کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان

 
 
بازخوانی/ حضرت امام خمینی در سالگرد پانزده خرداد:
من هم هیچ حقی ندارم شما خون دادید/ خاک بر سر من که بخواهم استفاده عنوانی از شما بکنم!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۸
 
 
ماها هیچ حقی نداریم. ما باید برای شما خدمت کنیم. خودمان نباید استفاده کنیم. نه استفاده عنوانی. خاک بر سر من که بخواهم استفاده عنوانی از شما بکنم! خاک بر سر من که بخواهم خون شما ریخته بشود و من استفاده‌اش را ببرم! [گریه و ابراز احساسات شدید جمعیت و شعار درود بر خمینی‌]
من هم هیچ حقی ندارم شما خون دادید/ خاک بر سر من که بخواهم استفاده عنوانی از شما بکنم!
     گروه سیاست جهان نیوزـ سخنان تند و در    عین حال تامل برانگیز اقای هاشمی رفسنجانی روز 12 بهمن در فرودگاه امام در حمله به شورای نگهبان که در بخشی از آن همه را بدهکار بیت امام(ره) دانسته بود با واکنش منفی بسیاری از کارشناسان و دلسوزان انقلاب مواجه شد چرا که این سخنان را از جنس ملوک‌الطوایفی وسهم‌خواهی از انقلاب می‌دانستند که متضاد با مرام  و مسلک بزرگمردی که در تمام سال‌های قبل و بعد از انقلاب خود و همگان را بدهکار انقلاب و خون‌های پاکی که در راه پیروزی و حفظ این انقلاب ریخته شده بود می دانستند. هر چند این نگاه حضرت امام در تمام مواضع ایشان ساری و جاری بود و تا آخر عمر مبارکشان و همچنین در وصیتنامه الهی سیاسی ایشان نمایان است در اینجا بد نیست به بازخوانی یکی از سخنرانی‌های آن یار سفر کرده در این خصوص بپردازیم.

حضرت امام روز 15 خرداد 1358 در دیدار جمعی از مراجع و روحانیون و گروه‌های مختلف مردم قم که به مناسبت سالگرد قیام 15 خرداد انجام شد، به تشریح انگیزه‌ها و اهداف قیام 15 خرداد پرداخته‌اند. متن کامل این سخنرانی به نقل از صحیفه امام بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

پانزده خرداد چرا به وجود آمد؟ و مبدأ وجود آن چه بود؟ و دنباله آن در سابق چه بود؟ و الآن چیست؟ و بعدها چه خواهد بود؟ 15 خرداد را کی به وجود آورد؟ و دنباله آن را کی تعقیب کرد؟ و الآن کی همان دنباله را تعقیب می‌کند؟ و پس از این امید به کیست؟ 15 خرداد برای چه مقصدی بود؟ و تا کنون برای چه مقصدی است؟ و بعدها برای چه مقصدی خواهد بود؟ 15 خرداد را بشناسید؛ و مقصد 15 خرداد را بشناسید؛ و کسانی که 15 خرداد را به وجود آوردند بشناسید؛ و کسانی که 15 خرداد را دنبال کردند بشناسید؛ و کسانی که از این به بعد امید تعقیب آنها هست بشناسید؛ و مخالفین 15 خرداد، و مقصد 15 خرداد را بشناسید.

15 خرداد از همین مدرسه شروع شد. عصر عاشورا در همین مدرسه اجتماع عظیم بود؛ و بعد از اینکه صحبتهایی و افشاگریهایی شد، دنباله آن منتهی به 15 خرداد شد 51. خرداد برای اسلام بود و به اسم اسلام بود و به مبدأیت اسلام و راهنمایی روحانیت و همین جمعیتها که الآن اینجا هستند. اینها بودند که 15 خرداد را به وجود آوردند. همین سنخ جمعیت بودند که 15 خرداد را به وجود آوردند. و همین سنخ جمعیت بودند که کشته شدند. همین طبقه از افراد اسلامی بودند که برای اسلام قیام کردند و هیچ نظری جز. اسلام نداشتند 15 خرداد را به وجود آوردند. همین جمعیتی که مقصدی غیر از اسلام ندارند در تعقیب 15 خرداد تا حالا دنبال کردند. از همین جمعیت که مقصدی غیر از اسلام ندارند امید آن است که تعقیب کنند و نهضت ما را به ثمر برسانند.

آفرینندگان حماسه 15 خرداد

باید دید این جمعیت کی هستند. اینها که 15 خرداد را به وجود آوردند و آنها که در 51 خرداد، به طوری که مشهور است، پانزده هزار فدایی دادند و آنهایی که پس از 51 خرداد و 15 خردادها و پس از قتل عام 15 خرداد و قتل عامهای دیگر در میدانها آمدند چه قشری از جمعیت بودند؟ آنهایی که 15 خرداد را به وجود آوردند، آنهایی که دنباله 51 خرداد را تا کنون رساندند، آنهایی که برای شکستن سد رژیم فعالیت کردند، آنهایی که به خیابانها ریختند و فریاد «الله اکبر» کردند، همین قشر از جمعیت بودند. حق مال همین قشر از جمعیت است؛ دیگران هیچ حقی ندارند. الآن کی منحرف دارد می‌کند مسیر ملت ما را؟ چه گروه‌هایی هستند که ملت ما را از این مسیر می‌خواهند منحرف کنند؟ چه جمعیتهایی هستند که نهضت اسلامی را می‌خواهند از اسلامیتش منحرف کنند؟ اینها گروه‌هایی هستند که عده‌ای از آنها نمی‌دانند قضایا را، جاهلند؛ و عده‌ای هستند عالماً عامداً با اسلام مخالفند. آنهایی که جاهلند باید هدایت کرد، باید گفت به آنها که‌ای آقایان! که خیال می‌کنید به غیر از اسلام در ایران می‌تواند چیزی پیش ببرد، ای کسانی که گمان می‌کنید [قدرتی‌] غیر اسلام رژیم را ساقط کرده است، ای کسانی که احتمال می‌دهید که غیر مسلمین و غیر اسلام کس دیگر دخالت داشته است، شما مطالعه کنید، بررسی کنید اشخاصی که در 15 خرداد جان دادند، سنگهای قبرهای آنها را ببینید کی بودند اینها. اگر یک سنگ قبر از این قشرهای دیگر غیر اسلامی پیدا کردید، آنها هم شرکت داشته‌اند. اگر در قشرهای اسلامی یک سنگ قبر از آن درجه‌های بالا پیدا کردید، آنها هم شرکت داشته‌اند. ولی پیدا نمی‌کنید. هر چه هست این قشر پایین است، این قشر کشاورز است، این قشر کارگر است، این تاجر مسْلم است؛ این کاسب مسلم‌ است؛ این روحانی متعهد است. هر چه هست از این قشر است. پس 15 خرداد را به تبع اسلام اینها بوجود آوردند و به تبع اسلام اینها حفظ کردند؛ و به تبع اسلام اینها نگهداری می‌کنند. کسانی که گمان می‌کنند غیر قدرت اسلام می‌توانست یک همچو سدی را بشکند در خطا هستند.

انقلابی‌نمایان فرصت‌طلب

و اما آن قشری که به واسطه مخالفت با اسلام با ما مخالفت می‌کنند، آنها باید علاج به هدایت - اگر ممکن است علاج - کرد؛ والا با همان مشتی که رژیم را از بین بردید این وابسته‌ها را هم از بین خواهید برد. از 15 خرداد تا کنون آنچه شده است، آنچه تحقق پیدا کرده است، با فعالیت همین قشر و با جان نثاری همین جمعیت و با خون دادن همین طبقه بوده است. اینها حق دارند در همه چیزهایی که باید تحقق پیدا بکند رأی بدهند. آنهایی که در خارج بودند و حالا آمده‌اند و آنهایی که در خارجِ صف بوده‌اند و حالا وارد صف شده‌اند هیچ حقی در این نهضت ندارند. و نظر آنها هیچ اعتباری ندارد. نظر آن ملتی که نهضت را به وجود آورد و قدرتهای بزرگ را شکست، و بعد از این هم دنبال همین قدرت خواهد بود، تمام حَظّ مال اینهاست. نظرهای اینها میزان است. نظرهای دیگران اگر موافق با نظر اینهاست، اگر دنباله اسلام است، اگر با حفظ اسلام و احکام است، اهلاً و مرحبا؛ و اگر انحراف است آنها باید بروند آنجایی که قبلاً بوده‌اند. انحرافات را از کجا بشناسیم؟ از کجا بدانیم که [تفاوت‌] قشر نهضت به وجودآور، با قشرهای مخالف نهضت چیست؟ از کجا بفهمیم؟ از نوشته‌های آنها، از گفتار آنها، از اجتماعات آنها، از میتینگهای آنها. هر اجتماعی که بر اساس اسلام و قوانین اسلام است، بر مسیر این ملت است. و هر اجتماع و هر نطق و هر خطابه و هر قلمفرسایی که برخلاف مسیر اسلام است، هر چه باشد خلاف این نهضت است. مخالفین شما می‌خواهند خون را شما دادید، استفاده را آنها ببرند. مخالفین شما می‌خواهند زحمتها را شما کشیدید، میوه‌ها را آنها بچینند. مخالفین شما ملت ستمدیده هیچ رنجی نبردند، در زمان طاغوت هم هیچ رنجی‌ نبردند؛ برای اینکه تبع بودند؛ موافق بودند یا ساکت بودند. حالا که شما سفره را پهن کردید، اینها به دور سفره نشسته‌اند برای استفاده. کاش می‌گفتند شما هم شریک، لکن می‌گویند ما، و شما نه. و روحانیت نه. ما و قشرهای دیگر نه. همه چیز را برای خودشان می‌خواهند. ما و اسلام نه!

سخنی با غرب باوران بیگانه از 15 خرداد

ای غربزده‌ها! ای اجنبی زده‌ها! ای انسانهای میان تهی! ای انسانهای بی‌محتوا! به خود آیید همه چیز خودتان را غربی نکنید. ملاحظه کنید چیزهایی که در غرب است، چیزهای خوبی که در غرب است، ملاحظه کنید جمعیت حقوق بشر که در غرب است، ببینید چه اشخاصی هستند و چه مقاصدی دارند. اینها حقوق بشر را می‌خواهند ملاحظه کنند، یا حقوق ابرقدرتها را؟ اینها دنبال ابرقدرتها هستند و حقوق ابر قدرتها را می‌خواهند تأمین کنند. شما ای حقوقدانهای ما! ای جمعیت حقوق بشر! دنباله این حقوقدانها نروید. شما مثل این قشر، این قشر زحمتکش، حقوق را اجرا کنید. اینها جمعیت حقوق بشر هستند. اینها برای حقوق بشر زحمت می‌کشند. اینها تأمین آسایش بشر را می‌کنند. و شما صحبت می‌کنید! اینها عمل می‌کنند. این کارگرها، این دهقانها، اینها جمعیت حقوق بشر و حقوقدان هستند. اینها عمل می‌کنند، و شما می‌نویسید. هیچ یک از شما در راه رسیدن بشر به حقوق خودش فعالیت ندارد. آنکه فعالیت دارد همین جمعیتی هستند که امروز قیام کرده و 15 خرداد قیام کرد. اینها برای بشر دلسوزند؛ برای اینکه مسْلمند. اینها مسْلمند. اسلام برای بشر دلسوز است. شما که مسیرتان غیر اسلام است برای بشر هیچ کاری نمی‌کنید، می‌نویسید و می‌خواهید نهضت را منحرف کنید، می‌گویید تا نهضت را منحرف کنید.

تواضع و تعظیم در برابر ملت

از 15 خرداد تا حالا که آمدیم، خون دادیم یعنی شما خون دادید، من که نشسته‌ام اینجا. من هم هیچ حقی ندارم. شما خون دادید. شماها به میدان رفتید؛ شماها مبارزه‌ کردید؛ ماها هیچ حقی نداریم. ما باید برای شما خدمت کنیم. خودمان نباید استفاده کنیم. نه استفاده عنوانی. خاک بر سر من که بخواهم استفاده عنوانی از شما بکنم! خاک بر سر من که بخواهم خون شما ریخته بشود و من استفاده‌اش را ببرم! [گریه و ابراز احساسات شدید جمعیت و شعار درود بر خمینی‌] طبقه‌های بالا، آنهایی که فعالیت هیچ نداشتند و مخالفت هم ندارند، حقی ندارند، و نباید حقی داشته باشند؛ لکن اگر از حالا خدمت بکنند، صاحب حق می‌شوند. و من مأیوسم که خدمت بکنند. آنهایی که نظر انحرافی دارند، آنهایی که نظر خیانت به اسلام و این ملت دارند، آنهایی که اسلام 1400 ساله را کافی نمی‌دانند، آنها باید حسابشان را از ملت جدا کنند. جدا هم هست. ما از این به بعد احتیاج به شما داریم. احتیاج به همین طبقه؛ و بی‌نیاز از آن طبقات.

مخالفان اجرای اسلام

امروز روزی است که اسلام باید تحقق پیدا کند. این حرفها که گفته می‌شود نظیر همان حرفها بود که گفته شد که «حالا زود است صبر کنید.» ما اگر اسلام را در این انقلاب، در این نهضت احکام اسلام را پیاده نکنیم، کی پیاده خواهیم کرد؟ چه وقت همچو نهضتی تحقق پیدا می‌کند؟ اگر این نهضت خدای نخواسته بخوابد و به خاموشی بگراید، کی می‌تواند دیگر اسم اسلام را بیاورد؟

اگر ما امروز قوانین اسلام را اجرا نکنیم، کی اجرا بکنیم؟ آقایانی که می‌گویید نمی شود، پس کی می‌شود؟ پس بگویید هیچ وقت اسلام نه! بگویید نهضت منهای اسلام. همان طوری که گفتید اسلام منهای روحانیت، حالا هم بگویید نهضت منهای اسلام. اگر با این نهضت اسلام را متحقق نکنید و احکام اسلام را مو به مو جاری نکنید، مأیوس باشید دیگر نخواهد شد. آنهایی که به اسلام عقیده دارند، آنهایی که دلشان برای قرآن می‌تپد، امروز باید فعالیت کنند. 15 خرداد برای همین بود. قبل از 15 خرداد برای اسلام بود قیام روحانیون؛ قیام 15 خرداد برای همین بود؛ بعد از آن هم دنباله همین بود. اسلام بود لَیْسَ الّا. ما غیر اسلام نمی‌خواهیم. و اسلام در همه وقت و خصوصاً حالا قابل‌ اجراست.

هشدار و اخطار

آقایان! توجه کنید به گفته‌های خودتان، توجه کنید به نوشته‌های خودتان، توجه کنید که شما را اسلام از قید و بند آزاد کرد. توجه کنید که شما را اسلام از بلاد خارج به داخل کشاند. توجه کنید که اسلام شما را از زاویه‌ها بیرون کشید؛ از کنج خانه‌ها بیرون کشید. توجه کنید که اسلام قلم شما را آزاد کرد. توجه کنید که اسلام بیان شما را آزاد کرد. حالا بر ضد اسلام؟! مسلمین می‌توانند تحمل کنند که اسلام و خون مسلمین شما را آزاد کرد، و حالا بر ضد اسلام قیام می‌کنید؟ چیز می‌نویسید؟ این کفران نعمت است. خداوند این نعمت را به شما داد. شکرانه این نعمت این است که تبعیت کنید از اسلام. توبه کنید از حرفهایی که می‌زنید. توبه کنید از نوشته‌هایی که می‌نویسید. گرایش کنید به اسلام. گرایش کنید به طبقات پایینی که شما پایین می‌دانید و از شما بالاترند. اینها چهره نورانی اسلام و مسلمینند. اینها چهره‌هایی هستند که رسول خدا آنها را می‌پذیرد. اینها چهره‌هایی هستند که محبوب خدا هستند. شما هم وارد اینها بشوید؛ چهره خودتان را با اینها منطبق کنید؛ آراء خودتان را با اینها منطبق کنید. هی دم از غرب چقدر می‌زنید! چقدر میان تهی شدید! باید احکام اسلام را با احکام غرب بسنجیم! چه غلطی است! شکر نعمت این است که به اسلام وفادار باشید. من به شما اخطار می‌کنم که به اسلام وفادار باشید، من شما را نصیحت می‌کنم. من در همین مدرسه شاه را نصیحت کردم و نشنید، شما که چیزی نیستید. عصر عاشورا من گفتم کاری نکن که ملت تو را بیرون کند. نشنید و کاری کرد که ملت بیرونش کرد. [تأیید حضار و سپس شعار درود بر خمینی جمعیت‌] برادرهای من! از هر قشری که هستید، وقت نگذشته است؛ وقت توبه باقی است. بیایید با این ملت برادروار در این راه راهپیمایی کنید. یکی از شما توی این جمعیت نیست! یک دانه از شما توی این جمعیت نیست! بیایید با این مردم هم رأی باشید؛ هم صدا باشید. بیایید [به سوی‌] اسلام که همه شما را نجات داد. به شکرانه نعمت از اسلام وفاداری کنید. برای اسلام باشید. برادرهای من! آنچه می‌خواهید در اسلام‌ است. آنچه می‌خواهید در این کنج مدرسه‌هاست. زندگی آنها را ببینید، و مقایسه کنید با آنهایی که برای بشر دلشان می‌تپد! یعنی با قلم، یعنی با بیان! ببینید اینها در چه حال هستند. ببینید زندگی روحانیت چه است. ببینید زندگی این طبقه کارگر چه است. ببینید زندگی این کشاورز چه است. زندگی این کاسبکار چه است. برای اینها فکر کنید. دلسوزی این نیست که قلم بردارید بر ضد اسلام چیز بنویسید؛ به اسم حقوق بشر و به اسم حقوقدان با اینها همراهی کنید. شماها تا حالا برای این ملت از جیبتان چیزی خرج کردید؟ به وجدان خودتان من ارجاعتان می‌کنم. آنهایی که دلشان برای این مستمندان و این بشر می‌سوزد؛ این زنهای اطراف شهر قم و زنهای جنوب تهران و زنهای جنوب همه شهرستانها. جنوب به معنای اینکه شما می‌گویید اینها پایین هستند. اینها حقوق بشر را می‌دانند و عمل می‌کنند. اینها طلاهایشان که ذخیره یک پنجاه سال، بیست سال، سی سالشان بود آمدند برای مستمندان دادند. شما چه کردید؟ شماها چه کردید؟ بگویید. شما هم همراهی کنید با این مستمندان. شما با این طبقه همراه بشوید. نمی‌گویم پول بدهید؛ می‌گویم قلمتان موافق باشد؛ قدمتان موافق باشد؛ رأیتان موافق باشد؛ اسلام را حفظ کنید. اسلام برای شما خوب است. برای دنیایتان خوب است. اگر آخرت را هم قبول ندارید، برای دنیایتان خوب است. با روحانیین مخالفت نکنید؛ برای دنیایتان خوب است. اینها هستند، این قشر روحانی متعهد، این قشر روحانی که توی این حجره‌های کوچک دو تا سه تا زندگی می‌کنند که بیرونشان کردند، این جمعیت زاغه نشینهای اطراف شهرها که هر هفت نفر، هشت نفر آنها در یک سوراخی زندگی می‌کنند، اینها حقوق بشر را بهتر از ما می‌دانند. اینها جمعیت دلسوزی برای بشرند. اینها جمعیت حقوق بشرند، نه من و شما. بیایید برای اینها فکری بکنید، برای اینها. دولت و ملت برای این طبقه فکر کنند. اینها حق دارند. حق اینها را ادا کنید. و همینها حق بشر را دارند ادا می‌کنند.

پند و اندرز به روشنفکرمآب‌ها

من به شما جمعیتها، جمعیتهایی که هر چند روز دور هم می‌نشینید، نصیحت می‌کنم. من علاقه دارم که همه سعادتمند باشید. من نصیحت می‌کنم که مسیر خودتان را از اسلام جدا نکنید. مسیر خودتان را از روحانیت جدا نکنید. این قدرت الهی را. این قدرت روحانیت که یک قدرت الهی است، از دست ندهید. اگر این قدرت از دست برود، شما هیچ خواهید بود. این قدرت روحانی است که مردم را به کوچه‌ها می‌کشد. قدرت اسلام است که از حلقوم روحانیت بیرون می‌آید. اینها را نشکنید. خدایا، تو می‌دانی که من برای اینکه معمم هستم از روحانیت طرفداری نمی‌کنم. برای اینکه می‌دانم این قشرند، این قشرند که می‌توانند ملت را نجات بدهند؛ این قشرند که مردم آنها را می‌خواهند. این مساجد است که این بساط را درست کرد. این مساجد است که نهضت را درست کرد. در عهد رسول الله هم، و بعد از آن هم تا مدتها، مسجد مرکز اجتماع سیاسی بود؛ مرکز تجییش جیوش بود. «محراب» یعنی مکان حرب؛ مکان جنگ: هم جنگ با شیطان، و هم جنگ با طاغوت. از محرابها باید جنگ پیدا بشود؛ چنانکه پیشتر از محرابها پیدا می‌شد از مسجدها پیدا می‌شد. ای ملت! مسجدهای خودتان را حفظ کنید. ای روشنفکران مسجدها را حفظ کنید، روشنفکر غربی نباشید. روشنفکر وارداتی نباشید! ای حقوقدانها! مسجدها را حفظ کنید. بروید به مسجد؛ نمی‌روید! این مسجدها را حفظ کنید تا این نهضت به ثمر برسد؛ تا مملکت شما نجات پیدا کند. خداوند ان شاء الله این مسجدها را برای ما حفظ کند. خداوند ان شاء الله روحانیون را برای ما حفظ کند. خداوند ان شاء الله مخالفین را هدایت کند. خداوند ان شاء الله ملت ما را سعادتمند کند.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته‌

منبع: صحیفه امام خمینی، جلد 8،  صفحات 53 تا 60
کد مطلب: 471995
 
 

ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 7:36 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

استخدام سازمان تعزیرات حکومتی سال ۹۲

۱۶ آذر ۹۲ – اطلاعیه در خصوص آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی

با عنایت به بخشنامه شماره ۱۳۵۹۸/۹۲/۲۰۰ مورخ ۱/۸/۹۲ جانشین معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در خصوص شرایط جذب نیرو به آگهی شرکت کنندگان در آزمون میرساند نتایج متعاقبا از طریق همین سایت اعلام می گردد.

۲۵ آبان ۹۲ – زمانبندی اعلام نتایج آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی


نتایج آزمون استخدامی مورخ ۲۵ مرداد ۹۲ سازمان در روز شنبه ۱۶ آذر ۹۲ از طریق این سایت اعلام خواهد شد.لذا داوطلبین می توانند با مراجعه به سایت سازمان از وضعیت قبولی یا عدم قبولی خود مطلع شوند.

۲۲ مرداد ۹۲ – توزیع کارت ورودبه جلسه آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی

سازمان تعزیرات حکومتی بر اساس مجوز، شماره ۲۲۰/۸۹/۶۱۵۲۱ مورخ ۱۸ اسفند ۹۲ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز خود در ادارات کل تعزیرات حکومتی استانهای سراسر کشور بر اساس قوانین و مقررات مربوطه و « دستورالعمل نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی برای بکارگیری افراد در دستگاههای اجرایی »» تعداد ۱۰۰ نفر افراد واجد شرایط مدیردفتری شعبه و مسئول امور دفتری شعبه از طریق برگزاری آزمون توانمندی های عمومی ، تخصصی ، مصاحبه و گزینش به صورت پیمانی به شرح ذیل استخدام می نماید.

نمونه سوالات آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی کشور

  • جدول زمانی و نکات مهم:

  • مهلت ثبت نام: مهلت ثبت نام اطلاعات از روز دوشنبه مورخ ۱۷ تیر ۹۲ آغاز و به مدت یک هفته انجام خواهد پذیرفت .
  • توجه ویژه : در طی مراحل ثبت نام از کلیک بر روی دکمه Back مرورگر خود و بازکردن بیش از یک صفحه مرورگر بر روی کامپیوتر خود جدا خودداری نمایید.
  • توجه ویژه : ثبت نام شما زمانی تکمیل گردیده که در مراحل ثبت نام از سیستم شماره پرونده ۵ رقمی که در ابتدای خرید کارت اعتباری به داوطلب داده می شود و کد پیگیری ۱۶ رقمی دریافت نمایید.
  • توجه ویژه : در صورت مواجه شدن با هر گونه مشکل در روند ثبت نام می توانید با شماره ۰۲۱-۶۶۴۷۶۳۳۳ تماس گرفته . ساعت پاسخ گویی از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۲:۳۰ و بعداز ظهر از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۰۰ بجز ایام تعطیل
  • تذکر ویژه : قبل از ثبت نام کلیه ضوابط و شرایط استخدام را مطالعه نمایید

نمونه سوالات آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی کشور

شرایط عمومی

  1. داشتن تابعیت ایران
  2. انجام خدمت دوره ضرورت یا معافیت قانونی
  3. عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر
  4. نداشتن سابقه محکومیت جزایی مؤثر
  5. داشتن سلامت جسمانی و روانی و توانایی برای انجام کاری که استخدام می شوند
  6. التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

شرایط اختصاصی

دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی مقطع کارشناسی حقوق قضائی

داشتن حداکثر سن برای داوطلبان ۳۵ سال تمام تا زمان ثبت نام. (متولدین مورخ ۱۳۵۷/۰۴/۱۷ به بعد)

تبصره : بدیهی است درخصوص ایثارگران، جانبازان، خانواده معظم شهدا و معلولین براساس قوانین و مقررات اقدام خواهد شد.

مدارک لازم برای ثبت نام اینترنتی

  • فایل اسکن شده عکس متقاضی می بایست با استفاده از تصویر ۳در۴ جدید با زمینه سفید با فرمت jpG( DPI75) وحداکثر حجم ۱۶۰ کیلوبایت انجام شود
  • تکمیل فرم ثبت نام اینترنتی (در سایت ارائه شده)

ثبت نام به صورت اینترنتی از روز دوشنبه مورخ ۱۷ تیر ۹۲ به مدت یک هفته انجام خواهد پذیرفت . متقاضیان واجد شرایط می بایست از طریق این سایت مراجعه و پس از پرداخت مبلغ ۴۰۰۰۰۰ ریال از طریق کارت های بانکی متصل به شبکه شتاب نسبت به تکمیل فرم ثبت نام و ارائه اطلاعات مورد نیاز اقدام نمایند.

نمونه سوالات آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی کشور

لازم به توضیح است مدت زمان فوق به هیچ عنوان تمدید نمی گردد و متقاضیان باید در مدت زمان فوق نسبت به ثبت نام اقدام نمایند و از موکول نمودن ثبت نام به روزهای پایانی خوداری نمایند .

  • متقاضیان شرکت درآزمون باید پس از پایان ثبت نام کد رهگیری خودرا یادداشت نموده و تا پایان مراحل استخدام نزد خود نگهداری نمایند.
  • لازم به توضیح است مدت زمان فوق قابل تمدید نبوده و متقاضیان باید در مدت زمان فوق (حتی الامکان در روزهای اول مهلت ثبت نام) نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.
  • به ثبت نام های ناقص و مدارک ناقص ترتیب اثر داده نخواهد شد و وجوه پرداختی به هیچ وجه مسترد نمی گردد.
  • درصورت نیاز می توانید با شماره تلفن ۶۶۴۷۶۳۳۳-۰۲۱ تماس حاصل نمائید.

زمان و نحوه توزیع کارت

کارت ورود به جلسه آزمون در روزهای سه شنبه و چهارشنبه مورخ ۲۲ مرداد ۹۲ و ۲۳ مرداد ۹۲ ، از طریق همین سایت توزیع خواهد شد . همچنین زمان و محل برگزاری آزمون در هنگام توزیع کارت به آگاهی داوطلبان خواهد رسید . لازم به ذکر است صدور کارت ورود به جلسه به منزله تأیید اطلاعات ارسالی نمی باشد و مدارک داوطلبان بعد از آزمون بررسی خواهد شد .

نمونه سوالات آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی کشور

مواد آزمون

الف) آزمون عمومی:

  1. معارف اسلامی
  2. زبان وادبیات فارسی و ادبیات اداری
  3. اطلاعات سیاسی واجتماعی ومبانی قاونی
  • تبصره: اقلیت های دینی از پاسخ گویی به سوالات معارف اسلامی معاف می باشند و امتیازآن در سایر موارد آزمون توزیع می گردد

ب)آزمون اختصاصی:

  1. حقوق مدنی
  2. حقوق جزا(عمومی – اختصاصی)
  3. آئین دادرسی (کیفری – مدنی)
  4. حقوق تجارت
  5. حقوق اساسی
  6. قانون نظام صنفی
  7. قانون تعزیرات حکومتی
  8. قانون حمایت ازحقوق مصرف کنندگان و تولید کنندگان

سوالات آزمون به صورت چهار گزینه ای ودارای نمره منفی می باشد.

آزمون به صورت متمرکز در تهران برگزار می شود.

مدارک مورد نیاز که متقاضیان باید پس از برگزاری آزمون و کسب نمره علمی ارائه نمایند:

  1. تصویر آخرین مدرک تحصیلی
  2. تصویر کارت ملی
  3. تصویرتمام صفحات شناسنامه
  4. تصویر کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

نمونه سوالات آزمون استخدامی سازمان تعزیرات حکومتی کشور

دیف استان
محل خدمت
شهرستان
محل خدمت
رشته شغلی انتخابی جنسیت شرایط احراز
مدیر دفتر
شعبه
مسئول امور دفتری
شعبه
زن مرد
۱ آذربایجانغربی ارومیه   ۴نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲ اردبیل اردبیل   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۳ اصفهان اصفهان   ۵نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
شهر رضا   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
فلاورجان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
کاشان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
نطنز   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
خوانسار   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
سمیرم   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۴ البرز کرج   ۴نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
ساوجبلاغ   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۵ بوشهر بوشهر   ۳نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۶ تهران تهران ۵نفر ۱۷نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۷ چهارمحال وبختیاری شهرکرد   ۳نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۸ خراسان جنوبی طبس   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۹ خراسان رضوی مشهد   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
تایباد   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
تربت حیدریه   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
سبزوار   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
کاشمر   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
نیشابور   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۰ خوزستان آبادان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
دزفول   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۱ زنجان زنجان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۲ سمنان دامغان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
شاهرود   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۳ فارس شیراز   ۴نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
استهبان   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
فسا   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۴ قزوین قزوین   ۲نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۵ قم قم   ۲نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۶ کردستان سنندج   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
قروه   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
بیجار   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۷ کرمان کرمان   ۳نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۸ کرمانشاه کرمانشاه   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
اسلام آبادغرب   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۱۹ کهگیلویه وبویر احمد بهمئی   ۲نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
دنا   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۰ گلستان مینودشت   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۱ لرستان کوهدشت   ۲نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
بروجرد   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۲ مرکزی اراک   ۲فر * * کارشناسی حقوق قضائی
خمین   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
محلات   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۳ هرمزگان بندرعباس   ۲نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
ابوموسی   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
حاجی آباد   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
میناب   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۴ همدان ملایر   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
۲۵ یزد یزد   ۳نفر * * کارشناسی حقوق قضائی
میبد   ۱نفر * * کارشناسی حقوق قضائی


60 نظر برای «استخدام سازمان تعزیرات حکومتی سال ۹۴ (خبر جدید)»

  1. محمد

    با سلام و عرض ادب خدمت همکاران زحمت کش و دلسوز بخصوص جناب اقای دکتر جمشیدی.
    در قانون قاچاق جدید فقط روسای شعب افزایش درامدی تعیین شده سوال بنده و تمامی کارمندان فقط و فقط روسای شعب درگیر رسیدگی به پرونده هستند کارمندان هیچ نقشی ندارند.بیشتر کار که به دوش کارمندان است .خواهشا این دو دستگی که باعث یاس و بی انگیزه شدن میگردد خلا که قانون ایجاد کرده است و فاصله که مصداق فاصله طبقاتی است برطرف نمایید.

    پاسخ دادن
  2. ابوالفضل ایزانلو

    سلام.باتشکر ایا من که کاردانی عمران هستم، وازاین شغل برای مبارزه باقاچاق وگرانفروشی خیلی دلگرم میشوم تابه قشرمستضعف کمک کنم.ایا میتوانید درقسمتی شغلی به من دهید،حقوق برایم مهم نیست،حتی بدون حقوق همکاری میکنم.باتشکر

    پاسخ دادن
  3. کارکنان خراسان شمالی

    با سلام خدمت جناب دکتر جمشیدی ریاست معظم سازمان تعزیرات کشور ما کارکنان تعزیرات حکومتی خراسان شمالی از جنابعالی تشکر میکنیم و از خدمت صادقاته بیش از یک دهه مدیریت جناب مهاجریان و بعد از ان برای مدتی جناب جودکی و در حال حاضر مدیر کل ندارییم خواستیم درخواست خاضعانه چنانچه نظر حضرتعالی باشد مدیر اجرایی جناب اقای نجفی شخصی با سابقه خدمتی بالا و در کار جدی و واقف به منشور اخلاقی سازمان در این استان هستن و سالها مدیر اجرایی شعب هستند و مدیر مردمی و شایسته میباشند چنانچه نظر حضرتعالی باشد ایشان که از مدیران گمنام و زحمتکش هستند را بعنوان مدیر کل استان انتخاب و خود ایشان از این درخواست کارکنان بی خبر هستن و اگر متوجه بشوند ناراحت نیز میشوند و ما هم قول میدهیم به نحو عالی در کنار ایشان انجام وظیفه نماییم و از این درخواست از خدمت شما عذر خواهی میکنیم و از حسن نظر و انتخاب حضرتعالی کمال تشکر را دارییم.از طرف کارکنان تعزیرات خراسان شمالی.

    پاسخ دادن
  4. محمد

    جناب دکتر جمشیدی تشکر میکنم بخاطر رفع استرس در کارکنان تعزیرات خواهشمندم به فکر کارکنان نیز باشند بیشترین زحمات به دوش مسولین دفاتر هست و کارکنان بعد از ۱۵ سال به بالا دایما به گزینش و حراست احضار میشوند و سوالاتی از زندگی شخصی و کاری میشود که بعضیا رو گزینش انفصال میدهد و باعث استرس و فشارهای روحی و خانوادگی برای کارکنان درست میشود و باعث میشود دیگر کارکنان نیز از دلگرمی به کار و نداشتن امنیت شغلی به کار و خانوادشان لطمه بخورد و مهمتر به کارشان دلگرم نبوده و از کیفیت کارشان و تعصب سازمانشان در بین جامعه و خانواده کاسته شود و جناب دکتر جمشیدی به این مهم واقف باشن تا کارکنان با امنیت و دلگرمی بتوانن کارشان را به نحو احسن انجام دهند.ممنون از طرف کارکنان

    پاسخ دادن
  5. منتظر اعلام جواب آزمون سال تعزیرات92

    خدا لعنت کنه هرکسی که به این جوانا ظلم میکنه و حقشونو میخوره! اگه آزمون بدون هماهنگی بوده و جوز ازمون نداشتین چرا آزمون برگزار کردین!!؟؟؟ها!!؟ این همه انظار هیچ! لااقل بیارید هزینه ثبت نام مردمو بدید

    پاسخ دادن
  6. امیر

    سلام دوستانی که سال 92ازمون تعزیرات دادن منتظرنتایج نباشید با تعزیرات تهران تماس گرفتم اب پاکی ریخت رودسم وگفت نتایج اعلام نمیشه واصلابدون هماهنگی بوده براتعزیرات 94بخونید قبول بشید.

    پاسخ دادن
  7. ناشناس

    سلام خسته نباشید. اصلا چه رشته هایی میخوان ؟! امروز متوجه شدم که ثبت نام بصورت حضوری در تهران انجام شده پس چرا تو سایتها اطلاعیه میدن ما جوونا به اندازه کافی مشغله فکری در مورد کار داریم چرا تکلیفو مشخص نمیکنن

    پاسخ دادن
    • حسن

      خدابه حق پیامبر اعظم حق مارو ازکسایی که حق خوری میکنن بگیره٬امیدوارم مدیر درک کنه ومنتشرکنه دق دلیم رو پدرمون دراومدروزامتحان۹۰۰کیلومتررفتم تاتهران حالاهم به این راحتی عین خیالشون نیست.

      پاسخ دادن
  8. بیکار

    دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی سایر رشته‌ها، به شرط داشتن چهار سال سابقه تصدی در شعب یعنی چی ؟ شورشو دراوردن 1 سال دارم میخونم و منتظرم هرروز تو سایت حالا سابقه میخوان زودتر اعلام میکردن دیگه .(مدیر) جون هرکی که دوست داری نمایش بده

    پاسخ دادن
  9. گودرز سوری

    سلام.

    آیا درسته که افرادی که خودشون میخوان از طریق تلفن دعوت بکار میشن. پس کی نتایج آزمون تعزیرات اعلام میشه.ضمنا هر کی اشنا داره به دیوان عدالت اداری شکایت کنه

    پاسخ دادن

ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 7:21 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

استخدام سازمان تعزیرات حکومتی سال ۹۴

 

خبر ۹ شهریور ۹۴-حذف شرط آزمون برای جذب و تعیین روسای شعب تعزیرات

خبرگزاری میزان : جمشیدی در نشست روسای شعب تهران گفت: با موافقت وزیر دادگستری آئین نامه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در هئیت دولت اصلاح و شرط آزمون برای جذب و تعیین روسای شعب تعزیرات حذف شد.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان تعزیرات حکومتی، علیرضا جمشیدی در نخستین نشست صمیمی با روسای شعب تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: نکاتی که همکاران عنوان کردند، قبلا مورد بررسی قرار گرفته بود و در حال پیگیری هستیم و در این رابطه نیاز به اطلاع رسانی دقیق است.
وی افزود: باید بپذیریم که جایگاه کارکنان سازمان باید ارتقاء پیدا کند جایگاه خوبی نبوده و این مطلب تاثیر بسیاری از لحاظ روحی و روانی بر همکاران داشته است.
آئین دادرسی یعنی صلاحیت، شان و اختیارات همکاران
معاون وزیر دادگستری و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: تاکنون آئین دادرسی مدونی برای سازمان تهیه نشده و نخستین اقداممان در سازمان، تدوین لایحه آئین دادرسی است. چراکه آئین دادرسی یعنی صلاحیت، شان و اختیارات همکاران. در این سازمان نباید برای همکاران استرس ایجاد کنیم و من به شدت با این سبک کار مخالف هستم و معتقدم باید به همین همکاران اعتماد کنیم و باید فضای آرامش برایشان ایجاد کنیم.
درجه بندی روسای شعب بر اساس عملکرد
جمشیدی اظهار داشت: در ماده ۲ آئین نامه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز یکی از شرایط برای جذب و تعیین روسای شعب، آزمون و شرکت در مصاحبه تعیین شده بود. هرچند آزمون دادن برای همکاران کار سختی نیست و همه قبول خواهند شد اما سبب نگرانی همکاران شده بود که خوشبختانه با موافقت وزیر محترم دادگستری آیین نامه در هئیت دولت اصلاح و آزمون حذف شد.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی کرده ایم تا کمیته هایی برای بررسی وضعیت انطباق همکاران در گروههای هشت گانه تشکیل شود. این کمیته بزودی فعالیت خود را آغاز می کند و امیدواریم حداکثر تا دو ماه آینده بتوانیم نتایج آن را نهایی کنیم . بنابراین همکاران عزیز نگرانی انجام مصاحبه و یا پرداخت فوق العاده رییس و اعضای شعب نباشند. ان شا الله با همتی که دارید تلاش هایتان را بیشتر کنید. قطعا شاهد روند رو به رشد سازمان خواهیم بود.
توان دفاع از حقوق شما را دارم
رئیس سازمان تعزیرات حکومتی با بیان این مطلب که باید شعبه محور باشیم ، یعنی به صدور آراء قاطع با کیفیت توجه نماییم. شیوه با ثبات و امن برای احکام و ابلاغ ها نیاز است و باید ابلاغ ها دائمی شود.
وی افزود: ارزش کار شما را می دانم و مدافع حقوق شما هستم و مطمئن باشید که پیگیر مسائل و مشکلات هستیم و توان دفاع از حقوق شما را دارم و حتی همکاری های خوبی با سایر دستگاه ها و مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاه ها را از سر گرفته ایم.
سازمان تعزیرات مرجع رسیدگی به تخلفات کشور می شود
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر ۹۵ درصد پرونده های قاچاق کشور در سازمان تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار می گیرد، گفت: به دنبال افزایش صلاحیت های سازمان هستیم تا سازمان تعزیرات حکومتی تبدیل به مرجع رسیدگی به تمام تخلفات کشور باشد.
معاون وزیر دادگستری در پایان گفت: نقص های قانونی وجود دارد که باید دست به دست هم بدهیم و با جدیت پیش رویم تا در طول زمان نسبت به تغییر این موارد اقدام کنیم.
در این جلسه روسای شعب تعزیرات حکومتی استان تهران ضمن بیان مسائل و مشکلات موجود در سازمان از تلاشهای رییس و مسئولان سازمان تقدیر و اظهار امیدواری کردند با تلاشهای در حال انجام شاهد شکوفایی و بهبود وضعیت در سازمان باشند.


شرایط استخدام و انتصاب در سازمان تعزیرات حکومتی اعلام شد

آیین‌نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق‌العاده ویژه رؤسا و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی در روزنامه رسمی منتشر شد.
به گزارش ایسنا، آیین نامه مذکور به شرح زیر در روزنامه رسمی کشور منتشر شده است:
وزارت دادگستری- معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور
معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور
هیأت وزیران در جلسه ۲۸/ ۸/ ۱۳۹۳ به پیشنهاد شماره ۰۸۰۹۹/ ۰۱/ ۹۳ مورخ ۱/ ۴/ ۱۳۹۳ وزارت دادگستری و به استناد بند (ب) و تبصره (۱) ماده (۱۱) و ماده (۷۶) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲، آیین‌نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق‌العاده ویژه رؤساء و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین‌نامه جذب، انتصاب و پرداخت فوق‌العاده ویژه رؤساء و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی
فصل اول- جذب و انتصاب رؤساء و اعضای شعب
ماده ۱- شرایط عمومی و اختصاصی جذب و انتصاب رؤساء و اعضای شعب سازمان تعزیرات حکومتی که از این پس در این آیین‌نامه به اختصار «سازمان» نامیده می‌شود، به شرح زیر می‌باشد:
الف- شرایط عمومی:
۱- تابعیت اصلی جمهوری اسلامی ایران.
۲- اعتقاد و التزام عملی به دین مبین اسلام، ایمان و عدالت.
۳- التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصل ولایت مطلقه فقیه.
۴- عدم وابستگی تشکیلاتی به احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های غیرقانونی یا قطع وابستگی به آنها.
۵- طهارت مولد.
۶- داشتن سلامت جسمی و روانی و توانایی برای تصدی ریاست و عضویت شعبه.
۷- نداشتن سابقه محکومیت کیفری مؤثر.
۸- حسن شهرت، اخلاق و امانتداری.
۹- عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان.
۱۰- داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا معافیت دائم از خدمت.
۱۱- داشتن حداقل (۲۵) و حداکثر (۴۰) سال تمام.
ب- شرایط اختصاصی:
دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی پیوسته در رشته حقوق یا علوم قضایی از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانش‌آموختگان سطح سه حوزوی و بالاتر از حوزه‌های مورد تأیید شورای عالی حوزه‌های علمیه.
تبصره- دارندگان مدارک تحصیلی دانشگاهی بالاتر به شرطی می‌توانند در آزمون ورودی شرکت نمایند که مدرک کارشناسی آنان در یکی از رشته‌های مذکور در بند (ب) ماده (۱) یا حوزوی باشد.
ماده۲- رؤساء و اعضای شعبی که تا قبل از تصویب این آیین‌نامه در شعب مذکور شاغلند، ظرف سه سال از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه با مقررات آن مورد تطبیق قرار می‌گیرند و در صورت انطباق، پس از کسب نصاب علمی در آزمون و موفقیت در مصاحبه حسب شرایط به عنوان رئیس یا عضو شعبه پذیرفته خواهند شد و در صورت عدم انطباق، ادامه خدمت آنان با رعایت سایر مقررات در سایر بخش‌های اداری و غیرقضایی بلامانع است.
تبصره۱– مدرک تحصیلی فقه و مبانی حقوق رؤساء و اعضای شعب موضوع این ماده، مدرک معتبر موضوع بند (ب) ماده (۱) محسوب می‌شود.
تبصره۲– دارندگان مدارک تحصیلی کارشناسی سایر رشته‌ها، به شرط داشتن چهار سال سابقه تصدی در شعب و سایر شرایط مذکور در ماده(۱) می‌توانند در آزمون شرکت کنند.
تبصره۳– به میزان سابقه خدمت افراد موضوع این ماده به حداکثر سن موضوع جزء (۱۱) بند (الف) ماده (۱) افزوده می‌شود.
ماده۳– جذب داوطلبان تصدی ریاست و عضویت شعبه از میان متقاضیان دارای شرایط عمومی و اختصاصی و از طریق آزمون عمومی کتبی و مصاحبه تخصصی و حرفه‌ای، با نظارت کمیسیون موضوع ماده (۴) صورت می‌پذیرد.
ماده۴– کمیسیون جذب و انتصاب رؤساء و اعضای شعب سازمان به منظور تعیین زمان و نحوه برگزاری آزمون کتبی و مصاحبه تخصصی و حرفه‌ای متقاضیان جدید، برگزاری آزمون رؤساء و اعضای شعب شاغل فعلی، بررسی و تعیین نمره متقاضیان و اعلام‌نتیجه به مراجع نظارتی سازمان جهت بررسی صلاحیت افراد پذیرفته شده در آزمون، از افراد زیر تشکیل می‌گردد:
۱- رئیس سازمان (رئیس کمیسیون)
۲- نماینده وزیر دادگستری
۳- نماینده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور
۴- معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان (دبیر کمیسیون)
۵- معاون حقوقی و نظارت سازمان
۶- مدیرکل حراست سازمان
تبصره۱– تصمیمات کمیسیون که با اکثریت آراء اتخاذ می‌شود پس از تأیید وزیر دادگستری لازم‌الاجراء است.
تبصره۲– در غیاب رئیس کمیسیون، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان، ریاست آن را به عهده خواهد داشت.
ماده۵– داوطلبانی که در آزمون کتبی حداقل شصت درصد (۶۰%) کل نمره را کسب نمایند برای انجام مصاحبه تخصصی و حرفه‌ای دعوت می‌شوند. کسب حداقل شصت درصد (۶۰%) کل نمره در مصاحبه نیز الزامی است.
تبصره– داوطلبان، حداکثر دو بار می‌‍‌توانند در مصاحبه تخصصی و حرفه‌ای شرکت نمایند و در صورت عدم قبولی باید مجدداً در آزمون کتبی شرکت کنند.
ماده۶– چنانچه کمیسیون موضوع ماده (۴)، صلاحیت داوطلب را احراز نکند یا رد نماید، مراتب به‌وسیله دبیرخانه کمیسیون به‌طور کتبی به وی ابلاغ خواهد شد و داوطلب می‌تواند ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ تصمیم کمیسیون، اعتراض خود را به صورت مکتوب به دبیرخانه تسلیم نماید. اعتراض وی توسط کمیسیون تجدیدنظر متشکل از افراد زیر مورد بررسی و اتخاذ تصمیم قطعی قرار می‌گیرد:
۱- رئیس سازمان
۲- معاون حقوقی وزیر دادگستری
۳- نماینده معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور
۴- یکی از رؤسای شعب عالی به انتخاب وزیر دادگستری
۵- مدیرکل ارزیابی عملکرد سازمان
تبصره- تصمیمات کمیسیون یاد شده که با اکثریت آراء اتخاذ می‌شود، پس از تأیید وزیر دادگستری لازم‌الاجراء است.
ماده۷– پذیرفته‌شدگان موظفند حداقل شش ماه دوره کارآموزی را در محلی که سازمان تعیین می‌نماید طی کنند.
تبصره ۱: کارآموز موظف است در دوره‌های آموزشی سازمان شرکت نماید.
تبصره۲: محتوای آموزشی مورد نیاز دوره کارآموزی شامل پودمان‌ها، عناوین، سرفصل‌ها و ساعات آموزشی، نحوه ارزشیابی آموزشی و دوره‌ها و محل برگزاری، توسط شورای آموزش سازمان تعیین می‌گردد.
تبصره۳: دوره کارآموزی به صورت تمام وقت می‌باشد و هرگونه اشتغال یا تحصیل در طول دوره ممنوع است.
ماده۸– در پایان دوره کارآموزی، اختبار پایان دوره توسط کمیسیون به عمل خواهد آمد و در صورت موفقیت، احکام تصدی شعبه توسط رئیس سازمان صادر خواهد شد.
ماده۹– داوطلبانی که برای خدمت در استان یا استان‌های معینی پذیرفته می‌شوند، موظفند در همان استان خدمت کنند.
تبصره– سازمان در تعیین محل خدمت رؤساء و اعضای شعب و جابجایی آنان مجاز است.
ماده۱۰– سازمان موظف است برای راه‌اندازی اداره تعزیرات در شهرستان‌هایی که فاقد اداره بوده و ایجاد آن ضروری باشد، مطابق مقررات، مجوز جذب نیروی انسانی موردنیاز و شکل‌گیری آن را از معاونت‌های برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور اخذ نماید.
فصل دوم تشکیل شعب ویژه
ماده۱۱– به منظور رسیدگی و صدور رای در پرونده‌های تخلفاتی قاچاق کالا و ارز، شعبی از سازمان به عنوان شعب بدوی ویژه قاچاق اختصاص می‌یابد.
تبصره۱– شعبه بدوی ویژه با حضور یک نفر رئیس تشکیل می‌گردد.
تبصره۲– رئیس سازمان می‌تواند برحسب میزان پرونده‌ها و تعداد شعب ویژه، به تعداد کافی عضو علی‌البدل بدوی تعیین نماید. عضو علی‌البدل در غیاب رؤسای شعب تعزیرات یا حسب ارجاع رؤسای ادارات، وظیفه رسیدگی دارد و مانند رئیس شعبه دارای اختیار رسیدگی و اتخاذ تصمیم نسبت به پرونده‌هاست.
تبصره۳– رئیس سازمان می‌تواند از عضو علی‌البدل در اجرای احکام و بازرسی نیز استفاده نماید.
ماده۱۲– شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق با حضور یک نفر رئیس و دو نفر مستشار تشکیل می‌گردند. جلسه شعب یاد شده با حضور رئیس و حداقل یکی از مستشاران رسمیت‌یافته و رأی صادره با نظر موافق حداقل دو نفر از اعضاء معتبر و لازم‌الاجراء خواهد بود.
تبصره- رئیس سازمان می‌تواند برای شعب تجدیدنظر ویژه، عضو علی‌البدل تجدیدنظر (قاضی و مستشار) تعیین نماید.
ماده۱۳– شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق به صورت متمرکز در ستاد سازمان تشکیل می‌شود. در صورت درخواست ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به تشخیص رئیس سازمان و موافقت وزیر دادگستری، شعب تجدیدنظر ویژه بنا به ضرورت در استان‌های دارای اولویت و گلوگاه‌ها تشکیل خواهد شد.
فصل سوم- نحوه انتصاب رؤساء و اعضای شعب ویژه
ماده۱۴– رؤسای شعب بدوی ویژه قاچاق از بین رؤساء یا اعضای شعب سازمان که حداقل دارای سه سال سابقه خدمت در تصدی شعبه سازمان باشند، با ابلاغ رئیس سازمان منصوب می‌شوند.
ماده۱۵– رؤسای شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق به پیشنهاد رئیس سازمان با تأیید وزیر دادگستری از بین قضاتی که حداقل دارای پایه نه (۹) قضایی باشند، پس از موافقت رئیس قوه‌قضاییه و با ابلاغ ایشان منصوب می‌گردند.
تبصره- در صورت تعدد شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رئیس شعبه اول تجدیدنظر با پیشنهاد رئیس سازمان و موافقت وزیر دادگستری به عنوان رئیس شعب تجدیدنظر ویژه منصوب می‌شود.
ماده۱۶– مستشاران و اعضای علی‌البدل تجدیدنظر ویژه قاچاق از بین رؤسای شعب سازمان که حداقل هشت سال سابقه تصدی شعبه داشته باشند با پیشنهاد رئیس سازمان و تأیید وزیر دادگستری منصوب می‌گردند.
فصل چهارم- فوق‌العاده ویژه
ماده۱۷– در اجرای تبصره (۱) ماده (۱۱) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز -مصوب ۱۳۹۲- و با لحاظ اعداد مبنای گروه‌های شغلی یک تا هشت موضوع آیین‌نامه تعیین گروههای شغلی و ضوابط مربوط به ارتقاء گروه و تغییر مقام قضات به شماره ۱۰۰/۶۲۲۶/۱۳۸۹۹۰۰۰/۲/۲۰ مورخ ۲۰/ ۲/ ۱۳۸۹ و اصلاحیه بعدی آن به شماره ۱۰۰/ ۳۴۶۲۵/ ۹۰۰۰ مورخ ۸/ ۶/ ۱۳۹۳، موضوع تبصره (۲) ماده (۱۴) قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت – مصوب -۳۷۰ و توجه به تصویب‌نامه شماره ۱۷۴۲/۹۰/ت۱۰۶ه‍ مورخ ۲۸/ ۱/ ۱۳۹۰ و اصلاحات بعدی آن راجع به پرداخت فوق‌العاده ویژه قضات و با در نظر گرفتن سنوات تصدی ریاست و عضویت شعبه به شرح مندرج در ماده (۱۸)، فوق‌العاده ویژه رؤساء و اعضای شعب سازمان تعیین می‌گردد.
تبصره- موارد زیر به‌عنوان سنوات‌خدمت مرتبط در محاسبه سنوات‌خدمت لحاظ می‌شود:
۱- مدتی که شاغل مستقیماً در شعب تعزیرات حکومتی به عنوان رئیس یا عضو اشتغال داشته و همچنین در مشاغل مدیریتی و حقوقی مرتبط با امور شعب و یا به عنوان مشاور یا کارشناس حقوقی در حوزه‌های موضوع ماده (۲۴) در سازمان فعالیت داشته است.
۲- سنوات قضایی
۳- مدت کارآموزی.
ماده۱۸– گروه‌های شغلی با در نظر گرفتن حداقل سنوات خدمتی در امور شعب و تخصص، سطح تحصیلات، توانمندی، نتایج ارزشیابی آنان، شرایط جغرافیایی و سختی و پیچیدگی کار و عدم نقض بیش از پانزده درصد (۱۵%) آراء در مراجع بالاتر در هر گروه شغلی و با عنایت به عناوین مرتبط با امور شعب در سازمان، به شرح زیر تعیین می‌گردد:
۱- گروه شغلی یک: عضو علی‌البدل شعبه بدوی، رئیس اجرای احکام
۲- گروه شغلی دو (حداقل ۲ سال): رئیس و عضو علی‌البدل شعبه بدوی، رئیس اجرای احکام
۳- گروه شغلی سه (حداقل ۶ سال): رئیس شعبه بدوی، مستشار و عضو علی‌البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی‌البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۴- گروه شغلی چهار (حداقل ۱۰ سال): رئیس شعبه بدوی، رئیس، مستشار و عضو علی‌البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی‌البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۵- گروه شغلی پنج (حداقل ۱۴ سال): رئیس شعبه بدوی، رئیس، مستشار و عضو علی‌البدل شعبه تجدیدنظر مرکز استان، رئیس و اعضای علی‌البدل شعبه بدوی ویژه قاچاق، مستشاران و اعضای علی‌البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، مستشاران شعب عالی، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان، معاون اجرای احکام مرکز استان
۶- گروه شغلی شش (حداقل ۱۸ سال): رئیس شعبه تجدیدنظر مرکز استان، مستشاران و اعضای علی‌البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤساء و مستشاران شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان
۷- گروه شغلی هفت (حداقل ۲۲): رئیس شعبه تجدیدنظر مرکز استان، مستشاران و اعضای علی‌البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤساء و مستشاران شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان، معاون ارجاع و نظارت در امور شعب مرکز استان
۸- گروه شغلی هشت (حداقل ۲۶): مستشاران و اعضای علی‌البدل شعب تجدیدنظر ویژه قاچاق، رؤسای شعب عالی، مدیران کل تعزیرات استان
تبصره۱– در صورت افزایش ضریب فوق‌العاده ویژه قضات موضوع گروه‌های مندرج در تبصره ماده (۱۱) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز – مصوب ۱۳۹۲- ضریب فوق‌العاده ویژه رؤساء و اعضای شعب سازمان موضوع این آیین‌نامه نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد.
تبصره۲– رئیس سازمان در بالاترین گروه شغلی قرار می‌گیرد.
ماده۱۹-رؤسای شعب گلوگاه‌های مستقر در ایست و بازرسی‌های نیروی انتظامی، به ازای دو سال یا بیشتر خدمت تمام وقت در این مناطق، حداکثر برای یک بار در یک گروه بالاتر قرار می‌گیرند.
ماده ۲۰– به رؤساء و اعضای شعب شاغل در مناطق مرزی خطرپذیر و یا شعبی که به پرونده‌های خاص و ویژه رسیدگی می‌نمایند با پیشنهاد رئیس سازمان و تصویب وزیر دادگستری حداکثر تا دو گروه بالاتر اعطا می‌گردد.
تبصره: افراد مشمول مواد (۱۹) و (۲۰) به میزان گروه ارتقاء یافته از لزوم توقف در حداقل سابقه خدمتی معاف می‌باشند.
ماده۲۱– رؤساء و اعضای شعبی که بدون داشتن سنوات خدمت لازم بنا به ضرورت در گروه بالاتر قرار می‌گیرند مادامی که در آن گروه فعالیت داشته باشند فقط از ما‌به‌التفاوت فوق‌العاده ویژه متعلقه بدون اعطای گروه شغلی استفاده خواهند نمود.
تبصره۱- دارندگان مدرک تحصیلی دکتری در بدو استخدام از مزایای یک گروه بالاتر از گروه مربوط استفاده خواهند نمود.
تبصره۲– مدت مرخصی بدون حقوق، انفصال موقت، تعلیق جز در مواردی که منجر به منع تعقیب یا برائت شود و همچنین مأموریت آموزشی تمام وقت جزو مدت توقف در گروه منظور نخواهد شد.
ماده۲۲– رئیس سازمان می‌تواند فوق‌العاده ویژه رؤساء و اعضای شعبی را که با توجه به گزارش بازرسان و مدیران مربوط و آمار عملکرد و کیفیت کار و فعالیت آنان مطلوب و قابل توجه نباشد، سالانه حداکثر تا سه ماه، تا پنجاه درصد (۵۰%) تقلیل دهد.
ماده۲۳– به رؤساء و اعضای شعبی که به صورت تمام وقت به خارج از سازمان مأمور خدمت شده یا می‌شوند فوق‌العاده ویژه پرداخت نخواهد شد.
ماده۲۴ اعضای شعب سازمان که به صورت مأمور در سمت‌های زیر اشتغال دارند از فوق‌العاده موضوع این آیین‌نامه برخوردار می‌شوند:
۱- معاونان سازمان
۲- دفتر رسیدگی به شکایات موضوع تبصره ماده (۲۳) آیین‌نامه سازمان تعزیرات حکومتی مصوب ۱۳۷۳
۳- دفتر مدیریت عملکرد
۴- دفتر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز
۵- دفتر نظارت بر اجرای احکام
۶- دفتر حقوقی
۷- دفتر هماهنگی امور استان‌ها
تبصره- در دفتر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز صرفاً از رؤساء و اعضای شعب ویژه قاچاق استفاده می‌شود.


۲۳ آذر ۹۳ – استخدام ۷۰۰ نیروی انسانی با کسب اعتبارات لازم
رییس سازمان تعزیرات حکومتی کشور از جذب ۷۰۰ نیروی انسانی با کسب اعتبارات لازم خبرداد.
علی مژدهی پور در گفت و گو با میزان دراین باره اظهارکرد: با توجه به کمبود نیرو در سازمان تعزیرات، مجوز استخدام ۷۰۰ نفر نیرو گرفته شده تا بتوانیم این کمبودها را در سازمان برطرف کنیم.
وی گفت: درخواستی را به منظور استخدام ۷۰۰ نیرو به معاونت سرمایه انسانی ریاست جمهوری مطرح کردیم که خوشبختانه موافقت های لازم در این زمینه بعمل آمده است .
رییس سازمان تعزیرات حکومتی افزود: از این تعداد ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر به عنوان قاضی رییس یا عضو شعبه و بقیه نیز به عنوان کارکنان اداری مشغول به کار می شوند.
مژدهی پور همچنین اضافه کرد: مجوز اولیه صادر شده است که برای این مجوزها نیز باید معاونت راهبردی نیز بودجه و اعتبار لازم را درنظر بگیرد و درصدد هستیم که این مهم را در بودجه سال آینده نیز پیش بینی کنیم.
وی در ادامه بیان کرد با پیش بینی اعتبارات لازم آگهی استخدام از طریق جراید ظرف چند روز آینده اعلام می شود.


خبر ۸ آذر ۹۳ –  مجوز جذب ۶۰۰ نیرو در تعزیرات اخذ شد

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی تعزیرات حکومتی  کشور با اشاره به رسیدگی به بیش از ۳۰ هزار پرونده طی هفت ماهه امسال در شعب تعزیرات حکومتی کشور، از افزایش ۴۰۰ درصدی ورودی پرونده ها به دلیل وظایف جدید محوله به سازمان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ علی جمشیدی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی تعزیرات حکومتی  کشور امروز (سوم آذر) در آیین تودیع و معارفه مدیران کل تعزیرات حکومتی خراسان شمالی، از بازار به عنوان یکی از عوامل اصلی در ایجاد نارضایتی عمومی در بین مردم و وارد شدن لطمه به نظام یاد کرد و بر تنظیم بازار و جلوگیری از عدم تعادل در آن تاکید کرد.
وی افزود: در همین راستا با توجه به وظایف محوله به این سازمان، برنامه پنج ساله در ۳۳ شاخص اصلی و برش های یک ساله تدوین شده است.
جمشیدی، با بیان اینکه بر اساس این برنامه پرونده ها باید در کمترین زمان ممکن رسیدگی شود، خاطرنشان کرد: در همین رابطه بایستی پرونده های صنفی حداکثر در ۱۹ روز رسیدگی شود و ۹۷ درصد پرونده های وارده، مختومه شود.
وی مختومه شدن ۹۵ درصد پرونده های قاچاق و رسیدگی به آنها ظرف ۳۰ روز را از دیگر برنامه ها اعلام کرد و اظهار داشت: در بخش اجرای احکام نیز ۸۵ درصد پرونده های وارده به این بخش با ظرف زمان حداکثر ۱۵ روز در پرونده های صنفی و ۳۰ روز در پرونده های قاچاق باید مختومه شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی تعزیرات حکومتی  کشور متذکر شد: استان ها بر مبنای این شاخص ها رتبه بندی می شوند چرا که سازمانی که برنامه ندارد مساله ندارد و به همین دلیل نمی تواند تصمیم گیری کند.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون برنامه پنج ساله، قانون نظام صنفی تشدید شد تا بازدارندگی بیشتری داشته باشد، متذکر شد: در قانون قاچاق نیز پیشگیری پیش بینی شده است.
وی میزان پرونده های قاچاق در هفت ماهه امسال با اعمال قانون جدید را ۶ هزار و ۱۴۵ مورد ذکر کرد و بیان داشت: همچنین در مجموع به ۳۰ هزار و ۸۴۵ پرونده رسیدگی شد که با وجود وظایف جدید افزایش ۴۰۰ درصدی را در ورودی پرونده ها شاهد بودیم.
جمشیدی، کاهش ۲۶ درصدی پرونده ها در هفت ماهه سال جاری را نیز در ادامه اجرای این قانون برشمرد.
وی در رابطه با کمبود ادارات شهرسانی نیز خاطرنشان کرد: هم اکنون ۱۹۳ شهر کشور فاقد ادارات شهرستانی هستند که در همین راستا مجوز جذب ۶۰۰ نیرو دریافت شده که بعد از تامین اعتبارات لازم، انجام می گیرد.
مشیدی، به فلسفه وجودی جابه جایی مدیران نیز اشاره کرد و گفت: چرخش شغلی باعث غنای شغل و شاغل می شود چرا که فرد با مصائب و مشکلات جدیدی مواجه می شود که وی را به کوشش و خلاقیت وا می دارد و باعث توسعه سازمانی می شود.


خبر ۱۰ آبان ۹۳ – سازمان تغزیرات ۱۰۰۰ قاضی جذب می نماید

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حجت السلام و المسلمین مصطفی پور محمدی صبح امروز در نشست سراسری مدیران کل اجرایی و ستادی در بیستمین سالگرد تاسیس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: حوزه کسب و کار از شاخص‌های توسعه و گسترده‌ترین شاخص به شمار می‌آید.

این مقام ارشد وزارت دادگستری در ادامه افزود: از اولویت‌های مهم حاکمیت و دولت تامین مایحتاج‌ مردم و روابط منصفانه در محیط کسب و کار است و سازمان تعزیرات‌ در جهت آرامش در بازار به عنوان یک دستگاه نظارت ایفای نقش می‌کند.
وی عنوان کرد: فعالیت‌ها نشان می‌دهد که رشد پرونده‌ها را داشتیم اما این مطلوب نیست چرا که مطلوبیت آن است که مردم احساس آرامش را در بازار احساس کنند و تخلفات کاهش یابد چرا که دغدغه مردم خرید جنس گران و بی کیفیت است.
وزیر دادگستری اظهار داشت: حجم ورودی  و خروجی پرونده‌های قاچاق کماکان بالاست‌ در ضمن برا ساس کانون جدید از بهمن ماه سال گذشته رسیدگی به پرونده‌های قاچاق به سازمان تعزیرات محول شده است و ۸۰ درصد پرونده‌های قاچاق در سازمان تعزیرات رسیدگی می‌شود.
حجت السلام و المسلمین پور محمدی در ادامه به بحث اصلاح امور اشاره کرد و گفت: در اصلاح امور یک بخش مدیریت قانون گذاری است که وظیفه  تعزیرات نیست و یک بخش دیگر قاعده گذاری  است که نقش تعزیرات در این موضوع کم رنگ نداشت ۲ بخش دیگر که تعزیرات روی آنها مانور می‌دهد نظارت و برخورد است اما برای بهبود بهتر وضعیت تخلفات و جرم می‌بایست با بخش‌های دیگر گشت مشترک برگزار کنیم. بنده گشت‌های مشترک را تشویق می‌کنیم و در همین راستا گشت‌های مشترک را به شکل یک سازمان در خواهیم آورد.
این مقام مسئول اذعان کرد: در گشت‌ها معمولا دستگاه‌ها و سازمان‌های زیادی از جمله شهرداری،اصناف، تعزیرات، نیروی انتظامی و ….. حضور دارند. ورمحمدی هدف از گشت‌های مشترک را این گونه یاد و افزود: گشت‌ها می‌بایست با کمک و همراهی جمعی برگزار شود، درست است که سرعت برخورد با تخلف را کند خواهد کرد اما مهم اثر بخشی آن است.
وزیر دادگستری بیان کرد: لحظه به لحظه باید افکاری عمومی بررسی شود در این عرصه مسئله پذیرش و مقبولیت مردم به سازمان تعزیرات اصل است.
پورمحمدی اذعان کرد: در دوران بازسازی ساختار و نوسازی سازمان قرار داریم و در این دوران به ۴ رکن نگاه ویژه‌ای شده است البته موضوع ساختار است که تجدید ساختار نیاز بود که بر همین اساس در چارت سازمانی ساختار لحاظ شد و درحوزه تشکیلات استانی نیازمنداست در مناطق، شهرها دفاتر و ادارات تعزیرات شکل بگیرد.
وی ادامه داد: جدی ترین امر به معروف و نهی از منکر اصلاح و بهبود حوزه کسب و کار است.
پورمحمدی بیان کرد: یکی دیگر از ارکان ما در دوران بازسازی نیروی انسانی است که این رکن حرف اول و آخر را می‌زند اگر از نیروی با صداقت و با انگیزه برخوردار باشیم ضریب موفقیت سازمان بالا می‌رود.
لذا در همین خصوص با موافقت دولت مجوز استخدام افزایش قابل توجه نیروی انسانی شامل ۱۰۰۰ قاضی گرفته شد و طی امسال و سال آینده با گزینش اقدام به جذب نیروی انسانی خواهیم کرد.
وزیر دادگستری گفت: یکی از اقدامات مهم افزایش دو برابری شعب در جهت رسیدگی و سرعت بخشیدن به پرونده هاست و به زودی شعب تعزیرات ۲ برابر می‌شود.
پورمحمدی اذعان کرد: گزینش برای جذب نیروی انسانی سخت خواهد بود البته این سخت گیری در جهت جذب یک نیرو خوب و با دانش است.
این مقام ارشد وزارت دادگستری در ادامه تصریح کرد:‌جامعه‌ای که از نیروهای توانا برخوردار است چرا باید از دوستان و اطرافیاین برای جذب در یک سیستم استفاده کنیم به کدام حق به خودمان اجازه می‌دهیم به ناروا امتیازات را به  افراد خاص بدهیم، این یک ضعف است که به دنبال آن هستیم از راه رابطه وارد شویم.
وزیر دادگستری از این تفکر به عنوان ضعف مفرد فرهنگی جامعه ایران یاد کرد و گفت:‌متاسفانه در بین افراد جامعه این ضعف زیاد هست حتی برای خرید نان هم به واسطه فرد حق دیگران را ضایع و اقدام به خرید نان می‌کنند و این موضوع در زندگی ها پر رنگ‌تر شده، لذا ما به دنبال درمان این درد هستیم که این اشتباه تکرار نشود.
وی در ادامه افزود:‌برای ارتقا کارکنانمان می‌بایست ۹۰درصد فعالیت‌هایشان مثبت باشد در صورتی که از ۹۰ درصد کمتر فعالیت هایشان مثبت باشد با ارتقای کارکنانمان موافقت نخواهیم کرد.
وزیردادگستری خاطر نشان کرد: هیچ کس از رعایت انصاف و  عدل آسیب نخواهد دید.


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 7:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

تصويركمترديده شده /حجت الاسلام علي

 

اسماعيلي كريزي

 

http://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/4441-1453088586781.jpghttp://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/dsc_0021.jpghttp://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160203_160352.jpghttp://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160203_164019~2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نام کد امکانات
مشاهده پوشه dsc_0020.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه dsc_0021.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه 1453088586781.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه 4441-1453088586781.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه img_20160203_164019~2.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه img_20160203_160352.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
مشاهده پوشه 1424-img_20160203_160352.jpg ویرایش مشاهده پوشه حذف
 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 6:44 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

تصويركمترديده شده /

 

حجت الاسلام علي اسماعيلي كريزي

 

 

درلباس مقدس خادمی امام رضا(ع)

 

 

http://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/4441-1453088586781.jpg

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

http://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160203_164019~2.jpg

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

http://kariz.mizbanblog.com/upload/picture/img_20160203_160352.jpg

 

 

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

 

 

 

 

 

 

 

 

 

احمداسماعیلی کریزی/بهمن 1394


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 6:30 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۰۸
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۳
 

خواص اسماء الهی در کلام امام رضا(ع)  

بنا به روایات رسیده از ائمه اطهار (ع) هر یک از اسماء الهی دارای خواصی منحصر به فرد می باشند، چنانکه درباره تعدادی از آنها حضرت رضا (ع) چنین بیان داشته اند.

عقیق:جهت برطرف نمودن وسوسه

 امام رضا (ع) می‌فرمایند: هر کس روزی «30» بار «یا تواب» بگوید، وسوسه از دل او برطرف می‌گردد و توبه‌ی او پذیرفته می‌شود.

جهت بیماری سخت

امام رضا (ع) بیان داشته اند: هر کس به مرض و سختی مبتلا باشد، هر روز صد و یک بار «یا واحد» بگوید، از آن بیماری صحت و سلامتی یابد.

جهت بر طرف شدن حاجات

حضرت رضا (ع) می‌فرمایند: جهت پیدا شدن غائب و یا برای هر کار سختی، هر کس چهل شب جمعه و در هر شب هزار بار «یا اول» بگوید غائبش حاضر گردد و همه‌ حاجات او حاصل شود.

جهت کفایت مهمات روز

امام رضا (ع) فرموده اند :هر کس روزی بعد از نماز صبح و پیش از آنکه سخنی از دنیا بگوید، هفت بار «فَسَیکْفِیکَهُمُ اللَّهُ وَ هُوَ السَّمِیعُ الْعَلِیمُ» را بگوید، خداوند به برکت این کلمات قرآنی همه‌ مهمات آن روز او را کفایت فرماید.

جهت شخصیت یافتن

امام رضا (ع) بیان داشته اند: هر کس نام «العلی» را بسیار بگوید و بدان مداومت نماید، قدرش بلند گردد؛ و اگر شخص غریب به خواندن این اسم مداومت نماید با آبرو به وطن خویش برگردد.

جهت قبولی اعمال

حضرت رضا (ع) می‌فرمایند: هر کس در هر شب صد بار اسم «الباقی» را بگوید عمل او مقبول گردد.

جهت اجابت دعاها

امام رضا (ع) فرموده اند: هر کس در وقت دعا هفتاد بار «البدیع» را بگوید دعایش مستجاب می‌گردد.

جهت مونس یافتن در قبر

امام رضا (ع) اشاره داشته اند: هر کس شب جمعه اسم شریف «الباری» را صد بار بگوید، حق تعالی او را در قبر تنها نمی‌گذارد و همدم و مونسی برای او بفرستد.

 

پی نوشت:

1-قرآن کریم، سوره بقره: آیه 137؛ سوره طه: آیه 68.

2-عمادزاده، اسماء الحسنی: 109.

3-ابن طاووس، الدعوات، ج 1: 15.

4-رضوانی، دارالشفاء امام رضا(ع): 44-46.

منبع:قدس


منبع:قدس

 


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:24 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۵
 

اثر نماز شب در کلام مرحوم آیت الله قاضی  

علامه طباطبایی می‌فرمودند: یک روز در مدرسه‌ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی از آنجا عبور می‌کردند، چون به من رسید دست خود را روی شانه من گذاردند و گفتند: «ای فرزند! دنیا می‌خواهی نماز شب بخوان؛ و آخرت می‌خواهی نماز شب بخوان!
عقیق: استاد علامه می‌فرمودند: چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم، از نقطه نظر قرابت و خویشاوندی و رحمیت گاهگاهی به محضر مرحوم قاضی شرفیاب می‌شدم؛ تا یک روز در مدرسه‌ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی از آنجا عبور می‌کردند، چون به من رسید دست خود را روی شانه من گذاردند و گفتند: «ای فرزند! دنیا می‌خواهی نماز شب بخوان؛ و آخرت می‌خواهی نماز شب بخوان!»

علامه طباطبایی می‌فرمودند: این سخن آن قدر در من اثر کرد که از آن به بعد تا زمانی که به ایران مراجعت کردم پنج سال تمام در محضر مرحوم قاضی، روز و شب به سر می‌بردم؛ و آنی از ادراک فیض ایشان دریغ نمی‌کردم و از آن وقتی که به وطن مالوف بازگشتم، تا وقت رحلت استاد پیوسته روابط ما برقرار بود و مرحوم قاضی طبق روابط استاد و شاگردی دستوراتی می‌دادند و مکاتبات از طرفین برقرار بود.

 

پی نوشت:
کتاب اسوه عارفان – ص 72
منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:23 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۶۳۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹
 

جملۀ لقمان که فرشتگان را شگفت‌زده کرد 

فرشتگان از زيبايىِ گفتار او، در شگفت شدند. لقمان، لحظه‌اى خوابيد و سراسر وجودش آكنده از حكمت شد. پس، از خواب بيدار شد و از آن پس حكيمانه سخن گفت.

عقیق: پيامبر خدا حضرت محمد مصطفی صلى الله عليه و آله فرمودند: در حقيقت، لقمان، پيامبر نبود؛ ليكن بنده اى بود مصمّم، انديشه مند و با حُسن ظن. خدا را دوست مى‌داشت. پس خدا نيز او را دوست داشت و حكمت را بر او ضمانت كرد. وسط روز، خوابيده بود كه ناگهان به پذيرش خلافت، فرا خوانده شد كه: اى لقمان! آيا مى خواهى كه خداوند، تو را خليفه اى در روى زمين قرار دهد تا در ميان مردم، به حق، داورى كنى؟.
لقمان، بيدار شد و در پاسخ گفت: اگر پروردگارم مرا وادار كند، مى‌پذيرم؛ زيرا مى‌دانم كه اگر با من چنين كند . يارى ام مى نمايد و دانشم مى آموزد و از خطا نگاهم مى دارد. ولى اگر پروردگارم مرا مخيّر سازد، عافيت را مى پذيرم و بلا را نمى پذيرم.
فرشتگانى كه نمى‌ديدشان، با صدايى به او گفتند: اى لقمان! چرا چنين گفتى؟
گفت: زيرا حكمران، در سخت ترين و مشكل ترين مقام، جاى گرفته كه ظلم از هر طرف، بر او احاطه دارد؛ [امكان دارد] خوار شود يا يارى گردد. اگر به صواب داورى كند، اميد است كه نجات يابد و اگر [در داورى] به خطا رود، راه بهشت را به خطا رفته است. هر كس در دنيا حقير و بى مقام باشد ، بهتر از اين است كه صاحب مقام باشد، و هر كس دنيا را در مقابل آخرت بر گزيند، دنيا او را مى آزمايد ؛ ولى به پادشاهىِ آخرت، دست نمى‌يابد.
فرشتگان از زيبايىِ گفتار او، در شگفت شدند.
لقمان، لحظه‌اى خوابيد و سراسر وجودش آكنده از حكمت شد. پس، از خواب بيدار شد و [از آن پس ] حكيمانه سخن گفت.
پس از او، داوود عليه السلام به پذيرش خلافت ، فرا خوانده شد و او آن را پذيرفت و شرط لقمان را مطرح نكرد... . لقمان با دانش و حكمتش، داوود را يارى مى كرد. داوود گفت: «خوشا به حالت ، اى لقمان! به تو حكمت داده شد و بلا از تو دور گرديد ؛ ولى به داوود خلافت داده شد و دچار مصيبت و فتنه گرديد.

متن حدیث:

رسول اللّه صلى الله عليه و آله :حَقّاً لَم يَكُن لُقمانُ نَبِيّاً ، ولكِن كانَ عَبداً صَمصامَةً ، كَثيرَ التَّفَكُّرِ، حَسَنَ الظَّنِ ، أحَبَّ اللّه َ فَأَحَبَّهُ ، وضَمِنَ عَلَيهِ بِالحِكمَةِ ، كانَ نائِماً نِصفَ النَّهارِ إذ جاءَهُ نِداءٌ : يا لُقمانُ، هَل لَكَ أن يَجعَلَكَ اللّه ُ خَليفَةً فِي الأَرضِ تَحكُمُ بَينَ النّاسِ بِالحَقِّ؟ فَانتَبَهَ فَأَجابَ الصَّوتَ ، فَقالَ : إن يُجبِرني حديث رَبّي قَبِلتُ ، فَإِنّي أعلَمُ إن فَعَلَ ذلِكَ بي أعانَني وعَلَّمَني وعَصَمَني ، وإنخَيَّرَني رَبّي قَبِلتُ العافِيَةَ ولمَ أقبَلِ البَلاءَ .
فَقالَتِ المَلائِكَةُ بِصَوتٍ لا يَراهُم: لِمَ يا لُقمانُ؟
قالَ: لِأَنَّ الحاكِمَ بِأَشَدِّ المَنازِلِ وأكدَرِها يَغشاهُ الظُّلمُ مِن كُلِّ مَكانٍ يَنجو ويُعانُ وبِالحَرِيِّ أن يَنجُوَ ، وإن أخطَأَ أخطَأَ طَريقَ الجَنَّةِ ، ومَن يَكُن فِي الدُّنيا ذَليلاً خَيرٌ مِن أن يَكونَ شَريفاً ، ومَن يَختَرِ الدُّنيا عَلَى الآخِرَةِ تَفتِنهُ الدُّنيا ولا يُصيبُ مُلكَ الآخِرَةِ.
فَعَجِبَتِ المَلائِكَةُ مِن حُسنِ مَنطِقِهِ، فَنامَ نَومَةً فَغُطَّ بِالحِكمَةِ غَطّا فَانتَبَهَ فَتَكَلَّمَ بِها ، ثُمَّ نودِيَ داوُدُ بَعدَهُ فَقَبِلَها ولَم يَشتَرِط شَرطَ لُقمانَ . . . وكانَ لُقمان يُؤازِرُهُ بِحِكمَتِهِ حديث وعِلمِهِ ، فَقالَ لَهُ داودُ : طوبى لَكَ يا لُقمانُ ، اُوتيتَ الحِكمَةَ وصُرِفَت عَنكَ البَلِيَّةُ ، واُوتِيَ داوُدُ الخِلافَةَ وَابتُلِيَ بِالرَّزِيَّةِ أوِ الفِتنَةِ.


پی نوشت:
«مجمع البيان،ج8،ص494 - نوادرالاصول،ج1،ص247- تفسيرالقمي،ج2،ص162»
منبع:مشرق
211008


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:22 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۸
 

سردار محسن قاجاریان شهید شد+عکس  

مدافع حرم سردار محسن قاجاریان در راه دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) حین مبارزه با تروریست‌های تکفیری شهید شد.

عقیق:مدافع حرم سردار محسن قاجاریان که فرماندهی تیپ زرهی یک امام رضای شهر نیشابور را بر عهده داشت در راه دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) حین مبارزه با تروریست‌های تکفیری شهید شد.

 

ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:20 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۵۸
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۹
 

جزئیات شهادت۶مدافع حرم ایرانی+عکس  

در ادامه درگیری‌ها و مبارزات نیروهای تروریستی و تکفیری با مدافعان حرم حضرت زینب(س) شش رزمنده داوطلب به نام‌های حبیب رحیمی‌منش، محمود اسکندری، مصطفی خلیلی، حسن رزاقی، سعید علیزاده و حامد کوچک‌زاده به خیل شهدا پیوستند.

عقیق:در ادامه درگیری‌ها و مبارزات نیروهای تروریستی و تکفیری با مدافعان حرم حضرت زینب(س) در سوریه شش تن دیگر از مدافعان حرم ایرانی که طی حضوری داوطلبانه در این کشور حاضر بودند، به خیل شهدا پیوستند.

یکی از این شهدا «سعید علیزاده» که از رزمندگان تیپ 12 قائم(عج) سپاه استان سمنان بود، در نبرد با تروریست های تکفیری در استان حلب به فیض شهادت نائل آمد. شهید سعید علیزاده چهارمین شهید مدافع حرم شهرستان دامغان است و پیش از او «سید علی اصغر شنایی»، «مهدی خراسانی»، «محمد رضا دهقان» از پاسداران دامغانی در نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه به شهادت رسیده بودند.

پیکر این شهید والامقام، چهارشنبه چهاردهم بهمن ماه، ساعت 17 در میدان امام خمینی(ره) شهر دامغان مورد استقبال مردم شهیدپرور این شهرستان قرار گرفت. مراسم وداع با شهید علیزاده هم پس از نماز مغرب و عشاء در مسجد جامع شهرستان دامغان برگزار شد.

مراسم تشییع این شهید دلاور روز پنج‌شنبه، پانزدهم بهمن‌ماه، ساعت 9:30 صبح از میدان امام خمینی(ره) شهرستان دامغان شروع و پیکر شهید پس از تشییع در گلزار شهدای فردوس رضا آرام گرفت.

مراسم بزرگداشتی نیز برای شهید علیزاده پنج شنبه ساعت 15 تا 17 در حسینیه اعظم حضرت ابوالفضل(ع) شهرستان دامغان با حضور اقشار مختلف مردم برگزار می‌شود.


 

شهید دیگر «حبیب رحیمی منش» از اندیمشک بود که به جمع شهدای مدافع حرم استان حماسه و ایثار پیوست. وی که اولین شهید مدافع حرم شمالی‌ترین شهر استان خوزستان است شامگاه سه‌شنبه و در آئین استقبال پر شور مردم اندیمشک در میعادگاه و یادمان شهدای گمنام این شهرستان آسمانی شد و در آغوش سنگربان مقاوم دز و دو کوهه و کرخه آرام گرفت.

امام جمعه اندیمشک در حاشیه مراسم استقبال از این شهید مدافع حرم در یادمان شهدای گمنام اندیمشک گفت: راه شهدای مدافع حرم دفاع از حق و شکست لشکر طاغوت و استکبار در دوران معاصر است. راه و منطق شهدای مدافع حرم در امتداد مسیر ولایت مداری امت به روشنی ادامه خواهد یافت.

شهید والا مقام حبیب رحیمی از کارمندان شهرداری اندیمشک بوده که با حضور داوطلبانه در صحنه دفاع از حرمین شریفه اهل بیت (ع) آسمانی شده است.

پیکر پاک و مطهر شهید والامقام حبیب رحیمی، شامگاه گذشته و پس از اسقبال مردم و مسئولان محلی از طریق فرودگاه بین‌المللی اهواز وارد خورستان شده است. حضور پرشور مردم اندیمشک در مراسم استقبال از اولین شهید مدافع حرم خود، سبب اختلال در تردد وسایل حمل و نقل عمومی و شخصی و ترانزیتی در اتوبان اندیمشک به اهواز شد.

این شهید والا مقام صبح روز پنجشنبه و با حضور پر شور مردم اندیمشک در گلزار شهدای این شهرستان به خاک سپرده شد. یادمان شهدای گمنام اندیمشک در ابتدای مسیر ترانزیتی اندیمشک به اهواز و در مجاورت جاده ارتباطی این شهرستان با سد و نیروگاه کرخه واقع است.


 

شهید دیگر، «حامد (مهدی) کوچک‌زاده» از پاسداران شهرستان رشت بود که در نبرد با تروریست‌های تکفیری در سوریه به فیض شهادت نائل آمد. کوچک‌زاده هفتمین شهید مدافع حرم گیلان است. وی متولد 1361 و دارای تحصیلات کارشناسی علوم سیاسی بود. از این شهید گرانقدر دو فرزند دختر به یادگار ماند. فرزندان این شهید بزرگوار دو ساله و شش ساله هستند.

پیکر این شهید والامقام طی روزهای آتی در زادگاهش تشییع خواهد شد.

رزمنده دیگری که در درگیری‌های اخیر سوریه و در دفاع ازحرم به شهادت رسیده «حجت‌الاسلام مصطفی خلیلی» است که او هم از اهالی خوزستان بود. پیکر مطهر او در میان استقبال گرم مردم شهرش وارد خوزستان خواهد شد.

رزمنده دیگر سردار شهید «حسن رزاقی» از اهالی تهران است که به جمع شهدای مدافع حرم حضرت زینب(س) پیوست.

پیکر مطهر این شهید والا مقام چهارشنبه 14 بهمن‌ماه، از خیابان 30 متری جی برادران فلاح 13 متری حاجیان، از مقابل مسجد جوادالائمه(ع) به سمت مسجد امام حسین(ع) با حضور خانواده معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران تشییع شد.

 


«محمود اسکندری» نیز از دیگر مدافعان حرمی که در درگیری با تکفیری‌ها در سوریه به شهادت رسید. وی از اهالی خوزستان بود که به جمع شهدای مدافع حرم پیوست.

 

 

منبع:تسنیم

 


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:18 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۴۷۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
 

نگاه امیرالمومنین (ع) به افراد اوباش!  

امام علی علیه‌السلام در سخنی حکیمانه در تعریف جمع اوباش فرموده‌اند آنان چون از هم پراكنده شوند سود رسانند چرا که صاحبان كسب و كار به كارهاى خود باز مى‌گردند.

عقیق:امیرالمومنین امام علی (ع)، در تعريف جمع اوباش، فرمود: آنان چون گرد هم آيند پيروز شوند، و چون پراكنده شوند سود دهند.

از امام پرسيدند چون اوباش گرد هم آيند زيان رسانند را دانستيم، اما چه سودى در پراكندگى آنان است؟ فرمود: صاحبان كسب و كار، و پيشه‌وران به كارهاى خود باز مى‌گردند، و مردم از تلاش آنان سود برند، بنّا به ساختن ساختمان، و بافنده به كارگاه بافندگى، و نانوا به نانوايى روى مى‌آورد.
 
متن حدیث:
 
وَ قَالَ علی عليه السلام فِى صِفَةِ الْغَوْغَاءِ هُمُ الَّذِينَ إِذَا اجْتَمَعُوا غَلَبُوا وَ إِذَا تَفَرَّقُوا لَمْ يُعْرَفُوا وَ قِيلَ بَلْ قَالَ ع هُمُ الَّذِينَ إِذَا اجْتَمَعُوا ضَرُّوا وَ إِذَا تَفَرَّقُوا نَفَعُوا فَقِيلَ قَدْ عَرَفْنَا مَضَرَّةَ اجْتِمَاعِهِمْ فَمَا مَنْفَعَةُ افْتِرَاقِهِمْ فَقَالَ يَرْجِعُ أَصْحَابُ الْمِهَنِ إِلَى مِهْنَتِهِمْ فَيَنْتَفِعُ النَّاسُ بِهِمْ كَرُجُوعِ الْبَنَّاءِ إِلَى بِنَائِهِ وَ النَّسَّاجِ إِلَى مَنْسَجِهِ وَ الْخَبَّازِ إِلَى مَخْبَزِهِ.
 
 
پی نوشت:
«نهج‌البلاغه، حکمت 190»
منبع:مشرق

ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:17 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۴۷۴۴۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۹
 

شهیدرجایی چگونه بچه‌هایش را نمازخوان کرد؟  

بلند صحبت نکنید، بچه از خواب بیدار میشه!!!

عقیق:روش آقای رجایی برای بیدار کردن بچه ها برای نماز صبح با توجه به اینکه در سن نوجوانی معمولا خواب بچه ها قدری سنگین است و به خصوص خواب صبح که شیرین هم هست، این بود که بالای سر بچه ها می ایستادند و با شوخی به صدای بلند می گفتند:" بلند صحبت نکنید، بچه از خواب بیدار میشه!!!" .

بچه های ما بین ۶ تا ۱۰ سال سن داشتند و چون خودشان هم مایل بودند و ذوق داشتند، لذا بلند می شدند. تأکید آقای رجایی این بود که قبل از اینکه آفتاب بزند، آنها بیدار شوند، اگر می دید آنها بیدار نمی شوند، بالای سرشان می نشست و با محبت و شوخی شانه های آنها را مالش می داد و کمی حرف می زد تا با لطافت و ملایمت بیدار شوند و بنشینند. بعد که بلند می شدند شانه های آنها را می گرفت و آنها را تا نزدیک دستشویی همراهی می کرد و قبل از رسیدن به دستشویی با شوخی یک ضربه ی ملایم با کف دست به پشت آنها می زد! با این روش های بسیار عاطفی توأم با مهر و محبت می خواست فرزندانش به نماز عادت کنند و از این امر هم خاطره تلخی نداشته باشند.

راوی: همسر شهید محمد علی رجایی


منبع:جهان


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:14 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۴۷۴۱۴
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹
 

چرا امام علی(ع) دروغ را چون سراب نامید  

در روایات اسلامی از دروغ به عنوان کلید گناهان نام برده شده؛ آن‌چنان که امام علی(ع) درباره راستگویی گفته‌اند: «راستگویی، دعوت به نیکوکاری می‌کند و نیکو کاری دعوت به بهشت» توجه و تأمل در این حدیث راه جهنم را در مسیر دروغگویی به همه نشان داده و خاطر نشان می‌کند، دروغ سرچشمه همه گناهان و باعث بسیاری از ناهنجاری‌ها و آفات فردی، خانوادگی و اجتماعی است.
عقیق: از این رو در راستای ضرورت توجه به سبک زندگی اسلامی، مضرات و آفتهای دروغ را از منظر قرآن و روایات و تأثیر آن را بر زندگی خانوادگی و اجتماعی در گفت‌وگو با حجت الاسلام و المسلمین محمد انتظاری مسؤول دفتر شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مازندران مورد بررسی قرار داده‌ایم.

  اگر در یک زندگی اسلامی بخواهیم قرآن را میزان و معیار عملکردمان بدانیم، نظر قرآن درباره دروغگویی چیست ؟
-  قرآن مجید عوامل مختلفی را به عنوان عامل دروغگویی به ما معرفی می‌کند و منشأ دروغ گفتن را به شیطان ارتباط می‌دهد و به انسان هشدار می‌دهد که مراقب وسوسه‌های دروغین شیطان باشید، زیرا شیطان دروغگوست و با دروغ گفتن و قسم دروغ خوردن توانست آدم رافریب داده و گمراهش کند.
 قرآن به انسان هشدار می‌دهد که شیاطین و یاران ابلیس الهام کنندگان دروغ به انسان هستند و آنها  به این ناهنجاری‌ها دامن می‌زنند.
 در سوره یوسف(ع) آمده است که حسادت برادران یوسف به او باعث شد تا دروغ گفته و سعی در نابود کردن برادر خود داشته باشند. بی گمان حسادت شیطان به انسان نیز یکی از دلایل رانده شدن او از فردوس خداوند بود. آیه 61 سوره مبارکه آل عمران با صراحت  دروغگویان را مورد لعن خداوند متعال قرار داده است، بنا بر این اگر انسانی مورد لعن خداوند قرار بگیرد، آیا می‌تواند ارزش وجودی  داشته باشد؟ بی‌گمان پاسخ منفی است؛ در آیه سه سوره مبارکه زمر آمده است که خداوند، دروغگویان کفران کننده را هدایت نمی‌کند، توجه و دقت و مراقبت در آیات قرآن به ما هشدار می‌دهد که اگر سبک زندگی اسلامی را برگزیده‌ایم، در هر جایگاه و رتبه اجتماعی اعم از زن و مرد، مدیران یا افراد در سطوح مختلف اجتماعی باید اذعان داشته باشیم که قرآن فرموده است تنها کسانی به دروغ آلوده می‌شوند که به آیات خداوند و عالم قیامت اعتقاد ندارند.
در آیه 81 سوره اسراء  نیز آمده است که پروردگارا، ما را در هر کاری با صدق وارد کن و با صداقت و راستی هم خارج نما، یعنی هر مسلمانی باید در تمامی امور زندگی، ورودی و خروجی افعال و اعمالش را با صداقت تنظیم و همراه نماید، در روایتی که امام رضا(ع) از پیامبر مکرم اسلام(ص) نقل کرده‌اند، آمده است که از رسول اسلام(ص) می‌پرسند، آیا مؤمن ترسو می‌شود؟ فرمودند، بله، آیا مؤمن می‌تواند بخیل باشد؟ فرمودند، بله و آیا مؤمن می‌تواند دروغگو باشد؟ فرمودند، هرگز دروغ نمی‌گوید و اگر گفت، بدانید که مؤمن نیست. حتی با دروغگو رفاقت نکنید و از مصاحبت با دروغگو بپرهیزید.

 از منظر دین و قرآن چه عواملی موجب می‌شود که فرد به راحتی دروغ بگوید؟
- یکی از دلایل دروغگویی، عقده حقارت و خود کم بینی افراد عنوان شده است، افراد دروغگو چون به دیگران اعتماد ندارند و بدبین هستند، با دروغ گفتن سعی دارند خود را بزرگ جلوه دهند و در بیشتر کارهایشان نیز اهل تملق و بزرگ نمایی هستند. دروغ نشانه ضعف افراد است و روانشناسان می‌گویند، انسانهای شجاع، بزرگ و خودساخته دروغ نمی‌گویند، نفوذ شخصیت و کلام آنها در دل مردم تأثیرگذار است، اما دروغگویان، دروغ را ابزاری برای رسیدن به قدرت می‌دانند، در حالی که وقتی دیگران به دروغگویی آنان یقین حاصل کنند، قدرت دروغین آنان به ضعف تبدیل شده و در بین مردم از جایگاهی برخوردار نخواهند بود.
امام علی(ع) می‌فرماید: "شایسته است که مسلمان از دوستی و برادری با دروغگو بپرهیزد، زیرا او آنقدر دروغ می‌گوید که اگر سخن راستی هم بر زبان آورد، دیگر قابل باور نخواهد بود".
این ناباوری تا آنجا گسترش خواهد یافت که مردم، دروغگو را طرف مشورت خود قرار نمی‌دهند، زیرا می‌دانند انسان دروغگو ‌ایمان کافی ندارد. امام علی(ع) باز هم فرموده‌اند: "بنده طعم ‌ایمان را نمی‌چشد تا آن که دروغ را خواه به شوخی یا جدی ترک کند". بنابراین می‌توان دریافت که‌ایمان و دروغ رابطه ای متقابل دارند. از یک سو ‌ایمان مانع دروغ گفتن می‌شود و از سویی دروغ ‌ایمان را نابود می‌کند.

 اگر دروغ و دروغگویان در جامعه زیاد شوند، بر جامعه و زندگی خود و اطرافیانشان چه تأثیراتی خواهند داشت؟
- اجتماعی که از بی اعتمادی لبریز باشد، روابط افراد در دوستی‌های مشکوک و نافرجام گرفته تا رودربایستی‌ها، ملاحظه کاری‌ها، مصلحت جویی‌ها،  پنهان کاری‌ها و در نهایت انواع دشمنی‌ها خلاصه می‌شود.
دروغ می‌تواند ناهنجاری‌های اجتماعی مختلفی مانند تملق و مبالغه، نیرنگ وفرصت طلبی را در جامعه نهادینه کند و در این جامعه در هر شغل و جایگاهی متقلب و طماع و بی مسؤولیت و تنبل و رابطه باز مشاهده می‌شود.
اگر در یک زندگی که به سبک اسلامی اداره می‌شود، معتقد باشیم که دروغگویی آفت و عامل بسیاری از گناهان است، از توجه به قرآن درمی یابیم که قرآن دروغ را سرچشمه نفاق معرفی کرده، چنان‌که در آیه 77سوره توبه آمده است: "اعمال آنها نفاق در دلهایشان تا روز قیامت ایجاد کرد، به خاطر اینکه عهد خدا را شکستند و دروغ می‌گفتند".
از سوی دیگر گسترش نفاق و دروغ می‌تواند به نابودی سرچشمه‌های روابطی که می‌بایست در اجتماع بر پایه سلامت و صداقت و ارزشهای واقعی افراد تعیین شود، انجامیده و مهمترین سرمایه اجتماعی را که اعتماد متقابل و اطمینان  عمومی است، به ورطه سقوط بکشاند.
امام علی (ع) می‌گوید: از دوستی با دروغگو بپرهیز که او همان سراب است، دور را در نظر تو نزدیک و نزدیک را دور می‌سازد.
حتی در روایات آمده است که فرد دروغگو با انسان مرده تفاوتی ندارد، زیرا فضیلت زنده بر مرده، اعتمادی است که مردم به سخنان او دارند و گرنه بین مرده و دروغگو تفاوتی نیست، او حرف نمی‌زند و دروغگو حرف درستی نمی‌زند، بنابراین توجه به صداقت و راستگویی در جامعه می‌تواند به بهره برداری از شایستگی‌های افراد و قرار دادن افراد در موقعیتهای مناسب کمک کند، زیرا اگر دروغ و به تبع آن تملق نباشد، افراد  بر اساس توانایی‌هایشان به کار گرفته می‌شوند و امور جامعه را سامان می‌دهند.
 
  رواج دروغگویی در میان همسران و فرزندان در خانواده چه آسیبهایی به کانون خانواده خواهد زد؟
- اعتماد نداشتن همسران به یکدیگر یا ترس از سرزنش می‌تواند از دلایل دروغ میان زن و شوهر باشد، اگر زن و شوهر درک صحیحی از زندگی داشته باشند و موقعیتهای شغلی و خانوادگی یکدیگر را درک کنند، بی‌گمان نیازی به دروغ گفتن برای ادامه زندگی مشترک نیست. درک نکردن یکدیگر موجب می‌شود که زن و شوهر به گفتن دروغ متوسل شوند و هنگامی که بنا به هر دلیلی دروغ لو برود، اطمینان از خانواده رخت بر بسته و شک و بدبینی جایگزین اعتماد بین آنها خواهد شد و حتی فرزندان با ترس از مجازات  در برخی مواقع به دروغگویی روی می‌آورند.
 بنا براین اگر مادر و پدر به عنوان نخستین مربیان آموزشی فرزندان در محیط خانواده مبنای زندگی را بر پایه صداقت بگذارند و فرزندانشان را به شنیدن دروغ عادت ندهند و قبح آن را نریزند، یقیناً اگر کودکان مرتکب اشتباه بچگانه ای شدند، برای فرار از عواقب کار دروغ نمی‌گویند، خانواده‌ها باید دروغ را ضد ارزش و فعلی زشت و ناپسند به کودکان خود معرفی نمایند و به آنها این نکته را متذکر شوند که ممکن است با دروغ گفتن، مشکل آنها به صورت موقت حل شود، اما راه حل اصلی و اساسی و ریشه ای در صداقت است، زیرا اگر اعتماد دیگران از آنها سلب شود، روابط اجتماعی آنان تحت تأثیر قرار گرفته و در جامعه منزوی خواهند شد.
خانواده‌ها باید به فرزندان یاد بدهند که عادت کردن به دروغگویی مساوی است با مبتلا شدن به عارضه ای که دامن زندگی فردی و اجتماعی و دینی انسان را می‌گیرد و تأثیرات بسیار مخربی برزندگی شخص خواهد گذاشت، اگر این مسأله در خانواده و جامعه نهادینه شود و اگر از دروغ بپرهیزیم، از بسیاری از انحرافات در جامعه جلوگیری کرده‌ایم.


منبع:قدس
211008
 
نام:
 
ایمیل:
 
* نظر:
 
 
 
 

 


ادامه مطلب



[ شنبه 17 بهمن 1394  ] [ 5:13 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 65 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 3596183 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب