مقتدا صدر با انتشار یک عکس خبر ترورش را تکذیب کرد
رهبر جریان صدر عراق در پی انتشار خبری درباره ترورش، با انتشار عکسی از خود، به این شایعه پایان داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، تنها چند ساعت پس از انتشار شایعاتی درباره ترور «مقتدا صدر» رهبر جریان صدر، وی با انتشار یک عکس از خود، این خبر را تکذیب کرد.
به نوشته پایگاه خبری «اسکای پرس»، مقتدا صدر در این عکس یک لباس سنتی عربی به تن دارد و در حال تماشای خبر خروج نیروهای نظامی روسیه از سوریه از تلویزیون است. در این تصویر یک ساعت نیز بر روی دیوار قرار دارد که نشان دهنده زمان عکس مذکور است.
علاوه بر این، شیخ «صلاح العبیدی» از اعضای این جریان نیز، ترور مقتدا صدر را تکذیب کرد و این اقدام را در راستای هدف قرار دادن طرح اصلاحاتی وی دانست.
این در حالی است که برخی پایگاههای خبری از جمله «الجدید» لبنان خبر ترور مقتدا صدر و دو همراهش را منتشر کردهاند و نوشتهاند که وی و دو همراهش به دلیل انفجار بمب جاسازی شده در خودرویشان، کشته شدهاند.
از سوی دیگر، «حاکم الزاملی» رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق یکشنبه گذشته اعلام کرد که جمعه پیش، اقدام برای ترور مقتدا صدر ناکام مانده است.
انتهای پیام/غ
ادامه مطلب
هاموند از خروج نیروهای روسی از سوریه استقبال کرد
وزیر خارجه انگلیس از تصمیم رئیسجمهور روسیه مبنی بر خروج بخشی از نیروهای این کشور از سوریه استقبال کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس،«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس از خروج بخشی از نیروهای روسی از سوریه استقبال کرد.
خبرگزاری «تاس» با اعلام این خبر به نقل از هاموند نوشت: «روسیه اعلام کرد که بخش زیادی از نیروهای هوایی خود را از سوریه خارج میکند و این نشانی مثبت برای آینده سوریه است.اگر این اقدام به انتقال قدرت در دمشق منتهی شود.»
هاموند همچنین در شبکه توییتر نوشت: «اقدام روسیه اگر به انتقال قدرت و ادامه آتشبس منتهی شود،میتواند در جهت مثبت تلقی شود.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه شب گذشته در یک جلسه با وزیر دفاع این کشور دستور خروج بخشی از نیروهای روسیه از خاک سوریه را صادر کرد.
پوتین همچنین گفت: « بخش بزرگی از اهداف نظامی ما در سوریه حاصل شده است. وی به وزارت خارجه روسیه هم سفارش کرده است که نقش خود را در فرایند صلح سوریه افزایش بدهد.»
رئیسجمهور روسیه همچنین اعلام کرده است که سامانه موشکی جدیدی را در سوریه ایجاد خواهیم کرد که موشکهای اس۴۰۰ را نیز در خود جای دارد.
انتهایپیام/
ادامه مطلب
اوباما: مردم ونزوئلا هرچه زودتر یک دولت قانونی انتخاب کنند
رسانه ونزوئلایی «تلهسور» گزارش داد: رئیسجمهور آمریکا خواستار انتخاب هر چه سریعتر یک دولت قانونی توسط مردم ونزوئلا شده است.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تلهسور»، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا روز گذشته در مصاحبه با شبکه «سی ان ان» اعلام کرد: من ترجیح میدهم که ونزوئلاییها هرچه سریعتر دست به انتخاب دولتی قانونی بزنند زیرا گمان میکنم که این اتفاق برای همه بهتر باشد.
وی در این رابطه عنوان کرد: امیدوارم که مردم ونزوئلا بتوانند هرچه زودتر دولتی را انتخاب کنند که به مشروعیت آن اعتماد داشته باشند و این دولت نیز بتواند سیاستهای اقتصادی لازم در این کشور را به کار گیرد؛ من گمان میکنم که این اتفاق برای همگی ما بهتر باشد.
«اوباما» در ادامه به ابراز نگرانی از بحران اقتصادی فعلی در ونزوئلا پرداخت و تصریح کرد: انتخاب یک دولت قانونی به بهبود وضعیت سیاسی ونزوئلا که پس از درگذشت «هوگو چاوز» رئیسجمهور فقید این کشور به تشنج کشیده شده است نیز کمک خواهد کرد.
رئیسجمهور آمریکا این اظهارات را چند روز پس از تمدید حکم اجرایی این کشور علیه ونزوئلا به زبان آورد؛ حکم اجرایی که در آن از ونزوئلا به عنوان تهدیدی فوقالعاده و غیرعادی علیه امنیت ملی آمریکا یاد میشود.
تمدید حکم اجرایی آمریکا علیه ونزوئلا انتقاد شدید مقامات «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا را برانگیخته و برگزاری تظاهراتهای اعتراض آمیز متعددی را در سراسر این کشور آمریکای جنوبی به دنبال داشته است.
پیشبینی میشود که اظهارات اخیر «اوباما» به جدالهای سیاسی موجود در ونزوئلا دامن بزند؛ در حال حاضر گروههای اپوزیسیون در این کشور آمریکای جنوبی در تلاش برای سرنگونی دولت «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا از طریق برگزاری یک همهپرسی علیه وی هستند.
پس از برگزاری انتخابات مجلس ونزوئلا در ماه دسامبر سال 2015 (آذرماه 1394)، اکثریت کرسیهای مجلس این کشور به دست اعضای اپوزیسیون افتاد؛ از آن پس راستگرایان ونزوئلایی حاضر در مجلس این کشور به دنبال راهحلی قانونی برای خروج «مادورو» از قدرت هستند.
دولت ونزوئلا و مجلس این کشور همواره یکدیگر را مقصر به وجود آمدن وضعیت فعلی ونزوئلا معرفی میکنند؛ وضعیتی که در آن میزان تورم، رکوردی تاریخی در این کشور به ثبت رسانده است.
دولت «مادورو» اپوزیسیون این کشور را به ایجاد جنگ اقتصادی در ونزوئلا و ارتباط داشتن با آمریکا متهم میکند؛ از سوی دیگر اپوزیسیون ونزوئلا نیز معتقد است مدیریت نادرست اقتصاد کشور توسط دولت «مادورو» وضعیت فعلی را به وجود آورده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
۳۰ درصد از مردم افغانستان به مذاکرات صلح امیدوارند
مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان در تازهترین نظرسنجی خود اعلام کرد: تنها ۳۰ درصد از مردم افغانستان به مذاکرات صلح با طالبان امیدوار هستند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، در تازهترین نظر سنجی که روز (24 اسفند) از سوی مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان منتشر شده، آمده است: بیش از 70 درصد از مردم افغانستان معتقدند که مذاکرات صلح نتیجه مثبتی را در پی نخواهد داشت.
این نظر سنجی حاکی از آن است که مردم افغانستان از عوامل مختلفی در این کشور ابراز نگرانی کردهاند.
مصاحبهشوندگان از احتمال معامله بر سر حقوق مردم (25 درصد)، تامین صلح (20درصد)، شفافیت (19 درصد)، نادیده گرفتن حقوق زنان (14.3 درصد) و عدم رعایت قانون اساسی (13.7 درصد) از گفتوگوی صلح نگرانی کردهاند.
این نظرسنجی در مصاحبه با هزار و 540 نفر در 15 ولایت با رعایت ترکیب شهری، روستایی، جنسیتی، قومی و پراکندگی جغرافیایی تهیه شده است.
این گزارش تحقیقی در حالی منتشر میشود که قرار است دولت افغانستان تا چند وقت دیگر با طالبان و گروه حکمتیار در پاکستان در مورد صلح افغانستان مذاکره کنند.
«غلام رضا ابراهیمی» پژوهشگر مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان در نشست خبری گفت: در این نظرسنجی بیش از 70 درصد (70.6%) پاسخ دهندگان گفتهاند که مذاکرات دولت با طالبان ناکام مانده است.
در این گزارش همچنان پاسخ دهندگان گفتهاند که کار کرد شورای عالی صلح در افغانستان ضعیف است و به باور آنها این شورا نمیتواند صلح را در افغانستان تامین کند.
پاسخ دهندگان این شورا را نمادین خواندند، آنها (19.9 درصد)، فاسد (16.4 درصد)، غیرمستقل بودن شورا (16.2 درصد) فاقد حمایت عمومی (14 درصد) و در معرض مداخله خارجی (11.4) عنوان کردهاند.
«حبیبه سرابی» معاون شورای عالی صلح افغانستان، در واکنش به انتشار این گزارش گفت شورای عالی صلح بر نقش زنان در افغانستان احترام میگذارد.
سرابی افزوده است: این شورا در برنامه حقوق زنان، آزادی بیان، حقوق شهروندان افغانستانی و دستاوردهای 14 سال گذشته را در نظر داشته و با آن معامله نمیکند.
بخش دیگر این گزارش نشان دهنده این است که، 76.8 درصد پاسخ دهندگان معتقدند کارهایی که طالبان در افغانستان انجام میدهند، اصلاً قابل قبول نیست. در همین حال 28.4 درصد آنها گفتهاند که گروه طالبان برای تامین منافع پاکستان در افغانستان میجنگند.
گزارش مرکز مطالعات استراتژیک حاکی است که 48 درصد پاسخ دهندگان معتقدند که پاکستان از آتش جنگ و ناامنی در افغانستان سود می برد. 20 درصد از پاسخ دهندگان نیز نسبت به حضور نیروی آمریکایی در افغانستان بدبین هستند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
روسیه، طالبان و گزینههای فراروی مسکو
طالبان برای امنیت روسیه و کشورهای آسیای مرکزی تهدیدی به شمار نمیرود چرا که بسیار ضعیف شده و دیگر همانند دهه 90 نمیتواند به طور انحصاری مدعی کنترل افغانستان و به خصوص مناطق شمالی باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «الکساندر کنیازف» کارشناس سیاسی روس ضمن یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس در دوشنبه قرار داده به بررسی بحث تماسهای بین روسیه و طالبان پرداخته است.
در این یادداشت آمده است: برای درک صحیح از تغییر و تحول سیاست خارجی روسیه در مورد افغانستان که بیانیههای اخیر «ضمیر کابلف» نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان و پاکستان به نوعی آن را بازگو میکند، باید به پارههای از تاریخ مناسبات دو کشور توجه شود.
در دوران امپراتوری روسیه و سپس اتحاد جماهیر شوروی تا دهه 1980، روسیه همیشه در سیاست گذاریهای خود در رابطه به افغانستان به قبایل پشتو و نخبگان آن اتکا داشت. افغانستان در ابتدا برای روسیه یک زمین بازی جهت رویارویی با امپراتوری بریتانیا و سپس با ایجاد پاکستان، با آمریکا بود.
اگر امپراتوری روسیه تا سال 1917 از روشهای غیر خشونت آمیز استفاده میکرد، پس در سال 1919 شوروی طی سومین جنگ افغان و انگلیس به صورت مستقیم از کابل حمایت نظامی به عمل آورد و در سال 1929 به منظور نجات حکومت امان الله خان در مبارزه وی علیه گروه غیر پشتون و عمدتا تاجیک «حبیب الله غازی» (بچه سقا) تحت فرماندهی افسر شوروی «ویتالی پریماکوف» نیروی نظامی اعزام کرد.
از سال 1917 تا سال 1979 سرویسهای اطلاعاتی شوروی روابط بسیار نزدیکی با تعداد زیادی از نخبگان پشتون شامل رهبران قبایل به ویژه در ولایتهای شرقی هم مرز با پاکستان ایجاد کردند.
طی سالهای 1920-1940 این تماسها به طور عمده توسط کمینترن و با مشارکت نمایندگان (عوامل) سیاسی دهلی که برای استقلال هند علیه بریتانیا مبارزه میکردند، دنبال میشد.
در دهه 1960 حمایتهای سیاسی مسکو از دولت قومی پشتون «محمد داود» نزدیک بود در مرحله اختلاف سال 1962-1963 بین افغانستان و پاکستان منجر به درگیری میان دو کشور شود.
این سیاست در دهه 1980 زمانی تغییر کرد که نفوذ شوروی که مبتنی به نظریه اینترناسیونالیسم بود، باعث ناراحتی نخبگان پشتون شد. ورود نیروهای نظامی شوروی به افغانستان هم از سوی دوایر پشتون منفی پذیرفته شد که در نتیجه بخش زیادی از کانالهای ارتباطاتی پیشین قطع شد.
موقعی که سیاست روسیه روی دولت تاجیک «برهان الدین ربانی» (و همچنین ائتلاف شمال) متمرکز شد، تعاملات بین مسکو با گروههای پشتون به طور قابل توجهی تضعیف شد.
از دهه 2000 تا این اواخر سیاست روسیه در مورد افغانستان نامنظم و موقعیتی بود که هنوز هم تا حدود زیادی همین گونه باقی مانده است.
برجسته شدن نقش اقوام غیر پشتون
طی یک و نیم دهه اخیر حضور آمریکا در افغانستان و ارتباط مستقیم دولتهای «حامد کرزی» و «اشرف غنی» با واشنگتن مانع همکاریهای سازنده بین مسکو و کابل بوده و هست. فعالیتهای روسیه طی این دوره محدود به اقدامات غیر منظم و مقطعی در زمینههای نظامی، اقتصادی، مقابله با افراط گرایی و مواد مخدر بوده و کارآمدی چندانی هم نداشته است.
در طول سالهای 1980-1990 موازنه قومی- سیاسی در افغانستان به طور جدی تغییر کرد که در نتیجه جوامع و گروههای قومی و سیاسی مربوط تاجیکها و هزاره از اهمیت زیادی برخوردار شد. به طوری که امروز این عامل را به هیچ وجه نمیتوان نادیده گرفت.
ضمن اینکه یکی از مشکلات اصلی حل و فصل بحران افغانستان پیدا کردن سازههای جدید تعامل گروههای قومی نخبه در چارچوب یک دولت مشترک میباشد. اما طالبان (اگر نفوذ خارجی روی آن و دکترین رادیکال مذهبی را صرف نظر کنیم) صرفا یک سازمان ملی گرای پشتون باقی مانده و هسته اصلی آن را نخبگان پشتویی تشکیل میدهند که با گروههای نخبه دیگر پشتون که قدرت کابل را در اختیار دارند، در رقابت شدید قرار گرفته است.
درک این موضوع که قلمرو افغانستان در حال استفاده علیه روسیه بوده (تولید مواد مخدر، فعالیت برخی از گروههای بین المللی) و این استفاده هر زمانی میتواند به مراتب فعالتر شود (تا مرز ایجاد بیثباتی در کشورهای منطقه)، مسکو را وادار به تلاشهای برای بازگشت به طرح قدیمی - یعنی ایجاد تماسهای مستقیم با طالبان به عنوان بخشی از نخبگان پشتون کرده است که مخالف کابل میباشند.
روسیه طالبان را تهدید نمیداند
در مسکو به خوبی میدانند که طالبان چه در دهه 1990 و چه در حال حاضر هیچگونه تهدید مستقیم برای روسیه و متحدانش ندارد. طالبان حرکتی میباشد که منافع اصلی آن محدود به افغانستان و بخشی از پاکستان است. تهدید در آن است که چه در زمان طالبان و چه در زمان رژیم کنونی کابل، در قلمرو افغانستان شرایط برای تولید مواد مخدر و فعالیت گروههای تروریستی بین المللی فراهم میباشد.
در برخی از مراحل این گروهها مانند حرکت اسلامی ازبکستان و اتحاد جهاد اسلامی از سوی طالبان پشتیبانی یافتهاند. اما از نقطه نظر منافع کشورهای منطقه و روسیه این تهدیدات عمدتا به دلیل ناتوانی دولت کابل نسبت به قطع فعالیت این گروهها و تمایل آمریکا برای حفظ این وضعیت وجود داشتهاند.
اکنون بدون وارد شدن آن عده از نخبگان پشتون که حالا در صفوف طالبان قرار گرفتهاند، ایجاد یک دولت موثر در این کشور امکان پذیر نخواهد بود. به احتمال زیاد طرح موضوع «مبارزه با داعش» از سوی «ضمیر کابلف» به عنوان هدف اصلی مذاکرات با طالبان بهانهای برای گفتوگو پیرامون برنامههای گسترده تری است که تحت تاثیر قرار دادن مذاکرات طالبان با کابل با میانجیگری آمریکا، چین، عربستان سعودی و پاکستان از آن جمله میباشد که در این چارچوب برای روسیه جایی پیشبینی نشده است.
البته این مذاکرات که طی بیش از یک سال ادامه دارد به هیچ نتیجهای منجر نشده و به راحتی میتواند وارد بن بست کشانده شود.
تصادفی نبود که در یک هفته پیش در برلین ضمن نشست گروه تماس افغانستان تصمیم به ایجاد یک چارچوب جدید مذاکرات تحت نظارت سازمان ملل و با مشارکت افغانستان، آمریکا، چین، روسیه، ایران، هند و پاکستان گرفته شد که به دلیل روشن نبودن حضور رهبری طالبان کارایی آن نیز تحت سوال قرار گرفته است.
نگاه روسیه به همکاری با آمریکا منفی است
ضمیر کابلف در بیانیههای خود تقریبا امکان همکاری با آمریکا در مورد افغانستان را مردود میداند. طبق گفته وی، کرملین کوچکترین تمایلی برای شرکت در برنامههای عجولانه و در راستای منافع انتخاباتی آمریکاییها را که در آن برای روسیه نقش بیارزشی در نظر گرفته شده است، ندارد.
پس از نخستین بیانیه کابلف در دسامبر سال 2015 در خصوص ضرورت تماسهای مستقیم با طالبان علیه داعش، نمایندگان این گروه گویا ضمن انکار این ابتکار مسکو، اعلام کردند که در امر مبارزه با داعش نیاز به کمک را ندارند.
اما چنین بیانیههایی به بخش علنی سیاست ارتباط داشته و من بعید نمیدانم که در حال حاضر، تماسهای نمایندگان روسیه با طالبان (از این به بعد منظور طالبان وابسته به شورای کویته میباشد) ادامه داشته و احتمالا این موضوع بر رفتار طالبان که طی چند ماه اخیر برخلاف تلاشهای دولت کابل، آمریکا و چین از مذاکرات مستقیم با کابل پرهیز میکنند، تاثیر گذاشته است.
برای این منظور، مسکو از فرصتهای زیادی برخوردار میباشد: در میان رهبری طالبان تعداد قابل توجهی از نمایندگان ساختارهای دولتی و حزبی دهه 1980 که از جمله در شوروی تحصیل کردهاند، وجود دارد. همچنین کانالهای ارتباطی از طریق مهاجران پشتون مقیم مسکو فعال بوده و تا حدودی شبکه عوامل اطلاعاتی مسکو در میان نخبگان پشتون نیز حفظ شده است.
اما این موضوع هم واقعیت دارد که در حلقات تصمیم گیرنده مسکو هنوز هیچ استراتژی جدیدی برای افغانستان تدوین نشده است. برخی (به خصوص ساختارهای نظامی) این نظر را دارند که حفظ وضع موجود به نفع روسیه بوده و ضمن حفظ موقعیتی از دولت افغانستان، باید ظرفیت کشورهای متحد در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی تقویت شود.
موقعیت انعطاف پذیرتری هم به مشاهده میرسد که ماهیت آن عبارت از مذاکرات و تبادل اطلاعات با طالبان همزمان با حفظ سطح روابط با دولت کابل میباشد (ضمیر کابلف از حامیان این دیدگاه است).
در هر صورت طالبان به امنیت روسیه و کشورهای آسیای مرکزی تهدیدی ایجاد نمیکند و از جمله به این دلیل که آن بسیار ضعیف شده و دیگر همانند دهه 1990 نمیتواند به طور انحصاری مدعی کنترل بر افغانستان و به خصوص مناطق شمالی باشد.
علاوه بر این طی ماههای اخیر روابط بین طالبان و گروههای بین المللی به وضوح وخیم شده است که سرکوب حرکت اسلامی ازبکستان و اعدام رهبر آن «عثمان غازی» این موضوع را تائید میکند. بنابراین گفتوگو اجازه میدهد تا همزمان (و یا در صورت لزوم) اقدام به ایجاد شکاف در صفوف طالبان کرد.
انتهای پیام/ح
ادامه مطلب
«هیوندای» از ماه آینده فروش قطعات خود به ایران را از سر میگیرد
شرکت بزرگ «هیوندای» ژاپن اعلام کرد که قصد دارد از ماه آوریل(فروردین) فروش محصولات «نیمه مونتاژ» و «نیمه سوار شده» خود به ایران را از سر بگیرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شرکت ژاپنی «هیوندای» اعلام کرده که از ماه آوریل(فروردین) فروش قطعات خود به ایران را از سرخواهد گرفت.
به گزارش «کوریا هرالد»، شرکت «هیوندای موتور گروپ» با فروش محصولات نیمه مونتاژ شده و نیمه سوار شده، در حال تدارک برای بازگشتن به بازار ایران است و قرار است هیوندای و کیا دو شرکت تولیدکننده قطعات خودرو محصولات خود را در اختیار شرکتهای خودروسازی ایرانی دهد.
این خبرگزاری کرهای در این گزارش تاکید کرد: «ناظران بازار پیشبینی میکنند که ازسرگیری صادرات این شرکت از ماه آوریل(فروردین) آغاز شود. قطعات نیمه مونتاژ شده و نیمه سوار شده قطعاتی هستند که به منظور مونتاژ در بازار هدف فروخته میشوند.
گفته شده که پیش از تحریمهای بینالمللی شرکت هیوندای ژاپن ۲۰ هزار واحد از این محصولات سالیانه به ایران فروخت اما از سال ۲۰۱۲ به دلیل تحریمها فروش محصولات متوقف شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
اتحادیه عرب برای ملت عربی مرده است/ حزبالله اسرائیل را خوار کرد
رئیس حزب الناصری مصر با بیان اینکه اتحادیه عرب دیر زمانی است که برای ملتهای عربی مرده است، گفت: تا زمانی که اتحادیه عرب مطابق با هوا و هوس شیخنشینهای حاشیه خلیج فارس تصمیم میگیرد، نهادی شایسته تصمیمگیری برای امت عربی نیست.
«محمد ابوالعلا» رئیس حزب الناصری مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: انتخاب احمد ابوالغیط وزیر خارجه اسبق مصر برای تصدی دبیرکلی اتحادیه عرب انتصابی مرده برای اتحادیهای مرده است.
وی افزود: اتحادیه عرب با وجود اینکه همه کشورهای عربی را شامل میشود مواضعی منطبق با اهداف تاسیس خود اتخاذ نمیکند و به جای اینکه تصمیم های جدی و مناسب با تحولات منطقه بگیرد، با توطئه کشورهای استعمارگر برای همه کشورهای عربی هماهنگ است.
ابوالعلا گفت: امروز کشورهای عربی هدف توطئهها برای تجزیه و تقسیم طائفهای -مذهبی هستند بنابراین باید مواضعی متناسب با شدت و میزان خطرها اتخاذ شود.
وی افزود: این در حالی است که اتحادیه عرب هیچ پاسخی به این توطئهها نمیدهد و انتخاب ابوالغیط با وضعیت عجز و خواری که این نهاد عربی در آن به سر میبرد، متناسب است.
ابوالعلا افزود: تصمیم وزیران خارجه کشورهای عربی در تروریستی خواندن جنبش مقاومت حزب الله نیز ثابت کرد که اتحادیه عرب، اتحادیهای آمریکایی-صهیونیستی شده که تصمیمهایی منطبق با خواسته آمریکا اتخاذ میکند و هیچ اهتمامی به خواستههای جامعه عربی ندارد.
رئیس حزب الناصری تاکید کرد: این حزبالله بود که با مبارزه علیه صهیونیستها، طرفداران و گروههای وابسته به آن که پروژه تجزیه منطقه را پیاده میکنند، رژیم اشغالگر اسرائیل را خوار و ذلیل کرد.
وی افزود: مواضع اتحادیه عرب منحصر به امروز نیست، پیشتر نیز در مقابل لیبی ایستاد و غرب را برای مداخله نظامی و سرنگونی نظام آن فراخواند.
ابوالعلا گفت: امروز نیز اتحادیه عرب به سوریه نیز برای مقابله با دشمنانی که برای این سرزمین دندان تیز کردهاند هیچ کمکی نمیکند.
رئیس حزب الناصری مصر گفت: تا زمانی که اتحادیه عرب مطابق با هوا و هوس شیخ نشینهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص عربستان و برای اجرای نقشههای آمریکا تصمیم میگیرد، نهادی شایسته تصمیمگیری برای امت عربی نیست.
ابوالعلا گفت: اتحادیه عرب باید برای پیروزی مقاومت تلاش کند و اگر این گونه نباشد بی تردید نهادی است که خواستههای واقعی ملتهای عربی را پاسخگو نیست.
وی ادامه داد: این تنها محور مقاومت است که نماینده ملتهای عربی است همانگونه که همگی شاهد دفاع ارتش سوریه از شرافت سرزمینش است و توطئهها برای سیطره آمریکا بر سوریه و تجزیه این کشور را ناکام گذاشته است.
ابوالعلا گفت: اگر مقاومت ملت سوریه نبود، بسیاری از کشورهای منطقه سقوط کرده بودند و حزب الله و حامیان مقاومت هم در محور مقاومت جای دارند.
رئیس حزب الناصری مصر، حاکمان کشورهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص عربستان را مجریان نقشه تجزیه منطقه خواند و گفت: آنها داعش و همه گروههای تروریستی-تکفیری را ساخته و حمایت کردند تا ارتشها و نظامهای حامی مقاومت در منطقه را نابود کنند و نقشهای منطبق با اهداف صهیونیستها برای منطقه ترسیم شود.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: اتحادیه عرب نباید به رویکرد ننگین و شرم آور خود ادامه دهد و بیانگر حقوق ملتها و نه رژیمهایی باشد که با دشمنان علیه منطقه توطئه میکنند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
دستگیری شهروند آمریکایی به اتهام جاسوسی از پایگاه هوایی روسیه
منابع نظامی روسیه از دستگیری یک شهروند آمریکایی به اتهام جاسوسی از پایگاه هوایی «چکالوفسکی» در منطقه مسکو روسیه خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک منبع نظامی در نیروهای ویژه ارتش روسیه امروز سهشنبه اعلام کرد، نیروهای امینیتی روسیه یک شهروند آمریکایی را در نزدیکی پایگاه هوایی «چکالوفسکی» در تلاش برای تصویربرداری از جنگنده نیروهای ویژه و ارتش روسیه دستگیر کردهاند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتینک»، یک منبع نظامی روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «ریانووستی» تأکید کرد: پاول برایان شهروند آمریکایی است که در نیمه ماه مارس امسال نزدیک فروگاه نظامی چکالوفسکی روسیه در منطقه مسکو به دلیل استفاده از یک دستگاه اسکنر رادیویی در فرکانس مرکز پرواز این فرودگاه و نیز تصویربرداری از جنگنده گروه ضربت ارتش روسیه که در این فرودگاه استفاده شده است، دستگیر شد.
بر اساس گفته این منبع روسی، اطلاعات مربوط به تلاشهای نمایندگان کشورهای خارجی از جمله دیپلماتهای این کشورها، در خصوص استفاده از ابزار غیرقانونی برای دریافت اطلاعات درباره نیروی هوافضای روسیه از منابعی در میان نیروهای ویژه ارتش روسیه بدست آمده است.
انتهای پیام/.
ادامه مطلب
آغاز محاکمه «شیخ علی سلمان» در بحرین
منابع خبری بحرین از آغاز محاکمه «شیخ علی سلمان» با حضور نمایندگان سفارتهای خارجی خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، منابع خبری از آغاز محاکمه «شیخ علی سلمان» روحانی برجسته شیعه و رئیس انجمن «الوفاق» بحرین خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری «الوفاق» بحرین، قرار است در این محاکمه، نمایندگان سفارتهای خارجی در جلسه محاکمه شیخ علی سلمان شرکت کنند.
دولت بحرین دی ماه سال گذشته شیخ علی سلمان را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر و به چهار سال حبس محکوم کرد.
داداگاه جنایی بحرین 26 خردادماه شیخ سلمان را به اتهام توهین به وزارت کشور و همکاری با دولتهای خارجی به تحمل چهار سال زندان محکوم کرد، اما شیخ سلمان و جنبش الوفاق که بزرگترین اپوزیسیون بحرین است، این اتهامات را رد کردهاند.
بحرین از 14 فوریه 2011 میلادی عرصه انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند. این در حالی است که این درخواستها با سرکوبگری رژیم بحرین با همدستی برخی کشورهای عربی از جمله عربستان مواجه شده است.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
آلمان به عربستان بالگرد نظامی میفروشد
دولت آلمان بار دیگر با وجود انتقادهای فراوان، با صادرات تسلیحات به عربستان موافقت کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس،دولت آلمان با صادرات بالگرد نظامی به عربستان موافقت کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت که دولت آلمان در شرایطی که عربستان به اقدامات خشونتبار خود در یمن ادامه میدهد، چنین تصمیمی گرفته است.
ماه گذشته پارلمان اروپا به اعمال تحریم گسترده علیه عربستان رای داد و این اقدام را به دلیل رویکردی که عربستان در یمن در پیش گرفته است، اجرایی میکند. سازمان ملل پیشبینی کرده است که بیش از 3 هزار غیرنظامی از زمان بمباران عربستان در مارس گذشته کشته شدهاند.
در نامهای که «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد برای نمایندگان آلمان فرستاده است تائید میکند که برلین با انتقال 23 بالگرد به ریاض موافقت کرده است. این توافق همچنین شامل همپیمانان عربستان در حاشیه خلیجفارس میشود. امارات متحده عربی ماشین و اسلحههای اتوماتیک را از شرکت (هکلر و کخ) دریافت میکند. تحویل تسلیحاتی مثل مسلسل به عمان هم در دستور کار قرار دارد.
تصمیم دولت آلمان برای انتقال سلاح به کشورهای پر تنش از جمله عربستان با انتقاد شدید سیاستمداران این کشور را به دنبال داشته است.
انتهایپیام/م
ادامه مطلب