1396/10/7 پنجشنبه
برگزاری دومین شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح استان خراسان رضوی
برگزاری دومین شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم در نیروهای مسلح استان خراسان رضوی
دومین شورای استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح خراسان رضوی در سال جاری با حضور فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی در محل اندرزگاه نظامیان مشهد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجتالاسلام علی اسماعیلی به بیان شرحی در خصوص چگونگی احداث بند نظامیان مشهد پرداخت و گفت: اندرزگاه نظامیان ابتدا در زندان مرکزی قرار داشت و به دلیل تبعات منفی حضور محکومان نظامی در کنار سایر محکومان با همیاری مدیرکل وقت زندانهای استان، بخش جداگانهای برای محکومان نظامی در نظر گفته شد.
وی وضعیت فرهنگی و آموزشی اندرزگاه نظامیان را مطلوب دانست و گفت: در این اندرزگاه کلیه امکانات آموزشی، پزشکی و فرهنگی برای مددجویان وجود دارد و جهت تکمیل بخشهای آن، نیازمند همکاری همه یگانهای نظامی و انتظامی هستیم.
این مقام قضایی سپس به تشکیل کارگروهها و کمیسیونهای پیشگیری از وقوع جرم در یگانها اشاره کرد و گفت: فرماندهان، نتایج و راهکارهایی را که باعث پیشگیری مؤثر و کاهش وقوع جرایم میشود به سازمان قضایی اعلام تا پس از جمعبندی به سازمان مرکز منعکس شود.
محمدرضا خاکشور دادستان نظامی استان نیز بر ارسال نتایج بررسیهای کارشناسی کمیسیونهای تخصصی یگانهای نظامی و انتظامی به سازمان قضایی تأکید کرد.
امیر «رضا آذریان» فرمانده قرارگاه شمالشرق نزاجا نیز از اقداماتی که در اندرزگاه نظامیان صورت گرفته تشکر کرد و گفت: این جلساتی که توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار میشود با توجه به تخصصی بودن آن، خوب است و بابت تعاملی که بین نیروهای مسلح و سازمان قضایی وجود دارد باید خدا را شاکر باشیم.
فرمانده انتظامی استان نیز در این جلسه، به اقدامات این نیرو در راستای کاهش جرم ضربوجرح و نیز فرار از خدمت اشاره کرد و گفت: کنترل یا عدم وجود جرم ضربوجرح موضوعی است که همواره در نیروی انتظامی مدنظر قرار دادهایم.
سردار قادر کریمی از کاهش آمار ضربوجرح در نیروی انتظامی استان خبر داد و گفت: وجود اداره صیانت در این نیرو و نیز برگزاری کلاسهای آگاهسازی توسط قضات سازمان قضایی از علل مؤثر در کاهش این جرم است.
وی بازدیدهای نوبهای از کلانتریها، برنامههای فرهنگی و مذهبی و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ را از دیگر عوامل کاهش جرم ایراد ضربوجرح عنوان کرد.
سردار کریمی همچنین از سازمان قضایی نیروهای مسلح استان به لحاظ پشتیبانی از نیروی انتظامی تشکر کرد.
جانشین سپاه امام رضا(ع) از آموزشهای قضات سازمان قضایی نیروهای مسلح در جهت آگاهسازی نیروها بهعنوان یکی از مؤلفههای کاهش جرم ایراد ضربوجرح در این یگان نام برد.
سردار مجتبی غفورپورگفت: ایجاد دفاتر بازرسی، آموزشهای عقیدتی و تشکیل شوراهای امربهمعروف و نهی از منکر با پیگیری سازمان قضایی نیروهای مسلح در یگانها، از دیگر عوامل مؤثر در کاهش جرم ضربوجرح بودهاند.
امیر حسین فیروزیان فرمانده پشتیبانی منطقه 5 ارتش ثامنالائمه(ع) نیز برگزاری کلاسهای آگاهسازی، تقویت بنیه معنوی، حفظ حرمت کارکنان و راهاندازی مراکز مشاوره را از راهکارهای این یگان جهت پیشگیری از جرم ضربوجرح ذکر کرد.
جانشین فرمانده قرارگاه ثامنالائمه(ع) نیروی زمینی سپاه در این جلسه، از نیروی انسانی بهعنوان سرمایه اصلی نیروهای مسلح یاد کرد و افزود: افتخاراتی که نیروهای مسلح بدست میآورند حاصل تلاش کارکنان نظامی و انتظامی است و نگاه ما به این نیروها باید در شأن جمهوری اسلامی باشد.
سردار مجیدرضا حسنزاده حضور نیروهای جوان و مؤمن در نیروهای مسلح را سرمایه عظیمی دانست و گفت: اعتیاد به مواد مخدر، مدیریت ضعیف و ناکارآمد و عدم برخورد مناسب با فرد متخلف از عوامل بروز ضربوجرح است.
وی انجام آزمایشهای روانشناسی، بهکارگیری نیروها در محل مناسب، عدم سختگیری در اعطای مرخصی و فراهم کردن امکانات مناسب رفاهی را از عوامل مؤثر در کاهش این جرم یاد کرد.
سردار محمدرضا داج لری ﻓﺮﻣﺎﻧﺪﻩ ﺗﯿﭗ 47 ﺳﻠﻤﺎﻥ ﺳﺒﺰﻭﺍﺭ نیز در این جلسه گفت: به دلیل آموزش نیروها بهخصوص سربازان، ضربوجرح در این یگان کمتر مشاهده میشود.
فرمانده گروه دوازدهم پدافند هوایی بقیهالله(عج) نیز توجه به مؤلفههای اعتقادی را در کاهش این جرم مؤثر دانست.
سردار محمد حاجیزاده تصریح کرد: یکی از مؤلفههای مؤثر در کاهش جرم ضربوجرح این است که پستهای دارای حساسیت و نیز با حمل سلاح معین، در اختیار پایوران قرار گیرد.
ادامه مطلب