نخست‌وزیر لهستان شکست در انتخابات پارلمانی را پذیرفت/ مخالفان اتحادیه اروپا پیروز شدند

نخست‌وزیر لهستان به شکست در برابر حزبی که مخالف پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا در آینده نزدیک است، اعتراف کرد.

خبرگزاری فارس: نخست‌وزیر لهستان شکست در انتخابات پارلمانی را پذیرفت/ مخالفان اتحادیه اروپا پیروز شدند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند نخست‌وزیر لهستان به شکست در انتخابات پارلمانی این کشور در برابر «حزب قانون و عدالت» (PIS) که مخالف پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا است، اعتراف کرده است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام این خبر افزود نظرسنجی‌های شعب اخذ رأی نشان می‌دهند حزب حاکم لهستان موسوم به «حزب چارچوب مدنی» (PO)، نتیجه را به جناح محافظه‌کار PIS واگذار کرده است.  

 حزب PIS یک حزب مخالف اتحادیه اروپا و حامی برخورد سخت ناتو با مسکو است. این حزب مخالف پیوستن لهستان به منطقه یورو در آینده‌ای نزدیک بوده و وعده داده هزینه رفاهی بیشتری را برای فقرا اختصاص دهد و مالیات‌های جدید برای بانک‌ها وضع می‌کند.

«قانون و عدالت» همچنین با انتقال پناهجویان از خاورمیانه به لهستان مخالفت کرده و گفته پناه‌جویان سبک زندگی کاتولیگ در لهستان را تهدید می‌کنند. 

کرسی‌های پارلمان لهستان بر اساس میزان نسبی آرای کسب شده توسط احزاب تقسیم می شود. این تقسیم کرسی‌ها بین احزابی صورت می گیرد که دست کم پنج درصد آرا را کسب کرده باشند. ائتلافها باید دست کم هشت درصد آرا را کسب کرده باشند.

در لهستان ۴۱ حوزه انتخاباتی وجود دارد و هر حوزه با توجه به مساحتش بین هفت و نوزده کرسی را نمایندگی می کند.

انتخاب سناتورها در لهستان به شیوه مستقیم‌تری صورت می گیرد. صد عضو مجلس سنا از سال ۲۰۱۱ میلادی توسط آرای مستقیم مردم و بر اساس سیستم اکثریت آرای کسب شده انتخاب می شوند.

*اخبار تکمیلی اعلام می‌شود*

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
ابزار آمریکا برای تحریم و فشار بر ایران حتی با پیوستن به WTO

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست نوشت: در صورتی‌که ایران به سازمان تجارت جهانی(WTO) بپیوندد، اعمال محدودیت علیه ایران از سوی آمریکا نقض قوانین این سازمان است اما واشنگتن ابزارهای جایگزینی برای این کار در اختیار دارد.

خبرگزاری فارس: ابزار آمریکا برای تحریم و فشار بر ایران حتی با پیوستن به WTO
 

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل فارس، پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی (WTO) مقوله‌ای است که موافق و مخالفانی دارد. برخی معتقدند، پیوستن به این سازمان بین‌المللی برای اقتصاد ایران خوب است و با متصل شدن به بازار سایر کشورها، امکان تحریم یا محدود کردن ایران از میان می‌رود.

نکته‌ای که واشنگتن پست طی گزارشی تقریبا آن را منتفی دانسته و عنوان کرده است که آمریکا ابزار جایگزینی برای فشار به ایران دارد همانطور که در مورد کشورهای دیگر به اجرا گذاشته است.

از طرفی برخی می‌گویند، این اقدام برای اقتصاد ایران که تولیدکنندگان آن با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و هزینه تولید کالا و خدمات در آن بسیار گران تمام می‌شود، چندان به سود نیست. کمر تولیدکنندگان ایرانی در صورت ادامه روند کنونی در رقابت با کالاها و خدمات شرکت‌های خارجی که با هزینه تولید کمتر و حمایت بیشتر از سوی دولت‌هایشان مواجه‌اند، قطعا خواهد شکست.

بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی، کشورهای عضو نمی‌توانند تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی از کشورهای دیگر وضع کنند تا تجارت میان کشورها تسهیل شود؛ اما نکته قابل توجه این است که آمریکا به عنوان یکی از اعضای این سازمان، با هدف حمایت از تولید داخلی خود تعرفه‌هایی بر برخی از محصولات وضع می‌کند و راه‌های متفاوتی برای دور زدن قوانین این سازمان به کار می‌گیرد.

روزنامه واشنگتن پست طی گزارشی به بررسی منافع اقتصادی پیوستن ایران به این سازمان و اینکه آیا پیوستن ایران به این سازمان مانع از تحریم دوباره ایران می‌شود یا نه می‌پردازد.

به نوشته این گزارش، سازمان تجارت جهانی (WTO) یک سازمان بین‌المللی است که تجارت میان کشورها را کنترل می‌کند. درحالی‌که بیشتر کشورها عضو این سازمان هستند اما ایران با بودن یکی از بزرگ‌<>< font="">ترین <>اقتصادها، عضو این سازمان نیست. ایران در سال 1996 درخواست عضویت کرد اما مخالفت آمریکا مانع از پیوستن ایران به این موسسه شد.

ایران به درخواست‌های خود ادامه داد تا در سال 2005، آمریکا با طی کردن مراحل این درخواست موافقت کرد. اکنون ایران برنامه‌ریزی می کند به محض برداشته شدن تحریم‌ها به سازمان تجارت جهانی بپیوندد.

واشنگتن پست در ادامه عضویت ایران در WTO را شانس بزرگی عنوان می‌کند و می‌نویسد: عضویت WTO مستلزم شانس‌های بزرگی است چراکه ایران نیازمند کاهش تعرفه گمرکی و بازسازی اقتصاد است. به هر حال، دولت ایران اعلام کرده است که عضویت در WTO برایش اولویت دارد چراکه می‌خواهد اقتصاد را برای بهبود استانداردهای زندگی و اشتغال تنوع بخشد.

به نوشته این روزنامه، پیوستن به WTO به ایران کمک خواهد کرد تا تعرفه‌های گمرکی بر بسیاری از کالاها را کاهش دهد و این امر به صادرات کالاهایی نظیر منسوجات و کالاهای تولیدی کارخانه‌ها و حضور در بازارهای جهانی رقابتی‌تر منجر خواهد شد. بعلاوه، این امر توسعه مهندسی مکانیک و تولید و دیگر بخش‌ها را تسهیل خواهد کرد. همچنین سرمایه‌گذاری بین‌المللی در بخش انرژی ایران را تسریع خواهد کرد. توسعه تجارت می‌تواند طبقه متوسط را با ایجاد شغل تقویت کند و همچنین عضویت ایران را در دیگر توافقنامه‌های تجاری سرعت بخشد.

به گزارش فارس، این استدلال‌ها در حالی عنوان می‌شود که این روزنامه آمریکایی به تعرفه‌های اعمال شده از سوی دولت آمریکا در راستای حمایت از محصولات داخلیش و روش‌های عجیب و غریب این کشور تحت عنوان حمایت از محیط زیست و غیره برای وضع تعرفه بر محصولات خاص اشاره نمی کند و برداشته شدن اندک تعرفه‌های گمرکی ایران را به سود کشور می‌داند تا کالاهای ایران به بازارهای رقابتی وارد شود. قطعا بازارهای بین‌المللی برای تولیدکننده‌ای که هزینه تولیدش بالاتر از بسیاری از رقبایش است، نه تنها رقابتی نیست بلکه نابودکننده است.

در ادامه این گزارش آمده است، درحالی‌که عضویت ایران می‌تواند منافع اقتصادی وسیعی به دنبال داشته باشد اما این تحول ممکن است با دشواری‌هایی همراه باشد. بعلاوه، ایران هرزمان پس از پیوستن به این سازمان می‌تواند بازسازی دردناک اقتصادی را آغاز کند. درحالی‌که برخی کشورها سال‌هاست که این بازسازی را آغاز نکرده‌اند و برخی پس از مدتی دست بکار شدند. این خود می‌تواند مشکل‌ساز باشد چراکه ایران منابع اندکی برای آغاز این بازسازی در اختیار دارد.

این روزنامه آمریکا در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چگونه عضویت ایران می‌تواند بر توانایی آمریکا در محدود کردن ایران تاثیر داشته باشد، می‌نویسد: به طور کلی، WTO در ارتباط با اعضای خود رفتاری یکسان دارد. از اینرو، به محض اینکه ایران به این سازمان بپیوندد، اگر آمریکا به صورت خاص تجارت با ایران را محدود کند، احتمالا قوانین این سازمان را نقض خواهد کرد. درعین حال، مشخص نیست که تحریم‌های اقتصادی و مالی از نظر فنی بر اساس قوانین این سازمان مجاز است یا نه.

به نوشته این گزارش، درصورتی که آمریکا قوانین WTO را با محدود کردن تجارت با ایران نقض کند، ایران می‌تواند از آمریکا به دادگاه WTO شکایت کند. درصورتی که دادگاه آمریکا را متهم بشناسد، می‌تواند از این کشور درخواست کند تا قوانین را رعایت کند. پس از آن نیز این سازمان می‌تواند آمریکا را ملزم کند تا به ایران خسارت بپردازد یا اجازه دهد که ایران نیز با اعمال محدودیت‌های تجاری از سوی خود، این اقدامات را جبران کند.

واشنگتن پست که به صورت تلویحی با اشاره به عدم قدرت اجرایی سازمان تجارت جهانی به گمانه‌زنی می پردازد و می نویسد: در صورتی که آمریکا به این روند ادامه دهد، سابقه خود به عنوان کشوری که قوانین WTO را رعایت می‌کند، لکه‌دار خواهد کرد و احتمالا دیگر کشورها روابط تجاری خود را در آینده با آن کمتر خواهند کرد.

این روزنامه آمریکایی با اذعان به اینکه با تمام این تفاسیر آمریکا باز هم گزینه‌های دیگری دارد، ادامه می‌دهد: آمریکا گزینه‌های دیگری در کنار تجارت یا مجازات ایران دارد. در واقع، آمریکا می‌خواهد از ابزار دیگر برای دیپلماسی قهری به منظور تنبیه دیگر رقبای اخیر شرکت تجارت جهانی استفاده کند.

برای مثال، زمانی‌که چین به سازمان تجارت جهانی پیوست، کنگره آمریکا نگران بود که دیگر نمی‌تواند از سیاست‌های تجاری به عنوان اهرم فشار برای این کشور استفاده کند. سپس کنگره کمیسیون چین را تشکیل داد که به طور ویژه حقوق بشر در این کشور را رصد می‌کند و به واسطه آن بر پکن فشار وارد می‌آورد.

در موردی مشابه، کنگره قوانینی وضع کرد که اجازه می‌دهد تا از محدودیت‌های ویزا و مسدود کردن دارایی‌ها برای فشار بر روسیه و کمک خارجی برای کاهش امتیازها به ویتنام پس از اینکه این کشورها به WTO  پیوستند، استفاده کند.

به همین نحو، در صورتی که ایران به WTO بپیوندد، آمریکا توانایی کمتری در استفاده از تجارت برای فشار به ایران خواهد داشت و برخی شواهد نشان می‌دهد که این ابزارهای جایگزین احتمالا اهرم‌های کم تاثیرتری به نسبت اهرم‌های تجاری هستند. با این حال، مهم است که بدانیم تعهد آمریکا برای استفاده نکردن از سیاست‌های تجاری علیه ایران، می‌تواند برای این کشور از نظر اقتصادی منافع داشته باشد. همچنین در حالی‌که عضویت در WTO برخی از فشارهای سیاسی بر ایران را کاهش می‌دهد اما افزایش تقابل با غرب در نهایت سیاست‌های ایران را مدرن‌تر و لیبرال‌تر خواهد کرد.

در نبود چنین تعهدی (تعهد به عدم استفاده از محدودیت‌های تجاری)، ایران به آمریکا و دولت‌های غربی برای گسترش روابط تجاری آنچنان که باید، اعتماد نخواهد کرد.

به گزارش فارس، اینکه آمریکا به قوانین بین‌المللی در رابطه با ایران پایبند بماند چندان امیدوار کننده نیست. با توجه به توضیحات واشنگتن پست در صورت عدم اجرای قوانین از سوی آمریکا، هیچ الزام قطعی و موثری که ایران را به حق خود برساند، وجود ندارد، همچنین با توجه به تجربه‌های پیشین ایران در شکایت‌های بین‌المللی، چیز زیادی نصیب ایران نمی‌شود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
اعتراض ضدناتو در اسپانیا و ایتالیا/ «امپریالیسم تروریسم است؛ یانکی‌ها به خانه برگردید»

هزاران نفر از معترضان در اسپانیا و ایتالیا همراهی کشورهای‌شان با سیاست‌های برهم‌زننده ثبات توسط ناتو را محکوم کردند.

خبرگزاری فارس: اعتراض ضدناتو در اسپانیا و ایتالیا/ «امپریالیسم تروریسم است؛ یانکی‌ها به خانه برگردید»
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هزاران نفر در اسپانیا و ایتالیا برای اعتراض به مشارکت کشورهایشان در سیاست‌های ثبات‌زدای ائتلاف ناتو روز یکشنبه به خیابان‌ها آمدند. 

به گزارش «اسپوتنیک»، فعالان، در تظاهرات‌های روز یکشنبه، مانورهای سه‌جانبه ائتلاف پیمان آتلانتیک شمالی، موسوم به «ناتو» را محکوم کردند. 

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه که فعالانه اخبار مربوط به این رزمایش را پوشش می‌دهد نوشته معترضان در شهر «ناپل» ایتالیا پلاکاردهایی به دست داشتند که خواستار انحلال ائتلاف ناتو بود. معترضان در «مادرید» اسپانیا هم شعار می‌دادند: «نه به ناتو»، «امپریالیسم تروریسم است» و «یانکی‌ها به خانه برگردید». 

رزمایش ناتو که هم‌اکنون در 28 پایگاه نظامی کشورهای پرتغال، اسپانیا و ایتالیا و مناطق آتلانتیک و دریای مدیترانه در حال انجام است، با انتقادات گسترده فعالان صلح مواجه شده است. مطابق گزارش‌ها، 360 هزار سرباز از بیش از 40 کشور دنیا در این رزمایش حضور دارند. 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 4 آبان 1394  | 10:14 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
انتخابات هائیتی در آرامش برگزار شد

رسانه ونزوئلایی«تله‌سور» طی گزارشی از روند برگزاری انتخابات در هائیتی اعلام کرد که انتخابات این کشور تاکنون در شرایطی کاملا آرام برگزار شده است.

خبرگزاری فارس: انتخابات هائیتی در آرامش برگزار شد
 

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله‌سور»، رسانه محلی هائیتی ساعتی پس از آغاز فعالیت ستادهای انتخاباتی این کشور و شروع رای‌گیری از مردم این کشور اعلام کردند که فرآیند انتخاباتی هائیتی تاکنون در آرامش کامل برگزار شده است.

«مادلین گارسیا» خبرنگاری اعزامی «تله‌سور» به هائیتی طی گزارشی از روند برگزاری انتخابات در این کشور اعلام کرد که بر خلاف دور مقدماتی انتخابات در هائیتی که در شرایطی خطرناک و خشونت‌آمیز برگزار شد و ستادهای انتخاباتی مورد حمله معترضین و کارشکنان قرار گرفت، انتخابات امروز تاکنون به لطف نظارت همه جانبه 10 هزار نیروی پلیس و ارتش این کشور و همچنین ناظرین بین المللی در شرایطی کاملا نرمال برگزار شده است.

گزارش های دریافتی از رسانه‌های رسمی هائیتی حاکی از آن است که ستادهای انتخاباتی هائیتی راس ساعت 4 بعد از ظهر به وقت محلی این کشور، بسته خواهند شد.

بناست که در این انتخابات مردم هائیتی جانشین «میشل مارتلی» رئیس جمهور کنونی هائیتی، 18 سناتور، 118 نماینده مجلس و 142 شهردار را از بین کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات کنونی بر گزینند.

طبق گزارش‌های دریافتی، ستادهای انتخاباتی در هائیتی از 7 صبح امروز به وقت محلی این کشور شروع به کار کرده‌اند و تا ساعت 4 بعد از ظهر به وقت محلی هائیتی، مامورین حاضر در ستادهای انتخاباتی فرآیند رای‌گیری از مردم را ادامه خواند داد.

رسانه‌های محلی از استقبال باشکوه مردم هائیتی از روند انتخاباتی این کشور خبر دادند و اعلام کردند که مردم این کشور از ساعات اولیه صبح و پیش از شروع به کار مامورین ستادهای انتخاباتی در این محل حاضر شده و صف‌های طویلی را در مقابل ستادهای انتخاباتی تشکیل داده‌اند.

خبرنگار «تله‌سور» همچنین در گزارشی اعلام کرد که «جوده سلستین» کاندیدای محبوب ریاست جمهوری هائیتی در انتخابات این کشور در راستای شرکت در انتخابات این کشور به یکی از ستادهای انتخاباتی پایتخت هائیتی رفت و در حضور عده بسیاری از مردم، به کاندیداهای مورد نظر خود رای داد.

54 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری هائیتی برای گرفتن پست «مارتلی»، در انتخابات شرکت کرده‌اند.

پیش بینی می‌شود که هیچ‌کدام از کاندیداهای شرکت‌کننده در این انتخابات موفق به کسب 50 درصدی آرا نشوند.   

  چندی پیش رئیس جمهور فعلی هائیتی طی سخنانی اذعان داشت که هر‌کسی که در انتخابات این کشور پیروز می‌شود، باید تمام توان خود را برای کمک و امداد رسانی به مردم هائیتی به کار گیرد.

وی در ادامه گفت که هر کدام از کاندیداهای شرکت کننده در این انتخابات در صورت پیروزی باید متعهد به مبارزه با فقر و بدبختی مردم این کشور شوند و همچنین برای رشد و توسعه اقتصادی و بهبود زیر ساخت‌های زندگی مردم این کشور که همچنان از عواقب وقوع زمین لرزه بی‌سابقه اخیر در این کشور رنج می‌برند، تلاش کند.

زمین لرزه‌ای که در ژانویه 2010 هائیتی را لرزاند بیش از 316 هزار نفر از مردم این کشور را به کام مرگ کشاند.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 4 آبان 1394  | 10:14 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
پیشرفت در حل بحران سوریه بدون ایران ممکن نیست

مقامات کشورهای غربی، پس از نشست چهارجانبه وین اذعان کردند پیشرفت در حل بحران سوریه، بدون حضور و مشارکت ایران ممکن نیست.

خبرگزاری فارس: پیشرفت در حل بحران سوریه بدون ایران ممکن نیست
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزرای خارجه کشورهای آمریکا، روسیه، عربستان و ترکیه پس از پایان نشست چهارجانبه «وین» در روز جمعه اعلام کردند قصد دارند دور آتی گفت‌وگوها را با مشارکت کشورهای بیشتری ادامه دهند.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا اذعان کرد که آمریکا و متحدان این کشور هنوز درباره نقش «بشار اسد»، رئیس‌جمهوری سوریه در فرایند انتقال سیاسی این کشور اتفاق نظر ندارند، اگرچه رویکردهای مشترکی میان طرف‌ها درباره یکپارچه ماندن سوریه و ضرورت غلبه بر گروه تروریستی داعش وجود دارد. 

کنفرانس ژنو 2 درباره تحولات سوریه در ژانویه 2014، به دلیل اختلافات بین روسیه و آمریکا درباره نقش بشار اسد در فرایند انتقال سیاسی در سوریه ناکام ماند. غیبت ایران که ابتدا به این نشست دعوت و سپس حذف شد، به باور بسیاری از تحلیل‌گران بین‌المللی از عوامل ناکامی ژنو 2 بود. 

اما در ماه‌های گذشته مقامات کشورهای غربی بارها بر ضرورت حضور ایران برای خاتمه دادن به جنگ چهارساله در سوریه تأکید کرده‌اند. بعد از نشست «وین» نیز یکی از محورهای گفت‌وگوهای مقامات غربی لزوم مشارکت دادن ایران در تلاشها برای سوریه بود. 

«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، تأکید کرد که ایران و مصر بایستی در فرایند دیپلماسی حل و فصل بحران سوریه حضور داشته باشند. «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بعد از دیدار با وزرای خارجه آمریکا و روسیه نظری مشابه ابراز کرد و گفت: «امیدوارم که ایران بخشی از این تلاش مشترک (برای حل بحران) در سوریه باشد.»

«جان کری»، ابتدا قدری محتاطانه‌ به لزوم حضور ایران اعتراف کرد: «ایران، در میز (مذاکرات) حضور ندارد؛ شاید زمانی فرابرسد که ما با ایران گفت‌وگو کنیم، اما فعلاً در این مرحله قرار نداریم.»؛ اما ساعتی بعد در پاسخ به سوالی درباره احتمال حضور ایران در نشست آتی سوریه گفت: «ما می‌خواهیم این مذاکرات فراگیرتر باشد و به جای حذف کشورها، آنها را مشارکت بدهیم.»

«مارک تونر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در کنفرانس خبری روز جمعه به سوالات مطرح شده در این باره این طور پاسخ داد که رویکرد واشنگتن حمایت از حضور ایران در گفت‌وگوهای پیرامون تحولات سوریه است.

 در ماه‌های گذشته مقام‌های ارشد کشورهای آلمان، فرانسه، چک، اتریش، انگلیس، ایتالیا کشورهای دیگر و همچنین «بان‌کی‌مون»، دبیر کل سازمان ملل متحد، ضرورت حضور ایران برای حل و فصل بحران سوریه را مورد تأکید قرار داده‌اند.

بسیاری از این کشورها قبل از برگزاری کنفرانس ژنو 2 برای حل تحولات سوریه با حضور ایران مخالفت کرده و یا در قبال آن سکوت کرده بودند. 

  سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، در اردیبهشت‌ماه سال 1392، یعنی هشت ماه پیش از برگزاری ژنو  2 گفته بود: «مشارکت ایران را که تهدیدی برای ثبات منطقه به شمار می‌آید در کنفرانس ژنو 2 رد می‌کنیم.»

«اخضر ابراهیمی»، نماینده ویژه وقت سازمان ملل متحد در امور سوریه در آذرماه همان سال، مخالفت‌های آمریکا را دلیل عدم دعوت از ایران برای شرکت در نشست ژنو 2 دانسته بود. 

ابراهیمی روز 29 آذرماه سال 1392 گفت: «درباره ایران، ما هنوز به توافق نرسیده‌ایم؛ اما بر کسی پوشیده نیست که ما در سازمان ملل از حضور ایران استقبال می‌کنیم. با این حال، شرکای ما در ایالات متحده هنوز متقاعد نشده‌اند که حضور ایران در این کنفرانس کار درستی باشد». 

هر چند مواضع مقامات کشورهای غربی تا زمان برگزاری ژنو 2 چندین بار دستخوش تغییر شد اما در نهایت اجماع بر آن شد که ایران در این نشست حضور نداشته باشد.

 علی‌رغم این، در ماه‌های گذشته عوامل مختلف از جمله تغییر وضعیت میدانی جنگ در نتیجه مداخله مستقیم روسیه در سوریه، نداشتن جایگزین مناسب برای بشار اسد، ناکامی معارضان به اصطلاح میانه‌رو سوریه در پیشبرد پروژه براندازی دولت این کشور، هراس از واگذاری جان هزاران علوی، کرد و اقلیت‌های مذهبی به گروه‌های تروریستی در سوریه، بحران مهاجرت به اروپا و غیره موجب چرخش در مواضع کشورهای غربی در قبال تحولات سوریه شده است.    

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
تیراندازی در خانه سالمندان آمریکا/ مرد مسلح مادرش را کشت و خودکشی کرد

مردی مسلح، بامداد دوشنبه در ایالت نیوجرسی آمریکا پس از قتل مادرش در خانه سالمندان به ضرب گلوله، خودش را کشت.

خبرگزاری فارس: تیراندازی در خانه سالمندان آمریکا/ مرد مسلح مادرش را کشت و خودکشی کرد
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در ادامه حوادث مرتبط با خشونت‌های مسلحانه در آمریکا، مردی در ایالت «نیوجرسی»، بامداد دوشنبه، مادر سالمندش را به ضرب گلوله کشت و سپس خودکشی کرد.

این تیراندازی به گزارش شبکه ان‌بی‌سی نیوز در آسایشگاه «جنسیس» در شهر «وورهیز» ایالت «نیوجرسی» اتفاق افتاد. مقامات پلیس به این رسانه آمریکایی گفتند مرد مسلح پس از ورود به اتاق مادرش او را به قتل رسانده و سپس با شلیک به سمت خودش، خودکشی کرد.

هویت مادر و پسر کشته شده اعلام نشده، اما پلیس گفته قاتل حدوداً 60 ساله بوده و مادرش تقریباً 80 سال سن داشته است. 

تحقیقات درباره این حادثه و انگیزه‌های قاتل ادامه دارد. 

خشونت‌های مرتبط با اسلحه در آمریکا چالش ادامه‌دار پیش روی مقامات این کشور است که معمولاً به آزادی حمل سلاح نسبت داده می‌شود.

انتهای پیام/  


ادامه مطلب
نظرات 0
یعلون برای رایزنی درباره کمک نظامی آمریکا و «برجام» به واشنگتن می‌رود

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در راستای رایزنی برای دریافت بسته کمک نظامی آمریکا و همچنین توافق هسته‌ای ایران راهی واشنگتن می‌شود.

خبرگزاری فارس: یعلون برای رایزنی درباره کمک نظامی آمریکا و «برجام» به واشنگتن می‌رود
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، موشه یعلون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای رایزنی درباره بسته کمک نظامی آمریکا به این رژیم و همچنین توافق هسته‌ای ایران و 1+5 راهی واشنگتن می‌شود. 

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت با گزارش این خبر افزود یعلون با اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا و جوزف دانفورد، رئیس ارتش ستاد مشترک این کشور دیدار خواهد کرد.

 «بن رودز»، مشاور رئیس‌جمهوری آمریکا پیش از این از شروع مذاکره با مقامات اسرائیلی برای ارائه کمک‌های نظامی واشنگتن به این رژیم در پرتو «برجام» خبر داده بود. 

 هدف اسرائیل و آمریکا از دور جدید گفت‌وگوهای امنیتی، تمدید ده ساله توافق پیشین است که در سال 2017 به پایان می‌رسد و بر اساس آن آمریکا سالیانه سه میلیارد دلار کمک در اختیار اسرائیل می‌گذاشت.

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 4 آبان 1394  | 10:14 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
تل‌آویو: توقف شهرک‌سازی‌ در کرانه باختری در کار نیست

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه بر تداوم شهرک‌سازی‌های غیرقانونی این رژیم در منطقه اشغال‌شده کرانه باختری تأکید کرد.

خبرگزاری فارس: تل‌آویو: توقف شهرک‌سازی‌ در کرانه باختری در کار نیست
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، موشه یعلون، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی روز یکشنبه تأکید کرد این رژیم شهرک‌سازی‌های غیرقانونی در کرانه باختری را متوقف نخواهد کرد. 

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در پاسخ به برخی شایعات مبنی بر توافق بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم برای متوقف کردن شهرک‌سازی‌ها با دولت آمریکا گفت: «شهرک‌سازی‌ها را متوقف نکرده‌ایم. تصمیمی برای این کار گرفته نشده است.»

یعلون که با رادیو اسرائیل گفت‌وکو می‌کرد یادآور شد تنها مورد توقف شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری بنا به درخواست آمریکایی‌ها، در دوره‌ای بین نوامبر سال 2009 تا دسامبر 2010 اتفاق افتاده است. 

وی افزود: «از آن زمان به بعد، ما همواره ساخت و ساز کرده‌ایم.»

رژیم اسرائیل، پس از اشغال اراضی فلسطینی کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس در سال 1967 سیاست شهرک‌سازی‌های غیرقانونی و اسکان بیش از نیم میلیون اسرائیلی را در آنها دنبال کرده است.

 کنوانسیون ژنو، هر گونه اقدام ساخت و ساز اشغالگران در سرزمین‌های غصبی را ممنوع می‌داند، و بر همین اساس بیشتر کشورهای جهان، شهرک‌سازی‌های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی می‌دانند. 

انتهای پیام/ 


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 4 آبان 1394  | 10:14 AM | نویسنده : مهدی گلشنی
کمدین گوآتمالایی رئیس جمهور شد

رسانه ونزوئلایی «تله سور» گزارش داد که نتایج شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری گوآتمالا از پیروزی کاندیدای «جبهه همگرایی ملی» این کشور حکایت دارد.

خبرگزاری فارس: کمدین گوآتمالایی رئیس جمهور شد
 

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله سور»، دادگاه عالی انتخابات گوآتمالا ضمن اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری این کشور، اعلام کرد که «جیمی مورالس» از حزب «جبهه همگرایی ملی» این کشور با کسب 72.39 درصد از 69.56 درصد از کل آرای شمارش شده پیروز انتخابات ریاست جمهوری این کشور است.

کمدین سابق تلویزیونی که هیچ سابقه‌ای در دنیای سیاست ندارد، مبارزه با فساد را یکی از برنامه‌های اصلی خود برای ریاست جمهوری در گوآتمالا می‌داند.

طبق گزارش‌های دریافتی «ساندرا تورس» از حزب «وحدت ملی امید» رقیب انتخاباتی «مورالس» با کسب 26.61 درصد از آرای مردم گوآتمالا پس از وی در جایگاه دوم قرار گرفت.

طبق گزارش‌های دریافتی از منابع رسمی گوآتمالایی، در انتخابات روز گذشته بیش از 7 و نیم میلیون نفر از مردم گوآتمالا به پای صندوق‌های رای رفته‌اند که 4 میلیون و 74 هزار و 450 نفر از آن‌ها زن و 3 میلیون 482 هزار و 423 نفر آن‌ها مرد بوده‌اند.

گوآتمالایی‌ها روز گذشته برای انتخاب رئیس‌جمهور، معاون رئیس‌جمهور، 338 نفر از مقامات شهرداری و 158 نماینده کنگره این کشور به پای صندوق‌های رأی رفتند.

در دور اول انتخابات ریاست جمهوری گوآتمالا که در 6 سپتامبر (15 شهریور) برگزار شد، «جیمی مورالس» از حزب «جبهه همگرایی ملی» موفق به کسب 23.99 درصد آراء شد و «ساندرا تورس» نیز توانست 19.75 درصد آراء را کسب کند؛ این انتخابات با مشارکت 70.38 درصدی مردم، به یکی از باشکوه‌ترین انتخابات گوآتمالا تبدیل شد.

انتهای پیام/


ادامه مطلب
نظرات 0
آمریکا به دلیل تغییر توازن قوا در منطقه نیازی جدید برای تعامل با تهران و مسکو احساس می‌کند

روزنامه آمریکایی، اذعان مقام‌های این کشور و متحدان اروپایی‌‌اش برای یاری‌طلبی از تهران و مسکو جهت ایجاد ثبات در منطقه را مصداق تغییر توازن قوا در خاورمیانه دانست.

خبرگزاری فارس: آمریکا به دلیل تغییر توازن قوا در منطقه نیازی جدید برای تعامل با تهران و مسکو احساس می‌کند
 

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مقام‌های آمریکایی و عربی تأکید کاخ سفید بر ضرورت تعامل با تهران و مسکو در خصوص تحولات سوریه را مصداقی از تغییر توازن قوا در منطقه می‌دانند. 

روزنامه آمریکایی وال‌استریت‌‌ژورنال بامداد دوشنبه در گزارشی این تغییر توازن را با اعلام باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای کاهش نقش نظامی آمریکا در منطقه خاورمیانه مرتبط دانست. 

وال‌استریت‌ژورنال نوشته آمریکا ضرورتی جدید برای تعامل با ایران و روسیه در خاورمیانه احساس می‌کند. 

به نوشته این رسانه، «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا و متحدان اروپایی‌اش، تلاش جدید خود برای ارتقای ثبات در منطقه خاورمیانه را به شدن به دو کشوری متکی کرده‌اند که واشنگتن از قبل آنها را عامل تضعیف ثبات دانسته است: ایران و روسیه.

 «امیل حکایم»، تحلیل‌گر مسائل منطقه در «موسسه بین‌المللی لندن برای مطالعات راهبردی» گفته غرب با وارد کردن ایران و روسیه به این دیپلماسی مخاطره کرده است. وال‌استریت‌ژورنال می‌نویسد بسیاری از مقامات کشورهای عربی با دیدگاه این تحلیلگر موافقند. 

منافع هیچ‌یک از این دو کشور به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، در درازمدت با منافع واشنگتن و بروکسل یکسان نیست و انها در اکثر موارد، با این منافع مخالف هم هستند. علاوه بر این، ساختار امنیتی و ائتلاف که واشنگتن طی پنج دهه گذشته در خاورمیانه ایجاد کرده با خطر فروپاشی مواجه است، چرا که کشورهای عربی، برای دریافت راهنمایی، به اندازه کاخ سفید، به روسیه چشم دارند. 

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه به انعکاس اظهارات مقام‌های آمریکایی و اروپایی پس از پایان نشست چهارجانبه وین درباره تحولات سوریه پرداخته که حضور ایران را برای حل و فصل سیاسی بجران سوریه را مورد تأکید قرار داده‌‌اند. 

حکایم می‌گوید: «اتفاقاتی که در سوریه رخ می‌دهند برای نظم جدید خاورمیانه مهم هستند. منافع فوری، ممکن است طوری باشند که این اقدامات ارزش انجام دادن را داشته باشند اما واشنگتن ممکن است با گذر زمان برای همراه کردن شریکانش در سایر مسائل امنیتی منطقه با مشکل مواجه شود. هزینه‌های درازمدت داشتن برنامه‌های تاکتیکی با مسکو و تهران، زیاد هستند.»

یک مقام ارشد عرب به وال‌استریت‌ژورنال گفت: «پوتین آتش‌ها را شعله‌ور کرده و آمریکا هیچ پلان بی غیر از کنار آمدن با او ندارد. فکر نمی‌کنم زمینه‌های مشترک زیادی بین دو طرف وجود داشته باشد. اگر این طور بود، این مسئله خیلی وقت قبل‌تر حل می‌شد.»

انتهای پیام/.  


ادامه مطلب
نظرات 0

تعداد کل صفحات : 8 :: 1 2 3 4 5 6 7 8