مذاکراتش با موگرینی و مکرون توضیح داده بود که قرار است به ابوظبی و سپس به آمریکا برود تا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی و همزمان با برخی شخصیت های آمریکایی دیدار کند.
کمالوندی افزود: مدیرکل آژانس همچنین توضیح داده بود که در دیدارهایش چه خواهد گفت و تقریباً آنچه که ما شنیدیم موضوعاتی بود که انتظارش را داشتیم.
وی درباره اینکه چرا آمانو به عنوان مدیرکل نهادی مستقل و بین المللی به مقامات کاخ سفید گزارش می دهد، گفت: در اینکه رئیس سازمان مهم بین المللی باید برخی مشورت ها را با کشورهای عضو و نمایندگانشان داشته باشند تردیدی نیست که از این منظر موضوعی عادی است و عجیب نیست.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: البته اگر آقای آمانو قرار باشد در مذاکراتش موضوعات محرمانه را منتقل کند قطعاً اشکال دارد اما در این سفر و آن طور که قبل از سفرش به مقامات کشورمان توضیح داد که تلاشش این خواهد بود که طرف های مختلف را متوجه کند که برجام توافقی است که می تواند پایدار و به نفع همه باشد.
کمالوندی اضافه کرد: بر این اساس اگر آقای آمانو با هدف تقویت برجام مذاکره کرده باشد، دیدار و مذاکراتش عادی است.
وی همچنین درباره تأثیر اظهارات مکرر آمانو مبنی بر اعمال قویترین نظام راستی آزمایی بر فعالیت های هسته ای ایران و جنبه روانی آن بر افکار عمومی گفت: از دید ما وقتی از قویترین راستی آزمایی صحبت می شود مطالبه ما نیز افزایش می یابد.
کمالوندی افزود: ما برخی مقاطع زمانی را در برجام تعریف کردیم به عنوان نمونه پس از پنج سال قرار است تحریم های تسلیحاتی ما برداشته شود که اکنون دو سال آن گذشته است یا پس از هشت سال باید جمع بندی نهایی آژانس از فعالیت های هسته ای کشورمان ارائه شود که این می تواند زودتر انجام شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: وقتی آژانس اعلام می کند که قویترین نظام راستی آزمایی را در برنامه هسته ای ما اعمال می کند مطالبه ما نیز برای اینکه جمع بندی نهایی آژانس زودتر از هشت سال باشد افزایش می یابد بنابراین این وجه موضوع را نیز دست کم نگیریم که بسیار مهم است.
وی افزود: در دیدارهای مختلف با آمانو با استناد به اینکه تعداد بازرسی ها و راستی آزمایی در کشورمان در مقایسه با دیگر کشورها بیشتر است این مطالبه را از او داشتیم که باید جمع بندی نهایی آژانس زودتر ارائه شود که این سبب اعلام عادی بودن برنامه هسته ای کشورمان خواهد شد.
کمالوندی اضافه کرد: اکنون گزارش های ادواری آژانس درباره فعالیت های هسته ای کشورمان باید به شورای حکام و شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه شود اما پس از ارائه جمع بندی نهایی آژانس، گزارش های ادواری حذف و تحریم ها برداشته می شود.
وی ادامه داد: در این چارچوب همه اینها در گرو جمع بندی نهایی آژانس از فعالیت های هسته ای کشورمان و جمع بندی نهایی نیز در گرو همکاری با آژانس است و زمانی که خود آنان چنین موضوعی را اظهار می کنند برای ما نکته ای مطلوب تلقی می شود و نباید از آن برداشت منفی کرد.
معاون سازمان انرژی اتمی همچنین درباره تکرار ادعای آمانو مبنی بر ممکن بودن دسترسی آژانس به مراکز نظامی کشورمان گفت: دسترسی ها طبق پروتکل تعریفی دارد و ما در برجام فراتر از پروتکل نپذیرفته ایم.
کمالوندی افزود: آنچه در پروتکل آمده این است که دسترسی ها به دو دسته از اماکن می تواند ممکن شود نخست اماکنی که در آن مواد هسته ای باشد و دیگر، فعالیت هایی که در چرخه سوخت باشد ولو بدون مواد مانند ساخت سانتریفیوژها.
وی گفت: وقتی ما اطمینان کافی داریم که در تأسیسات نظامی مان هیچ مواد و فعالیتی وجود ندارد دلیلی نیست که بخواهند درخواست دسترسی داشته باشند گرچه آنان نیز تاکنون چنین درخواستی نداشته اند.
کمالوندی افزود: ممکن است طرف مقابل فرضی را مطرح کند که تقریباً یک در میلیون نیز قرار نیست اتفاق بیفتد و پیشاپیش برای موضوعی که قرار نیست اتفاق بیفتد پاسخی منفی از ما بگیرد و آن را به عنوان نشانه ای از نداشتن همکاری و صداقت ما به جامعه جهانی ارائه کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: باید مراقب این زیرکی های رسانه ای باشیم بویژه آنکه این صحبت ها مربوط به آمانو نیست. بلکه در قالب پرسش هایی منعکس می شود که به طور نمونه رویترز یا ای پی مطرح و او را مجبور می کنند که جمله ای در این باره بگوید.
وی افزود: در این موضوع از آقای آمانو می پرسند اگر با چنین وضعی مواجه شوید می خواهید دسترسی داشته باشید؟ با این حال پاسخ آقای آمانو به درستی این بوده که "آنچه برای ما اهمیت دارد این است که در جاهایی که فعالیت های هسته ای باشد درخواست دسترسی می کنیم".
کمالوندی گفت: بنابراین نباید پیشاپیش موضوعی را مطرح کنیم که اصلاً قرار نیست اتفاق بیفتد مانند اینکه به فرض یک در میلیون بخواهند اسنادی را ارائه بدهند و بگویند در فلان پادگان فعالیت هسته ای بوده است همچنان که یک بار در گذشته با چنین موضوعی در پارچین مواجه بودیم که پرونده اش بسته و موضوع حل و فصل شد.
معاون سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: بنابراین این حقه رسانه هایی مانند ای پی و رویترز است که باید خیلی مراقب باشیم زیرا ممکن است باز هم تکرار شود و پرسش مشخص رسانه های داخلی این باید باشد که آیا آژانس درخواستی برای دسترسی به مراکز نظامی ما داشته است؟ که طبعاً چنین درخواستی نداشته و بعید است چنین درخواستی را بخواهد داشته باشند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 20 آبان 1396  | 7:27 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

کاخ سفید خواستار احترام به حاکمیت لبنان شد

خبرگزاری فارس: کاخ سفید خواستار احترام به حاکمیت لبنان شد

کاخ‎سفید در بیانیه‏‎ای خواستار احترام گذاشتن به حاکمیت و استقلال لبنان شد و هرگونه تهدید علیه امنیت این کشور را رد کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، کاخ سفید در بیانیه‌‏ای اعلام کرد، هرگونه اقدامی را که از سوی نیروهای حزب الله در لبنان یا قدرت‏‎های خارجی صورت می‏‌گیرد؛ به گونه‎ای که امنیت این کشور را به مخاطره می‌اندازد، رد می‎کند.

کاخ سفید خواستار احترام گذاشتن به حاکمیت و استقلال لبنان شد و اعلام کرد که واشنگتن هرگونه تهدیدی را که به امنیت لبنان آسیب وارد کند، قویا رد می‏‌کند.

در ادامه بیانیه آمده است: سعد الحریری، شریک مورد اعتماد آمریکا در تقویت نهادهای لبنانی، مقابله با تروریسم و حفاظت از مهاجران است.

در این بیانیه تاکید شده است که آمریکا قویا بار دیگر تکرار می‎کند که ارتش و نیروهای امنیتی لبنان را به عنوان تنها نهادهای امنیتی و مشروع لبنان به رسمیت می شناسد.

«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز گذشته در پی بحران ایجاد شده در خاورمیانه، درباره استفاده از لبنان در جنگ‌های نیابتی منطقه هشدار داد.

وزیر امور خارجه آمریکا در این اولین واکنش علنی خود پس از استعفای جنجال‌برانگیز سعد الحریری، با طرح ادعاهایی واهی از ایران و پشتیبانی آن از حزب‌الله لبنان انتقاد کرد.

«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا بامداد شنبه ضمن مطرح کردن ادعاهای بی‌اساس علیه ایران، از «نیروهای خارجی» خواست لبنان را ترک کنند.

به نوشته فاکس‌نیوز، تیلرسون درباره تحولات اخیر لبنان گفت: «اوضاع را کاملاً به دقت زیر نظر داریم و از طرف‌های بیرونی می‌خواهیم وارد ماجرا نشوند.»

انتهای پیام/ح


ادامه مطلب
نظرات 0

«میشل عون» از عربستان خواست تا درباره علت ممانعت از بازگشت حریری توضیح دهد

خبرگزاری فارس: «میشل عون» از عربستان خواست تا درباره علت ممانعت از بازگشت حریری توضیح دهد

رئیس‎جمهور لبنان خواستار توضیحات دولت عربستان درباره دلایل ممانعت از بازگشت سعد الحریری به بیروت شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «میشل عون» رئیس جمهور لبنان از دولت عربستان خواست تا دلایل ممانعت از بازگشت سعد الحریری نخست وزیر مستعفی لبنان به بیروت را توضیح دهد.

به گزارش المیادین، رئیس جمهور لبنان افزود: بیروت نمی تواند قبول کند که نخست وزیر لبنان در شرابطی به سر ببرد که با توافقات بین المللی مغایرت دارد.

سعد الحریری روز جمعه گذشته استعفای خود را از عربستان اعلام کرد و همچنان در این کشور تحت اقامت اجباری در ریاض به سر می برد.

انتهای پیام/ح


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 20 آبان 1396  | 7:26 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

«مقتدی صدر» برای دیدار با نخست‌وزیر وارد کربلا شد

خبرگزاری فارس: «مقتدی صدر» برای دیدار با نخست‌وزیر وارد کربلا شد

رهبر جریان صدر عراق برای دیدار با نخست‌وزیر این کشور، وارد کربلای معلی شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مقتدی صدر» رهبر جریان صدر عراق، امروز وارد کربلای معلی شد تا با «حیدر العبادی» نخست‌وزیر که برای زیارت به این شهر سفر کرده است، دیدار کند.

به نوشته «اسکای پرس»، یک منبع آگاه در این‌باره گفت که قرار است رهبر جریان صدر درباره امور سیاسی و امنیتی کشور با نخست‌وزیر رایزنی کند.

انتهای پیام/غ


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 20 آبان 1396  | 7:26 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

منطقه «الرمانه» در غرب عراق آزاد شد

خبرگزاری فارس: منطقه «الرمانه» در غرب عراق آزاد شد

نیروهای عراقی توانستند منطقه «الرمانه» را در غرب استان الانبار از اشغال تروریست‌های داعش آزاد سازند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، نیروهای ارتش و عشایر الانبار عراق بعد از ظهر امروز توانستند، منطقه «الرمانه» در شهرستان القائم را به طور کامل به کنترل خود درآورند.

عملیات نیروهای عراقی برای آزادسازی مناطق «الرمانه» و «راوه» بعنوان آخرین مناطق تحت اشغال داعش پیش از ظهر امروز وارد عمل شدند.

ناحیه الرمانة در شمال رود فرات از توابع شهرستان «القائم» در غرب استان الانبار است که در سوم ماه جاری کاملا آزاد شد.

عملیات نیروهای ارتش و عشایر عراق برای آزادسازی منطقه «راوه» در جریان است.

انتهای پیام/د


ادامه مطلب
نظرات 0

قرارداد گازی ۴۳ میلیارد دلاری چین با آمریکا تا اجرایی شدن راه زیادی دارد

خبرگزاری فارس: قرارداد گازی ۴۳ میلیارد دلاری چین با آمریکا تا اجرایی شدن راه زیادی دارد

کارشناسان حوزه انرژی معتقدند قرارداد گازی ۴۳ میلیارد دلاری که روز پنجشنبه بین چین و آمریکا به صورت اولیه امضا شد، راه زیادی تا اجرایی شدن دارد.

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشاتودی، روز پنجشنبه دو کشور چین و آمریکا قرارداد اولیه صادرات LNG از آلاسکای آمریکا به چین به ارزش 43 میلیارد دلار را امضا کردند.

طبق این قرارداد که بین مقامات منطقه آلاسکا و شرکت سینوپک چین با حضور یک بانک چینی برای تأمین منابع مالی آن امضا شد، قرار است چین تأسیسات صادرات LNG در آلاسکا را ایجاد کرده و از سوی دیگر با ساخت یک خط لوله 1290 کیلومتری حامل‌های انرژی را از آلاسکا وارد کند.

هدف از اجرای این پروژه ایجاد خط لوله برای انتقال گاز به ساحل آلاسکا و صادرات آن به چین و دیگر کشورهای آسیایی است.

بنا به بیانیه منتشرشده در این رابطه که جزئیات مالی و توافقات بین دو کشور در آن نیامده است، توافق در این باره در سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به چین انجام شده است.

برخی کارشناسان بر این باورند که این قرارداد راه به جایی نخواهد برد.

به گفته جیسون فیر کارشناس ارشد مؤسسه POTEN&PARTNERS این گونه بیانیه‌ها چیزی است که پس از نشست‌های بزرگ اعلام می‌شود؛ شما واقعاً توانایی تأمین مالی و اجرای چنین پروژه‌هایی را ندارید مگر اینکه تمام تکه‌های پازل مورد نیاز برای اجرای این پروژه‌ها کنار هم قرار گیرند.

شرکت آلاسکا LNG که از سوی شرکت توسعه خطوط گازی آلاسکا حمایت می‌شود، قرار است یک خط لوله را از میادین جنوبی آلاسکا به ساحل غربی این منطقه بکشد که میادین گاز مربوطه 35 هزار میلیارد فوت مکعب گاز اثبات‌شده دارند.

قرار است فرماندار آلاسکا تا پایان سال آینده میلادی قرارداد نهایی در این باره را امضا کرده و اجرای این پروژه از سال 2019 آغاز شود.

لری پرسیلی یکی از مقامات گازی اسبق آلاسکا گفت: تنها اجرای خط لوله می‌تواند حدود یک میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

وی تأکید کرد: شرکت‌های بزرگی نظیر بریتیش پترلیوم، اگزون‌مبیل و کونوکو فیلیپس پیش‌تر تلاش کردند تا در پروژه ساخت این خط لوله ورود کنند اما سپس پا پس کشیدند.

وی معتقد است اگر شرکت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که در حال حاضر زمان مناسبی برای سرمایه‌گذاری برای ساخت چنین خط لوله‌ای نیست، چرا باید دولت‌ها این اقدام را انجام دهند.

وی معتقد است البته جواب این سوال را فرماندار آلاسکا داده است.

وی معتقد است شرکت‌ها جای دیگری برای سرمایه‌گذاری دارند اما دولت‌ها در ساخت این خط لوله منافع بیشتری را نسبت به شرکت‌ها دارند.

مارک بارتئو، مدیر مؤسسه انرژی دانشگاه میشیگان آمریکا معتقد است چین هم‌اکنون با مشکل آلودگی هوا مواجه بوده و قصد دارد با کاهش استفاده از ذغال‌سنگ و یافتن منابع گاز طبیعی، مشکل آلودگی هوا را حل کند.

این کارشناس حوزه انرژی گفت: چینی‌ها بر این باورند که با اتصال به آلاسکا به یک منبع گاز طولانی‌مدت و بزرگ دست پیدا کرده‌اند و احتمالاً این بزرگ‌ترین کاری است که آنها برای مقابله با مشکلات خود انجام داده‌اند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 20 آبان 1396  | 7:21 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

کشته شدن ۱۳ عامل انتحاری در غرب تکریت

خبرگزاری فارس: کشته شدن ۱۳ عامل انتحاری در غرب تکریت

عملیات امنیتی امروز نیروهای عراقی در غرب شهر تکریت واقع در شمال عراق به کشته شدن ۱۳ عامل انتحاری انجامید.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، نیروهای عراقی امروز عملیات امنیتی در غرب شهر تکریت واقع در شمال عراق انجام دادند.

پایگاه خبری قطری الرایه گزارش داد که در این عملیات امنیتی، 13 نفر از عوامل انتحاری از پای درآمدند.

این در حالی است که یک منبع امنیتی مستقر در استان صلاح الدین اعلام کرد که شش نفر از عناصر تروریستی داعش در غرب تکریت واقع در 170 کیلومتری شمال بغداد کشته شدند.

منبع امنیتی افزود: این تعداد از عناصر داعش روز شنبه در منطقه الجزیره واقع در غرب تکریت در عملیات نیروهای واکنش سریع در استان صلاح الدین کشته شدند.

انتهای پیام/ح


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : شنبه 20 آبان 1396  | 7:21 PM | نویسنده : مهدی گلشنی

نفتالی بنت: هدف بزرگتر محمد بن سلمان، ایران است

خبرگزاری فارس: نفتالی بنت: هدف بزرگتر محمد بن سلمان، ایران است

یک وزیر رژیم صهیونیستی در اظهار نظری گفت، اقدام‌های اخیر عربستان سعودی تقویت قدرت خود و هدف نهایی آن ایران است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «نفتالی بنت» وزیر آموزش و پرورش رژیم اسرائیل در مصاحبه با شبکه خبری «سی. ان .ان»  گفت: «به نظر می رسد که "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان در حال تقویت قدرت خود است و به تصویر بزرگتری که " ایران" است می‌نگرد.»

بنت در این مصاحبه ضمن ستایش از اقدام‌های اخیر عربستان در تصفیه حساب‌های داخلی اظهار داشت: «خاورمیانه، منطقه ما با آمریکا به شدت تفاوت دارد. در منطقه ما دموکراسی وجود ندارد و نیاز است تا رهبران ما با زور از صحنه خارج شوند.»

وی در ادامه مدعی شد که بازوهای(عوامل) ایران در حال گسترش هلال شیعه در عراق، سوریه و لبنان هستند.

بنیت ادامه داد: «اگر فلسطینیان کشور خود را در کرانه غربی تاسیس کنند، ایران نیز در این کشور نفوذ خواهد کرد. هدف جمهوری اسلامی تسلط بر سایر کشورهاست.»

وزیر آموزش و پروش اسرائیل با شاره به تلاش‌های دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای برقراری مذاکرات صلح فلسطین  با اسرائیل گفت: «همه برای صلح تلاش جدی دارند. ما نیز خواهان صلح هستیم.»

بنت با اشاره به استفاده ایران از حزب‌الله و دیگر نیروهای شیعه به عنوان نیروهای نیابتی در نبرد علیه سنی‌های خاورمیانه اظهار داشت: «هیچکس به دنبال جنگ نیست. ایران خود خسته از جنگ است. اما آن‌ها از این که نیروهای دیگران را به جنگ بفرستند تا بمیرند احساس راحتی می‌کنند، آن‌ها نمی‌خواهند که نیروهایشان کشته شود.»

وی در پاسخ به سئوالی درباره توافق هسته‌ای ایران و حمایت از کنار کشیدن از توافق هسته‌ای با رد آن افزود: «هدف اصلاح توافق است.»

انتهای پیام/م


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 34 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >