کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
   کد خبر: 65540 جمعه، 16 بهمن 1394 - 11:35
 
 
پیکر سردار قاجاریان و همرزمانش صبح شنبه در تهران تشییع می شود
 
 پیکر سردار قاجاریان و همرزمانش صبح شنبه در تهران تشییع می شودشهیدخبر(شهیدنیوز): روابط عمومی نیروی زمینی سپاه در اطلاعیه ای اعلام کرد: پیکرهای مطهر شهدای مدافع حرم، سردار محسن قاجاریان و همرزمانش صبح فردا در تهران تشییع می شوند.
  

نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه ای ضمن تبریک و تسلیت شهادت سردار سرتیپ پاسدار محسن قاجاریان و همرزمانش اعلام کرد:
آیین تشییع پیکرهای مطهر سردار سرتیپ پاسدار محسن قاجاریان فرمانده دلاور تیپ 21 امام رضا (ع) نیروی زمینی سپاه و همرزمانش از مدافعین حرم که در سوریه به شهادت رسیده اند، روز شنبه (فردا) 17 بهمن‌ماه از ساعت 10 صبح از محل حسینیه امام خمینی (ره) در ستاد نیروی زمینی سپاه برگزار خواهد شد.
بنا بر اعلام روابط عمومی نیروی زمینی سپاه پیکرهای مطهر شهدا پس از تشییع در تهران برای خاکسپاری به زادگاهشان منتقل خواهد شد.
گفتنی است سردار محسن قاجاریان فرمانده دلاور و انقلابی تیپ 21 امام رضا (ع) نیروی زمینی سپاه و همرزمانش در جریان ماموریت های مستشاری و حمایتی از مقاومت اسلامی و ارتش و نیروهای مردمی سوریه برای مقابله با تروریست های تکفیری در عملیات آزادسازی مناطق اشغالی این کشور به شهادت رسیدند.

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:11 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۵۱۴۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۵:۳۹
 

معنای(یس) در سوره یس چیست؟  

یکی از دام‌های شیطان همین است که انسان را از متشابهات قرآن منحرف می‌کند. از این راه وارد می‌شود و فتنه‌انگیزی می‌کند تا بتواند فکر خودش را بر قرآن تحمیل نماید، لذا همان کسانی که متشابهات را می‌دانند این دعا را هم می‌خوانند.
عقیق:یس، اسم پیامبر(ص) و معنای آن کلمة «یس» آنگونه که از روایات و خود قرآن فهمیده می‌شود اسم پیامبر است[۱] ظاهراً معنی آیة شریفه چنین است:
«ای پیامبر، ای رسول گرامی، قسم به قرآن حکیم که تو از پیامبران هستی»
در روایات اهل‌بیت(ع) هم می‌خوانیم که یس اسم پیامبر است[۲] و در دعای ندبه هم که شما عزیزان در صبح‌های جمعه می‌خوانید: یابنَ طه وَ الْمُحْکَماتِ یَابنَ یس وَ الذّاریاتِ یَابْنَ الطّورِ و العادیاتِ که مورد خطاب، حضرت ولی‌عصر ارواحنا فداه هستند می‌گوئیم ... ای پسر یس ... از اینجا باز هم فهمیده می‌شود «طه» و «یس» اسم مبارک پیامبراکرم است.
اما اینکه معنایش چیست، نمی‌دانیم. رمزی است بین عاشق و معشوق. یعنی بین خدا و سفیر او.
همانطور که می‌دانید هر ارگانی اسراری دارد، ارتش اسراری دارد که جز افراد ارتش، آن هم بعضی از آنها، شخص دیگری نمی‌داند. سپاه هم اسراری دارد که حتی بسیاری از سپاهیان آنها را نمی‌دانند. در هر حزبی بین مسئولینش اسراری هست که بسیاری از اعضای حزب از آن بی‌اطلاعند. بین خدا و سفیرانش هم اسراری است که جز خودشان و یا وابستگان به آنها (ائمه طاهرین علیهم‌السّلام) کسی از آنها با خبر نیست[۳]. و به تعبیر قرآن «راسخون فی العلم» هستند که متشابهات را می‌دانند و حتی افرادی مثل سلمان فارسی هم بر این اسرار واقف نیستند!
بنابراین اگر معنای این کلمات را از ما بپرسند با کمال صراحت می‌گوئیم که «نمی‌دانیم» و هر که ادعای علم به معنای این الفاظ نماید اشتباه کرده و ادعای گزاف نموده است. قرآن در این مورد می‌فرماید:
هُو الَّذی اَنْزَلَ عَلَیْکَ الکِتابَ مِنْهُ آیاتٌ مُحکَماتٌ هُنَّ اُمّ الکِتابِ‌وَ اخَرُ مَتَشابِهاتُ فَاَمَّا الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ زَیْغٌ فَیَبتَّغُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ‌ ابْتِغاءَ الفِتْنَةَ وَابتِغاءَ تَأوِیلهِ وَ ما یَعْلَمُ تَأویلَهُ إلاّ اللهُ‌والرّاسِخُونَ فِی العِلْمِ یَقُولُونَ آمَنّا بِهِ کُلُّ مِنْ‌ عِنْدِ رَبِّنا و ما یَذَّکَّرُ إلّآ اُولُو الْاَلْباب[۴]
خداوند قرآن را بر تو نازل کرده است، بعضی از آیات آن محکم است که اینها «ام‌الکتاب» است. (ام‌الکتاب در اینجا به معنای قلب قرآن است) و بعضی از آیاتش متشابه است... این متشابهات را جز اهلبیت علیهم‌السلام هیچکس نمی‌فهمد. (راسخون فی‌العلم = چهارده معصوم(ع)) و ما نباید به دنبال متشابهات برویم. اگر کسی به دنبال متشابهات رفت معلوم می‌شود که ریگی به کفش دارد چون قرآن می‌فرماید: آنان که کج هستند و می‌خواهند فکر خود را بر قرآن تحمیل کنند به دنبال متشابهات می‌روند تا آنها را تحریف نمایند، فتنه‌انگیزی کنند و اختلاف ایجاد نمایند.
اما راسخون فی‌العلم چه می‌گویند؟ «یَقُّولُونَ آمَنّا بِهِ کُلٌّ مِنْ عِنْدَ رَبِّنا» ما ایمان داریم هم به محکمات و هم به متشابهات، علاوه بر اینکه ایمان داریم،‌ صددرصد در مقابل قرآن تسلیم هستیم و می‌گوییم: «کُلٌّ مِنْ عِندَ رَبِّنا وَ ما یَذّکرُ إلاّ اُولُوا الاَلْباب»
بعد هم می‌فرماید: رَبَّنا لا تُزِعُ قُلُوبَنا بعدَ إذْ هَدیتَنا وَهَبْ لَنا مِنْ لَدُنکَ رَحْمَةً إنَّکَ انتَ الوَهّاب
این هم زنگ خطری است برای همه و به خصوص برای جوانهای روشنفکر که مواظب باشند، یکی از دام‌های شیطان همین است که انسان را از متشابهات قرآن منحرف می‌کند. از این راه وارد می‌شود و فتنه‌انگیزی می‌کند تا بتواند فکر خودش را بر قرآن تحمیل نماید، لذا همان کسانی که متشابهات را می‌دانند این دعا را هم می‌خوانند.

پی نوشت ها:
[۱]ـ قال الصادقُ: یاسین اِسْمُ رَسُولِ الله صلّی الله علیهِ و آله والدَّلیلُ علیهِ قولُهُ: إنَّکَ فَمِنَ المُرْسَلین (بحارالنوار ج۲۳ ص۱۶۸) یاسین اسم رسول خدا(ص) است بدلیل آنکه خداوند در آیه بعد از آن می‌فرماید: «تو تحقیقاً از فرستادگان خداوندی هستی»
نکته: مرحوم علامه بزرگوار محمدباقر مجلسی رحمة‌الله علیه روایاتی در بحارالانوار ضبط نموده‌اند که آل یاسین را آل محمد -علیهم‌السّلام- معنی کرد‌ه‌اند و یاسین یعنی حضرت محمّد(ص)-که در جلد ۲۳ از صفحه ۱۶۷ تا ۱۷۷ آمده است-
[۲]ـ عَنْ اَبی جَعْفَر-علیه السلام- قال: انّ لِرَسُولِ الله(ص) اثْنی عَشَرَ اِسماً خَمْسَةٌ مِنْها فی القرانِ، محمدٌ و احمدٌ و عبدُالله و یس و نون. حضرت امام محمدباقر(ع) فرموده‌اند: برای رسول خدا(ص) دوازده اسم است که پنج تای آن در قرآن آمده است: محمد و احمد و عبدالله و یس و نون. (مجمع‌البیان ج۸ ص۴۱۴)
[۳]ـ البته در بعضی روایات برای یس هم به وسیلة‌ائمه هدی علیهم صلوات‌الله تفاسیری شده از جمله: عَنِ الصَّادقِ(ع)... و اَمّا یس فَاِسْمُهُ منْ اَسْماءِ النَّبِیّ(ص)، مَعْناهُ یا اَیُّهِا السَّامِعُ لِوَحْیی... از امام ششم-علیه السلام- است که فرمودند. یس نامی از نامهای مبارک پیامبراکرم(ص) است و معنایش این است: ای شنوندة وحی من... (بحارالانوار، ج۶، ص۸۶)
[۴]ـ سورة آل‌عمران آیه ۷. ترجمه: اوست خدایی که قرآن را بر تو فرستاد که برخی از آن کتاب آیات محکم است (و احتمال و اشتباهی در او راه نیابد) که آنها اصل و مرجع سایر آیات کتاب خدا خواهد بود و برخی دیگر آیات متشابه است (و به سهولت درک معنی و فهم مقصود از او نشود) تا آنکه گروهی که در دلهایشان میل به باطل هست از پی متشابه رفته تا به تأویل کردن آن (در این راه) شبهه و فتنه‌گری پدید آرند، در صورتی که تأویل آن را کسی جز خدا نداند و اهل دانش گویندما به همه آن کتاب گرویدیم که همه محکم و متشابه قرآن از جانب پرورگار ما آمده و به این دانش پی نبرند، جز خردمندان.
منبع:افکار
211008

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:10 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۵۰۳۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۶
 

چگونگی معاشرت صحیح با مردم  

بنابر آموزه های دینی معاشرت با دیگران حدود و آداب خاص خود را دارد که با رعایت آنها می توان موفقیت های بیشتری را در زندگی کسب کرد.
عقیق:معاشرت با مردم و همزیستی مسالمت آمیز با آنها از امور فطری انسان است به گونه ای که انسان با خصیصه اجتماعی بودن معرفی می شود، از این رو، در آموزه های دینی ضمن توصیه به این مطلب چارچوب و حدود و بایدها و نبایدهای این میل فطری تشریح شده است.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: «هر كس در مقام دوستى در راه خدا برآيد، حضرت حق در بهشت درجه‏ اى برايش قرار مى ‏دهد كه با عمل ديگرش به آن درجه نمى ‏رسد.»
امام صادق (ع) می فرمایند: «بر شما باد به نماز در مسجدها و به نيكى به همسايگان، و اداى شهادت، و حاضر شدن در تشييع جنازه‏ ها، زيرا شما ناچاريد از زيستن با مردم، و براستى كسى نيست كه تا زنده است از مردم بى‏ نياز باشد و ناچار مردم بايد با همديگر سازش داشته باشند.»
همان حضرت (ع) فرموده اند: «بر شما باد به پارسائى و كوشش در اطاعت، و بر سر جنازه‏ ها حاضر شويد و بيمارها را عيادت كنيد و با مردم در مساجد حضور به هم رسانيد، و براى مردم چيزى را دوست داريد كه براى خودتان دوست داريد، آيا شرم نكند يكى از شما كه همسايه ‏اش حق او را بشناسد ولى او حق همسايه‏ اش را نشناسد.»
و نیز ایشان در تفسير گفتار خداى عز و جل (كه در باره آیه 36 سوره يوسف (ع) فرمايد:) «ما ترا از نيكوكاران دانيم» فرمودند: «براى واردين جا باز مي كرد، و به نيازمندان وام مي داد، و به ناتوانان كمك مي كرد.»
مردمداری و خوش رفتاری با دیگران نیز در آموزه های دینی ما مورد سفارش و توصیه است.
آنچنان که امام باقر (ع) می فرمایند: «با هر كه آميزش دارى اگر توانى دست عطايت را به سر آنها كشى و به آنها خيرى برسانى، بكن.»
ایشان همچنین فرموده اند: «ياران خود را بزرگ شماريد و آنان را احترام كنيد، به يكديگر هجوم ننماييد و به هم زيان نرسانيد و نسبت به يكديگر حسود نباشيد، از بخل بپرهيزيد، از بنده ‏هاى شايسته خدا باشيد.»

پی نوشت ها:
اصول کافی
وسائل الشیعه
منبع:قدس
211008

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:08 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۶۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۶
 
مباحث مهدویت

اهمیت فراوان شورش سفیانی در عصرظهور 

 

طبق توقیع شریف امام عصر به علی بن محمد سمری، ظهور امام مهدی، تنها بعد از خروج سفیانی و ندای آسمانی، اتفاق می افتد. سفیانی، مهمترین علامت ظهور امام مهدی علیه السلام، قلمداد شده و هیچ نشانه ظهور دیگری قابل مقایسه با این نشانه نیست.

عقیق:نشانه‌های ظهور از جذاب‌ترین و پرطرفدارترین بخش‌های معارف مهدوی است. اختصاص بخش عمده‌ای از روایات مهدویت به این موضوع، بهترین گواه بر این مسئله است. این جذابیت از سویی باعث افزایش اقبال عمومی به این مسئله و در نتیجه اصل اندیشه مهدویت می‌شود، اما از سوی دیگر، افزون بر ایجاد زمینه مناسب برای ورود خرافات، طمع شیادان را برای جعل و تحریف روایات را، دو چندان می‌کند. از این‌رو، نظر به فقدان پژوهش‌های مستند در این زمینه، شایسته است با انجام تحقیقات مبتنی بر اصول و قواعد فهم حدیث و با جداسازی احادیث صحیح از ضعیف و مطالب مستند از غیرمستند، علاوه بر پالایش معارف مهدویت از خرافات، زمینه‌های سوءاستفاده از این موضوع نیز، از میان برداشته شود.
در سلسله مقالات مباحث مهدویت، تلاش خواهد شد كه با اعتماد به روایات و احادیث اسلامی، تصویری کامل، منسجم و معقول از نشانه های حتمی ظهور و رخدادهای مرتبط، ارائه شود. کم‌ترین نتیجه این تلاش، این است که محققان خواهند توانست در خصوص مباحث مهدویت، مطالب مستند را از مطالب غیرمستند تمیز بدهند و در مقام قضاوت و تحلیل، از استناد به مطالب غیرمستند بپرهیزند.
 
سفیانی، اولین نشانه حتمی ظهور
در مقاله شانزدهم، به وجوب طریقی شناخت نشانه های حتمی ظهور، اشاره شد. در مقاله هفدهم، به این پرسش پاسخ داده شد که آیا در نشانه های ظهور و بخصوص در نشانه های حتمی ظهور از جمله یمانی، سفیانی و ...، امکان بداء، تغییر و بلکه عدم وقوع، مطرح است یا نه؟،
اکنون به معرفی اولین نشانه حتمی ظهور، سفیانی و ابعاد گسترده این رخداد، خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است در مقالات گذشته، به معرفی نشانه حتمی دیگر ظهور ،یعنی یمانی پرداخته شد.
 
منهج علمی فقه علامات الظهور
قبل از آغاز و ارائه تفصیلی و معرفی سفیانی، به عنوان اولین دشمن امام عصر، در این نوشتار و بررسی علمی و پژوهشی، بر مسیر و منهج علمی صحیح، پافشاری خواهیم کرد. از جمله:
1. باید توجه داشت، که گاهی روایات اهل بیت و معصومین، مفسر یکدیگر است. بگونه ایی که ابهام و اجمال در روایتی؛ و تفسیر و تفصیل در روایت دیگری، است. بنابراین، روایات هم خانواده، باید در کنار یکدیگر، بررسی میشوند.
2. استشهاد به روایات اهل سنت، فقط زمانی موجه و صحیح است که مضمون آن در روایات اهل بیت وجود داشته باشد. استناد به احادیث اهل سنت، به عنوان موید روایات شیعه، اشکالی ندارد. بنابراین، اثبات موضوعی در روایات اهل سنت، بدون توجه به روایات اهل بیت، صحیح نیست.
3. در صحت روایت به مجموع قرائن، از جمله قرینه سند، باید توجه کرد. نه اینکه در بررسی روایت، تنها به سند آن توجه کنیم و بقیه قرائن حدیثی، مورد فراموشی قرار گیرد.
4. اگر حدیثی از حیث سند ضعیف باشد، نه اینکه واقعا آن حدیث، کذب و دروغ است، خیر. بلکه ممکن است در واقع صحیح باشد و لکن به طریق موثق به دست ما و در عصر حاضر، نرسیده باشد. و البته یکی از راههای اثبات حدیث ضعیف، وقوع آن می باشد که نشان از صحت حدیث دارد.
5. برای اثبات موضوعی به عنوان علامت ظهور، جای تسامح در ادله سنن، نیست، اما در تفصیلات و جزئیات، ممکن است.
6. مشخصا در مباحث مهدویت، باید به نکته مهمی توجه کرد و آن اینکه: احادیث مهدویت، بویژه نشانه های حتمی ظهور، قطعه های مختلف یک پازل واحد محسوب می شوند و جدا از هم نباید بررسی شوند. و اگر نشانه های حتمی ظهور را جدا از هم و مستقل از یکدیگر، بررسی کنیم به نتایج واقعی و مطلوب نخواهیم رسید. اگر به بررسی علمی تنها یک نشانه ظهور، بسنده کنیم، ممکن است به این نتیجه دست یابیم که این نشانه، در گذشته و تاریخ واقع شده، و یا ممکن است شبیه آن در آینده، به طور متعدد، تکرار شود. اما اگر مجموعه علامت ها و نشانه ها را به صورت میدانی و در کنار هم، به عنوان قطعه های مختلف پازل واحد، توجه کنیم، به نتیجه ای واقعی تر، خواهیم رسید.
به عنوان مثال، هر گاه، به احادیث خراب شام، به تنهایی توجه کنیم، ممکن است فورا استنباط کنیم که این مساله در گذشته، انجام شده است. اما اگر احادیث "خراب شام"، را با مجموع حوادث دیگر و نشانه ها در کنار هم، بررسی کنیم، نتیجه فرق خواهد کرد. اگر احادیث تخریب و ویرانی منطقه شام (سوریه و ...) را در کنار سایر احادیث از جمله حدیث امام باقر علیه السلام، قرار دهیم که مضمون آن چنین است که: بعد از خراب شام، باید اختلاف رمحان (دو پرچم) در منطقه شام، رخ دهد و بعد از رجفۀ (زلزله)، نزول رایات الصفر (آمدن پرچم های زرد رنگ) از مغرب شام، بعد خسف (فرو رفتن زمین) در منطقه حرستا سوریه و بعد خروج سفیانی؛ آنگاه درک حوادث و نشانه های ظهور برای رسیدن به واقع، و تصمیم گیری، آسان تر خواهد شد. و در مرحله بعد و بالاتر، نیز اگر حوادث شام و حدیث امام باقر را با نشانه های دیگری همچون تشکیل حکومت زمینه ساز ظهور توسط "رجل من اهل قم"، وجود قائد و فرمانده خراسانی در ایران، وجود پادشاه حجاز به نام عبد الله، مرگ عبد الله و اختلاف بنی فلان در کشور عربستان، و نیز وجود حکومت عراقی شیعه اما ضعیف، در کنار تحرکات کردها و ترک ها، تحرکات گروه های تکفیری در سوریه و منطقه شام و اختلاف پرچم ها را، که همگی در روایات و احادیث نشانه های ظهور، به وضوح و صراحتا، ذکر شده است را کنار هم قرار دهیم، به درک واضح تر از روایات و احادیث خواهیم رسید. چرا کنار هم قرار دادن احادیث و روایات مرتبط و هم خانواده با یکدیگر و آنچه را که می بینیم، انعکاس قویی در احادیث مهدویت، دارد. و ممکن است، این احتمال تقویت می شود که ما در عصر ظهور، به سر می بریم ان شاء الله. البته ما در این نوشتار، درصدد توقیت نیستیم، لکن در هیچ دوره ایی از تاریخ، تمام آنچه از نشانه های ظهور، که در عصر حاضر، در حال روی دادن است، اینچنین و کنار هم، قرار نگرفته است. انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا.
7. و صد البته، مجموعه حوادث و نشانه های حتمی ظهور، باید در کنار هم، بررسی شوند و بررسی جداگانه و منفصل آنها و تطبیق، خسارت زیانباری است که با ایجاد هیجان و احساس کاذب در منتظران ظهور امام عصر، ممکن است تبعات ناگوراری، به دنبال خود داشته باشد. بنابراین باید به دستور ائمه معصومین، باید همواره ظهور را نزدیک دانست و در عین حال، ضمن پرهیز از تعیین وقت قطعی در زمان ظهور، همچنین از عجله و استعجال در امر ظهور و درخواست زودتر از موعد، قبل از وقوع نشانه های حتمی ظهور، بویژه وقوع ندای آسمانی -که در ماه رمضان رخ مبدهد و تمام جهانیان میشنوند- پرهیز کرد. چنانچه، در احادیث منقول از اهل بیت، تاکید شده است:
... كَذَبَ الْوَقَّاتُونَ وَ هَلَكَ الْمُسْتَعْجِلُونَ وَ نَجَا الْمُسَلِّمُونَ. [1]
... وقت تعیین کنندگان برای امر ظهور، را تکذیب کنید،تعجیل کنندگان در امر ظهور، هلاک میشوند و تسلیم شوندگان (و آنان که در انتظار وقوع نشانه های حتمی ظهور، می باشند)، نجات می یایند.
 
پرسش های فروان درباره سفیانی
و اما پرسش‌های فراوانی درباره شخصیت سفیانی، مطرح است، از جمله این‌كه:
• اسم و نسب سفیانی چیست؟ آیا از فرزندان معاویه بن ابی سفیان است؟
• زمان خروج سفیانی، چه موقع است؟
• مکان قیام سفیانی، آیا واقعا از کشور سوریه و منطقه شام است؟
• حامیان سفیانی چه کسانی هستند؟
• سفیانی، چه مناطقی را تصرف خواهد کرد؟
• آیا سفیانی، بعد از قیام، حاکم سوریه میشود؟
• آیا سفیانی به عراق حمله خواهد کرد؟
• آیا واقعا، رنگ پرچم سفیانی، سیاه است؟ و آیا هر پرچم سیاهی از سوریه، نشانه سفیانی است؟
• اهداف قیام سفیانی کدام است؟ و سفیانی بر چه مناطقی سیطره پیدا خواهد کرد؟
• آیا، سفیانی علاوه بر منطقه شام، بر کشور عراق و عربستان نیز مسلط خواهد شد؟
• دین، مذهب و گرایش سفیانی، چیست؟
• سیر و مدت اقدمات سفیانی چیست؟
• فرجام قیام سفیانی، به کجا خواهد انجامید؟
• چرا پرچم سفیانی، گمراه ترین پرچم عصر ظهور است؟
• آیا تنها پرچم باطل در عصر ظهور، پرچم سفیانی است؟
• وظیفه شیعه در برابر سفیانی چیست؟
• فاصله خروج سفیانی با ظهور امام مهدی علیه السلام، چقدر است؟
• در طول تاریخ اسلام، مدعیان دروغین سفیانی، چه کسانی بودند؟
• در عصر معاصر، چه کسانی ادعای سفیانی کرده اند؟ و راه تشخیص مدعای آنها چیست؟      
لازم به ذکر است، در سلسله مقالات "مباحث مهدویت"، با تاکید بر منهج علمی و فقه الحدیث، علاوه بر بررسی رجالی و سندی احادیث، و سایر قرائن و روایات هم خانواده، سعی خواهد شد به سوالات فوق، پاسخ علمی داده شود.
 
معرفی نشانه های حتمی ظهور
در احادیث اسلامی، از پنج نشانه حتمی ظهور (یمانی، سفیانی، ندای آسمانی، قتل نفس زکیه و خسف بیداء) به صورت ویژه و مستقل سخن به میان آمده است. اهمیت این پنج نشانه‌ را می‌توان هم از تعدد روایات مربوط به آن‌ها و هم از جداسازی و بیان این نشانه‌ها به شکل مستقل دریافت. شیخ صدوق در کتاب کمال الدین، با سلسه اسنادش از امام صادق علیه‌السلام در حدیث معتبر [2] نقل کرده است:
قَبْلَ قِیامِ الْقَائِمِ خَمْسُ عَلَامَاتٍ مَحْتُومَاتٍ الْیمَانِی وَ السُّفْیانِی وَ الصَّیحَةُ وَ قَتْلُ النَّفْسِ الزَّكِیةِ وَ الْخَسْفُ بِالْبَیدَاء.  [3]
پیش از قیام قائم پنج نشانه حتمی است: یمانی، سفیانی، صحیه آسمانی، شهادت نفس زکیه و خسف بیداء.
و نیز مرحوم کلینی در کتاب الکافی، در حدیث معتبر [4] ، از امام صادق نقل کرده است:
خَمسُ عَلاماتٍ قَبلَ قِیامِ القائمِ الصَّیحَةُ وَ السَّفیانِیُّ وَ الخَسفُ وَ قَتلُ النَّفسِ الزَّکیَّة وَ الیَمانِیُّ ِ. [5]
پیش از قیام قائم، پنج علامت وجود خواهد داشت: ندای آسمانی، سفیانی، خسف و فرو رفتن (لشکر سفیانی) در زمین (بیداء)، شهادت نفس زکیه و یمانی.
این دو حدیث معتبر و حدیث های مشابه دیگر، دلالت بر این دارد که ظهور امام مهدی علیه‌السلام، متوقف بر نشانه های حتمی است که باید به وقوع بپیوندد.
 
شرح اجمالی نشانه های حتمی ظهور
طبق روایات معتبر، ندای آسمانی، برای اثبات اینکه، امام مهدی، از طرف خداوند متعال، برگزیده و فرستاده شده است و خروج سفیانی به عنوان دشمن اصلی امام عصر، به جنگ میان حق و باطل، اشاره دارد. خروج یمانی، به ضرورت وجود قوا و لشکر جبهه حق و نصرت و یاری در ظهور امام مهدی، اشاره دارد و شهادت نفس زکیه، به طغیان حکومت و نظام ناصبی و دشمن اهل بیت در کشور حجاز (عربستان)، اشاره می کند. و در نهایت، خسف بیداء و فرو رفتن لشکر سفیانی در زمین در منطقه بیداء (در بین مکه و مدینه)، نشانگر صحت پیشگویی و صدق خبر پیامبر و نیز بیانگر این است که حکومت جهانی امام مهدی، ادامه حکومت رسول الله و اتمام رسالت پیامبر اسلام، می باشد. [6]
 
اهمیت فراوان و جایگاه شورش سفیانی در عصر ظهور
دلایلي كه نشان‌گر اهميت موضوع سفیانی است، بدين قرارند:
1. خروج سفیانی، در روایات شیعه، از علائم حتمی ظهور امام مهدی(ع) شمرده شده است. از جمله شیخ صدوق در کتاب کمال الدین، در روایتی از امام صادق (ع)، چنین نقل می کند:
السُّفْيَانِيُّ مِنَ الْمَحْتُومِ وَ خُرُوجُهُ فِي رَجَب‏. [7]
سفیانی از علایم حتمی است و قیام او در ماه رجب خواهد بود.
و نیز امام باقر علیه السلام در حدیث دیگری فرموده‌اند:
إِنَ‏ مِنَ‏ الْأُمُورِ أُمُوراً مَوْقُوفَةً وَ أُمُوراً مَحْتُومَةً وَ إِنَّ السُّفْيَانِيَّ مِنَ الْمَحْتُومِ الَّذِي لَا بُدَّ مِنْهُ. [8]
برخی از امور موقوف و مشروط‌اند و برخی محتوم و تغییر ناپذير، و سفیانی از علایم حتمی است که بی¬تردید رخ خواهد داد.
همچنین در کتاب الغیبۀ نعمانی، از امام باقر عليه ‌السلام در تفسیر آیه ثم قضی اجلا و اجل مسمی عنده [9] نقل شده است:
إِنَّهُمَا أَجَلَانِ: أَجَلٌ مَحْتُومٌ وَ أَجَلٌ مَوْقُوفٌ. قَالَ‏ لَهُ‏ حُمْرَانُ:‏ مَا الْمَحْتُومُ؟ قَالَ الَّذِي لَا يَكُونُ غَيْرُهُ. قَالَ: وَ مَا الْمَوْقُوفُ؟ قَالَ: هُوَ الَّذِي لِلَّهِ فِيهِ الْمَشِيَّةُ. قَالَ حُمْرَانُ: إِنِّي لَأَرْجُو أَنْ يَكُونَ أَجَلُ السُّفْيَانِيِّ مِنَ الْمَوْقُوفِ. فَقَالَ: أَبُو جَعْفَرٍ علیه السلام لَا وَ اللَّهِ إِنَّهُ مِنَ الْمَحْتُومِ. [10]
آنها دو اجل‌اند: اجل محتوم و تغییرناپذير و اجل موقوف و مشروط. حمران پرسید: اجل محتوم چیست؟ فرمود: اجلی که جز آن نخواهد شد. حمران عرض کرد: اجل موقوف و مشروط چیست؟ فرمود: آنچه اراده خداوند در آن راه دارد و قابل تقدیم و تاخیر و برطرف شدن است. حمران عرض کرد: امیدوارم قیام سفیانی از علایم موقوف و مشروطي باشد که بدا در آن راه دارد! امام فرمودند: به خدا سوگند که چنین نیست، او از علایم حتمی است.
2. چنان‌که خواهد آمد، یکی از اساسی‌ترین اهداف قیام سفیانی، حمله به مناطق شیعه‌نشین و کشتار شیعیان و حمله به مراکز مقدسه شیعه در کشور عراق، است. تأثير این رخداد عظیم در کیان تشیع و تهدیدی که از ناحیه سفیانی متوجه شیعیان جهان می‌شود، بررسی ابعاد این ماجرا و آگاهی از زوایای مختلف آن را ضروری می‌نماید.  
سفیانی ابتدا از شام خروج می کند. از جمله شیخ صدوق در کتاب کمال الدین از امام باقر علیه السلام، نقل کرده است:
... و خُرُوجَ‏ السُّفْيَانِيِ‏ مِنَ‏ الشَّام‏ ... . [11]
... و سفیانی از منطقه شام، خروج می کند ... .
آنگاه به سمت عراق لشکرکشی می کند. در کتاب الغیبۀ نعمانی، امام باقر(ع) در ضمن روایتی معتبر می‌فرمایند:
... لَا يَكُونُ لَهُ هِمَّةٌ إِلَّا الْإِقْبَالَ نَحْوَ الْعِرَاقِ يَمُرُّ جَيْشُهُ بِقِرْقِيسِيَاءَ ... وَ يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ جَيْشاً إِلَى الْكُوفَة ... . [12]
... سپس او (سفیانی، بعد از تسلط بر منطقه شام) هدفی جز حمله به عراق ندارد. سپاهیانش را به قرقیسیا می‌رساند و در آنجا هم به جنگیدن می‌پردازد ... و بعد لشکرش را به سوی کوفه گسیل می‌دارد ... .
3. از دیگر دلایلی که تحقیق درباره این موضوع را ضروری می‌نماید، گستردگی ابعاد این رخداد نسبت به سایر علائم ظهور است؛ نشانه‌هایی چون: ندای آسمانی، کشته شدن نفس زکیه، خسف بیداء و ...، حوادثی محدود به شمار مي‌روند که در زمان اندکی رخ می‌دهند، اما قیام سفیانی حادثه‌اي ساده و محدود نیست و ماه ها به طول می انجامد و شعاع فعالیت های سفیانی منطقه شام و عراق خواهد بود. در کتاب الغیبۀ نعمانی، از امام صادق عليه ‌السلام در روایت معتبر و با اشاره به طولانی بودن فتنه سفیانی، چنین نقل شده است:
السُّفْيَانِيُّ مِنَ الْمَحْتُومِ وَ خُرُوجُهُ فِي رَجَبٍ وَ مِنْ‏ أَوَّلِ‏ خُرُوجِهِ‏ إِلَى‏ آخِرِهِ‏ خَمْسَةَ عَشَرَ شَهْراً سِتَّةُ أَشْهُرٍ يُقَاتِلُ فِيهَا فَإِذَا مَلَكَ الْكُوَرَ الْخَمْسَ مَلَكَ تِسْعَةَ أَشْهُرٍ وَ لَمْ يَزِدْ عَلَيْهَا يَوْماً. [13]
سفیانی از علایم حتمی و قطعی است و در ماه رجب خروج می کند. از ابتدای حرکت او تا آخر کارش، پانزده ماه به طول می¬انجامد. شش ماه آن را به جنگ و نبرد می¬گذراند و چون سرزمين‌هاي پنج‌گانه (تمام منطقه شام) را به تصرف خود درآورد، نه ماه بر این مناطق حکومت می کند و یک روز هم بر این مدت اضافه نمیشود.
4. همچنین تأثير شورش سفیانی، بر معادلات و تحولات اساسی در دنیای اسلام، از منطقه شام تا عراق، و حتی اعزام لشکر به عراق و عربستان، و تخریب شهر مدینه و تلاش در جهت جلوگیری از قیام امام مهدی و اعلان جنگ علنی بر ضدّ آن حضرت، بخشی از ابعاد این رخداد پراهمیت است. نعمانی در کتاب الغیبۀ از امام باقر عليه ‌السلام در حدیث معتبری در این‌باره فرموده¬اند:
... وَ يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ بَعْثاً إِلَى الْمَدِينَةِ فَيَنْفَرُ الْمَهْدِيُ‏ مِنْهَا إِلَى‏ مَكَّةَ فَيَبْلُغُ أَمِيرَ جَيْشِ السُّفْيَانِيِّ أَنَّ الْمَهْدِيَّ قَدْ خَرَجَ إِلَى مَكَّةَ ... [14]
... سفیانی، سپاهی را به مدینه می¬فرستد. مهدی از آن‌جا مي‌گريزد و به مکه می¬رود. به امیر سپاه سفیانی گزارش می‌رسد که مهدی  به مکه رفته است ... .
5. از طرفی وقتی راویان احادیث ائمه، مهمترین نشانه ظهور امام عصر، را درخواست می کردند، امامان معصوم، خروج سفیانی را به عنوان مهمترین نشانه برای ظهور امام مهدی و اقامه حکومت اهل بیت، بیان می فرمودند.
وَ كَفَى بِالسُّفْيَانِيِّ نَقِمَةً لَكُمْ مِنْ عَدُوِّكُمْ وَ هُوَ مِنَ الْعَلَامَاتِ لَكُمْ ...َ إِنَّمَا فِتْنَتُهُ حَمْلُ امْرَأَةٍ تِسْعَةُ أَشْهُرٍ وَ لَا يَجُوزُهَا إِنْ شَاءَ اللَّه‏. [15]
سفیانی برای عذاب دشمنان شما بس است و از جمله نشانه‌هایی برای شماست (برای فهم نزدیکی ظهور)  ... و فتنه شورش سفیانی، ان شا الله بیشتر از نه ماه، نخواهد شد.
6. در منابع متعدد حدیثی شیعه نقل شده است که هنگام قیام سفیانی، اجابت دعوت اهل بیت و توجهات به سمت اخبار ظهور در کشور حجاز (عربستان)، واجب شرعی است. در کتاب الکافی مرحوم کلینی، نقل شده است که هنگام خروج سفیانی، دعوت حق اهل بیت و دعوت امام مهدی را اجابت کنیم و شیعیان، توجه شان به سمت اخبار کشور حجاز و شهر مکه، باشد.
در روایتی منقول از امام جعفر صادق علیه السلام، چنین نقل شده است:
َعنْ يُونُسَ بْنِ أَبِي يَعْفُورٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ يَقُولُ إِذَا خَرَجَ السُّفْيَانِيُّ يَبْعَثُ جَيْشاً إِلَيْنَا وَ جَيْشاً إِلَيْكُمْ فَإِذَا كَانَ كَذَلِكَ فَأْتُونَا عَلَى كُلِّ صَعْبٍ وَ ذَلُول‏. [16]
یونس بن ابی یعفور از امام صادق علیه السلام، نقل می کند، که ایشان فرمودند: هنگامیکه سفیانی خروج می کند، دو سپاه اعزام می کند، یکی به سمت ما (حجاز) و دیگری به سمت شما (عراق). در این صورت به سمت ما بشتابید (و تمام توجه شما، به سمت اخبار کشور حجاز و شهر مکه باشد، زیرا محل ظهور و قیام امام عصر، می باشد)، هرچند دچار سختی شوید.
و در حدیث دیگری از امام صادق علیه السلام، چنین نقل شده است:
قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلَامُ كَيْفَ نَصْنَعُ إِذَا خَرَجَ السُّفْيَانِيُّ ... فَإِذَا ظَهَرَ عَلَى الْأَكْوَارِ الْخَمْسِ يَعْنِي كُوَرَ الشَّامِ فَانْفِرُوا إِلَى صَاحِبِكُمْ.  [17]
(راوی) به امام صادق عرض کرد، هنگام خورج سفیانی، چه کار کنیم؟ ... (امام پاسخ داد) هنگام خروج سفیانی و تسلط سفیانی بر مناطق پنج گانه شام، به امام مهدی بپیوندید و دعوت ایشان را اجابت کنید.
چراکه امام عصر، از شهر مکه در کشور عربستان، قیام خواهند فرمود. شیخ مفید در کتاب الارشاد، چنین نقل می کند:
... یقُومُ القائم فِی یوْمِ عَاشُورَاءَ وَ هُوَ الْیوْمُ الَّذِی قُتِلَ فِیهِ الْحُسَینُ بْنُ عَلِی علیه‌السلام، لَكَأَنِّی بِهِ فِی‏ یوْمِ‏ السَّبْتِ‏ الْعَاشِرِ مِنَ‏ الْمُحَرَّمِ‏ قَائِماً بَینَ‏ الرُّكْنِ‏ وَ الْمَقَام‏ ... .  [18]
... قائم (حضرت مهدى علیه‌السلام) در روز عاشورا كه روز شهادت سید الشهدا علیه‌السلام است، قیام مى‏كنند. گویا در آن شنبه‏اى كه عاشورا در آن واقع شود، او را می بینم. درحالى‏كه بین ركن و مقام ایستاده است ... .
7. سفیانی و ندای آسمانی، به عنوان دو نشانه حتمی ظهور و جدا کننده فاصله بین عصر غیبت و عصر ظهور، صدق ادعای ارتباط خاصه با امام مهدی علیه السلام، می باشد که در توقیع مبارک حضرت، به آخرین نواب اربعه، علی بن محمد سمری، به آن اشاره شده است. شیخ طوسی در کتاب الغیبۀ، چنین نقل میفرمایند:
... مَنْ يَدَّعِي الْمُشَاهَدَةَ (أَلَا فَمَنِ ادَّعَى الْمُشَاهَدَةَ) قَبْلَ خُرُوجِ السُّفْيَانِيِّ وَ الصَّيْحَةِ فَهُوَ كَذَّابٌ مُفْتَر ... . [19]
... هرکسی، قبل از خروج سفیانی و ندای آسمانی، ادعای ارتباط و نیابت خاص، داشته باشد، دروغگو، کذاب و افترازننده است ... .
8. همچنین، اهتمام پیشوایان دینی به این نشانه، از دیگر عواملی است که بررسی آن را ضروری می‌نماید. طرح این موضوع در احادیث و لسان مبارک: پیامبر اکرم، امام علی، امام سجاد، امام باقر، امام صادق، امام کاظم، امام رضا، امام جواد و امام مهدی، آن هم در حدود یکصد روایت، نشان از این اهتمام دارد. (نگاه کنید: کتاب معجم الاحادی الامام المهدی)
9. بنابراین با تمام تفاصیل ذکر شده، سفیانی، مهمترین علامت ظهور امام مهدی علیه السلام، قلمداد شده است. و هیچ نشانه ظهور دیگری قابل مقایسه با این نشانه نیست. و حتی دیگر نشانه های حتمی دیگر ظهور، به نوعی با این نشانه در ارتباط هستند. و همه نشانه ها در آستانه ظهور، تحت الشعاع شورش سفیانی، می باشد.
توضیح اینکه: یمانی و خراسانی به عنوان نشانه ظهور، با سفیانی می جنگند. در روایت معتبر از امام باقر علیه السلام نقل شده است:
وَ يَبْعَثُ السُّفْيَانِيُّ جَيْشاً إِلَى الْكُوفَةِ ... إِذْ أَقْبَلَتْ رَايَاتٌ مِنْ قِبَلِ خُرَاسَانَ وَ تَطْوِي الْمَنَازِلَ طَيّاً حَثِيثاً وَ مَعَهُمْ نَفَرٌ مِنْ أَصْحَابِ الْقَائِم‏. [20]
... سفیانی سپاهی را به سوی کوفه گسیل می‌دارد ... در چنین شرایطی پرچمهایی از خراسان به رهبری خراسانی نمایان می‌شوند که منزلگاه‌ها را با سرعت چشمگیری طی کرده و پشت سر‌هم می‌گذراند و در میان آنها عده‌ای از اصحاب حضرت مهدی علیه السلام حضور دارند.
و همچنین خسف بیداء برای سپاه سفیانی در میان مکه و مدینه، رخ می دهد. مرحوم مجلسی در کتاب بحار الانوار به نقل از تفسیر عیاشی چنین نقل می کند:
... حَتَّى إِذَا نَزَلُوا الْبَيْدَاءَ وَ هُوَ جَيْشُ الْهَمَلَاتِ خُسِفَ بِهِم‏... . [21]
... تا اینکه سپاه سیل‌آسای(سفیانی) در بیداء (بین مکه و مدینه) فرود می‌آیند و در زمین فرو می‌روند.
حتی بعد از ندا و صیحه آسمانی، به عنوان نشانه حتمی ظهور، ندای شیطان، به اسم سفیانی نیز شنیده میشود.
و نکته پایانی اینکه: طبق توقیع شریف امام عصر به علی بن محمد سمری (آخرین نائب امام عصر در عصر غیبت صغری)، ظهور امام مهدی، تنها بعد از خروج سفیانی و ندای آسمانی، اتفاق می افتد. شیخ طوسی در کتاب الغیبۀ، چنین نقل میفرمایند:
... مَنْ يَدَّعِي الْمُشَاهَدَةَ [أَلَا فَمَنِ ادَّعَى الْمُشَاهَدَةَ] قَبْلَ خُرُوجِ السُّفْيَانِيِّ وَ الصَّيْحَةِ فَهُوَ كَذَّابٌ مُفْتَر ... . [22]
... هرکسی، قبل از خروج سفیانی و ندای آسمانی، ادعای ارتباط و نیابت خاص، داشته باشد، دروغگو،کذاب و افترازننده است.
همه این موارد و احادیث نشانه های حتمی ظهور در مباحث مهدویت، همانطور که ذکر شد و مشاهده فرمودید، به نوعی با سفیانی، مرتبط می باشد. و اهمیت دوچندان بررسی تفصیل و جزئیات مباحث سفیانی، را نمایان می کند.
 
نکته پایانی
سفیانی، مهمترین علامت ظهور امام مهدی علیه السلام، قلمداد شده است. و هیچ نشانه ظهور دیگری قابل مقایسه با این نشانه نیست. و حتی دیگر نشانه های حتمی دیگر ظهور، به نوعی با این نشانه در ارتباط هستند. و همه نشانه ها در آستانه ظهور، تحت الشعاع شورش سفیانی، می باشد.
یکی از اساسی‌ترین اهداف قیام سفیانی، حمله به مناطق شیعه‌نشین و کشتار شیعیان و حمله به مراکز مقدسه شیعه در کشور عراق، است. تأثير این رخداد عظیم در کیان تشیع و تهدیدی که از ناحیه سفیانی متوجه شیعیان جهان می‌شود، بررسی ابعاد این ماجرا و آگاهی از زوایای مختلف آن را ضروری می‌نماید.
تأثير شورش سفیانی، بر معادلات و تحولات اساسی در دنیای اسلام، از منطقه شام تا عراق، و حتی اعزام لشکر به عراق و عربستان، و تخریب شهر مدینه و تلاش در جهت جلوگیری از قیام امام مهدی و اعلان جنگ علنی بر ضدّ آن حضرت، بخشی از ابعاد این رخداد پراهمیت است. نشانه‌هایی چون: ندای آسمانی، کشته شدن نفس زکیه، خسف بیداء و ...، حوادثی محدود به شمار مي‌روند که در زمان اندکی رخ می‌دهند، اما قیام سفیانی حادثه‌اي ساده و محدود نیست و ماه ها به طول می انجامد و شعاع فعالیت های سفیانی منطقه شام و عراق خواهد بود.
و اما در مباحث مهدویت، باید به نکته مهمی توجه کرد و آن اینکه: احادیث مهدویت، بویژه نشانه های حتمی ظهور، قطعه های مختلف یک پازل واحد محسوب می شوند و جدا از هم نباید بررسی شوند. و اگر نشانه های حتمی ظهور را جدا از هم و مستقل از یکدیگر، بررسی کنیم به نتایج واقعی و مطلوب نخواهیم رسید. اگر به بررسی علمی تنها یک نشانه ظهور، بسنده کنیم، ممکن است به این نتیجه دست یابیم که این نشانه، در گذشته و تاریخ واقع شده، و یا ممکن است شبیه آن در آینده، به طور متعدد، تکرار شود. اما اگر مجموعه علامت ها و نشانه ها را به صورت میدانی و در کنار هم، به عنوان قطعه های مختلف پازل واحد، توجه کنیم، به نتیجه ای واقعی تر، خواهیم رسید.
 
پی نوشت:
[1] نعمانی، الغیبۀ، ص 198.

[2] مهدی پور، پژوهشی پیرامون علائم حتمی ظهور، ص 21-22.
[3] شیخ صدوق، کمال الدین، ج 2، ص 650
[4] مهدی پور، پژوهشی پیرامون علائم حتمی ظهور، ص 48-49.
[5] شیخ صدوق، کمال‌الدین، ج 2 ، ص 650.
[6] کورانی، الیمانیون قادمون، ص 115-116.
[7] شیخ صدوق، کمال الدین، ج 2، ص 650.
[8] نعمانی، الغیبۀ، ص 301.
[9] سوره انعام، آيه2.
[10] نعمانی، الغیبه، ص 301. مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 249،
[11] شیخ صدوق، کمال الدین، ج 1، ص 327 و 331.
[12] نعمانی، الغیبه، ص280.
[13] نعمانی، الغیبۀ، ص 300.
[14] نعمانی، الغیبۀ، ص 280.
[15] نعمانی، الغیبۀ، ص 300.
[16] نعمانی، الغیبۀ، ص 306.
[17] مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 272.
[18] شیخ مفید، الارشاد، ج 2، ص 379.
[19] شیخ طوسی، الغیبۀ، ص 395.
[20] نعمانی، الغیبۀ، ص280.
[21] عیاشی، التفسیر، ج1، ص65. مجلسی، بحار الانوار، ج52، ص223.
[22] شیخ طوسی، الغیبۀ، ص 395.
منبع:فرهنگ


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۵۰۳۴۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۸
 

سخنانی ناب از آیت الله جوادی آملی 

آن آخوندي كه به دنبال مريد است اين با «مرغ تالاب» فرق نمي ‌كند.

عقیق : وبلاگ "دریای معارف الهی" نوشت:
 
بسم الله الرحمن الرحیم
 
آیت الله جوادی آملی سالیان متمادی است که در مسجد اعظم قم جلسه تفسیر قرآن کریم دارند. بنده در چند سالی که از محضر ایشان استفاده می کردم، نکات ناب و کمیابی را از حضرت استاد می شنیدم که واقعاً بی نظیر بود. لذا تصمیم گرفتم این نکات را جمع آوری کرده و در اختیار دوستان قرار بگیرد تا سبب رشد و تعالی علمی و عملی ما شود.
 
این نکات در پست هایی پنج تایی در اختیار مخاطبین محترم قرار می گیرد.
 
1 – اسمای الهی
 
 اسمای حُسنای الهی گاهی در اول، گاهی در آخر آیه قرار می گیرند. هر اسمی که در آیه ذکر شد خواه در صدر آیه، خواه در ساقهٴ [1] آیه باشد، ضامن مضمون آن آیه است. یعنی این اسماء الهی، علت محتوای آیه است. اگر ذات اقدس الهی از پذیرش توبه و عفو و گذشت سخن گفته است آیه ‌ای که محتوای آن بخشش و گذشت الهی است اول یا آخر آن آیه این دارد که «إِنَّ اللّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ»[2] .[3]
 
 
2 – بال فرشتگان
 
 در خیلی از جوامع روایی ما هست که «ملائکه پَرهای خود را زیر پای طالبان علوم الهی پهن می‌کنند»[4]. چرا فرشته ‌هايي كه برابر قرآن، دارای پَر هستند[5]، پَرهایشان را (زیر پای طالبان علم) پهن مي‌ كنند؟ برای اینکه به آنها بفهمانند، اولاً: شما هم مثل ما پَر در بیاورید که (دیگران را انذار دهید)[6] .[7] ثانیاً: حالا كه پَر در آورديد بايد پرواز كنيد. ثالثاً: حالا كه مي‌ خواهيد پرواز كنيد نظير اين مرغهايي كه به طمع تالابها از جايي به جايي مي ‌روند، از «جهتي» به «جهتي دیگر» حركت مي ‌كنند حركت نكنيد. از «جهت» به «بي ‌جهت» حركت كنيد، از «جهت» بيرون بياييد. از «جهت» پرواز كنيد نه در «جهت». آن آخوندي كه به دنبال مريد است اين با «مرغ تالاب» فرق نمي ‌كند. اين (طالب علم) پَر در آورده است، علم پيدا كرده است ولي در «جهت» حركت مي‌ كند نه از «جهت».[8]
 
3 – کرامت انسان
 
 کرامتی که برای انسان است ؛ اولا: گوهر نفسی است، ثانیا: در تمام انسانها قرار داده شده است و به وسیله تقوا حاصل می‌شود. ثالثاً: شکوفایی همان کرامت است و کرامت کسبی[9] است. رابعاً: راه شکوفایی آن کرامت به وسیله تقوا این است که انسان، صبغهٴ[10] خلافت الهی را حفظ بکند و خامساً: خلافت الهی هم اقتضا می ‌کند که خلیفه، فقط مطیع دستور «مستخلف ‌عنه»[11] باشد .[12]
 
4 – معنای سعادت و شقاوت انسان
 
 مرحوم صدوق (رضوان الله علیه) در کتاب شریف «توحید» نقل می‌ کنند: از حضرت صادق (علیه السلام) سؤال کردند این کلام پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) که فرمودند: «الشَّقِيُّ مَنْ شَقِيَ فِي بَطْنِ أُمِّهِ وَ السَّعِيدُ مَنْ سَعِدَ فِي بَطْنِ أُمِّه‏»[13] معنایش چیست؟ حضرت فرمود: کسی که در «رَحِم مادر» بدبخت است، ذات اقدس الهی می ‌داند که او با اینکه می ‌‌تواند راهِ خوب برود چون دوستان او، برادر او، اعضای خانوادهٴ او راهِ صحیح را طی کردند، این هم می ‌تواند راه صحیح را طی کند ولی به «سوء اختیار» خودش راه باطل را می ‌رود. یا آن کسی که در «رَحِم مادر» خوشبخت است، ذات اقدس الهی می ‌داند این شخص با اینکه می ‌تواند راهِ باطل را طیّ کند چون بسیاری از دوستان او راه باطل را طیّ کردند اما او به «حُسن اختیار» خودش راه صحیح را طی می ‌کند. پس خدای متعال می داند که این شخص بعد از تولدش «راه سعادت» یا «راه شقاوت» را طی می ‌کند[14] .[15]
 
5- دست الهی
 
خداوند متعال درباره خلقت موجوداتِ دیگر (غیر از انسان) یا از واژه «خَلق» یا واژه «کن فیکون»[16] و مانند آن تعبیر می ‌کند. ولی درباره خلقت انسان فرمود: (خَلَقْتُ بِیَدَیَّ)[17] با «یدِ جلال و جمال» او را آفریدم، با دو دست جلال و جمال او را خلق کردم با اینکه خدای سبحان منزّه از دست است. «وکِلتا یدیه یَمین»[18] هر دو دستِ بی ‌دستی‌اش راست است. دستِ چپ ندارد برای اینکه مؤمن هم دست چپ ندارد. از وجود امام باقر (علیه السلام) درباره خداوند متعال رسیده است که «کِلتا یَدیه یَمین»[19]. درباره مؤمن هم در روایات ما هست که «کِلتا یَدیه یَمین» مؤمن اصلاً دست چپ ندارد با دست راست کار با یُمن و برکت و میمنت انجام می ‌دهد، با دست چپ هم کار یُمن و میمنت و برکت انجام می ‌دهد «کِلتا یَدیه یَمین» کافر «کِلتا یدیه شمال» یعنی کافر با دست راست کار شوم و زشت انجام می‌ دهد همان طوری که با دست چپ کار زشت انجام می ‌دهد. بعضی، اصحاب شِمال ‌اند، بعضی، اصحاب یمین ‌اند و بعضی ها مقرّب ‌اند .[20]
 
محمود صادقی

پی نوشت:
[1]: ذیل .

[2]: قطعاخدا بسيار آمرزنده و مهربان است (سورهٴ بقره، آیهٴ 199)
[3]: 87/02/24
[4]: عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله): مَنْ سَلَكَ طَرِيقاً يَطْلُبُ فِيهِ عِلْماً سَلَكَ اللَّهُ بِهِ‏ طَرِيقاً إِلَى الْجَنَّةِ وَ إِنَّ الْمَلَائِكَةَ لَتَضَعُ أَجْنِحَتَهَا لِطَالِبِ الْعِلْمِ رِضًا بِهِ‏ (الکافی، ج1، ص34، باب «ثَوَابِ الْعَالِمِ وَ الْمُتَعَلِّم‏»، ح 1، چاپ چهارم، 1407 قمری، انتشارات دار الكتب الإسلامية).
[5]: جاعِلِ الْمَلائِكَةِ رُسُلاً أُولي‏ أَجْنِحَةٍ مَثْنى‏ وَ ثُلاثَ وَ رُباع: فرشتگان را كه داراى بالهاى دوگانه و سه‏گانه و چهارگانه‏اند پيام‏آورنده قرار داده است .(فاطر، 1) .
[6]: لِیُنذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ: و قوم خود را هنگامى كه به سوى آنان بازگشتند، بيم دهند باشد كه [از مخالفت با خدا و عذاب او] بپرهيزند)سورهٴ توبه، آیهٴ 122( .
[7]: 87/02/24
[8]: 88/11/07 .
[9]: به دست آوردنی است .
[10]: رنگ
[11]: کسی که برای او جانشین قرار داده شده است. به عبارت دیگر: کسی که جانشین دارد .
[12]: 87/02/25
[13]: بدبخت کسی است که در رحم مادرش بدبخت باشد و خوشبخت کسی است که در رحم مادرش خوشبخت باشد (التوحيد، صدوق، ص 356، باب 58، ح 3، چاپ اول، 1398 قمری، انتشارات جامعه مدرسين‏ ).
[14]: عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ مُوسَى بْنَ جَعْفَرٍ (علیه السلام) عَنْ مَعْنَى قَوْلِ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله): «الشَّقِيُّ مَنْ شَقِيَ فِي بَطْنِ أُمِّهِ وَ السَّعِيدُ مَنْ سَعِدَ فِي بَطْنِ أُمِّهِ» فَقَالَ: «الشَّقِيُّ مَنْ عَلِمَ اللَّهُ وَ هُوَ فِي بَطْنِ أُمِّهِ أَنَّهُ سَيَعْمَلُ أَعْمَالَ الْأَشْقِيَاءِ وَ السَّعِيدُ مَنْ عَلِمَ اللَّهُ وَ هُوَ فِي بَطْنِ أُمِّهِ أَنَّهُ سَيَعْمَلُ أَعْمَالَ السُّعَدَاء...» (التوحيد، ص 356، باب 58، ح 3) .
[15]: 87/02/25 .
[16]: «إِنَّمَا یَقُولُ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ » غافر، 68 .
[17]: با دو دست خودم خلق کردم (سوره ص، 75 )
[18]: هر دو دستش، راست است. (تفسير العياشي، ج‏1، ص: 216، ح 7) .
[19]: قال الباقر (علیه السلام) قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله): إِنَ‏ اللَّهَ‏ تَبَارَكَ‏ وَ تَعَالَى‏ قَبَضَ‏ قَبْضَةً مِنْ‏ طِينٍ‏ فَخَلَطَهَا بِيَمِينِهِ‏ وَ كِلْتَا يَدَيْهِ‏ يَمِينٌ‏ فَخَلَقَ مِنْهَا آدَمَ وَ فَضَلَتْ فَضْلَةٌ مِنَ الطِّينِ فَخَلَقَ مِنْهَا حَوَّاء .(تفسير العياشي، ج‏1، ص: 216، ح 7) .
[20]: 87/02/25 .
منبع:جهان


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

کد خبر: ۵۰۴۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸
 

تأکید قرآن بیشتر بر چه عملی است و چرا؟  

يكي از معارف حيات‌بخش قرآن، مسئله انفاق است كه از يك سو راهكاري براي برطرف كردن فاصله طبقاتي و از بين بردن فقر از جامعه است...
عقیق: يكي از معارف حيات‌بخش قرآن، مسئله انفاق است كه از يك سو راهكاري براي برطرف كردن فاصله طبقاتي و از بين بردن فقر از جامعه است و از سوي ديگر دستور العملي براي خودسازي و تزكيه نفس در راه تكامل روح آدمي. این بدان معناست که فقط گیرنده انفاق نفع نمی برد و قطعاً انفاق کننده بهره معنوی بسیار بیشتری خواهد برد.
حضرت صدقه طاهره(س) در این زمینه الگویی بی بدیل به شمار می روند و در موارد متعددی انفاق های خاصّ حضرت روایت شده است.
حضرت زهرا (س) انفاق را نه فقط برای کمک کردن به مستمند بلکه برای تکامل معنوی خویش انجام می داد و لذا از این عمل لذت می برد. حضرت در این رابطه می فرمودند:
«حبّب إلیَّ مِن دُنیاکُم ثَلاث؛ از دنياي شما سه چيز محبوب من است:
۱. تِلاوة کتاب الله؛ تلاوت قرآن
۲. والنَّظر فِی وَجهِ رَسول الله؛ نگاه به چهرة رسول خدا (ص)
۳. و الإنفاق فِی سَبیلِ الله؛ انفاق در راه خدا.» (نهج الحياة، ص ۲۱۷، ح ۱۶۴)
سه نکته:
* چرا این همه تأکید!؟
یکی از بیشترین تأکیدات قرآن در سوره های مختلف روی مساله انفاق و صدقات است. قطعاً خداوند که «یرزق مَن یشاء بغیر حساب» است نیازی به انفاق های ما ندارد. پس سرّ این همه تاکید در چیست؟ قطعاً سازندگی معنوی این عمل و تاثیر فوق العاده آن بر صیغل روح انسان که موجب دل کندن از دنیا می شود مدّ نظر است.
** پاک شدن رذایل اخلاقی
با هزينه كردن مال در راه خدا بسياري از رذايل اخلاقي همچون دنياپرستي، بخل، خودخواهي، حرص و طمع از صفحه دل آدمي پاك مي‌ گردد؛ چنانكه خداوند متعال خطاب به پيامبر اكرم(ص)، مي فرمايد:
«از اموال آنها صدقه‌اي بگير تا به وسيله آن، ايشان را پاكسازي و پرورش دهی.» (سوره توبه، آیه ۱۰۳)
*** پدرش به فدای او باد!
نقل شده كه چون حضرت رسول(ص) از سفري مراجعت مي فرمود، اول به خانه حضرت فاطمه(س) تشريف مي برد و مدتي مي ماند و بعد از آن به منزل خود مي رفت. در يكي از سفرهاي پيامبر(ص)، حضرت زهرا(س) براي خود دستبند و گلوبند و گوشواره از جنس نقره تهيه كرده و پرده اي بر در خانه خود آويخته بود.
هنگامي كه رسول خدا(ص) از سفر مراجعت كرد و به خانه فاطمه(س) وارد شد، چون چشمش به زينت هاي مورد استفاده فاطمه(س) افتاد، با ناراحتي از خانه بيرون رفت و به مسجد وارد شد و در كنار منبر نشست. حضرت فاطمه(س) با فهميدن علت اين رفتار پدر براي جلب خشنودي و رضايت رسول اكرم(ص) همه آن زينت ها را به نزد پدر فرستاد و پيغام داد كه دخترت سلام مي رساند و مي‌گويد: اينها را در راه خدا انفاق كنيد! و چون آنها را به نزد پيامبر(ص) آوردند، سه مرتبه فرمود: «آنچه را كه مي‌خواستم، فاطمه انجام داد. پدرش به فداي او باد!» (منتهي الآمال، شيخ عباس قمي، صص ۱۵۹ – ۱۶۰)
 
منبع:فرهنگ
211008
 

ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
 
خطاب به همه نسلهای حاضر و آینده/

وصیتهای آقاروح الله برای انقلابی که جهانی شد 

عقیق: مقام معظم رهبری می فرمایند: این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست و چه خوب است که به بهانه فرا رسیدن ایام الله دهه فجر انقلاب اسلامی و به رسم تجدید عهدی با امام انقلاب با نگاهی نو به وصیت نامه سیاسی الهی حضرت روح الله؛ وصایای نورگستر ایشان را چراغ راه خود کنیم.

در ادامه بخشی از وصیتنامه ایشان که خطاب به همه نسلهای حاضر و آینده است را می خوانیم:

بی‌تردید رمز بقای انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است؛ و رمز پیروزی را ملت می‌داند و نسل‌های آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن: انگیزه الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی؛ و اجتماع ملت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد.
اینجانب به همه نسلهای حاضر و آینده وصیت می‌کنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله بر‌قرار باشد و دست استعمار و استثمارگرانِ خارج و داخل از کشورتان قطع شود، این انگیزه الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید؛ و در مقابل  این انگیزه  که رمز پیروزی و بقای آن است، فراموشی  هدف و تفرقه و اختلاف است. بی‌جهت نیست که بوقهای تبلیغاتی در سراسر جهان و ولیده‌های بومی آنان تمام توان خود را صرف شایعه‌‌ها و دروغهای تفرقه‌افکن نموده‌اند و میلیاردها دلار برای آن صرف می‌کنند. بی‌انگیزه نیست سفر‌های دائمی مخالفان جمهوری اسلامی به منطقه. و مع‌الأسف در بین آنان از سردمداران وحکومتهای بعض کشورهای اسلامی، که جز به منافع شخص خود فکر نمی‌کنند و چشم و گوش بسته تسلیم امریکا هستند دیده می‌شود؛ و بعض از روحانی‌نماها نیز به آنان ملحقند.
امروز و در آتیه نیز آنچه برای ملت ایران و مسلمانان جهان باید مطرح باشد و اهمیت آن را در نظر گیرند، خنثی کردن تبلیغات تفرقه افکنِ خانه برانداز است. توصیه اینجانب به مسلمین و خصوص ایرانیان بویژه درعصر حاضر، آن است که در مقابل این توطئه‌ها عکس العمل نشان داده و به انسجام و وحدت خود، به هر راه ممکن افزایش دهند و کفار و منافقان را مأیوس نمایند.


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:02 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۸
 

چه کسی طعمه شیطان می شود؟  

امیرالمؤمنین علی علیه السلام در حدیثی افراد را از طعمه شدن شیطان برحذر داشتند.
عقیق:متن حدیث را از کتاب غرر الحكم و درر الكلم منتشر می کند.

إِيَّاكَ وَ الْفُرْقَةَ فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّيْطَانِ.

بپرهیزید از جدایی؛ زیرا آن کسی که از مردم دوری گزیند، طعمۀ شیطان می شود.

غرر الحكم و درر الكلم، ص: 170

 حدیث روز/ امیرالمومنین(ع)/ شیطان/ غررالحکم /جدایی از مردم /خبرگزاری حوزه


منبع:حوزه

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 12:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: 25289

به هیچکس اجازه نده پشت سر آقا حرف بزند

محمودرضا از شیعیان کشورهای لبنان، عراق، سوریه، یمن و… رفیق داشت و گاهی در موردشان چیزهایی می‌گفت. یکبار پرسیدم: در میان مدافعان حرم، شیعه‌های لبنان بهترند یا عراق؟

به هیچکس اجازه نده پشت سر آقا حرف بزند

 به گزارش فرهنگ ما ،شهید   محمودرضا بیضائی، متولد ۱۸ آذر ۱۳۶۰ در شهر تبریز است. او از مربیان بچه‌های بسیج در پایگاه‌های درون شهری هم بوده است و بسیاری از بچه‌های پایگاه که دوره‌های آموزشی بسیج دانش‌آموزی و دانشجویی را پیش او گذرانده‌اند خاطرات جالبی از او دارند. شهید محمودرضا بیضائی با توجه به تحولات میدانی کشور سوریه و هتک‌ حرمت‌ها به حرم حضرت زینب کبری(س) به دست گروه‌های تکفیری، برای دفاع از این حرم‌های شریف و همراهی با یک تیم رسانه‌ای مستندساز به سوریه رفته بود. او در روز یکشنبه ۲۹ دی‌ماه ۹۲ مصادف با ولادت حضرت رسول(ص) براثر انفجار یک تله انفجاری به شهادت رسید. شهید بیضایی با ۳۲ سال سن ساکن اسلامشهر تهران بود و هم اکنون از او یک دختر سه ساله به نام کوثر به یادگار مانده است. احمدرضا بیضائی سه سال از برادر شهیدش بزرگتر است. او در مقطع دکترای حرفه‌ای رشته دامپزشکی تحصیل کرده‌ و در حال حاضر عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی است. بیضائی خاطرات فراوانی با برادر شهیدش دارد. نقل برخی خاطرات درباره شهید توسط برادرش در ادامه می‌آید:

تفاوت مدافعان حرم لبنانی، عراقی و ایرانی

محمودرضا از شیعیان کشورهای لبنان، عراق، سوریه، یمن و… رفیق داشت و گاهی در موردشان چیزهایی می‌گفت. یکبار پرسیدم: در میان مدافعان حرم، شیعه‌های لبنان بهترند یا عراق؟ گفت: شیعه‌های لبنان مطیع و ولایت پذیرند ولی شیعه‌های عراق دچار دسته‌بندی و تشتت هستند اما در جنگیدن و شجاعت بی‌نظیرند؛ دلشان هم خیلی با اهل بیت(ع) است طوریکه تا پیششان نام «حسین» و «زینب» و… را می‌بری طاقتشان را از دست می‌دهند. گفتم شیعه‌های ایران کجا هستند؟ گفت: شیعه‌های ایران هیچ جای دنیا پیدا نمی‌شوند! خیلی عشق خدمت داشت به بچه شیعه‌ها. آموزش به شیعه‌های یمنی را وظیفه خود می‌دانست و می‌گفت این‌ها مستضعفند.

به هیچکس اجازه نده پشت سر آقا حرف بزند

قبل رفتنش بار آخری که در اسلامشهر دیدمش سفارش آقا را کرد. گفت: “به هیچکس اجازه نده پشت سر آقا حرف بزند.” خودش اینطور بود. مانع می‌شد. دیده بودم که چطور اخم‌هایش می‌رود توی هم. تنها وصیتش با من، “آقا” بود.

کمک فوری به زلزله زده‌هادر هشت سالگی

وقتی خرداد سال شصت و نه زلزله رودبار و منجیل اتفاق افتاد، محمودرضا، هشت نه سال بیشتر نداشت. با دوستش دو تایی تصمیم گرفته بودند به زلزله زده‌ها کمک کنند و قرار گذاشته بودند هر کدامشان بروند و چیزی از خانه بردارند و به محل جمع آوری کمک‌های مردمی ببرند و تحویل آنجا بدهند. محمودرضا آن روز آمد خانه و قضیه را به مادرم گفت. و گفت که چون خانه‌های زلزله زده‌ها خراب شده و شب مجبورند بیرون بخوابند، احتیاج به پتو و این چیزها دارند و برای همین می‌خواهد لحاف و تشک یا پتو ببرد برایشان. دو تا پتوی آبی رنگ تقریبا قدیمی که تا آن روز استفاده نشده و نو باقی مانده بودند در خانه داشتیم که محمودرضا گفت یکی از آن‌ها را می‌برد. اما مادرم مخالفت کرد و پیشنهاد داد کمک مالی بکنیم و قرار شد محمودرضا تا عصر و آمدن پدر به خانه صبر کند. اما آن روز بعد از آمدن پدر، محمودرضا تا شب چیزی از پدر درخواست نکرد. چند وقت گذشت و یک روز متوجه شدیم یکی از آن دو تا پتویی که حرفش بود در خانه نیست! وقتی محمودرضا فهمید مادر قضیه را فهمیده؛ خودش آمد و به مادرم گفت که چون زلزله زده‌ها به کمک فوری احتیاج داشتند، آن روز نتوانسته تا عصر و آمدن پدر صبر کند برای همین پتو را بی خبر برداشته و برده به محل جمع آوری کمک‌ها تحویل داده! انتظار داشت مادر دعوایش کند اما مادر گفت چون برای کمک به زلزله زده‌ها بوده ایرادی ندارد و بخیر گذشت!

 

تسنیم


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:56 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
فرزند سردار شهید قاجاریان در گفتگو با «صبح توس»:
پدرم به حضرت زهرا (س) علاقه شدیدی داشت و عاقبت در عملیات آزادسازی منطقه الزهرا به شهادت رسید/ در مسائل نظام با احدی تعارف نداشت
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ در ۳:۲۷ ب٫ظ
 
 
فرزند سردار شهید قاجاریان گفت: پیکر شهید قاجاریان که ساعت 12 ظهر روز گذشته درعملیات آزادسازی منطقه الزهرا به شهادت رسید، صبح روز یک شنبه به مشهد منتقل شده و روز بعد در محل گلزار شهدای شهر نیشابور به خاک سپرده می شود.
سردار-680x1024-1-205x153

مجتبی قاجاریان در گفتگو با خبرنگارصبح توس، اظهار کرد: سردار محسن قاجاریان فرمانده تیپ ۲۱ زرهی امام رضا (ع) ساعت ۱۲ ظهر روز گذشته در عملیات آزاد سازی شهرهای نبل و الزهرا به شهادت رسید.

وی افزود: پیکر مطهر شهید شنبه ۱۷ بهمن ماه وارد تهران و پس از تشییع در محل فرماندهی نیروی زمینی سپاه تهران، صبح روز یک شنبه به مشهد منتقل شده و مراسم تشییع در مشهد برگزار خواهد شد.

فرزند سردار شهید قاجاریان اضافه کرد: مراسم وداع با شهید شب یک شنبه ۱۸ بهمن ماه در مجتمع خادم الشریعه نیشابور برگزار می شود و روز بعد مراسم تشییع در سطح شهر و تدفین در محل گلزار شهدای شهر نیشابور انجام می شود.

قاجاریان درباره ویژگی ها و فضایل اخلاقی پدرش اظهار کرد: پدرم بارها به جانشین خود و نیروهایی که همرزم ایشان در سوریه بودند، گفته اند که «دعا کنید عاقبت ما به شهادت وصل شود».

وی با تاکید بر اینکه سردار شهید قاجاریان به حضرت زهرا (س) علاقه شدیدی داشت عاقبت در عملیات آزادسازی منطقه الزهرا به فیض شهادت نائل شد، به نقل خاطره ای در این زمینه پرداخت و گفت: چندی پیش مداحی از تهران به مراسمی در نیشابور دعوت شده بود و در آن مراسم روضه حضرت زهرا (س) را خوانده بود، شهید قاجاریان آخرین بار که در نیشابور بود از همکارانشان می خواهند دوباره همان مداح را به نیشابور دعوت کنند تا برایشان روضه حضرت زهرا (س) بخواند.

وی افزود: حرف و عمل سردار شهید قاجاریان یکی بود و مثل خیلی از آقایان طوری حرف نمیزد و طور دیگری عمل کند و به هیچ عنوان در مسائل نظام با احدی تعارف نداشت.

فرزند شهید قاجاریان درباره آخرین مکالمه تلفنی با پدرش چنین گفت: چند روز قبل که بصورت تلفنی با پدرم صحبت کردم در مورد مراقبت از خانواده و بویژه مادرم سفارش کردند و وقتی در مورد زمان بازگشتشان پرسیدم، گفتند همین عملیات را که جمع کنیم و منطقه آزاد شود برمیگردیم که در همین عملیات به آرزوی دیرینه خود رسید.

انتهای پیام/

 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:52 AM ] [ احمد ]
نظرات 0

د خبر: ۲۹۳۶۴۰

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۲

برترینها

 

فیلم: پرسش و پاسخ جالب با امام (ره) 

 
امام خمینی در سال 57 در بازگشت به کشور، به سوال خبرنگاری مبنی بر احساس‌شان از بازگشت به ایران پاسخ جالبی دادند.
 
خبرگزاری فارس: امام خمینی در سال 57 در بازگشت به کشور، به سوال خبرنگاری مبنی بر احساس‌شان از بازگشت به ایران پاسخ جالبی دادند.
 
 
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
فیلم: وینسنت گربه ای با پاهای تیتانیومی
 
 
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۶
پاسخ
0
0
فوق العاده بود.
  • لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
  • لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
  • در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
 
نام:
 
ایمیل:
 
* نظر:
 
 
 
 
 
 
 
 

 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:48 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
 
کد خبر: ۲۹۴۲۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۲:۲۵
برترینها
 
 
 
 

سردار محسن قاجاریان شهید شد  

 
 
 
مدافع حرم سردار محسن قاجاریان در راه دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) حین مبارزه با تروریست‌های تکفیری شهید شد.
 
 
 

خبرگزاری فارس: مدافع حرم سردار محسن قاجاریان که فرماندهی تیپ زرهی یک امام رضای شهر نیشابور را بر عهده داشت در راه دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) حین مبارزه با تروریست‌های تکفیری شهید شد.

سردار محسن قاجاریان شهید شد

سردار محسن قاجاریان شهید شد
 


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:44 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۹۴۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۳
برترینها*

استقبال عربستان سعودی از حجاج ایرانی  

 
وزیر خارجه عربستان سعودی با این ادعا که تنش بین تهران و ریاض به دلیل سیاست‌های "خصمانه" تهران است، اعلام کرد عربستان تسهیلات مختلف را در اختیار حجاج ایرانی در مراسم حج قرار خواهیم داد.
 
خبرگزاری تسنیم: وزیر خارجه عربستان سعودی با این ادعا که تنش بین تهران و ریاض به دلیل سیاست‌های "خصمانه" تهران است، اعلام کرد عربستان تسهیلات مختلف را در اختیار حجاج ایرانی در مراسم حج قرار خواهیم داد.

به گزارش «العربیه»، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی، امروز- پنجشنبه- در نشست خبری مشترک با همتای آلمانی خود «فرانک والتر اشتاین‌مایر» بار دیگر نوک پیکان انتقادها را علیه ایران کرد و مدعی شد، تنش در روابط بین ریاض و تهران به علت سیاست‌های خصمانه ایران است.

در حالی‌که ریاض پس از قطع روابط دیپلماتیک خود با تهران، تابلوهای نمایندگی‌های ایران در «مکه» و «مدینه» را محو کرده است، ولی وزیر خارجه سعودی مدعی شد: تنش در روابط بین ریاض و تهران بر مراسم حج تاثیری نخواهد گذاشت و ما در زمان مناسک حج تسهیلات مختلف را در اختیار حجاج ایرانی قرار خواهیم داد.

از سوی دیگر، عادل الجبیر اظهار داشت: هدف تشدید عملات نظامی روسیه در سوریه، تحریک معارضان سوری بوده است. هیئت مذاکره کننده نظام سوریه در نشست «ژنو 3» جدی نبود و همین امر مذاکرات به حال تعلیق درآورد.

ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:41 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۹۴۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۱
برترینها

خاطره رهبر معظم انقلاب از مرحوم غلوش  

 
رهبر معظم انقلاب خاطره‌ای از مرحوم غلوش را در بیانات خود در دیدار با قاریان در ۲۰ بهمن‌ماه ۶۸ نقل کردند که بدین شرح است.
 

خبرآنلاین: رهبر معظم انقلاب خاطره‌ای از مرحوم غلوش را در بیانات خود در دیدار با قاریان در ۲۰ بهمن‌ماه ۶۸ نقل کردند که بدین شرح است.

من از این شیخ راغب مصطفى خاطره‌یى دارم که بد نیست آن را براى شما بگویم. ما حدود سال‌هاى ۴۶ یا ۴۷ – یعنى تقریباً بیست و یکى دو سال قبل از این – در مشهد دنبال خواندن شیخ مصطفى اسماعیل در رادیوهاى کشورهاى عربى – مخصوصاً رادیو مصر – به دقت مى‌گشتیم تا بلکه خواندن او را پیدا کنیم. البته نوارهایش هم در بازار نبود و در ایران هم رادیو قرآن وجود نداشت و ما مجبور بودیم از رادیوهاى خارجى گوش کنیم. ما عاشق تلاوت شیخ مصطفى اسماعیل بودیم. تلاوت‌هاى او را پیدا مى‌کردیم و گوش مى‌کردیم.

 در آن زمان رفیقى داشتم – مرحوم آقا جعفر – که آقایان او را مى‌شناسند. آن هم با من همین‌طور پاى رادیو مى‌نشست و گوش مى‌کرد. یک روز من را دید و گفت: امروز در رادیوى مصر، صداى پسر شیخ مصطفى اسماعیل را پیدا کردیم! گفتم: چه طور، از کجا فهمیدى پسرش است؟ گفت: نام او راغب مصطفى است که پسر شیخ مصطفى اسماعیل مى‌باشد!

 (او را به نام غلوش نمى‌شناخت). رفیق من، صداى فرزند مصطفى اسماعیل را ضبط کرده بود. من که گوش کردم، گفتم که قاعدتاً باید همان پسر شیخ مصطفى اسماعیل باشد؛ چون صدایش شبیه شیخ مصطفى اسماعیل است! تلاوت هم، تلاوت همان آیات معروف بود: «و استمع یوم یناد المناد من مکان قریب.


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:38 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۲۹۴۵۴۸
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
برترینها*

بیانات رهبر انقلاب درباره «مدافعان حرم»  

 
مقام معظم رهبری، دفاع از حریم اهل بیت در سوریه و عراق، مبارزه با دشمن و شهادت در غربت را از امتیازات شهدای حرم مطرح کردند.
 

خبرآنلاین: مقام معظم رهبری، دفاع از حریم اهل بیت در سوریه و عراق، مبارزه با دشمن و شهادت در غربت را از امتیازات شهدای حرم مطرح کردند.

نشریه خط حزب‌الله در تازه‌ترین شماره خود از دیدار جمعی از خانواده‌های شهدای حرم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خبر داد.

رهبر انقلاب در این دیدار خطاب به خانواده‌های شهدای حرم فرمودند:

حقیقتـا هـم شـهدای شـما، هـم خانواده‌هـا، پـدران، مـادران و فرزنـدان آنـان، حـق بزرگی بر گـردن همـه ی ملت ایـران دارند.

ایـن شـهدا امتیازاتـی دارند: یکـی ایـن اسـت کـه اینهـا از حریـم اهل بیـت در عـراق و سـوریه دفـاع کردنـد و در ایـن راه بـه شـهادت رسـیدند. امتیـاز دوم ایـن شـهدای شـما ایـن اسـت کـه اینهـا رفتنـد بـا دشـمنی مبـارزه کردنـد کـه اگـر اینهـا مبـارزه نمی‌کردنـد ایـن دشـمن می‌آمـد داخـل کشـور. اگـر جلویـش گرفتـه نمی‌شـد مـا بایـد اینجـا در کرمانشـاه و همـدان و بقیـه اسـتان‌ها بـا اینهـا می‌جنگیدیـم و جلـوی اینهـا را می‌گرفتیـم. در واقـع ایـن شـهدای عزیـز ما جـان خودشـان را در راه دفاع از کشـور،

ملت، دیـن، انقلاب اسلامی فـدا کردند.

امتیـاز سـوم هـم این اسـت کـه اینهـا در غربـت بـه شـهادت رسـیدند. ایـن هـم یـک امتیـاز بزرگـی اسـت. این هـم پیش خـدای متعـال فرامـوش نمی‌شـود.


ادامه مطلب



[ جمعه 16 بهمن 1394  ] [ 11:27 AM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 65 :: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 3596059 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب