کد ِکج شدَنِ تَصآویر

کداهنگ برای وبلاگ

چشمه سلطان ولی کریز
چشمه سلطان ولی کریز
 
نويسندگان
بازخوانی مصاحبه‌ای از حجت الاسلام والمسلمین سیداحمد خمینی؛
توصیه حاج احمدآقا به منسوبین/ اگر امام نبود ما را نمی‌شناختند
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۴۱
 
 
مرکز اسناد انقلاب اسلامی اقدام به انتشار گزیده‌ای از مصاحبه مطبوعاتی مرحوم سیداحمد خمینی درخصوص منسوبین حضرت امام(ره) و جایگاه آنان در نظام اسلامی کرد.
توصیه حاج احمدآقا به منسوبین/ اگر امام نبود ما را نمی‌شناختند
به گزارش جهان به نقل پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در گرامی‌داشت سالروز بازگشت حضرت امام خمینی(ره) به میهن٬ هاشمی‌رفسنجانی طی سخنانی با انتقاد از روند بررسی صلاحیت سیدحسن خمینی گفت: «صلاحیت شخصیتی كه اشبه به جدش امام خمینی است را قبول نمی‌كنید؛ شما صلاحیت خود را از كجا آورده‌اید؟ چه كسی به شما اجازه داده است كه قضاوت كنید؟ چه كسی به شما اجازه داد كه یكجا بنشینید و داوری كنید؟ برای مجلس و دولت و جاهای دیگر و اختیارات را در دست بگیرید؟ چه كسی اجازه داد كه اسلحه برای شما باشد و تریبون‌ها برای شما باشد؟ چه كسی اجازه داد كه تربیون‌های نماز برای شما باشد و صداوسیما برای شما باشد؟ چه كسی به شما این‌ها را داد؟ اگر امام خمینی و نهضت ایشان و اراده عمومی مردم نبود هیچ‌كدام از این‌ها نبودند. زمانی كه باید همه به هم تبریك بگوییم هدیه بدی به بیت امام دادید.»

مركز اسناد انقلاب اسلامی با توجه به رسالت خود در زمینه ثبت تاریخ انقلاب اسلامی و جلوگیری از تحریف آن، اقدام به انتشار گزیده‌ای از مصاحبه مطبوعاتی  مرحوم حجت الاسلام سید احمد خمینی درخصوص منسوبین حضرت امام(ره) و جایگاه آنان در نظام اسلامی می‌كند.

سید احمد خمینی: ما كه كسی نیستیم؛ اگر امام نبود كسی ما را نمی‌شناخت

در این مصاحبه كه در تاریخ ۲۴ فروردین ۱۳۶۰ برگزار شده است٬ سید احمد خمینی قبل از طرح سوال خبرنگاران گفت: ابتدا لازم می‌دانم یكی دو مسئله را تذكر دهم: اول این كه منسوبین حضرت امام باید توجه داشته باشیم كه فقط به علت نزدیكی با ایشان است كه با ما مصاحبه می‌شود و یا به ما احترام می‌شود والا خود ما كه چیزی نیستیم و ویژگی‌هایی نداریم.

وی ادامه داد: نه زندان رفته‌ایم و نه شكنجه شده‌ایم و نه در فلسفه غرب و شرق اهل نظریم و نه در فقه و اصول مجتهد، نه ادیبیم و نه منطقی فقط و فقط منسوب امامیم. پس باید دقیقا توجه كنیم كه اگر امام نبودند هرگز كسی ما را بدان صورت نمی‌شناخت تا با ما مصاحبه كند پس من من نكنیم كه هیچیم. من چون فرزند امام هستم می‌آیند و با من مصاحبه می‌كنند چاپ می‌كنند و آن را تیتر می‌كنند والا از قبیل من زیادند و از من بهتر بسیار و در حوزه‌های علمیه سراسر ایران از قبیل ما فراوان كه كسی با آنان مصاحبه نمی‌كند.

سوء استفاده از انتساب به امام خلاف شرع مبین است

سید احمد خمینی ادامه داد: لذا باید توجه كنیم كه از این انتساب سوء‌استفاده نكنیم كه خلاف شرع مبین است.

وی گفت: مسئله دیگر این كه اگر هم بگوئیم كه من كاری با امام ندارم و من خودم هستم و حرف‌های من، حرف‌های من است و به امام مربوط نمی‌شود كما این كه از روی عدم آگاهی قبلا گفته شده بود این خدعه و فریب است زیرا تنها با عنوان فرزند امام و ...است كه می‌توانند لی لی به لالامان بگذارند و الا كسی هستی تا كسی تو را بشناسد!؟ چه رسد به این كه با تو صحبت كند و تیتر كند و هر كس استفاده خودش را بكند!؟ خودت را بكشی فرزند امامی و با این ژست كه: نه خیر من با امام كاری ندارم و فقط حرف‌های خودم را می‌زنم كار تمام نمی‌شود.

یا باید حرف نزنی یا حرفت صد درصدر مورد رضایت امام باشد

سید احمد خمینی ادامه داد: پس یا باید مصاحبه نكنی و یا وقتی مصاحبه می‌كنی صد در صد امام راضی باشد و الا سوء‌استفاده چی هستی چون چیزی نیستی. تو را به خدا به خودمان رجوع كنیم: آیا غیر از این است!؟ پس سعی كنیم خلاف نكنیم چون می‌دانیم از قبیل ما هزاران هزار هستند پس چرا نمی روند با آنان مصاحبه كنند؟

وی درباره نظرات سیدحسین خمینی نیز گفت: من صریحا می‌گویم كه مواضع وی را قبول ندارم این مواضع نه به من مربوط است و نه به شخص امام و ایشان یا عصبانی شده و یك حرف‌هایی را زده و یا فكر كرده و منطقا به این مواضع رسیده است.

سید احمد درباره مواضع عموی خود آیت الله پسندیده نیز گفت: من با مواضع ایشان مخالف هستم ولی به ایشان شدیدا احترام می گذارم. ما نباید زحمات زیاد ایشان را فراموش كنیم.
کد مطلب: 471904
 
 

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 9:07 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۶
 
در آینه روایات؛

دانش مورد تأکید اسلام چیست؟  

همه دانش‌ها و علومی که در خدمت اسلام و مسلمین باشند و به رشد و پیشرفت علمی و دینی و فرهنگی جامعه اسلامی کمک کنند،‌ مورد تأکید و سفارش و احترام اسلام‌‌اند.

عقیق: به نقل از فارس؛ اندیشمندان مسلمان از دیرباز و با استناد به سخنی از پیامبر اسلام (ص) که فرموده: «اَلْعِلْمُ عِلْمَانِ عِلْمُ الْاَدْیَانِ وَعِلْمُ الْاَبْدَان» علوم را به دو دسته دینی و غیر دینی یا شرعی یا علوم دینی و علوم دنیوی تقسیم کرده‌اند.

بر اساس آنچه در کتاب «علوم انسانی اسلامی» احمد حسین شریفی اراده شده، هر چند در اصل استناد این سخن به وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) اختلاف نظر است و حتی برخی آن را از احادیث جعلی و ساختگی دانسته‌اند، اما اندیشمندان مسلمان با استناد به احادیث دیگری همواره توجه به این تقسیم بندی داشته و تلاش کرده اند که مرز دانش‌های شرعی و غیر شرعی را به دست آورند.

دراین باره محمد غزالی در کتاب احیاء علوم الدین تلاشی وافر به کار گرفته تا علوم شرعی را از علوم غیر شرعی تفکیک کند. از آنجا که مباحث غزالی از طرفی منعکس کننده مباحثی است که حدود ده قرن قبل در مورد علوم اسلامی در جریان بوده است و از طرف دیگر هنوز هم طرفدارانی دارد، با تفصیل بیشتری دیدگاه وی را بیان می‌کنیم. غزالی در این باره می‌گوید: در اینکه منظور پیامبر اکرم (ص) از «العلم» در آن حدیث شریف که می‌فرماید: طلب العلم فریضة علی کل مسلم» چه نوع علمی است، اراء و دیدگاه‌های بسیار متنوع و متفاوتی مطرح شده است تا جایی که تعداد دیدگاه‌ها دراین باره به بیش از بیست دیدگاه میرسد.

هر گروهی این حدیث را به علم مورد علاقه خود تفسیر کرده است. متکلمان، این علم را به «علم کلام» تفسیر کرده و فقیهان، آن را بر «علم فقه» تطبیق کرده اند. مفسران و محدثان نیز رشته مورد نظر خود را مصداق بارز آن دانسته‌اند و صوفیان، نیز تصوف و عرفان را به عنوان علم واجب التحصیل معرفی کرده‌اند.

خود غزالی در این باره به تفصیل سخن گفته و با اشاره به دو نوع کلی علم، یعنی علم معامله و علم مکاشفه می‌گوید: منظور از این علم، علم معامله است و نه علم مکاشفه. وی سپس علم معامله را که هدف از تحصیل و آموختن آن عمل کردن است، به سه نوع کلی اعتقاد، فعل و ترک تقسیم می‌کند. زمانی که شخص به سن تکلیف می‌رسد، نخستین علمی که بر او واجب است این است که شهادتین، یعنی «لا اله الا الله» را یاد گرفته و معنای آن را بفهمد.

البته غزالی علم تقلیدی در این زمینه را نیز کافی می‌داند در مرحله بعد زمانی که وقت نماز فرا می‌رسد، یادگیری کیفیت طهارت و وضو و نماز و امثال آن بر او واجب می‌شود. در زمینه اعتقادات نیز اگر در هر اعتقادی تردیدی برای او حاصل شد، لازم است به ازاله شک اقدام کند. و همچنین لازم است رذایل اخلاقی و علل و عوامل پیدایش آنها و نشانه‌های آنها و همچنین نحوه درمان آنها را شناخته و در جهت زدودن آنها از جان خود، اقدام کند. به طور خلاصه غزالی تصریح می‌کند که منظور پیامبر اکرم از «العلم» در آن حدیث شری، علمِ عمل است.

غزالی علم دینی را در مقابل و قسیم علوم عقلی،‌ تجربی و قراردادی دانسته و می‌گوید: علم دینی به علمی گفته می‌شود که از وحی پیامبران استفاده می‌شود و عقل و تجربه دلالتی بر آن ندارند. بر این اساس، علومی مانند علم حساب، طب و ادبیات که به ترتیب به کمک عقل، تجربه و قرارداد یا نقل به دست می‌آیند، علوم شرعی و دینی به حساب نمی‌آیند.

غزالی در ادامه به تقسیم علوم غیر دینی پرداخته و آنها را به سه دسته محمود، مذموم و مباحث تقسیم می‌کند. علوم غیر دینی محمود، دانش‌هایی هستند که با مصالح دنیوی افراد سروکار دارند. مثل علم طب و حساب. این نوع علوم نیز از حیث ضرورت یا عدم ضرورت فراگیری، مشمول دو حکم هستند. فراگیری برخی از آنها، مانند علم طب و حساب و کشاورزی و خیاطی و حجامت و سیاست که قوام امور دنیایی به آنها بستگی دارد، واجب کفایی است و فراگیری برخی دیگر از آنها در حد یک فضیلت است و نه فریضه.

اما علوم دینی همگی آنها ممدوح و محمودند و فراگیری آنها واجب کفایی است. غزالی علوم دینی یعنی علومی که از منبع وحی به دست می‌آیند را به چهار دسته اصول، فروع، مقدمات و متممات تقسیم کرد است. این دیدگاه غزالی درباره علم دینی بود. اما به نظر ما تقسیم علم از این حیث یعنی از حیث ارزشمندی و فریضه بودن، به دینی و غیر دینی تقسیمی نادرست است. متأسفانه گاهی در کلمات برخی دیگر از نویسندگان معاصر نیز چنین تقسیمی تأکید شده است و دینی دانستن علم را به معنای مورد تأکید دین بودن و واجب کفایی بودن تحصیل آن تلقی کرده‌اند.

همه دانش‌ها و علومی که در خدمت اسلام و مسلمین باشند و به رشد و پیشرفت علمی و دینی و فرهنگی جامعه اسلامی کمک کنند،‌ مورد تأکید و سفارش و احترام اسلام‌ اند و در صورتی که به همین انگیزه تحصیل شده و تعلیم داده شوند، دانشجویان و اندیشمندان و پژوهشگران آنها نیز از همان احترام و قداستی برخوردارند که فقیهان و متکلمان و عارفان و عالمان و اخلاق و پژوهشگران این عرصه‌ها برخوردارند.

آنچه مهم است خلوص نیت و الهی بودن انگیزه تحصیل است. اهمیت انگیزه و نیت تا آنجا است که حتی اگر کسی به انگیزه غیر الهی، علم توحید یا اخلاق و فقه و عرفان و امثال آن را بیاموزد یا بیاموزند، نه تنها مورد احترام و اکرام نیست، بلکه آنگونه که در روایات آمده است عذابی به مراتب بدتر و طاقت فرساتر از دیگران خواهد داشت.

شهید مطهری در این باره می‌گوید، تفکیک علوم دینی از علوم غیر دینی صرفاً یک امر اصطلاحی است و نباید گمان شود که آنچه اسلام درباره اهمیت علم بیان کرده مربوط به علوم دینی مصطلح است.


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 9:05 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۳۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۹
 
گفت‌وگو با نویسنده کتاب «اسرار نماز»

نماز چه زمانی مانع منکرات می‌شود؟  

نویسنده کتاب «اسرار نماز» گفت: در راستای همان خشوعی که تأثیرگذاری نماز را بیشتر می‌کند، انسان باید قلب خویش را از آلودگی‌ها پاک و طاهر سازد، کدورت‌ها، گناهان و افکار ناپسند، قلب را سیاه و مانع از دستیابی به حقیقت نماز می‌کند.

عقیق:عبادت که هدف آفرینش انسان است، اسرارى دارد، اسرار عبادت غیر از آداب و احکام آن است، احکام عبادت، همین واجبات است که در کتاب‏‌هاى فقهى بیان شده است، مانند واجبات و ارکان نماز، آداب نماز مانند آهسته دعا کردن، پاره‏‌اى از این آداب در کتاب‏‌هاى فقهى آمده است و برخى در کتاب‏‌هاى اخلاقى، اما اسرار عبادات ارواح و باطن‏‌هاى عبادت است که با باطن انسان در ارتباط است و انسان با باطن عبادت محشور مى‏‌شود،از آنجایی که عبادات ظاهر، باطن و سرى دارد، گفته‏ شده است که آن اسرار را فراگیریم و بدان‏ها عمل کنیم، نماز خواندن و روزه گرفتن و وضو گرفتن و دیگر تکالیف جزء احکام الهى است و هر یک از احکام براى آن است که انسان به اسرار آنها پى ببرد و آزاد شود، در رابطه با اسرار نماز هم کتابی با همین نام توسط حجت‌الاسلام علی‌محمد باقی به رشته تحریر در آمده است که این موضوع بهانه‌ای شد تا با وی در این رابطه گفت‌وگو کنیم که مشروح آن را در ادامه می‌‌خوانید:

 

*در مورد روش پژوهشی خود برای نگارش کتاب «اسرار نماز» کمی توضیح می‌دهید؟

-تحقیقات من برای نوشتن فصل‌های مختلف این کتاب بر اساس روش میدانی صورت گرفته؛ ابتدا مروری بر نکاتی که در ذهن داشتم انجام دادم و سپس با اولویت‌بندی بر اساس کاربردی بودن و فابل فهم بودن برای عموم، پژوهش‌های خود را انجام دادم و پس از جمع‌آوری اطلاعات لازم، بر اساس شیوه درسنامه‌ای مشغول نگارش کتاب شدم، هر چند نام این کتاب درسنامه نیست، اما شیوه نگارش بر همین اساس بوده، مطالب به تفکیک و بر اساس شاخصه‌هایی مجزا شده‌اند و در فصول مختلف در اختیار مخاطب و خواننده قرار گرفته‌اند.

یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده در نگارش این کتاب که در کمتر نوشته‌ای به چشم می‌خورد و می‌توانم بگویم در کتاب‌های دیگری که در ارتباط با نماز نوشته شده، چنین روشی را ندیده‌ام، نگاه صرف به اسرار و مفاهیم نماز است و سعی شده از ذکر آداب این عبادت بزرگ پرهیز شود و همچنین آثار نماز هم ذکر نشده و هدف هم تمرکز بر روی اسرار ستون دین بوده است، از دیگر نکات برجسته‌ای که در نگارش کتاب «اسرار نماز» به آن توجه داشته‌ام این بوده که این کتاب دارای فصلی مجزا در مقدمات اسرار نماز است و این مقدمات شامل راه‌ها، موانع و شیوه‌های رسیدن به سرّ و راز نماز را به تفصیل در اختیار خواننده قرار داده و سوالات مختلفی را که در اذهان جستجوگر به وجود می‌آید پاسخ می‌دهد.

*نگاه کاربردی در نگارش این کتاب تا چه میزان وجود داشته است؟

-سعی بر این بوده که رویکرد اصلی شامل مباحث کاربردی باشد، اما ممکن است واژه «کاربردی بودن» از نظر برخی نویسندگان و پژوهشگران یا حتی خوانندگان با آنچه در نگارش این کتاب مدنظر داشته‌ام، کمی تفاوت داشته باشد، در علوم نظری، کاربردی بودن به این نیست که از تک تک جملات و عبارات بتوان در زندگی روزمره استفاده کرد بلکه بدان معنا است که مطالعه مجموعه یک کتاب یا فصلی از آن، تأثیری جدی و مشهود بر زندگی فرد یا جامعه بگذارد، هر چند در مباحث عملی، این رویکرد تقریباً وجود ندارد و آنچه نوشته می‌شود باید تأثیری عینی بر مخاطب در زندگی فردی و اجتماعی‌اش داشته باشد.

در حوزه نظری، مطالب و مفاهیمی در اختیار مخاطب قرار می‌گیرد تا بتواند با استفاده از آن‌ها یا تکیه بر بخشی از آن، استفاده‌ درخوری داشته باشد، حال این بهره و فایده می‌تواند شکل عملی به خود بگیرد یا اینکه در اندیشه و باورهای او تغییراتی به وجود بیاورد و به عنوان مثال در این کتاب، با مطالعه فصل یا فصولی از آن، اعتقاد و تفکر خواننده نسبت به این عبادت عظیم و ستون خیمه دین دچار تحول شود و ارتقا یابد، در نگارش این کتاب سعی کرده‌ام در راستای تعظیم شعائر، نماز را در ذهن مخاطب به شکلی دیگرگونه و فراتر از آنچه تاکنون مد نظر داشته جلوه دهم، به عبارتی تعظیم نماز در دستور کار بوده و تلاش شده نماز به عنوان امری سترگ در برابر خواننده کتاب جلوه‌گر شود.

*آیا کتاب‌های دیگری تاکنون با این رویکرد و موضوع یعنی اسرار نماز نوشته شده که بیش و کم، این ویژگی‌ها را داشته باشد؟

-تاکنون آثار و تألیفات فراوان و متعددی در مورد نماز به رشته تحریر درآمده و بسیاری از آن‌ها تحت عنوان کلی اسرار الصلوة به همین موضوع اشاره کرده یا رویکرد اصلی خود را پرداختن به این مبحث قرار داده‌اند.

*به نظر شما، جای طرح چه مباحثی در این موضوع و رویکرد خالی است؟

-آنچه در این زمینه واقعاً به عنوان یک نقطه خالی خودنمایی می‌کند، دسته‌بندی اسرار نماز بر اساس رده سنی و فهم مخاطب است که تا کنون تلاشی در راستای پر کردن این خلأ صورت نگرفته یا اینکه از دید من به عنوان یک نویسنده و پژوهشگر حوزه دین پنهان مانده است، امروز لازم است کودکانی که در دوره ابتدایی تحصیل می‌کنند یا حتی افراد بی‌سواد مطالبی نوشته و در اختیارشان قرار گیرد و آن‌ها که قادر به خواندن کتاب نیستند هم با شنیدن آن مطالب، با بخشی از اسرار بزرگ‌ترین عبادت فردی و جمعی در اسلام آشنا شوند، نماز دارای اسراری است که می‌توان برخی از آن‌ها را با زبان ساده در اختیار افراد غیر پژوهشگر و حتی اشخاصی که اهل مطالعه نیستند هم قرار داد، هر چند تاکنون کتابی با این هدف و در این راستا نگاشته نشده است.

*به نظر شما بیان اسرار نماز برای اقشار مختلف به ویژه آنچه در این کتاب ذکر شده چه فوایدی دارد؟ به عبارتی این کار تا چه اندازه در رفع مشکلات معنوی موجود در جامعه تاثیرگذار خواهد بود؟

-در این زمینه باید به چند موضوع توجه داشت، نخست اینکه قرآن می‌فرماید «الصلوة تنهی عن الفحشاء و المنکر» به این معنا که نماز آدمی را از آسیب‌ها و گناهان در امان نگاه می‌دارد، بنابراین نماز مانع اصلی در برابر منکرات است. نکته دوم اینکه برای تحقق چنین نمازی که قدرت بازدارندگی داشته باشد، شخص نمازگزار نیز باید خاشع باشد و این خشوع جز در برابر حضرت حق معنا ندارد.

در واقع نماز زمانی انسان را از فحشاء و منکرات باز می‌دارد که آدمی خشوع و خضوع را در انجام این عبادت مدنظر داشته باشد؛ نکته سوم هم راه دستیابی به این خشوع است به این ترتیب که باید نماز را گرامی داشت و در برپایی و اقامه آن تلاش کرد تا خاشعیتی که مد نظر است حاصل شود، اسرار نماز در اینجا خودنمایی می‌کند به این ترتیب که با فهم بخشی از آن هم انسان پی به عظمت ستون دین می‌برد و آن را گرامی می‌دارد، ضمن اینکه اگر اسرار الصلوة در جامعه به خوبی تبیین شود، فرار از نماز هم بسیار کمرنگ خواهد شد، زیرا مردم به مفهومی گرایش پیدا می‌کنند که در نظرشان بزرگ باشد وگرنه در صورتی که شناختی از آن نداشته باشند، میل آنها نیز به یک مفهوم یا فعل کاهش خواهد یافت.

*به عنوان نویسنده کتاب «اسرار نماز»، مفاهیم موجود در این اثر تا چه اندازه با سیاست‌های ستاد اقامه نماز همسو است؟

-تمام مراحل نگارش این کتاب و جمع‌بندی نهایی آن با توجه به سیاست‌های کلی ستاد اقامه نماز و در جهت تحقق اهداف پیش‌بینی شده پیش رفته‌اند، تربیت مدرس در حوزه نماز یکی از این اهداف به شمار می‌رود و همان طور که ذکر شد، شیوه نگارش درسنامه‌ای کتاب اسرار نماز، به تحقق این هدف کمک می‌کند، از سوی دیگر ستاد اقامه نماز دوره‌های کوتاه و بلندمدت مختلفی برگزار می‌کند که این کتاب می‌تواند بخشی از مواد آموزشی این دوره‌ها باشد، علاوه بر این با توجه به سیاست مختصرنویسی و به اصطلاح ارائه مطالب در قالب ساندویچی به مخاطبان، این کتاب می‌تواند با توجه به حجم کمی که دارد و مختصرنویسی در آن کاملاً رعایت شده، بخشی از این سیاست را نیز دنبال کند، البته اسرار نماز خالی از نقص نیست و به یقین در چارچوب سیاست‌های کلی ستاد اقامه نماز می‌تواند در چاپ‌های بعدی مورد تجدید نظر و اصلاحاتی قرار گیرد.

*آیا کتاب اسرار نماز، گروه سنی خاصی را به عنوان جامعه هدف مدنظر دارد؟

-آنچه در این چاپ و با این عنوان ارائه شده بیشتر مورد استفاده گروه‌های سنی تحصیل‌کرده شامل طلاب، دانشجویان و اهل پژوهش قرار می‌گیرد.

*آشنایی با این کتاب و مطالعه آن تا چه میزان می‌تواند در معرفت مخاطبان نسبت به نماز مفید باشد؟

-آنچه به نظر خودم می‌رسد اینکه تأثیرگذاری کتاب در سطح قابل قبول و بالایی خواهد بود، البته در مجموع مطالعه کتاب‌های اسرارالصلوة می‌تواند چنین تأثیری بر روی خوانندگان بگذارد، قرآن می‌فرماید «إِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِینَ» بنابراین با مطالعه اسرار نماز و تقویت خشوع و خضوع در نماز، میل به این عبادت عظیم هم در جامعه بیشتر خواهد شد، تلاش در راستای گرایش بیشتر مخاطب به سمت نماز و رعایت آداب و مستحبات آن بخشی از اندیشه و تفکری است که در نگارش این کتاب وجود داشته است؛ به نظر می‌رسد مطالعه عمیق و با تدبیر کتاب اسرار نماز می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

*آیا در تدوین این کتاب از نظرات و ایده‌های بزرگان نیز استفاده شده است؟

-بله! این امر از همان ابتدا مدنظر بوده و در مراحل مختلف نیز صورت اجرایی به خود گرفته است. در تهیه و تدوین مطالب موجود از آثار و نوشته‌های امام خمینی(ره)، فیض کاشانی، شهید ثانی، آیت‌الله جوادی آملی، مرحوم تهرانی و بسیاری دیگر از صاحب‌نظران و فرهیختگانی که در این حوزه دارای تألیفاتی بوده‌اند بهره گرفته شده است.

*با توجه به اینکه آثار متعددی در مورد نماز و اسرارالصلوة به رشته تحریر درآمده چرا هنوز مشکلاتی در زمینه گرایش مردم به این عبادت بزرگ وجود دارد؟

-به نظر می‌رسد بسیاری از افراد حتی آن دسته که اهل نماز هستند، به اسرار آن آگاهی ندارد یا اینکه با وجود آثار و تألیفات فراوان در این زمینه، نسبت به مطالعه آن همت کافی نداشته‌اند و به دنبال چنین موضوعی نرفته‌اند، مطالعه کتاب اسرار نماز به این دلیل که با سمت و سوی تعظیم نماز نوشته شده می‌تواند میل و گرایش به سمت انجام این عبادت را در مخاطب بیشتر کند، زیرا وقتی انسان با حقیقت یک مفهوم بیشتر آشنا می‌شود، به طور طبیعی و بر اساس فطرت خویش، به سمت آن خواهد رفت.

*طهارت باطنی یکی از مهمترین بخش‌های کتاب «اسرار نماز» است؛ به عنوان نویسنده اثر، در مورد این امر و میزان تأثیرگذاری در فهم اسرار نماز و همچنین چگونگی کسب آن توضیحاتی می‌دهید؟

-زمانی انسان برای شروع نماز باید طهارت ظاهری را رعایت کند و بدنش را از نجاسات و آنچه از آن نهی شده پاک کند که این امر در رساله‌های عملیه مورد بحث قرار می‌گیرد، ولی در مرحله بالاتر و در راستای همان خشوعی که تأثیرگذاری نماز را بیشتر می‌کند، انسان باید قلب خویش را از آلودگی‌ها پاک و طاهر سازد، کدورت‌ها، گناهان و افکار ناپسند، قلب را سیاه و مانع از دستیابی به حقیقت نماز می‌کنند، بنابراین زدودن آن‌ها پیش از حضور در پیشگاه حضرت حق و ایستادن به نماز، طهارت باطنی را محقق می‌کند.

البته نماز خود طاهرکننده و پاک‌کننده انسان از بدی‌ها و منکرات است، به همین دلیل چنانچه با توجه اقامه شود، انسان را از بسیاری گناهان و عصیان‌ها باز می‌دارد؛ در آیه 6 سوره مبارکه «مائده» می‌خوانیم که خداوند می‌فرماید نماز بخوانید برای اینکه طهارت پیدا کنید، این یک طهارت باطنی و نه ظاهری است و ثمره آن پاکی و پالایش روح و روان بندگان است.

*انتخاب عناوین و موضوعات بخش‌ها و فصول مختلف این کتاب بر چه اساسی صورت گرفته است؟

-آنچه در این کتاب در قالب فصل‌های مختلف ارائه شده به ترتیب همان ظواهری هستند که هر نمازگزار پیش از شروع نماز و در هنگام آن انجام می‌دهد. همان نظم و ترتیبی که در نماز به صورت ظاهری رعایت می‌شود و فقها مطرح کرده‌اند در فصول گوناگون این کتاب رعایت شده و اسرار مربوط به هر بخش بر اساس همان ترتیب ذکر شده‌اند.

*یکی از مطالبی که در این کتاب مطرح کرده‌اید، سرّ قبله است. به نظر شما اگر شخص نمازگزار از اسرار قبله آگاهی نداشته باشد اشکالی در نمازش به وجود می‌آید؟

-از نظر فقهی ندانستن این مسأله سبب اشکال در نماز نیست و آن را باطل نمی‌کند، ولی از نظر اخلاقی و تربیتی، جهل نسبت به اسرار موجب می‌شود بهره آدمی از نماز به اندازه کافی نباشد، در روایتی از حضرت علی(ع) می‌خوانیم که فرمودند: چنانچه کسی به اسرار نمازش واقف نباشد، آن نماز ناقص است؛ البته در اینها نقص معرفتی و نه فقهی مطرح شده و بیان سرّ قبله نیز در راستای بهره‌مندی کامل از نماز است.

*آیا مطالبی وجود دارد که در نگارش این کتاب از قلم افتاده یا مجال بیان آن نبوده و جای کار برای آن وجود داشته باشد؟

-بله، آنچه در این کتاب جمع‌آوری و منتشر شده قطره‌ای از دریای معارف و اسرار نماز است؛ به یقین جای کار در این زمینه بسیار است ولی همان طور که گفته شد، سیاست کلی ستاد اقامه نماز مختصرنویسی و بیان مطالب به شیوه‌ای که مخاطب عام به راحتی و در فرصتی مناسب آن را مطالعه کند بوده و همین امر موجب شده است بسیاری از مطالب مجال طرح نیابند، به عبارتی آشنایی اجمالی با نماز و اسرار آن هدف اصلی این کتاب بوده است. در این زمینه ذکر این نکته حائز اهمیت است که نخست می‌توان در قالب سرفصل‌های مطرح شده در همین کتاب به کاوش‌ها و تحقیقات بیشتری روی آورد و عمق و غنای آنها بیشتر کرد، دیگر اینکه در کتاب اسرار نماز وارد برخی مباحث نشده‌ایم که امکان کار پژوهشی بر روی آنها وجود دارد و علاوه بر این می‌توان به مبانی فلسفی بخش‌های مختلف نماز هم در کتابی مستقل توجه کرد.

علاقه‌مندان برای دریافت و آشنایی با دیگر کتاب‌های نماز می‌توانند به وبگاه قنوت مراجعه کنند.

 

منبع:فارس


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 9:03 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۷۹۸
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹
 
گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین حسین صفری، کارشناس نماز

تعارف نداریم جامعه ما "کاهل الصلوه" است  

بخش قابل توجهی از افراد جامعه ما "کاهل الصلوه" اند. یعنی برایشان مهم نیست که اگر امروز هم نخواندند نخواندند. اگر بین کار و نمازشان تعارضی پیش بیاید نماز را کنار می گذارند و اولویت شان به سمت کارهای دیگر می رود.

عقیق:"امروز سطح دینداری جامعه در قیاس با قبل از انقلاب بسیار رشد کرده است اما وقتی به ضریب امکانات و شرایطی که ما به عنوان یک کشور شیعه تجربه می کنیم توجه می کنید می بینید که بسیار عقب ماندگی های جدی داریم و البته یکی از این عقب ماندگی های ما در ارتباط با نماز است. البته افراد جامعه ما در ارتباط با نماز چند دسته اند. یک دسته "تارک الصلوه" اند، به این معنا که در کل نماز را کنار گذاشته اند و نماز نقشی در زندگی شان ندارد. یک عده "کاهل الصلوه" اند یعنی هرازگاهی نمازشان را می خوانند و گاهی هم نمی خوانند. یک عده هم "قائم الصلوه" اند و بر سر نماز خود ایستاده اند.  اما در این میان به نظر می رسد بخش قابل توجهی از افراد جامعه ما "کاهل الصلوه" اند. یعنی برایشان مهم نیست که اگر امروز هم نخواندند نخواندند. اگر بین کار و نمازشان تعارضی پیش بیاید نماز را کنار می گذارند و اولویت شان به سمت کارهای دیگر می رود. "

بخش اول گفتگویمان  با حجت الاسلام و المسلمین حسین  صفری، کارشناس حوزه نماز به این موضع می پردازد که وضعیت امروز فرهنگ عمومی ما در ارتباط با اقامه نماز چگونه است، چگونه می تواند لذت نماز را به جامعه چشاند و نقصان های نظام تبلیغ  در این باره چیست؟

به عنوان یک مبلغ دینی که کار تخصصی درباره نماز انجام می دهید و تألیفاتی در این زمینه دارید تصور می کنید که وضعیت امروز جامعه ما در ارتباط با اقامه  نماز چگونه است؟

بنده می خواهم از این نقطه شروع کنم که امکانات و شرایطی که ما امروز پیدا کرده ایم در تاریخ شیعه بی سابقه است و بنابراین اگر می خواهیم "ضریب تدین جامعه" و رشد دینداری را در جامعه بسنجیم باید با توجه به "ضریب امکانات" باشد. شما وقتی به شرایط قبل از انقلاب نگاه می کنید، می بینید که امروز سطح دینداری جامعه در قیاس با قبل از انقلاب بسیار رشد کرده است اما وقتی به ضریب امکانات و شرایطی که ما به عنوان یک کشور شیعه تجربه می کنیم توجه می کنید می بینید که بسیار عقب ماندگی های جدی داریم و البته یکی از این عقب ماندگی های ما در ارتباط با نماز است.

البته افراد جامعه ما در ارتباط با نماز چند دسته اند. یک دسته "تارک الصلوه" اند، به این معنا که در کل نماز را کنار گذاشته اند و نماز نقشی در زندگی شان ندارد. یک عده "کاهل الصلوه" اند یعنی هرازگاهی نمازشان را می خوانند و گاهی هم نمی خوانند. یک عده هم "قائم الصلوه" اند و بر سر نماز خود ایستاده اند.  اما در این میان به نظر می رسد بخش قابل توجهی از افراد جامعه ما "کاهل الصلوه" اند. یعنی برایشان مهم نیست که اگر امروز هم نخواندند نخواندند. اگر بین کار و نمازشان تعارضی پیش بیاید نماز را کنار می گذارند و اولویت شان به سمت کارهای دیگر می رود.

این بیان شما مستند به آمار است؟ یعنی ممکن است کسی بگوید ما در خانه های مردم نیستیم و نمی دانیم نمازشان را چطور می خوانند. می خوانند با نمی خوانند. با چه شواهد و مستنداتی می فرمایید که بخش قابل توجهی از جامعه ما "کاهل الصلوه" هستند؟

شما برای این که به این نتیجه برسید حتما لازم نیست کار میدانی به معنای متعارف آن را انجام بدهید. کافی است سوار اتوبوس و قطار شوید به جز مسیر قم - تهران و ببینید وقتی زمان نماز می شود و اتوبوس یا قطار می ایستد، چند نفر از مسافران برای اقامه نماز از قطار یا اتوبوس پیاده می شوند.  خب این شواهد و مشاهدات دست ماست و نمی توان انکار کرد، بنابراین وقتی به این واقعیت ها نگاه می کنیم می بینیم ما درباره نماز با آن نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.  نماز نماد دین ماست. نماد دین و نماز اسلامیت نظام ماست. شما توجه کنید که نظام جمهوری اسلامی دو رکن مهم دارد. رکن جمهوریت نظام یک رکن است و نمادش هم حضور مردم در پای صندوق های رأی و راهپیمایی 22 بهمن و پشتیبانی از اهداف و آرمان های انقلاب است، این همان وجه جمهوریت نظام است اما در کنار این رکن، رکن اسلامیت نظام را هم داریم که در این جا نماز، نماد اسلامیت نظام می شود. امام علی علیه السلام می فرماید هر چیزی چهره ای دارد و چهره دین شما هم نماز است.  بنابراین یا ما نباید بگوییم جمهوری اسلامی یا اگر قائل به نظام جمهوری اسلامی هستیم بدانیم که نماد اسلامیت این نظام، نماز است و این طور هم نیست که فقط برخی از نهادها مثل ستاد اقامه نماز یا سازمان تبلیغات اسلامی و دستگاه هایی از این دست در این باره مسئولیت هایی داشته باشند بلکه کل نظام در این باره مسئولیت های جدی ای دارد و همه نهادها باید متوجه باشند که وضعیت امروز ما در اقامه نماز با آن وضع مطلوب بسیار فاصله دارد.

شما در ابتدای مصاحبه به این موضوع اشاره داشتید که اگر ضریب امکانات امروز یک کشور شیعه مثل ایران را در نظر بگیریم با توجه به این امکانات، عقب ماندگی ما در نماز بیشتر به چشم خواهد آمد. منظورتان از امکانات مشخصا چیست؟

منظورم از امکانات، فرصت ها  است. امروز فرصت های متنوعی در اختیار ما قرار گرفته است. مثلا یک از مهم ترین فرصت های ما فرصت های رسانه ای است. امروز خوشبختانه فضای رسانه ای در اختیار ماست و ما می توانیم مانورهای خوبی در این زمینه انجام دهیم یا ائمه جمعه و ائمه جماعات هم فرصت ها و امکانات خوبی در اختیار دارند. این فرصت ها و امکانات در تاریخ شیعه بی سابقه بوده اما به نظر می رسد که ما قدر این داشته ها را چندان نمی دانیم.

یکی از پرسش های قابل توجه درباره نماز این است که ما چگونه می توانیم لذت نماز خواندن را به آدم ها بچشانیم؟ در واقع اگر از دید روانشناختی به موضوع نگاه کنیم که یک اصل مهم رفتاری "محرک لذت" است و بسیاری از آدم ها سمت رفتاری می روند که از‌ آن لذت می برند این پرسش پیش می آید که چگونه می توان این لذت را به آدم ها چشاند؟

بحث جذابیت نماز با توجه به فرصت کوتاه و اندکی که ما داریم، بحث خیلی خاصی است، بنابراین ناچارم روی این بحث خاص شوم. ببینید نکته این جاست که ما جذابیت نماز را در سه عرصه "معرفتی"، "شخصیتی" و "مکانی" می توانیم دنبال کنیم. عرصه معرفتی یعنی این که نماز احکام و آداب و اخلاق و فلسفه و اسراری دارد. چرا نماز برای برخی از جوان های امروز دانشگاهی ما جذابیت ندارد و اگر هم می خوانند در واقع نماز را از سر خودشان وا می کنند. واقعیت این است که ما وقتی اسم نماز می آید، فقط روی احکام نماز متمرکز می شویم یعنی به آن اوامر و نواهی می پردازیم. یکی از چالش های عمیق ما در زمینه نماز این است که ما در این سال ها از فلسفه نماز و حقیقت نماز کم تر گفته ایم و این موضوعات مسکوت مانده است. در صورتی که آنچه نماز را جذاب می کند، بیان اسرار و حکمت و فلسفه نماز است.

 

منبع:شبستان


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 9:02 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

 

کد خبر: ۷۰۷۶۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۹
 

چگونه می توان به «نفس المطمئنه» رسید؟  

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه حکمت و فلسفه ایران طی گفتاری به چگونگی رسیدن به نفس المطمئنه پرداخته است.

عقیق:حجه الاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در کانال تلگرام شخصی خود درباره چگونگی رسیدن به نفس المطمئنه نوشت: عرفا معرفت حضوریِ شهودیِ قلبی را به دو قسم تقسیم می کنند: یک قسم آن کشف و شهود صوری است و قسم دیگر آن، کشف و شهود معنوی است. در کشف و شهود صوری، مقدار و شکل و رنگ هست؛ اما مقدار و رنگ و شکل حسی نیست، بلکه مثالی است. شبیه صورت‌‌هایی که در عالم خواب می‌بینیم. یعنی در عالم خواب، حتی رنگ و مقدار و شکل را می‌بینیم و صورت را در خواب کشف می کنیم و این کشف ممکن است در بیداری برای شخصی حاصل شود. مثل این‌که پیغمبر اسلام(ص)، حضرت جبرئیل(ع) را به شکل «دحیه کلبی» می‌دید.

 
دحیه کلبی یکی از افرادی بود که در زمان پیغمبر(ص) زندگی می‌کرد؛ یعنی وجود جسمیِ مادی داشت. جبرئیل وقتی خودش را ظاهر می‌کرد که مقدار و اندازه و شکل او را ببینند، خودش را به شکل دحیه کلبی در می‌آورد. بقیه هم او را نمی‌دیدند، اگر هم صحابی پیغمبر(ص) او را می‌دیدند؛ به خاطر تصرفی بود که پیغمبر(ص) در صحابی انجام می داد تا بتوانند او را ببینند. اگر پیغمبر(ص) تصرف نمی‌کرد، کسی نمی‌توانست او را ببیند.
 
اما گاهی این کشف و شهود، کشف و شهود معنوی است. مثلاً وقتی کسی وحدت وجود و تعینات وجود را می‌یابد، این ‌هم کشف است اما کشف معنوی است که معنا می‌یابد.  این قسم دیگر از سنخ شکل و مقدار و رنگ و صورت نیست. این کشف گاهی کشف عین الیقین است و گاهی کشف حق الیقین. یعنی گاهی وحدت وجود را می‌یابد و یقین هم پیدا می‌کند؛ اما خودش موطن آن حقیقت نشده است.
 
به عنوان مثال چراغی را در نظر بگیرید که روشن است، هرچه از چراغ دورتر شوید، سایه و تاریکی بیشتر می‌شود تا حدی که اصلاً هیچ نوری نبینید. وقتی به چراغ نزدیک شدید، نور چراغ را می‌بینید؛ یقین هم دارید که چراغ روشن است. اما وقتی نزدیک تر و نزدیک تر شوید و تا نزدیک‌ترین مکان به چراغ بروید، کل شعاع‌های این چراغ بر شما می‌تابد و شما موطن و محل شعاع‌های این چراغ می شوید.
 
وقتی از دور نور را می بینید، یقین هم دارید که نور روشن است، این عین الیقین است. اما وقتی موطن نور شوید، این چراغ بر شما کاملاً تجلی دارد و ظرف تجلی او می‌شوید که این حق‌الیقین است. حال اگر عارفی سلوک کرد و به عالم ملکوت رسید؛ نه صورت ملکوت، بلکه معنای ملکوت را یافت و با این ملکوت اتحاد پیدا کرد و خودش ملکوتی شد، دیگر مرتبه ای است که حق‌الیقین شده است. نه تنها به فرشته‌ها و ملائکه رسیده است بلکه از ملائکه هم عبور کرده است. دیگر ملائک شاگرد او می شوند.
 
معرفت عرفانی، معرفت حضوریِ شهودیِ قلبی است که یا از سنخ کشف و شهود صوری است یا از سنخ کشف و شهود معنویِ عین‌الیقینی یا کشف و شهود معنوی حق‌الیقینی است. بالاترین مرتبه شهود، شهود حق‌الیقینی است که شخص در سیر و سلوک به عالی ترین منزلگاه که می‌رسد، به این درجه نائل می شود. فردی که به این منزل رسیده است، می‌گویند به مقام توحید رسیده است که همان مقام وحدت است.
 
البته معاذالله خدا در این شخص حلول نکرده است بلکه خداوند اسماء و صفات خودش را در این شخص تجلی داده است. این شخص، مظهر جامع جمیع اسماء و صفات الهی شده است. اگر همه اسماء الهی را بخواهیم جمع کنیم، در اسم الله جمع می شود. انسان کامل مظهر الله می شود. انسان کامل تمام اسماء و صفات الهی را نه تنها شهود می‌کند بلکه تمام اسماء و صفات الهی در او تجلی کرده و ظهور پیدا می‌کند. این انسان، مظهر اسمِ الله می شود. یعنی ممکن است کسی مظهر اسم رحمت الهی باشد و بعضی دیگر مظهر غضب الهی‌.
 
حال کسی را در نظر بگیرید که مظهر تمام اسماء و صفات الهی شود. به عنوان مثال گاهی به آینه نگاه می‌کنید و صورت معشوق را می‌بینید و گاهی خود معشوق را می‌بینید. آنگاه که چهره را در آینه می‌بینید، این عین‌الیقین است و آنگاه که خودش را می‌بینید، این حق‌الیقین است. این‌که مرحوم الهی قمشه‌ای می‌گوید وقتی امام حسین(ع) از اسب به زمین افتاد، آیینه بشکست و رخ یار دید؛ این دیگر مرتبه حق‌الیقین است. «یا ایتهاالنفس المطمئنه ارجعی الی ربک راضیهً مرضیهً» این درجه مخصوص انسان کامل است. البته این حق الیقین هم مراتبی دارد. بالاترین مرتبه اش را انسان کامل دارد که الان حضرت ولی‌عصر (ارواحنا لترابه الفداء) است و مراتب پایین تر را هم می‌توانند انسان‌های دیگر کسب کنند.

منبع:مهر

ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 9:00 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر: ۷۰۸۴۵
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۴
 
آیت الله سبحانی؛

روحانیت مراقب حب ریاست باشد  

حضرت آیت الله سبحانی با تأکید بر خضوع طلاب و فضلا، ابراز داشتند: اگر پست و منصب به سراغ ما آمد، آن را قبول می کنیم؛ اما نباید خادم ریاست بوده و او بر ما حکومت کند.

عقیق:حضرت آیت الله سبحانی در درس خارج اصول خود در مسجد اعظم قم با اشاره به روایتی از امام رضا(ع)، اظهار داشتند: حضرت فرمودند: «مَا ذِئْبَانِ ضَارِيَانِ فِي غَنَمٍ قَدْ غَابَ عَنْهَا رِعَاؤُهَا بِأَضَرَّ فِي دِينِ الْمُسْلِمِ مِنْ حُبِّ الرِّئَاسَه/ ضرری كه از ناحيه رياست طلبی متوجه دين انسان می شود از ضرری كه دو گرگ درنده به گلّه گوسفند بدون چوپان می زنند بيشتر است».

ایشان ابراز داشتند: مقام خوب است؛ اما به شرطی که خود بیاید؛ نه اینکه به دنبال او برویم.

این مرجع تقلید خاطرنشان ساختند: آیت الله العظمی حائری، مؤسس حوزه فرموده بودند، من به دنبال مرجعیت نرفتم؛ اما وقتی آمد، در را به رویش نبستم.

حضرت آیت الله سبحانی با اشاره به جمله ای ازحضرت امیر(ع)، تصریح کردند: ایشان فرمودند: «لولا حضور الحاضر و قیام الحجة بوجود الناصر و ما اخذ اللّه على العلماء ألاّ یُقارّوا على كِظّةِ ظالم و لا سَغَبِ مظلوم لألقَیتُ حَبلَها على غارِبها و لسقیتُ آخرها بكأس اوّلها و لألفیتُم دنیاكم هذه أزهَدَ عندى من عَفطَةِ عَنْز/ اگر اجتماع مردم به دور من و نیاز آنان به رهبرى نبود و اگر به خاطر اعلام یارى مردم، حجّت بر من تمام نمى‏شد و اگر خداوند از علما پیمان نگرفته بود كه بر پرخورى ستمگر و گرسنگى ستمدیده آرام نگیرند، من ریسمان و افسار حكومت را بر كوهان آن مى ‏انداختم و با همان ظرفى كه درخت خلافت را اولین بار آب دادم (و در خانه نشستم) اكنون هم آب مى‏ دادم و خود به خوبى درك مى‏ كردید كه این دنیاى شما با مال و مقام و حكومتش نزد من بى اعتبارتر از آبى است كه به هنگام عطسه كردن از بینى بزغاله بیرون مى‏ آید».

این استاد درس خارج حوزه تأکید کردند: طلاب و فضلا باید درس بخوانند؛ تحقیق کنند؛ به شبهات پاسخ دهند و اگر در ادامه زندگی منصبی به سراغ آنان آمد، قبول نمایند.

معظم له بیان داشتند: امروز مسائل فقهی ما بسیار زیاد است و باید با فکر و مطالعه بر روی آن، پاسخ آنان را عرضه کرد.

ایشان اظهار داشتند: گاهی تمام حقائق دینی انسان در حب ریاست ذوب می شود؛ پس باید مراقب بود.

این مرجع تقلید با تأکید بر خضوع طلاب و فضلا، ابراز داشتند: اگر پست و منصب به سراغ ما آمد، آن را قبول می کنیم؛ اما نباید خادم ریاست بوده و او بر ما حکومت کند.

 

منبع:حوزه


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:59 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

خاطرات انقلاب(22) ازکتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام علی اسماعیلی کریزی

 

هجرت امام به کویت و پاریس

 

 

Image result for ‫علی اسماعیلی کریزی /تصاویر‬‎

 

سال 1357 درسهای حوزة علمیة قم به علت جریان انقلاب تعطیل بود. من گاهی جهت آگاهی از مسایل حوزه و دیدن دوستان و کسب خبر و اطلاع از مسایل سیاسی چند روزی به قم می‌آمدم و گاهی در شهرستان کاشمر و روستاهای اطراف تبلیغ می‌کردم، تا اینکه هجرت امام خمینی از عراق به کویت مطرح شد. آن ایام با همکاری یکی از دوستان در روستای قراچه کوهسرخ که مقداری هم کار مشکل‌تر از بقیة روستا‌ها بود، فعا لیت می‌کردم. این خبر نگرانیهایی نیز همراه داشت. زیرا همه نگران سلامتی و خطرات احتمالی برای امام بودند. و بعد اعلام شد که به علت عدم همکاری دولت کویت امام به پاریس رفته‌اند. فضای ارتباطی انقلابیون با امام و رفت و آمد آنها به پاریس راحت‌تر شد و اعلامیه‌های امام زود‌تر می‌رسید. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.

تظاهرات و اعتصاب تمامی شهرها من جمله پایتخت را کاملاً فراگرفته بود. مردم یکپارچه و متحد همه گوش به فرمان امام بودند. طوری که رادیو‌های خارجی می‌گفتند: شاه و دولت ایران با همه قدرت و قوای نظامی قادر به کنترل ایران نیست. لکن آیت الله خمینی از پاریس با دادن یک اعلامیه کنترل ایران را در دست دارد.

فرار شاه خاین

پس ازراهپیمایی سراسری عاشورای آن سال، شاه در بیست وششم دیماه 1357 ایران را ترک کرد و یا به عبارتی فرار کرد و از چنگال عدالت گریخت و بختیار را به عنوان نخست وزیر معرفی نمود. مردم علیه وی و دولتش شعار می‌دادند و می‌گفتند: ما شاه نمی‌خواهیم نخست وزیر عوض میشه. ما خر نمی‌خواهیم پالان خر عوض میشه. پس از مدتی اعلام شد که امام خمینی از پاریس قصد ورود به ایران را دارند؛ لکن دولت وقت ایران (بختیار) فرودگاهها را بسته است و اجازه ورود نمی‌دهد. انتظار ورود امام شور و شوق دیگری در مردم ایجاد کرد. برخی آن را غیرممکن می‌دانستند؛ چون حکومت دست شاه بود و بعضی دلواپس خطرات احتمالی.

امام آمد

سرانجام در دوازدهم بهمن پنجاه وهفت قرار شد امام به ایران پرواز کند و ملت ایران از ا طراف و اکناف ایران، جهت استقبال به تهران رفتند. اینجانب نیز که در شهرستان کاشمر بودم، روانة تهران شدم. لکن در مشهد به علت نبودن بلیط نتوانستم، روز دوازده بهمن را در تهران باشم. سرانجام امام در یک استقبال بی‌نظیر مردمی از فرودگاه مهرآباد تهران مستقیم به بهشت زهرا رفته و سخنرانی آتشین خودشان را در جمع میلیونها عاشق دلباخته، به عنوان منشور انقلاب و حکومت اسلامی ایراد فرمودند.

منبع : کتاب خاطرات زیبا نوشته حجت الاسلام والمسلمین علی اسماعیلی کریزی


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:43 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

دانلود سرودهای ایام دهه فجر مخصوص ۲۲ بهمن

دانلود سرودهای دهه فجر مخصوص ۲۲ بهمن

دانلود تمامی سرودهای دهه فجر بهمن۹۱

دانلود سرودهای دهه فجر

دانلود رایگان تمام سرودهای دهه فجر

در ادامه مطلب

 

 

۲۲ بهمن 

لطف کبریا

خاک میهنم طلاست

تک سواربهمن

بهار میهن

خوش امدی امام ما

امروز جشن ۲۲ بهمن

روزهای انقلاب

امام سرزمین لاله ها

صبح روشن

سرود محلی بوشهری

راز نهانی

موج امید

فجر مهر افرین مبارک

فجر

خورشید ظفر

معنای انتظار

چشمه خورشید

ایران نگین کهکشان

خمینی بی تو دیگه از چی بخونم

ای ایران

سرود ملی

سفر برای وطن

قبله اهل نظر

امریکا امریکا مرگ به نیرنگ تو

بهمن ای بهمن

خمینی ای امام

شکست شب

شعار

خورشید ۲۲ بهمن

مردی چو دریا

ژاله خون شد

ایران ای سرای امید

ای برادر

ای ایران

مژده ظفر

بهار شادی

بهاران خجسته باد

برخیزید

کاروان شهید

نهضت ادامه دارد

بوی گل و سوسن و یاسمن

اولین بهار

ای برگز ای کارگر

گبانگ مسلمانی

الله اکبر خمینی رهبر

الله اکبر خمینی رهبر

پناه ضعیفان یا الله

الله یا الله

موسم فتح ایمان

الم نشرح

دشمن نوع بشر

گلهای بهمن

یار دبستانی

وطنم

دیو چو بیرون رود

ارتش برادر ما

 

منبع : تبیان


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:34 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
کد خبر : 1369684538514344775
لینک کوتاه :

ارسال نظر

  • مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
  • 1- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • 2- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
  • 3- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.
تصویر امنیتی :
 
 
 

اخبار مرتبط


ارسال ویدئوهای شما


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:32 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
سرودهای دهه فجر و انقلاب اسلامی
  عنوان زمان
میلاد هارونی - کلیپ اشک آیینه 1 04:24
میلاد هارونی - کلیپ اشک آیینه 2 03:55
میلاد هارونی - پشت صحنه کلیپ اشک آیینه 01:54
میلاد هارونی - کلیپ برادرانه 03:53
میلاد هارونی - کلیپ انقلاب بی مرز 01:32
میلاد هارونی - کلیپ صبح پیروزی 05:49
میلاد هارونی - کلیپ تشکر یک ملت از رهبر معظم انقلاب 05:00
میلاد هارونی - آهنگ مادر آیینه ها 03:29
میلاد هارونی - آهنگ عصر انتظار 03:39
میلاد هارونی - آهنگ عشق بی مرز 03:57
میلاد هارونی - آهنگ حسرت زیارت 04:09
میلاد هارونی _ آهنگ حرف دل یک ملت 04:38
میلاد هارونی - آهنگ بی نشون ها 04:32
میلاد هارونی - آهنگ اشک آیینه 03:54
قطعه “شهیدای شهر” یا “یه شب مهتاب” با صدای فرهاد مهراد 4:40
قطعه “جمعه برای جمعه” را با صدای فرهاد مهراد 4:45
قطعه” ۱۷ شهریور” با صدای حمید شاهنگیان 2:33
دانلود نماهنگ دوزبانه «شهر خون» با صدای علی‌اکبر قلیچ 4:20
نماهنگ سرود ملی جمهوری اسلامی ایران 01:09
فریاد انقلاب-سرود برخیزید

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:31 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
سرودهای دهه فجر و انقلاب اسلامی
  عنوان زمان
کلیپ رونمائی از سرود بسیار زیبای سردار ایرانی کاری از گروه نبض 03:28
دانلود آهنگ جدید حامد زمانی به نام ماهواره 04:54
کلیپ حقیقت (ایران من) با صدای رضا رویگری، حامد زمانی ، ستار سهرابی و مهرزاد اصفهانپور 6:11
موزیک ویدئوی پایان شیطان با صدای دکتر اسفندیار قره باغی 4:34
سرود انقلابی زیبای روز قیام-تصویری 03:15
سرود انقلابی زیبای خمینی ای امام-تصویری 04:18
سرود انقلابی زیبای ای برادر-تصویری 01:18
سرود انقلابی زیبای آمده موسم فتح ایمان-تصویری 04:00
سرود زیبای فرمان مقتدا-تصویری 05:27
سرود انقلابی زیبای الله الله-تصویری 03:33
دانلود نماهنگ وقت رسیدن با صدای حامد زمانی 5:20
دانلود نماهنگ پایداری با صدای حامد زمانی (تصویری) 5:51
دانلود ترانه پایداری با صدای حامد زمانی (صوتی) 5:47
سرود انقلابی زیبای بهمن خونین جاویدان-تصویری 02:52
سرود انقلابی زیبای بهار آمد با صدای مهرداد کاظمی-تصویری 02:52
سرود انقلابی زیبای بوی گل سوسن و یاسمن آمد-تصویری 02:16
آمریکا، آمریکا 03:37
الله اکبر 02:57
الله، الله 06:55
22 بهمن 04:36

 


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:30 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:28 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:27 PM ] [ احمد ]
نظرات 0

متن کامل 10 سرود برتر انقلابی به مناسبت یوم الله 22 بهمن

متن کامل 10 سرود برتر انقلابی به مناسبت یوم الله 22 بهمن

در ایام پرشور و پرحماسه پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 57 ، هرچند بسیاری از فعالیت های روزانه مردم در مشاغل مختلف (اعم از مشاغل دولتی و یا آزاد و بازاری) موقتا متوقف شده بود و اکثر کارکنان بخش های دولتی و خصوصی در تعطیلی و اعتصاب خود خواسته به سر می بردند ، در زمینه هنری هم تقریبا همه مشاغل به خصوص تئاتر ، سینما و موسیقی به ویژه موسیقی های پاپ از مدت ها قبل به تعطیلی منجر شده بود. اما در این بین فقط کار شعرا ، موسیقی دانان ، آهنگ سازها و خوانندگان انقلابی به شدت بالا گرفته بود که انگار همزمان با بهار انقلاب ، بهار دیگری را در فعالیت های خود تجربه می کردند.

چنین شد که مجموعه ای از سروده ها و آهنگ های حماسی و ماندگار انقلابی پدید آمد که بیشتر آنان هنوز هم پس از گذشت 4 دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ، برای مردم به ویژه کسانی که خود آن دوران را تجربه کرده اند ، تازگی دارند و سرشار از خاطرات پرغرور روزهای ایثار و اراده است.

در میان شمار زیادی از سرودهای انقلابی که در سال 57 و کمی قبل و بعد از آن اجرا شد ، بعضی از سروده ها از حلاوتی مخصوص برخوردارند و بیشتر از بقیه در ذهن ها ماندگار شده اند که از جمله آنان می توان به سروده های "خمینی ای امام" ، "بانگ آزادی" ، "بوی گل سوسن و یاسمن آید" ، "بهمن خونین جاویدان" ، "هوا دلپذیر شد گل از خاک بردمید" و ... اشاره کرد.

مجله اینترنتی اسرارنامه ، پس از استقبال گسترده مخاطبان گرامی از انتشار متن کامل سرود "خمینی ای امام" که با بیش از 24 هزاربازدیدکننده تا به این لحظه ، در ردیف پربازدیدترین مطالب این مجله قرار گرفته است (برای مشاهده آن مطلب روی اینجا کلیک کنید)، در ادامه به مناسبت فرارسیدن یوم الله 22 بهمن ماه به انتشار متن کامل 10 مورد از برترین سرودهای انقلابی و معرفی عوامل آن ها می پردازد.

متاسفانه در رابطه با بعضی از سروده ها با وجود شهرت  زیاد ، سراینده ، خواننده  و آهنگ ساز آن ها نامشخص است که اگر مخاطبان گرامی اطلاعاتی در این زمینه داشتند ، می توانند از طریق بخش نظرات اسرارنامه به این مجله برای تکمیل شدن اطلاعات سروده های انقلابی یاری رسانند:


1-    بهمن خونین جاویدان
شاعر:  همافر
آهنگ ساز: دکتر حمید بهبود
خواننده: گروه کر
زمان و مکان اجرا: این سرود خاطره انگیز در دومین سالگرد پیروزی انقلاب در فضای پرشور آن سالها در صدا و سیمای مرکز فارس تولید شد و بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت .
(منبع)


آمده موسم فتح ایمان
شعله زد بر افق نور قرآن
در دل بهمن سرد تاریخ
لاله سر زد ز خون شهیدان
لاله ها قامت سرخ عشق اند
سرنوشت تو با خون نوشتند
پیکر پاکت ای جان به کف را
از ازل با شهادت سرشتند
پیکر پاکت ای جان به کف را
از ازل با شهادت سرشتند

بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده بادا قرآن
بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
   
***
مقدمت را اماما شهیدان
با نثار تن خود گشودند
خونشان فرش راه تو بادا
عاشق پاک راه تو بودند
آمدی با پیامت خمینی
از رهایی و از"غم" سرودی
آنکه بر ظلم شب حمله ور شد
ای خمینی تو بودی تو بودی
آنکه بر ظلم شب حمله ور شد
ای خمینی تو بودی تو بودی

 
بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده بادا قرآن
بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان

***
" در دل تار شهر شهیدان
دست غمخوار خلق خدایی
از تبار حسین شهیدی
از دیار عروج و خدایی
در دل تار شهر شهیدان
دست غمخوار خلق خدایی
از تبار حسین شهیدی
از دیار عروج و خدایی"

در زمستان بهاران آمد
آدم از قعر دوران آمد
بوی "نسل" شقایق پیچید
بوی عطر شهیدان آمد
در زمستان بهاران آمد
آدم از قعر دوران آمد
بوی" نسل" شقایق پیچید
بوی عطر شهیدان آمد

بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده بادا قرآن
بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده یاد شهیدان

بهمن خونین جاویدان    
تا ابد زنده بادا قرآن
بهمن خونین جاویدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان
تا ابد زنده یاد شهیدان...

 

*     *     *


2-    خمینی ای امام :
شاعر : استاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب
آهنگ ساز: ؟
خواننده: گروه سرود انقلابی
زمان و مکان اجرا: دوازده بهمن ماه 57 هنگام ورود امام خمینی به ایران در فرودگاه مهرآباد در مقابل حضرت امام (ره) و جمع میلیونی استقبال کنندگان


خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
چون نجات انسان شعار توست
مرگ در را ه حق افتخار توست
این تویی این تویی پاسدار حق
خصم اهریمنان دوستدار حق
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود زما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
لرزد از نام تو پایه ی ستم
پشت اهریمنان گشته از تو خم
مرز توحید را همچو سنگری
حافظ ملت و دین و دفتری
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود زما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
چون تو عزم صف دشمنان کنی
ترک سر ترک تن ترک جان کنی
نازم آن عزم دشمن شکار تو
خشم تو قهر تو اقتدار تو
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود زما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
ما همه یار تو یاور توایم
دوستدار تو همسنگر توایم
ای حماسه تو ورد زبان ما
این تویی مظهر آرمان ما
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود زما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
ای پی افکنده شورای انقلاب
از تو شد کاخ خود کامگان خراب
این زمان پی فکن در پناه دین
طرح جمهوری محکم و متین
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود ز ما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
ای مجاهد ای مظهر شرف
ای گذشته ز جان در ره هدف
هر زمان می رسد از تو این ندا
ای اسیران و مستضعفان به پا
زیر بار ستم زندگی بس است
نزد طاغوتیان ، بندگی بس است
بود شعار تو به راه حق قیام
ز ما تو را درود ز ما تو را سلام
خمینی ای امام خمینی ای امام
خمینی ای امام خمینی ای امام
 

*      *      *



3-    برخیزید ای شهیدان
شاعر: استاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب
آهنگ ساز:؟
خواننده: گروه سرود انقلابی
زمان و مکان اجرا: این سرود پس از ورود امام خمینی به ایران و حضور ایشان در بهشت زهرا به هنگام اولین سخنرانی تاریخی امام انقلاب در مقابل چشم جمعیت میلیونی استقبال کننده توسط گروه سرود انقلابی اجرا شد.


برخیزید برخیزید برخیزید
برخیزید ای شهیدان راه خدا
ای کرده بهر احیای حق جان فدا
کز قطره قطره‌ی خون پاک شما
می‌روید تا ابد در وطن لاله‌ها
برخیزید برخیزید
برخیزید رهبر آمد کنون در کنارتان
تا سازد، غرقه در بوسه خاک مزارتان
تا گیرد، خون بهای شهیدان ز اهرمن
باز آمد، رهبر ما پی یاری وطن
برخیزید برخیزید
جاویدان زندگی جوشد از خاک هر شهید
باز روید لاله از تربت پاک هر شهید
ای انسان چون شهادت سر آغاز زندگی ست
مرگ سرخ رمز آزادی و راز زندگی ست
برخیزید برخیزید
برخیزید ای شهیدان راه خدا
ای کرده بهر احیای حق جان فدا
کز قطره قطره‌ی خون پاک شما
می‌روید تا ابد در وطن لاله‌ها
برخیزید برخیزید
در عالم مایه ی سرفرازی شهادت است
پیش ما، مرگ در راه ایمان سعادت است
هر کس او، در ره عدل و دین ره‌سپر شود
در این ره، گر دهد جان ز کف زنده‌ تر شود
برخیزید برخیزید
از دشت کربلا هر زمان آید این پیام
در راه عزت و افتخار و شرف قیام
تا انسان تن رها سازد از بند بندگی
عاشورا بر مجاهد دهد درس زندگی
 

*    *    *


4-   «ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها»
شاعر:
آهنگساز:
خواننده: رضا رویگری (وی بعدها به یکی از بازیگران مطرح تلویزیون و سینمای ایران تبدیل شد)
مکان و زمان اجرا؟


الله الله الله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها
ایران ایران ایران رگبار مسلسل ها
ایران ایران ایران
مشت شده بر ایوان
الله الله الله
الله الله الله
الله اکبر الله اکبر
الله الله الله
الله لله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
ایران ایران ایران
خون و مرگ و عصیان
خون و مرگ و عصیان
ایران ایران ایران
ایران ایران ایران
ایران ایران ایران
ایران ایران ایران
بنگر که همه فریاد
بنگر که همه طوفان
بنگر که همه فریاد
بنگر که همه طوفان
الله الله ،لله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
الله الله، الله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
از اشک یتیمانت از خون شهیدانت
از اشک یتیمانت از خون شهیدانت
فردا که بهار آید
صد لاله به بار آید
صد لاله به بار آید
از خون شهیدانت
صد لاله به بار آید
صد لاله به بار آید
الله الله ،لله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
الله الله، الله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
الله الله الله
الله الله الله
الله اکبر الله اکبر
الله الله الله
الله الله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
فردا که بهار آید
آزاد و رها هستیم
آزاد و رها هستیم
ایران ایران ایران
ایران ایران ایران
فردا که بهار آید آزاد و رها هستیم
فردا که بهار آید آزاد و رها هستیم
نه ظلم و نه زنجیری
در اوج خدا هستیم
در اوج خدا هستیم
ایران ایران ایران
ایران ایران ایران
نه ظلم و نه زنجیری
در اوج خدا هستیم
نه ظلم و نه زنجیری
در اوج خدا هستیم
الله الله ،لله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
الله الله، الله الله
لا اله الا الله
لا اله الا الله
آنان که گفتند که الله و بر این ایمان پایدارماندند، حاضر نشدند بنده ی غیر خدا شوند، و حکومت غیر خدا پذیرند،فرشتگان رحمت بر آنها نازل شوند و مژده دهند که دیگر هیچ ترسی و حزن و اندوهی از گذشته ی خویش ندارید و شما را به همان بهشتی که انبیا وعده دادند بشارت باد
الله الله الله
الله لله الله
الله اکبر الله اکبر
الله الله الله
الله لله الله
 

*     *     *


5-    بوی گل سوسن و یاسمن آید
شاعر:؟
آهنگ ساز:؟
خواننده:؟
زمان و مکان اجرا؟


بوی گل سوسن و یاسمن آید
عطر بهاران کنون از وطن آید
جان ز تن رفتگان سوی تن آمد
رهبر محبوب خلق از سفر آمد
دیو چو بیرون رود فرشته در آید
دیو چو بیرون رود فرشته در آید
بگذرد این روزگار،تلخ تر از زهر
بار دگر روزگار چون شکر آید
بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر
بار دگر روزگار چون شکر آید

هر چه مجاهد ز بندو حبس در آید
عمر فساد و ستم دگر به سر آید
چشم یزید زمان ز حلقه در آید
رهبر محبوب خلق از سفر آید
دیو چو بیرون رود فرشته در آید
دیو چو بیرون رود فرشته در آید
بگذرد این روزگار،تلخ تر از زهر
بار دگر روزگار چون شکر آید
بگذرد این روزگار تلخ تر از زهر
بار دگر روزگار چون شکر آید
 

*    *    *


6-    هوا دلپذیر شد گل از خاک بردمید

شاعر: دكتر عبداله بهزادي
آهنگ ساز: اسفندیار منفردزاده
خواننده:؟
زمان و مکان اجرا:؟


هوا دلپذير شد، گل از خاك بردميد

پرستو به بازگشت زد نغمه اميد

به جوش آمد از خون درون رگ گياه

بهار خجسته‌فال خرامان رسد ز راه (2/)

به خويشان، به دوستان، به ياران آشنا

به مردان تيزخشم كه پيكار مي‌كنند

به آنان كه با قلم تباهي دهر را

به چشم جهانيان پديدار مي‌كنند

بهاران خجسته باد، بهاران خجسته باد

و اين بند بندگي و اين بار فقر و جهل

به سرتاسر جهان، به هر صورتي كه هست

نگون و گسسته باد، نگون و گسسته باد

به خويشان، به دوستان، به ياران آشنا

به مردان تيزخشم كه پيكار مي‌كنند

به آنان كه با قلم تباهي دهر را

به چشم جهانيان پديدار مي‌كنند

بهاران خجسته باد، بهاران خجسته باد.

 

*    *    *



7-    الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله

شاعر:؟
آهنگ ساز:؟
خواننده: هاتف
زمان و مکان اجرا:؟


الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله ...
الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله ...
در جواب یک ندا خلقی آمد به خروش
گفت هان ای زن و مرد جامهء رزم بپوش
خلق بیدار شدند همه آماده جنگ
سینه ها مثل سپر جلوی تیر و تفنگ
الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله ...
همه جا کفر و دروغ
همه جا ظلم و ستم
چهره مردم شهر همگی آیه غم
الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله
قصرها قصر بلا ,حاکمش تشنه خون
مردم شهر فقیر همه در بند زمون
حقشان قسمت گرگ
الله الله تو پناهی بر ضعیفان یا الله
 

*    *    *



8-    مسلمانان به پا خیزید

شاعر:؟
آهنگ ساز:؟
خواننده:؟
زمان و مکان اجرا:؟



مسلمانان به پا خیزیدی
الا معمار و طراح حرم برخیز
چراغ جاودان سوز حرم برخیز
تو ای روح شجاعت نفس آزادی
عزادار شهیدان حرم برخیز
بزن دستی به شمشیر الم نشرح
طلسم بندگی بشکن بپا برخیز
بزن دستی به شمشیر الم نشرح
طلسم بندگی بشکن بپا برخیز
تو پیک خلوت روحانیان و سینه‌سوزانی
مسلمان مسلح با سلاح شوق و ایمانی
تو شمشیر خدا بر قلب کفار گران جانی
غریو لاتخف سر ده، غریو لاتخف سر ده
به گلبانگ مسلمانی
به گلبانگ مسلمانی
***
لاتخف مسلمان، لا تخف
بپا خیزید ای مسلمانان، بپاخیزید
***
الله اکبر الله اکبر
الله اکبر الله اکبر
شنیدید ای مسلمانان بپا خیزیم و جان بازیم
بساط دشمن دین را بسوزیم و براندازیم
بپا خیزیم و کاخ خون به یک ضربت فرو ریزیم
وجود زشت شیطان را به قعر دوزخ اندازیم
اگر جلاد بی ایمان بخواهد خون ما ریزد
من و یاران بهم سازیم و بنیادش براندازیم
اگر جلاد بی ایمان بخواهد خون ما ریزد
من و یاران بهم سازیم و بنیادش براندازیم
الله اکبر الله اکبر
الله اکبر الله اکبر
به آهنگ حدی و آیه‌های گرم و شور‌انگیز
کنون با شور و شیدایی قیامت‌ها بپا سازیم
فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو در اندازیم
درفش سبز قرآن را در اوج آن برافرازیم
اگر جلاد بی ایمان بخواهد خون ما ریزد
من و یاران بهم سازیم و بنیادش براندازیم
اگر جلاد بی ایمان بخواهد خون ما ریزد
من و یاران بهم سازیم و بنیادش براندازیم
تو پیک خلوت روحانیان و سینه‌سوزانی
مسلمان مسلح با سلاح شوق و ایمانی
تو شمشیر خدا بر قلب کفار گران جانی
غریو لاتخف سر ده، غریو لاتخف سر ده
به گلبانگ مسلمانی
به گلبانگ مسلمانی
 

*    *    *


9-    بانگ آزادی

شاعر: استاد حمید سبزواری پدر شعر انقلاب
آهنگ ساز:؟
خواننده: محمد گل ریز
زمان و مکان اجرا:؟



این بانگ آزادی ست، کز خاوران خیزد
فریاد انسان‌هاست، کزنای جان خیزد
اعلام توفان‌هاست، کز هر کران خیزد
آتشفشان قهر ملت‌های در بند است
حبل‌المتین توده‌های آرزومند است
الله‌اکبر، خمینی رهبر
دشمن بداند ما موج خروشانیم
زاییده بحریم، فرزند توفانیم
در سنگر اسلام، بگذشته از جانیم
بازو به بازو، صف به صف، ما آهنین چنگیم
سنگر به سنگر، جان به کف آماده جنگیم
تخت شهنشاهان، شد سرنگون از ما
بخت تبهکاران، شد واژگون از ما
دامان آزادی، شد لاله‌گون از ما
ما حافظ آزادی و اسلام و قرآنیم
ما در پی آسایش و معراج انسانیم
الله‌اکبر، خمینی رهبر
ما در ره اسلام، پیمان خون بستیم
زنجیر استعمار، مردانه بگسستیم
 

*   *    *



10-    "لاله در خون خفته"

شاعر:؟
آهنگ ساز:؟
خواننده:؟
زمان و مکان اجرا:؟



به لالهٔ در خون خفته ———————————— شهیدِ دست از جان شسته
قسم به فریاد آخر —– به اشک لرزان مادر
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
همه به پیش، همه به پیش
به یک صدا
«جاویدان ایران عزیز ما»
به لالهٔ در خون خفته ————————————- شهیدِ دست از جان شسته
قسم به فریاد آخر —- به اشک لرزان مادر
که تا آخرین نفس راهت را ادامه خواهیم داد، ای شهید
———————————–
قسم به اسم آزادی —————————— به لحظه‌ای که جان دادی
به قلبِ از هم پاشیده——شهیدِ در خون غلتیده
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
همه به پیش، همه به پیش
به یک صدا
«جاویدان ایران عزیز ما»
قسم به اسم آزادی ————————————- به لحظه‌ای که جان دادی
به قلبِ از هم پاشیده —— شهیدِ در خون غلتیده
که تا آخرین نفس راهت را ادامه خواهیم داد، ای شهید
———————————–
قسم به عزم همرزمان ————————- ستمکشان با ایمان
به خستگان جان بر کف —— دلاوران هم‌پیمان
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
که راه ما باشد آن راه تو، ای شهید
همه به پیش، همه به پیش
به یک صدا
«جاویدان ایران عزیز ما»


ادامه مطلب



[ چهارشنبه 14 بهمن 1394  ] [ 8:26 PM ] [ احمد ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By themzha :.

تعداد کل صفحات : 65 :: 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 >

درباره وبلاگ


استان خراسان رضوی:شهرستان مشهدمقدس

آمار سايت
كل بازديدها : 3649359 نفر
تعداد نظرات : 49 عدد
تاريخ ايجاد وبلاگ : پنج شنبه 14 خرداد 1394  عدد
كل مطالب : 13380 عدد
آخرين بروز رساني : یک شنبه 3 فروردین 1399 
کد موزیک آنلاین برای وبگاه
امکانات وب