چشمه سلطان ولی کریز
| ||
|
مشخصات فردی و زندگینامه
نام:رفیع الدین
نام خانوادگی:اسماعیلی کریزی
نخصص ها:ارتباطات ، جامعه شناسی
بعد از گذراندن دوره ابتدایی و راهنمایی با مدرک سیکل و معدل 50/19 در سال 1380 وارد حوزه علمیه قم شدم و در ۴ سال مقدمات (پایه 6) را گذرانده و در کنار درس حوزه، دیپلم خود را دررشته علوم انسانی اخذ کردم. در سال ۸۵ در امتحان ورودی موسسه امام خمینی(ره)در رشته جامعه شناسی قبول شدم و در سال ۸۹با معدل الف فارغ التحصیل شدمو در کنار گذراندن مقطع کارشناسی، سطح 3 (پایه 10)حوزه علمیه را اخذ کرده و بلافاصله در رشته تبلیغ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلومدر مقطع ارشد مشغول به تحصیل شدم ودر دی ماه 91 از پایان نامه ارشد دفاع کرده و در بهمن 91 در مقطع دکتری پذیرفته شدم. در طول تحصیل در مقطع ارشد و دکتري تا الان به مدتیک سال در درس تفسیر آیت ا.. جوادی وچهار سال در درس خارج فقه و اصول جناب دکتر عابدی و يک سال در درس فقه الاجتماع آيت الله اراکي شرکت کرده ام. برچسبها: مشخصات فردی و زندگینامه دکتررفیع الدین اسماعیلی ک [ یکشنبه سی ام آبان ۱۳۹۵ ] [ 16:56 ] [ احمد ] [ نظر بدهید ]
ادامه مطلب پژوهشگر: رفیع الدین اسماعیلی کریزی
بازنمایی الگوی شخصیتی مرد در سینمای
پس از انقلاب و تطبیق آن با معیار های
فرهنگ اسلامی ایرانی
یکی از بهترین شاخصها در ارزیابی عملکرد فرهنگی یک نظام الگوهایی است که هر نظام یا فرهنگی از طریق تولیدات فرهنگی مثل سینما ارائه میدهد. تلقی هر فرهنگ، از شخصیت زن و مرد در تولیدات فرهنگی و خصوصا سینما یکی از بهترین شاخصها در ارزیابی عملکرد فرهنگی آن نظام به حساب میآید.سینما به عنوان یکی از مهمترین رسانههای مدرن در عصر حاضر علاوه بر اینکه به بازنمایی جامعه میپردازد، خود نیز الگوهایی را به جامعه ارائه میدهد. بسیاری از فیلمهای سینمایی خواه آشکار، خواه نهان مملو از گفتمانهای جنسیتی است. سینما باید بر اساس خاستگاه و مبانی برگرفته از فرهنگ اسلامی- ایرانی به ارائه الگوی مناسب از شخصیت زن و مرد بپردازد. بر این اساس تلاش شده است ویژگیهای شخصیت مرد در سینما، با الگوی شخصیتی مرد در فرهنگ اسلامی_ایرانی تطبیق داده شود. جهت بازنمایی شخصیت مرد در سینما با روش نشانه شناسی به بررسی چهار فیلم پس از انقلاب پرداخته شده است. در این پژوهش تلاش شده است تا از «تحلیل روایت» که جزء روشهای نشانه شناسی است در راستای غنی شدن کار پژوهشی خود و مشخص شدن سیر روایت فیلم، و از روش«تحلیل رمزگانِ» جان فیسک جهت معلوم کردن لایههای مختلف معانی رمزگذاری شده در فیلمها استفاده شود. در تحلیل روایت به پنج عنصر اصلی فیلم شامل: پاره ابتدایی، نیروی تخریب کننده، پاره میانی، نیروی سامان دهنده، پاره انتهایی اشاره شده و در تحلیل رمزگان سه رمزگان مهم شامل «رمزگان اجتماعی»، «رمزگان فنی»، «رمزگان ایدئولوژیک» توضیح داده شده است و عناصر مختلف این رمزگان جهت واکاوی معانی پنهان فیلم به کار رفته است. در ادامه با بررسی منابع اسلامی، آیات و روایات شناسایی، استخراج و دسته بندی شد که بتوان ادعا کرد مرد در متون اسلامی از این ویژگیها برخوردار میباشد. همچنین اشعار سعدی به عنوان نمونهای از فرهنگ ایرانی بررسی شده است. در پایان نتیجه گرفته شده است که اکثر فیلمهای سینمایی بررسی شده با معیارهای فرهنگ اسلامی- ایرانی مطابقت ندارد و الگوهای غیر خودی در آنها بسیار تاثیر گذار بوده است و اکثر فیلم ها تحت تاثیر رویکردهای فمینیستی در ایران میباشند. برچسبها: بازنمایی الگوی شخصیتی مرد در سینمای پس از انقلاب و [ یکشنبه سی ام آبان ۱۳۹۵ ] [ 17:2 ] [ احمد ] [ نظر بدهید ]
ادامه مطلب رفیع الدین اسماعیلیاصل عدالت اجتماعی در مدیریت اسلامیو شاخص های آن
دین مبین اسلام به عنوان آخرین دین، تحقق عدالت اجتماعی را سرلوحه اهداف خود قرار داده است و از آن روست که می بینیم آیات بسیاری پیرامون عدالت و واژه های مترادف و متضاد آن وجود دارد.چکیده: عدالت در اسلام، از زیربنایی ترین مفاهیمی است که تحقق عینی آن در جامعه، از مهمترین اهداف اجتماعی و سیاسی این دین ذکر شده است. غالب مکاتب و نظریه ها و نظام های سیاسی سعی نموده اند به طور نظری و عملی خویش را متصف به آن وانمود کنند. همه انبیای الهی برای تحقق این اصل مبعوث شده اند.دین مبین اسلام هم به عنوان آخرین دین، تحقق عدالت اجتماعی را سرلوحه اهداف خود قرار داده است و از آن روست که می بینیم آیات بسیاری پیرامون عدالت و واژه های مترادف و متضاد آن وجود دارد؛ به گونه ای که امام علی(ع) در کلامی قرآن را سخنگوی عدالت می نامند. [1] در این تحقیق تلاش شده است عدالت اجتماعی را که از اهمیت فوق العاده ای در مدیریت اسلامی برخوردار است بررسی و ابعاد و شاخص های آن ، با مراجعه به منابع دینی استخراج شود. [1] هو (القرآن) النّاطق بسنّة العدل. تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص: 110 نویسنده: رفیع الدین اسماعیلی: دانشجوی دکتری تبلیغ و ارتباطات دانشگاه باقرالعلوم (ع) ماهنامه معرفت سال بیستم شماره 171 اسفند 1390
ادامه مطلب پویش مردمی تنها مسیر
اگر حسین از آنِ ما بود ...
من نیز همچون بسیاری از مسیحیان شیفته امام حسین (ع) هستم و ایشان را دوست دارم. امام حسین (ع) انسانی است که به خاطر سعادت انسان ها و دفاع از حقوق مظلومان از جان خود و خانواده خود گذشت.
![]() به گزارش مشرق، سال هاست آرزوی سفر به شهر کربلا و زیارت حرم مطهر امام حسین علیه السلام را داشتم. من نیز همچون بسیاری از مسیحیان شیفته امام حسین (ع) هستم و ایشان را دوست دارم. امام حسین (ع) انسانی است که به خاطر سعادت انسان ها و دفاع از حقوق مظلومان از جان خود و خانواده خود گذشت. لذا ما برخی از محبین امام حسین (ع) از کشورهای روسیه و اوکراین تصمیم گرفتیم در غالب هیئتی به این مکان مقدس مشرف شویم.
اینها بخش هایی از صحبت های سرکی کروک، کشیش پنجاه ساله مسیحی است که در مورد زیارت امام (ع) مطرح کرده است. ممکن است برخی از تحلیل های مخدوش تاریخی که در رسانه های مرتبط با انگلیس و آمریکا منتشر می شوند، واقعه عاشورا به عنوان یک نبرد معمولی تاریخی برای جنگ قدرت تصویر شود.
تسنن آمریکایی و تشیع انگلیسی رسانه هایی که با پول های نفتی تحت عنوان ترویج تسنن آمریکایی و تشیع انگلیسی مشغول فعالیت هستند می توانند در ظاهر شبهاتی را در میان افکار عمومی ایجاد نمایند؛ اما با تمام این فعالیت ها آنچه که باقی می ماند یک ارتباط آسمانی میان انسان ها و پیام عاشوراست. ارتباطی که انسان های مادی گرای غربی نه توان درک آن را دارند و نه توان برنامه ریزی برای مقابله با آن. به عبارت دیگر برای افرادی که سال ها تحت بمباران فرهنگی رسانه های غربی علیه آموزه های ناب دینی قرار دارند، یک تلنگر روحانی از جانب امام حسین (ع) کافی است تا تمام هزینه های سرسام آور جریان سلطه را به کناری نهد و کسی را که خواهان جذبش بوده است به سوی خود بخواند. امام صادق علیه السلام درباره ثواب زيارت امام حسين (ع) با پاي پياده مي فرمايد: كسى كه با پاي پياده به زيارت امام حسين (ع) برود، خداوند به هر قدمى كه برمىدارد يك حسنه برايش نوشته و يك گناه از او محو مى فرمايد و يك درجه مرتبه اش را بالا مى برد، وقتى به زيارت رفت، حق تعالى دو فرشته را موكل او مى فرمايد كه آنچه خير از دهان او خارج مي شود را نوشته و آنچه شر و بد است را ننويسند و وقتى برگشت با او وداع كرده و به وى مى گويند: اى ولى خدا! گناهانت آمرزيده شد و تو از افراد حزب خدا و حزب رسول او و حزب اهل بيت رسولش هستي، به خدا قسم! هرگز تو آتش را به چشم نخواهي ديد و آتش نيز هرگز تو را نخواهد ديد و تو را طعمه خود نخواهد كرد.
این روایت نوید بخش و پر معنا بخش قابل توجهی از فلسفه زیارت امام (ع) را تبیین می کند. اما این تنها بخشی از فلسفه جاذبه زیارت حسینی است. زیارت امام (ع) و ابراز محبت به ایشان از جانب سایر مذاهب و فرقه ها گویای عمق بیشتری از جایگاه این زیارت بی نظیر است.
روایت جرج جرداق مسیحی از قیام عاشورا جرج جرداق دانشمند سرشناس مسیحی در این رابطه می نویسد: «وقتی یزید، مردم را تشویق به قتل امام حسین (ع) و مامور به خون ریزی می کرد، آنها می گفتند: چه مبلغی به ما می دهی؟ اما انصار حسین (ع) به او گفتند: ما با تو هستیم و اگر هفتاد بار کشته شویم، باز می خواهیم در رکابت جنگ کنیم و کشته شویم.» این مفهوم یعنی آنکه قیام امام (ع) بر خلاف تمام قیام های مرسوم جهان ارتباطی با مفهوم قدرت مادی و ثروت اندوزی ندارد. این ویژگی به سهم خود نقش بی بدیلی در جذب مخاطب نسبت به یک اقدام جهانی دارد. اقدامی که در آن پول و قدرت و مفاسد مرتبط با آنها نقشی بازی نمی کنند. گاندی رهبر انقلاب هند در بیانی قابل توجه می گوید: «من ارمغان تازه ای برای هند نیاوردم، فقط نتیجه ای را كه از مطالعات و تحقیقاتم درباره تاریخ زندگی قهرمانان كربلا گرفتم ارمغان دولت هند كرده ام. اگر بخواهیم هند را نجات دهیم واجب است همان راهی را بپیماییم كه حسین بن علی پیمود.» آنتون بارا اسلام شناس شناخته شده دیگری است که معتقد است: «اگر حسین از آنِ ما بود، در هر سرزمینی برای او بیرقی بر می افراشتیم و در هر روستایی برای او منبری برپا می کردیم و مردم را با نام حسین به مسیحیت فرا می خواندیم.» آنتوان ضو از چهره های موثر و رئیس دبیرخانه کمیته اسقف های مارونی پیرامون فرهنگی که جریان عاشورا ایجاد نمود می گوید: «و اما درباره امام حسین (ع)، آن مرد بزرگوار که در راه رهایی از ظلم و ستم و تحقق عدالت به شهادت رسیده اند، مردی که در راه یاری حق و برادری و محبت به شهادت رسیده اند، این مرد بزرگوار در راه دفاع از حقوق همه انسانها به شهادت رسیده اند، بنابراین باید بگوییم که امام حسین (ع) امام مسلمین و امام مسیحیان و در اصل امام انسانها هستند، ایشان امام فقیران و امام مستضعفان و امام شکنجه دیدگان هم هستند، ما برای آن مردی که آن همه ظلم و ستم به خود دیده اند و این همه شکنجه، اتهام و خیانت را تحمل کردند احترام خاصی قائل هستیم و ایشان را تعظیم و تحسین می کنیم.» موضع گیری هایی همانند مواردی که ذکر شد در میان شخصیت های مختلف مذاهب در مورد امام حسین (ع) وجود دارد. با تجزیه و تحلیل این مواضع می توان یک محور مشترک میان تمام آنها به دست آورد. این محور مبارزه با استکبار و دفاع از حق است. پیامی که انسان مسیحی، کلیمی، صابئی، بودایی و هندویی از حادثه عاشورا درک می کند به طور مستقیم با روحیه ظلم ستیزی انسان ها ارتباط پیدا می کند. انسان ها در دوران سیطره قدرت سیاسی تجربه های تلخی از بی عدالتی دارند. کشورهای مختلف جهان هر یک در میان مجموعه ای فسادهای سیاسی و اقتصادی گرفتار شده اند و ملت ها آشکارا از تبعیض های فراوان حاکم بر روابط قدرت مطلع می شوند. انسان هایی که مرتب با چنین واقعیت هایی رو به رو می شوند طبعا تشنه عدالت و ظلم ستیزی می شوند و زمانی که این ویژگی را در یک جریان فکری یا سیاسی مشاهده می کنند به سرعت نسبت به آن علاقمند خواهند شد. حال اگر این جریان با آموزه های دینی هم مرتبط باشد، مطمئنا میزان وابستگی به آن نیز از طرف مخاطبان افزایش می یابد.
سرمایه سالاری غرب تهدیدی علیه سیاسی دولت های غربی در دنیای امروز مرجعی برای انسان ها باقی نمانده که بتوانند به آن اعتماد کنند. یورونیوز در در تحلیلی در سال 2013 در این رابطه می نویسد: «جنبش های اعتراضی مانند اشغال وال استریت، برآشفتگان در اروپا و آمریکا و اعتراضات مردمی در کشورهای شمال آفریقا، ترکیه و برزیل یک نقطه مشترک دارند: عدم اعتماد به ساختار سیاسی؛ ساختاری که طی دست کم پنج سال اخیر، نتوانست راه حلی برای بحران اقتصادی موجود بیابد و بر بار بی اعتمادی عمومی افزوده است.» در همان تاریخ روزنامه آمریکایی کریستین ساینس مانیتور در گزارشی به قلم سارا میلر لیندا اذعان می کند: «سازمان شفافیت بین المللی در گزارش جدید خود اعلام کرد بحران یورو در اروپا باعث شده است اعتماد عمومی به ویژه در کشورهای بدهکار به موسسات کاهش یابد. نتایج نظرسنجی این سازمان که در برلین واقع شده است از یک صد و چهارده هزار نفر در یک صد و هفت کشور نشان می دهد فقط بیست و دو درصد از مردم معتقدند دولتهایشان در مبارزه با فساد موفق عمل کرده اند. البته در اسپانیا درصد افرادی که به دولت اعتماد داشتند هشت درصد و در ایتالیا سیزده درصد بود. بر اساس نتایج این بررسی مردم یونان و پرتغال کمترین اعتماد را به دولتهایشان داشتند.» ملت ها هر روز از دولت های خود فاصله بیشتری می گیرند. انباشت احساس زیان در میان افکار عمومی نسبت به مفاسد سرمایه سالاری غرب یک تهدید بالقوه علیه تمامیت سیاسی دولت های غربی محسوب می شود. از سوی دیگر یافتن یک الگوی کامل مبارزاتی علیه سرمایه سالاری توسط انسان های خسته اما مبارز، می تواند سرعت اضمحلال نظام سلطه در جهان را تسریع کند. در حال حاضر الگویی کامل تر از اسلام ناب و مظاهری جذاب تر از پیام عاشورا برای افکار عمومی جهان وجود ندارد. ادامه مطلب
” هفته بسیج بر بسیجیان با بصیرت
و همیشه در صحنه ایران اسلامی
مبارک باد ”
![]()
بسیجی مــنـطقش حبّ حسین است
بسیجی عاشــق پـیـر خمین است بسیجی در کامــش اقتدار است بسیجی در مرامش ابتـکـار است بسیجی سربلـند و سرفـراز است برای کـشـورش آینده ساز است بسیجی مـعــنـی صــبــر و قـناعت بسیجی مکتــبـش نــور و شــهادت بسیجی اسوه اش چمران و همت بسـیـجــی معنی ایثـار و غــیرت بسیجی شور و عشق است و رشادت بسیجی رهـــسپار اســت با ولایت
ادامه مطلب
باز در جان جهان یکسره غوغاست حسین
این چه شوری ست که از یاد تو برپاست حسین این چه رازی ست که صد شعله فرو مرد و هنوز روشن از داغ تو ظلمت کده ماست حسین
اربعین حسینی تسلیت باد
اربعین حسینی تسلیت باد
ادامه مطلب
گزیده بیانات جهت استفاده درسربرگ نامه های اداری بمناسبت هفته بسیج
برادرگرامیم جناب آقای ... ریاست محترم سازمان/ مدیرکل
ضمن آرزوی توفیق روزافزون برای شماوهمه ی خدمتگزاران صدیق وشایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران وگرامیداشت یادوخاطره بنیانگذارکبیرانقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره)،شهدای معظم انقلاب اسلامی ودفاع مقدس ،شهدای مدافع حرم ،شفای عاجل جانبازان معزز،پیروزی رزمندگان اسلام برکفرجهانی وآرزوی طول عمرباعزت وبرکت
بنیانگذار کبیرجمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه): مدرسة عشق و مکتب شاهدان و شهیدان گمنامی است که پیروانش بر گلدستههای رفیع آن اذان شهادت و رشادت سردادهاند**ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدظله العالی):
به امیدپیروزی شیفتگان خدمت برتشنگان قدرت
احمداسماعیلی کریزی
ادامه مطلب نماهنگ "خادم الحسین" با صدای حامد زمانیبه مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، نماهنگ "خادم الحسین" با صدای حامد زمانی و به کارگردانی محمدجواد سهرابی،منتشر شد.
به گزارش عقیق؛ به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، نماهنگ "خادم الحسین" با صدای حامد زمانی و به کارگردانی محمدجواد سهرابی، توسط «نسیم آنلاین» منتشر شد.
دریافت
ادامه مطلب گفتگوی عقیق با آیتالله رئیسی در مسیر نجف به کربلا
اربعین رزمایش لشکریان حضرت ولیعصر(عج) در مقابل دشمنان استخدای متعال خواسته عاشورا گرهگشای بشریت باشد. قرار عالم بر این است که عاشورا گره بشریت را بگشاید و خواهد گشود. الان این وضعیتی که عالم پیش میرود معلوم است که رمز گشایش در عالم در عاشوراست.
عقیق- مجتبی برزگر، در مسیر راهپیمایی نجف به کربلا: روزهایی که راهپیمایان حسینی خودشان را برای پابوسی حضرت اباعبدالله(ع) به کربلای معلی میرسانند تولیت آستان قدس رضوی نیز همراه مردم در موکب الامام رضا(ع)، (عمود 285) حاضر شد.
آیت الله رئیسی در سخنان کوتاهی پس از نماز گفت: راهپیمایی اربعین در کره خاکی قطعا بی نظیر است؛ چه از لحاظ کمی و چه از لحاظ کیفی این راهپیمایی در جهان نمونه ای ندارند.
![]() گفت و گوی عقیق با تولیت آستان قدس رضوی در موکب امام رضا(ع) را بخوانید:
*نظرتان درباره شکوه مراسم پیادهروی امسال تا اینجای مسیر که شما آمدهاید، چیست؟
ترویستها نمیخواستند راهپیمایی اربعین باشکوه برگزار شود؛ آنها عملیات تروریستی در سامرا انجام دادند تا مسلمانان را بترسانند اما راهپیمایی اربعین امسال به مراتب باشکوهتر از سالهای گذشته انجام شده؛ مهمترین پیام این راهپیمایی آن بود که مسلمانان در مقابل گروه دستساز انگلیسی منسجم بوده و در دفاع از اسلام صحنه را ترک نخواهند کرد. از طرف دیگر رسانههای غربی و رسانه وابسته به رژیمهای برخی کشورهای منطقه تا کنون هیچ اشارهای به بزرگترین تجمع بشری در عراق نکردند اما مردم دنیا به خوبی میدانند که پیام مردمی که در راهپیمایی اربعین شرکت کردند، استکبارستیزی و مقاومت در مقابل دشمنان اسلام است.
*به نظر شما چرا این حرکت عظیم به عنوان رزمایش و مانور معرفی شده است؟
زیرا این قدرتنمایی لشکر حضرت ولی عصر(عج) است؛ حقیقتاً حرکت عادی نیست. در واقع جریان اربعین رزمایش لشکریان حضرت در مقابل لشکریان دشمن است. پیام این رزمایش هم استحکام نظام است و هم استحکام جریان مقاومت در بلاد اسلامی. مقام عظمای ولایت در فرمایشاتشان در جمع مردم اصفهان فرمودند اربعین مسئله عادی نیست؛ اربعین رمز بقای دین و کشور است. اصلاً خود اربعین پرچمی است که حضرت زین العابدین(ع) بلند کردند، برای این که عاشورا بماند و عاشورا رمز بقای دین و شریعت است.
![]() *اگر ممکن است درباره همین عبارت «عاشورا رمز بقای دین و شریعت است» کمی توضیح دهید.
اگر عاشورا نبود خبری از دین نبود و اگر اربعین نبود خبری از عاشورا نبود؛ اینها به هم اتصال دارد. امروز این حرکت نماد بقای دینمداری در جامعه بشری و نماد دلدادگی به اهلبیت عصمت و طهارت، نماد استکبارستیزی، نماد پایدار نبودن ظلم و نماد بیداری در جامعه بشری است. این مسئله عادی نیست؛ خداوند متعال اینگونه دلها را متوجه خودش کرده است.
![]() *حاجآقا؛ خیلیها دلشان میخواست بیایند ولی نتوانستند. سخنی با جاماندگان هم داشته باشید؟
آن ها هم انشاالله در سفرهای بعد قسمتشان شود. وقتی قرعه انداختند به نام عدهای افتاد و برخی جاماندند؛ جاماندگان حسرت خوردند و این توفیقی است برای کسانی که توانستند خدمتگزار باشند چون این خدمتگزاری زمینه تعالی برای خود انسان است و زمینه بودن در این لشکر و خیمه؛ خیمهای که در واقع به یمن وجود مقدس حضرت اباعبداللهالحسین(ع) برپاست. به همین دلیل است که خدمتگزاران برای خدمت به زوار سر از پا نمیشناسند. وقتی نام امام حسین(ع) به میان میآید با تمام وجود در میدان هستند و همه هستیشان را میگذارند و تا این جریان همچنان پردرخشش بماند. قطعاً دلهای بسیاری با این کسانی است که آمدهاند؛ در این راه خیلی گرهگشایی میشود همچنانی که سرباز کوچک کربلا حضرت علی اصغر(ع) گرهگشاییهای عظیمی میکند. خدای متعال خواسته عاشورا گرهگشای بشریت باشد. قرار عالم بر این است که عاشورا گره بشریت را بگشاید و خواهد گشود. الان این وضعیتی که عالم پیش میرود معلوم است که رمز گشایش در عالم در عاشوراست. خداوند این گونه قرار داده که عاشورا گرهگشای عالم و بشریت باشد و تمدن و مدنیت آینده بشریت به نام عاشورا رقم بخورد.
![]() ادامه مطلب به گزارش مشرق، پست اینستاگرامی مسعود ده نمکی؛ کارگردان سینما و تلویزیون در مورد مظلومیت مردم یمن و سکوت جهان مقابل جنایات آل سعود:
![]()
ادامه مطلب
|
|