کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
 
 
 
 
 
 
  •  
 
حاج مهدی اکبری - سال 1394 - میلاد حضرت علی اکبر علیه اسلام - عاقلا بیاید شب شب مستی و جنونه (سرود) 16:00 حاج مهدی اکبری - سال 1394 - میلاد حضرت علی اکبر علیه اسلام - خوش به حالم که دلم شد یا کریم حرم (سرود) 2:29 حاج مهدی اکبری - سال 1394 - میلاد حضرت علی اکبر علیه اسلام - لیلی دیگه مجنونه (سرود) 8:22 حاج مهدی اکبری - سال 1394 - میلاد حضرت علی اکبر علیه اسلام - نوکرتم اینه نشونی ما (شور) 4:59 حاج مهدی اکبری - سال 1394 - میلاد حضرت علی اکبر علیه اسلام - چه حس خوبیه وفتی توی دنیا تو رو دارم (مناجات) 5:57 حاج منصور ارضی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - از این خاکدان پرزدن لازم است (مدح) 10:10 حاج منصور ارضی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - صحبت 18:28 حاج سعید و محمد حسین حدادیان - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - بی همگان به سر شود (سرود) 2:14 حاج محمود کریمی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - اهل عالم بدونن من هم اهل یمنم (سرود) 5:15 حاج محمدرضا طاهری - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - طوبی شدی که عشق ثمر در بیاورد (مدح) 7:54 حاج محمود کریمی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - ای ام لیلا پر در آوردی (سرود) 9:21 حاج محمود کریمی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - ای ماه رخسارت نمایان کن (مدح) 7:10 حاج محمدرضا طاهری - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - آی مدینه بخت باهات یار شد (سرود) 7:20 حاج سعید حدادیان - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - تو دین و عقل و هوش مرا (سرود) 8:02 حاج حسین سازور - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - دوباره لیلی رسوا شده (سرود) 2:34 کربلایی محمد حسین حدادیان - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - فقط بگو یار حسین (ع)(سرود) 6:59 کربلایی حسین طاهری - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - کربلا داری نینوا داری (سرود) 4:02 حاج روح الله بهمنی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - ذکر خدا و بندشه یا علی (ع)(سرود) 5:02 حاج عبدالرضا هلالی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - خانه یوسف زهرا زیارتگه پیغمبر اکرم (ص)(مدح) 7:27 حاج روح الله بهمنی - سال 1394 - ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام - دیشب از عشق چشم من تر بود (مدح) 10:28

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

سیمای علی اکبر حسین (ع)

سیمای علی اکبر حسین علیهماالسلام
سیمای علی اکبر حسین (ع)
 
نويسنده: علی محمد علی دخیل
مترجم: حسن نجفی
قال الامام حسین علیه السلام: أشبه الناس خلقا و منطقا و خلقا بر سولک و کنا إذا اشتقنا إلی نبیک نظرنا إلی وجهه. امام حسین فرمودند :علی اکبر علیه السلام شبیه ترین مردم در خلق و خوی و کلام به رسول خدا بود و ما هرگاه مشتاق دیدار رسول خدا می شدیم به چهره علی اکبر نگاه می کردیم.
حضرت علی اکبر از خاندان والا بدنیا آمد عضوی پاک و طاهر از حزب خدا و نیروی الهی در زمین بودند و از صفات نیکوی خاندان و اجدادش بهره ای کامل داشت چنانچه شاعر در دو بیت زیر وصف می نماید:
فی بأس حمزة فی شجاعة حیدر
بإبا الحسین و فی مهابة آحمد
و تراه فی خلق و طیب خلائق
و بلیــغ نـطق کـالنبی محمـد
در شدت و سختی چون حمزه و در دلاوری و شجاعت چون امیرالمؤمنین و در ابا و خوشیتنداری چون حسین و در مهابت و بزرگی چون رسول خدا. او را در خلق و خلق پسندیده و کلام بلیغ همچون پیامبر اکرم محمد صلی الله علیه و آله می بینی.
حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام تنها پدر ایشان نبود بلکه حسین علیه السلام دریائی بود که ثروت زیاد علم و حکمت و بزرگی را از جدش رسول خدا صلی الله علیه و آله که مدینه العلم بود و پدرشان که باب مدینه العلم بود ارث برده بود و از چشمه جوشان آن علم به فرزندانش نوشانده بود. حضرت علی اکبر بسیار مهربان و فروتن بر مومنین بود و در برابر دشمنان چون شیر ، غرنده بود. علی اکبر در تمامی خلق و خوی خود پشت سر پدرش گام می نهاد.

مادر بزرگوار علی اکبر:

مادر بزرگوار ایشان لیلی ثقفیه بود که از عربهای اصیل بود که نسبشان به نبی ثقیف که در بین عربها بسیار مشهور است می رسد. این بانوی مکرمه در جوار زنان اهل بیت زندگی نمود و از ایمان و پرهیزگاری خاندان رسول الله بهره مند شد ودر اوج کمال فرزندی از ایشان بدنیا آمد که شبیه ترین افراد به رسول خدا بود. در مدینه النبی متولد شد در حالی که عثمان بر سر کار بود. (مقاتل¬الطالبین لأبی فرج الاصفهانی ص 81) برخی معتقدند دوسال قبل از خلافت عثمان بوده است. (نسب قریش ص 57).

اوصاف و صفات:

آل رسول صلی الله علیه و آله از صفات و خصائص نیکوئی برخوردارند که بر همگان آشکار است. در این میان علی اکبر علیه السلام بدلیل اینکه ویژگی « أشبه الناس برسول الله » از جایگاهی ویژه برخوردار است تا جائی که مردم مدینه هنگامی ایشان را دیدند به یاد رسول الله صلی الله علیه و آله و مشتاق ایشان میشدند.

همدوش با رسول خدا :

برخی از اوصاف ظاهری رسول اکرم صلی الله علیه و آله عبارتند از:
وجه رسول خدا چون ماه شب چهارده بود ، قامتی بلند داشتند، موهای بلند نه مجعد و نه نرم، سفید روی، پیشانی بلند، ابروهای بلند و کشیده و پیوسته، بینی متوسط، محاسن ایشان پرپشت و انبوه و گونه های ایشان کم گوشت، دهانی وسیع و دندانهائی براق، شکمی متوسط، در نگاه با حیا بود و بیشتر به زمین نگاه می افکند و سبقت در سلام داشت.
اینها برخی از اوصاف ظاهری و رفتاری رسول خدا بود که در فرزند ایشان حضرت علی اکبر نیز وجود داشت تا جائی که دشمن بیم برگشتن ایشان را داشت و این نه به خاطر اینکه ایشان فرزند رسول خداست بلکه به خاطر شباهت ظاهری و باطنی ایشان به رسول خدا صلی الله علیه و آله بود. (سفینةالنجاة ج1، ص 74).
آمده است که هنگامی که ایشان وارد در معرکه کربلا شدند کسی حاضر به مقابله ایشان نشد چرا که ایشان شبیه رسول خدا صلی الله علیه و آله و در شجاعت چون علی بن ابیطالب علی السلام بودند.

اشتیاق مردم مدینه

هنگامی که رسول خدا صلی الله علیه و آله به مدینه وارد شدند مدینه به نور ایشان مزین شد و ایشان در آن جا زندگی نمودند تا زمانی که رحلت فرمودند. در این زمان چون حسنین علیهماالسلام بسیار به جد خود شباهت داشتند مورد احترام و دلگرمی اهل مدینه و مسلمانان بودند. بعد از اینکه حضرت علی اکبر علیه السلام متولد شدند و به عنوان جوانی هاشمی و محمدی در جامعه حاضر شدند به دلیل شباهت ایشان با رسول الله صلی الله علیه و آله مردم مشتاق ایشان شدند و هرگاه دلتنگ رسول خدا صلی الله علیه و آله می شدند به زیارت علی اکبر علیه السلام می رسیدند تا جائی که حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام می فرماید هرگاه من مشتاق دیدار جدم رسول الله صلی الله علیه و آله می شدم به فرزندم علی اکبر نظر می افکندم.
روایت شده است که امام حسین علیه السلام خانه ای مستقل برای ایشان تهیه نمود و کسانی که مشتاق زیارت ایشان بودند به دیدار ایشان می آمدند و از جود و کرم ایشان بهره مند می شدند و برخی در ضیافت حضرت بودند و این خانه محلی فرهنگی برای ورود فقراء و طبقات مختلف مسلمانان بود. حضرت علی اکبر علیه السلام بسیار حریص و مشتاق بر بخشش و کرم بودند بطوری که آتشی بر مکانی بلند تهیه می نمودند و این آتش بر ضیافتخانه و مهمانسرا دلالت می کرد تا اینکه فقراء و غریبان از آنجا اطلاع پیدا کنند و به آنجا بیایند. تمامی این فضیلتها گذشت تا زمانی که در عرصه کربلا در راه دین جانفشانی نمودند تا بعنوان اولین شهید کربلا در تاریخ به ثبت رسید . حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در رثای فرزندش پس از شهادت می فرماید:
اللهم أشهد علی هولاء القوم، فقد برز الیهم غلام أشبه الناس خلقا و خلقا و مظقا برسولک محمد صلی الله علیه و آلهو کنا إذا استقنا الی وجه رسولک نظرنا الی وجهه ... خدایا شاهد بر این قوم باش که جوانی که شبیه ترین فرد در خلق و خلقت و کلام به رسولت بود و ما هنگامی که مشتاق دیدار روی رسول الله صلی الله علیه و آله به صورت علی اکبر علیه السلام نگاه می کردیم .... خدایا برکات زمین را از ایشان بگیر و جمع ایشان را از هم متفرق کن و پیوندشان را بگسلان... (مقتل خوارزمی ج2، ص30)

سخنان امام پیرامون حضرت علی اکبر علیه السلام

امام حسین علیه السلام هنگامی که بر سر مشهد ایشان حاضر شدند فرمودند: قتل الله قوما قتلوک ..... خدا بکشد کسانی که تو را شهید کردند چه چیز آنها را بر خدای مهربان جری و نا سپاس کرد و بر حریم رسول خدا صلی الله علیه و آله تاختند سپس دیدگان حضرت پر از اشک گردید و فرمود: بعد از تو ننگ بر دنیا باد. (الارشاد ص 239)
امام صادق علیه السلام در زیارت حضرت علی اکبر علیه السلام می فرماید:
السلام عیک یا ابن رسول الله السلام علیک یابن امیرالمؤمنین السلام علیک یابن الحسین، السلام علیک یابن خدیجة الکبری و فاطمه الزهراء صلی الله علیه و آله علیک – ثلاثا – لعن الله من قتلک – ثلاثا – أنا إلی الله منهم بری ء (کامل الزیارت ص 200)
حضرت مهدی سلام الله علیه در زیارت ناحیه می فرماید:
السلام علیک یا أول قتیل، من نسل خیر سلیل من سلالة ابراهیم الخلیل صلی الله علیک و علی أبیک
سلام بر تو ای که اول شهید بودی از بهترین خاندان از نسل ابراهیم خلیل الله سلام بر تو و بر پدرت.

مزار مبارک:

در روز سیزدهم محرم بنی اسد به کربلا آمدند تا اجساد پاک شهداء را به خاک بسپارند قبل از اینکه کاری کنند امام سجاد علیه السلام تشریف آوردند و این کار را به پایان رسانیدند و برادرشان علی اکبر را در نزد و پایین پاهای پدربزرگوارشان دفن نمودند. شیخ جعفر شوشتری می گوید: همانگونه که در روایت است هنگام نگاه به قبر علی اکبر در پایین پاهای أباعبدالله الحسین و نگاه بر قبر ایشان قلب انسان می شکند. (خصائص الحسینیة)
منبع: حیاه علی الاکبر

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

زندگانی حضرت علی اکبر (ع)

زندگانی حضرت علی اکبر (علیه السلام(
زندگانی حضرت علی اکبر (ع)
 
نويسنده: حسن نجفی
حضرت علي اكبر (ع) فرزند ابي عبدالله الحسين(ع) بنا به روايتي در يازدهم شعبان،(1)سال43 قمري در مدينه منوره ديده به جهان گشود. پدر گرامي اش امام حسين بن علي بن ابي طالب (ع) و مادر محترمه اش ليلي بنت ابي مرّه بن عروه بن مسعود ثقفي است.(2)
در کتاب اعلام النساء آمده :هِیَ مِن فَواضِلِ نِساءِ عَصرِها
ولی تاریخ ولادت و وفاتش معلوم نیست،همچنان که آمدن او در کربلا معلوم نیست،وَ لَعَلَّها کانَت مُتَوَفّاه قَبلَ الطَّفِّ
یعنی شاید {لیلی}قبل از جریان کربلا از دنیا رفته باشد.
درسنّ شريف حضرت علی اکبر به هنگام شهادت، اختلاف است. برخي مي گويند هجده ساله، برخي مي گويند نوزده ساله و عده اي هم مي گويند بيست و پنج ساله بود.(3)
ابوالفرج اصفهانی از مغیره روایت كرد: روزی معاویه بن ابی سفیان به اطرافیان و هم نشینان خود گفت: به نظر شما سزاوارترین و شایسته ترین فرد امت به امر خلافت كیست؟ اطرافیان گفتند: جز تو كسی را سزاوارتر به امر خلافت نمی شناسیم! معاویه گفت: این چنین نیست. بلكه سزاوارترین فرد برای خلافت، علی بن الحسین(ع)است كه جدّش رسول خدا(ص) می باشد و در وی شجاعت و دلیری بنی هاشم، سخاوت بنی امیه و فخر و فخامت ثقیف تبلور یافته است. (4)
اما از اين كه وي از امام زين العابدين(ع)، فرزند ديگر امام حسين(ع) بزرگتر يا كوچك تر بود، اتفاقي ميان مورخان و سيره نگاران نيست. روايتي از امام زين العابدين(ع) نقل شده كه دلالت دارد بر اين كه وي از جهت سن كوچك تر از علي اكبر(ع) بود. آن حضرت فرمود: كان لي اخ يقال له عليّ اكبر منّي قتله الناس ...(5)مقبره حضرت علي اكبر عليه السلام در كربلاي معلي پايين پاي اباعبدالله الحسين عليه السلام است و در سلام زيارت عاشورا منظور از وعلي علي ابن الحسين آقا علي اكبر عليه السلام مي باشد.
نقل است روزي علي اكبر(ع) به نزد والي مدينه رفته و از طرف پدر بزرگوارشان پيغامي را خطاب به او ميبرد، در آخر والي مدينه از علي اكبرسئوال كرد نام تو چيست؟ فرمود: علي سئوال نمود نام برادرت؟ فرمود: علي آن شخص عصباني شد، و چند بار گفت: علي، علي، علي، « ما يُريدُ اَبُوك؟ » پدرت چه مي خواهد، همه اش نام فرزندان را علي مي گذارد، اين پيغام را علي اكبر(ع) نزد اباعبدالله الحسين (ع) برد، ايشان فرمود : والله اگر پروردگار دهها فرزند پسر به من عنايت كند نام همه ي آنها را علي مي گذارم و اگر دهها فرزند دختر به من عطا، نمايد نام همه ي آنها را نيز فاطمه مي گذارم.
درباره شخصيت علي اكبر(ع) گفته شد، كه وي جواني خوش چهره، زيبا، خوش زبان و دلير بود و از جهت سيرت و خلق و خوي و صباحت رخسار، شبيه ترين مردم به پيامبر اكرم(ص) بود و شجاعت و رزمندگي را از جدش علي ابن ابي طالب (ع) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود. (6)
روز عاشورا وقتى اذن ميدان طلبيد و عازم جبهه پيكار شد، امام حسين (ع) چهره به آسمان گرفت و گفت:«اللّهم اشهد على هؤلاء القوم فقد برز اليهم غلام اشبه الناس برسولك محمد خلقا و خلقا و منطقا و كنا اذا اشتقنا الى رؤية نبيك نظرنا اليه...».
شجاعت و دلاورى حضرت على اكبر(ع) و رزم آورى و بصيرت دينى و سياسى او، در سفر كربلا بويژه در روز عاشورا تجلى كرد. سخنان و فداكاريهايش دليل آن است. وقتى امام حسين (ع) از منزلگاه «قصر بنى مقاتل» گذشت، روى اسب چشمان او را خوابى ربود و پس از بيدارى «انا لله و انا اليه راجعون» گفت و سه بار اين جمله و حمد الهى را تكرار كرد. حضرت على اكبر (ع) وقتى سبب اين حمد و استرجاع را پرسيد، حضرت فرمود: در خواب ديدم سوارى می ‌گويد اين كاروان به سوى مرگ می ‌رود. پرسيد: مگر ما بر حق نيستيم؟ فرمود: چرا. پس گفت: «فاننا اذن لا نبالى ان نموت محقين» پس باكى از مرگ در راه حق نداريم!
در روز عاشورا پس از شهادت ياران امام، اولين كسى كه اجازه ميدان طلبيد تا جان را فداى دين كند، او بود. اگر چه به ميدان رفتن او بر اهل بيت و بر امام بسيار سخت بود، ولى از ايثار و روحيه جانبازى او جز اين انتظار نبود. وقتى به ميدان می ‌رفت، امام حسين (ع) در سخنانى سوزناك به آستان الهى، آن قوم ناجوانمرد را كه دعوت كردند ولى تيغ به رويشان كشيدند، نفرين كرد. على اكبر چندين بار به ميدان رفت و رزمهاى شجاعانه ‌اى با انبوه سپاه دشمن نمود. پس از شهادت، امام حسين (ع) صورت بر چهره خونين حضرت على اكبر (ع) نهاد و دشمن را باز هم نفرين كرد: «قتل الله قوما قتلوك...».
در روايتي به نقل از شيخ جعفر شوشتري در كتاب خصائص الحسينيه آمده است: اباعبدالله الحسين هنگامي كه علي اكبر را به ميدان مي فرستاد، به لشگر خطاب كرد و فرمود:« يا قوم، هولاءِ قد برز عليهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله....... اي قوم، شما شاهد باشيد، پسري را به ميدان مي فرستم، كه شبيه ترين مردم از نظر خلق و خوي و منطق به رسول الله (ص) است بدانيد هر زمان ما دلمان براي رسول الله(ص) تنگ مي شد نگاه به وجه اين پسر مي كرديم.
امام حسين (ع) در تربيت وي و آموزش قرآن ومعارف اسلامي و اطلاعات سياسي و اجتماعي به آن جناب تلاش بليغي به عمل آورد و از وي يك انسان كامل و نمونه ساخت و شگفتي همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگيخت.
به هر روي علي اكبر(ع) در ماجراي عاشورا حضور فعال داشت و در تمام حالات در كنار پدرش امام حسين(ع)بود و با دشمنانش به سختي مبارزه مي كرد. شيخ جعفر شوشتري در خصائص نقل مي كند: هنگامي كه اباعبد الله الحسين عليه السلام در كاروان خود حركت به سمت كربلا مي كرد، حالتي به حضرت(ع) دست داد بنام نوميه و در آن حالت مكاشفه اي براي حضرت(ع) رخ داد، از آن حالت كه خارج شد استرجاع كرد: و فرمود: «انا لله و انا اليه راجعون » علي اكبر(ع) در كنار پدر بود، و مي دانست امام بيهوده كلامي را به زبان نمي راند، سئوال نمود، پدرجان چرا استرجاع فرمودي؟: حضرت بلادرنگ فرمود: الان ديدم اين كاروان مي
رود به سمت قتلگاه و مرگ درانتظار ماست، علي اكبر(ع) سئوال نمود: پدر جان مگر ما بر حق نيستيم؟ حضرت فرمود: آري ما بر حق هستيم. علي اكبر (ع) عرضه داشت: پس از مرگ باكي نداريم،گفتني است، با اين كه حضرت علي اكبر(ع) به سه طايفه معروف عرب پيوند و خويشاوندي داشته است، با اين حال در روز عاشورا و به هنگام نبرد با سپاهيان يزيد، هيچ اشاره اي به انتسابش به بني اميه و ثفيف نكرد، بلكه هاشمي بدون و انتساب به اهل بيت(ع) را افتخار خويش دانست و در رجزي چنين سرود:
أنا عَلي بن الحسين بن عَلي
نحن بيت الله آولي يا لنبيّ
أضربكَم با لسّيف حتّي يَنثني
ضَربَ غُلامٍ هاشميّ عَلَويّ
وَ لا يَزالُ الْيَومَ اَحْمي عَن أبي
تَاللهِ لا يَحكُمُ فينا ابنُ الدّعي
وي نخستين شهيد بني هاشم در روز عاشورا بود و در زيارت شهداي معروفه نيز آمده است:السَّلامُ عليكَ يا اوّل قتيل مِن نَسل خَيْر سليل. (7)
علي اكبر(ع) درنبرد روز عاشورا دويست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانيد و سرانجاممرّه بن منقذ عبدي بر فرق مباركش ضربتي زد و او را به شدت زخمي نمود. آن گاه ساير دشمنان، جرأت و جسارت پيدا كرده و به آن حضرت هجوم آوردند و وي را آماج تيغ شمشير و نوك نيزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانيدند.
امام حسين(ع) در شهادتش بسيار اندوهناك و متأثر گرديد و در فراقش فراوان گريست و هنگامي كه سر خونين اش را در بغل گرفت، فرمود:ولدي علي عَلَي الدّنيا بعدك العفا.(8)
فرز ندم علي ،ديگر بعد از تو اف بر اين دنيا
حضرت على اكبر (ع)، نزديكترين شهيدى است كه با امام حسين«ع» دفن شده است. مدفن او پايين پاى ضریح مقدس اباعبد الله الحسين«ع»، در کربلای معلّی قرار دارد.

پی نوشت ها:

1- مستدرك سفينه البحار (علي نمازي)، ج 5، ص 388
2- أعلام النّساء المؤمنات (محمد حسون و امّ علی مشكور)، ص 126؛ مقاتل الطالبين (ابوالفرج اصفهانی)، ص 52.
3- مقاتل الطالبین، ص 52؛ منتهی الآمال (شیخ عباس قمی)، ج 1، ص 373 و ص 464
4- الارشاد، ص 458
5- نسب قريش (مصعب عبن عبدالله زبيري)، ص 85، الطبقات الكبري (محمد بن سعد زهري)، ج 5، ص 211
6- منتهي الامال ، ج1، ص
7- منتهي الآمال، ج 1، ص 375
8- همان

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

حضرت على اكبر (ع)

حضرت على اكبرعلیه السلام
حضرت على اكبر (ع)
 
نويسنده: عباس جوادی

تولد وسن آن بزرگوار

مرحوم مقرم مى ‌نويسد:على‌اكبر در روز يازدهم شعبان سال 33 هجرى يعنى دو سال قبل از كشته شدن عثمان به دنيا آمد اين موافق است با قول ابن ادريس در سرائر كه فرموده: على اكبر در خلاقت عثمان چشم به دنيا گشود.
پس در روز عاشورا آن بزرگوار 27 ساله بوده و تاييد مى‌شود به اتفاق مورخين و علماى علم نسب كه حضرت على اكبر عليه السلام از امام سجاد بزرگتر بوده و امام سجاد در روز عاشورا 23 سال داشته‌اند و محدث قمى گويد: در سن على اكبر اختلافى عظيم است، ابن شهر آشوب و محمدبن ابى طالب گويند 18 ساله بوده و شيخ مفيد او را 19 ساله دانسته بنابراين از امام زين العابدين كوچكتر بوده است. و بعضى گويند 25 ساله بوده و غير از اين هم گفته‌اند.پس على اكبر از برادرش بزرگتر بوده و اين صحيح‌ترين قول است.

فضائل حضرت على اكبر

الف: شباهت او به پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله

اين جوان خوش سيما در طاقت زبان و زيبايى صورت و سيرت و خلقه اشبه‌ترين مردم به رسول خدا بود كه جامع همه كمالات و صفات حسنه و اخلاق نيكو مى‌ باشد.
ليكن درباره اخلاق پيامبر صلى الله عليه وآله مى‌فرمايد:
اِنّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ.
همانا تو داراى اخلاق عظيم و برجسته‌اى هستى.
و حضرت على اكبر عليه السلام در جميع صفات و اخلاق چون پيامبر بود و پدر بزرگوارش درباره‌ى او مى‌فرمودند:
»اللّهُمَّ اشهَد فَقَد بَرزاليهم غُلامٌ اَشبَهُ الناسِ وَ خلقاً و مَنطقاً بِرسولِكَ‌صلى الله عليه وآله و كُنّا اِذا اشتقنا الى نَبيّك نَظَرنا اليهِ .
خدايا گواه باش جوانى كه در خلقت و سيرت و گفتار شبيه ترن مردم به پيامبرت بود به جنگ اين مردم رفت و ما هرگاه به ديدن پيامبرت مشتاق مى‌شديم به اين جوان نگاه مى‌كرديم.

ب: عصمت آن بزرگوار

عصمت همانند عدالت داراى درجات متفاوت است و هيچ كس به درجه چهارده معصوم نمى ‌رسد لكن خداوند مقام عصمت را به حضرت على اكبر لطف فرموده‌اند .
« صلى اللَّه عَليكَ و عَلى عِترتِكَ و اهلِ بَيتكَ و ابائِك و ابناءِك و اُمَّهاتِكَ الاخيار الا برار الذينَ اذهَبَ اللَّهُ عنهُمُ الرِجسَ و طَهَّرهُم تطهيرا.»
كه دورى از رجس همان عصمت است اما آنچه دال بر مطلب است زيارت رجبيه امام حسين مى باشد كه محدث قمى در مفاتيح نقل كرده است: آنگه به سوى قبر على بن الحسين عليه السلام برو و نزد قبر آن جناب بايست و بگو :
« السلام عليكَ ايها الصديقُ الطيّبُ الزَّكىُّ الحبيبُ المقَّربُ وابن ريحانةِ رسول اللَّه و جَعلكَ مِن اهل البيت الذيت اذهَبَ اللَّه عنهم الرجس وَ طهَّرَهُم تطهيراً.»
كه خداوند آن بزرگوار را از اهل عصمت قرار داد. كلمه طيبه و زكى را نيز مى‌توان مويد عصمت دانست .

ج: صفات آن سرور

حضرت على اكبر داراى صفات جلال و جمال و ملكات نيكو بود و به عالم ملكوت وصل بود دو حديث از مرحوم سيدبن طاووس و شيخ مفيد در طى طريق كربلا نقل كرديم كه پدر بزرگوارش گفت:
أَفَسَلنا عَلَى الحَقِ ؛ آيا ما بر حق نيستيم ؟
حضرت فرمودند: بلى، گفت: اِذاً لا نبالى بالموتِ. حال كه چنين است از مرگ باكى نداريم.

د: شجاعت

آن بزرگوار شجاعت را از على مرتضى عليه السلام به ارث برده بود .
علامه مجلسى نقل مى‌كند؛ آن حضرت به هر جانب روى مى‌آورد گروهى را به خاك هلاكت مى‌افكند .
فَلَم يَزَل يُقاتِلُ حتّى ضَجَّ الناسُ مِن كَثَرةِ مَن قَتَلَ منهُم وَ رُوِىَ أنّه قَتَلَ عَلى عَطَشِهِ مأةً و عِشرين رُجلاًثم رَجَعَ الى ابيهِ...فَلَم يَزَل يُقاتِلُ حتّى قَتل تمام المأقَين....
بقدرى از آن لشگر كُشت كه از كثرت كشته به شيون آمدند و روايت شده؛ على اكبر با آنكه تشنه بود 120 نفر را كشت آنگاه نزد پدر بازگشت دوباره به ميدان آمد و آنقدر جنگيد تا كشته‌ها به دويست نفر رسيد.

ازدواج حضرت على اكبر

اگر بگوئيم آن جناب هنگام شهادت 25 سال يا بيشتر داشتند حتماً ازدواج كرده بودند چون اين بزرگوار تارك اين سنت عظيمه نخواهند بود.
از حديث بزنطى و بعضى عبارات زيارت آن جناب استفاده مى‌شود كه آن بزرگوار ازدواج نموده و داراى فرزند بودند.
در « كافى» و « تهذيب» و « قرب الاسناد» روايت نموده كه بزنطى از حضرت رضا عليه السلام سوال كرد:
آيا مى ‌شود زنى را با امّ ولد پدر آن زن تزويج نمود؟
فرمودند: بلى، گفت: به ما خبر رسيده كه حضرت سجاد عليه السلام چنين نموده‌اند؟ يعنى دختر امام حسن مجتبى عليه السلام و كنيز ام ولد آن حضرت را تزويج نموده‌اند.
امام رضاعليه السلام فرمود: چنين نيست بلكه حضرت سجاد عليه السلام دختر امام حسن ام ولد حضرت على اكبر را كه در كربلا شهيد شده بود را تزويج نموده‌اند.

مادر حضرت على اكبر

ليلى دختر ابى مرة بن عروة بن مسعود ثقفى است و عروةبن مسعود يكى از سادات اربعه در اسلام است و از بزرگانى بود كه رسول خدا صلى الله عليه وآله او را مثل صاحب ياسين كه قوم خود را به خدا دعوت كرد و او را كشتند و شبيه‌ ترين مردم به عيسى بن مريم ناميدند.

اول شهيد از اهل بيت

چون اصحاب باوفاى ان سرور به درجه ى شهادت رسيدند و نوبت به خاندان آن بزرگوار رسيد على اكبر اول آنها بود كه به ميدان شتافت.
مرحوم سيدبن طاووس و ابن نمانقل مى‌كنند: چون با آن حضرت بجز خاندانش كسى نماند على بن الحسين كه از زيبا صورتان و نيكو سيرتان روزگار بود بيرون آمد و از پدر اجازه جنگ خوهاست و حضرت به او اجازه داد.
مرحوم شيخ مفيد مى ‌نويسد: همچنان يك يك از ياران سيدالشهدا عليه السلام پيش مى‌آمدند و كشته مى‌شدند تا از همراهان امام حسين عليه السلام جز خاندانش كسى نماند پس فرزندش پيش آمد.
ابن ادريس مى‌نگارد: « و هوَ اوّل قَتيل فى الواقعه يَومَ الطَّفِّ مِن آل ابى طالبٍ. على اكبر اولين كشته از آل ابيطالب در روز كربلا بود.»
از زيارت ناحيه مقدسه هم چنين استفاده مى‌شود كه حضرت على اكبر عليه السلام اول شهيد از اهل بيت بوده كه مى ‌فرمايد:
«السلامُ عليكَ يا اوّلَ قَتيلٍ من نسل خيرِ سليل من سُلالَةِ ابراهيم الخَليل... سلام بر تو اى اولين جان باخته از خاندان بهترين زادگان)رسول اكرم( از دودمان ابراهيم خليل...»
جمعى از مورخين اهل سنت چون طبرى و ابن اثير ابوالفرج و... نيز همين را گفته‌اند اما بعضى احتمال داده‌اند كه مراتب اولويت، در شأن و مرتبه باشد چنانكه مثلاً مى ‌گويند « فلانى اول عالم يا اول تاجر» است و گفته‌اند: عبداللَّه بن مسلم بن عقيل اول شهيد از اهل بيت است لكن عبارت زيارت ناحيه و عبارت مرحوم سيدبن طاووس و شيخ مفيد و ابن ادريس با اين توجيه نمى‌سازد.

شهادت حضرت على اكبر

ابن سعد گويد: مردى از شاميان على بن الحسين را كه مادرش آمنه دختر ابى مره ثقفى و مادر او دختر ابوسفيان بود فراخواند و گفت: تو با خليفه خويشاوندى دارى. اگر مى‌خواهى برايت امان نامه بگيرم و هر جا كه دوست داشتى برو. گفت: به خدا قسم خويشاوندى رسول خدا صلى الله عليه وآله از خويشاوندى ابوسفيان لازمتر بود كه مراعات شود.
هنگاميكه تمامى اصحاب شهيد شدند و فقط اهل بيت باقى ماندند تصميم گرفتند كه با تمام وجود به ملاقات مرگ بروند و شروع كردند به وداع با يكديگر. نخستين كسى كه قدم پيش گذاشت ابوالحسن على اكبر بود كه بيست و هفت ساله بود. او آيينه جمال نبوى، ضرب المثل اخلاق نيكو و خلاصه‌اى از گفتار بليغ بود. شاعر در باره رسول خدا مى ‌گويد :
زيباتر از تو چشم من نديده
بهتر از تو را زنى نزائيده
آفريده شدى در حالى كه مبرا از عيب هستى
گويا چنان آفريده شده‌اى كه مى ‌خواستى
على اكبر برخاسته از درخت نبوى
و وارث آثار طيبه است
اگر كه خداوند شهادت او را مقدر ننموده بود و اسماء آنها را در صحيفه نازل شده توسط جبرئيل بر پيامبر مقرر نكرده بود، هر آيينه او سزاوار مقام خلافت بود.
هنگاميكه تصميم گرفت به ميدان برود جدايى او بر بانوان حرم، سنگين مى‌آمد، چون او پناهگاه آنان، حامى امنيت آنها و تكيه گاه آرزوهاى آنها پس از حسين بود، مى‌ديدند كه آهنگ رسالت در حال قطع شدن است. خورشيد نبوت درحال كسوف است و اخلاق مهدى درصدد كوچ كردن است. پس او را احاطه كردند و به اطراف او چسبيدند و مى‌گفتند: بر غربت ما رحم كن، نمى‌توانيم فراق تو را تحمل كنيم. على اكبر اعتنا نمى‌كند چون مى‌بيند كه امام زمان وى در حالى است كه دشمنانش براى ريختن خونش اجتماع كرده‌اند از پدر اذن مى‌گيرد و بر اسبى متعلق به حسين عليه السلام بنام »لاحق« سوار مى ‌شود. حسين عليه السلام نتوانست جلوى اشك چشم را بگيرد .
مى ‌روى از برم اكنون، پسرم
شدم اين لحظه جگر خون، پسرم
گر شود با خبر، ام ليلا
شود از داغ تو مجنون، پسرم
ره تو هست مقدس، اما
چكنم با دل محزون پسرم
چه كند عمه ى تو، گر بيند
روى زيباى تو گلگون پسرم
به سوى عمرسعد فرياد زد: تو را چه شده؟ خداوند رحم تو را قطع كند چنانچه رحم مرا قطع كردى و خويشاوندى مرا با رسول خدا حفظ نكردى، اميدوارم خداوند كسى را بر تو مسلط سازد كه در رختخواب تو را ذبح كند.
آنگه محاسن خود را به سوى آسمان بلند كرد و فرمود: خدايا تو شاهد باش كه شبيه‌ترين مردم به پيامبرت از حيث آفرينش و اخلاق و گفتار به سوى اين قوم رفت كه هرگاه مشتاق سيماى رسول تو مى شديم به چهره اش مى ‌نگريستيم .
بارالها پسرم اكبر رفت
گل نورسته ى من ديگر رفت
آنكه در خلقت و خو چون احمد
اشبه الناس به پيغمبر رفت
آنكه آرامش قلب و جان بود
دلم آتش زده تا آخر رفت
خداوندا بركات زمين را از آنان بگير و اگر برخوردارشان ساختى، دچار تفرقه شان ساز و حاكمان را هرگز از آنان خرسند مكن. اينان دعوتمان كردند كه يارى مان كنند، آنگاه بر ما تاختند و به جنگ ما آمدند و حرمت نزديكى مرا با پيامبر پاس نداشتند و آنگاه با صداى بلند اين آيه را تلاوت نمود.
»خداوند آدم و نوح و آل ابراهيم و آل عمران را برجهانيان برگزيده دودمانى كه برخى از برخى ديگر برترند و خداوند شنواى داناست.
در بسيارى از كتب است كه چون شاهزاده عازم جنگ شد امام به او فرمود: با مادر و برادر و عمه هايت وداع نما. پس به خيام حرم آمد و با صداى بلند فرمود:
»السلام عليكَ يا اخاهُ و عليكنّ يا أهل بيتاهُ هذا آخِرُ السلام و آخِرُ الكلامِ و اللّقاءُ فى الجنّة.
چون صداى جانفزاى على اكبر به گوش پرده نشينان حرم رسيد دور او حلقه زدند و چنان گريه و ناله كردند كه بيهوش شدند...
امام سجاد عليه السلام فرمود: روز عاشورا به مرضى شديد گرفتار بودم. در آن حال ديدم يكى آهسته دست و پاى مرا مى‌بوسد نگاه كردم ديدم برادرم على اكبر است كه در كمال ادب بر روى پايم افتاده و صورت خود را كف پايم مى‌مالد. گفتم: اى برادر، چه شده است كه حالت دگرگون و اشكت جارى است؟ پاسخ داد:پدرم‌تنهامانده، يارانش كشته شده‌اند اينك قصد آن دارم كه جانم را نثارش كنم.
شاهزاده، مادر و برادر و عمه‌ها را وداع نمود و نزد پدر بزرگوار آمد شاه مظلومان بدست خود اسلحه بر او پوشانيد و كلاه خود فولادى بر سر او گذاشت و كمربند چرمى كه از على مرتضى‌عليه السلام به يادگار داشت بركمر وى بست و شمشير مصرى را بر او حمايل كرد و اسب را به او داد تا سوار شود و او را بدين گونه روانه ميدان كرد.
حميد گويد: ديدم آن حضرت از شدت غم گاهى مى‌نشست و گاهى بر مى‌خاست و سرخود را به آسمان بلند مى‌كرد و مى‌گفت: خدايا شاهد باش كه على را فداى امت جدّم كردم .
خدا بسوز دلم، واقفى كه جانم رفت
ز جان عزيزترم، اكبر جوانم رفت
پس آن شاهزاده به ميدان رفت، جميع لشگر حيران جمال نورانى او شدند چون به ميدان رسيد بر آن سپاه تاخت و قوت بازويش كه نشانه‌اى از شجاعت حيدرى بود بروز داد و رجز مى‌خواند:
أَنا علىُّ بن الحُسين بن على
نَحنُ وَ بيتِ اللَّهِ أَولى بِالنَّبى
تَاللَّهِ لت يحكُم فيناابن الدَّعِىِ
اضربُ بالسّيف أحامى عن اَبى
ضَرب غلامٍ هاشمِمّى عَلَوىّ
»من پسر حسين بن على هستم، سوگند به كعبه ما نزديكتر و شايسته‌تر به مقام پيامبر صلى الله عليه وآله هستيم سوگند به خدا نبايد پسر زنازاده )ابن زياد( بر ما حكومت كند، با شمشير شما را مى‌كوبم همچون كوبيدن جوانى هاشمى و علوى و از حريم پدرم حمايت مى‌كنم«
على اكبر پيوسته به راست و چپ لشكر حمله مى‌كرد تاقلب لشكر فرو مى‌رفت، هيچ سست اراده‌اى با او مقابله نمى‌كرد و هيچ شجاعى جلو نمى‌آمد مگر آنكه او را به هلاكت مى‌رسانيد.
پيوسته با آنان مى‌جنگيد تا آنكه شيون كوفيان از فزونى كشته هايشان بالا رفت و با آنكه تشنه بود 120 نفر از آنان را كشت، نزد پدر بازگشت و با زخم‌هاى فراوانى كه داشت عرض كرد: پدر جان ؛ تشنگى هلاكم كرده و سنگينى زره بى تابم كرده:
پدر جان، جبهه و ابزار جنگى
چنان بر من نموده عرصه تنگى
سلاح و شدت گرماى سوزان
چنان افكنده لرزه بر دل و جان
كه نزديك است جانم بر لب آيد
مرا لطف تو عقد عقده گشايد
اگر دارى بده آبى بنوشم
كه بيش از پيش در ميدان بكوشم
»يا أبَةَ، العطشُ قَدَ قَتَلنى و ثِقلُ الحديد اجهَدَنى، فَهَل الى شَربه مِن الماء سبيلٌ اتَقَوى بها عَلى الاعداء«
اى پدر، تشنگى مرا كشت و سنگينى اسلحه مرا بزحمت انداخته و توانم را برده است آيا راهى به سوى قطهر آبى هست تا بر دفاع دشمن قوت يابم .
امام حسين‌عليه السلام گريه كرد و فرمود: »محبوب دلم صبر كن، بزودى رسول خداصلى الله عليه وآله تو را سيراب خواهد كرد كه بعد از آن هرگز تشنه نخواهى شد.«
» يا بُنَىَّ يَعِزُّ على محمد و على علىّ بن ابيطالب و علىّ اَن تدعوُهم فلا يُحبيوكَ و تستغيثَ بِهِم فلا يُغِيثوكَ. «
اى پسرم، بسى دشوار است بر رسول خداصلى الله عليه وآله و على مرتضى و بر من كه آنها را بخوانى و تو را اجابت نكنند و به آنها استغاثه كنى و به فريادت نرسند.
به او فرمود: اى فرزند زبانت را بيرون بياور، پس زبان او را در دهان گرفت و مكيد و انگشتر خود را به دهانش نهاد و فرمود: به ميدان بازگرد كه اميدوارم پيش از شام جدت جامى لبريز از آب به تو بنوشاند كه بعد از آن هرگز تشنه نشوى.
على اكبر در حالى كه دست از جان شسته و دل به خدا بسته به سوى ميدان رفت و در حالى كه از بشارت امام مسرور بود به سوى لشكر حمله كرد غبار را بر چهره آنان مى‌نشاند نمى‌فهميد كه آيا على اكبر است يا على بن ابيطالب كه در ميدان ظاهر شده يا صاعقه است كه در برق شمشير ديده مى‌شود تا اينكه هشتاد نفر ديگر را كشت كه تعداد كشتگان به دويست تن رسيد. مردم كوفه از كشتن وى پرهيز مى‌كردند تا اينكه چشم مرة بن منقذ عبدى ملعون به او افتاد و گفت: گناه عرب به گردن من است اگر باز اينگونه بر لشكر حمله كند و داغش را به دل پدرش نگذارم.
در اين ميان كه به مردم حمله مى‌كرد آن ملعون سر راه او را گرفت و نيزه را بر او زد و او را به خاك انداخت و لشگر دورش را گرفتند و با شمشير او را پاره كردند.
به روايت ) بحارالانوار ( مرة بن منقذ بر فرق آن جوان ضربتى زد كه تاب از او برفت لشگر با شمشير بر او مى‌زد و او دست بگردن اسب خود انداخت و اسب كه گويا تير به چشمش خورده بود يا خون آن حضرت بر چشمانش ريخته بود او را ميان لشگر دشمن برد. »فَقَطَّعُوهُ بِسئوفِهم اِرباً اِربا« لشگر با شمشير خود او را پاره پاره كردند. چون جان به گلويش رسيد فرياد زد:
»يا أبتاهُ هذا جَدّى رَسولُ اللَّه وَ قَد سَقانِى بِكاسه الا وفى شربة لا أظلمأ بعدها أبَداً و هو يقول: العجل العجل فَانّ لَكَ كَأساً مَذخُورَة حتّى تشرَبَها الساعَةَ«
»پدر جان، اين جدم رسول خداست كه جامى پر به من نوشانيد كه ديگر تشنه نيستم و مى‌گويد: بشتاب، بشتاب كه جامى هم براى تو آماده كرده‌ام تا در اين ساعت بنوشى.«
به روايت ديگر از مرحوم سيدبن طاووس، صدا زد:
يا ابتاهُ عليكَ السلامُ هذا جَدّى يقرئك السلام و يقول لك عجّل القدوم علينا.
پدر جان خداحافظ، اين جدم رسول خداست كه به تو سلام مى‌رساند و مى‌گويد هر چه زودتر نزد من بيا.
پس فرياد برآورد و مرغ روحش از قفس تن پرواز نمود.
امام حسين‌عليه السلام آمد بر بالينش نشست .
»وَ وَضَعَ خدَّهُ على خدِّهِ وَ قال: قَتَلَ اللَّهُ قَوما قتلوكَ، ما أجزاهم على اللَّه و على انتهاكِ حُرمَة الرّسول‌صلى الله عليه وآله على الدنيا بعدك العفى .
آن حضرت صورت خود را بر صورت على گذاشت و فرمود: خدا بكشد آن گروهى را كه تو را كشتند، چه جرأتى نسبت به خداوند و بر شكستن حرمت پيامبرصلى الله عليه وآله دارند بعد از تو خاك بر سر دنياباد.«
در »روضة الصفا« آمده كه امام حسين‌عليه السلام بر بالين جوانش با صداى بلند گريست كه تا آن زمان كسى صداى گريه او را نشنيده بود.
منبع: کتاب مؤذن عشق

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

حضرت علی‏اکبر (ع)؛ الگوی جوانان

علی‌اکبر علیه السلام الگوی جوانان
حضرت علی‌اکبر (ع)؛ الگوی جوانان
 
نويسنده: احمد لقائی

سپیده سخن

دیرزمانی است که جوانان کشورهای اسلامی، که از تابش وحی و زلال‌معارف ناب الهی بهره می‌برند، باشیوه‌های گوناگون و متنوع دشمن‌در راهزنی فکر و فرهنگ رو به رویند.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران، این حساسیت ناپیدا را به صورت‌آشکار در آورد و سردمداران استکبار را به اظهار نظر شفاف‌واداشت.
امروز دشمن به خوبی دریافته است که ما جوانان با ویژگی‌هایی‌همانند آرمان خواهی، عدالت‌طلبی، عشق به باورهای آسمانی و علاقه‌به رهبران مذهبی، لشکرهایی به هم فشرده و آماده کارزاریم. ازاین رو، ایجاد تردید در باورهای آسمان زاد، تزریق فرهنگ بیگانه‌با نمایش آداب و رسوم و شیوه‌های زندگانی آنان، کوشش حساب شده‌در کنار زدن چهره‌های مورد علاقه مردم بویژه جوانان، پرورش روحیه‌ذلت و خواری در بیگانه ساختن ما با الگوهای شایسته فرهنگ اسلامی‌و ارائه الگوهای ساخته شده از آن سوی مرزها به عنوان معجزه‌آفرینان خوشبختی و سعادت و رفاه را در دستور کار خود قرار دادتا بدین وسیله دست‌یکایک ما را از دستان پرمحبت اسوه‌های صداقت‌پیشه و راستین در آورده و دل و دیده مان را از آموزه‌های ناب‌دینی تهی گرداند. غافل از آنکه نسیم سعادت بخش معارف الهی وسخنان قدسی پیشوایان محبوب ما، به سان کیمیایی گرانسنگ، دلهای‌آگاه و بیدار همگان را از غبارها پاک ساخته، آینه گونه محل‌پذیرش آفتاب هدایت می‌گرداند.
در این بخش از گفتگوی خود، دل به امواج پاک و صفات روشن وزندگی ساز اسوه‌ای ارزشمند و الگویی کم نظیر می‌سپاریم و برای‌امروز و فردای حوادث ارمغانهایی پربها نصیب خود می‌سازیم.

الگوی شایسته

ما جوانان به دنبال الگویی هستیم که نخست هم‌سن و سالمان باشدو همانند ما در توفان جوانی بوده و در نشیب و فراز حوادث حضورداشته باشد. معصوم نباشد; زیرا با ما فرق خواهد کرد و دربحرانهای اجتماعی سیاسی و حتی اقتصادی درگیر شده باشد تا به‌خوبی او را همانند خود بدانیم و از شیوه زندگانی، روش برخورداو با دیگران، چگونگی سخن گفتن، شهامت، شجاعت، دلیرمردی و بی‌باکی وی برای خود سرمشق بگیریم و او را نمونه‌ای تمام عیار برای‌امروز و فردای زندگی خود بدانیم.
دفتر زندگانی چنین الگویی را، که برخی هجده ساله و پاره‌ای‌سالهایی بیشتر دانسته‌اند، می‌گشاییم و با یکدیگر به صحیفه صفات‌و ارزشهای چشمگیر او می‌نگریم. آرام آرام با او همراه شده وبیشتر از گذشته به ناگفته‌های گفتنی‌اش که همگی برایمان مشعلی‌فروزان خواهد بود، دل می‌سپاریم.
او یازدهم شعبان سال سی و سوم هجری (1) به دنیای پر غوغای حیات‌پاگذاشت. پدر در گوش راست او اذان گفت و دیگر گوش وی را باترنم اقامه آشنا ساخت تا از آغاز با نغمه توحید، نبوت، امامت وولایت آشنا شود و با چنین سرودهایی راه روشن رستگاری را از عمق‌جان بیابد. دیری نپایید که در هفتمین روز تولد وی، بنا به سنت‌پسندیده دینی، سرش را تراشیدند و هم وزن موهای زیبایش، به‌مستمندان چشم به راه نقره صدقه دادند.
آشفتگی اوضاع سیاسی و آتش افروزی حاکمان ستمگر آن عصر بدان‌حد بود که نام «علی‌» جرمی نابخشودنی حساب می‌شد و برزبان‌راندن این واژه مقدس ممنوع بود. پدر وی، که به خوبی می‌دانست‌نام دیباچه شخصیت و نشان دهنده شرافت، ادب و عظمت انسان است،نام کودک را «علی‌» نهاد تا بهترین برکات و زیباترین صفات‌بردریای وجود فرزندش ریزان شود و بدسگالان سیه سرشت‌خود را باامواج پاک و زلال غیرت دینی و شخصیت مذهبی رو به رو ببینند. درپی آن، لقب «اکبر» نیز برای او انتخاب کرد تا «علی اکبر»که به عنوان پسر نخست‌خانواده است‌با دیگر فرزندان، که نام‌آنان نیز علی خواهد بود، تفاوت یابد. (2)
پدر علی که همانند پدرانش از تمامی اصول اساسی و شیوه‌های‌شیرین تربیتی آگاهی داشت، خود را با دنیای کودکی هماهنگ می‌کردو رفتاری که شایسته نوباوگی و کودکی فرزند بود، انجام می‌داد تاهمانند جد عزیز خود عمل کرده، لحظه‌ای از شرایط روحی روانی کودک‌دلبند خویش دور نماند. (3)
همراه با بزرگ شدن علی، پدر سخنان برتر، آداب والاتر وشیوه‌های زندگی و احترام بیشتر به او می‌آموخت تا خصیت‌خود راباز یابد و از ارزش وجود خود بیشتر آگاه شود.
بدین خاطر هنگام نام بردن از او، الفاظی تواءم بااحترام به‌کار می‌برد تا از آغاز زندگی، احساس سرافرازی و شخصیت کند و درفردای حیات خود، راست قامت و قوی دل از حقوق محرومان دفاع‌کرده، در برابر ستم ستمکاران بی تفاوت یا مایوس نباشد.
به سوی مدرسه علی که هفت‌ساله شد، به تمرینهای فکری و آموزش‌های دینی‌پرداخت و با مراقبت‌های صحیح سنجیده پدر، بنیان‌های اعتقادی درروان او و شیوه‌های رفتاری در اعمال او رشدی بیشتر یافت. (4)
روزی پدر، عبدالرحمان را به آموختن سوره حمد به فرزندش‌گمارد. وقتی آموزش تمام شد و علی در حضور پدر سوره حمد راقرائت کرد، پدر، پول و هدایای فراوان به عبدالرحمان بخشید ودهانش را پر از مروارید ساخت. آنگاه به اطرافیان که از این همه‌بذل و بخشش تعجب کرده بودند، فرمود:
«این هدایا توان برابری عطای معلم علی را ندارد که در برابرتعلیم قرآن، همه هدایا ناچیز است.» (5)
دوران نوجوانی علی به تدریج آغاز شد و هر روز بیشتر از روزقبل، زمینه‌های رشد و شکوفایی معنوی و عقلانی در وجود وی فراهم‌می‌گردید.
علی در جوانی با ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود نگاه انبوه‌جوانان را به سوی خود جلب می‌کرد. آنچه در این فراز از داستان‌او گفته می‌شود، نکته‌هایی است که بی تردید با مطالعه و رد شدن‌تاثیری بسزا نخواهد داشت، از این رو، باید از سرصبر و تامل‌بیشتر مطالعه و مرور کنیم و به خاطر بسپاریم.
علی صفات جد خود را می‌دانست، از این‌رو، هماره در آینه اخلاق ورفتار او نظر می‌کرد و خود را بدان صفات می‌آراست. به هنگام‌جوانی در میان جمع و با دوستان خود، گشاده رو و شادمان بود;
ولی در درتنهایی اهل تفکر و همراه با حزن بود. علاقه فراوانی به‌خلوت با خدای خود و پرداختن به راز و نیاز و گفتگو باخالق هستی‌داشت. در زندگی آسان‌گیر، ملایم و خوش‌خو بود، نگاهش کوتاه می‌نمودو به روی کسی خیره نمی‌شد. بیشتر اوقات بر زمین چشم می‌دوخت و بابینوایان و فقرا که از نظر ظاهری در جامعه و نگاه دنیا طلبان‌احترام چشمگیری نداشتند. نشست و برخاست می‌کرد، با آنان همسفره‌می‌شد و با دست‌خود دردهانشان غذا می‌گذارد. اصالتهای فکری واستواریهای روحی، وی را چنان کرده بود که هیچگاه و از هیچ‌حاکمی هراس نداشت.
هرگز عیب‌جویی نمی‌کرد و از مداحی نابجا و شنیدن چاپلوسی افراددوری می‌کرد. تمامی انسانها را بندگان خدا می‌دانست و از تحقیرآنان خود داری می‌ورزید. در طول عمر خویش به کسی دشنام نداد وناسزا نگفت. از دروغ تنفر داشت و صداقت و راستگویی شیوه همیشه‌او بود. بخشنده بود و آنچه به دست می‌آورد، به دیگران بویژه‌نیازمندان انفاق می‌کرد. هرگاه کسی هدیه‌ای به او تقدیم می‌کرد،با گشاده رویی می‌پذیرفت. اگر فردی مهمانی داشت و او را دعوت‌می‌کرد، می‌پذیرفت. به عیادت بیماران می‌رفت، هرچند خانه بیمار دردور افتاده‌ترین نقطه شهر باشد. در تشییع پیکر مردگان حاضر می‌شدو هیچ یار از دست رفته‌ای را تنها نمی‌گذاشت.
برای همسالان برادری مهربان و برای کودکان پدری پرمحبت‌بود ومسلمانان را مورد لطف و عطوفت‌خویش قرار می‌داد. امور دنیوی واضطراب‌های مادی او را متزلزل نمی‌ساخت.
زندگی علی ساده و بی پیرایه بود و در آن از تجمل، اسراف وتبذیر اثری دیده نمی‌شد. آنان که اخلاقی نیکو و فضایلی شایسته‌داشتند، همیشه مورد تکریم و احترام وی بودند و خویشاوندان ازصله او بهره‌مند می‌شدند. از صبری عظیم برخوردار بود و از هیچ کس‌توقع و انتظاری نداشت.
در میدان رزم سلحشوری شجاع، نیرومند و پرتوان بود و انبوه‌دشمن هرگز او را بیمناک نمی‌ساخت. در اجرای عدالت و دفاع از حق،قاطع و استوار بود. به یاری محرومان و مظلومان می‌شتافت و دربرابر ظالمان می‌ایستاد تا حق را به صاحبش برنمی‌گردانید، آرام‌نمی‌گرفت. به دانش اندوزی و فراگیری معارف اهمیت زیادی می‌داد وهمواره پیروان خود را از جهالت و بی‌خبری باز می‌داشت.
به پاکیزگی و آراستگی علاقه‌ای وافر داشت و این صفت از دوران‌کودکی در او دیده می‌شد. از این رو هماره برتمیزی لباس و بدن‌اهتمام می‌ورزید.
بسیار فروتن بود و از تکبر نفرت داشت و اکثر اهل جهنم راگردن فرازان و سرکشان می‌دانست. نه تنها برانسانها بلکه برحیوانات نیز شفقت داشت و با مهربانی و ملایمت و انصاف با آنان‌رفتار می‌کرد.
آنان که قیافه ظاهری و سیمای به نور نشسته علی را دیده‌اند،چهره وی را این گونه ترسیم کرده‌اند:
قیافه‌اش بسیار با ابهت‌بود و چون ماه تابان می‌درخشید. به‌زیبایی و پاکیزگی آراسته بود. از چهار شانه بلندتر و ازبلندکوتاهتر. رنگی روشن و به سرخی آمیخته و چشمانی سیاه وگشاده با مژه‌هایی پرموداشت، گونه‌هایش هموار و کم گوشت‌بود،مویش نه بس پیچیده و نه بسیار افتاده می‌نمود. از سینه تا ناف‌خط موی بسیار باریک داشت، اندامش متناسب و معتدل و سینه وشانه‌اش پهن بود.
سرشانه‌هایش از هم فاصله داشت. پشتی پهن داشت، جز ران و ساق‌که زیر مفصلهااست، استخوانهای بند دستش کشیده و کفی گشاده وبخشنده داشت. دو پنجه دست و پایش قوی و درشت و انگشتها کشیده وبلند و دو کف پا از زمین برآمده بود. به سرعت راه می‌رفت وهنگام راه رفتن چنان بود که گویی از زمین سراشیب فرود می‌آید یااز روی سنگی به نشیب می‌رود. چون به طرف کسی بر می‌گشت‌با تمام‌بدن بر می‌گشت. دیده‌اش فروهشته و نگاهش به زمین بود تا به‌آسمان.
بینی‌اش قلمی کشیده و باریک و میانش برآمدگی داشت و نوری ازآن می‌تافت.
دهانش نه بسیار کوچک و نه بزرگ بود. دندانهای زیبایش سفید،براق و نازک بود. گردنش در صفا و نور و استقامت نقره فام بود،بوی مشک و عنبر از او بلند بود. (6)
پاره‌ای از مورخان این ویژگیها را برای جد وی نگاشته‌اند; اماعلی را در این خصوصیات همانند دانسته‌اند.
... بااین ویژگیهای روشنی آفرین به خوبی می‌توان او را شناخت،وی علی اکبر پور والای امام حسین(ع)است. جوانی زیبا که همانندجد خود رسول خدا(ص)در سیرت، سپید و در صورت، آسمانی می‌نمود وهماره یاد و نام پیامبر(ص)از چگونگی سخن گفتن و یا راه رفتن ودیگر برخوردهای اجتماعی اخلاقی او می‌تراوید. از این رو، امام‌حسین(ع) او را شبیه‌ترین مردم حتی نسبت‌به خود در خلقت وآفرینش، اخلاق و صفات روحی، گفتار و آداب اجتماعی به رسول‌خدا(ص) معرفی می‌کرد. (7)
آنان که با صورت دلربای پیامبر(ص)و صدای پرچاذبه آن حضرت‌آشنا بودند، آنگاه که علی از پشت دیوار زبان به سخن می‌گشود،گویی صدای رسول اکرم(ص)را می‌شنیدند.
گاهی که اباعبدالله(ع)برای صوت قرآن جد عزیزش دلتنگ می‌شد، به‌علی می‌فرمود: علی جان! برایم قرآن بخوان تا از آن لذت و بهره‌برم. (8)
کلام شیرین، بیان روان، ادب بسیار در برابر پدر و مادر، اطاعت‌بی چون و چرا از مقام ولایت و دلدادگی به حقیقت، برگی دیگر اززندگانی زرین علی اکبر بود. این ویژگیها چون با فروتنی اوهمراه می‌شد، نگاه تحسین‌آمیز همگان را به دنبال داشت.

در ساحل فرات

علی درحماسه کربلا، درخششی چشمگیر داشت و با هربار حمله خود،دهها نفر را به خاک هلاکت می‌انداخت. هنگامی که با 25 سوار به‌ساحل فرات روانه شد و برای سیصد نفر از خاندان، عیال و اصحاب‌امام حسین(ع)آب آورد، بسیاری از مسوولان و سرپرستان حفاظت ازفرات را از دم تیغ خود گذراند و پشت دشمن را به لرزه درآورد.
عمویش ابوالفضل(ع)که خود در دلاوری و بی‌باکی و شجاعت و شهامت،زبانزد همگان بود، به خاطر چنین صفات تابناک، علی را بسیاراحترام می‌کرد.
قهرمانان تاریخ و دلیرمردان عرصه‌های نبرد، کمتر از دانش وبینش بهره دارند; زیرا در مسیر رزم و جنگ قرار داشته و فرصت‌نداشته و یا علاقه کمتری به درس آموزی و دانش آفرینی از خودنشان می‌دهند; اما علی اکبر، جوانی چند بعدی بود و سطرهای کتاب‌وجودش با حکمت نگاشته شده بود. چشمه‌های دانش و دانایی از اعماق‌وجودش می‌جوشید. در مجالس گوناگون عالمانه و اندیشمندانه لب به‌سخن می‌گشود و به دور از غرور و تکبر مردانه سخن می‌گفت.
از آنجا که از جد خود رسول خدا(ص)سخنان بسیاری روایت می‌کرد،به عنوان «محدث‌» شناخته شد.
افزون برصفات ظاهری و باطنی که به طور چشمگیر در وجود حضرت‌علی اکبر(ع) دیده می‌شد. کمالات و مقامات معنوی وی نیز دررتبه‌ای برتر از دیگران قرار داشت.
ماجوانان هرچند از صفات خوبی بهره‌مند باشیم، گاه توان تحمل‌سختی‌ها و ظرفیت رویارویی با مصایب را از دست می‌دهیم و سنگینی‌ناملایمات زندگی، تعادل رفتار و گفتارمان را می‌رباید.
علی اکبر در چنین صحنه‌های سخت و طاقت‌سوز، تنها به رضا وتسلیم الهی فکر می‌کرد و چنان در برابر بلاهای الهی آرام و مطمئن‌بود که گاه حیرت و شگفتی دیگران را برمی‌انگیخت. از این رو، درهنگامه دردآلود کربلا به پدر گفت: «اولسنا علی الحق‌» (پدرجان!)آیا ما برحق نیستیم؟
و چون امام فرمود: آری، گفت: در این هنگام، باکی از مرگ‌نداریم. (9)
این روحیه قوی و صفات شایسته، چنان ابهت و عظمت‌به علی اکبرداده بود که افزون بردوستان، دشمنان آگاه نیز به برتری‌هایش‌اعتقاد و اعتماد داشتند و اعتراف می‌کردند. معاویه روزی ازاطرافیانش پرسید: «چه کسی در این زمان برای خلافت مسلمانان‌بردیگران برتری دارد و برای حکمرانی بر مردم از دیگران‌سزاوارتر است؟ »روباه صفتان زشت‌سیرت که نام و نان خود را در تملق می‌یافتند،به ستایش خلیفه پرداختند و او را لایق این منصب معرفی کردند.
معاویه گفت: نه چنین نیست:
«اولی الناس بهذالامر علی بن الحسین بن علی جده رسول الله وفیه شجاعه بنی‌هاشم و سخاه بنی امیه و رهو ثقیف.» (10)
شایسته‌ترین افراد برای امر حکومت، علی اکبر فرزند امام حسین‌است که جدش رسول خدا(ص)است وجاهت‌بنی‌هاشم، سخاوت بنی امیه وزیبایی قبیله ثقیف را در خود جمع کرده است.
فروغ چهره خوبان شعاع طلعت توست کمال حسن تو مدیون این ملاحت توست به خلق و خلق رسول و به منطق نبوی فزون‌تر از همه کس در جهان شباهت توست به پیکر تو مجسم لطافت روح است عجب بود که در این خاکدانه قامت توست نگار مهر تو غارتگر دل پدر است عیان به چشم سیاهت غم شهادت توست (11)

پی نوشت ها:

1- علی الاکبر الامام الحسین(ع)، علی محمد علی دخیل، ص 7.
2- معالی السبطین، ج 1، ص 206.
3- برای آشنایی بیشتر با چگونگی این برخوردها بنگرید: محجة البیضاء، ج 2، ص 233.
4- مسائل الخلاف، ج 1، ص 93.
5- لؤلؤ و مرجان، ص 44 و 45، راز خوشبختی، ص 189.
6- تاریخ یعقوبی، ج 1 ص 513 و 514، فرسان الهیجاء، ص 293 و 294.
7- موسوعة کلمات الامام الحسین(ع)، ص 360.
8- مصائب امام حسین(ع)، ص 108.
9- ابصار العین فی انصار الحسین، مرحوم سماویآ ص 21.
10- مقاتل الطالبیین( فارسی)، ص 78، وسیلة الدارین فی انصار الحسین(ع)، ص 285 و 286.
11- شاعر معاصر، حبیب چایچیان( حسان)

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

اعتراف معاویه به شایستگی علی اکبر (ع)

اعتراف معاویه به شایستگی علی اکبر (ع)
اعتراف معاویه به شایستگی علی اکبر (ع)
 
نويسنده: سيد محمد ناظم زاده قمي

 
حضرت علی اکبر (ع) فرزند حسین بن علی بن ابیطالب(ع) و لیلی بنت ابی مرة بن عروة بن مسعود ثقفی ، در اوایل خلافت عثمان بن عفان، يازدهم شعبان سال 33 هجری قمری در مدينه به دنیا آمد و در سن 28 سالگی در کربلا به شهادت رسید.از نظر وجاهت وزيبايي، ملاحت و دلربايي، شبيه‌ترين مردم به رسول خدا(ص) بود. همچنین دارای صورت و سيرتى جذاب و طبع بلند، منظره مليح، داراى ادب و تربيت بى‌نظير، و پيوسته با خضوع و خشوع و با صلابت و بزرگوار بود.
علی اکبر همچنین دارای صدای خوشی بود به گونه ای که گاهي كه اباعبداللّه الحسین(ع) براي صوت قرآن جدّ عزيزش دلتنگ مي‌شد، به علي مي‌فرمود: "علي جان! برايم قرآن بخوان تا از آن لذت و بهره برم."
او در ويژگى‌هاى معنوى و فضايل علمى و اخلاقي، رشد جسمى و اجتماعى و کمالات روحى و مناقب نفسانى و سجاياى ملکوتى در ميان تمام بنى هاشم و ياران پدر بزرگوارش امام حسين بن علی(ع) کم نظير بود. اين روحيه قوي و صفات شايسته، چنان ابهت و عظمت به علي اكبر داده بود كه افزون بردوستان، دشمنان اهل بیت نيز به برتري‌هايش اعتقاد و اعتماد داشتند و اعتراف مي‌كردند.
روزی معاویه از اطرافيانش پرسيد: "چه كسي در اين زمان براي خلافت مسلمانان برديگران برتري دارد و براي حكمراني بر مردم از ديگران سزاوارتر است؟" اطرافیان متملق به ستايش خليفه پرداختند و او را لايق اين منصب معرفي كردند. ولی معاويه گفت: "نه چنين نيست، اولي الناس بهذا الامرعلي بن الحسين بن علي، جدّه رسول اللّه و فيه شجاعة بني‌هاشم و سخاه بني اميه و رهو ثقيف؛ شايسته‌ترين افراد براي امر حكومت، علي اكبر فرزند حسين است كه جدّش رسول خدا است و شجاعت بني‌هاشم، سخاوت بني اميه و زيبايي قبيله ثقيف را در خود جمع كرده است."
شجاعت و دلاورى على اكبر و رزم آورى و بصیرت دینى و سیاسى او، در سفر كربلا به ویژه در روز عاشورا تجلى كرد. از ميان خاندان هاشمي، نخستين كسي كه در كارزار كربلا به ميدان شتافت، علي اكبر بود. همچنین زمانی که امام حسین بن علی(ع) از منزلگاه «قصر بنى مقاتل» گذشت، و خوابی به او دست داد و پس از بیدارى «انا لله و انا الیه راجعون» گفت و خداوند را حمد کرد، وقتی على اكبرسبب این حمد و استرجاع را پرسید، حضرت فرمود: "در خواب دیدم سوارى مى‌گوید این كاروان به سوى مرگ مى‌رود." علی اکبر پرسید: "مگر ما بر حق نیستیم؟" امام فرمود: "چرا." علی اکبر عرض کرد: "فاننا اذن لا نبالى ان نموت محقین؛ پس باكى از مرگ در راه حق نداریم!"
در پایان خوب است راجع به اینکه آيا حضرت على اکبر(ع) داراى خانواده و فرزندانى بوده است يا نه، مطلبی گفته شود که با توجه به زیارت نامه های حضرت به نظر می رسد که ایشان نیز دارای عهد و عیال بوده اند.
زیارت نامه ایشان عبارت است از: "صلى الله عليک و على عترتک و اهل بيتک و آبائک و ابنائک." همچنين سفارش امام صادق (ع) به ابو حمزه ثمالى که فرمود: "چون به قبر حضرت رسيدي، ضع خدک على القبر! و قل: صلى الله عليک يا ابا الحسن! " که با توجه به این فراز، ایشان فرزندى به نام "حسن" داشته است.
به علاوه طبق برخى روايات، نظير روايت "احمد بن نصر بزنطي"، حضرت على اکبر(ع)، ام ولد (کنیز) داشته است و از او صاحب فرزند بوده است.
گرچه برخى از علماى انساب تصريح کرده‌اند که از آن بزرگوار اولادى نمانده و نسل امام حسين (ع) تنها از طريق امام چهارم حضرت سجاد(ع) ادامه پيدا کرده است.
منابع- قصه کربلا
- مقاتل الطالبين
- ارشاد شیخ مفید
- مصائب امام حسين(ع)
- ابصارالعين في انصارالحسين
منبع : باشگاه اندیشه

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 
 
 

حضرت علی اکبر (ع) در کلام امام خمینی (ره)

علی اکبر علیه السلام در کلام امام خمینی رحمه علیه
حضرت علی اکبر (ع) در کلام امام خمینی (ره)
 
نويسنده: سید محمد رضا حسینی
حضرت امام خمينی (قدس سره) در درس اخلاقشان فرمودند: تمام مدايح و گفتار اهل بيت (عليهم السلام) خصوصاً حضرت اباعبدالله (عليه السلام) در مورد حضرت علی اکبر (عليه السلام) حاکی از اين است که اگر علی اکبر (عليه السلام) در کربلا به شهادت نمی رسيد، خود، امام « مفترض الطاعه » می بود. ( يعنی امامی که اطاعت او واجب است) . در اين مختصر بهتر است به يک نمونه از کرامات ايشان بپردازيم:
فردی به نام حاج عبدعون، برادرش را که به مرض سختی دچار شده بود نزد حافظ الصحه، يکی از سه پزشک معروف کربلا مي برد. پس از چند ماه معالجه سودی نمی کند و هر روز حال او بدتر می شود عبدعون نزد پزشک می رود و سخنان زشتی به او می گويد و خطاب می کند که:اسمت خيلی بزرگ است ولی از معالجه تو سودی نديديم. بعد بدون خداحافظی می رود. ولی بر خلاف انتظار از آن روز به بعد حال برادرش بهتر می شود و يک دفعه شفا می يابد. نزد حافظ الصحه می رود و عذر خواهی می کند.
طبيب می گويد: بنشين تا برايت بگويم. من بعد از سخنان تو خيلی دل شکسته شدم. ظهر، هنگام ادای نماز به حضرت علی اکبر (عليه السلام) متوسل شدم و عرض کردم ای نور چشم حسين (عليه السلام) تو را به حق پدرت قسم می دهم که شفای اين مريض را از خدا بخواه. ديدی چگونه به من توهين کرد؟ بسيار گريه کردم. همان شب در خواب خدمت آقا علی اکبر (عليه السلام) شرف ياب شدم عرض ادب کردم و همان مطلب را تکرار کردم. فرمودند: من شفای آن مريض را از خدا خواستم و از هاتفی شنيدم که « اين مريض مردنی است و تا نه روز ديگر ميميرد ولی به برکت دعا و شفاعت شما خدا با شفای او سی سال به عمرش افزوده است و از همين ساعت او را شفا داديم.» آن مرد سی سال ديگر عمر کرد و در هفتاد سالگی در گذشت. وصيت کرد پيکرش را پايين پای حضرت علی اکبر (عليه السلام) دفن کنند.
منبع:کتاب «خورشيد جوانان»

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 
 
کد خبر: ۳۸۷۲۷۷
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲

گلچین مولودی از ولادت حضرت علی اکبر (علیه السلام)

 

گلچین ۸۳ قطعه از بهترین مدح و سرود در وصف ولادت حضرت علی اکبر (ع) در سالهای قبل با مداحی حاج محمود کریمی و حاج محمدطاهری و حاج سعید حدادیان و حاج حسین سازور و حاج سیدمهد میرداماد و حاج مهدی سلحشور و حاج سیدمجید بنی فاطمه و حاج مجتبی رمضانی و حاج مهدی اکبری و حاج ابوالفضل بینائیان به صورت صوتی اماده دانلود میباشد.

دریافت فایهای صوتی:

حاج سیدمجید بنی فاطمه-قلم امشب زمان تعظیم است (مدیحه سرایی)

حاج سیدمجید بنی فاطمه-حاج محمودکریمی-آی جوونا همگی خدا رو ببینید (سرود)

حاج محمودکریمی -حاج سعید حدادیان-ای که در دست خود داری کلید عرش اعلا (سرود)

حاج محمودکریمی-حاج سعید حدادیان- ز چشم ساقی غمگین که (شعرخوانی)

حاج محمودکریمی -از شوق امشب دیده زمزم شد (مدیحه سرایی-شعر از محمودکریمی)

حاج محمودکریمی-حاج محمدطاهری-اون کیه یه سر از سراسره علی اکبره (سرود)

حاج محمودکریمی-حاج محمدطاهری-جان دهی یا جان ستانی(سرودامام علی)

حاج محمدطاهری- حاج محمودکریمی-آی همه عالم شبه حسینیه (سرود)

حاج حسین سازور-وقتی ادب به سفره آماده واجب است (مدیحه سرایی)

حاج حسین سازور-قصه ی مجنون رویا شده (سرود)

حاج حسین سازور –حاج محمودکریمی-الله اکبر الله اکبر الله اکبر (سرود)

حاج محمودکریمی-امین مقدم- حاج حسین سازور –از تابش آفتاب (شعرخوانی)

حاج محمودکریمی-دل حرم می شود سحرگاهی (مدیحه سرایی)

حاج محمودکریمی-ماه ملک منظر باخ صورت پیغمبر باخ (سرود)

حاج محمودکریمی-عشقت میان سینه ی من پا گرفته ست (مدیحه سرایی)

حاج محمودکریمی-قدم بزن که دلهامون به زیر پاهای توهه (سرود)

حاج محمودکریمی-علی الاعظم علی الاعلی علی الاکبر علی گل لیلا (سرود)

حاج محمودکریمی-این بیابان جای خواب ناز نیست (مناجات)

حاج محمودکریمی-ماه ملک منظر باخ (سرود ترکی)

حاج محمودکریمی-خدا بخواد امشب از اون شبهاست که (دکلمه خوانی)

حاج محمودکریمی-این که رو دست مولاست علی اکبره یا حیدر (سرود)

حاج محمودکریمی-ای پسر من پدر تو ام یا علی (سینه زنی)
حاج محمودکریمی-روزی که بال می زدم اما پری نبود (مدیحه سرایی)
حاج حسین سازور-حاج محمودکریمی-عاشقی به بهونه تو قشنگه (سرود)

حاج محمودکریمی-علی علی علی اکبر (سرود)

حاج محمودکریمی-باید برای طور کلیمی درست کرد (مدیحه سرایی)

حاج محمودکریمی-میکده بازه باز وقته نمازه (سرود)

حاج محمودکریمی-علی جان امشب قفل راز شکسته وا کن (سرود)

حاج محمودکریمی-جان دهی یا جان ستانی از پدر با هر قدم (مدیحه سرایی)

حاج محمودکریمی-بیا ببین جمال ارباب رو (سرود)

حاج حسین سازور-حاج محمودکریمی-شبای تو آقا شبای جنونه (سرود)

حاج محمدرضا طاهری-چقده مدینه زیبا شده دیوونه ماه لیلا شده (سرود)

حاج محمدرضا طاهری-ما سرشته است علی وارمان کند (مدیحه سرایی)

حاج محمدرضا طاهری-چه خبره باز پیمبر اومد شبی که علی اکبر اومد (سرود)

حاج محمدرضا طاهری-مدینه امشب زیبا شد حسین زهرا بابا شد (سرود)

حاج محمدرضا طاهری-تو نور آمدی و شب ز خواب خوشها شد (مدیحه سرایی)

حاج محمدرضا طاهری-یه ضریح اکشب تو رویاهات به پا کن (سرود)

حاج سعید حدادیان-حاج محمد طاهری-حاج محمودکریمی-آمدم دنیا مگر (سرود)

حاج سعیدحدادیان-حاج محمدطاهری-حاج محمودکریمی-راز ونیازم علی علی (سرود)

حاج حسین سازور-زده بارون تو هوای شب رویا (سرود)

حاج حسین سازور-دم نبود علی بود غم نبود علی بود (سرود)

حاج حسین سازور-زینبم خوب ببین که پسرم افتاده (روضه حضرت علی اکبر)

سیدمجید بنی فاطمه-محمد طاهری-محمودکریمی- (روضه ۳ مداح)

حاج سیدمجید بنی فاطمه-ستاره های توی آسمونا رو عشقه (سرود)

حاج سیدمجید بنی فاطمه-سینمو سپر میگم آقام علیه (سرود)

حاج احمد واعظی-باز مرغ سحر در افشاند (مدیحه سرایی)

حاج احمد واعظی-بار دیگر دل به سینه با صفا شد (سرود)

حاج احمد واعظی-چند شبه دیگه آقا داره میاد (سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-دل با نگاه مستش از تو سینه پریده (سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-عشقت میان سینه من جا گرفته (سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-من خشک و تو دریایی (سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-ضربان قلب زهرا ۱۱۰ بار یا علی -(سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-علی راز تپشهای دل بیقرارم (سرود)

حاج سیدمهدی میرداماد-روزی که بال می زدم اما پری نبود (مدح )

حاج سیدمهدی میرداماد-کبوتر دل من و تو ، در آسمونه حسینه (سرود)

حاج مهدی سلحشور-شقایق روییده ، توی عرش پیچیده (سرود)

حاج مهدی سلحشور-بهر تو شش گوشه گشته مرقد والا (مدح )

حاج مجتبی رمضانی-چرا امشب دو ماه تو آسمونه (سرود)

حاج مهدی اکبری -یاابن الزهرا یاابن الزهرا یا علی علی اکبر لیلا (سرود)

حاج مهدی اکبری -من که تو رو توی قلبم دارم (سرود)

حاج مهدی اکبری -عاقلا بیاین شب شب مستی و جنونه (مدیحه سرایی)

حاج مهدی اکبری -باز داره میخونه دل برای دلبر (شور)

حاج مهدی اکبری – منو میشناسی دیوونم (شور)

حاج مهدی اکبری -ابوالفضل شعارمه..ابوالفضل قرارمه (شور)

حاج مهدی اکبری -ای خدا من این جان را بی علی نمیخواهم (شور)

حاج مجتبی رمضانی – وضو بگیر بگو الله اکبر (سرود)

حاج مجتبی رمضانی – می و ساغر یه طرف…شراب کوثر یه طرف (سرود)

حاج مجتبی رمضانی – همه جا گشتم نگرد؛علی مولای همه است (سرود)

حاج مجتبی رمضانی – دل من با حسین می باشد (مدیحه سرایی)

حاج مجتبی رمضانی – سلطان کربلا ای سلطان کربلا (سرود)

حاج ابوالفضل بینائیان – هرجاسخن از خاک دری هست سری هست (مدیحه سرایی)

حاج ابوالفضل بینائیان -قلب تپنده زمین نگین شش گوشه (سرود)

حاج ابوالفضل بینائیان – ساقی به پیاله باده کم میریزی (سرود)

حاج ابوالفضل بینائیان – مولا برای ازتو سرودن غزل کم است (مدح)

دریافت فایلهای تصویری:

حاج محمودکریمی-ماه ملک منظر (سرود)

حاج محمودکریمی-خدا بخواد امشب از اون شبهاست که (دکلمه خوانی)

حاج محمودکریمی-این که رو دست مولاست علی اکبره یا حیدر (سرود)

حاج محمودکریمی-ای پسر من پدر تو ام یا علی (سینه زنی)

حاج محمدرضا طاهری-چقده مدینه زیبا شده دیوونه ماه لیلا شده (سرود)

حاج محمدرضا طاهری-چه خبره باز پیمبر اومد شبی که علی اکبر اومد (سرود)

حاج حسین سازور-زده بارون تو هوای شب رویا (سرود)

حاج سیدمجید بنی فاطمه-ستاره های توی آسمونا رو عشقه (سرود)

سیدمجید بنی فاطمه-محمد طاهری-محمودکریمی-(روضه ۳ مداح)

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

هر یوسفی که یوسف لیلا نمی شود

ولادت باسعادت حضرت علی اکبر(ع)تبریک وتهنیت باد.

 

 

 

ساقی بیا كه مشكلم آسان نمی شود
جامی بریز باده كه پنهان نمی شود
طوفانیم، رسیده ام از خم سبو كشم
با این یكی دو جام كه طوفان نمی شود
ما را خدا برای حسین آفریده است
این بندگی حواله ی سلطان نمی شود
ما از ازل خراب سبوییم و غیر ما
مستی حریف این مِیِ جوشان نمی شود
ما عاشقیم، عاشق ارباب زاده ایم
این عاشقی نصیب سلیمان نمی شود
ساقی بیا و این دل دلداده را ببین
جامی بریز و حضرت شه زاده را ببین
بالا بلند! سایۀ طوبی کجا و تو!
ای آبشار! پهنۀ دریا کجا و تو
با یک نگاه زنده کنی کائنات را
تا سر دهند شور مسیحا کجا و تو‍!
وقتی قدم به خاک نهادی بهشت گفت:
ای قبلۀ عیان شده! دنیا کجا و تو!
سیلاب می کند نظرت رشته کوه را
ثابت کند که معجز موسی کجا و تو
چون تو به اوج، جاذبه پیدا نمی شود
هر یوسفی که یوسف لیلا نمی شود
از راه آمدی كه ز دل دلبری كنی
ما سر فدا كنیم و تو هم سروری كنی
نامت بلند باد! كه این جا دلی نماند
زلفت دراز باد! كه غارت گری كنی
ای از همه شبیه ترین بر رسول عشق
باید به آل فاطمه پیغمبری كنی
ای اولین علی، علی دوم حسین!
باید از این به بعد علی پروری كنی
ای جلوه ات شبیه ابالفضل بی بدیل
باید میان معركه ها حیدری كنی
پیغمبر دوباره ایل و تبار عشق
ای صاحب همیشگی ذوالفقار عشق
وقتی میان معركه تكبیر می كِشی
یك دشت را به پنجه ی تسخیر می كشی
چشم تو كافی است برای تمام خلق
وای از دمی كه قبضه ی شمشیر می كشی
زَهره كه هیچ، هر رجزت سینه می درد
وقتی كه نعره های نفس گیر می كشی
عقاب های آسمان همه مبهوت مركبت
می تازی و زبانه به زنجیر می كشی
ای سبط مرتضی تو علی را به كارزار
با ضربه های خویش به تصویر می كشی
زیبا ترین تجسم خون خدا تویی
سر تا به پا تمامی كرب و بلا تویی
راه خدا به سمت تو و آسمان توست
حتی حسین چشم به راه اذان توست
همسایه ی همیشه ی معراج اهل بیت
جای پیامبران همه در آستان توست
شیواترین مكبّر محراب مرتضی
نهج البلاغه تا به ابد خطبه خوان توست
ابرو كمان حضرت ارباب تا ابد
خورشید كوچه گرد به طاق كمان توست
باب الحوائجیِ تو مثل عموی توست
عباس مست جاذبه ی بی امان توست
بند دل حسینی و آرام زینبی
تو روضه ی نگفته ی هر شام زینبی
مداح:مهدی میرداماد

 

 
ن : Ahmad
 
ت : سه شنبه 28 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 

علی آورده ای یا حیّ سرمد

 

ولادت باسعادت حضرت علی اکبر(ع)تبریک وتهنیت باد.

 

 

تعالی الله مبارک باد لیلا
لبت خندان و قلبت شاد لیلا
علی آورده ای یا حیّ سرمد
تو را امشب محمد داد، لیلا
گلی آورده ای کز نکهت او
بهشت وحی شد آباد، لیلا
پدر تا دیده ماه عارضش را
به یاد جدّ خود افتاد، لیلا
همانند گل یاس تو در باغ
ندارد باغبانی یاد، لیلا
گلت از چشم ثارالله دل برد
چو از هم چشم خود بگشاد لیلا
اگر پیش جمالش سر برآرد
دهد گل آبرو بر باد، لیلا
بهشت وحی را آباد کردی
حسین ابن علی را شاد کردی
به بحر نور گوهر آفریدند
برای ماه اختر آفریدند
ولیّ الله اکبر را دوباره
ولیّ الله دیگر آفریدند
به خلق و خُلق و خو الله اکبر
ز سر تا پا پیمبر آفریدند
ز هر چه وصف او گفتیم و گفتند
هزاران بار بهتر آفریدند
محمد را علی دادند امشب
ز حیدر باز حیدر آفریدند
تنی زیباتر از جان مجسّم
بگو روح مصوّر آفریدند
مبارک باد بر فرزند کوثر
گمانم باز کوثر آفریدند
بهشت وحی دارد یاس دیگر
و یا ام البنین عباس دیگر
حیات عشق جوشد از دهانش
دعای نور جاری بر زبانش
بهار وحی دارد باغ حسنش
خداوندا نگهدار از خزانش
ز مهد ناز بیند کربلا را
که در تن می زند پر مرغ جانش
همای قلۀ عشق است این طفل
که آغوش حسین است آشیانش
ربوده با نگاه اول خویش
دل از عباس چشم مهربانش
خدا داند که می نازند بر او
رسول الله و کل خاندانش
کلام الله در لب های شیرین
سلام الله از نسل جوانش
ز میلادش گرفته تا شهادت
بود هر لحظه عمرش یک ولادت
حیات عشق مرهون دم اوست
دل عالم خریدار غم اوست
شهادت، عشق، ایمان، عزم، ایثار
روایات کتاب محکم اوست
به هر زخم تنش در راه جانان
همانا زخم دیگر مرهم اوست
حسین ابن علی باید بگوید
ثنایش را، که مدح ما کم اوست
نماز عشق را گر قبله پرسی
همان محراب ابروی خم اوست
نیازی نیست بر آب فراتش
که چشم خلق عالم زمزم اوست
اگر چه دور افتادم ز کویش
دلم سرگرم سیر عالم اوست
مزارش شهر دل را زیب و زین است
زیارت نامه اش قلب حسین است
الا ای سر به سر آیت در آیت
جمالت ماه خورشید ولایت
تمام آیه های نور دارند
ز خط و خال و ابرویت حکایت
قدت طوبی، لبت کوثر، دلت بحر
گل رویت بهشت بی نهایت
تویی منصوص در ذات خداوند
ز لب های حسین است این روایت
تو را باید به اوج تشنه کامی
کند پیغمبر اکرم سقایت
کند بهر شفاعت روز محشر
همان رخسار خونینت کفایت
کلامت، جذبه ات، راهت، نگاهت
هدایت، در هدایت، در هدایت
فدایت گردم ای چشم الهی
به میثم کن نگاهی گاه گاهی

غلامرضا سازگار


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:08 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 

اعلام برنامه های سالروز آزاد سازی خرمشهر

 
 
اعلام برنامه های سالروز آزاد سازی خرمشهر
 

مدیرکل حفظ آثار و نشرارزش های اسلامی دفاع مقدس گفت: همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر بیش از یک هزار برنامه در خراسان شمالی اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار نسیم نیوز، سرهنگ احیامحمد امیری در نشست خبری که به مناسبت سوم خردادماه سالروز فتح خرمشهر برگزار شد، اظهار کرد: ایران در زمان هشت سال دفاع مقدس به رغم کمبودها و مشکلات متعدد عملیات‌های گسترده‌ای انجام داد و به موفقیت‌های چشمگیری دست یافت.

وی گفت: عملیات الی بیت المقدس که به آزادسازی خرمشهر منجرشد نسبت به سایر عملیات‌های آن دوران ویژگی‌های خاصی داشت به طوریکه معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) فرمودند که« خرمشهر را خدا آزاد کرد».

سرهنگ امیری اظهار کرد: زمان طولانی و اجرای عملیات الی بیت المقدس در چهار مرحله از جمله ویژگی‌های این عملیات بود.

وی افزود: دشمن از طراحی‌های حمله به صورت کامل آگاه بود و اگر ایثار و فداکاری رزمندگان اسلام نبود شاید نمی‌توانستیم به موفقیت در این عملیات دست یابیم.

سرهنگ امیری گفت: در آن زمان حفاظت از خرمشهر برای ایران و دشمنان شرطی شده بود که رزمندگان ایران اسلامی با وحدت کلمه و هماهنگی نیروهای مسلح قدم به قدم پیشروی کردند.

وی اظهار کرد: عملیات الی بیت المقدس تنها عملیاتی بود که نیروهای ایرانی توانستند تمام 36 هزار نیروی دشمن را شکست دهند.

مدیرکل حفظ آثار و نشرارزش های اسلامی دفاع مقدس استان با تاکید براینکه باید با اقدامات مناسب فرهنگ ایثار و شهادت برای نسل جوان تبیین شود، گفت: به مناسبت سالروز آزاد سازی خرمشهر با شعار"ما آماده‌ایم" بیش از یک هزار برنامه در خراسان شمالی اجرا خواهد شد.

وی افزود: فتح قله، صبحگاه مشترک، حضور در نماز جمعه، رزم نوازی در سه میدان شهید، کارگر و 17 شهریور شهرستان بجنورد، شب خاطره، یادوراه شهدا در شهرستان‌های اسفراین و گرمه، رزمایش، نمایش کلیپ شهدای مدافع حرم استان، برپایی جشن اعیاد شعبانیه و ... از جمله برنامه‌های این استان در سالروز آزادسازی خرمشهر است.

سرهنگ امیری همچنین در خصوص راه اندازی باغ موزه دفاع مقدس خراسان شمالی اظهار کرد: امسال 30 میلیارد ریال اعتبار برای راه اندازی این پروژه در استان پیش بینی شده که با تخصیص اعتبارات به موقع طی چهار سال آینده به بهره برداری می‌رسد.

وی همچنین از ساخت یادمان شهدای گمنام در 20 نقطه استان خبر داد و گفت: برای ساخت این تعداد یادمان نیز 30 میلیارد ریال اعتبار از محل سفر مقام معظم رهبری به خراسان شمالی تخصیص داده شده است.

سرهنگ امیری تصریح کرد: در حال حاضر ایران اسلامی شش هزار شهید گمنام دارد که یک سوم این شهدا شناسایی شدند و در خراسان شمالی نیز 48 شهید گمنام در 20 نقطه استان مدفون شدند.

گفتنی است؛ خراسان شمالی در زمان عملیات الی بیت المقدس 48 شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

 


 

ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:08 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
انقلابی ماندن حوزه برنامه ریزی می خواهد
 
 
 
سخنان مهم آیت الله شاهرودی درباره حوزه انقلابی؛

خطر نفوذی ها جدی است/ فقه منهای ولایت فقیه هیچ ارزشی ندارد/ انقلابی ماندن حوزه برنامه ریزی می خواهد

 
خطر نفوذی ها جدی است/ فقه منهای ولایت فقیه هیچ ارزشی ندارد/ انقلابی ماندن حوزه برنامه ریزی می خواهد
 
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که درک ولایت فقاهت هدف اصلی علم فقه و اصول است، از کسانی که در حوزه ولایت فقیه را جدای فقاهت می دانند انتقاد کرد و گفت: فضلای حوزه بفهمند اگر خود را سرباز امام زمان(عج) و شاگرد مکتب امامین صادقین(ع) می دانند فقه منهای ولایت فقیه در خدمت سکولار است و هیچ ارزشی ندارد.
پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:جمعی از طلاب، اساتید و فضلای حوزه علمیه در جهت تلاش برای تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص انقلابی ماندن حوزه های علمیه، دوشنبه شب با حضور در بیت آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی با این استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم دیدار و گفت و گو کردند.

ضرورت حساسیت نسبت به انقلابی ماندن
آیت الله هاشمی شاهرودی در این دیدار دلسوزی و دل نگرانی طلاب نسبت به انقلابی ماندن حوزه علمیه را مثبت ارزیابی کرد و عنوان داشت: این نگرانی ها و دغدغه ها لازم است؛ انقلابی ماندن برای همه ضروری است به ویژه مسؤولان و روحانیون که خود را سرباز نظام می دانند باید نسبت به این امر حساس باشند.

وی ادامه داد: این حساسیت برکات زیادی دارد که یکی از آنها حفظ روحیه انقلابی است که اتفاقا بهترین راه مقابله با افرادی است که می خواهند با استفاده از فضای پیش آمده در کشور فضا را متشنج کرده و با همکاری دشمنان خارجی روحیه انقلابی مردم و مسؤولان را کمرنگ کنند.

عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان این که انقلابی ماندن نیاز به کارهای زیادی دارد، یادآور شد: دشمن همیشه مترصد به دست آوردن فرصت برای ضربه زدن به نظام اسلامی است و دائما در حال نقشه کشی و برنامه ریزی برای نفوذ و جلوگیری از رشد و صدور انقلاب اسلامی ما است از همین رو ما نیز باید برنامه ریزی جامعی داشته باشیم.

نقشه های دشمن برای از بین بردن انقلاب وحشتناک است
وی افزود: نقشه های دشمن برای از بین بردن انقلاب بدون تعارف وحشتناک است چرا که آنها می دانند نباید بگذارند آرمانهای انقلابی و اندیشه امام که آثار و برکات زیادی در منطقه و جهان داشته است و تحول عظیمی را به وجود آورده، به نتیجه برسد؛ دشمن خطرات را حس کرده و در داخل و خارج کشور در حال برنامه ریزی است و فعالیت های خود را در عرصه های مختلف و به شکل های مختلف نشان داده است بنابراین حفظ روحیه انقلابی در این شرایط ارزش بسیار زیادی دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به این که باید انقلابی ماندن در فکر و جان و عقیده ما رسوخ کند، خاطرنشان کرد: همین انقلابی ماندن می تواند زمینه هدایت افراد را فراهم کرده و در جهت کشف و خنثی سازی توطئه های دشمنان و انجام وظایف فردی و اجتماعی به ما کمک کند.

انقلابی ماندن نیاز به برنامه ریزی دارد
وی تأکید کرد: هرکاری نیاز به برنامه ریزی دارد و انقلابی ماندن هم از این مقوله مستثنی نیست؛ یکی از دلایل به نتیجه رسیدن این انقلاب بزرگ به دست امام راحل همین برنامه ریزی جامع او بود؛ امام متفکر، عالم و حکیم بود و با علم و حکمت خود توانست ریشه انقلاب را بنا نهاده و آن را رشد بدهد و انقلاب را در تاریخ جهان ثبت کند.

آیت الله هاشمی شاهرودی یکی از راه های اساسی در جهت حفظ روحیه انقلابی در میان مردم و حوزه ها را استفاده از ابزارها دانست و تصریح کرد: باید با همان ابزاری هایی که دشمن به ما ضربه می زند و در صدد نفوذ است برای حفظ انقلاب تلاش کنیم؛ یکی از اولیات این امر، تأکید بر اهمیت جایگاه ولایت فقیه و شخص مقام معظم رهبری است؛ رهبری سنگ بنای انقلاب است و برکات وجودی او بسیار زیاد است و خوشحالیم بعد از امام راحل خلف صالحی برای ایشان در مقام رهبری جامعه انتخاب شد و ستون خیمه انقلاب به دست او سپرده شد.

وی افزود: رهبری صرفا یک مقام سیاسی نیست بلکه رهبر در جایگاه دینی و فقهی قرار دارد و مرجع است و از امور حوزه علمیه آگاهی کامل دارد، بنابراین یقینا اجرای فرامین ایشان زمینه را برای رشد حوزه علمیه فراهم می کند؛ رهبری مبنای مشروعیت اسلامیت نظام است و اگر آن را از نظام جدا کنیم به سمت نظام های سکولار و بی دین رفته ایم.

استاد درس خارج حوزه علمیه با تأکید بر این که امتیاز نظام ما نسبت به نظام های دیگر همین نهاد رهبری و ولایت فقیه است، گفت: نظام ما متکی به ولایت شخص فقیه و آگاه به زمان و مکان بوده و ادامه راه انبیاء و جانشینی امام زمان(عج) است بنابراین فضلای حوزه بفهمند اگر خود را سرباز امام زمان(عج) و شاگرد مکتب امامین صادقین(ع) می دانند فقه منهای ولایت فقیه در خدمت سکولار است و هیچ ارزشی ندارد.

قوام فقه شیعه به ولایت فقیه است
وی یادآور شد: اصلا تمام تلاش ما در حوزه و فقه و اصول خواندن برای رسیدن به هدف اصلی یعنی درک ولایت در فقاهت است و قوام فقه شیعه به همین است در غیر این صورت فقه انحرافی بیش نیست؛ بنابراین خیلی بد است که گاهی در حوزه ها حرف های منافقانه جدایی دین از سیاست شنیده شود که آقا ما درس خودمان را بخوانیم و فقه ربطی به ولایت و حکومت ندارد مثل برخی از علمای اهل سنت که با تمام وجود جلوی استکبار کمر خم می کنند با این که منابع علمی و فقهی زیادی در اختیار داشته و از آن ها استفاده کرده اند.

رییس سابق قوه قضائیه با اشاره به تدبیر دیگر در جهت انقلابی ماندن حوزه های علمیه، عنوان کرد: اگر می خواهیم حوزه انقلابی داشته باشیم باید طلبه های آن افرادی فاضل باشند و در کسب علم عقب نباشند که می دانیم یکی از علل اصلی موفقیت امام این بود که او در رتبه بالای فقهی قرار داشت و در حکمت و کلام و فلسفه نیز یدطولایی داشت و همیشه سر درس، طلبه های درس خوان و قوی را تمجید می کرد بنابراین طلبه های ما باید قدر تحصیل علم را بدانند.

وی تصریح کرد: مبنای انقلاب اسلامی فقاهت است و برای رسیدن به حکومتی برپایه اسلام و فقه باید طلبه هایی فاضل و انقلابی داشته باشیم و بدانیم در غیر این صورت ضربه می خوریم و زمینه برای نفوذ دشمن فراهم می شود؛ امام از همه فاضل تر و انقلابی تر بود و اصحاب امام هم همین گونه بودند و توانستند اثرات زیادی برجای بگذارند.

نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این که طلبه های فاضل و انقلابی باید مطالبات خود را از مراجع تقلید، مسؤولان حوزه، شورای مدیریت و جامعه مدرسین بخواهند و آن ها نیز به درخواست افراد فاضل توجه می کنند و سعی کنند برنامه ریزی و طرح هایی برای اهداف خود داشته باشند.

سخنان رهبری کار گشا است
وی بیان نکات مطرح شده در کلام رهبری را راه اصلی رسیدن به حوزه انقلابی دانست و تشریح کرد: باید سخنان رهبری برای مردم تبیین شود و شاخص هایی که در کلام ایشان آمده است، فهمیده شده و برای دیگران نیز بیان شود و از این راه بتوانند حق را از باطل تشخیص دهند؛ خطر نفوذی ها جدی است، هم در بین مسؤولین و هم دیگران؛ رهبر بیشترین اطلاعات را در مورد کشور دارد بنابراین وقتی هشدار می دهند واقعا چیزی هست و معلوم می شود دشمن با همه تجهیزات به میدان آمده است.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: برکات انقلاب اسلامی بسیار زیاد است؛ اگر انقلاب اسلامی ما نبود امروز خبری از یمن و سوریه و عراق نبود و مقاومتی که امروز در سطح جهان ایجاد شده است بنابراین باید شاخص های انقلاب توسط طلاب استخراج شده و در حوزه به یک فرهنگ تبدیل شود تا طلاب دیگری که کمی از واقعیات دور هستند راه را تشخیص داده و فریب نخورند.

وی در پایان بیان داشت: کارها در حوزه باید با تدابیر جدی و ابزارهای ایجاد قدرت به نفع انقلاب و نظام اسلامی پیش رود؛ حوزه باید انقلابی بماند و این رسالت سنگینی است چرا که این حوزه است که می تواند فرهنگ جامعه را دینی کرده و در دنیا نیز تأثیر گذار باشد.
 
کد مطلب: 332944
مرجع : رسا

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:05 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
آیا این محمد (صلی الله علیه و آله) است که بازگشته؟! 
 
 
کد خبر: ۵۷۵۳۶۱
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۴:۱۱
 
ارسال
چاپ
 
به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام/

آیا این محمد (صلی الله علیه و آله) است که بازگشته؟!

امام حسین علیه السلام در مرگ پیامبر صلی الله علیه وآله شاید از همه بی تاب تر بود. او اگر چه آن زمان کودک بود اما این جراحت قلبش تا بزرگی التیام نیافت. آن قدر بغض کرد، آن قدر لب برچید، آن قدر گریه کرد که آتش به جان فرشتگان آسمان زد و اگر کفر نبود می گفتم که خدا هم بی تاب شد از این همه بی تابی. آن قدر که محمدی کهتر، پیامبری دیگر، شبیهی از پیامبر را بعدها در دامان حسینش گذاشت تا جگر سوخته اش بدان التیام بیابد.
به گزارش مشرق، آن گاه که علی اکبر علیه السلام به دنیا آمد. عجیب بود این شباهت. آن قدر که به محض تولد او، بوی پیامبر صلی الله علیه وآله را در فضای خانه پیچید. محمد بود! به واقع محمد بود! در کوچه و خیابانهای مدینه، که می گذشت همه انگشت حیرت به دندان می گزیدند و ظهور دوباره ی پیامبر صلی الله علیه وآله را به حیرت می نگریستند. در کربلا هم همین شد. اول، تا مدتی هیچ کس او را نمی شناخت. نقاب به صورت انداخته، عمامه ی سحاب بر سر پیچیده و تحت الحنک به گردن بسته بود. گیسوان سیاهش را به دو نیم کرده، نیمی از دو سوی گردن بر شانه آویخته و نیم دیگر بر پشت ریخته، بی هیچ کلام شروع به گشت زدن در میدان کرد. با جلال و جبروت، میدان را در زیر پایش به لرزه در می آورد و دلهای دشمنان را میان زمین و آسمان معلق نگاه می داشت. نفس در سینه ها حبس شده بود و همه ی چشمها نگران این سوار بود. انگار سر و گردن سپاه دشمن همه به ریسمانی بسته بود در دستهای او که با گردش او سرها و گردنها نیز می چرخید و دور شمسی او را دنبال می کرد.

اما گهگاه سرها پیشتر می آید و نگاه ها حیران تر می شود. این همان لحظه ها بود که باد، نقاب را از صورت او کنار می زد و بخشی از شمیل او را عیان می کرد.

خیال کن ماهی در آسمان که ابر و باد با چهره ی او نه، که با نگاه مردم بازی می کنند. همین که چشمها می خواهند جرعه ای از روشنای او را بنوشند، ابر و باد دست به دست هم می دهند و چشمه ی نور را می پوشاند. ابر اما ناگهان کنار رفت، نقاب به بالا گریخت و قرص ماه تماما نمایان شد. فغان از سپاه دشمن برخاست که: والله این رسول الله است! این پیامبر خاتم است! این نبی اکرم است...

آیا این محمد (صلی الله علیه و آله) است که بازگشته؟!

 

از نسل پاکان

حضرت علی بن الحسین علیهماالسلام ملقب به «علی اكبر» بنا به روایتی در یازدهم شعبان المعظم سال 33 هجری قمری، در مدینه منوره دو سال چشم به جهان گشود. پدر گرامی اش امام حسین علیه السلام و مادر بزرگوار ایشان لیلا دختر ابى مره ثقفی می باشد.

او از طایفه خوش نام و شریف بنی هاشم بود. و به بزرگانی چون پیامبر اسلام، حضرت فاطمه زهرا، امیر مۆمنان علی بن ابی طالب و امام حسین علیهم السلام نسبت دارد . ابوالفرج اصفهانی از مغیره روایت كرد: روزی معاویه بن ابی سفیان به اطرافیان و هم نشینان خود گفت: به نظر شما سزاوارترین و شایسته ترین فرد امت به امر خلافت كیست؟ اطرافیان گفتند: جز تو كسی را سزاوارتر به امر خلافت نمی شناسیم! معاویه گفت: این چنین نیست. بلكه سزاوارترین فرد برای خلافت، علی بن الحسین است كه جدّش رسول خدا می باشد و در وی شجاعت و دلیری بنی هاشم، سخاوت بنی امیه و فخر و فخامت ثفیف تبلور یافته است.

اما با این كه حضرت علی اكبر علیه السلام به سه طایفه معروف عرب پیوند و خویشاوندی داشته است، با این حال در روز عاشورا و به هنگام نبرد با سپاهیان یزید، هیچ اشاره ای به انتسابش به بنی امیه و ثفیف نكرد، بلكه هاشمی بودن و انتساب به اهل بیت علیهم السلام را افتخار خویش دانست و در رجزی چنین سرود:

أنا عَلی بن الحسین بن عَلی نحن بیت الله آولی یا لنبیّ

أضربكَم با لسّیف حتّی یَنثنی ضَربَ غُلامٍ هاشمیّ عَلَویّ

وی نخستین شهید بنی هاشم در روز عاشورا بود و در زیارت شهدای معروفه نیز آمده است:

«سَلامُ علیكَ یا اوّل قتیل مِن نَسل خَیْر سلیل»

جمال نبوی

درباره شخصیت علی اكبر علیه السلام گفته شده، كه وی جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم صلی الله علیه وآله بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب علیه السلام به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.

در روایتی به نقل از شیخ جعفر شوشتری در كتاب خصائص الحسینیه آمده است: اباعبدالله الحسین علیه السلام هنگامی كه علی اكبر علیه السلام را به میدان می فرستاد، به لشگر خطاب كرد و فرمود:

« یا قوم، هولاءِ قد برز علیهم غلام، اَشبهُ الناس خَلقاً و خُلقاً و منطقاً برسول الله... ؛

ای قوم، شما شاهد باشید، پسری را به میدان می فرستم، كه شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول خدا است، بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول خدا تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می كردیم».

بزرگترین علیِ دوران

از آنجا بنا به نقل ابوالفرج اصفهانی، آن حضرت در عصر خلافت عثمان بن عفان (سومین خلیفه) دیده به جهان گشود. این قول مبتنی بر این است كه وی به هنگام شهادت 25 ساله بود. در برخی روایات هم سن ایشان را 28 ساله ذكر كرده اند، وی در مكتب جدش امام علی بن ابی طالب علیه السلام و در دامن مهرانگیز پدرش امام حسین علیه السلام در مدینه و كوفه تربیت و رشد و كمال یافت بطوریکه شگفتی همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگیخت.

آن بزرگوار به «اكبر» ملقب شد زیرا از امام زین‏العابدین بزرگتر بود. امام سجاد علیه السلام این مطلب را در پاسخ ابن‏زیاد ملعون كه پرسید: مگر خداوند علی را در كربلا نكشت؟ فرمودند: من برادری بزرگتر، بنام علی داشتم كه شما او را كشتید . گروهی از مورخان امام سجاد علیه السلام را به «على‏اصغر» و این شهید بزرگوار را به «على‏اكبر» توصیف نموده ‏اند.

در رکاب عشق

علی اكبر علیه السلام در ماجرای کربلا حضور فعال داشت و در تمام حالات در كنار پدر بزرگوارش بود و با دشمنان به سختی مبارزه می كرد. در نبرد روز عاشورا دویست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانید و سرانجام مرّه بن منقذ عبدی بر فرق مباركش ضربتی زد و او را به شدت زخمی نمود. آن گاه سایر دشمنان، جرأت و جسارت پیدا كرده و به آن حضرت هجوم آوردند و وی را آماج تیغ شمشیر و نیزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانیدند.

امام حسین علیه السلام در شهادتش بسیار اندوهناك و متأثر گردید و در فراقش فراوان گریست و هنگامی كه سر خونینش را در بغل گرفت، فرمود:

«ولدی علی! عَلَی الدّنیا بعدك العفا ؛ فرز ندم علی، دیگر بعد از تو اُف بر این دنیا».

ارباب مقابل نوشته اند، که حضرت سیدالساجدین علیه السلام به هنگام دفن پیکرهای پاک شهدا کربلا جسد پاک برادر خویش حضرت علی اکبر علیه السلام را پایین پای پدر بزرگوارش دفن نمود.

پناهگاه درماندگان

در مکتوباتی از آیت الله کاشانی، اینگونه آمده است: حاج عبدالحمید بزاز کربلائی که از اقشار بزازان کربلا بود و مرد شریف و با تقوایی نیز محسوب می شد، برایم نقل نمود که : مدتی در کار و کسب شکست خوردم، به گونه ای که آبرویم به خطر افتاد و ابواب فرج به رویم بسته شد. ناچار مدتی مخفی شدم. روزی یکی از دوستان اهل علم که از اتقیاء نیز بود، به دیدن من آمد وقتی از چگونگی حالم آگاهی یافت، به من گفت: چرا از عظمت حضرت علی اکبر علیه السلام غافل هستی؟ برو و فوری به حضرت متوسل شو. من نیز به حضرت متوسل شدم و بازگشائی و حل تمام مشکلاتم را از حضرت خواستار شدم . بعد از سه روز که به حرم رفتم، تمام مشکلات و گرفتاریهایم به طور عجیبی مرتفع گردید و الحمدلله آبرویم محفوظ ماند.

-ابوالفضل صالح صدر

 

منابع:

علی اكبر علیه السلام؛ علامه عبدالرزاق مقرّم موسوی، ترجمه دكتر امیرحسین لولاور.

پدر، عشق و پسر؛ سیدمهدی شجاعی.

خورشید جوانان؛ سیدمحمد حسینی.

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:04 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
پیامک ولادت حضرت علي اکبر(ع)
 
 

 

پیامک ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

 

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

 

خدا کند که جوانان زحقّ جدا نشوند
به صحبت بد و بدخواه مبتلا نشوند
سر عقيده خود پاى فشارند چو کوه
بسان کاه زهر باد جابجا نشوند
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

خميده پشت از آن دارند پيران جهانْ ديده
که اندر خاک مى‏جويند ايام جوانى را
روز جوان گرامي باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ميلاد سرو بوستان ايستادگي، زيباترين گل باغ حسين (ع)! جوان رعنا و رشيد حسين (ع) يادگار علي (ع) گلستاني از زيباترين گل هاي فداکاري! و دريايي از آبيِ عطوفت، مبارک باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ميلاد حضرت علي اکبر عليه السلام تهنيت باد

ســـلام و درود بي پايان بر صورت و سيرت پيامبر گونه اش باد.

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

11شعبان سالروز تولد حضرت علي اکبرشبيه ترين انسان ها به پيامبـر خير و برکت بر شما تبريک و تهنيت باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

خواهي که ببيني رخ پيغمبر را
بنگر رخ زيباي علي اکبر را
در منطق و خلق و خوي او مي بيني
با ديده ي جان محمدي ديگر را
*ميلاد شبيه ترين آينه ي پيغمبري مبارک*

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

پيامبر اکرم-ص:
خداوند جواني را که جواني خويش را در راه اطاعت خداي تعالي بگذراند، دوست دارد.
.
.
*ميلاد سرور جوانان عالم، حضرت علي اکبر و روز جوان مبارک باد*

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

بهار عمر، جوانى است مغتنم دارش ***که اين بهار ز پى، محنت خزان دارد
روز جوان مبارک

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

به پيرى قدرِ شب‏هاى جوانى مى‏شود ظاهر

سپيدى‏هاى کاغذ مى‏کند روشن سياهى را

اميد که جواني را دريابيم

روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ز روزگار جوانى خبر چه مى‏پرسى
چو برق آمد و چون ابر نوبهاران رفت
جواني را غنيمت شمار

روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

تبه کردم جوانى تا کنم خوش زندگانى را
چه سود از زندگانى چون تبه کردم جوانى را
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

اندرز پيران ، بيشتر زمان ها مملو از خون و درد است که بدبختانه جوان از فهم آن ناتوان است . ارد بزرگ

روز جوان مبارک

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

نسل جوان را به جهان رهبري
جلوه ي توحيد، علي اکبري
هر که هواي رخ احمد کند
در تو تماشاي پيمبر کند

//ولادت باسعادت سرو باغ احمدي، آينه ي محمدي و روز جوان مبارک//

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ميلاد حضرت علي اکبر عليه السلام
مبعث، عيد شکوفايي خوشبوترين گل هستي، و روز جوان مبارک.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

/*ولادت جوانه ي خورشيد کربلا، حضرت علي اکبر و روز جوان، تبريک و تهنيت*/

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

کـــو نان دوويل: جواني پلي ميان کودکي و پيري است. خوشبخت آن کسي است که اين پل را به سلامت بگذراند.
//* روز جوان مبارک *\\

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

از دامان ليلا گلى بر آمد
شبيه حضرت پيغمبر آمد
نور دل زينب اطهرآمد
لشکر کربلا را افسر آمد
.
.
ولادت زيباترين، بااخلاق ترين، داناترين و رشيدترين جوان تاريخ مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

جوانى شمع ره کردم که يابم زندگانى را
نجستم زندگانى را و گم کردم جوانى را
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

. عزيزم! از جواني به اندازه ‏اي که باقي است، استفاده کن؛
که در پيري همه چيز از دست مي‏رود، حتي توجه به آخرت و خداي تعالي!
*امام خميني(ره)
.......................... روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

چهارچيز را پيش از چهار چيز غنيمت شمار:
جواني پيش از پيري
صحت پيش ازبيماري
توانگري پيش از فقر
و زندگي پيش ازمرگ (حضرت رسول-ص)
*روز جوان مبارک*

 

میلادحضرت علی اکبرعلیه السلام

 

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علي اکبر(ع)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

 

 

حیدر ثانی بیامد یا نبی رخ می نماید
اکبر زیبای لیلا پرده از چهره گشاید
روی او روی محمد، بوی او بوی محمد
خلق او خلق عظیم و خوی او خوی محمد
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

ای که باروی چو ماهت، دلربای عالمینی
بانگاهی عاشقانه، قبله جان حسینی
یوسف آل عبائی، قبله دلهای مایی
ای علی دوم عشق، حیدر کرببلائی
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

ای رخ تو مطلع الانوار حُسن
خال لبت نقطه ی پرگار حُسن
بزم وفا را رخ ماه تو شمع
خوبی خوبان جهان در تو جمع
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

ای شجر علم و حیا را ثمر
وی پسر شیر خدا را پسر
اشبه مخلوق به پیغمبری
یوسف لیلا علیِ اکبری
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

الا ای ماه شعبان! ماه احمد را تماشا کن
جمال بی‌مثال حیّ سرمد را تماشا کن
در اقطاع زمین خلد مخلّد را تماشا کن
محمّـد را محمّد را محمّد را تماشا کن
ولادت یافت با حُسن رسول الله، زیبایی
جمـال ماه لیلا را ببین با چشم زهرایی
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

الا ای خضرِ رحمت تشنه‌کامِ لعلِ لب‌هایت!
خجل گردیده زیبایی، ز شرم روی زیبایت
زیـارت نامه زوار ثـارالله، سیمایت
حسین بن علی گردیده محو قد و بالایت
جـلال احمـد و آلـت، جمـال الله تمثالت
سر و جان خاک درگاهت، دل بابا به دنبالت
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

اکبر که گل حمیده فاطمه است
نور دل نور دیده فاطمه است
هر چند که از گلشن لیلا باشد
او لاله پروریده فاطمه است
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

خواهی که ببینی رخ پیغمبر را
بنگر رخ زیبای علی اکبر را
در منطق و خلق و خوی او می بینی
با دیده ی جان محمدی دیگر را
میلاد شبیه ترین آینه ی پیغمبری مبارک باد.

—————————-

از دامان لیلا گلى بر آمد
شبیه حضرت پیغمبر آمد
نور دل زینب اطهرآمد
لشکر کربلا را افسر آمد
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

ای نور خاندان نبوت جمال تو
ای فخر دودمان امامت کمال تو
ای اشبه تمام خلایق بخلق و خلق
بر خاتم نبوت و حسن خصال تو
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد.

—————————-

خورشید دل‌آرای حسین، ثانی احمد
باشد علی‌اکبر، گل فرخنده سرمد
هم‌نام علی باشد و بر فاطمه دلبر
این مظهر حق باشد و گل بانگ محمد

—————————-

فرزانه حق، مهر جهان، بحر ولایت
آمد به جهان آیت حق، کان کرامت
آفاق معطر شده از عارض ماهش
مولود حسین آمده، اکبر، مهِ عصمت
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک

—————————-

این سرو قد باغ جنان است، مهِ افلاک
این جان حسین است و نبی، لؤلو لولاک
این دلبر زهرا بود و زاده لیلاست
دارد ز محمد نسب و منطق و ادراک
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

ماهی که همه ماه ‌رخان در بر آن ماه
گردیده خجل زان همه زیبایی دلخواه
این سرو دل‌آرا ، ز کدامین چمن استی؟
این اکبر لیلاست بدین حشمت و این جاه
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

عاشقان را دلبری هست بی‌مثال
جمله‌اند شیدای آن حسن و کمال
عالمی دلخواه وصلش، کیست او
این بود آل محمد اکبر نیکو خصال
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

الگوى شجاعت و ادب، علی اکبر
دردانه فاطمى نسب، علی اکبر
فرزند یقین ز نسل ایمان بود
پرورده دامن کریمان بود
آن یوسف حُسن، ماه کنعانى‏
در خلق و خصال، احمد ثانى
آن شاهد بزم، سرو قامت بود
دریا دل و کوه استقامت بود
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-


آفاق منور شده از طلعت ماهی
ماهی که اصیل است و برازنده شاهی
این زاده لیلاست، بود مظهر توحید
ثانیِّ محمد بود این نور الهی
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

ز فرزند امیرالمؤمنین و زادهْ زهرا
شبیه روی بیغمبر ، علی اکبر آورده
به شام یازده ْشعبان عیان شد آن مه تابان
خرد گفتا حسین از ماه گردون بهتر آورده
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

جمال حضرت جانان، بود نامش علی‌اکبر
عزیز خالق سبحان بود، آن وارث حیدر
که هست ثانی احمد، جز علی‌اکبر، گل لیلا؟
بحق این مظهر ایمان بود، بر عالمی سرور
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

زاده لیلا بُوَد ثانی ختم الانبیاء
مهر عالم‌تاب باشد، چون علی و مرتضی
او اصالت داشت از بابش حسین بن علی
خواند نامش را علی‌اکبر، شهید کربلا
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

نسل جوان را به جهان رهبری
جلوه ی توحید، علی اکبری
هر که هوای رخ احمد کند
در تو تماشای پیمبر کند
ولادت باسعادت سرو باغ احمدی، آینه ی محمدی و روز جوان مبارک
خدا کند که جوانان زحقّ جدا نشوند
به صحبت بد و بدخواه مبتلا نشوند
سر عقیده خود پاى فشارند چو کوه
بسان کاه زهر باد جابجا نشوند
روز جوان مبارک

—————————-

فرزانه حق، مهر جهان، بحر ولایت
آمد به جهان آیت حق، کان کرامت
آفاق معطر شده از عارض ماهش
مولود حسین آمده، اکبر، مهِ عصمت
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک

—————————-

ای سرو بوستان ایستادگی! ای زیباترین گل باغ حسین! ای جوان رعنا و رشید حسین! ای علی را یادگار!
ای علی اکبر! سلام و درود بی پایان بر صورت و سیرت پیامبر گونه ات.
میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک

—————————-

پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:
به راستى که خداوندمتعال به جوان عبادت پیشه بر فرشتگان مى بالدومى فرماید:
به بنده ام بنگرید! به خاطر من از خواهش نفسش دست کشیده است .
ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

—————————-

سالروز ولادت با سعادت فرخ لقای نگارخانه عاشورا، حضرت علی اکبر(علیه السلام) خجسته باد

 

خدا کند که جوانان زحقّ جدا نشوند
به صحبت بد و بدخواه مبتلا نشوند
سر عقیده خود پاى فشارند چو کوه
بسان کاه زهر باد جابجا نشوند
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

خمیده پشت از آن دارند پیران جهانْ دیده
که اندر خاک مى‏جویند ایام جوانى را
روز جوان گرامی باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

میلاد سرو بوستان ایستادگی، زیباترین گل باغ حسین (ع)! جوان رعنا و رشید حسین (ع) یادگار علی (ع) گلستانی از زیباترین گل های فداکاری! و دریایی از آبیِ عطوفت، مبارک باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام تهنیت باد

ســـلام و درود بی پایان بر صورت و سیرت پیامبر گونه اش باد.

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علی اکبر(ع)

 

11شعبان سالروز تولد حضرت علی اکبر شبیه ترین انسان ها به پیامبـر خیر و برکت بر شما تبریک و تهنیت باد

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

خواهی که ببینی رخ پیغمبر را
بنگر رخ زیبای علی اکبر را
در منطق و خلق و خوی او می بینی
با دیده ی جان محمدی دیگر را
*میلاد شبیه ترین آینه ی پیغمبری مبارک*

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

پیامبر اکرم-ص:
خداوند جوانی را که جوانی خویش را در راه اطاعت خدای تعالی بگذراند، دوست دارد.
.
.
*میلاد سرور جوانان عالم، حضرت علی اکبر و روز جوان مبارک باد*

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

بهار عمر، جوانى است مغتنم دارش ***که این بهار ز پى، محنت خزان دارد
روز جوان مبارک

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علی اکبر(ع)

 

به پیرى قدرِ شب‏هاى جوانى مى‏شود ظاهر

سپیدى‏هاى کاغذ مى‏کند روشن سیاهى را

امید که جوانی را دریابیم

روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ز روزگار جوانى خبر چه مى‏پرسى
چو برق آمد و چون ابر نوبهاران رفت
جوانی را غنیمت شمار

روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

تبه کردم جوانى تا کنم خوش زندگانى را
چه سود از زندگانى چون تبه کردم جوانى را
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

اندرز پیران ، بیشتر زمان ها مملو از خون و درد است که بدبختانه جوان از فهم آن ناتوان است . ارد بزرگ

روز جوان مبارک

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علی اکبر(ع)

 

نسل جوان را به جهان رهبری
جلوه ی توحید، علی اکبری
هر که هوای رخ احمد کند
در تو تماشای پیمبر کند
//ولادت باسعادت سرو باغ احمدی، آینه ی محمدی و روز جوان مبارک//

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام
مبعث، عید شکوفایی خوشبوترین گل هستی، و روز جوان مبارک.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

/*ولادت جوانه ی خورشید کربلا، حضرت علی اکبر و روز جوان، تبریک و تهنیت*/

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

کـــو نان دوویل: جوانی پلی میان کودکی و پیری است. خوشبخت آن کسی است که این پل را به سلامت بگذراند.
//* روز جوان مبارک *\\

 

اس ام اس روزجوان و ولادت حضرت علی اکبر(ع)

 

از دامان لیلا گلى بر آمد
شبیه حضرت پیغمبر آمد
نور دل زینب اطهرآمد
لشکر کربلا را افسر آمد
.
.
ولادت زیباترین، بااخلاق ترین، داناترین و رشیدترین جوان تاریخ مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

جوانى شمع ره کردم که یابم زندگانى را
نجستم زندگانى را و گم کردم جوانى را
روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

. عزیزم! از جوانی به اندازه ‏ای که باقی است، استفاده کن؛
که در پیری همه چیز از دست می‏رود، حتی توجه به آخرت و خدای تعالی!
*امام خمینی(ره)
.......................... روز جوان مبارک

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

چهارچیز را پیش از چهار چیز غنیمت شمار:
جوانی پیش از پیری
صحت پیش ازبیماری
توانگری پیش از فقر
و زندگی پیش ازمرگ (حضرت رسول-ص)
*روز جوان مبارک*

میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام

اکبر که گل حمیده فاطمه است / نور دل نور دیده فاطمه است

هر چند که از گلشن لیلا باشد / او لاله پروریده فاطمه است . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

فرزانه حق، مهر جهان، بحر ولایت / آمد به جهان آیت حق، کان کرامت

آفاق معطر شده از عارض ماهش / مولود حسین آمده، اکبر، مهِ عصمت . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

ای سرو بوستان ایستادگی! ای زیباترین گل باغ حسین

ای جوان رعنا و رشید حسین! ای علی را یادگار!

ای علی اکبر! ســـلام و درود بی پایان بر صورت و سیرت پیامبر گونه ات . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

خورشید دل‌آرای حسین، ثانی احمد / باشد علی‌اکبر، گل فرخنده سرمد

هم‌نام علی باشد و بر فاطمه دلبر / این مظهر حق باشد و گل بانگ محمد . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

در گلستان ولا لاله و نسرینی تو / شبه پیغمبر و ریحانه یاسینی تو

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان مبارک باد

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

از آغوش لیلا سر زد سپیده / از بیت ثار الله سحر دمیده

فرزند على ، على آفریده …

میلادش مبارک

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

این سرو قد باغ جنان است، مهِ افلاک / این جان حسین است و نبی، لؤلو لولاک

این دلبر زهرا بود و زاده لیلاست / دارد ز محمد نسب و منطق و ادراک . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

هنوز می آید نوای کربلایی ات از عمق میدان،

ای آفتاب غروب کرده در ظهر عاشورا! هنوز می آید غریو فریادت از بلندای آسمان،

فریادی که دژخیمان کوفی را به مبارزه می خواست و نهیبش،

رشته جانشان را از هم می گسیخت

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

ای خدا جلوه و نبی مرآت / مرتضی خصلت وحسین صفات

انبیاء درجلال تو شد محو / اولیاء برجمال تو همه مات

جان اهل صلات قربانت / اشهد ان قد اقمت صلات . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

۱۱ شعبان سالروز تولد شبیه ترین انسان ها از لحاظ صورت و سیرت

به پیامبـر خیر و برکت محمد مصطفی (ص) است، میلاد سرو بوستان ایستادگی،

زیباترین گل باغ حسین (ع) جوان رعنا و رشید حسین (ع)

یادگار علی (ع) گلستانی از زیباترین گل های فداکاری مبارک

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

عاشقان را دلبری هست بی‌مثال / جمله‌اند شیدای آن حسن و کمال

عالمی دلخواه وصلش، کیست او / این بود آل محمد اکبر نیکو خصال . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

الگوى شجاعت و ادب،اکبر / در دانه فاطمى نسب،اکبر

فرزند یقین ز نسل ایمان بود / پرورده دامن کریمان بود

آن یوسف حسن،ماه کنعانى‏ / در خلق و خصال،احمد ثانى

آن شاهد بزم، سرو قامت بود / دریا دل و کوه استقامت بود

آن دم که لباس رزم مى‏پوشید / از کوثر عشق، جرعه مى‏نوشید

از فرط عطش فتاده بود از تاب / گردید ز دست جد خود سیراب

در راه خدا ذبیح دین گردید / بر حلقه عاشقان نگین گردید

داغش کمر حسین را بشکست / با خون سرش حناى خونین

بست دیباچه داستان حق، اکبر / قربانى آستان حق، اکبر . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

سالروز ولادت با سعادت

فرخ لقای نگارخانه عاشورا

حضرت علی اکبر ـ علیه السلام ـ خجسته باد

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

ماهی که همه ماه‌رخان در بر آن ماه / گردیده خجل زان همه زیبایی دلخواه

این سرو دل‌آرا ، ز کدامین چمن استی؟ / این اکبر لیلاست بدین حشمت و این جاه

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

بی‏ جهت علی اکبر را پیامبر دوباره آل اللّه‏ ننامیده‏اند؛

تو بهانه این نسبت را در ظهور عینی او جست‏وجو می‏کنی، اما دلیل، در حضور غیبی اوست.

چاره‏ای نیست! تو نیز برای یافتن آن نور پشت دریاها، باید در وجود حضرتش غرق شوی!

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

آفاق منور شده از طلعت ماهی / ماهی که اصیل است و برازنده شاهی

این زاده لیلاست، بود مظهر توحید / ثانیِّ محمد بود این نور الهی . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

ز فرزند امیرالمؤمنین و زادهْ زهرا / شبیه روی بیغمبر ، علی اکبر آورده

به شام یازده ْشعبان عیان شد آن مه تابان / خرد گفتا حسین از ماه گردون بهتر آورده

برای شاهدین فرزند ، بر آل علی دلبند / برادر از برای عابدین و اصغر آورده

نبی‏روی و نبی‏موی و نبی‏خلق و نبی‏خوی / ز بهر شاهدین و اهل‏بیتش یاور آورده

قدش طوبی ، رخش زیبا ، دو جشم نرگسش شهلا / تو گوئی بهر یاری حسین ، بیغمبر آورده

بنازم چشم لیلی را که از سرچشمهْ عفت / برای دوستان آب حیات از کوثر آورده

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

جمال حضرت جانان، بود نامش علی‌اکبر / عزیز خالق سبحان بود، آن وارث حیدر

که هست ثانی احمد، جز علی‌اکبر، گل لیلا؟ /بحق این مظهر ایمان بود، بر عالمی سرور . . .

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

گل لیلا به جمالت صلوات / به جبین و خط و خالت صلوات

یا علی اکبر خوش آمدی

 

ولادت حضرت علی اکبر, اس ام اس روز جوان

اس ام اس ولادت حضرت علی اکبر

 

زاده لیلا بُوَد ثانی ختم الانبیاء مهر / عالم‌تاب باشد، چون علی و مرتضی

او اصالت داشت از بابش حسین بن علی / خواند نامش را علی‌اکبر، شهید کربلا

 

 

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:03 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 

تصاویر متحرک مربوط به ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان-

 










 
 























































































































































ادامه مطلب


 
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 06:23 ق.ظ ] [ احمد ]
نظرات 0

 

- - تصاوير متحرک زيبا ويژه ولادت حضرت علی اکبر و روز جوان- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

aliakbar (1)

 

 

 

aliakbar (2)

aliakbar (3)

aliakbar (4)

aliakbar (5)

aliakbaraliakbar


ادامه مطلب


 
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 06:20 ق.ظ ] [ احمد ]
نظرات 0
 

 

 

عکس های عکس روز جوان

 

عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان

ادامه مطلب


 
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 06:18 ق.ظ ] [ احمد ]
نظرات 0

 

 

عکس های عکس روز جوان

 

عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان
عکس روز جوان

 

 

 
ن : Ahmad
 
ت : چهارشنبه 29 ارديبهشت 1395
 
 
 
 
 
 

تصاویر متحرک ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (4).jpgعکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (7عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (6عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (5عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (2عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (1عکس نوشته درباره ولادت علی اکبر علیه السلام و روز جوان ویسگون (گلچینی از بهترین تصاویر و دلنوشته های میلاد حضرت علی اکبر و روز جوان

 

 

 

 


ادامه مطلب


 
[ چهارشنبه 29 اردیبهشت 1395 ] [ 06:28 ق.ظ ] [ احمد ]
نظرات 0
تصاویرمتحرک میلادحضرت علی اکبر(ع)
 
aliakbar3.gif
aliakbar16.gif
aliakbar18.gif
aliakbar19.gif
aliakbar17.gif
[ دوشنبه ۱٢ تیر ،۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٥٦ ‎ق.ظ ] [ ]
به نظرت چطور بود؟؟؟ (2)
37734618619155641773.gif
aliakbar2.gif
aliakbar4.gif
 
[ دوشنبه ۱٢ تیر ،۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٥۳ ‎ق.ظ ] [ ]
به نظرت چطور بود؟؟؟ (1)
aliakbar11.gif
aliakbar13.gif
aliakbar14.gif
aliakbar15.gif
 
 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:01 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
 
 
 
میلاد نور مبارک...
بنام خداوند بخشنده مهربان
 
 
 
 
 
 


 
 

متن تبریک ولادت علی اکبر و روز جوان

 
 





 
 
 
 
 

ولادت با سعادت ابن الحسین حضرت
 
علی اکبر علیهما السلام و روز جوان را
 
خدمت همه عزیزان خصوصا جوانهای
 
 
عزیز تبریک عرض می نماییم.



 
احمداسماعیلی کریزی

 

 
 
 
 
 

 

میلاد نور مبارک...

 

 

 
بنام خداوند بخشنده مهربان
 

ولادت با سعادت ابن الحسین حضرت علی اکبر
 
علیهما السلام و روز جوان را خدمت همه عزیزان
 
 
خصوصا جوانهای عزیز تبریک عرض می نماییم.
 

 

 

 

 

 

 

عکس نوشته میلاد علی اکبر و روز جوان

 

احمداسماعیلی کریزی

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 6:00 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
ولادت امام زمان (عج)
 

میلاد حجت خدا ، دوازدهمین ساغر الهی بر منتظران جمالش مبارک باد .

وبلاگ فرهنگی مذهبی ثارالله

مـژده‌ی آمـدنت قیمـت جـان می‌ارزد

تاری از موی تو آقـا به جهـان می‌ارزد

السلام علیک یا صاحب الزمان

بهترین هدیه به امام زمان عج ترک یک گناه است

وبلاگ فرهنگی مذهبی ثارالله

زیباترین یقین بخدا پیش روی ماست


با یوسفی که یکسره در آرزوی ماست


ما گرد و خاک پای تو را جمکران کنیم


یک گوشه از نگاه تو را آسمان کنیم

 


ادامه مطلب



[ جمعه 31 اردیبهشت 1395  ] [ 5:46 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 75 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 3649288 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب