زمزمه‌هایی درباره بازگشت ارتش آمریکا به عراق به بهانه مبارزه با تروریسم

برخی رسانه‌های غربی درحال دنبال کردن خط خبری درباره بازگشت نیروهای آمریکایی در عراق برای مقابله با تروریست ها هستند و این در شرایطی است که آمریکا در یک سال گذشته جدیتی در مبارزه با تروریسم ندارد.

خبرگزاری فارس: زمزمه‌هایی درباره بازگشت ارتش آمریکا به عراق به بهانه مبارزه با تروریسم
 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های بین المللی و منطقه‌ای در روزهای اخیر خبرهای متعددی درباره عملیات‌ نظامی نیروهای آمریکایی و تمایل ارتش این کشور برای بازگشت به عراق و حتی سوریه منتشر کرده‌اند.

نیروهای ویژه آمریکا ملقب به نیروهای دلتا هفته گذشته با همکاری نیروهای پیشمرگه طی عملیاتی در الحویجه مواضع داعش را هدف قرار دادند که در این عملیات مشترک، 70 گروگان از اسارت نیروهای داعش آزاد شد و 20 تن از نیروهای داعش کشته شدند. 

دو روز بعد از این عملیات که برای اولین بار پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011 روی داده بود، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی خبر داد که آمریکا به دنبال ایجاد پایگاه نظامی دائمی برای نیروهای ویژه در کردستان عراق است.

همچنین روزنامه وال استریت ژورنال هم گزارش داد که ارتش آمریکا قصد دارد بالگردهای تهاجمی خود را برای کمک به ارتش عراق در نبرد با داعش در این کشور مستقر کند.

همچنین تعداد بیشتری از نیروهای آمریکایی برای کمک به ارتش عراق در مقابله با داعش راهی این کشور می‌شوند و حتی بحث‌های درباره انتقال نیروهای زمینی آمریکایی به سوریه مطرح است.

از سوی دیگر اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا هم در نشست خبری اخیر خود در واشنگتن اعلام کرد که حملات هوایی و زمینی علیه داعش تشدید خواهد شد.

این اقدامات در شرایطی انجام شده است که روسیه از یک ماه قبل حملات هوایی گسترده‌ای را علیه مواضع تروریست‌های داعشی در سوریه آغاز کرده است و ضربات سختی را به مخالفان مسلح وارد کرده است.

حملات هوایی روسیه که مکمل عملیات زمینی ارتش سوریه گسترده علیه تروریست‌ها در شهرهایی چون حلب، ادلب و حماه شده به مرور در حال نشان دادن نتایج راهبردی برای محور مقابل آمریکا در منطقه است.

در این میان زمزه‌هایی از بغداد به گوش می‌رسد که آنها هم تمایل دارند در این کشور هم جنگنده‌های روس برای کمک به نیروهای ارتش و حشد شعبی وارد عمل شوند چرا که عدم جدیت آمریکا در مقابله با داعش با وجود اعلام تشکیل ائتلاف در یک سال گذشته عراقی‌ها را ناامید کرده است که اوج این مسئله عدم تحرک نیروهای مستقر آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» در نزدیک رمادی و سقوط آن به دست داعش در اوایل سال جاری بود.

پس از اینکه واشنگتن دریافته با ورود مسکو به بحران سوریه و ایفای نقش مهم در نبرد با داعش از نگاه ناظران، تمایل آمریکا برای بازگشت حضور نظامی خود در عراق و حتی حضور یافتن در سوریه نیز بیش از پیش درحال مطرح شدن است.

به این ترتیب می‌توان پی برد که تمایل آمریکا و افزایش تحرکاتش در عراق بیش از آنکه ناشی از خطر تروریسم و ادعای آمریکا برای مبارزه با داعش و دیگر تروریست‌ها در عراق باشد، می‌تواند ناشی از این نگرانی واشنگتن درباره نقش مسکو در منطقه است.

این در حالی است که طی روزهای گذشته تلاش ها برای رسیدن به راه حل سیاسی در سوریه نیز تشدید شده است و در چنین شرایطی واشنگتن علاقه ندارد با دست خالی و در موضعی ضعیف تر از روسیه در وین پشت میز مذاکره‌ بنشیند.

با این حال باید دید که آیا ادعاهای رسانه‌‌ای در آمریکا و اظهارات در لفافه مسئولین ارشد این کشور درباره مبارزه با تروریسم و تمایل برای مقابله جدی با داعش یک بازی و عملیات روانی در آستانه مذاکرات صلح سوریه است و یا اینکه آنها این بار برای مقابله با تروریست‌ها با هدف مهار روسیه جدی هستند؟

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
موافقت کویت با درخواست عراق برای تعویق پرداخت خسارت‌های حمله صدام

یک مقام کویتی اعلام کرد این کشور با درخواست وزیر خارجه عراق برای به تأخیر انداختن پرداخت خسارت‌های ناشی از حمله صدام به کویت موافقت کرده است.

خبرگزاری فارس: موافقت کویت با درخواست عراق برای تعویق پرداخت خسارت‌های حمله صدام
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «خالد المضف» رئیس کمیته برآورد خسارت‌های ناشی از حمله صدام به کویت (در سال 1990م/1369 ش) اعلام کرد کویت با درخواست عراق برای به تعویق انداختن مبلغ باقی مانده از این خسارت‌ها که بالغ بر 4.6 میلیارد دلار است، به ماه ژوئن 2017 موافقت کرده است.

المضف در سخنرانی خود درهشتمین دوره شورای ویژه رسیدگی خسارت‌ها در سازمان ملل گفت: این موافقت در راستای درک کردن اوضاع کنونی عراق و همبستگی با این کشور است.

وی افزود: شیخ «صباح خالد الصباح» در ژوئیه سال گذشته (2014) از همتای عراقی خود «ابراهیم جعفری» درخواست کرده پرداخت این خسارت‌ها را به تعویق بیندارد و حکومت کویت در همبستگی با ملت و دولت عراق به این درخاست موافقت کرده است.

انتهای پیام/ص


ادامه مطلب
نظرات 0
شاهزاده سعودی خواستار ائتلاف نظامی عربستان با اسرائیل علیه ایران شد

«ولید بن طلال» شاهزاده میلیاردر سعودی با بیان اینکه در انتفاضه فلسطین از اسرائیل حمایت می‌کند، خواستار پیمان نظامی مشترک عربستان با اسرائیل برای مقابله با نفوذ ایران شد.

خبرگزاری فارس: شاهزاده سعودی خواستار ائتلاف نظامی عربستان با اسرائیل علیه ایران شد
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ولید بن طلال» از شاهزاده‌های بسیار ثروتمند عربستان در گفت‌وگویی با روزنامه کویتی «القبس» اعلام کرد کشورهای عربی برای جلوگیری از نفوذ بیشتر ایران، باید با رژیم صهیونیستی متحد شوند.

وبگاه خبری «AWD News» به نقل از «القبس» نوشت، ولید در این گفت‌وگو ضمن اتهام‌زنی به ایراناعلام کرد، آشوب کنونی در خاورمیانه ، مسأله مرگ و زندگی را برای عربستان پیش ‌آورده است، من می‌دانم که ایرانی‌ها از طریق مسأله فلسطین، به دنبال براندازی نظام عربستان هستند به همین دلیل عربستان و اسرائیل باید با تقویت روابط خود و تشکیل یک جبهه واحد در مقابل ایران بایستند.

وی افزود: با امت یهود و بلندپروازی‌های دموکراتیک آن در مقابله با انتفاضه فلسطینی خواهم ایستاد و تمام تلاش خود را برای نابود کردن هر تحرک عربی که به دنبال محکوم کردن اسرائیل باشد، انجام خواهم داد زیرا به نظر من توافق عربی-اسرائیلی ضرورتی برای مقابله با تهدیدات ایرانی در آینده است.

«انور عشقی» از ژنرال‌های بازنشسته عربستانی اولین کسی بود که بر ضرورت گسترش روابط اعراب با اسرائیل برای توقف نفوذ ایران در منطقه تاکید کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
احتمال استفاده مسکو از بمب‌افکن‌های فوق‌مدرن علیه داعش در سوریه

یک سایت روسی از احتمال انتقال بمب‌افکن‌های دوربرد استراتژیک «Tu-22M3» روسیه برای سرکوب مواضع داعش در سوریه خبر داد.

خبرگزاری فارس: احتمال استفاده مسکو از بمب‌افکن‌های فوق‌مدرن علیه داعش در سوریه
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک به نقل از «اخبار تازه»، یک کارشناس روس نزدیک به مقامات نیروی هوایی روسیه در گفت‌وگو با منبع فوق، اعلام کرد: برای مبارزه با داعش می‌توان از بمب‌افکن‌هایی دوربرد استراتژیک با قابلیت حمل موشک‌های قوی «Tu-22M3» استفاده کرد.

براساس نوشته این منبع، گفته شده که مقامات و نیروهای نظامی روسیه در حال حاضر گروه بمب‌افکن «Tu-22M3» را به شهر «موزدوک» در «اوستیای شمالی» منتقل کرده‌اند.

این منبع تصریح کرد: اگر سران نظامی نیروی هوایی روسیه تصمیم بگیرند که استفاده از این نوع بمب‌افکن‌ها برای آسمان سوریه لازم شود، تنها در مدت زمان 3-2 ساعت و با سرعت 930 کیلومتر در ساعت این حملات به مواضع داعش انجام خواهد شد.

سایت مذکور نوشت: یک گروه از این بمب‌افکن‌ها، طی یک پرواز توانایی بمباران مواضع تروریست‌ها در مساحتی حدود نصف خاک سوریه را دارند و هیچ تجهیزات دفاع هوایی در این منطقه قادر به کنترل آنها نخواهد بود.

این پایگاه اینترنتی افزود: روسیه برای استفاده از هواپیماهای دوربرد «Tu-22M3» آمادگی کامل دارد و قادر است به سرعت تمام تروریست‌های داعش را از بین ببرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تروریست‌های داعش توانمندی تولید سلاح شیمیایی را پیدا کرده‌اند

وزارت خارجه روسیه با اشاره به اینکه تروریست‌های داعش در حال حاضر توانمندی تولید سلاح شیمیایی را پیدا کرده‌اند تأکید کرد که عملیات خلع سلاح شیمیایی در سوریه عملا کامل شده است.

خبرگزاری فارس: تروریست‌های داعش توانمندی تولید سلاح شیمیایی را پیدا کرده‌اند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که عناصر تروریستی داعش توانایی تولید سلاح شیمیایی را دارند.

شبکه خبری «روسیا الیوم» با اعلام این خبر گزارش داد روند خلع سلاح شیمیایی در سوریه عملا کامل شده است.

«میخائیل اولیانوف» مدیر مرکز کنترل و عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای وزارت خارجه روسیه گفت: «دلایل بسیار محکمی مبنی بر استفاده گاز خردل و آنچه ایزومر نامیده می‌شود توسط «دولت اسلامی»‌ (داعش) وجود دارد. این در حالی است که ساخت چنین ترکیباتی مستلزم تکنولوژی‌های پیچیده است».

وی با بیان این مطلب افزود:‌ «اطلاعاتی که  ما در اختیار داریم نشان می‌دهد عناصر گروهک دولت اسلامی (داعش) در حال حاضر تکنولوژی ساخت سلاح شیمیایی، مواد آموزشی و شیوه [ساخت] ترکیبات سمی را دارند و توانمندی ساخت سلاح شیمیایی را نیز به دست آورده‌اند».

این مقام روسی همچنین تأکید کرد، تا کنون مستندات مستدلی وجود دارد که نشان می‌دهد عناصر داعش در سوریه و عراق از سلاح شیمیایی استفاده کرده‌اند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 7 آبان 1394  | 12:47 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
حمایت آمریکا از داعش نبود عراق از شر تروریسم خلاص شده بود

سخنگوی جنبش اهل الحق عراق تاکید کرد: ائتلاف بین‌المللی به فرماندهی آمریکا که برای مبارزه با داعش تشکیل شد با کمک‌های خود به این گروهک تروریستی مانع خلاص شدن عراق از شر تروریسم شده است.

خبرگزاری فارس: حمایت آمریکا از داعش نبود عراق از شر تروریسم خلاص شده بود
 

«نعیم العبودی» سخنگوی جنبش اهل الحق یکی از گروه‌های مقاومت اسلامی عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد با انتقاد از نقش ائتلاف بین‌المللی ضد داعش به فرماندهی آمریکا در عراق اظهار داشت: کمک‌هایی که ائتلاف آمریکایی به داعش کرد این گروهک تروریستی را تاکنون باقی نگه داشته است.

وی افزود: بسیج مردمی و همه عراقی‌ها نیازی به آوردن دلیل و مدرک برای اثبات حمایت‌های آمریکا از داعش ندارند و سقوط برخی مناطق مهم در استان الانبار در برابر چشم و گوش نیروی هواپیماهای آمریکایی، بزرگ‌ترین دلیل این مدعاست.

العبودی گفت: حدود یک سال و نیم از تشکیل ائتلاف 60 کشور جهان برای مبارزه با داعش می‌گذرد، بدون اینکه این ائتلاف حتی یک گام برای محدود کردن داعش در عراق برداشته باشد و بالعکس مواضع منفی هم در قبال نیروهای امنیتی عراق داشته است.

سخنگوی جنبش اهل الحق تاکید کرد: پیشروی‌هایی که داعش در عراق داشته با کمک ائتلاف حاصل شده اما با عزم جدی عراقی‌ها ما تاکنون توانسته‌ایم خطر را محدود کرده و و موضع خود را از دفاعی به هجومی تغییر بدهیم.

وی افزود: هر پیروزی که امروز در عراق بدست می‌آید حاصل مجاهدت‌های رزمندگان عراقی و نه ائتلاف آمریکایی است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
نمایندگان پارلمان بحرین: کشورهای عربی، سفرای خود را از ایران فرا بخوانند

تعدادی از نمایندگان پارلمان بحرین در ادامه اظهارات ضد ایرانی مقامات منامه، از کشورهای عربی خواستند سفرایشان را از ایران فرا بخوانند.

خبرگزاری فارس: نمایندگان پارلمان بحرین: کشورهای عربی، سفرای خود را از ایران فرا بخوانند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، تعدادی از نمایندگان پارلمان بحرین مدعی شدند فراخواندن سفیر این کشور از ایران درخواستی مردمی بوده و از کشورهای عربی دیگر نیز خواستند سفرای خود را از تهران فرا بخوانند.

شبکه «سی‌ان‌ان» آمریکا در گزارشی اعلام کرد: نمایندگان بحرینی به سیاست ایران در منطقه به ویژه در خصوص بحرین حمله کردند و از کشورهای عربی خواستند مانند منامه با ایران رفتار کنند.

«محمد الحمادی» یکی از نمایندگان بحرینی مدعی شد: مداخلات ایرانی سال به سال شدیدتر می‌شود و اگر به جلسات پارلمان نگاهی کنیم می‌بینیم که درخواست‌هایی برای قطع روابط با ایران وجود دارد.

«محسن البکری» دیگر نماینده بحرینی ادعا کرد: بحرین بیشتر از یک بار حسن‌همجواری خود را با ایران نشان داده اما با کمال تاسف فقط شاهد مداخلات ایران بوده است؛ وی افزود اخراج کاردار ایران از بحرینی گامی بود که قوه مقننه از آن استقبال کرد.

بحرین در اوایل ماه جاری (اکتبر) با اتهام‌زنی‌های واهی سفیر خود را از منامه فراخواند و به کاردار ایران در بحرین 72 ساعت مهلت داد خاک این کشور ار ترک کند.

انتهای پیما/


ادامه مطلب
نظرات 0
حکم اعدام «النمر» طائفه‌ای و غیرانسانی است؛ ریاض فضای منطقه را ملتهب‌تر نکند

نمایندگان پارلمان عراق و فعالان مدنی با هشدار به حکومت سعودی درباره عواقب سنگین اعدام روحانی برجسته شیعی تاکید کردند: صدور حکم طائفه‌ای و غیرانسانی علیه شیخ النمر در راستای سیاست‌های سرکوبگرانه آل سعود است.

خبرگزاری فارس: حکم اعدام «النمر» طائفه‌ای و غیرانسانی است؛ ریاض فضای منطقه را ملتهب‌تر نکند
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، شخصیت‌های عراقی با هشدار درباره پیامدهای اعدام شیخ «نمر باقر النمر»، روحانی برجسته شیعی در عربستان از رژیم آل سعود خواستند تفکر منطقی پیشه کرده و حکم سیاسی و طائفه‌ای ظالمانه علیه این روحانی شیعی را که هیچ تناسبی با حقوق بشر ندارد، به اجرا نگذارد.

وزارت کشور عربستان با امضای «محمد بن نایف» ولی‌عهد این کشور حکم اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی مبارز شیعه عربستانی را تأیید کرده که به معنای مجوز به وزارت کشور برای اجرای حکم اعدام او بدون هشدار قبلی است.

شخصیت‌های عراقی تاکید کردند که صدور حکم اعدام شیخ النمر به اصل وحدت اسلامی و ضرورت نزدیکی ادیان و مذاهب لطمه سنگینی می‌زند.

«صالح الحسناوی»، وزیر سابق و نماینده ائتلاف ملی در پارلمان عراق در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد در این باره اظهار داشت: این حکم بر اساس اصول سیاسی و طائفه‌ای صادر شده علاوه بر اینکه این حکم غیرانسانی است.

الحسناوی گفت: حکم اعدام شیخ النمر به منزله صدور حکم سرکوب هر رای و اظهار نظر صادقانه و شرافتمندانه و هر ندای آزادی‌خواهی و حقوق بشری است.

وی افزود: عربستان کشوری است که در آن حقوق بشر معنا ندارد، رژیم ظالم و جباری بر آن حکمفرماست و احکام اعدام در این کشور متکی بر اصول سیاسی و طائفه‌ای است.

نماینده عراقی حکم الشیخ نمر را ظالمانه و غیرانسانی توصیف و تاکید کرد: این روحانی شیعی یک معارض مدنی و مسالمت‌جو است و در هیچ کدام از سخنرانی‌هایش رویکرد طائفه‌ای نداشته بلکه خواستار ایجاد اصلاحات سیاسی در کشورش تا تحقق عدالت اجتماعی شده است.

«سلیم شوقی»، دیگر نماینده پارلمان عراق نیز در گفت‌وگو با فارس معتقد است: اعدام شیخ النمر اختلافات موجود در منطقه را بیش‌تر می‌کند و عربستان باید منتظر عواقب سنگین اجرای این حکم در سطح داخل این کشور و منطقه باشد.

وی افزود: نظام آل سعود باید در قبال این پرونده از خود اندیشه و تامل به خرج داده و با رویکرد نژادپرستانه و صرفا طائفه‌ای به قضیه نگاه نکند.

شوقی گفت: ما از ابتدا با نوع برخورد دولت سعودی با شیخ النمر مخالف بودیم و از عربستان خواستیم در اجرای این حکم درنگ کند، چون اعدام او نه تنها به حل مشکل کمکی نمی‌کند بلکه اوضاع را پیچیده‌تر خواهد کرد.

 این نماینده پارلمان عراق تاکید کرد: اعدام شیخ النمر رابطه بین طوائف در عربستان ، منطقه و جهان را خراب خواهد کرد، در شرایط کنونی منطقه، ما نیاز به تقریب مذاهب و تحکیم وحدت اسلامی داریم و بارها از عربستان خواسته‌ایم در این حکم تجدید نظر کرده و آن را اجرا نکند.

موج خشم و مخالفت با تایید حکم اعدام روحانی برجسته شیعی تنها در محافل سیاسی عراق جریان ندارد و به محافل مدنی این کشور نیز که خواستار احترام سعودی‌ها به حقوق بشر هستند کشیده شده است.

«عصام التمیمی»، فعال حقوق بشر در عراق نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: اعدام شیخ النمر تنها به معنای احترام نگذاشتن به وحدت اسلامی، وحدت ملی و جایگاه این روحانی برجسته شیعی نیست، بلکه به معنای احترام نگذاشتن عربستان به حقوق بشری است که در محافل بین المللی از آن دم می‌زند.

وی افزود: اگر عربستان موضع خود را در قبال شیخ النمر تغییر ندهد، صدای منادیان حقوق بشر خیلی بالاتر خواهد رفت، چون شیخ النمر قبل از اینکه یک روحانی باشد که حق دفاع از طائفه خود را دارد، یک انسان است.

این فعال عراقی تاکید کرد: محبوبیت و جایگاهی که شیخ النمر نزد شیعیان سعودی دارد بر حکام عربستان لازم می‌شمرد که به این شخص و جایگاه حقوقی او احترام گذاشته و حداقل محاکمه‌ای عادلانه برگزار کند.

شیخ نمر باقر النمر متولد سال 1379 هجری قمری در عوامیه (در شرق عربستان) یک مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر عربستانی است. او در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال 2012 بازداشت شد و در 23 مهرماه 1393 دادگاه جنایی عربستان سعودی شیخ نمر را به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» محکوم کرد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 7 آبان 1394  | 12:47 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
وزیر خارجه انگلیس راهی قطر شد

وزیر خارجه انگلیس در سفر منطقه‌ای خود پس از عربستان راهی قطر شد و اعلام کرد مذاکرات امنیتی با رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس ادامه دارد.

خبرگزاری فارس: وزیر خارجه انگلیس راهی قطر شد
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس امروز (پنجشنبه) برای دیدار با مقامات قطری، راهی این کشور شد.

وی در صفحه توئیتر خود نوشت مذاکرات امنیتی با رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس ادامه دارد.

هامون دیروز در عربستان بود و با مقامات این کشور از جمله «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه دیدار کرد.

«عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان در نشست خبری مشترک با  وزیر خارجه انگلیس در ریاض گفت: با هاموند درباره تحولات منطقه بحث و تبادل‎نظر کردیم. وی افزود: نشست روز جمعه در وین شامل کشورهای دوست سوریه و دیگر کشورهایی که از اهداف و مقاصد آنها مطلع خواهیم شد، است.

الجبیر در ادامه گفت: با هاموند درباره مسایل مختلف منطقه از جمله ضرورت انتقال سیاسی قدرت در سوریه و همچنین تحولات مربوط به عراق و حمایت از دولت حیدر العبادی بحث و گفت‎و‎گو کردیم. مشارکت ایران در مذاکرات بین المللی فرصتی برای راستی‎آزمایی درباره عزم این کشور برای دستیابی به حل سیاسی بحران سوریه است.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : پنج شنبه 7 آبان 1394  | 12:47 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
مقامات امنیتی کشورهای مشترک‌المنافع گرد هم می‌آیند

منابع خبری از گردهمایی سران نهادهای امنیتی و خدمات ویژه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در «مسکو» پایتخت روسیه خبر دادند.

خبرگزاری فارس: مقامات امنیتی کشورهای مشترک‌المنافع گرد هم می‌آیند
 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه به نقل از «خاور تج»،  سی و نهمین نشست شورای سران نهادهای امنیتی و خدمات ویژه کشورهای مشترک المنافع هفته آینده در «مسکو» برگزار خواهد شد.

بر اساس گزارش مرکز مطبوعاتی این سازمان، بررسی راه‌های مبارزه با اعتقادات و ایدئولوژی گروه‌های تروریستی، همکاری در مورد شناسایی شهروندان حاضر در درگیری‌های سوریه و افغانستان و همچنین جلوگیری از فعالیت‌های غیر قانونی گروه‌های افراطی در کشورهای مذکور از موضوعات محوری این نشست خواهد بود.

بررسی لایحه برنامه همکاری دولت‌های عضو اتحاد کشورهای مشترک المنافع در مبارزه علیه تروریسم و افراط‌گرایی برای سال‌های 2017 تا 2019 و امضای توافق‌نامه در مورد تبادل اخبار در بخش مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی و همچنین سرمایه‌گذاری کشورهای مذکور در این موارد، از موضوعات دیگری است که طی این نشست بحث و بررسی می‌شود.

سران هیئت‌های نهادهای امنیتی و خدمات ویژه کشورهای مستقل مشترک المنافع با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه ملاقات خواهند کرد.

اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در 21 دسامبر 1991 (20 آذر 1380) در آلماتی توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.

عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در 3 دسامبر 1993 (12 آذر 1382) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور فقید گرجستان در 8 اکتبر 1993 (16 مهر1382) صورت گرفت.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 8 :: 1 2 3 4 5 6 7 8