کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
1395/10/23 پنجشنبه

بازديد قضات سازمان قضايي استان از پشتيباني منطقه پنج نزاجا

قضات سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان خراسان رضوي از پشتيباني منطقه پنج نزاجا بازديد كردند.

قضات سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان خراسان رضوي از پشتيباني منطقه پنج نزاجا بازديد كردند.
در ابتداي اين بازديد، معاون دادستان نظامي استان از كاهش ورودي پرونده هاي پشتيباني منطقه پنج خبر داد و گفت: با توجه به مديريت و فرماندهي مناسب، آمار پرونده هاي وارده از اين يگان به دادسراي نظامي نسبت به ساير مجموعه هاي نظامي و انتظامي استان كاهش يافته است.
وي از توجه فرماندهان پشتيباني منطقه پنج، به جهت همكاري در تجهيز اندرزگاه نظاميان استان تشكر كرد.
در پايان اين بازديد، قضات سازمان قضايي نيروهاي مسلح با حضور در زورخانه اين يگان، شاهد هنرنمايي باستاني كاران بودند.

 

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،شهرستان كاشمربخش كوهسرخ"
شكلك هاي محدثه

ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 7:22 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

 

 

 

1395/10/20 دوشنبه

بازديد رئيس و قضات سازمان قضايي استان از اندرزگاه نظاميان شهر مشهد

رئيس و قضات سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان خراسان رضوي از اندرزگاه نظاميان شهر مشهد بازديد كردند.

حجت الاسلام علي اسماعيلي رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح استان خراسان رضوي در جلسه اي با حضور معاون قضايي اداره كل زندان هاي استان ضمن تسليت رحلت آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت: در آمارگيري‌هاي زندان دو اصل را در نظر داشته باشيم اولين اصل، دقت در ارائه آمار صحيح و ديگري رعايت محرمانگي است.
وي با اشاره به برخي از مشكلات مددجويان گفت: مشكلات مددجويان و به‌خصوص مددجويان نظامي با همياري و همكاري مديركل زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي استان گردآوري و جهت رفع مشكلات در جلسات متعدد استاني مطرح مي‌شود.
دادستان نظامي استان نيز در ادامه گفت: نگاه اين سازمان به مددجويان نظامي به خصوص سربازان با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري در خصوص رعايت موقعيت سربازان به علت جايگاه آنان در آينده جامعه و كشور، ويژه است.
محمدرضا خاكشور تأكيد كرد: افرادي كه براي خدمت دهي و خدمت رساني به مددجويان بند نظامي انتخاب مي شوند بايد جايگاه نظاميان را حفظ كنند.
در پايان اين جلسه، با توجه به بازنشستگي رئيس اندرزگاه نظاميان مشهد، آذرمهري به عنوان رئيس جديد اين اندرزگاه معرفي شد.

 

 

 

 

 

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،شهرستان كاشمربخش كوهسرخ"
شكلك هاي محدثه

ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 7:15 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۸۲۹۹۲
 
 
 
گفت و گوی عقیق با "کربلایی حبیب عبدالهی" مداح و جانباز مدافع حرم در اولین سالگرد مجروحیت

در آغوش آقا دردهایم را فراموش کردم/ آن روز خان طومان ، کربلا شد + فیلم 

تصوری که من از شام داشتم شام بلا بود و ویرانه. از فرودگاه که بیرون آمدیم منظره‌ای که دیدیم فقط ویرانه بود . خانه‌ها آوار شده بودند . همانجا به دوستانم گفتم ببینید دقیقاً آمده‌ایم در همان خرابه‌ای که حضرت رقیه(س) در آن بود فقط وسعت آن خرابه بیشتر است.

عقیق: سرمای دی ماه ، هم بوی کربلای پنج دارد همه عطر خان طومان. درست یک سال پیش در همین روزها بود که‌ چشم "حبیب" در خان طومان گرفت به بال فرشته ها. سرزمین شام هیچگاه زمستان ۹۴ را از یاد نخواهد برد. چه گروهان هایی که به آنجا رفتند و دسته برگشتند. اما "حبیب" قصه ما به جز چشمش تکه ای از دلش را هم در خانطومان جا گذاشت.

محمد اینانلو رفیق گرمابه و گلستانش بود. رفاقتی که زیر آتش و گلوله ناگسستنی ترهم شده بود. اما امان از موشک لعنتی که داغ محمد را بر دل حبیب گذاشت.

حبیب عبدالهی این روزها جوان عصا به دستی است که خیلی ها برای استشمام عطر شهدای مدافع حرم پای در هیئتش می گذارند و پای روضه هایش اشک می ریزند.

متولد 1367 در مشهد است و از هشت سالگی با تشویق های پدر مرحومش که از قاریان حرم رضوی بوده مداحی می کند .

در اولین سالگرد جانبازی کربلایی حبیب عبدالهی و شهادت شهدای خان طومان  گفت و گویی با این مداح و جانباز مدافع حرم کرده ایم که درادامه می خوانید:

- شما به عنوان ذاکر اهل بیت(ع)  با داشتن تریبون تبلیغی و  امکان کار فرهنگی چه ضرورتی برای رفتن به سوریه به عنوان رزمنده و حضور در جبهه مقاومت و دفاع از حرم دیدید ؟

در اینکه جبهه‌ها متفاوت اند، نوع جهادها، نوع تلاش‌ها و نوع ثمره‌ها متفاوت‌اند هیچ شکی نیست. امروز یکی در میدان سخت در جبهه اسلحه به دست می‌گیرد و یکی در فضای فرهنگی و دیگری در بحث علمی روز و هسته‌ای جهاد می‌کند، همه اینها از خیلی امکانات و خوشی‌ها محروم می‌شوند و خیلی سختی‌ها را به جان می‌خرند؛ اینها همه در کنار هم مقدس‌اند و هیچ کدام یکدیگر را نفی نمی‌کنند و با هم منافات ندارند. چه بسا بعضاً تکمیل کننده همدیگرند و اما درباره خودم من همیشه سعی کرده ام از فضای قیام سید الشهدا جنبه‌های حماسی‌اش را هم یاد بگیرم و هم تبلیغ کنم .  همیشه برایم مهم بوده که باید بعد حماسی قیام سید الشهدا پر رنگ شود.

 به نظرم حبیب عبدالهی که مبلغ بعد حماسی قیام سید الشهدا است باید یک جایی در حیطه آزمایش قرار بگیرد و ببیند خودش در قبال حرف‌هایی که پشت میکروفن می‌زند چقدر عامل است . یکی از علت‌های ضرورت رفتنم این بود که به خودم ثابت کنم که کجا نشسته ام و این بهترین موقعیت آزمایش برای من بود . علت دیگر هم بعد تبلیغاتی بود ، باید به مخاطبین اثبات می‌شد که شخصی که دم از نوکری امام حسین(ع) را می‌زند اهل عمل هم هست.

<>-راضی کردن خانواده قطعا کار آسانی نبوده ، از حال و هوای آن روزهای اعزام بگویید

هر چه هوا رو به سردی می‌رود خاطرات را بیشتر به یاد می‌آورم. چند سالی بود که پیگیر این قضیه بودم که در این جبهه قرار بگیرم، تقریباً از همان سال اولی که این درگیری‌ها در سوریه شروع شد و بچه‌ها مخفیانه و مظلومانه می‌رفتند و در این جبهه حاضر می‌شدند و بعضاً شهید هم می‌شدند و مراسماتشان هم مظلومانه برگزار می‌شد. زمانی که بحث عراق پیش آمد مصمم تر شدم . به بهانه زیارت به عراق می‌رفتم و پس از زیارت می‌رفتم بغداد، کاظمین، هله ،بصره و  تا راهی برای اعزام پیدا کنم . چون هر چه از این طرف پیگیری می‌کردم به نتیجه نمی‌رسیدم.


تقریباً سه، چهار سالی طول کشید تا اینکه ظهر 28 صفر بود که در هیئت فاطمیه ارشاد بودم.  روضه امام حسن (ع)  بود و من که در بین ائمه ارادت ویژه‌ای به امام مجتبی (ع) دارم لابه لای خواندنم از ذهنم گذشت که آقا اگر مرا در این جبهه قبول کردی یک نشانی، چیزی به من برسان.  بعد از اتمام جلسه حالم خیلی خوب نبود به دوستان گفتم شما بروید من خودم می‌آیم، همین طور که گوشه‌ای نشسته بودم یکی از دوستان تماس گرفت و گفت برای دفاع از حرم می‌آیی؟ بی درنگ گفتم بله.

برای راضی کردن خانواده هم اول با برادر بزرگم صحبت کردم و  به ایشان گفتم که باید به خودم ثابت کنم که کجا هستم پرسید یعنی چی؟ گفتم یعنی اینکه ببینم کجا کم می‌آورم

<>-مادر را چطور راضی کردید؟

من دیگر خیلی مصصم بودم به رفتن ، باید هر طور شده راضی شان می کردم . به مادر گفتم «راضی نباشی نمی‌روم ولی فردای قیامت می‌توانی به حضرت زهرا(س) جواب دهی و بگویی 4 پسر داشتم و حتی یکی را در راه دفاع از حرم دختر علی(ع) نفرستادم؟»  و خلاصه هر طور بود راضی شان کردم.

- تنها اعزام شدید یا از دوستان و هم محله ها هم همراهتان بود ؟

روز اعزام من اول فکر می‌کردم دو نفریم ولی وقتی صبح رفتم سر کوچه تا سوار ماشین شوم، دیدم محمد اینانلو هم نشسته است. من با محمد از 13 سالگی رفیق بودم ولی چند وقتی بود همدیگر را ندیده بودیم. الحمدلله سه نفری جمعمان تکمیل شد. این گونه شد که با هم رفتیم.

 - حس و حالتان هنگام ورود به سوریه چطور بود؟

از همان ابتدای ورود فضای غربت را حس کردم، فضای دردناکی است عین حال و هوای کربلاست با غربتی بیشتر. تصوری که من از شام داشتم شام بلا بود و ویرانه. از فرودگاه که بیرون آمدیم منظره‌ای که دیدیم فقط ویرانه بود . خانه‌ها آوار شده بودند .  همانجا به دوستانم گفتم ببینید دقیقاً آمده‌ایم در همان خرابه‌ای که حضرت رقیه(س) در آن بود فقط وسعت آن خرابه بیشتر است. در سوریه فضا خیلی سنگین است اما در کنار این فضای سنگین چیزی که من حس کردم و با آن انس گرفتم یک حس آرامش مطلق در زینبیه بود.

در کنار آن ویرانه‌هایی که در شهر هست ، آن ویرانه اعتقادی بیشتر انسان را آزار می‌دهد. به این فکر می‌کنیم که چرا این اتفاق افتاده، چرا کسانی که کتابشان یکی است، پیغمبرشان یکی است، ذکر شهادتینشان یکی است باید روبه روی هم بایستند. گمان نکنید ما از این امر خوشحالیم. غمگینیم از اینکه چرا ما درگیر توطئه یهود شده‌ایم.

- در آن حال و هوای غربت آیا این فکر یا حس به سراغ شما و دوستانتان نیامد که نباید می‌آمدید؟

من نمی‌توانم مطلق صحبت کنم اما دیده هایم را می‌توانم بازگو کنم، من ندیدم که کسی به خاطر این موضوع عقب نشینی کند و از آمدنش پشیمان بشود .خیلی جالب است بدانید که من بچه‌های متأهل را خیلی محکم‌تر دیدم به طوری که باورش برای خود من هم سخت بود و شاید چون جنس کارشان متفاوت است خدا عنایت ویژه‌ای به آنها دارد.

- از موقع اعزام تا مجروحیت چقدر طول کشید؟

نوع آموزشی که ما دیده بودیم به این صورت بود که ما یک یگان کاملاً عملیاتی بودیم و این را در آموزش‌ها مکرراً به ما گفته بودند که ما به محض رسیدن باید عمل کنیم و فرصت ماندن و آشنا شدن را نداریم. همان هفته اول که آنجا بودیم این اتفاق برایم افتاد و من بیست و چند روز در شهر حلب بستری بودم.

  • درست یک سال از ماجرای خان طومان می گذرد. از حال و هوای آن عملیات بگویید.

خان طومان تپه‌ای بود که حدود چهار و نیم یا پنج سال در اختیار تکفیری ها بود . گرفتن چنین چایی خیلی سخت است چون ممکن است تله انفجاری باشد، تونل یا موانع داشته باشند . در جنوب حلب نوع عملیات ما سرگرم کننده بود یعنی ما باید یک طوری عمل می‌کردیم که دشمن تمام قوایش را روی ما متمرکز کند و باید  باور می‌کرد که قرار است اینجا اتفاقی خاص بیافتد و در واقع هدف اصلی آزاد سازی شهر محاصره شده نبل و الزهرا بود . خدا رحمت کند شهید مرتضی کریمی را، گردان شهید کریمی این تپه را در عرض دو ساعت گرفتند و این یعنی یک فتح. روز بسیار سختی بود . آن روز خان طومان ، کربلا شد.

-از انفجاری که باعث شهادت محمد اینانلو و مجروحیت شما شد بگویید

محمد تیربارچی بود و مدام باید جایش را عوض می کرد تا لو نرود و مورد هدف قرار نگیرد . شرایط سختی بود. یک شرایط جنگی به تمام معنا. آتش ، ثانیه ای هم قطع نمی‌شد. آتش دهانه تیربار جای محمد  را لو داد و تک‌تیرانداز محمد را زد. هفت هشت متری با هم فاصله داشتیم. طبق قاعده جنگی کسی نباید بالای سر کسی که تیر خورده است، برود. مخصوصاً در اتفاقی که این روزها در سوریه رقم می‌خورد، تروریست‌ها روشی دارند که فرد را از کمر به پایین مجروح می‌کنند، بعد او را طعمه قرار می‌دهند و افراد دیگری که برای کمک به او می‌آیند را مورد هدف قرار دهند. یعنی ممکن است گاهی برای یک نفر 4 نفر تلفات بدهیم.

قاعده بر این بود که کسی نرود، اما من می‌گفتم: «اگر محمد مجروح شود نمی‌توانم نروم.» یعنی در آموزشی من این را همیشه می‌گفتم. به ما در آموزش‌ها گفتند که حتی اگر برادرت مجروح شد نباید بالای سر او بروی. حرفشان که تمام شد من بلند بلند گفتم: «اما اگر محمد مجروح شد، من می‌روم.» وقتی من این حرف را می‌زدم همه می‌خندیدند. اما بعدا این اتفاق واقعاً افتاد.

وقتی محمد مجروح شد و من دویدم و بالای سر او رفتم، خیلی‌ها به من خرده گرفتند و اعتراض کردند و گفتند بنشین و نرو. من رسیدم بالای سرش و بعد او را از جیب خشابش گرفتم و کشیدمش به عقب و کنار تخته سنگی گذاشتم. حدود نیم ساعت یا 40 دقیقه معطل شدیم تا ماشین بیاید و بتوانیم به عقب برویم. در این مدت هم تک‌تیرانداز دقیق محل ما را مورد هدف قرار می‌داد و می‌زد ولی خداروشکر به ما اصابت نمی‌کرد. 40 دقیقه آتش کامل و بدون وقفه داشتیم. با اینکه دشمن آتش می‌ریخت، دو نفر از دوستان آمدند پیش ما. خود محمد خیلی اصرار داشت که کسی نایستد و همه برویم. من می‌گفتم: «تو چیزیت نشده فقط تیر خوردی، می‌بریمت.» ماشین نمی‌‌توانست آنجا بایستد. چون تک تیراندار یکی از راننده‌ها را شهید کرد. ماشین را جابجا کردند و بردند 60 یا 70 متر پایین تر. به هر مشقتی بود. محمد را سوار برانکارد کردیم. من سر برانکارد را گرفتم. تیربار دشمن تیر می‌زد و من همین طور که می‌دویدم یک تیر به پای چپم خورد. خورده بود روی پای من. اما من متوجه نشدم. فقط یک لحظه سوخت. آن لحظه فکر کردم یک خار به پایم فرو رفته است. برانکارد را گذاشتیم عقب تویوتا در قسمت بار، وقتی خواستم سوار ماشین شوم و نشستم توی ماشین. دیدم پای چپم بالا نمی‌آید، وقتی خم شدم و خواستم ببینم پایم چه شده که بالا نمی‌آید، موشک به ماشین اصابت کرد و موجب شهادت بسیاری از بچه‌ها شد. فقط من بودم که از آن جمع زنده ماندم متاسفانه. چند تا از بچه‌های عراقی و چند تا از بچه‌های پاکستانی شهید شدند. چند نفر از بچه‌های ایرانی، رفقای خودمان از جمله مرتضی کریمی، محمد اینانلو و مصطفی چگینی آنجا شهید شدند.

- هیچ وقت نمی‌ترسیدید اسیر شوید، شهادت و جانبازی بحثی جدا دارد اما اسارت به دست تکفیری ها ترسناک است.

دروغ است اگر بگویم نمی‌ترسیدم. چرا ترس دارد اما نه به این معنا که جا بزنیم. ما شب عملیات با محمد عهد کردیم که اگر کار به آنجا رسید نارنجکی که با خودمان داشتیم را بکشیم که هم تلفات بگیریم و هم اسیر نشویم و از نظر فقهی هم مشکلی ندارد.

- یک مدافع حرم که متأهل است و بعضاً بچه‌اش را ندیده و خانم باردارش را می‌گذارد و می‌رود . شاید برای خیلی ها این دل بریدن قابل درک نیست .  

من چون خودم مجردم و تجربه این حس و این فضا را ندارم نمی‌توانم از تجربه خودم بگویم اما با افراد متأهل همنشین بوده‌ام و می‌توانم یک تحلیلی داشته باشم و این که کسانی که در این مسیر قرار می‌گیرند باور کنید انسانند، عاطفه دارند، از سنگ نیستند من خودم لحظه‌های آخر شهدا را دیدم که یاد زن و بچه‌هایشان بودند و نگران آنها بودند.  من تجربه بچه را ندارم اما خوب می‌دانم که آدم از هرچه بگذرد از بچه‌اش نمی‌تواند بگذرد و کسی که در راه دفاع حرم و در راه جهاد می‌رود همسران و بچه‌هایشان را در اجر این کار و این مجاهدت شریک می‌کنند . یعنی نمی‌گویند من می‌روم برای دفاع ،  می‌گویند من یک بخشی از دفاع و خانواده‌‌ام یک بخشی از دفاع هستند و این فرصتی است که خانواده آنها باید آنرا غنیمت بشمارند و قدر بدانند. و اگر قرار است به این کار انتقاد شود اول باید به سید الشهدا انتقاد شود که چرا رباب را گذاشتند و رفتند؟ چرا اهل حرم را گذاشتند و  آیا وقتی آنها ماندند همانطوری ماندند؟ حضرت زینب فقط مظلومانه ماندند؟  آنها خطبه خواندند . حضرت سکینه خطبه خواند . آنها بساط ظلم را در هم ریختند . پس وظیفه و جایگاه خانواده های شهدای مدافع حرم بسیار مهم و حساس است.

- آنجا هم مداحی می‌کردید ؟ از خواندنتان در  حرم حضرت زینب(س) برایمان بگویید.

اولین بار که به حرم حضرت رقیه (س) رفتم نتوانستم چیزی بخوانم ولی در حرم حضرت زینب سلام الله علیها  روضه خواندم و از آن جمعی که دور هم بودیم و روضه خواندیم و گریه کردیم  ؛ محمد اینانلو و  علیرضا مرادی شهید شدند.

- آیا تصمیم دارید دوباره به سوریه بروید؟

(با کمی تامل ) : میگن چرا رفتی میگم خدا رو شکر حسین(ع) چشش گرفت مارو

میگن بازم میری؟ میگم اگه قبول کنه عبد گنه کارو  ، غلام آقا رو

نمیزاریم دیگه زینب اسیرشه باز دوباره

نمیزاریم کسی اسم کنیزی رو بیاره

نمی زاریم رو نی چشمای آقامون بباره


دریافت

- از دیدارتان با حضرت آقا برایمان بگویید؟

آن ساعتی که من آقا را دیدم بعد از آن نه ماه تنها ساعتی بود که دردهایم را فراموش کردم. وقتی رفتم داخل  و آقا وارد شدند و مرا بغل کردند ، حالم وصف نشدنی است و  اصلاً قابل گفتن نیست فقط این را بگویم که وقتی هنوز در آغوش آقا بودم در دلم به محمد گفتم بالاخره من یک جا بُردم و این نصیب من شد ولی بعد با خودم گفتم نه ، بازهم تو باختی ، وقتی من ولی فقیه زمانم بغلم کرده‌اند و دارم بال در می‌آورم و قصه‌ها و دردهایم را فراموش کرده‌ام تو علی اکبر (ع) و قاسم (ع)  بغلت می‌کنند پس باز هم تو بردی.

- کلیپی از شما پخش شد که بسیار هم فراگیر شد .  میان مخاطبین اینگونه مطرح شد که یک مدافع حرم با بچه‌اش شعری را زمزمه می‌کند .  ولی خب ما می‌دانستیم که شما مجردید و آن دختر بچه دختر خودتان نیست.  انتشار کلیپ در  سایت عقیق هم باز خورد عجیبی داشت بگونه‌ای که افرادی با ظواهر متفاوت با این کلیپ ارتباط برقرار کرده بودند و ابراز احساسات می کردند . از این کلیپ برایمان بگویید و اینکه  آن دختر بچه که بود؟

دریافت

ایشان دختر یکی از دوستان خوب من هستند که از مدافعین حرم هستند . زمانی که اینها که از سوریه برگشتند ما اعزام شدیم. نام این دختر زینب است. یک شب ما خانوادگی رفتیم منزل آنها همین طور که نشسته بودیم زینب گفت عمو من شعری را بلدم گفتم : آفرین بخوان و او هم خواند، من گفتم خیلی قشنگ خواندی.گفت قشنگتر هم بلندم، گفتم چطوری؟ گفت مامانم چادر سرم می‌کند قشنگ تر می‌شم و می‌خوانم، چادرش را سر کرد  و برایم خواند تشویقش کردم نزدیک‌های رفتنمان که بود زینب داشت گوشه‌ای بازی می‌کرد صدایش کردم و گفتم زینب جان بیا اینجا و برایم بخوان و من داشتم نگاهش می‌کردم و متوجه شدم که دارند فیلم می‌گیرند و بعد برای خودم هم فرستادند بعد از آن خودم این کلیپ رو توی صفحه اینستاگرام گذاشتم و بعد هم پخش شد. بعد ها دیدم شبکه های ماهواره ای ضد انقلاب هم روی آن مانور زیادی دادند.

گفتم الو ، یک ، دو ، سه ! / خاطره ای جالب از لحظه مجروحیت


دریافت


روضه خوانی در حسینیه عقیق
 
در پایان این گفت و گو ، کربلایی حبیب عبدالهی با حضور در حسینیه عقیق دقایقی برایمان مداحی کرد . در ادامه فیلم این مداحی را ببینید:



دریافت

ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 7:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

اظهارات محمد هاشمي دو روز قبل از درگذشت برادرش

اظهارات محمد هاشمي دو روز قبل از درگذشت برادرش

خبرآنلاين/ برادر و رييس دفتر آيت الله هاشمي در مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينكه تخريب‌كنندگان هاشمي در طول اين سال‌ها نتيجه‌اي عايدشان نشد، گفت: كساني كه در داخل دست به تخريب ايشان مي‌زنند از تيپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند، عده ديگري نيز معلوم نيست از كجا تحريك شده‌اند و تازگي هم ندارد تا هاشمي اين شخصيت موثر و تاثيرگذار زنده است، هميشه مورد هجمه دشمنان انقلاب و نظام خواهد بود.

روز قبل از رحلت آيت الله هاشمي يار ديرين امام و رهبري با محمد هاشمي درباره هجمه‌هايي كه از سوي بدخواهان و فرصت طلبان به آيت الله وارد مي شود، احتمال رياست دوباره ايشان بر مجمع، ضرورت بازگشت امام جمعه مردم تهران به تريبون نماز جمعه و اقدامات آيت الله براي رفع حصر سوال كرديم كه متن اين گفت وگو به اين شرح است:

از رييس احتمالي مجمع تشخيص مصلحت نظام در دور بعد خبر داريد؟

من اطلاعي از اين جريان ندارم. مقام معظم رهبري هستند كه انتخاب مي‌كنند.

هاشمي تا زنده است مورد هجمه قرار خواهد گرفت

شما قبلا گفته بوديد عده‌اي سعي دارند آيت الله هاشمي را از صحنه حذف كنند، آيا اين تلاش‌ها هنوز وجود دارد؟ فكر مي‌كنيد علت هجمه‌هايي كه اين روز‌ها دوباره عليه آيت الله هاشمي در حال شكل گيري است چيست؟ چرا عده‌اي مجددا سعي دارند همچنان به تخريب ايشان بپردازند؟

البته ريشه حمله به آقاي هاشمي و برخورد‌ها با ايشان به امروز و ديروز بر نمي‌گردد؛ در سريال معماي شاه كه پخش مي‌شود مشاهد مي‌كنيد آقاي هاشمي يكي از آن افرادي هستند كه مورد شكنجه و خشونت بسيار زيادي قرار مي‌گيرد و مطالبي را عليه او مطرح مي‌كنند. بايد به ياد داشته باشيم انقلابي مثل انقلاب ما دوستان و دشمنان زيادي دارد آيت الله هاشمي يكي از استوانه‌هاي انقلاب هستند، ايشان از ابتداي نهضت تا به امروز حضور داشتند و جايگاهي انكار ناپذير دارند و طبيعي است كه مورد هجمه قرار بگيرند عده‌اي دست به تخريب ايشان بزنند.

زماني مطرح كردند ايشان خاك ريز اول است و اگر مي‌خواهيم امام را تخريب كنيم ابتدا بايد هاشمي را مورد حمله قرار دهيم، روز ديگر هم مطرح كردند اگر مي‌خواهيم رهبري را مورد هجمه قرار دهيم بايد هاشمي را تخريب كنيم.

تخريب‌كنندگان هاشمي معلوم نيست از كجا تحريك شده‌اند

خلاصه هميشه به دلايل مختلف آيت الله هاشمي مورد همجه عده‌اي بودند، متاسفانه بايد گفت كساني كه در داخل دست به تخريب ايشان مي‌زنند از تيپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند عده ديگري نيز معلوم نيست از كجا تحريك شده‌اند و تازگي هم ندارد تا هاشمي اين شخصيت موثر و تاثيرگذار زنده است هميشه مورد هجمه دشمنمان انقلاب و نظام خواهد بود.

آيت‌الله هاشمي براي حفظ جايگاه نماز جمعه پشت تريبون قرار نگرفت

آيا هجمه‌ها و تخريب‌ها باعث شد ايشان ديگر پشت تريبون نماز جمعه قرار نگيرند؟

دلايلي خاصي وجود دارد، آيت الله هاشمي به دليل مسائل شخصي تريبون نماز جمعه را كنار نگذاشت بلكه معتقد بود جايگاه نماز جمعه مقدس است نبايد به صحنه‌هاي درگيري و زد و خوردها تبديل شود.ايشان بنا به مصلحت نظام از حضور در نماز جمعه صرف نظر كردند و تصميم گرفتند براي حفظ جايگاه اين نماز در نظام جمهوري اسلامي ايران ديگر پشت تريبون آن قرار نگيرند.

مردم بار‌ها از آيت الله هاشمي خواستند به نماز جمعه بازگردد

آيا خود شما، اطرافيان و مسؤلان عالي رتبه نظام براي بازگشت ايشان به نماز جمعه صحبتي داشتيد كه به نماز جمعه برگردند؟

بله به دفعات به ايشان گفته شد كه به تريبون نماز جمعه بازگردند، بار‌ها مردم و گروههاي مختلف هنگامي كه با ايشان ديدار داشتند اين موضوع را مطرح كردند.

آيت الله هاشمي معتقد بودند تا وقتي كه شرايط مختص به جايگاه نماز جمعه رعايت نشود بر نخواهند گشت. او معتقد است نبايد نماز جمعه تبديل به صحنه‌هايي شود كه همه ما به خاطر داريم.

جناح‌هاي سياسي بايد با يكديگر به گفت‌و‌گو بنشينند

آقاي خاتمي خواستار گفت‌و‌گو ملي بين دو جريان اصولگرا و اصلاح طلب شدند و در زمان دولت اصلاحات تا حدودي نيز اين اتفاق بين مؤتلفه و مشاركت از طريق نگارش نامه‌هاي سرگشاده و گفتگو بين جوانان دو حزب شكل گرفت، در حال حاضر فكر مي‌كنيد امكان تحقق اين امر مبارك وجود دارد؟

گفتمان هميشه خوب است، تعامل جريان‌هاي سياسي از جمله شيوه‌هايي است كه مي‌تواند آثار مثبت براي مردم و انقلاب داشته باشد. بايد در فضاي داخلي جناح‌هاي مختلف بتوانند با هم به بحث و تبادل نظر بپردازند و به توافق و تفاهم در راستاي منافع مردم برسند. اختلافات و درگيري‌هاي منجر به تفرقه و جدايي مي‌شود كه اين براي كشور ناپسند است.

بايد به خاطر بياوريم نظام ما، نظامي است كه براساس وحدت ملي، انسجام و حضور يكپارچه مردم شكل گرفته است. مردم در عرصه‌هاي مختلفي همچون مسائل سياسي، اجتماعي، اقتصادي هميشه منبع خير و بركت بوده‌اند و تجربه نشان داده است هر زمان آنان در صحنه حضور داشته‌اند عامل بازدارنده بوده‌اندو جلوي بسياري از مسائل گرفته شده است.

فضاي سياسي كشور نياز به آرامش دارد

فضاي سياسي كشور نياز به آرامش دارد، مردم ديگر دوست ندارند شاهد اختلافات و درگيرها و بد اخلاقي‌هاي سياسي و اجتماعي باشند. گفتمان در بين نيروهاي داخلي كشور فرقي هم نمي‌كند از كدام دسته و يا جناح باشند؛ اصولگرا، اعتداليون اصلاح طلبان در هر بعدي و سطحي بايد بتوانند با يكديگر گفت‌و‌گو داشته باشند كه خود اين مساله نتايج مطلوبي به همراه دارد و يك قدم كشور را از اختلاف و تشنج دور مي‌كند.

تعدد كانديداي اصلاح‌طلبان با هدف پاسخ به هجمه‌هاي رقباي بالقوه‌ اصولگرا

آيا اصلاح‌طلبان همه تخم مرغ‌هاي خود را در سبد روحاني خواهند گذاشت؟برخي از اصلاح طلبان معتقدند كه در كنار روحاني گزينه ديگري هم بايد باشد تا اگر اتفاقي رخ داد دست آن‌ها خالي نباشد؟

اصولگرايان دقيقا قصد دارند چنين تاكتيكي را به كار ببرند، آنها مي‌خواهند چندين گزينه در انتخابات داشته باشند تا بتوانند از امكانات مناظره استفاده كنند و در مناظر‌هاي انتخاباتي به قول خودشان ائتلاف كنند و ساير نامزد‌ها به نفع يك نفر انصراف بدهند.

اما اگر اصلاح طلبان چنين موضوعي را مطرح مي‌كنند و مي‌گويند در كنار روحاني گزينه‌هاي ديگري بايد داشته باشيم به اين دليل است كه اگر بر فرض يك درصد صلاحيت روحاني تأييد نشد افراد ديگري وجود داشته باشند، كه در صورت تأييد نيازي نيست در كارزار رقابت نامزد ديگري حضور داشته باشند.

بايد به ياد داشته باشيم از طرفي انتخاب گزينه ديگر در كنار روحاني باعث ريزش رأي او مي‌شود؛ زيرا هر شخصي كه وارد ميدان رقابت مي‌شود براي خود ميزاني رأي دارد كه مي‌تواند آراي نامزذ اصلي را كاهش دهد. درون جناح اصلاح طلب بعضاً اگر چنين مسائلي مطرح مي‌شود عمدتا توسط اشخاص گفته مي‌شود. ما نمي‌بينيم در شوراي اصلاح طلبان يا يكي از احزاب آن چنين مطالبي مطرح شود، عموما اين نوع حرفها از سوي شخص گفته مي‌شود.

از طرفي هم عده‌اي معتقدند روحاني را نبايد در مناظرات تنها گذاشت بهتر است تعدادي كانديدا حضور داشته باشند تا پاسخ اصولگريان و رقباي بالقوه‌اي كه وجود دارند را بدهند.

هاشمي رد صلاحيت شد چون ۳۰ ميليون رأي داشت

آيا اصلاح طلبان شرطي براي حمايت از روحاني در سال ۹۲ گذاشته بودند؟

اگر شرط و شروطي هم وجود داشته من اطلاعي از آن ندارم، اما تصور نمي‌كنم چنين اتقاقي افتاده باشد. شايد بعد‌ها براي تشكيل كابينه توقعاتي وجود داشت كه اطلاعي ندارم.سال ۹۲ فضاي خاصي در كشور وجود داشت، در آن سال علاوه بر آقاي هاشمي چند چهره شاخص ديگر از اصلاح طلبان نيز در انتخابات ثبت نام كردند. به خاطر دارم وقتي اين افراد متوجه ثبت نام آيت الله هاشمي شدند، مي‌خواستند از شركت در انتخابات انصراف دهند حتي خود روحاني نيز تصميم گرفت كه به نفع ايشان كنار بكشند اين افراد به دفتر آيت الله هاشمي آمدند و تصميم خود را به سمع و نظر ايشان رساندند، اما ايشان به آن‌ها گفتند «فعلا دست نگه داريد تا ببنيم شرايط به چه گونه‌اي پيش مي‌رود.

بعد از اينكه صلاحيت آيت الله هاشمي تأييد نشد دو گزينه بيشتر پيش روي جريان اصلاحات قرار نگرفت. روحاني و عارف؛ صحبت‌هايي صورت گرفت كه منجر به اين شد نهايتا عارف به نفع روحاني از شركت در انتخابات منصرف شود.

البته ذكر اين نكته ضروري است در نامه‌اي كه عارف براي كنارگيري از انتخابات نوشت او در آن قيد نكرد كه به نفع روحاني و در حمايت از او در انتخابات شركت نمي‌كند.

دليل رد صلاحيت آيت الله هاشمي چه بود؟

در‌‌ همان سال همگان به خوبي مي‌دانستند آيت الله هاشمي پيروز ميدان انتخابات خواهد بود. اصولگرايان به خوبي مي‌دانستند ايشان ۳۰ ميليون رأي دارد وقتي رد صلاحيت شدند جريان تند عناويني مانند كنترل هاشمي را به كار مي‌بردند، آن‌ها صلاح كشور را در اين مي‌دانستند كه آيت الله هاشمي پيروز ميدان نباشد از اين جهت هم رد صلاحيتش كردند.

مردم بعد از رد صلاحيت آيت الله هاشمي ابراز نگراني مي‌كردند

هنگامي آيت الله هاشمي براي ثبت نام حاضر شد، موج جديدي در آن روز‌ها به وجود آمد و عده‌اي معتقد بودند كه با حضور ايشان انتخابات پرشور‌تر مي‌شود.

درست است، زماني كه آيت الله هاشمي ثبت نام كردند موج جديدي به راه افتاد. همين موج هم باعث پيروزي روحاني شد. به خاطر دارم وقتي كه ايشان رد صلاحيت شدند مردم بسيار ناراحت و سرخورده شدند و مرتب به دفتر ايشان مي‌آمدند و ابراز نگراني مي‌كردند.

سال ۹۲ براي اولين بار در تاريخ انقلاب و انتخابات شاهد بوديم آيت الله هاشمي از يك نفر نام بردند و صراحتاً به مردم معرفي كردند، به ياد ندارم در هيچ زماني ايشان اين‌گونه گزينه انتخابي خود معرفي كرده باشند در گذشته معيار‌ها رو مي‌گفتند و ما از قرأتشان متوجه مي‌شديم منظورشان كيست، اما در سال ۹۲ بر اثر خواسته مردم رسماً اعلام كردند به روحاني رأي بدهيد آن هم به اين دليل كه در جبهه اصولگرا برخي از كانديدا در درون خودشان اعلام كرده مي‌كردند هاشمي از ماست؛ ايشان با اين اعلام صريح شك و شبهاتي را كه وجود داشت از بين بردند.

آراي بالاي روحاني به دليل حمايت آيت الله هاشمي بود

برخي‌ها معتقدند حمايت آيت الله رفسنجاني باعث شد روحاني رأي بالا بياورد ارزيابي شما چيست؟

قطعا اين اعلام حمايت باعث شد روحاني رأي بالا بياورد.

انتظارات اصلاح طلبان بعد از انتخابات ۹۶ از روحاني چيست؟

به طور قطع نمي‌توان گفت. در حال حاضر حرف‌هايي كه مطرح مي‌شود بيشتر در زمينه مشاركت در امور، اداره كشور و همچنين حضور در كابينه است توقع ديگري از رئيس جمهوري نمي‌توان جز اين داشت.

بايد به اين نكته توجه كرد رئيس جمهور برنامه‌هاي خود را اعلام مي‌كند و مطابق آن دست به انتخاب همكاران و اعضاي كابينه مي‌زند پس نبايد اين توقع را داشت هر جرياني كه از او حمايت مي‌كند حتما بايد جايي در كابينه داشته باشد.

روحاني بار‌ها اعلام كرده است فراجناحي است نظر شما در اين مورد چيست؟

بله درست است روحاني عمدتا خود را اصلاح طلب نمي‌داند و بار‌ها اعلام كرده فراجناحي است با نگاهي به سوابق او مي‌توان پي برد كه در جبهه اصلاح طلبان حضور نداشته است. وي سمت‌هايي در بعد از پيروزي انقلاب داشت كه صرفا تعدادي از آن‌ها را در دوره اصلاحات پذيرفته و اينها دليل نمي‌شود كه بگوييم او يك اصلاح طلب است.

در انتخابات شوراها رقابت شديد است

در انتخابات شوراي دوم كه اصلاح طلبان رد صلاحيت حداقلي داشتند، اصلاح طلبان به دليل تكثر كانديداها انتخابات را واگذار كردند، توصيه شما براي جلوگيري از اين آسيب چيست؟

تكثر در انتخابات هميشه ضريب رقابت را بالا مي‌برد، وقتي اين ضريب بالا باشد بعضا يك راي مي‌تواند باعث پيروزي يك فرد و جناح شود، در شورا‌ها رقابت شديدي بين گروههاي مختلف، اشخاص حقيقي و حقوقي مطرح است.

به خاطر دارم اوائل كه كانون شورا‌ها اجرايي شد كسي به اهميت آن مثل حالا فكر نمي‌كرد و جايگاه، كاربرد آن را تا به اين حد مهم نمي‌دانست. افرادي كه در آن شركت مي‌كردند در جايگاه كمتري بودند، اما امروز جايگاه شورا در اداره كشور مشخص و برجسته شده است و به همين نسبت رتبه و جايگاه و تعداد كساني كه داوطلب حضور مي‌شوند بالا رفته است بنابراين در اين رقابت سنگين كسي كه بتواند اعتماد مردم را جلب كند پيروز است.

اصلاح‌طلبان افراد خوشنام را براي شوراها معرفي كنند

سخنگوي شوراي نگهبان در نشست اخير خواستار اين شده بود كه براي انتخابات شورا و با توجه به تعداد بالاي اين نامزد‌ها، نمايندگان مجلس طرحي در نظر داشته باشند تا شاهد تعدد كانديدا نباشيم، به نظر شما بهترين روش براي اين مسئله چيست و چه ضوابطي بايد براي آن در نظر گرفت؟

تائيد صلاحيت افراد در شورا‌ها بر عهده شوراي نگهبان نيست و چون اين‌گونه است قطعا با تعدد شركت كنندگان رو‌به‌رو هستيم. يك جريان سياسي وقتي مي‌خواهد پيروز ميدان باشد بايد به صورت منسجم در رقابت‌ها شركت كند. ليستي بايد بايد به مردم ارائه شود كه در آن افراد متخصص و شناخته شده حضور داشته باشند كساني كه جامعه از آن‌ها شناخت دقيق داشته باشند.

نكته ديگر اين‌هر استان به تعداد نيازش نماينده معرفي كند به طور مثال اگر شهري نيازمند ۵ نماينده است ۱۰ نفر را معرفي نكند كه خود اين امر باعث شكسته شدن آرا مي‌شود، افراد خوشنام معرفي كنند تا پيروزي اطمينان داشته باشند.

روحاني نتوانسته نظر بزرگان نظام درباره رفع حصر را جلب كند

باتوجه به وعده‌هاي روحاني در انتخابات كه يكي از آن‌ها رفع حصربود و بعدها رفع ممنوع التصويري خاتمي به عنوان يك مطالبه به آن اضافه شد چقدر امكان تحقق اين وعده‌ها را ممكن مي‌دانيد؟

اختيارات و مسؤليت‌هاي يك رئيس جمهور محدود به حوزه اختيارات اوست. وي براي تحقق برخي از وعده‌هاي خود بايد با ديگر قوا وارد مذاكره شود. مسئله‌اي مانندي شكستن و رفع حصر در حوزه اختيارات رئيس جمهوري نيست.

اگر كسي براي رفع حصر وعده‌اي را مي‌دهد با اين اميد است كه شايد در آينده بتواند با مسؤلين ذي ربط به نتيجه برسد كه اين مساله دو حالت دارد يا موفق مي‌شود و يا نمي‌شود.

در مورد رفع حصر به نظر مي‌رسد روحاني نتوانسته تا كنون آنگونه كه بايد و شايد نظر مسؤلين و بزرگان نظام را جلب كند تا حصر شكسته و ممنوع التصويري خاتمي برطرف شود.

از طرفي كسي كه در جايگاه رئيس جمهوري قرار دارد با وظايفش آشناست و بايد وعده‌هايي را به مردم بدهد كه بتواند جامع عمل به آن‌ها بپوشاند و مطمئن باشد كه ضمانت اجرايي اين وعده‌ها وجود دارد.

از اقدامات آيت الله هاشمي درباره رفع حصر اطلاعي ندارم

آيا اطلاع داريد كه آيت الله هاشمي تاكنون چه اقدامات و رايزني‌هايي براي رفع حصر انجام داده است؟

من اطلاعي ندارم كه آيا آيت الله هاشمي در مورد رفع حصر اقدامي انجام داده است يا خير.

اعدام بابك زنجاني پاك كردن صورت مسئله است

اين روز‌ها شاهد هستيم كه قوه قضائيه رأي به اعدام بابك زنجاني داده است در صورت اجرايي شدن خيلي از مسائل نا‌گفته باقي مي‌ماند و مردم نمي‌دانند چه اتفاقي افتاده است،نظر شما در اين باره چيست؟

مردم توقع دارند كه مشخص شود در پشت پرده چه اتفاقاتي رخ داده است، فرض كنيد كه بابك زنجاني را اعدام كردند اين به معني پاك كردن صورت مسئله است كه منجر به بسته شدن پرونده مي‌شود.

اظهار نظرهاي متفاوتي در اين باره وجود دارد. آن چيزي كه مردم و مسؤلين مي‌خواهند شفاف سازي است كه خود اين امر منجر به اعتماد عمومي مي‌شود اگر اين اقدام صورت نگيرد هر شخص بنا به تفسير خود مسائل را بررسي مي‌كند كه باعث سوء تفاهم‌هاي زيادي مي‌شود. اين ماجرا براي دولت حواشي را به وجود آورده است. دولت بايد به اين حاشيه‌ها جواب بدهد و پاسخ مسائلي كه مطرح مي‌شود را بدهد. مردم، همه مسئولين را نظام مي‌دانند و وقتي اعتماد آنان به دولت ضربه ببيند به قطع بدانيد ديد آنان نسبت به نظام تغيير مي‌كند.

آيت الله هاشمي ساليان سال مورد تخريب وتهمت قرار گرفت

اين حواشي بيشتر به نظر مي‌رسد براي تخريب دولت است، به نظر شما چرا شاهد چنين رفتارهاي هستيم؟

طبيعي است ما داريم وارد فضاي انتخابات مي‌شويم قطعا اين‌گونه رفتار‌ها نيز زياد‌تر خواهد شد، در بحث تهمت و تخريب ذكر اين نكته ضروري است گاهي اين رفتار‌ها برعكس مي‌شود يعني افراد با اين رفتار‌ها محبوب‌تر مي‌شوند.

مگر آيت الله هاشمي ساليان سال مورد تخريب وتهمت قرار نگرفت اما ديديم رويكرد مردم به ايشان چگونه بود، اگر قرار بود اين رفتار‌ها نتيجه داشته باشد آقاي هاشمي امروز ۵ رأي هم در كشور نداشت؛ بنابراين هميشه تهمت و تخريب نتيجه مطلوب براي تخرب كنندگان ندارد بلكه عملكردي برعكس دارد، مثلا در جريان برجام ما شاهد اين دست رفتار‌ها زياد بوديم.

همسويي مخالفان داخلي با عربستان و رژيم صهيونيستي در مخالفت با برجام

برجام برگ برنده‌اي براي دولت روحاني محسوب مي‌شد اما بعد از تمديد آيسا هجمه‌هاي زيادي عليه دولت شكل گرفت چرا عده‌اي نمي‌خواهند برجام باشد؟

در ابتدا بايد گفت برجام كار بسيار عظيمي بود كه يك تيم قوي مذاكره كننده آن را به سرانجام رساند، پيروزي بزرگي كه با اين سخن‌ها نمي‌شود آن را تخريب كرد اين سند بين المللي بين ايران و چند كشور بسته شده نه بين دوكشور و يا دو نفر كه بتوان به راحتي آن را نقض كرد. برجام يك‎سري موانع را از سر راه كشور برداشت كه براي ما ملموس است، آمار نشان مي‌دهد اين به اصطلاح سياه نمايي در مورد برجام اثر نداشته است.

امروز بايد از اين افراد پرسيد اگر برجام نبود چه مي‌شد و كجا قرار داشتيم؟ روابط ما با جهان در چه سطحي قرار مي‌گرفت؟ نمي‌دانم چرا وقتي آثار تا به اين حد براي مردم واضح است عده‌اي باز هم دست به تخريب مي‌زنند؟ حالا اگر آمريكا به تعهدات خودش عمل نكرد ما نبايد آن را به كل برجام تعميم دهيم.

در منطقه شاهد هستيم بعداز برجام آمريكا، اسرائيل و عربستان باهم در منطقه متحد شده‌اند زيرا از توافق هسته‌اي ايران و امضاء برجام به خشم آمده‌اند.

احمدي‌نژاد كشور را دچار بحران كرد

برخي‌هاي معتقدند روحاني همان‌قدر كه در سياست خارجي خوب عمل كرده است آن‌طور كه بايد و شايد نتوانسته در سياست داخلي خوب عمل كند، نظر شمادر اين خصوص چيست؟

بايد در ابتدا ديد روحاني چه دولتي را تحويل گرفت، روزي كه او قدم در ساختمان رياست جمهوري گذاشت كشور وضعيت مطلوبي بر طبق آمار‌ها و اطلاعات نداشت.

هنگامي كه روحاني دولت را تحويل گرفت رشد اقتصادي منفي ۵/۵ و تورم بالاي ۴۰ درصد بود. بيكاري در كشور بي‌داد مي‌كرد. بر خلاف ادعايي كه مطرح مي‌كردند در دولت احمدي‌نژاد سالانه فقط ۱۴ هزار نفر وارد بازار كار مي‌شدند در مقابل حدود ۷۰۰ هزار نفري كه امروز شاهدش هستيم.

مسائل و مشكلات ۸ سال دولت احمدي‌نژاد افزايش پيدا كرد، انبوه بيكاران تحصيل كرده، ناهنجاري‌هاي اجتماعي، افزايش طلاق و بزهكاري باعث شد كه كشور دچار بحران شود. طبيعي است دولت نتواند در يك دوره فرصت كند تمامي اين خسارات را جبران كند اما روحاني تا حدودي توانسته افسار اين مشكلات را بكشد و پايان دهد.

مثلا چشم انداز اقتصادي براي كشور ما رشد ۸ درصد بود اگر به عملكرد دولت روحاني نگاه كنيم متوجه خواهيم شد كه مثبت گام برداشته است. امروز ما شاهد رشد اقتصادي 9/5 درصد هستيم. چگونه ما از منفي ۵/۵ درصد به سمت رشد 4/5 درصد گام برداشته‌ايم؟ تفاضل اين دو با هم 9/5 درصد مي‌شود كه بسيار موفقت آميز است.

منصفانه قضاوت كنيم و شرايط را به ياد بياوريم متوجه خواهيم شد روحاني چه كار بزرگي انجام داده، درست است مشكلات و معضلاتي وجود دارد اما به نسبت گذشته كشور داراي ثبات بيشتري است.

آراي خاكستري سرنوشت انتخابات را تغيير مي‌دهد

باتوجه به مسائلي كه مطرح كرديد و عملكرد دولت احمدي‌نژاد در ۸ سالي كه روي كار بود آيا مردم رغبتي دارند كه به اصولگرايان رأي بدهند؟

اصولگرايان طيف وسيعي هستند و فقط در احمدي‌نژاد خلاصه نمي‌شود، اصولگرايان جبهه‌هاي مختلفي هستند و تجربه نشان داده در طول چندين انتخاباتي كه از ابتداي انقلاب تا كنون در كشور برگزار شده اين جريان ضريب نفوذ ۲۰ درصدي بيشتر ندارد و آرايش همين قدر است.

اصولگرايان بايد به خاطر داشته باشند كه به تنهايي نمي‌توانند موفق شوند بنابراين بايد با ساير جريان‌ها ائتلاف كنند، تجربه نشان داده است كه آنان به تنهايي به موفقيت دست پيدا نخواهند كرد مخصوصا در انتخابات رياست جمهوري كه ۵۰ درصد آرا متعلق به جريان‌هاي ديگر است.

براساس تجربه مي‌گويم اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري ديگر موفق نخواهند شد زيرا ساير جريان‌ها اگر هر كدام براي خود ضريب نفوذي بالاي ۲۰ درصد داشته باشند با ائتلافي كه صورت مي‌گيرد ضريب آن‌ها به ۶۰ درصد مي‌رسد كه خود اين امر پيروزي را براي آنان به ارمغان خواهد آورد. به جز ائتلاف شما بايد رأي‌هاي خاكستري را نيز در نظر بگيريد كه به خودي خود بسيار مهم هستند و مشاهده كرده‌ايم كه اين آرا سرنوشت يك انتخابات را تغيير داده است.

اصولگرايان اگر بخواهند هم بيشتر از آن‌چه كه گفتم يعني‌‌ همان ۲۰ درصد رأي نخواهند داشت و نبايد انتظار داشته باشند كه به پيروزي‌هاي شگفت انگيزي دست پيدا كنند.

بايد ديد ريشه اختلاف احمدي‌نژاد و مصباح در چيست

به نظر شما دليل صف كشي جريان احمدي‌نژاد در مقابل جريان مصباح و اصولگرايان چيست؟

اطلاع چنداني از اين اختلاف ندارم، روزي آقاي مصباح اعلام كردند اطاعت از دولت احمدي‌نژاد اطاعت از خداست اما بعد‌ها مشاهده كرديم كه او به طريق ديگري عمل كرد بايد ديد ريشه و منشاء اين اختلافات كجاست؟

سياست‌هاي صدا و سيما را يك روزنامه تعيين مي‌كند

باتوجه به حضورتان در صدا و سيما عملكرد رسانه ملي را در حال حاضر چگونه ارزيابي مي‌كنيد و صدا وسيما در دوره رياست جديد آن چقدر توانسته در موضوعات مختلف رسالت فراجناحي و ملي خود را ايفا كند؟

صدا و سيما در حوزه‌هاي مختلفي فعاليت مي‌كند، اما آن‌چه كه مورد نقد است عملكرد اين سازمان در حوزه سياسي است، صدا و سيما ديگر مانند يك رسانه ملي عمل نمي‌كند و تبديل شده به مخالف قوه مجريه به معني دولت، صف بندي خاصي پيدا كرده است و يك روزنامه متعلق به جريان تند اصولگراي افراطي برنامه‌هاي سياسي آن را هدايت مي‌كند.

سازمان صدا وسيما كاملاً عليه دولت گام برداشته و شاهد هستيم كه بحث‌هاي منفي را در اين خصوص مطرح مي‌كند و ديگر نمي‌توان آن را رسانه ملي تلقي كرد بلكه به يك رسانه افراطي در جبهه اصولگرا تبديل شده است. وقتي با بعضي از مجري‌ها در خلوت صحبت مي‌كنيم مي‌گويند اجازه نداريم مثبت در مورد دولت صحبت كنيم.

شما قبلا در حزب كارگزاران حضور داشتيد، در شرايط فعلي فعاليت آن را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟ آيا از اختلاف نظري كه گفته مي‌شود اين روز‌ها در حزب مطرح است اطلاع داريد؟

با حزب كارگزاران مدتي است همكاري ندارم بنابراين اطلاعاتي از فعاليت‌هاي اين حزب ندارم، در مورد اختلاف نظري هم كه گفته مي‌شود به دليل عدم حضور در ساختار تشكيلاتي حزب نمي‌توانم سخني بگويم و اظهار نظر كنم.


 


ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 7:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
كد خبر: ۶۷۷۹۶۶

 

حديث روز/ به خدا و پيامبر(ص) ايمان نياورده كسي كه به برادر نيازمندش كمك نكند

امام صادق عليه‌السلام: به خدا، پيامبر(ص) و علي(ع) ايمان نياورده، كسي كه برادر مؤمنش براي رفع نياز خود نزد او آيد و او با روي گشاده از وي استقبال نكند.
مشرق- امام جعفر صادق عليه‌السلام به يكي از ياران خود به نام رفاعه فرمود: اي رفاعه! به خدا، پيامبر(ص) و علي(ع) ايمان نياورده، كسي كه برادر مؤمنش براي رفع نياز خود نزد او آيد و او با روي گشاده از وي استقبال نكند.
پس اگر نيازش به دست او برآورده مي‌شود، در رفع آن شتاب كند و اگر خودش نمي‌تواند نياز او را برآورد، بكوشد تا از طريق فردي ديگر نياز او را تأمين كند.
پس اگر جز اين پيش آيد، ميان ما و او ولايتي نيست.

متن حديث:

يا رفاعة! ما امن بالله و لا بمحمد و لا بعلي من اذا اتاه اخوه المؤمن في حاجة فلم يضحك في وجهه فإن كانت حاجته عنده سارع إلي قضائها و ان لم يكن عنده تكلف من عند غيره حتي يقيضها له، فاذا كان بخلاف ما وصفته فلا ولاية بيننا و بينه.


«مستدرك الوسائل، جلد12، صفحه 434»

ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 7:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

كد خبر: ۸۳۰۴۰
سودمندترين درمان براي بيماران
امام موسي كاظم عليه السلام درحديثي سودمندترين درمان بيماريها را بيان نمودند.

عقيق:متن روايت را از كتاب بحار الانوار منتشر مي كند

عَنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع أَنَّ رَجُلًا شَكَا إِلَيْهِ أَنَّنِي فِي عَشْرِ نَفَرٍ مِنَ الْعِيَالِ كُلُّهُمْ مَرْضَى فَقَالَ لَهُ مُوسَى ع دَاوُوهُمْ بِالصَّدَقَةِ فَلَيْسَ شَيْ‏ءٌ أَسْرَعَ إِجَابَةً مِنَ الصَّدَقَةِ وَ لَا أَجْدَى مَنْفَعَةً عَلَى الْمَرِيضِ مِنَ الصَّدَقَةِ  

مردى به امام موسي كاظم عليه السلام شكايت كرد، ده نفر افراد خانواده ام همه بيمارند. حضرت عليه السلام فرمود: آنان را با صدقه دادن درمان كن ، زيرا هيچ دارويي زودتر از صدقه اثر نمي كند و براي او سودمندتر نيست.

 

پي نوشت:

بحار الانوار ج5ص265

منبع:حوزه

 


ادامه مطلب



[ شنبه 25 دی 1395  ] [ 6:58 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

 

تصاویری آرشیوی از سفرهای خارجی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی

آیت الله هاشمی در سفرهای خارجی

تصاویری آرشیوی از سفرهای خارجی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری منتشر کرد. آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از عمری تلاش بی وقفه در راه اسلام و انقلاب اسلامی درگذشت.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی

آیت الله هاشمی در سفرهای خارجی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی

آیت الله هاشمی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی

سفرهای خارجی آیت الله هاشمی رفسنجانی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی



آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی


 آیت الله هاشمی رفسنجانی در سفرهای خارجی + تصاویر بیاد ماندنی

ایرنا

http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعیلی کریزی/"استان خراسان رضوی،شهرستان کاشمربخش کوهسرخ"
شکلک های محدثه

 


ادامه مطلب



[ جمعه 24 دی 1395  ] [ 1:54 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

کد خبر: 81157

سردار حاج قاسم سلیمانی در جوانی +عکس
 

 

عملیات کربلای 5‌ یکی از بزرگترین عملیات‌های رزمندگان در طول جنگ تحمیلی بود که در منطقه‌ شلمچه‌ و شرق بصره‌ برگزار شد و نتایج بسیار ارزشمندی را برای رزمندگان اسلام در پی داشت.
 

اتاق خبر 24:عملیات کربلای 5‌ یکی از بزرگترین عملیات‌های رزمندگان در طول جنگ تحمیلی بود که در منطقه‌ شلمچه‌ و شرق بصره‌ برگزار شد و نتایج بسیار ارزشمندی را برای رزمندگان اسلام در پی داشت. فرمانده‌ پرآوازه‌ این روزها سردار قاسم سلیمانی نیز در این عملیات حضور داشتند.
 

منبع: خبرآنلاین 
انتهای پیام

ادامه مطلب



[ جمعه 24 دی 1395  ] [ 12:55 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg

photo_2017-01-13_11-53-47.jpg

photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
 
 
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،شهرستان كاشمربخش کوهسرخ"
شكلك هاي محدثه
 
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
 
 
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،شهرستان كاشمربخش کوهسرخ"
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-54-21.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-15.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-54-08.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-15-42.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2016-12-02_11-22-34.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-53.jpg
photo_2017-01-13_11-53-58.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-54-03.jpg
photo_2017-01-13_11-53-47.jpg
 
 
 
http://barrud.rasekhoonblog.com

 

 
احمداسماعيلي كريزي/"استان خراسان رضوي،شهرستان كاشمربخش کوهسرخ"
شكلك هاي محدثه
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 

ادامه مطلب



[ جمعه 24 دی 1395  ] [ 12:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 

زندگینامه آیت الله علی اکبر “هاشمی رفسنجانی” + تصاویر

 

 

هاشمی رفسنجانی ، بیوگرافی هاشمی رفسنجانی
آیت الله علی اکبر “هاشمی رفسنجانی” در سوم شهریور ماه سال 1313 در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان و در خانواده ای نسبتاً ثروتمند به دنیا آمد.
تاریخ انتشار : 19 دی 1395
بازدید : 6,875 نفر

زندگینامه آیت الله هاشمی رفسنجانی

 آیت الله علی اکبر “هاشمی رفسنجانی در سوم شهریور ماه سال 1313 در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان و در خانواده ای نسبتاً ثروتمند به دنیا آمد. او یکی از 9 فرزند میرزاعلی هاشمی بهرمانی و ماه بی بی صفریان است.
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی تحصیل را، از سن 5 سالگی در مکتب خانه ای در نوق آغاز نمود. در سن 14 سالگی به قم رفت و به تحصیل علوم دینی پرداخت و به درجه اجتهاد نائل شد. اساتید وی در حوزه علمیه قم آیات عظام سید حسین طباطبایی بروجردی، امام خمینی (ره)، سید محمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، سید محمد کاظم شریعتمداری، عبدالکریم حائری یزدی، شهاب الدین نجفی مرعشی، محمد حسین طباطبائی و حسینعلی منتظری بوده اند.
 
 
هاشمی و خمینی

آیت الله هاشمی در کنار امام راحل

 
 
وی در آنجا تحت تاثیر تعلیمات امام خمینی (ره) به سیاست روی آورد و به مخالفت با حکومت محمد رضا شاه پهلوی و انقلاب سفید او پرداخت. با تبعید امام، نقش هاشمی در مبارزه با شاه و نمایندگی امام در داخل کشور پررنگ تر شد. با وجود نگرش ضد غربی انقلابیون، او سفرهای زیادی از ژاپن در شرق تا 20 ایالت از ایالات متحده در غرب کرد.
 
زندگینامه هاشمی رفسنجانی

آیت الله هاشمی و مرحوم سید احمد خمینی در کنار امام خمینی(ره)

 
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از انقالب اسلامی عناوین افتخاری متعددی را از مجامع علمی دنیا کسب کرده و دانشگاه تهران نیز عنوان دکترای افتخاری علوم سیاسی را به وی اهدا کرده است.
 
 
علی اکبر هاشمی رفسنجانی

آیت الله هاشمی رفسنجانی در کنار مقام معظم رهبری

 
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین در شهریورماه 1386 به دنبال رحلت آیت الله مشکینی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری در دومین اجلاس سالانه دوره چهارم مجلس خبرگان، به ریاست این مجلس مهم و تأثیرگذار برگزیده شد. وی اسفند سال 1389 ریاست مجلس خبرگان رهبری را به آیت الله مهدوی کنی سپرد.
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی در سال 1337 با عفت مرعشی که دختری از خانواده روحانی و از نوادگان سید محمد کاظم طباطبایی یزدی است، ازدواج کرد. او خواهر حسین مرعشی، معاون سید محمد خاتمی در دوران ریاست جمهوری و از مدیران اصلی دولت سازندگی است. ثمره این ازدواج 5 فرزند به ترتیب و به نامهای فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر است.
 
وی تعدادی کتاب با عنوان مجموعه خاطرات روزانه دارد. او انگیزه اش را از نوشتن خاطرات روزانه علاقه به نویسندگی عنوان کرده است.بر اساس خاطرات و دیدگاه ها، سخنرانی ها و مصاحبه های او چندین کتاب مستقل نوشته شده است. علاوه بر‏‏این، متن کامل خطبه هاینمازجمعه، مصاحبه ها، سخنرانی ها و نطق های پیش از دستورش در مجلس، به صورت کتاب های جداگانه منتشر شده است. از جمله تألیفات وی میتوان به این موارد ارزشها و مکتب ها، اسرائیل و فلسطین، امیر کبیر یا قهرمان مبارزه با استعمارانقلاب یا بعثت جدیدآشنایی با تمدن و فرهنگ اسلامی اشاره کرد.
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی بیش از آنکه به عنوان یک شخصیت علمی شناخته شده باشد، به عنوان یک چهره سیاسی مطرح است و این هم به خاطر فعالیت های فراوان سیاسی وی در دوران قبل و بعد از انقلاب است. وی فعالیت سیاسی خود را از سال 1340 آغاز کرد. او در دوران قبل از انقلاب، بسیار به امام نزدیک بود.
 
 
علی اکبر هاشمی بهرمانی

سخنرانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در محضر امام خمینی(ره) در جماران

 
 
هاشمی در دوران پیش از انقلاب و در طول نهضت امام خمینی (ره) به صورت یک عضو فعال و همیشه در صحنه حضور داشته است. نمونه بارز حمایت ایشان از امام خمینی (ره)، حرکتی بود که وی به همراه دیگر علما در اعتراض به زندانی شدن امام انجام دادند. اینان که بعداً در ادبیات سیاسی به عنوان «مهاجرین» شناخته شدند، به سمت تهران حرکت کردند و با اجتماع در جلوی شهربانی اعلام داشتند یا امام را بدون قید و شرط آزاد کنند و یا اینکه ما را همانند ایشان به زندان بفرستند.
 
حضور فعال وی در تمامی صحنه ها مایه قوت قلب مردم خصوصا در شهر قم شده بود. به همین سبب شاه و ماموران ساواک به منظور فروکش کردن آتش انقلاب در قم، چاره را در آن دانستند که افراد موثر را دستگیر و روانه زندان کند. از این روی وی را به همراه آقای ربانی شیرازی، بدون در دست داشتن هیچ‏گونه سند و مدرکی، دستگیر کرده و به زندان بردند.
 
وی با گروه هایی که وجهه اسلامی داشته و مخالف رژیم بودند نیز همکاری های زیادی داشت که نمونه بارز آن همکاری با گروه محمد بخارایی بود. رژیم که به این همکاری پی برده بود، کوشش کرد تا مدرک و سندی در این زمینه بدست بیاورد و حتی با شکنجه دادن آقای هاشمی تا سرحد مرگ خواست از وی اعترافی بگیرد، ولی موفق نشد.
 
از جمله فعالیت های سیاسی وی در دوران پهلوی، حرکت هدفمند در راه نهضت بود. یکی از این حرکت ها که دارای آثار بسیار مثبت بود، تشکیل شبکه ای از روحانیون وفادار به اندیشه های امام بود به نام «روحانیت مبارز». این تشکل که در اواسط سال 1356 تشکیل شد از اعضایی همچون شهید بهشتی، استادمطهری، شهید مفتح، شهید باهنر، آیت الله هاشمی رفسنجانی، آیت الله مهدوی کنی، آیت الله خسروشاهی، عبدالمجید ایروانی، حجت الاسلام ناطق نوری، معادی خواه، شجونی، مهدی کروبی، هادی غفاری و... در آن حضور داشتند.
 
فعالیت های سیاسی آیت الله هاشمی رفسنجانی در دوران نهضت باعث شده بود تا امام خمینی (ره) وی را به عنوان یکی از افراد مورد اعتماد خود قرار دهد و از وی به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب در کنار بزرگان دیگری همچون شهیدبهشتی، شهیدمطهری، شهید باهنر و رهبر معظم انقلاب استفاده کند. اگرچه در بعد فردی عمده فعالیت مبارزاتی وی پیش از انقلاب را سخنرانی های مختلف و کارهای انتشاراتی تشکیل می دادند ولی امام در دوران تبعید، نقش مدیر مالی مبارزات انقلاب و نیز ارتباط با سایر گروه های انقلابی را نیز بر عهده وی گذاشته بود.
 
آیت الله هاشمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت های خود را در عرصه های گوناگون پی گیری کرده اند، می توان به عضویت در حزب جمهوری اسلامی، سرپرستی وزارت کشور، ریاست مجلس شورای اسلامی،امام جمعه موقت تهران، جانشین فرماندهی کل قوا،نیابت ریاست مجلس خبرگان،ریاست جمهوری، ریاست شورای عالی انقلاب فرهنگی، ریاست مجلس خبرگان، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد.
 
وی را باید بدون شک یکی از رجال بانفوذ سیاسی در سال های پس از پیروزی انقلاب دانست که همواره موجی از مخالفان و موافقان سیاست ها و اقدامات وی در تمامی برهه های انقلاب به تعریف و تمجید یا تنقید و تذنیب رفتارهای وی مشغول بوده اند. در طی این سالها نشان داده است که مدیریت وی برآمده از تفکرات یک شخص و یک سیاستمدار واحد نیست بلکه برآمده و برخواسته از جریانی است که همواره در قالب دستورات و محورهای فردی بروز و ظهور پیدا کرده اما دارای عقبه ای پیچیده و چند لایه است. 

بیوگرافی آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی + تصاویر

4.510
منبع : باشگاه خبرنگاران - /م

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 23 دی 1395  ] [ 11:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 

نامه حضرت آیت الله صافی گلپایگانی درباره مسجد اعظم قم

شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)- حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی نامه ای در حدود ۵۰ ساله پیش در مورد مسجد اعظم نگاشته است.

به گزارش شفقنا، متن نامه فوق الذکر به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

این جامع عظیم که مظهر فکر عالی و همّت بلند پیشوائی روحانیت شیعه و مقام رفیع نیابت عامّه حضرت بقیه الله حجّه‌بن الحسن ارواحنا له الفداء است، یکی از آثار خیر و خدمات تاریخی و یادگارهائی است که از فقید علم و اسلام زعیم بزرگ حضرت آیت الله العظمی آقای بروجردی قدس سره در این جهان ناپایدار، پایدار و تا مرور لیل و نهار، مرکز پرستش ذات پروردگار و مهبط انوار، و مجمع عباد و مدرس علماء روزگار خواهد بود. ان‌شاء الله تعالی

لطف الله صافی

 

انتهای پیام/www.fa.shafaqna.com

 

 

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 23 دی 1395  ] [ 11:25 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 32178
تاریخ انتشار: 22 دی 1395 - 10:38
 

مراسم تشییع و خاکسپاری آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و چهره با سابقه انقلاب و نظام با حضور میلیونی مردم و مسئولین برگزار شد. آیت الله هاشمی در جوار بنیانگذار جمهوری اسلامی در مرقد امام (ره) در خاک آرام گرفت.
 

 

ادامه مطلب



[ پنج شنبه 23 دی 1395  ] [ 11:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 30 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 3748322 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب