پایان نامه دکتری
چکیده: در این پژوهش ، به دنبال یافتن پاسخی برای این سوال اساسی بودیم که آیا جبران کاهش ارزش پول در مبادلات مدتدار، ربا محسوب میشود؟ فرضیه اصلی ما خروج موضوعی، جبران کاهش ارزش پول از ربا است ، برای آزمون این فرضیه، چند فرضیه فرعی نظیر مثلی بودن پول در طول زمان، ربا تلقی شدن زیادی حقیقی (نه اسمی) ؟؟؟؟ بودن پولهای فعلی، اختصاص کاهش قدرت خرید به صورت مستمر و فاحش به پولهای فعلی برخلاف پولهای گذشته، واکنش عرف به تغییرات فاحش قدرت خرید، تلقی شدن پول به عنوان نماینده خرید و ناسازگاری علل تحریم ربا با عدم جبران کاهش ارزش پول، با روشهای تحلیلی و میدانی آزمون و فیالجمله تایید شدهاند.با پذیرش فرضیات مذکور به دلایل زیر فرضیه اصلی تایید میگردد: -1 قدرت خرید پول، از صفات اصلی پول است و در موقع ادای دین باید این صفت ادا گردد× -2 جبران کاهش ارزش پول در قرض ، عرفا از مصادیق جلب منفعت محسوب نمیشود× -3 زیادی حقیقی رباست ، جبران کاهش ارزش پول مصداق زیادی حقیقی نیست × -4 حفظ حقوق مالکیت مشروع از اصول اسلامی است ، عدم جبران کاهش ارزش پول با حقوق مالکیت منافات دارد× -5 در یک نگرش سیستمی، عدم جبران کاهش ارزش پول با فلسفههای تحریم ربا ناسازگار است × -6 لازمه پذیرش ظلم و انظلام به عنوان ملاک تحریم ربا، جبران کاهش قدرت خرید پول است × -7 کاهش ارزش پول طلبکار، مصداق اتلاف و تلف است و تلف کننده ضامن است × -8 لزوم جبران کاهش ارزش پول مانند قبول این شرط ضمنی است که در صورت کاهش ارزش پول در معاملات مدتدار میزان ضرر جبران شود× -9 عرف پول را قیمتی میداند قیمتی شدن پول در زمان، مستلزم جبرا کاهش ارزش پول در بدهیهاست × -10 عدم جبران کاهش قدرت خرید پول با اصل حاکمیت عدالت بر کلیه مبادلات مغایرت دارد× -11 طبق اصل لاضرر، کاهش قدرت خرید پول طلبکار، مصداق ضرر است و باید جبران شود.در نتیجه، جبران کاهش ارزش پول در معاملات مدتدار از مصادیق ربا محسوب نمیشود و جبران آن لازم است
روانسر - خبر گزاری مهر: فرماندار شهرستان روانسر گفت: تولیدات داخلی نیاز به حمایت رسانه ای و تبلیغاتی دارد.
جلال صفری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: رسانه به عنوان خط مقدم ترویج، حال ترویج فرهنگی باشد و یا تبلیغ کالا در این خصوص باید بتوانند به درستی رسالت خود را انجام دهد که به واقع رسالت رسانه همین است.
اراک - خبرگزاری مهر، سپاه روحالله استان مرکزی به مناسبت 29 فروردینماه، روز ارتش، با صدور بیانیه ای و با گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران یادآور شده است: وحدت راهبردی ضامن تداوم حرکت عزتمندانه و ثمربخش نظام و ملت ایران برای ارتقای امنیت ملی و فراملی است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در بخشی از این بیانیه آمده است: 29 فروردینماه آیینهای است که نقشپذیری و جهاد مستمر و فداکارانه ارتشیان غیور و سلحشور در حراست از استقلال و تمامیت ارضی کشور و هم افزایی و مشارکت سازنده آنان با سایر نیروهای مسلح در ارتقای توان بازدارندگی کشور، در آن میدرخشد و منشوری اطمینانبخش و آرامشآفرین را فراروی ایران اسلامی قرار داده است.
ابرکوه - خبرگزاری مهر: فرماندار ابرکوه گفت: تنها با تقویت تولید ملی می توان از کار و سرمایه ایرانی حمایت کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل برزگرزاده ظهر سه شنبه در نخستین جلسه شورای اداری ابرکوه اظهار داشت: نامگذاری امسال راهکاری برای غلبه بر توطئه های دشمن بود.
وی افزود: باید در راستای تحقق این نامگذاری تلاش کنیم و در نظر داشته باشیم که این امر به یک حرکت نمایشی تبدیل نشود.
برزگرزاده بیان داشت: رهبر معظم انقلاب به منزله دیده بانی قوی تمام مسائل داخلی و خارجی را برای رستگاری ایران اسلامی رصد می کنند و بر اساس آن تصمیمات کلان کشور با توجه به اقتضائات و با نظر رهبری اتخاذ می شود و این تصمیم و نامگذاری نیز بسیاری از توطئه ها و برنامه ریزی های دشمن را به هم می ریزد.
وی افزود: تنها راه به تحقق رسیدن شعار امسال تقویت تولید داخلی است و تنها با این کار است که از کار و سرمایه ایرانی حمایت می شود.
برزگرزاده با اشاره به فرمایشات رهبری که سهم هر کدام از آحاد جامعه را در این راستا مشخص کرده اند، عنوان کرد: اگر همه به سهم و وظیفه خود عمل کنیم به طور قطع در این راستا موفق خواهیم شد.
وی عنوان کرد: با حمایت از تولید ملی بسیاری از مسائل جامعه و از جمله دو مسئله مهم تورم و اشتغال حل می شود.
برزگرزاده یادآور شد: با این اقدام همچنین اقتصاد داخلی نیز به معنای حقیقی معنا پیدا می کند و استحکام می یابد.
وی همچنین از مردم خواست که با حضور آگاهانه خود در دور دوم انتخابات چون همیشه پشتیبانی خود از نظام و ولایت فقیه را به اثبات برسانند و با انتخاب نماینده ای شایسته نقش خود را در آبادانی ایران اسلامی ایفا کنند.
قم - خبرگزاری مهر: نائب رئیس شورای عالی حوزه علمیه قم بر وجود اتاق فکر در بانک ها و نهادینه کردن فرهنگ دینی در بانکداری تاکید کرد و گفت: نباید در بانکداری ذره ای از مبانی دینی خارج شویم و در این زمینه نظارت ها باید جدی و مستمر باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری صبح سه شنبه در دیدار مدیر کل امور شعب موسسه مالی و اعتباری مهر استان قم با وی، تصریح کرد: مسئولیت در امور بانکداری، مسئولیتی سترگ و سنگین است.
وی ادامه داد: اساسا کار بانکداری به خصوص با رویکرد دینی که به برکت پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه ما جا باز کرده، ظرافت هایی دارد که پایبندی به آنها امری دشوار است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بانکداری را نیازمند توجه به چند مسئله جدی از جمله حرکت بر مبنای ضوابط دینی دانست و افزود: آیات و روایاتی که در مورد ربا مطرح شده هشداردهنده است و حتی برای آن تعبیر جنگ با خدا به کار رفته که تعبیری سنگین است.
وی یادآور شد: تا قبل از انقلاب بانک های کشور به شکل ربوی عمل می کردند اما بعد از پیروزی انقلاب، در نظام اسلامی علما مکرر تذکر داده و مسئولان تلاش کردند تا مقوله ربا را آرام آرام از گردونه بانکداری خارج کنند، که در این مسیر گام های خوبی برداشته و دستورالعمل هایی نیز تدوین شد.
حسینی بوشهری در ادامه بیان داشت: بعد از انقلاب بانک هایی که تازه تاسیس شدند سعی شد تا بر مبنای دین پایه ریزی شوند که این برای آنها یک امتیاز و حسن کار است.
در کار بانکداری نباید ذره ای از مبانی دینی خارج شد
وی خطاب به مسئولان موسسه مالی و اعتباری مهر استان قم اظهار داشت: در روند کار بانکداری از جمله دریافت پول، ارائه تسهیلات، معاملات و کلیه خدماتی که به مشتریان ارائه می شود باید در چهارچوبی عمل شود که ذره ای از مبانی دینی خارج نشده و مدام باید روند بررسی و نظارت جدی وجود داشته تا کارها بر اساس ضوابط دینی باشد.
عضو شورای عالی حوزه علمیه قم همچنین بر داشتن یک اتاق فکر در بانک ها تاکید کرد و افزود: بانک های قم می توانند یافته های خود را به عنوان یک منبع ارزشمند برای نهادینه کردن فرهنگ دینی در کشور به سایر بانک ها در استان های دیگر انتقال دهند.
وی در ادامه با تاکید بر امر اعتمادسازی در کار بانکداری، تصریح کرد: دغدغه سود و زیان در قالب کار بانکداری وجود دارد و مهمترین مسئله ای که در این زمینه می تواند به بانک ها کمک و دغدغه آنها را برطرف کند، این است که اعتماد سازی کنند.
منشا اعتمادسازی در بانکداری، گره گشایی از مردم است
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که منشا این اعتماد سازی گره گشایی از کار مردم است، عنوان داشت: وقتی بانکی دست مردم را در مشکلات ریز و درشت بگیرد و در قالب قعود مشکلی از آنها برطرف کند، مردم نیز سرمایه های خود را به بانک ها می سپارند و آن وقت است که دست شما باز می شود و می توانید خدمات بیشتری ارائه دهید.
وی با تاکید بر این که حل مشکل مردم در بانک ها باید بیش از پیش مورد عنایت باشد، اظهار داشت: به فرموده اهل بیت (ع)، بهشت را برای کسی که گره گشای کار مردم باشد تضمین می کنیم، البته این گره گشایی باید با برخورد خوب و لبخند صورت گیرد.
بانک ها بهترین مراکز برای پیش قدمی در تحقق شعار سال
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار امسال"تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" متذکر شد: بهترین مراکزی که می توانند در این امر پیش قدم شوند و سرمایه هایی که در اختیار دارند را در راستای تولید ملی به کار گیرند، بانک ها هستند.
مشکلات مالی کارخانه های در معرض تعطیلی برطرف شود
وی افزود: گاهی شنیده می شود که کارخانه ای به دلیل مشکلات مالی تعطیل شده است در این خصوص بانک ها باید با مسئولان اقتصادی و سیاسی استان جلسه داشته باشند تا این مراکز تولیدی را رصد کنند و شما به آنها کمک کنید، به این ترتیب به میانه سال نخواهد رسید که مشکلات این کارخانه ها برطرف می شود.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: اشکالی که ما داریم این است که تنها در ابتدای سال برای این که بگوئیم در میدان هستیم و در آخر برای ارائه گزارش کار به یاد شعار سال می افتیم، در حالی که باید از همین ماه های ابتدایی، کار را آغاز کنیم.
وی یادآور شد: باید با استانداری و دیگر جاها مذاکره داشته و اعلام کنید که می خواهید در تولید ملی سهم داشته و نقش آفرین باشید و شما باید به کارخانجاتی که در سلفچگان و شکوهیه به خاطر مسائل مالی دچار مشکل هستند رونق دهید و کمک کنید که امسال قم در این خصوص الگو شود.
تاکید بر فراهم کردن زمینه سرمایه گذاری بومی در قم
عضو شورای عالی حوزه علمیه قم اضافه کرد: باید شرایط به گونه ای باشد که کسانی که می خواهند سرمایه گذاری کنند، افرادی از خود استان باشند و این سرمایه ها برای مردم قم استفاده شود.
کنگاور - خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان کنگاور گفت: کار و سرمایه همسو در یک مسیر موجب شکوفایی اقتصادی است.
حشمت الله عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: اگر سرمایه تبدیل به مفهوم کلان در زمینه اقتصادی شود کار و سرمایه سبب تولید ملی و در کنار آن استفاده از کالای داخلی می گردد و در این مسیر کار و سرمایه همسو در یک راستا سبب شکوفایی اقتصادی است. فرماندار شهرستان کنگاور افزود: ما اگر نتوانیم تغییری در ساختار سرمایه به وجود آوریم و قادر نباشیم سرمایه را در مسیر ساختاری کلان استفاده کنیم، نمی توانیم سرمایه و کار ملی را در هیچ زمانی به تولید ملی تبدیل کنیم.
به منظور تحقق شعار تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی دانشگاه ها اقدامات مهمی را نظیر محدود کردن خرید تجهیزات خارجی، اختصاص گرنت به محققان برای تولیدات داخل و نظارت بر پروژه های پژوهشی با رویکرد نیازهای روز جامعه را در دستور کار خود قرار دادهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه مقام معظم رهبری امسال را سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده اند، بخشی بزرگی از تحقق این شعار بر عهده نهادهای علمی و فناوری کشور است و دانشگاهها سهم زیادی را در این زمینه می توانند ایفا کنند. معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در اولین گام تحقق این شعار، حمایت از تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی داخل را در دستور کار خود قرار داده است. در این راستا با اختصاص اعتباراتی، تمهیدات لازم برای ساخت تجهیزات آزمایشگاهی داخل و ممنوعیت خرید این تجهیزات از خارج را اتخاذ کرده و بسیاری از دانشگاهها نیز برنامه هایی را در دستور کار قرار داده اند که برخی از اقدامات آنها از سوی مسئولان اعلام شده است. فشار غرب برای توقف پژوهش تجهیزات آزمایشگاهی دکتر رضا روستا آزاد - رئیس دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار مهر ممنوعیت خرید تجهیزات آزمایشگاهی خارجی را حرکتی مقدس عنوان کرد که توسط وزارت علوم در حمایت از تولید ملی صورت گرفته است. وی ادامه داد: غربی ها برای توقف رشد فعالیت های پژوهشی در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی به شدت کشور ما را تحت فشار قرار داده اند، بهطوریکه قرار بود حدود 4 سال پیش 2 میکروسکوپ با قیمت 500 هزار دلار وارد کنیم که هنوز هم از انتقال آن خوداری می کنند. توانایی ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صادرات آن را داریم رئیس دانشگاه صنعتی شریف یادآورشد: با توجه به مساله ای که وزارت علوم مطرح کرده است، با اختصاص اعتبار کافی می توانیم وارد ساخت لایه های این تجهیزات شویم و من معتقدم که این کار شدنی است. وی یادآورشد: اگر تمام ظرفیت های موجود در این جهت بسیج شوند نه تنها می توانیم تمام تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی را خودمان بسازیم بلکه میتوانیم به دیگر کشورها هم صادر کنیم. روستا آزاد افزود: به عنوان مثال دانشگاه شریف دستگاه آزمایشگاهی را به قیمت 700 هزار دلار از کشور کانادا خریداری کرده بود که پژوهشگران ما توانستند با قیمت 40 میلیون تومان همان دستگاه را تولید کنند. رشد مقالات علمی دانشگاه علامه در جهت تولید ملی سید صدرالدین شریعتی - رئیس دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از رشد مقالات علمی در راستای تولید ملی در حوزه علوم خبر داد و افزود: امسال بازنگری علوم انسانی ادامه خواهد داشت همچنین در جهت توسعه علوم، پژوهشکدههای علوم توسعه می یابد. رئیس دانشگاه علامه طباطبایی بازنگری علوم انسانی را مهمترین مساله تولید ملی عنوان کرد و گفت: امسال رسالههای دکتری این دانشگاه ساماندهی می شود تا موضوعاتی که توسط دانشجویان دکتری انتخاب می شود در جهت حل مشکلات کشور باشد، برهمین اساس نظارت بر رساله های دکتری از معاونت آموزشی دانشگاه به معاونت پژوهشی انتقال می یابد. ساخت 20 دستگاه آزمایشگاهی توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان دکترمحمد اسماعیل همدانی گلشن - رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان همچنین درباره برنامه دانشگاه در زمینه تولید تجهیزات داخلی و حمایت از تولیدات داخلی گفت: تولید تجهیزات آزمایشگاهی از سال گذشته در دستور کاری دانشگاه قرار گرفته است از این رو قرارداد ساخت 20 طرح آزمایشگاهی با هیات علمی دانشگاه منعقد شده و بعد از نهایی شدن این دستگاه ها، نسبت به ساخت دیگر دستگاه های مورد نیازمان اقدام می کنیم. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان یادآورشد: دستگاه هایی که مقرر شده، داخل دانشگاه تولید شود در گذشته جزء دستگاه هایی بود که از کشورهای خارجی وارد می شد. امتیاز ویژه به محققانی که در زمینه ساخت تجهیزات فعالیت می کنند وی یادآورشد: محققان و پژوهشگرانی که در زمینه ساخت و تولید این تجهیزات فعالیت دارند از امتیازهای پژوهشی برای استفاده از گرنت هایی که در نظر گرفته ایم برخوردارمی شوند. همدانی گلشن درباره تجهیزات داخل دانشگاه هم گفت: اکثر تجهیزاتی که در دانشگاه استفاده می شود تجهیزات داخلی بوده و کمیتهای در این زمینه در حال فعالیت است که وظیفه آن بررسی و تحقیق درباره تجهیزات مورد نیاز دانشگاه است اگر تجهیزات مورد نیاز تولید داخلی نداشته باشد اجازه خرید نوع خارجی آن صادر می شود. دستگاه آزمایشگاهی که به قیمت 700 هزار دلار از کانادا خریداری کرده بودیم را پس از مدتی توانستیم با قیمت 40 میلیون تومان در کشور تولید کنیم قرارداد ساخت 20 طرح آزمایشگاهی با هیات علمی دانشگاه منعقد شد تا دستگاه های مورد نیاز ساخته شود برای حمایت از تولیدات داخلی، خرید تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل کشور، حتی با کیفیت پایینتر از دستگاه مشابه خارجی در دستور کار دانشگاه قرار دارد به تمام واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده تا از خرید تجهیزات آزمایشگاهی مشابه داخلی اجتناب کنند از محققان و پژوهشگرانی که در زمینه تولید تجهیزات آزمایشگاهی و تولیدات داخلی فعالیت کنند با اختصاص گرنتهای ویژه حمایت خواهد شد دانشگاه کردستان جهانگیر امینی اعتباری در اختیار دفتر استعداد درخشان دانشگاه قرار داده ایم تا از افرادی که طرح و برنامه ای برای ارایه دارند و قابلیت عملیاتی شدن دارد حمایت کنند حمایت از تولیدات داخلی نیازمند عزم ملی سیدعلی محمد میرمحمدی میبدی - رئیس دانشگاه یزد نیز با اشاره ممنوعیت خرید تجهیزات آزمایشگاهی خارجی گفت: ساخت بسیاری از دستگاه ها و تجهیزات آزمایشگاهی در داخل کشور میسر است به شرط آنکه از اساتید و محققان دانشگاهی حمایت لازم صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد: برای حمایت از تولیدات داخلی، خرید تجهیزات آزمایشگاهی ساخت داخل، حتی با کیفیت پایینتر از دستگاه مشابه خارجی در دستور کار دانشگاه قرار دارد. تشکیل کارگروه عملیاتی کردن شعار امسال در دانشگاه یزد وی افزود: در جهت عملیاتی کردن فرمایشات مقام معظم رهبری، کارگروههایی در دانشگاه ایجاد شده است که در زمینه چگونگی کیفی سازی تولیدات داخلی مشغول تحقیق و بررسی هستند. به گفته این رئیس دانشگاه در راستای حمایت از تولیدات داخلی تمام وسایل مورد نیاز خوابگاهها و سلف سرویسهای دانشگاه یزد از تولیدات داخلی تهیه می شود. اجتناب از خرید تجهیزات مشابه داخلی از خارج رئیس دانشگاه شهرکرد نقش دانشگاهها در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را بسیار مهم دانست و به مهر گفت: دانشگاهها به عنوان مغز متفکر جامعه میتوانند در این جهت پیش رو و بستر ساز تولید داخلی و حمایت از آن باشند. اسماعیل اسدی با بیان اینکه محققان و پژوهشگران ما این پتانسیل را دارند، خاطرنشان کرد: این حرکت در دانشگاههای ما شروع شده است تا از طریق توانمندیهای خود، نیاز دانشگاهها را تامین کنند. وی یادآورشد: در اولین اقدام به تمام واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده تا از خرید تجهیزات آزمایشگاهی مشابه داخلی از خارج اجتناب کنند. اختصاص گرنت های ویژه به پژوهشگران رئیس دانشگاه شیراز نیز در همین زمینه به خبرنگار مهر گفت: دانشگاه شیراز 250 آزمایشگاه دارد و رویکرد آن استفاده از تجهیزات داخلی است مگر اینکه امکان تولید آن در داخل کشور وجود نداشته باشد بر همین اساس از محققان و پژوهشگرانی که در زمینه تولید تجهیزات آزمایشگاهی و تولیدات داخلی فعالیت کنند با اختصاص گرنتهای ویژه حمایت خواهد کرد. موذنی ادامه داد: همچنین دانشگاه این محققان را به مراجعی مانند معاونت علمی ریاست جمهوری، برای حمایت و پشتیبانی بیشتر معرفی خواهد کرد. استفاده از تولیدات داخلی باید به ارزش تبدیل شود به گزارش مهر، جهانگیر امینی - رئیس دانشگاه کردستان اضافه کرد: تولید تجهیزات آزمایشگاهی در دستور کار قرار دارد و از محققانی که در این زمینه فعالیت کنند حمایت لازم صورت می گیرد. وی ادامه داد: مردم باید به این باور برسند که استفاده از تولیدات داخلی ارزش است، اکنون در دانشگاه کردستان تمام پیمانکارهای دانشگاه موظف هستند فقط از تولیدات داخلی استفاده کنند و اجرایی شدن این امر نیازمند عزم ملی است. دانشگاههای کشور ظرفیت تولید تجهیزات مورد نیاز خود را دارد محمدرضا میری - رئیس دانشگاه بیرجند نیز در همین زمینه گفت: دانشگاههای ما ظرفیت تولید تجهیزات مورد نیاز کشور از جمله تجهیزات آزمایشگاهی را دارند. دانشگاه بیرجند هم چند سالی است که تولید تجهیزات آزمایشگاهی و دیگر تجهیزات مورد نیاز دانشگاه را در راستای کم رنگ کردن تحریم ها آغاز کرده است. وی افزود: محققان دانشگاه بیرجند تا کنون موفق به ساخت برخی از تجهیزات آزمایشگاهی شده اند که می توان به دستگاهی در حوزه دام و برخی تجهیزات آزمایشگاه فیزیک اشاره کرد. واگذاری ساخت تجهیزات به دانشجویان دکتری رئیس دانشگاه بوعلی سینا در همین راستا از ارائه اعتباری به مدیر دفتر استعداد درخشان دانشگاه خبر داد تا از افرادی که طرح و برنامه ای برای ارایه دارند و قابلیت عملیاتی شدن دارد حمایت شود. زلفی گل یاداورشد: اگر اعتبار لازم و کافی در اختیار دانشگاه ها قرارگیرد قرارداد ساخت تجهیزات مورد نیاز دانشگاه را به دانشجویان ارشد و دکتری واگذار می کنیم.
ردیف
نام دانشگاه
نام رئیس دانشگاه
موضوع
1
دانشگاه صنعتی شریف
رضا روستا آزاد
2
دانشگاه علامه طباطبایی
سید صدرالدین شریعتی
رسالههای دکتری دانشگاه در جهت حل مشکلات کشور ساماندهی و بازنگری می شود
3
دانشگاه صنعتی اصفهان
دکترمحمد اسماعیل همدانی گلشن
4
دانشگاه یزد
سیدعلی محمد میرمحمدی میبدی
5
دانشگاه شهرکرد
اسماعیل اسدی
6
دانشگاه شیراز
محمد موذنی
7
تولید تجهیزات آزمایشگاهی در دستور کار قرار دارد و تمام پیمانکارهای دانشگاه موظف هستند فقط از تولیدات داخلی استفاده کنند
8
دانشگاه بیرجند
محمدرضا میری
دانشگاه چند سالی است که تولید تجهیزات آزمایشگاهی و دیگر تجهیزات مورد نیاز دانشگاه را در راستای کم رنگ کردن تحریم ها آغاز کرده است
9
دانشگاه بوعلی همدان
دکتر علیمحمد زلفیگل
بوشهر - خبرگزاری مهر: رئیس کل دادگستری بوشهر گفت: دستگاه قضایی در استان فضایی مناسب را برای حمایت از تولید داخلی ایجاد میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، حیدر بحرانی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروزه تولید و امنیت اقتصادی مهمترین شاخص توسعه یافتگی است که میطلبد همه نهادهای اجرایی با تبعیت از منویات مقام معظم رهبری به آن جامه عمل پوشانده تا رشد و شکوفایی نظام اسلامی بیش از پیش به منصه ظهور برسد. وی عدالت و امنیت را دو مفهوم بنیادی در اندیشه سیاسی اسلام برشمرد و اضافه کرد: نیازمندی جامعه بشریت به این دو مولفه چنان حائز اهمیت است که میتوان گفت نسبت به نیازهای اساسی اولیه بشری نیز ارجحتر است. رئیس کل دادگستری بوشهر ادامه داد: برای تحقق این مهم در افق دور دست باید با امید به آینده، قانونمداری و قانونمندی در رفتار و کردار، برابری و توازن پیش رفت و با ساز و کار متناسب در جامعه دینی، آرامش و آسایش روحی و روانی اجتماعی را فراهم کرد. وی اضافه کرد: حفظ نظم و امنیت عمومی و سلامت جامعه و پاسداری از قانون و مهمتر از آن قانونمند سازی رفتار و روابط انسانی کلیدیترین مسئولیت سیستم قضایی است. بحرانی افزود: در سایه قانونمندی است که انسانها به مطالبات و حقوق حقه خود میرسند و صاحبان زر و زور و تزویر دچار انفعال شده و جامعه اسلامی عاری از خشونت و ناهنجاریهای فرهنگی ،اقتصادی و اجتماعی خواهد شد. رئیس شورای قضایی استان با اشاره به شعار امسال، آن را نقطه عطفی برای رسیدن به خود کفایی دانست و اظهار داشت: با توجه به چالشهای پیش روی نظام اسلامی، همه سازمانهای اجرایی بویژه دستگاه قضا عزم خود را جزم کرده تا با بهره گیری از پتانسیل موجود اوضاع را مدیریت کنند. بحرانی در ادامه بیان داشت: باید راه را برای دلسوزان ایران اسلامی در راستای تولید و اشتغالزایی و تامین امنیت کار و سرمایه ایرانی هموار کرد و در پیشبرد این امر با تمام توان تلاش خواهیم کرد. وی با تاکید بر نقش رسانهها در این ارتباط، آحاد ملت را نیز فراخواند تا با همدلی و یکرنگی و هوشمندانه این پیام معنوی رهبر انقلاب را در دستور برنامه کاری و زندگی خود قرار دهند تا یاس و ناامیدی دشمنان انقلاب و نظام اسلامی بیش از پیش نمایان شود.
چکیده: سخن گفتن از حقوق انسان در قالب جدید و مدون یکی از مهم ترین ویژگیهای دوران معاصر است، و در آن میان حقوق زنان از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. رفع تبعیضهای حقوقی ناشی از جنسیت، در ابعاد مختلف زندگی حقوقی بشر، با تاکید بر حقوق زنان، محور اصلی همه معاهدات و اعلامیه های بین المللی و منطقه ای مربوط به حقوق زنان را تشکیل می دهد. دفاع از حقوق مالی زنان از جمله بهره آنان از ارث یک بحث بسیار مهم از حقوق زنان است.در این مقاله ابتدا به بررسی مقایسه ای ارث زن و مرد در ادیان الهی و غیر الهی و همچنین برخی تمدنهای بزرگ و نظامهای حقوقی پرداخته می شود؛ سپس ارث زن و مرد در حقوق اسلام و ایران بررسی می شود. در طول این بررسیها محرومیتها و امتیازهای زن و مرد نسبت به یکدیگر با توجه به دین و آداب و رسومشان ذکر می شود.در قسمت پایانی، میانگین تکالیف و امتیازهای مالی زن و مرد مورد مقایسه قرار گرفته و میزان انعکاس عدالت تشریعی در منظومه حقوق و تکالیف مالی این دو، در حقوق اسلام و قوانین موضوعه ایران ارزیابی می شود.
چکیده: نزدیک به دوازده سال از تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا و اجرای سیستم بانکی مبتنی بر آن میگذرد. هدف قانونگذار از طراحی سیستم مزبور، طرد ربا از شبکه بانکی کشور بوده است . آیا این آرمان مقدس ، عملی شده است ؟ پاسخ طراحان و مجریان نظام نوین بانکداری در کشور به این سوال مثبت است . در تحقیق حاضر، درستی این پاسخ مورد تردید قرار گرفته و نشان داده شده است که سیستم بانکداری بدون ربا در ایران علیرغم حذف ظاهری و صوری ربا از عملیات بانکی، در واقع از آثار سوء سیطره ربا رهایی نیافته است . رابطه معکوس بین نرخ بهره و سطح تولید از اصول مسلمه علم اقتصاد است و شیب منفی منحنی IS در حقیقت ، بیان همین اصل اقتصادی است . ویژگی تحلیل ارائه شده در این پژوهش این است که طی آن، منطق و چرایی رابطه معکوس بین نرخ بهره و تولید با استفاده از عنصر ”مخاطره” و نقش آن در تولید، به تصویر شکیده شده و نشان داده شده است که طرح هر گونه ”نرخ سود علیالحساب ” که سپردهگذار نسبت به حصول آن ”مطمئن” شده باشد، کارکردی همانند نرخ بهره داشته و از طریق مکانیزمی که دقیقا مشابه مکانیزم تاثیر نرخ بهره بر سرمایهگذاری است ، ثروت ریسکپذیری بالفعل جامعه، بهرهوری نیروی ریسک و مآلا تولید ملی را کاهش میدهد