همکاریهای مرزی قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان افزایش مییابد
وزرای خارجه ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان در «سمرقند» با یکدیگر دیدار و بر همکاریهای مرزی بین این کشورها تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، وزرای خارجه ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان عصر روز گذشته در «سمرقند» با یکدیگر دیدار و بر همکاریهای مرزی بین این کشورها تاکید کردند.
در این دیدار «عبد العزیز کامل اف»، «غیرت عبد الرحمان اف» و «رشید مرداف» وزرای امور خارجه ازبکستان، قزاقستان و ترکمنستان توافق نامه نقطه اتصال مرز 3 کشور را امضا کردند..
مراسم امضای این توافق نامه در حاشیه همایش بین المللی «آسیای مرکزی؛ گذشته و آینده، همکاری برای توسعه و شکوفایی پایدار» در شهر سمرقند ازبکستان تحت حمایت سازمان ملل صورت گرفت.
همچنین در این دیدار وزرای خارجه ازبکستان و ترکمنستان گواهی نامه تصویب معاهده همکاری استراتژیک بین 2 کشور را اعطا کردند.
این سند در تاریخ 6 مارس سال جاری در عشق آباد در چارچوب سفر رئیس جمهور ازبکستان به ترکمنستان امضا و پس از آن به تصویب پارلمان های 2 کشور رسید.
انتهای پیام/.
ادامه مطلب
«ولید جنبلاط» خواستار بازگشت سعد الحریری به لبنان شد
رئیس حزب «سوسیال ترقی خواه» لبنان اعلام کرد، اکنون زمان آن رسیده است که سعد الحریری به کشورش بازگردد و با وی درباره ادامه مسیر سازندگی و امنیت کشور توافق شود تا جایگزینی برای وی تعریف نشود.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از النشره، «ولید الجنبلاط» رئیس حزب سوسیال ترقیخواه لبنان در صفحه توئیتر خود نوشت که « که یک هفته از اقامت اجباری یا غیر اجباری سعد الحریری می گذرد و اکنون زمان آن فرا رسیده است که وی از عربستان به لبنان بازگردد و با تکمیل مسیر سازندگی و امنیت کشور موافقت کند تا جایگزینی برای وی تعریف نشود.»
سعد الحریری نخست وزیر مستعفی لبنان جمعه گذشته پس از دیدار با علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین الملل مقام معظم انقلاب اسلامی ایران در بیروت، عازم عربستان سعودی شد و یک روز بعد(شنبه)، به طور ناگهانی استعفای خود را از طریق شبکه سعودی العربیه اعلام کرد.
سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان هم یکشنبه گذشته در نطقی تلویزیونی تاکید کرد که دلیلی در داخل لبنان برای استعفای حریری وجود نداشته، بلکه وی به دیکته سعودیها استعفا داده است.
انتهای پیام/ح
ادامه مطلب
ظریف: نمیتوان با صرف صدها میلیارد دلار امنیت را خرید و با کشتی وارد کشور کرد
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه امروزه نمیتوان با صرف صدها میلیارد دلار امنیت را خرید و با کشتی وارد کشور کرد، گفت: عصر امنیت یکجانبه و برج عاج نشینی و امنیت با تکیه بر قدرت نظامی، مدتهاست به پایان رسیده است.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز (جمعه) طی سخنانی در همایش بینالمللی امنیت و توسعه پایدار در آسیای مرکزی که امروز در سمرقند ازبکستان آغاز به کار کرد، ضمن قدردانی از مهماننوازی دولت ازبکستان، عنوان کرد: شهر زیبای سمرقند، همواره حلقه وصل اقوام و جوامع مختلف فارس و ازبک و تاجیک و چهار راه اتصال و ارتباط شرق و غرب از طریق جاده ابریشم بوده و کانون تمدنی در حوزه تاریخی و فرهنگی آسیای کهن به شمار رفته و مشاهیر و ادبا و شعرا و دانشمندان این خطه نقش بسزایی در علم، هنر و فرهنگ و شکل گیری تمدن بشری ایفا کردهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه امنیت در جهان به هم پیوسته کنونی، محدود و منحصر به ابعاد نظامی نیست و مقولهای چند وجهی، درهم تنیده و فراگیر است، عنوان کرد: امروزه نمیتوان با صرف صدها میلیارد دلار امنیت را خرید و با کشتی وارد کشور کرد. تجاری سازی امنیت، مقوله و معامله تازهای است که برخی قدرتهای جهانی و فرامنطقه ای وارد ادبیات سیاسی کردهاند و تاسف آور اینکه مشتریان خوبی هم در این معامله دلار در برابر امنیت یافتهاند.
ظریف اضافه کرد: امروز امنیت مقولهای پیوسته و متقابل است که در آن امنیت یکی در گرو امنیت دیگری است. عصر امنیت یکجانبه و برج عاج نشینی و امنیت با تکیه بر قدرت نظامی، مدتهاست به پایان رسیده است و این درسی است که قدرتهای مداخلهگر فرامنطقهای و کشورهایی که درصدد ایجاد ناامنی و تهدید امنیت دیگران برای رسیدن به امنیت موهوم خود هستند؛ به خوبی در پس قضایای عراق و سوریه و یمن و افغانستان آموختهاند.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی کشور گفت: امروز برای رسیدن امنیت، باید با تکیه بر مردم به عنوان مهمترین مولفه امنیت یک کشور، به امنیتی درون زا رسید و سپس در تعاملی سازنده و هم افزایی با همسایگان به امنیتی پایدار و دسته جمعی دست یافت.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از زمان استقلال جمهوریهای آسیای مرکزی همواره در برقراری روابطی دوستانه، برادرانه و متوازن مبتنی بر اصول احترام متقابل و منافع مشترک پیشگام بوده است. راهبرد جمهوری اسلامی ایران بر توسعه و تقویت همکاریها در حوزههای مختلف، تلاش در جهت استقرار و استمرار صلح و ثبات و آرامش در منطقه، همگرایی و همکاری در قالب نهادهای منطقهای و سازمانهای بینالمللی استوار است.
ظریف بیان کرد: ما همواره امنیت و ثبات همسایگان و حوزههای همجوار را امنیت و ثبات خود تلقی کرده و کمک به حل اختلافات و تنشها و همکاریهای دوجانبه امنیتی برای مقابله با تهدیدات مشترک تروریسم تکفیری، افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی از مهمترین وجوه مشارکت فعال و موثر جمهوری اسلامی ایران در تقویت و تحکیم ثبات و امنیت در منطقه آسیای مرکزی بوده است.
وی افزود: مقابله موثر با افراط گرایی و تروریسم تکفیری، که تهدیدی جدی علیه امنیت و ثبات منطقه غرب آسیا، آسیای مرکزی و قفقاز، شبه قاره هند و حتی مناطق شمال آفریقا و آسیای جنوب شرقی محسوب میشود، نیازمند همفکری، هم افزایی و همکاری و تعامل فراگیر و همه جانبه کشورهای منطقه است. مهمتر از مقابله نظامی، بررسی ریشههای شکلگیری این جریانات ضداسلامی و شناسایی منابع مالی و حامیان سیاسی و خاستگاه ایدئولوژیک تفکرتروریسم تکفیری لازمه و پیش شرط مبارزه موثر و قاطع با ریشههای تروریسم و افراط گری است.
ظریف ادامه داد: قطعنامه مجمع عمومی ملل متحد پیرامون «جهان علیه خشونت و افراط گری» ( WAVE ) در اجرای ابتکار پیشنهادی آقای روحانی در سال 2013، میتواند چارچوب جهانی مناسبی را برای همکاریهای دسته جمعی در منطقه آسیای مرکزی فراهم کند.
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه سخنانش در این همایش بیان کرد: اعلام منطقه عاری از سلاحهای هستهای در منطقه آسیای مرکزی، اقدامی مبتنی بر درک صحیح از امنیت است. جمهوری اسلامی ایران نه تنها به لحاظ دینی و اعتقادی مخالف ساخت، تولید و کاربرد چنین سلاحهایی است بلکه به طور جدی معتقد است این سلاحها خود ثباتزدا و امنیتبرانداز هستند و باید از صحنه گیتی برچیده شوند.
وی گفت: ایران از سال 1974 پیشنهاد ایجاد منطقه عاری از سلاحهای هستهای و کشتار جمعی در خاورمیانه را پیگیری کرده که به دلیل سیاستهای تجاوزکارانه و برتریجویانه رژیم صهیونیستی در کسب سلاحهای هسته ای و حمایت آمریکا از این رژیم به نتیجه نرسیده است.
ظریف افزود: ما با دستیابی به توافق هستهای و عمل به تمامی تعهدات خود وفق برجام، در صحنه عمل نیز پایبندی خویش را به اصل عدم اشاعه و خلع سلاح هستهای به اثبات رساندیم.
وزیر خارجه ایران خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در 25 سال اخیر تلاش کرده تا نقش و سهم مناسبی در گسترش همکاریهای اقتصادی در آسیای مرکزی در عرصههای مختلف تجاری، انرژی، سرمایه گذاری و همکاریهای بانکی و مالی، و همچنین اجرای طرحهای عمرانی و سازندگی ایفا کند.
وی افزود: بخش خصوصی ایران دهها طرح توسعهای در زمینههای سد و نیروگاه برقآبی، جاده و راه آهن، اکتشاف معادن و واحدهای صنعتی را به اجرا درآورده است. ما همچنین زیرساختهای خود در بخش حمل و نقل زمینی و ریلی و ظرفیتهای ترانزیتی خود را در اختیارکشورهای منطقه قرار دادهایم.
ظریف بار دیگر تأکید کرد که سیاست تعامل فعال و همهجانبه با همسایگان اولویت اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و افزود: ما از رویکرد جمهوریهای آسیای مرکزی برای افزایش همکاریهای منطقهای و سیاست خردمندانه دولت ازبکستان دراولویت دادن به تقویت مناسبات با منطقه استقبال میکنیم.
وی در پایان بار دیگر از میزبانی و مهمان نوازی گرم دولت ازبکستان و مسئولان برگزارکننده این کنفرانس تشکر کرد و گفت: امیدوارم با گسترش و تحکیم تعامل و همکاری، شاهد توسعه و تعمیم صلح و ثبات و امنیت در منطقه آسیای مرکزی باشیم.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رایزنی وزیران خارجه کویت و قطر درباره بحران شورای همکاری خلیجفارس
وزیر خارجه قطر در سفر رسمی به کویت با همتای کویتی خود دیدار و درباره بحران به وجود آمده در شورای همکاری خلیجفارس گفتوگو کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر روز پنجشنبه (دیروز) با «صباح خالد الحمد الصباح» همتای کویتی خود دیدار کرد.
دو طرف در این دیدار به بررسی پارهای از موضوعات مربوط به بحران به وجود آمده در شورای همکاری خلیجفارس پرداختند.
خبرگزاری قطر (قنا) با اعلام این خبر افزود که وزیران خارجه کویت و قطر روابط دوجانبه و راهکارهای تقویت و توسعه همکاریها و تحولات منطقه را بررسی کردند.
در این دیدار همچنین «خالد الجارالله» معاون وزیر خارجه کویت و تعدادی از مسئولان ارشد وزارت خارجه این کشور حضور داشتند.
دیدار وزیران خارجه کویت و قطر در حالی است که چهار کشور عربی اعم از عربستان، مصر، بحرین و امارات از حدود 5 ماه قبل به بهانه حمایت قطر از تروریسم، روابط خود با این کشور را قطع کردهاند و امیر کویت در تلاش است تا با میانجیگری خود این بحران را حل نماید.
انتهای پیام/ح
ادامه مطلب
دیدار ولیعهد سعودی با رئیس جمهوری فرانسه در ریاض
ولیعهد سعودی و رئیسجمهوری فرانسه دیشب ضمن دیدار با یکدیگر در ریاض، درباره مسائل منطقهای از جمله یمن و لبنان گفتوگو کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، دفتر ریاست جمهوری فرانسه با صدور بیانیهای پس از دیدار امانوئل ماکرون و محمد بن سلمان در ریاض اعلام کرد که در نخستین گفتوگوی مستقیم بین دو طرف به مسایل منطقه ای از جمله یمن و لبنان و «ضمانت حفاظت از امنیت منطقه» و همچنین «اوضاع لبنان پس از استعفای سعد الحریری» پرداخته شد.
به گزارش رویترز، در این بیانیه اشاره نشده است که «آیا ماکرون با حریری هم دیدار و یا گفتوگویی داشته است.»
خبرگزاری دولتی عربستان «واس» هم درباره دیدار دو طرف سعودی و فرانسوی گزارش داد که ولی عهد سعودی با رئیس جمهور فرانسه در خصوص «روابط سعودی فرانسوی و همکاری استراتژیک دو کشور و فرصت ها برای ادامه گسترش همکاری دوجانبه بر اساس چشم انداز 2030» رایزنی کرد.
خبرگزاری واس به نقل از ماکرون خبر داد که وی هدف قرار دادن موشک از یمن به شهر ریاض را محکوم کرده است.
انتهای پیام/ح
ادامه مطلب
پاریس: گمان نمیکنیم الحریری در بازداشت عربستان باشد
وزیر خارجه فرانسه احتمال اینکه نخستوزیر مستعفی لبنان اکنون در بازداشت عربستان باشد را رد کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه امروز (جمعه) گفت که گمان نمیکند «سعد الحریری» نخست وزیر مستعفی لبنان اکنون در بازداشت عربستان بوده و محدودیت عبور و مرور داشته باشد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» لودریان طی مصاحبه با «رادیو 1 اروپا» گفت: «تا جایی که میدانم، بله گمان میکنم او آزادی جابهجایی داشته و البته مهم است که انتخابهای او به اختیار خودش باشد.»
روز پنجشنبه سفیر فرانسه در عربستان با الحریری دیدار داشته و همچنین شب گذشته «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه به ریاض سفر کرد. هنوز معلوم نیست ماکرون ارتباطی با الحریری برقرار کرده باشد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
«میرضیایف»: ائتلاف رهبران آسیای مرکزی ایجاد شود
رئیسجمهور ازبکستان در حاشیه همایش بینالمللی آسیای مرکزی در سمرقند گفت: ائتلاف رهبران کشورهای آسیای مرکزی ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور ازبکستان در حاشیه همایش بین المللی آسیای مرکزی در سمرقند گفت: ائتلاف رهبران کشورهای آسیای مرکزی تاسیس شود.
رئیس جمهور ازبکستان در این زمینه افزود: امروز بایستی به همکاریهای بین منطقه ای کشورهای آسیای مرکزی توجه خاص صورت گیرد.
میرضیایف ادامه داد: از این رو، پیشنهاد می کنم که ائتلاف رهبران، یعنی رهبران منطقه و محافل تجاری کشورهای آسیای مرکزی تاسیس شود.
وی در ادامه تصریح کرد: تجربه نشان داده است که ما وقتی با رهبران مناطق و محافل تجاری گفتوگوی مستقیم برگزار میکنیم، نتیجه آن بسیار مطلوب است.
به گفته میرضیایف، این مکانیسم اقتدار ذهنی و سرمایه گذاری منطقه را فرا گرفته و باعث توسعه تمام آسیای مرکزی خواهد شد.
میرضیایف ادامه داد: از ابتدای سال جاری تبادل کالا میان ازبکستان و کشورهای منطقه به طور میانگین 20 درصد افزایش یافته است.
بنا به گزارش کارشناسان سازمان ملل، همکاری مفید کشورهای آسیای مرکزی میتواند در 10 سال آینده تولید محصولات داخلی منطقه را حداقل 2 برابر افزایش دهد.
در نشست سمرقند وزرای خارجه کشورهای آسیای مرکزی، رهبران سازمان های بین المللی از جمله اتحادیه اروپا، سازمان امنیت و همکاری اروپا، سازمان همکاری شانگهای، کشورهای همسود، نمایندگان سفارتخانه های مقیم تاشکند، کارشناسان و روزنامه نگار در مجموع 500 نفر حضور دارند.
انتهای پیام/.
ادامه مطلب
نخستوزیر سابق لبنان: در کنار «سعد الحریری» هستیم
«تمام سلام» نخستوزیر سابق لبنان با بیان اینکه در هر شرایطی در کنار سعد الحریری هستیم ابراز امیدواری کرد که بحران به وجود آمده موجب وحدت بیشتر لبنانیها شود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «تمام سلام» نخستوزیر سابق لبنان در خصوص وضعیت پیش آمده برای «سعد الحریری» نخستوزیر مستعفی لبنان که در عربستان به سر میبرد و احتمال بازداشت وی قوت گرفته است؛ گفت: باید صبر کنیم تا تمامی احتمالات را بررسی کنیم.
به گزارش شبکه المنار، وی افزود: ما در هر شرایطی در کنار سعد الحریری هستیم و امیدواریم تا این بحران موجب وحدت بیشتر در لبنان شود.
تمام سلام در ادامه گفت: مسئولیت ما در این شرایط این است که از جنجال بیشتر دوری کنیم و نیاز به صبر و آرامش داریم.
پیش از وی نیز «میشل عون» رئیسجمهور لبنان، در دیدار با سفرای خارجی از وضعیت «سعد الحریری» نخستوزیری مستعفی این کشور در عربستان ابراز نگرانی کرد و گفت: ما منتظر بازگشت وی جهت اطمینان از دلایل استعفای وی هستیم.
پس از سفر سعد الحریری به عربستان و استعفای عجیب و نا به هنگام وی از ریاض، احتمال بازداشت و استعفای اجباری وی هر لحظه قوت میگیرد.
ادامه مطلب
آلمان: مدرکی دال بر بازداشت «الحریری» در عربستان نداریم
مقامات آلمانی با بیان اینکه مدرکی دال بر تحت بازداشت بودن نخست وزیر مستعفی لبنان در عربستان ندارند، با ادعاهای ریاض علیه ایران همراهی کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، دولت آلمان امروز (جمعه) گفت هیچ مدرکی دال بر اینکه «سعد الحریری» نخست وزیر مستعفی لبنان در عربستان بازداشت شده باشد، وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز» یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان تاکید کرد: «ما هیچ مدرکی نداریم که نشان دهد الحریری در ریاض بازداشت است و گمان میکنیم که خودش تصمیم میگیرد کجا برود.»
یک سخنگوی دولت آلمان نیز با جانبداری از ادعاهای عربستان سعودی علیه ایران، گفت برلین هم نگرانیهای ریاض درباره دخالت ایران در یمن، حمایتش از بشار اسد رئیس جمهور سوریه و گروه حزبالله را دارد.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
آغاز همایش بینالمللی «آسیای مرکزی؛ گذشته و آینده» در سمرقند به روایت تصویر
همایش بین المللی «آسیای مرکزی؛ گذشته و آینده، همکاری برای توسعه و شکوفایی پایدار» در سمرقند ازبکستان با حضور مقامات کشورهای منطقه و سازمانهای بین المللی آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، همایش بین المللی «آسیای مرکزی؛ گذشته و آینده، همکاری برای توسعه و شکوفایی پایدار» امروز در سمرقند ازبکستان با حضور مقامات کشورهای منطقه و سازمانهای بین المللی آغاز شد.
«شوکت میرضیایف» در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: حل و فصل مسائل روز آسیای مرکزی را میتوان تنها از طریق مذاکره بین کشورهای منطقه حلو فصل کرد.
رئیس جمهور ازبکستان افزود: این امر مستلزم دیدارهای مستمر و رایزنی روسای جمهور منطقه امکان پذیر است.
وی در این همایش پیشنهاد کرد که سالانه دیدارهای روسای جمهور کشورهای آسیای مرکزی برگزار شود.
«شوکت میرضیایف» خاطرنشان کرد: در حال حاضر منطقه آسیای مرکزی از هر زمان دیگری نیازمند گفت وگو در مورد مسائل مختلف است و این مهم بدون همکاری مستمر رخ نخواهد داد.
در ادامه این همایش «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وزرای امور خارجه کشورهای آسیای مرکزی و دیگر شرکت کنندگان ضمن سخنرانی بر حفظ امنیت و ثبات در منطقه و در افغانستان و گسترش بیش از پیش همکاری های متقابل در این زمینه تاکید کردند.
انتهای پیام/ .
ادامه مطلب