سلطان کربلا

جستجو


دانشنامه عاشورا

آنتوان بارا[1] (معاصر ـ 1943م.) نویسنده مسیحی و عرب زبان و آگاه به تاریخ اسلام است در سال 1943 م. در سوريه متولد گشت. او در سال 1978م. کتاب «امام حسین(ع) در اندیشه مسیحیت» را منتشر کرد. وی به برخی شرق شناسان که واقعه دردناک کربلا را فقط یک درگیری نظامی که بدون تدبیر، تبدیل به قیام شده و بُعد الهی آن را لحاظ نمی کنند، خرده می گیرد و علت آن را «مسیحی غربی» آن عده از شرق شناسان می داند و علت این که خود، بُعد الهی را در واقعه کربلا لحاظ می کند، مسیحی عربی بودن خود می داند. و در خطاب به مسلمانان می گوید: «علت غفلت مسلمانان در معرفی چهره های خود (امامان) چه بوده است؟ و چرا بررسی وافی و منصفانه نکرده اند؟ آن را معرفی ننموده اند؟»  
 
نظرات 0 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:
 از دیگر شرق شناسانی که امام حسین (علیه السلام) را ستود، رينولد آلين نيكُلسون[1] (1945ـ1868م.) انگلیسی است.
او می گوید: «[امام] حسين (ع) به خود ترديد راه نداد و با گروه معدودي که تعدادي زن و بچّه نيز جزو آنها بودند و روي هم دويست نفر نمي شدند، به سوي شمال برگشت و در کنار فرات، در کربلا خيمه زد.
در اين وضع نا اميد کننده او شرايطي را پيشنهاد کرد، اگر شمر ذي الجوشن که براي هميشه به رسوا و ملعون معروف شد، عبيدالله را ترغيب به اين محاصره بلاشرط نمي کرد، شايد اين امکان بود که پيشنهاد او مورد قبول واقع شود.
نظرات 0 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:
زآن طرۀ پر پيچ و خم سهل است اگر بينم ستم
 
از بند و زنجيرش چه غم آنكس كه عياري كند
 
حافظ
 
گـذشـتـن از پوسته دين و رسيدن به لبّ و لبابِ مكتب انبيا، در گرو معرفت والاتر و جان پاكتر و عشق برتر به (هستى آفرين) است.
 
 
نظرات 0 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:
در رابطه با واقعه عاشورا از منظرهای گوناگون اخلاقی، عرفانی، جامعه شناختی و … می توان سخن گفت. با برخی تحلیل های جامعه شناختی از این واقعه در گفتار و نوشتار محققان و روشنفکرانی چون دکتر سید جعفر شهیدی، مرحوم صالحی نجف آبادی، دکتر علی شریعتی و استاد شهید مرتضی مطهری آشنا هستیم.
 
 
 
سخن مشهوری از امام حسین(ع) به خاندان ابوسفیان که به طور متواتر نقل شده از این قرار است : «ان لم تکن لکم دین و کنتم لاتخافون المعاد فکونوا احرارا فی دنیاکم»: «اگر دین ندارید و از روز قیامت و عاقبت نمی هراسید، در دنیای خویش آزاده باشید»چنانکه می دانیم، ترجمه ای غلط از این روایت میان ما جاریست: «اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید.»؛ اما در متن عربی ، کلمه «لااقل» به کار نرفته است.
 
 
نظرات 0 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:
فرهنگ عاشورا در طول تاريخ همواره براي جامعه اسلامي و مومنين الهام بخش بوده و به تعبير روايت ،حرارتي در دلهاي مومنين ايجاد كرده كه هرگز به سردي نمي گرايد.جلوه هاي اين الهام بخشي را در دوران اخير در پيروزي انقلاب اسلامي، حماسه آفريني هاي هشت سال دفاع مقدس، و پيروزي جنگ 33 روزه حزب الله لبنان در مصاف با اسراييل غاصب و... به وضوح مي توان مشاهده نمود.
 
اما به رغم تمامي آثار ايجابي و خيرات و بركاتي كه فرهنگ عاشورا داشته است، در مقام عمل جهت پاسداشت و بزرگداشت حماسه هاي حسيني و عاشورايي از يك سو بعضي اعمال و آيين هايي كه در اين راستا توسط عزاداران اجرا مي گردد ما را از فرهنگ واقعي عاشورا دور كرده و خداي ناكرده موجب وهن اسلام مي شود از طرف ديگر دشمنان اسلام كه آثار و كاركرد والاي اين فرهنگ را ديده اند با تمامي وجود تلاش مي كنند تا از قدرت حقيقي و نقش سازنده مجالس و آيين هاي عزاداري بكاهند كه در اين رابطه بحث مهندسي فرهنگ عاشورا مي تواند مانعي بزرگ بر سر راه دشمنان قسم خورده اسلام باشد و توطئه هاي آنان را نيز خنثي نمايد. مقاله حاضر در مقام تبيين اين بحث برآمده و در پايان راهكارهاي برون رفت از آسيب ها و آفات اين فرهنگ را نيز ارائه مي دهد. با هم آن را از نظر مي گذرانيم.
 
نظرات 0 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:

حجم فایل : 1.79MB

 

همراه با موسیقی

 

 

نظرات 2 نویسنده : چهارشنبه 5 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:
 بلاء الهی نردبان سلوک مؤمنین
عاشورا نقطه كانونی شفاعت نبی‌اكرم(صلی‌الله‌علیه‌و‌آله)نسبت به مؤمنین و همه‌ی امم و حتی اولیاء و انبیاست؛ یعنی مرتبه‌ای از شفاعت نبی اكرم(ص) برای تقرب موجودات، در عاشورا واقع شده است. ما در مسیر حرکت به سوی خدای متعال بعد از همه‌ی ریاضت‌ها و زحمت‌ها وارد وادی ابتلائات و وادی بلاء الهی می‌شویم. ورود به این وادی، نردبان رشد ماست و سیر و حركت ما به سوی خدای متعال با این بلاء بیش از هر چیز دیگر اتفاق می‌افتد.
 
نظرات 0 نویسنده : سه شنبه 4 آذر 1393 
 سلطان کربلا این مطلب را به اشتراک بگذارید:

صفحات سایت

تعداد صفحات : 28
  • ترجمه سایت
  • آمار
  • لینک دوستان
  • پیوندها

نویسندگان

روز شمار محرم

روزشمار محرم عاشورا

اوقات شرعی


تاریخ روز

ذکر ایام هفته

حدیث

حدیث موضوعی

امکانات جانبی