بعد از سفر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به مسکو و دیدار با رئیسجمهور روسیه، منابع آگاه از تشکیل کارگروه مشترک برای هماهنگی فعالیتهای دریایی و هوایی تلآویو و مسکو در سوریه خبر دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، به دنبال اقدام روسیه در اعزام نیرو و جنگنده به سوریه، «بنیامین نتانیاهو» با «ولادیمیر پوتین» دیدار کرد تا آنها سیاستهای خود را هماهنگ سازند و اطمینان حاصل کنند که هیچ سوءتفاهمی میان نیروهای روسی و اسرائیلی پیش نمیآید.
به نوشته روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، نتانیاهو بعد از دیدار با پوتین، در کنفرانس خبری مدعی شد: «اسرائیل به دنبال دفع تلاش ایرانیها برای ایجاد پایگاهی برای ترور در بلندیهای جولان است».
وی افزود: «هدف من جلوگیری از سوءتفاهم میان نیروهای اسرائیلی و روسی است و نتیجه اصلی این دیدار ایجاد مکانیزمی برای جلوگیری از چنین سوءتفاهمهایی است».
پوتین نیز مودبانه پاسخ داد: «هدف ما دفاع از سوریه است. با توجه به این موضوع، نگرانی شما را درک میکنم و بسیار خشنود هستم که شما برای بررسی جزئیات این مسئله اقدام کردید».
یدیعوت نوشت، هر چند مشخص نیست در دیدار خصوصی میان پوتین و نتانیاهو چه مطالبی گفته شده، اما انتظار میرفت نخست وزیر اسرائیل خواستار حفظ آزادی نیروی هوایی خود برای پرواز بر فراز سوریه شود.
بر اساس این گزارش، نتانیاهو و هیئت همراه او قصد داشتند در سفر به مسکو، پروتکلی برای جلوگیری از مشکلات شناسایی و درگیریهای احتمالی میان جنگندههای اسرائیلی و روسی تدوین کنند.
نیروهای نظامی و جنگندههای روسی اخیرا برای دفاع از دولت بشار اسد رئیسجمهور سوریه وارد خاک این کشور شدهاند.
در این گزارش آمده، همزمان با نشست پوتین با نتانیاهو، مقامات آمریکایی اعلام کردند، پهپادهای روسی ماموریت نظارت در سوریه را آغاز کردهاند.
طبق ادعای دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی، قرار است اسرائیل اطلاعاتی را درباره حضور مستقیم ایران در بلندیهای جولان علیه اسرائیل در اختیار پوتین قرار دهد.
روزنامه «جروزالمپست» نیز در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد نظامی گزارش داد، ارتش روسیه و رژیم صهیونیستی قرار است یک کارگروه مشترک تشکیل دهند تا فعالیتهای خود در عرصه هوایی و دریایی را هماهنگ سازند.
بر اساس این گزارش، «گادی ایزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در روسیه با ژنرال «والری واسلویچ گراسیموف» همتای روس خود دیدار کرد. او همچنین در بخشی از نشست نتانیاهو و ولادیمیر پوتین حضور داشت. بعد از آن، دو طرف موافقت کردند کارگروه مشترکی به ریاست معاونان روسای ستاد مشترک خود تشکیل دهند.
بر اساس این گزارش، قرار است نخستین دیدار آنها، ظرف دو هفته آینده برگزار شود و درباره مکان برگزاری این نشست نیز طی روزهای آینده تصمیمگیری میشود.
این منبع اسرائیلی اعلام کرد، این کارگروه فعالیتهای اسرائیل و روسیه در عرصههای هوایی و دریایی را هماهنگ میسازند.
وی افزود، حضور روسیه نمیتواند توازن قدرت را تغییر دهد اما باعث طولانی شدن جنگ میشود زیرا داعش هرگز مذاکره نمیکند. از این رو، جنگ همراه با تراژدی انسانی در سالهای آینده ادامه خواهد یافت.
این منبع آگاه گفت که منفعت روسیه نجات دولت بشار اسد است و هدف آن مشارکت در مبارزه با داعش است.
همزمان با این اتفاقات، «موشه یعلون» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت، اسرائیل اجازه نمیدهد آزادی عمل آن در سوریه گرفته شود.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
رسانه ونزوئلایی «تله سور» گزارش داد که کمیته ملی پناهندگان برزیل (کوناره) از افزایش امکان اعطای ویزای بشردوستانه به مهاجرین سوری خبر داد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تلهسور»، کمیته ملی پناهندگان برزیل (کوناره) روز گذشته از افزایش امکان اعطای ویزای بشردوستانه به پناهجویان سوری که به دلیل جنگ داخلی، فقر و بدبختی از سوریه فرار میکنند، خبر داد.
گزارشهای دریافتی حاکی از آن است که این تصمیم به دلیل مهاجرت تعداد بسیار زیادی از مردم بیپناه و جنگزده سوری گرفته شده که از طریق دریای مدیترانه به اروپا و غرب پناه میآورند.
اعلام آمادگی برزیل برای پذیرش مازاد مهاجرین سوری و اعطای ویزای بشردوستانه به آنها به مسئولین مربوطه برزیلی اجازه میدهد تا درخواست پناهندگی مردم جنگزده سوریه در برزیل را مورد بررسی قرار دهند و به آنها پذیرش بدهند.
یکی دیگر از اقدامات اتخاذ شده از سوی این سازمان، همکاری با دیگر سازمانهای بینالمللی مربوط به احقاق حقوق پناهندگان، همچون کمیساریای عالی ملل متحد برای پناهندگان (آکنور) اعلام شده است.
این نهاد برزیلی به دنبال ایجاد شرایط مناسب برای اعطای پناهندگی به مهاجرینی است که شرایطی ویژه دارند و بیش از دیگران نیازمند کمک هستند.
طبق گزارشهای دریافتی پس از اعلام پذیرش مازاد مهاجرین از سوی برزیل پیشبینی میشود که تعداد مهاجرین سوری در این کشور به 8 هزار یا 8 هزار 530 نفر افزایش بیابد.
پیش از مکزیک، برزیل، پاناما، شیلی، آرژانتین، پاراگوئه، ونزوئلا و اوروگوئه نیز دیگر کشورهای آمریکای لاتینی بودند که آمادگی خود را برای پذیرش پناهجویان جنگزده سوری اعلام کرده بودند.
براساس تازهترین آمار اعلام شده از سوی کمیسیون عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد، در حال حاضر بیش از 11 میلیون نفر از مردم سوریه از کشور خود آواره شدهاند.
کمیته حقوق بشر سازمان ملل نیز با انتشار گزارشی ضمن ابراز تأسف از وخامت اوضاع در سوریه، اعلام کرد که از ابتدای سال 2015 تاکنون 2 هزار 209 کودک سوری بر اثر خشونتهای صورت گرفته در این کشور جان خود را از دست دادهاند.
اروپا در هفتههای اخیر شاهد ورود تعداد زیادی از پناهندگان سوری بوده است؛ از ابتدای سال جاری تاکنون 300 هزار پناهجوی آواره وارد اروپا شدهاند که این تعداد بالاترین میزان پس از جنگ جهانی دوم در این قاره محسوب میشود.
سوریه از ماه مارس سال 2011 (اسفند 1389) در یکی از بزرگترین بحرانهای تاریخ به سر میبرد که طبق اعلام دیدهبان حقوق بشر سازمان ملل تاکنون 240 هزار کشته و میلیونها آواره بر جای گذاشته است.
در این بحران عظیم که با هدف برکناری «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد، ارتش این کشور با گروههای تروریستی مختلفی درگیر جنگ مسلحانه است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
وزیر دفاع انگلیس میگوید این کشور با روسیه در مورد اقدام نظامی در سوریه صحبت نکرده و معتقد است که حضور نیروهای روس در سوریه، وضعیت را پیچیدهتر میکند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس روز سهشنبه گفت این کشور صحبتی در مورد اقدام نظامی در سوریه، با روسیه نداشته است.
فالون که در اندیشکده سلطنتی انگلستان (RUSI) صحبت میکرد، گفت: «ما با روسها در مورد عملیاتهای نظامی علیه داعش در سوریه، بحث نکردهایم.»
به نوشته خبرگزاری رویترز، او افزود: «اقدام هفتههای اخیر روسیه در استقرار کشتی و هواپیما در منطقه، قطعا اوضاع بسیار پیچیده کنونی را بیش از پیش پیچیده میکند.»
در هفتههای گذشته گزارشهای متعددی در مورد افزایش حضور نظامی روسیه در سوریه منتشر و ادعا شده است که مسکو قصد دارد مستقیما علیه گروه تروریستی داعش وارد عمل شود. یک مقام آمریکایی دیشب مدعی شد روسیه 24 فروند جنگنده در سوریه مستقر کرده است.
همزمان انگلیس هم در حال بررسی طرح گسترش دامنه حملات هوایی از عراق به سوریه است. این طرح باید ابتدا در پارلمان این کشور به تصویب برسد.
انتهای پیام/ق
ادامه مطلب
به دستور ظریف ستاد پیگیری برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در وزارت خارجه تشکیل و وزیر خارجه در حکمی سیدعباس عراقچی را با حفظ سمت به عنوان «رئیس ستاد پیگیری برجام» منصوب کرد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، به دستور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان ستاد پیگیری برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) در وزارت امور خارجه تشکیل شد و رئیس دستگاه دیپلماسی کشور طی حکمی سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بینالمللی این وزارتخانه را با حفظ سمت به عنوان «رئیس ستاد پیگیری برجام» منصوب کرد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مسئول سوری گزارش داده که این کشور چندین جنگنده و پهپاد روسی از مسکو دریافت کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری «رویترز»، به نقل از یک مسئول سوری گزارش داد که دمشق چند فروند جنگنده و پهپاد روسی از مسکو دریافت کرده است.
پیش از این مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند که 28 جنگنده روسیه در سوریه مستقر شده و عملیات شناسایی پهپادهای روسی در آسمان سوریه آغاز شده است.
چند روز پیش «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه گفته بود حضور روسیه در موضوع مبارزه با داعش و جبهة النصره، مسألهای اساسی است و این همکاری میتواند معادلات را در سوریه تغییر دهد.
انتهای پیام/ب
ادامه مطلب
رسانه کوبایی «کوبادباته» گزارش داد که آمریکا برای نخستین بار آماده پذیرش قطعنامه سازمان ملل علیه این کشور در مورد تحریمهای اقتصادی، مالی و تجاری کوبا میباشد.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «کوبا دباته»، برخی مقامات آمریکایی اعلام کردند که دولت «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در نظر دارد که در رأیگیری سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره قطعنامه ارائه شده از سوی کوبا برای لغو تحریمهای آمریکا علیه این کشور، از صدور رأی خودداری کند.
4 مقام اجرایی دولت آمریکا که نخواستند نامشان فاش شود در این رابطه عنوان کردند که تاکنون در اینباره تصمیم خاصی مبنی بر صدور رأی موافق و مخالف اتخاذ نشده است اما اینکه یک دولت عضو سازمان ملل با قطعنامهای که علیه قوانین کشورش صادر شده است، مخالفت نمیکند، بسیار غیرمنتظره و عجیب است.
از آنجایی که دولت آمریکا تاکنون با این قطعنامه به صورت جدی مخالفت نکرده است، به نظر میرسد که «واشنگتن» (پایتخت آمریکا) در حال متحد شدن با جامعه جهانی علیه کنگره کشور خود میباشد که تاکنون علیرغم درخواستهای مکرر «اوباما» به لغو تحریمهای این کشور علیه کوبا رضایت نداده است.
«اوباما» از ماه دسامبر (آذر) سال گذشته که عادیسازی روابط آمریکا و کوبا در دستور کار هر دو کشور قرار گرفت، از کنگره آمریکا خواست که تحریمهای 54 ساله این کشور علیه کوبا را لغو کند.
در همین راستا ماه گذشته نیز هر دو کشور اقدام به بازگشایی سفارتهای خود در کشور مقابل کردند و رئیس جمهور آمریکا نیز تا جایی که اختیارات وی اجازه میداد، محدودیتهای تجاری و گردشگری شهروندان آمریکایی در کوبا را از میان برداشت اما تحریمهای این کشور علیه کوبا همچنان به قدرت خود باقی هستند.
پاپ «فرانسیسکو» که در روند عادیسازی روابط بین آمریکا و کوبا نقش اساسی ایفا کرد نیز روز شنبه وارد «هاوانا» پایتخت کوبا شد و از آنجا نیز رهسپار آمریکا میشود.
«رائول کاسترو» رئیسجمهور کوبا روز جمعه طی یک تماس تلفنی با «باراک اوباما» همتای آمریکایی خود، بار دیگر از وی خواست تحریمهای آمریکا علیه کوبا را لغو کند.
«کاخ سفید» در این رابطه اعلام کرد که رؤسای جمهور آمریکا و کوبا بر سر گامهایی که هر دو طرف باید باهم و یا به صورت جداگانه در جهت پیشبرد همکاریهای دوجانبه خود بردارند، بحث و تبادل نظر کردهاند.
دولت کوبا نیز در همین راستا خاطرنشان کرد که رئیس جمهور این کشور همواره بر لزوم لغو کامل و همیشگی تحریمهای آمریکا علیه کوبا تأکید کرده است.
همچون 23 سال اخیر، کوبا در جلسه آینده مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای به این مجمع ارائه خواهد داد و به واسطه آن از تحریمهای صورت گرفته علیه این کشور از سوی آمریکا انتقاد کرده و خواستار پایان دادن به این سیاست خواهد شد.
آمریکا هر سال بیش از سال قبل در این رأیگیری مغلوب میشود؛ سال گذشته پیشنهاد کوبا با 188 رأی موافق در مقابل تنها 2 رأی مخالف تصویب شد و تنها رژیم صهیونیستی به پشتیبانی از «واشنگتن» پرداخت.
رأیگیری امسال که ماه آینده برگزار خواهد شد، اولین رأیگیری صورت گرفته پس از برقراری مجدد روابط آمریکا با کوبا و تغییر مواضع سیاسی هر دو کشور نسبت به یکدیگر خواهد بود.
به گزارش فارس، دو کشور با میانجیگری واتیکان 18 ماه مذاکرات محرمانه داشتند اما 26 آذر (17 دسامبر) در بیانیهای مشترک اعلام کردند روابط دیپلماتیک خود را از سر میگیرند و زندانیان یکدیگر را آزاد خواهند کرد.
پس از آن، اوباما ماه آوریل با «رائول کاسترو»، رئیسجمهور کوبا به طور رسمی مذاکره کرد که این نخستین دیدار رهبران دو کشور از سال 1956 بود.
دو طرف از زمان اعلام تاریخ از سرگیری روابط کامل دیپلماتیک دو کشور در 17 دسامبر ( 26 آذر 93) تاکنون چند بار مذاکره کردهاند.
واشنگتن از سال 1961 روابط دیپلماتیک خود را با کوبا قطع و این کشور را تحریم کرد؛ اگر چه برخی از این تحریمها در ماههای اخیر لغو شده است اما بیشتر تحریمهای آمریکا همچنان به قوت خود باقی است اما اوباما دسامبر گذشته اعلام کرد که گفتوگوها برای عادیسازی روابط دیپلماتیک با کوبا را از سر میگیرد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
بزرگترین و قدیمیترین شرکت سازنده «انسولین» در جهان اعلام کرده است که بعد از امضای یادداشت تفاهم با سازمان غذا و داروی ایران قصد دارد یک کارخانه تولید دارو در ایران بنا کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «نوو نوردیسک» بزرگترین و قدیمیترین شرکت دارو سازی دانمارکی روز سهشنبه (امروز) اعلام کرد که قرار است یک کارخانه 70 میلیون یورو (78 میلیون دلار) تولید دارو در ایران بنا کند.
بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، این شرکت دانمارکی اعلام کرد که بعد از امضای یادداشت تفاهم با سازمان غذا و داروی ایران چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است.
این شرکت که بزرگترین سازنده انسولین در جهان است اعلام کرد که پیشتر یک شرکت تابعه در ایران داشته است که انسولین به فروش میرسانده و 130 نفر را به استخدام درآورده است.
طبق گزارش رویترز، این کارخانه جدید قرار است 160 فرصت شغلی به وجود آورد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
هواداران کمپین «فریاد وطن» همزمان با برگزاری سومین دور گفتوگوی رؤسای فراکسیونهای پارلمانی، در مقابل مقر قوه مقننه تجمع کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شماری از معترضان لبنانی ظهر امروز همزمان با آغاز سومین دور گفتوگوی رؤسای فراکسیونهای پارلمانی با حضور «تمام سلام» نخست وزیر، در مقابل محل برگزاری جلسه گفتوگو تظاهرات کردند.
به گزارش تلویزیون الجدید، همزمان با آغاز جلسه گفتوگوی جریان سیاسی در پارلمان به منظور حل بحرانهای این کشور، هواداران کمپین «فریاد وطن» تجمع کردند. این در حالی بود که کمپین «بویتان درآمد» اعلام کرده بود که امروزه برنامهای برای تجمع ندارد.
بر اساس این گزارش، «میشل عون» رئیس فراکسیون «تغییر و اصلاح» و نامزد جریان 8 مارس برای تصدی سمت ریاست جمهوری که در جلسه هفته گذشته حضور نداشت، در جلسه امروز حضور پیدا کرد.
معترضان لبنانی، مخالفت خود با برگزاری گفتوگوها را اعلام کرده و در اقدامی نمادین توپهایی را به سوی مر پارلمان انداختند تا بگویند امروز توپ در زمین پارلمان است.
تظاهرات معترضان لبنانی در جلسات گذشته رؤسای فراکسیونهای پارلمانی در مقر پارلمان، با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شده بود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رسانه مکزیکی «ال اونیورسال» گزارش داد که صدها دانشآموز مکزیکی در اعتراض به وضعیت پرونده 43 دانشآموز ناپدید شده در این کشور، به دادستانی کل استان «گررو» یورش بردند.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «ال اونیورسال»، صدها دانشآموز مکزیکی به همراه خانوادههای 43 دانشآموز ناپدید شده در این کشور در اعتراض به وضعیت پرونده این دانشآموزان، روز گذشته به دادستانی کل استان «گررو» در جنوب مکزیک یورش بردند و با تخریب تجهیزات ساختمان این دادستانی، خواستار مجازات مسئولان این حادثه غمانگیز شدند.
وکیل خانواده 43 دانشآموز ناپدید شده مکزیکی در این رابطه عنوان کرد که شرکتکنندگان در این تظاهرات که همگی از دانشآموزان مدرسه محل تحصیل این 43 نفر هستند، از دولت مکزیک میخواهند که به وضعیت پرونده این حادثه رسیدگی کند.
در همین راستا خانوادههای دانشآموزان ناپدید شده نیز اعلام کردهاند که در طول هفته جاری اعتراضات خود را تشدید خواهند کرد.
انتظار میرود که از روز چهارشنبه والدین دانشآموزان ناپدید شده اعتصاب غذای 48 ساعته خود را آغاز کنند و در روز شنبه نیز دست به برگزاری تظاهرات بزنند.
بین روزهای 26 و 27 سپتامبر (4 و 5 مهر 93) پلیس «ایگوآلا» به سمت اتوبوسهای حامل دانشآموزان شلیک کرد که این حادثه منجر به مرگ 6 نفر (یکی از آنان نشانههای شکنجه نیز داشت) و زخمی شدن 17 تن دیگر گردید؛ علاوه بر این 58 دانشآموز ناپدید شدند که از این تعداد 15 تن پیدا شده و یکی از آنها نیز جان خود را از دست داده بود.
به دنبال این اتفاق در روز 7 نوامبر 2014 ( 16آبان 93) دادستان کل مکزیک در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد، تعدادی کیسه زباله با محتوای بقایای انسان در کنار رودخانه منطقه «کوکولا» یافت شده که احتمالا بقایای همان دانشآموزان گمشده باشد؛ دست کم 80 نفر به عنوان متهم دستگیر شدهاند که 44 نفر از آنها افسران پلیس هستند.
ناپدید شدن این جوانان خشم مردم جنوب مکزیک را بر انگیخته است؛ از 26 سپتامبر اعتراضات و به چالش کشیدن امنیت کشور در این راستا همچنان ادامه دارد.
بر اساس آمار اخیر منتشر شده توسط مؤسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک (آیآیاساس)، مکزیک سومین کشور جهان با بیشترین میزان تلفات انسانی در طول سال 2014 میلادی بوده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رئیسجمهور کرواسی سیاستهای آلمان و به ویژه صدراعظم این کشور در زمینه مهاجران را به باد انتقاد گرفت.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «کولیندا گرابار-کیتاروویچ» رئیسجمهور کرواسی از سیاستهای آلمان و شخص «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور در زمینه مهاجران به شدت انتقاد کرد.
وی شب گذشته در گفتوگویی تلویزیونی گفت: «آنها مهاجران را فرا خواندهاند اما اکنون آنچه خود گفتهاند را اجرایی نمیکنند. چرا که آلمان نمیتواند تمامی این مهاجران که بار مالی هم دارند را بپذیرد.»
کیتاروویچ گفت: «خانم مرکل طوری رفتار کرد گویی نمیدانست که متوقف کردن این افراد چه بحرانی را به دنبال خواهد داشت. مسئلهای به وجود آمده که باید اکنون حل شود.»
انتقاد کرواسی از سیاستهای مرکل در شرایطی مطرح شد که چند ساعت بعد از آن مقامات اروپایی با هدف حل بحران مهاجران تشکیل جلسه دادند.
وزرای کشورهای اروپایی قصد دارند تا 120 هزار مهاجر دیگر را در این قاره بپذیرند. این افراد باید در میان کشورهای اتحادیه اروپا تقسیم شوند. هدف این است که کشورهای بیشتری در این اقدام شرکت کنند اما مجارستان و دیگر کشورهای اروپای شرقی با پذیرش مهاجران در خاک خود مخالفت کردهاند.
انتهایپیام/م
ادامه مطلب