هر ساله مقام معظم رهبري در آغاز سال نو ،درپيام نوروزي نقشه اي جامع براي پيشبرد اهداف عاليه کشور ترسيم مي کنند،تا مردم و مسئولين اين نقشه را سرلوحه خويش قرار داده و بدينوسيله زمينه رشد ، پيشرفت ،شکوفايي و عدالت کشور را فراهم آورند.در همين راستا رهبر معظم انقلاب اسلامي سال جديدرا به عنوان همت وكار مضاعف نامگذاري كردند و اين عنوان سبب ايجاد انگيزه جدي‌تر و همتي والاتر در همه اقشار جامعه خواهد شد و جامعه ما بايد بدانند كه کاستي هاي ما، نسبت به پيشرفتي كه بايد داشته باشيم، فراوان است.همت مضاعف و کار مضاعف حرکتي رو به جلو و ضامن رشد و ارتقاي کارآمدي نظام جمهوري اسلامي ايران است.با توجه به اينکه پيامهاي ايشان همچون ساير رهنمودهايشان موجز ،جامع ،کامل و به ساده ترين شکل بيان مي شود ،در چنين شرايطي انتظار مي رود، اين رهنمود ايشان بدون اتلاف وقت و با تلاش مضاعف و همت مضاعف شکل اجرايي به خود بگيرد.

ايشان با اين نامگذاريها نهضت و فرايندي را تبيين کرده اند که بايستي همچون نقشه راه در روند پيشرفت و برقراري عدالت در دستور کار قرار گيرد و با توجه به اين شعار بايستي با تلاش بيشتر،براي ايراني آباد و توسعه يافته با همت و برنامه، گامهاي جدي بردارند.امروز به رغم موانع ومحدوديت هايي که دشمنان براي نظام ما ايجاد کرده اند ، کشور به اين بلوغ رسيده است که با تکيه بر دو اصل کار و همت به سمت شکوفايي، پيشرفت و عدالت حرکت کند و براي رسيدن به اين اهداف همت بالاي مسئولين و مردم را در کنار يکديگر لازم دارد.مسئولين و متوليان اجرايي کشور بايستي با پرهيز از شعار زدگي و برگزاري همايش و سخنراني و مقاله و ... از اصل قضيه دور نمانند.در مقابل ،مردم هم مسئول هستند تا با همت مضاعف و کار مضاعف در پيشبرد اهداف عاليه نظام کوشا و موثر باشند.همه متفق القول اند دستيابي به پيشرفت و عدالت كه از اهداف دهه چهارم انقلاب است، در گرو همت و تلاش مضاعف مي باشد و درايت مقام معظم رهبري در نامگذاري سال جديد به عنوان همت و كار مضاعف در اصل نشان دادن يکي از لوازم راه اين دستيابي به پيشرفت و توسعه همه جانبه كشور در کنار عدالتي جامع و کامل، به مردم و مسئولان است.در سال جديد مسئولان در سياستگذاري ها، برنامه ريزي، تعيين اولويتها نگاه مجددي داشته باشند و به گونه اي طراحي کنند که نتيجه آن مضاعف باشد. وقتي صحبت از همت مضاعف و کار مضاعف مي شود، لازم است برنامه هاي کشور با تدابير عاقلانه و حساب شده و حتي علمي کردن فعاليتها همراه و گامي اساسي و جدي تربرداشته شود.

همت مضاعف و کار مضاعف زمينه ساز دستيابي به اهداف سند چشم انداز و سياستهاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري است.همت مضاعف و کار مضاعف در سايه مشارکت عمومي موجب دستيابي به جايگاه اول علمي، فناوري و اقتصادي در منطقه و در نهايت موجب اقتدار کشور خواهد شد.اگر سياستگذاران براي ايراني آباد و توسعه يافته با توجه به اين شعار و شعار امسال تلاش بيشتر، تدبير و برنامه ريزي کنند به ياري خداوند نتايج مطلوب و مضاعفي به دست خواهيم آورد.

منبع : بصیرت - عباس خسروانی

محور : اثرات و نتایج همت مضاعف ، کار مضاعف


 نگاشته شده توسط قاسمعلی جمالی در سه شنبه 31 فروردین 1389  ساعت 10:42 PM
نظرات 0 | لینک مطلب



بصيرت:ارتقا بهره وري و استفاده مطلوب از منابع و امکانات موجود در کشور از عمده ترين محورهاي پيام مقام معظم رهبري به مناسبت سال 89 بود که دريچه اي بسوي اجراي مناسب تر قانون هدفمندسازي يارانه ها در سال جاري بشمار مي رود.

 ديدار جمعي از فرماندهان افسران خلبانان و کارکنان نيروي هوايي ارتش با مقام معظم رهبري

بهره گيري بهتر از منابع و ظرفيت هاي عظيم موجود در کشور،‌ استفاده از سرمايه و امکانات افراد علاقه مند، پرهيز از اسراف و بيهوده خرجي، افزايش کارآفريني و سرمايه گذاري

و ارتقا فعاليت ها در بخش هاي مختلف اقتصادي ارتقا کيفيت توليدات داخلي تا حدي که قابل رقابت با اجناس خارجي باشد از محورهاي مورد تاکيد در پيام مقام معظم رهبري است.

بديهي است تحقق منويات مقام معظم رهبري در سال جاري به تلاش و همت تمام فعالان
اعم از دولتمردان، نمايندگان مجلس و ديگر دست اندرکاران و همچنين مردم نياز دارد تا ما را در دستيابي به اهداف پيش بيني شده در برنامه هاي بالادستي و پايين دستي ياري کند.

به هر ميزان دامنه تعامل، انسجام و همبستگي فعالان بخش هاي مختلف اقتصادي ارتقا يابد امکان برداشتن گام هاي بلندتر در بخش هاي مختلف اقتصادي،‌ اجتماعي و فرهنگي نيز بيشتر مي شود.
کارشناسان اقتصادي معتقدند:‌ با همت و کار بيشتر بايد در جهت پيشرفت و آباداني کشور تلاش شود به طوري که بايد با مناسب ترين برنامه ريزي هاي عملي و کمترين هزينه ها براحتي امکان دستيابي به اهداف برنامه پنجم توسعه اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي و همچنين افق چشم انداز 20 ساله فراهم شود.

دغدغه رهبر معظم انقلاب در پيام سال 89 بخصوص در بهره گيري نامطلوب از امکانات و منابع موجود ضرورت بکارگيري بهينه از منابع و امکانات را که نقش اساسي در افزايش رفاه و رونق زندگي ملت دارد، به تمامي نهادها و دستگاههاي دولتي و خصوصي را گوشزد مي کند.

تاکيد رهبر معظم انقلاب در اجرا شدن هرچه سريعتر هدفمند کردن يارانه ها که به فرهنگ سازي بيشتري نياز دارد، تلاش و همت افزون تر مسئولان و فعالان را نسبت به سال گذشته مي طلبد.

با وجودي که مقام معظم رهبري مسئول اجراي هدفمند کردن يارانه ها را دولت مي دانند اما تاکيد کردند که تمام دستگاهها به خصوص قوه مقننه بايد دولت را در تحقق اين برنامه ياري کنند.

عضو کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي معتقد است: ‌دستيابي به اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور تنها با همت و کار مضاعف امکان پذير مي شود.

حجت الاسلام سيدناصر موسوي در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا، افزود:‌ براي دستيابي به اين سند بايد فرهنگ سازي کرد.

وي با اشاره به منويات رهبري و نامگذاري امسال به نام همت مضاعف و کار مضاعف گفت: ‌با تغيير فرهنگ کار و تلاش، دستيابي به هر پيشرفت و توسعه اي ‌ممکن خواهد شد.

نماينده مردم فلاورجان در مجلس تصريح کرد:‌ دستگاه هاي فرهنگي کشور نقش کليدي در اين خصوص دارند و آنان بايد در زمينه پياده کردن منويات رهبري تلاشي مضاعف نسبت به ديگران داشته باشند.

حجت الاسلام موسوي افزود:‌ بايد منويات رهبري را از شعاري خارج کنيم و به رهنمودهاي ايشان که سرخط توسعه و پيشرفت کشور است،‌ جامه عمل بپوشانيم.

وي گفت:‌ اگر خواهان عمران و آباداني کشور به معناي واقعي و رسيدن به سطح کشور هايي مانند ژاپن هستيم بايد کار را از پايه آغاز و فرهنگ کار و تلاش مان را عوض کنيم.

نماينده مردم فلاورجان در مجلس افزود:‌ با همت و کار مضاعف علاوه بر عدم وابستگي، ‌ديگران را نيز به خودمان وابسته کنيم.

وي همچنين به توصيه رهبري در تعامل مجلس و مجريه در بحث اجراي قانون هدفمندي يارانه ها اشاره کرد و گفت:‌ اجراي اين قانون نيز به تلاش و کار مضاعف قوا و مردم نياز دارد.

حجت الاسلام موسوي در خاتمه تصريح کرد:‌ براي دستيابي به اهداف سند چشم انداز 20 ساله علاوه بر همت و کار مضاعف، بايد به کيفيت کالاهاي توليدي مان نيز توجه کنيم.

نماينده مردم شهرستان هاي نهبندان و سربيشه در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: نامگذاري امسال توسط رهبر معظم انقلاب به سال همت مضاعف و کار مضاعف، وظيفه سنگيني را بر دوش مردم، مسئولين و قواي مقننه، مجريه و قضائيه گذاشته است.

"محمدرضا صابري" گفت: ما از اين نامگذاري استقبال مي کنيم زيرا با راهکارهاي مناسب و کار و همت بيشتر مي توان به پيشرفت و آباداني کشور کمک کرد.

وي گفت: با برنامه ريزي عملي و کمترين هزينه مي توان بهترين نتايج را داشت.

وي همچنين افزود: در کشور ما ظرفيت لازم وجود دارد و دولت و مجلس بايد با برنامه ريزي و همکاري، فرمان رهبر معظم انقلاب در زمينه همت مضاف و کار مضاعف را عملي کنند.

نماينده مردم تهران در مجلس نيز از تمام مسوولان خواست منويات مقام معظم رهبري را در نامگذاري سال جديد(1389) به نام "همت مضاعف و کار مضاعف" سرلوحه فعاليت ها و اقدامات خود قرار دهند.

"زهره الهيان" در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: از آنجا که در ابتداي دهه عدالت و پيشرفت

هستيم براي تحقق اين دو اصل قاعدتا تلاش و همت عالي ضرورت دارد از اين رو مسوولان بايد منويات مقام معظم رهبري را در راس تمام برنامه ها و فعاليت هاي خود قرار دهند.


وي گفت:‌ هرچند در دولت اصولگراي نهم و دهم نمونه هاي از همت و کار مضاعف همواره وجود داشته و در جاي جاي کشور ابعاد مختلفي از توسعه را شاهد بوده ايم اما هنوز با ايده آل ها فاصله بسياري وجود دارد و تا تحقق عدالت و رسيدن به ايده آل ها، بايد فعاليت و کوشش بيشتري صورت گيرد.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اشاره به تاکيد مقام معظم رهبري درخصوص تعامل مجلس و دولت در اجراي طرح هدفمندسازي يارانه ها، تصريح کرد: رسيدن به چنين تعاملي در راستاي فرمايش مقام معظم رهبري بويژه در طرح هدفمندسازي يارانه ها، نيازمند کار، تلاش و همکاري دو جانبه قواي مقننه و مجريه است.

الهيان با تاکيد بر اراده مجلس براي همکاري با دولت درخصوص اجراي اين طرح، گفت: اگر دولت طي جلساتي مشترک با مجلس بتواند به راهکارهاي مناسب برسد، مجلس نيز قاعدتا براي اجراي هرچه بهتر طرح هدفمندسازي يارانه ها با دولت همکاري خواهد کرد.

وي افزود: چنين عزمي در ساير کميسيون هاي مجلس بويژه کميسيون هاي تخصصي وجود دارد، از اين رو اگر در سال جاري و در راستاي تاکيد مقام معظم رهبري جلسات مشترک ميان دولت و مجلس استمرار يابد و دولت نيز برنامه هاي خود را براي بحث هدفمند سازي يارانه ها ارائه دهد، بطور قطع مجلس نيز اين انگيزه را دارد که بستر مناسبي براي اجراي اين طرح هموار کند.

عضو کميسيون فرهنگي مجلس هم معتقد است: مجلس بايد با اتخاذ سازوکارهاي مناسب، دولت را در اجراي هدفمندسازي يارانه ها ياري دهد.

"ستار هدايت خواه" در گفت وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به فرمايشات اخير مقام معظم رهبري درخصوص تعامل ميان مجلس و دولت، اظهار داشت: همانگونه که ايشان فرمودند، قوه مقننه وظيفه ريل گذاري و همواره کردن مسير قوه مجريه که بار اصلي اداره کشور را بر دوش مي کشد، برعهده دارد.

وي افزود: يکي از مواردي نيز که مقام معظم رهبري بر آن بعنوان يکي از محورهاي اين تعامل و همکاري تاکيد داشتند موضوع طرح هدفمندسازي يارانه ها است.

نماينده مردم بويراحمد در مجلس گفت:‌ در اين همکاري، قاعدتا قوه مقننه بايد بار سنگيني را که دولت درخصوص اجراي طرح هدفمندسازي يارانه بر دوش مي کشد، ملاحظه کند و دولت را با اتخاذ سازوکارهاي مناسب براي تحقق چنين طرحي ياري دهد.

وي افزود: دولت نيز بايد تلاش کند که اگر ديدگاه ها و نقطه نظرات خاصي دارد، آنها را در چارچوب قانوني پيش ببرد.

نماينده مردم بويراحمد با اشاره به نامگذاري سال جديد(1389) از سوي مقام معظم رهبري با عنوان سال "همت مضاعف و کار مضاعف" اظهار داشت: همانگونه که مقام معظم رهبري تاکيد داشتند اين عنوان يک عنوان تشريفاتي نيست و تمام دستگاه ها و آحاد مردم بايد بدنبال تحقق آن باشند.


هدايت خواه، "همت مضاعف و کار مضاعف" را دو عنصر اصلي فعاليت ها در دهه چهارم انقلاب ناميد و افزود: دهه چهارم انقلاب، دهه "عدالت و پيشرفت" نامگذاري شده و براي رسيدن به چنين هدف و چشم اندازي، "همت مضاعف و کار مضاعف" ضرورت بيشتري پيدا مي کند.

نماينده مردم ملاير در مجلس نيز با اشاره به نامگذاري سال 89 از سوي مقام معظم رهبري

گفت: همت مضاعف و کار مضاعف مسوولان اجرايي و دولتمردان موجب توسعه و آباداني روز افزون کشور مي شود.

"حسن ونايي" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: يکي از نيازهاي اساسي کشور با ورود به دهه چهارم انقلاب که از سوي مقام معظم رهبري"دهه پيشرفت" نامگذاري شده ايجاد زير ساخت ها و توجه به توسعه و آباداني کشور است.

وي با بيان اينکه ايجاد زيرساخت ها و توسعه همه جانبه کشور در گرو تلاش مضاعف مسوولان اجرايي است، اضافه کرد: نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به سال همت مضاعف و کار مضاعف و همچنين بيانات ايشان در صحن امام رضا(ع) مسوولان را براي ساخت کشوري آباد بيش از گذشته مصمم کرد.

عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس بيان کرد: اجراي هدفمند کردن يارانه ها و توجه به توسعه ميدان پارس جنوبي يکي از بزرگترين ميدان هاي گازي جهان از مهمترين کارهاي دولت

در سال جاري است که بايد براي انجام درست آن مجلس و دولت با هم همگام شوند.

وي اظهار داشت: دولت عدالت محور در حوزه خدمات رساني به مناطق محروم و روستاها در چهار سال گذشته خدمات مطلوبي انجام داده است.

نماينده مردم ملاير در خانه ملت افزود: رييس جمهوري دولت دهم با تمام توان و با عشق خالصانه به ملت ايران براي خدمات رساني و ساختن ايراني آباد قدم به جلو گذاشته و نمايندگان مجلس نيز براي تحقق اهداف دولت عدالت محور با وي همگام شده اند.

ونايي تاکيد کرد: طيف هاي سياسي نيز به تبعيت از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب و صرفنظر از سلايق سياسي بايد اختلاف را کنار گذاشته و براي آباداني کشور با هم متحد شوند.

نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي گفت: صداقت در عمل و گفتار مسوولان و مديران در قواي مختلف موجب تحقق رهنمود مقام معظم رهبري مي شود.

"سيدمحمد کاظم حجازي"با اشاره به نامگذاري امسال به نام "همت مضاعف، کار مضاعف"
افزود: براي رسيدن به اين شعار مسوولان بايد از هر گونه مبالغه و اغراق و ارائه برنامه هاي غير واقعي پرهيز کنند.

وي اضافه کرد: نگاه درست و واقعي و تحليل درست علت پيشرفت جامعه، مسير صحيح اعتلاي جامعه اسلامي را ترسيم مي کند.
وي با ذکر اينکه باور به توانايي هاي نيروهاي متعهد در تحقق رهنمود مقام معظم رهبري موثر است، خاطرنشان کرد: توجه دولت به توان و نيروي علمي جوانان اين مرز و بوم موجب کسب توفيقات روزافزون در چهار سال گذشته شده است.
نماينده مردم همدان در خانه ملت اظهار داشت: موفقيت هاي اين نيروها در بخش هاي مختلف فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و فن آوري هاي جديد سال گذشته بهت جهانيان را بر انگيخته است.
وي افزود: شناخت اين موفقيت ها دولت را در حرکت جديد و رسيدن به رهنمود مقام معظم رهبري کمک مي کند.

عضو کميسيون عمران مجلس اضافه کرد: توجه مردم و مسوولان به رهنمودهاي مقام معظم رهبري همواره زمينه کسب توفيقات روز افزون براي جامعه را فراهم کرده است.

نماينده مردم شهرستان هاي کاشان و آران و بيدگل در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت:‌ مردم و مسئولان کشور با شرايط مهم و خاصي وارد سال 89 شده اند و بهترين و مناسبترين الگو براي آنها همت مضاعف و کار مضاعف است.


"علي اصغر گرانمايه پور" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: شايسته است همه اعم از قواي مجريه، مقننه و قضائيه، دست اندرکاران،‌ برنامه ريزان، پژوهشگران، اقتصاددانان، کارگران،‌ کسبه و کشاورزان کشور وارد عرصه شوند و با همتي بلند پيام نوروزي رهبر معظم انقلاب اسلامي را عملياتي کنند.
وي اظهار داشت:‌ با همت مضاعف و کار مضاعف چرخ هاي توليد و اقتصاد کشور به حرکت در مي آيد و کشور از وابستگي بي نياز مي شود.

وي، تبديل رکود به رونق اقتصادي،‌ افزايش صادرات غيرنفتي،‌ کاهش بيکاري، اجراي اصل 44 قانون اساسي و مهار تورم را در پرتو همت و کار مضاعف در کشور دانست و گفت: مسئولان کشور و قشرهاي مختلف مردم بايد با همت، کار و تلاش مضاعف کاري انجام دهند که بحران اقتصادي بطور کلي در کشور ريشه کن شود.

گرانمايه پور ابراز اميدواري کرد: با همت و پشتکار در پايان سال جديد شاهد شکوفائي شگفت انگيز حاصل از همت مضاعف و کارمضاعف دولت و مردم در کشور باشيم.

نماينده مردم اروميه در مجلس نيز گفت: فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر همت مضاعف و کار مضاعف، سرلوحه تمامي اقدامات در نظام اسلامي است.

حجت الاسلام "سيدسلمان ذاکر" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: دور انديشي مقام معظم رهبري در نامگذاري سال جاري به نام سال همت مضاعف و کار مضاعف، تکليف انجام وظايف محوله به صورت شبانه روزي را به منظور توفيق روزافزون در تمام کارها بر عموم مردم و مسوولان الزامي کرده است.

وي ادامه داد: ايشان با دور انديشي و در ادامه فعاليت دور دوم دولت اصولگرا در خدمت رساني به مردم با نامگذاري سال جاري نشان دادند که سستي و بي توجهي در ميان مسوولان و خدمتگذاران مردم در نظام اسلامي جايي ندارد.

وي، با يادآوري اينکه يکي از شعارهاي اساسي اسلام، استقامت در کار و مقاومت در خدمت رساني است، يادآور شد: اين دستور صريح اسلام نيز است که نبايد مسوولان حکومت اسلامي به سستي و فراموشکاري دچار شوند و بايد با تلاش و همت و جهاد، در زمينه خدمت رساني به مردم گام بردارند.

نماينده مردم اروميه در مجلس گفت: نامگذاري هوشمندانه سال گذشته به نام سال اصلاح الگوي مصرف از سوي مقام معظم رهبري نيز به عينه در هدفمند کردن يارانه ها ديده شد که فوايد اين امر، صرفه جويي و هدفمنمد شدن ميلياردها ريال از سرمايه هاي ملي در زمينه عدالت گستري و توجه به آحاد مردم و به خصوص قشر آسيب پذير جامعه بود.
وي افزود: در سال هاي پيش رو نيز با ادامه اين امر شاهد شکوفايي هرچه بيشتر و بهتر ايران اسلامي در عرصه هاي جهاني خواهيم بود.

نماينده مردم اروميه در مجلس گفت: مسوولي که تلاش و همت در کار نداشته باشد جايي
در حکومت اسلامي ندارد و متوليان خدمت به مردم بايد تلاش هاي خود را شبانه روزي کنند و از لحظه اي توجه و همت در رفع مسائل مردم دريغ نکنند.

وي ابراز اميدواري کرد: با افزايش توجه عموم مردم و خاصه مسوولان اجرايي، شاهد رونق و ايجاد فرصت هاي بهينه براي تلاش و رشد و نيز اهتمام به امر ولايت فقيه در راستاي اعتلاي ايران اسلامي به عنوان حکومتي ديني و اسلامي در دنيا باشيم.

منبع : بصیرت
محور : همت مضاعف و راه روشن حرکت و نظرات


 نگاشته شده توسط قاسمعلی جمالی در سه شنبه 31 فروردین 1389  ساعت 10:38 PM
نظرات 0 | لینک مطلب



«آنچه كه از ملاحظه وضعيت موجود كشور و ظرفيت هاي عظيمي كه در دل اين كشور و ملت بزرگ نهفته است، مي شود به دست آورد اين است كه آنچه ما انجام داده ايم، آنچه مسئولين و مردم انجام داده اند، در مقابل آنچه كه ظرفيت عظيم اين كشور براي پيشرفت و رسيدن به عدالت است، كار بزرگي نيست. بايد تلاش ها را بيش از آنچه كه در گذشته انجام داده ايم، همه انجام بدهند و خود را موظف بدانند.»
 
رهبر معظم انقلاب امسال را در ادامه نامگذاري سالهاي اخير، سال همت و كار مضاعف ناميدند تا در دهه چهارم انقلاب كه دهه پيشرفت و عدالت نام گرفته، كشور در راه سازندگي و توسعه، گامهايي استوارتر و با شتاب بيشتر بردارد.
 
واقعيت آن است كه جامعه و كشور اسلامي ما ظرفيت هاي بسيار بالاتري براي پيشرفت همه جانبه دارد. براي رسيدن به افق هاي برتر و اهداف چشم انداز ايران 1404بايد كمر همت را محكم بست و لحظه اي از كار و تلاش دست نكشيد. رهبر معظم انقلاب باتوجه به بخش قابل توجهي از منابع و فرصت هاي معطل مانده، براي جهش در مسير توسعه و آباداني و تحقق عدالت فراگير در دهه چهارم انقلاب، امسال را سال تلاش و همت مضاعف خواندند. در اين باره چند نكته گفتني است؛
 
1-اساسا مولفه هايي از اين دست (همت، كار و...) ماهيتي فرهنگي، اجتماعي و مديريتي دارند. به اين معني كه مديران ما براي دستيابي به اهداف اين سال پيش از آنكه زمينه هاي لازم براي «كار و تلاش» را فراهم نمايند بايد به گونه اي برنامه ريزي كنند كه «فرهنگ كار و تلاش» به يك «باور اجتماعي» تبديل شود.
 
متاسفانه اتفاقي كه طي سالهاي اخير افتاده آن است كه مسئولان امر و به تبع آن بخش عمده اي از بدنه جامعه و مردم، به موضوعاتي مانند اصلاح الگوي مصرف و... نگاهي سطحي داشته و در ظاهر و پوسته خارجي آن متوقف شده اند. براي رسيدن به همت و كار مضاعف راهي جز تحول در فرهنگ كار، فرهنگ عمومي مردم و البته مديريت زمان و منابع نيست. بايد به گونه اي عمل كرد كه فرآيند برنامه ريزي، اجرا و ارزيابي در امور فردي، اجتماعي و ملي بر مبناي همت و كار مضاعف دچار تحول شود.
 
هر چند ظاهر اين نامگذاريها يك اقدام سمبليك است، اما بايد به اين نكته توجه داشت كه اين نامها تاريخ مصرف ندارد. «همت مضاعف»، «كار مضاعف»، «اصلاح الگوي مصرف» و... نقاط عطف و چراغهاي هادي نقشه راهي است كه مي تواند كشور را به قله رفيع پيشرفت و عدالت برساند. اين نامها بايد شروع يك نهضت فراگير و مستمر باشد.
 
2- براي حركت شتابنده به سوي شكوفايي كشور، ترويج و حمايت از فرهنگ كار مثبت و مطلوب، يك ضرورت است. عليرغم آماري كه از ميزان كار مطلوب كارمندان و كارگران در طول روز منتشر مي شود، هنوز هم «كار» به عنوان يك پديده ارزشمند كه ريشه در باورهاي ديني و اسلامي مردم دارد، تلقي مي شود و جا دارد تا از اين نگرش مثبت به عنوان يك فرصت براي تحول استفاده شود.
 
رسانه ها ، روحانيان و سخنرانان مذهبي كه تاثير مستقيم و چشمگيري در مخاطبين خود دارند، بايستي با تكيه بر تعاليم ديني و ارزشهاي معنوي كار براي ايجاد عزم ملي و فرهنگ كار و تلاش، بكوشند. مردم ايران مردمي مذهبي بوده و با دين و مسايل ديني پيوندي ديرينه، عميق و ناگسستني دارند. بايد در ترويج فرهنگ كار و تبديل آن به يك باور گسترده اجتماعي « دين» محور اصلي قرار گيرد. تجربه نشان داده هر جا باورهاي ديني مردم تقويت شده، عرق ملي آنان نيز جنبيده و مضاعف شده است.
 
3- يكي از آسيب هايي كه متاسفانه نام امسال را-همانند سالهاي پيش- تهديد مي كند، برخورد صرفا تبليغي با آن است. اينكه آرم شبكه هاي تلويزيوني تغيير كرده، بنرهاي بزرگ شهرداري سطح شهر را بپوشاند و يا روابط عمومي ادارات و سازمانها اقلام تبليغاتي در اين باره تهيه و توزيع كنند، نه تنها كار بدي نيست بلكه براي ايجاد نشاط اجتماعي و توجه دادن فضاي عمومي جامعه به سوي «همت و كار مضاعف» لازم و موثر است. اما صرف توقف در اين مرحله و عدم برنامه ريزي و ارائه سازوكارهاي مناسب از سوي نهادهاي اجرايي، قانونگذاري و قضايي همان آفتي است كه دامان سالهاي گذشته را تا حدود زيادي گرفت. كارهايي انجام شد، اما كافي نبود و مقصود ابتر ماند.
 
4- از امروز تا خط پايان 1404 و به سامان رسيدن برنامه بيست ساله اول تنها 15سال مانده است. ايران براي تحقق تمدن بزرگ اسلامي عزم خود را جزم كرده است. چشم انداز 20ساله، برنامه ريزي فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي براساس دهه پيشرفت و عدالت، برنامه هاي توسعه 5 ساله براي كشور و راهبردهاي سالانه اي كه در قالب نامگذاري هر سال خود را نشان مي دهد، نشانه اهتمام هدفمند جمهوري اسلامي براي نيل به اين هدف مقدس و بزرگ است.
 
گاه ديده مي شود كه برخي از كارها در حاشيه انجام شده و با موازي كاري و دوباره كاري ها باعث انحراف از برنامه هاي توسعه شده است.همت و كارمضاعف در بستر برنامه ريزي و توجه تام به برنامه هاي مدون توسعه كشور به ثمر مي نشيند. مقام معظم رهبري در سخنراني خود در حرم امام رضا(ع) فرمودند: «چشم انداز روشني تعيين شده است، يعني سند چشم انداز 20ساله جمهوري اسلامي، اين سند با ارزشي است. دولت هايي كه پشت سر يكديگر با انتخاب مردم بر سر كار مي آيند، مي توانند براساس اين سند چشم انداز، اهداف را مشخص كنند. هر كدام بخشي از راه را بروند و دنباله كار را به دولت بعدي بسپارند.»
 
5- هر چند انتظار نمي رود كه شعارهاي سالانه، همه مشكلات را حل كند، اما اين نامگذاريها نمايشي و تشريفاتي هم نيست، بلكه نقاط مهمي از نقشه راه است. به همين دليل نبايد با آن برخورد نمايشي و تشريفاتي بشود. همت و تلاش مضاعف بايد باعث افزايش انگيزه هاي كاري، افزايش بهره وري و تسريع در انجام پروژه هاي ملي گردد.
 
برگزاري سمينارها، همايش ها و هم انديشي ها- كه نوعاً آثار عملي نيز بر آنها مترتب نيست- كنفرانس هاي رسانه اي پي درپي، كلنگ زني هاي بي رويه، افتتاح هاي پيش از موعد! و... يكي از آفات فرهنگ مديريتي در بخشي از بدنه مديران كشور است. پرهيز از اينگونه برخوردهاي تشريفاتي و خدمت رساني مضاعف به مردم، انتظاري است كه از دست اندركاران و مديران مي رود.
 
كشور ما نياز به همت و كار مضاعف دارد. همت و كار مضاعف در جنبش نرم افزاري و توليد علم، در استفاده بهينه از منابع و امكانات كشور، در ارتقاي سطح توليدات داخلي، در تامين سلامت جسماني و رواني جامعه، در اشتغال و كارآفريني، در كتابخواني و بسط فرهنگ عمومي و در مبارزه با فقر، فساد و بي عدالتي.
 
امسال سال اجراي طرح هدفمندي يارانه ها نيز مي باشد. دولت اصولگرا با جرات و شهامتي كه برگرفته از اصول و ارزشهاي انقلابي است، بار عمده كار بزرگ جراحي اقتصادي كشور را بر دوش گرفته است. نهادهاي تقنيني و قضايي كه هر كدام عهده دار وضع قانون و نظارت بر اجراي آن هستند بايد به كمك دولت بيايند تا اين بار سنگين با همت همه جانبه و مضاعف قواي كشور به سرمنزل مقصود برسد. چاقوي جراحي در دست دولت است و اجراي صحيح و بي نقص اين طرح، ضامن آينده كشور. نبايد دست دولت را در اين كار بزرگ بست. اصرار بر برخي از مواضع نبايد تبديل به «مانع» در مسير اين طرح شود.
 
در 17 فروردین رهبر معظم انقلاب در ديدار مسئولان عالي رتبه دولت، مجلس و قوه قضائيه با تاكيد بر حفظ يكپارچگي مسئولان در حركت رو به جلو كشور، خاطرنشان كردند: «منظور از يكپارچگي مسئولان، چشم پوشي از اختلاف سليقه ها و نظرها نيست... ولي اين اختلاف ديدگاه ها نبايد باعث توقف حركت كشور و يا جدا شدن مسير حركت افراد شود... دولت به عنوان دستگاه اجرايي در وسط ميدان كارهاي اجرايي است و همه بايد ضمن اينكه مصالح را در نظر مي گيرند، با كمك به دولت، تسهيلات اجرا را فراهم كنند تا كارها پيش برود.»
 
منبع : بصیرت - حميد اميدي

محور : علل نامگذاری همت مضاعف  و کار مضاعف
 


 نگاشته شده توسط قاسمعلی جمالی در سه شنبه 31 فروردین 1389  ساعت 10:33 PM
نظرات 0 | لینک مطلب



دهه پيشرفت و عدالت با گفتمان پيشرفت و خدمت توسط دولت نهم کليد زده شد. چهره کشور به سرعت تغيير پيدا کرد، سازندگي کشور شتاب گرفت و افق هاي جديدي پيش روي ملت گشوده شد. دشمنان نظام براي توقف اين روند با بهره گيري از رقابت هاي دهمين دوره رياست جمهوري تخم نفاق و اختلاف را در کشور پاشيدند و با بسترسازي اي که انقلابيون پشيمان و فرسوده مهيا کردند برخي را در لندن و واشنگتن تحريک کردند که جلوي روند گفتمان پيشرفت و خدمت را بگيرند. مقام معظم رهبري سال89 را سال همت و کار مضاعف ناميدند اين نامگذاري بدون شک گفتمان پيشرفت، خدمت و عدالت را تقويت خواهد کرد وصف کساني را که براي پيشرفت کشور دل مي سوزانند و به دنبال خدمت بيشتر به مردم هستند با کساني که مي خواهند چوب لاي چرخ توسعه و ترقي مملکت بگذارند جدا مي کند.
 
دهه پيشرفت و عدالت با گفتمان پيشرفت و خدمت توسط دولت نهم کليد زده شد. چهره کشور به سرعت تغيير پيدا کرد، سازندگي کشور شتاب گرفت و افق هاي جديدي پيش روي ملت گشوده شد.
 
دشمنان نظام براي توقف اين روند با بهره گيري از رقابت هاي دهمين دوره رياست جمهوري تخم نفاق و اختلاف را در کشور پاشيدند و با بسترسازي اي که انقلابيون پشيمان و فرسوده مهيا کردند برخي را در لندن و واشنگتن تحريک کردند که جلوي روند گفتمان پيشرفت و خدمت را بگيرند.
 
مقام معظم رهبري سال89 را سال همت و کار مضاعف ناميدند اين نامگذاري بدون شک گفتمان پيشرفت، خدمت و عدالت را تقويت خواهد کرد وصف کساني را که براي پيشرفت کشور دل مي سوزانند و به دنبال خدمت بيشتر به مردم هستند با کساني که مي خواهند چوب لاي چرخ توسعه و ترقي مملکت بگذارند جدا مي کند.
 
کشور ايران يک پيشينه تاريخي حداقل سه هزار ساله را دارد. منابع عظيم روي زميني و زيرزميني و نيز جنگل ها، درياها و رودخانه ها و از همه مهمتر نيروي کار ماهر و متخصص در ايران همه زمينه ها براي يک جهش اقتصادي بي نظير را فراهم کرده است. دشمن سعي مي کند ملت را در وادي سياست و فرهنگ مشغول و زمينگير کند و نخبگان را در اتاق جنگ سياسي و فرهنگي نگه دارد.
 
دشمن سعي مي کند نخبگان اقتصادي از تشکيل اتاق جنگ اقتصادي دوري جويند و دولت از امور حاکميتي دور و به امور تصدي گري مشغول شود عزم ملت و دولت براي توليد ثروت و ايجاد رفاه جدي است.
 
عزم دشمنان ملت نيز براي عقب نگه داشتن کشور از قافله تمدن و توسعه و اصرار بر ماندن در وادي فقر و فساد و تبعيض براي اثبات ناکارآمدي دين در عرصه اداره کشور هم جدي است. آنها از پديده «فرقه سبز» براي عملياتي کردن عزم خود در سال88 بهره ها برده اند و در سال89 هم بر همين سبيل باقي خواهند ماند.
 
فرقه سبز در سال88 بنا را بر وطن فروشي و مردم فروشي نهاد و از احساسات پاک و بي شائبه مردم سوء استفاده کرد و با عبور از خط التزام عملي به اسلام و قانون اساسي پاي در وادي براندازي نظام گذاشت اما هوشمندي و بصيرت مردم نقاب از چهره آنها بر گرفت و اين دستاوردي بزرگ و کاري ماندني در تاريخ سياسي ايران شد. قيام مردم در9 دي و راهپيمايي عظيم و بي نظير22 بهمن پاسخي دندان شکن به دشمن بود و نشان داد مردم در طي طريق گفتمان پيشرفت، خدمت و بسط عدالت هيچ ترديدي ندارند.
 
تصويري که جهان از اتحاد و يکپارچگي ملت ايران در سال88 ملاحظه کرد، يک تصوير حقيقي و خنثي کننده همه تبليغات دروغين آمريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي بود اکنون ملت با کوله باري از تجربيات گرانسنگ سياسي در اوج همگرايي، آماده است گام هاي بلندي براي پيشرفت اقتصادي کشور با دولت منتخب خود بردارد.
 
منبع : بصیرت - محمدکاظم انبارلويي

محور : همت و کار مضاعف


 نگاشته شده توسط قاسمعلی جمالی در سه شنبه 31 فروردین 1389  ساعت 10:32 PM
نظرات 0 | لینک مطلب




  • تعداد صفحات :2
  •    
  • 1  
  • 2  

POWERED BY RASEKHOON.NET