معاون فرماندار شهرستان دیواندره، با اشاره به اهمیت خودکفایی در کشور، گفت: رسیدن به خودکفایی همه جانبه کشور در گرو حمایت از تولیدات ملی و داخلی و سرمایه گذاران ایرانی است.
عطاء الله عبیدی، معاون فرماندار شهرستان دیواندره، با اشاره به نامگذاری حکیمانه سال جاری تحت عنوان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی به خبرنگار شبستان گفت: عناوین نامگذاری سال های اخیر توسط مقام معظم رهبری (مد ظله العالی)، نشان از عنایت ویژه ایشان به بحث توسعه پایداڕ نشأت گرفته از دانش ایرانی است.
این مقام مسئول افزود: رسیدن به خودکفایی همه جانبه در کشور در گرو حمایت از تولیدات ملی و داخلی و سرمایه گذاران ایرانی است.
وی با اشاره به اهمیت بالای تحقق شعار حمایت از تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی با توجه به شرایط کنونی کشور، افزود: برنامه ریزی برای حمایت همه جانبه از سرمایه گذاران داخلی و رفع موانع و مشکلات تولید کنندگان عرصه های مختلف در کشور، از وظایف مهم دولتمردان در راستای منویات مقام معظم رهبری است.
عبیدی، شناسایی و رفع مشکلات مرتبط با حوزه تولید و سرمایه گذاری را بسیار مهم وصف کرد و اظهار داشت: کاهش بروکراسی اداری، شناسایی موانع صادرات، افزایش کیفیت تولید داخلی، جلوگیری از قاچاق کالا و واردات بی رویه و بدون برنامه کالاها، از مهم ترین برنامه هایی است که باید در راستای تحقق شعار سال مد نظر قرار گیرد.
وی از آمادگی کامل مسئولان شهرستان دیواندره برای رفع مشکلات حوزه تولید در این شهرستان خبر داد و افزود: از هر گونه پیشنهاد و راهکار عملی برای رفع موانع و مشکلات تولیدگران و سرمایه گذاران در این شهرستان استقبال می کنیم.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز زنجان، ترویج و فرهنگسازی استفاده از تولیدات داخلی را یکی از اولویت های مهم این مرکز عنوان کرد.
مرتضی صفری، مدیر کل صدا و سیمای مرکز زنجان به خبرنگار شبستان گفت: امروز فرهنگ سازی عمومی در راستای تحقق شعار سال توسط مقام معظم رهبری یکی از وظایف مهم صدا و سیما است.
وی افزود: در این راستا صدا و سیما برنامه های متنوعی را برای فرهنگ سازی استفاده از تولیدات داخلی را در دستور کار دارد.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز زنجان از اختصاص 12 هزار و 63 دقیقه برنامه در راستای تحقق شعار سال خبر داد و گفت: در حال حاضر 870 دقیقه برنامه در حوزه های مختلف و خبر تولید شده است.
وی اظهار داشت: امسال دو یا سه تله فیلم در این راستا اجرایی خواهد شد که اثرگذاری مثبت در مخاطب خواهد داشت.
این مقام مسئول تاکید کرد: یکی از تولیداتی که در بازار جهانی برای کشور جایگاه خاصی ایجاد می کند تولید علم و فناوری است که در این راستا باید دستگاه های اجرایی و فرهنگی حضور جدی تر در گفتمان سازی داشته باشند.
وی افزود: تولید علم و فناوری مد نظر مقام معظم رهبری است و باید برای گفتمان سازی کمیته های فرهنگی، اجتماعی، دینی و اقتصادی فعال باشند.
صفری گفت: رویکرد رسانه ملی فرهنگ سازی مصرف کالای ایرانی است و در این راستا تلاش مضاعف را در دستور کار دارد.
مدیر کل صدا و سیما زنجان یاد آور شد: در بحث تولید کالای باکیفیت باید آموزش در دستور کار قرار گیرد و زمانی برای این امر در نظر گرفته شود.
صفری افزود: دانشگاه ها در تحقق شعار سال نقش بسیار مهمی دارند و باید دانشگاه ها هم در ستاد تولید ملی حضور داشته باشند.
وی گفت: برای تحقق شعار سال و فرهنگ سازی استفاده از مصرف کالای ایرانی باید برنامه ریزی های کارشناسی در دستور کار قرار گیرد.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به نامگذاری سال ها از طرف مقام معظم رهبری، گفت: دیدگاه و تفکر مقام معظم رهبری درباره نامگذاری از یک بستر کار علمی بسیار هوشمندانه و براساس نیاز کشور صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، سردار یونس امیری، فرمانده سپاه فتح کهگیلویه وبویراحمد، امروز (28فروردین) در همایش تجلیل از هنرمندان بسیجی این استان برگزار شد، به سال تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی اشاره کرد و اظهار داشت: سال 91 با اجرای فرمان رهبری در عرصه عمل سال عزت و سربلندی هر چه بیشتر ایران اسلامی است.
امیری به فرمان نوروزی رهبری در سال های 89، 90 و 91 اشاره کرد و گفت: این فرمان ها همگی یک معنا و مفهوم دارد که با به کار بستن آنها وضعیت اقتصادی کشور بهتر می شود.
وی افزود: خواسته اصلی رهبری از ما این است که فرهنگ کار، تلاش و تولید را در استان خودمان بالا ببریم که متاسفانه به هر دلیل در این زمینه ضعیف عمل کرده ایم.
فرمانده سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد با توصیف آنچه که در مدت هفت ماه از حضور خود در این استان دیده، تصریح کرد: در بسیاری از موارد از جمله در صحنه بودن همچون حضور حداکثری در انتخابات بسیار خوب و بالاتر از انتظار شرکت داشته ایم ولی در برخی موضوعات از جمله کار و تولید ضعیف هستیم.
وی با اشاره به اینکه در این استان اهمیتی به کار و تلاش داده نمی شود، عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا مصرف کننده نباشیم؛ بلکه خودمان نیز تولید کنیم.
فرمانده سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد، به وضعیت کشور اشاره و خاطرنشان کرد: وضعیت سیاسی امروز کشور ما بسیار مطلوب است و غرب و همه بدخواهان مجبور به عقب نشینی شده اند.
وی ابراز داشت: مشکلاتی نیز داریم ولی کشوری که 34 سال روی پای خود ایستاده است و کسی منتی بر آن نداشته در طول تمام این سال ها کار بی نظیری انجام داده است.
این فرمانده ارشد نظامی در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: اکنون هیچ کشوری نمی تواند نگاه چپ به ما داشته باشد و همه حرف هایی که اکنون توسط برخی کشورها و قدرت ها زده می شود در حد و سطح جنگ روانی و فریاد است که غربی ها اذعان میکنند فریاد آنها از ترس است.
نماینده ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی تصریح کرد: توجه به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، اقتصاد سالم جامعه اسلامی را محقق می سازد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی احمدی خرم، نماینده ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی با اشاره به نامگذاری شعار سال جاری از سوی مقام عظمای ولایت، به خبرنگار شبستان گفت: این شعار باید اولویت اول برنامه های کشور باشد و همه تلاش ها و رقابت ها حول این محور تعریف شود.
وی تصریح کرد: دولتمردان و مسئولان باید به این مهم اعتقاد داشته باشند که قدرت ملی در گرو تقویت پایه های اقتصادی است و دستیابی به قدرت اقتصادی جز با حمایت از کار و سرمایه ایرانی محقق نمی شود.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم با بیان اینکه همه ما در عمل به این دستور رهبری موظف هستیم، اظهارداشت: پرهیز از مصرف کالاهای خارجی هرچند اگر از لحاظ کیفیت برتر باشد، به عنوان یک تکلیف شرعی است.
وی تصریح کرد: هر کسی باید ببیند جایگاه خود در فرمایش رهبری کجاست و به اندازه جایگاه خود در عمل به این پیام تلاش کند.
نماینده ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی، پیام سال جاری را یکی از عالی ترین تدابیر مقام معظم رهبری عنوان کرد و بیان داشت: شعارهای همه ساله ایشان در واقع پله کانی برای رسیدن به چشم انداز توسعه و پیشرفت نظام است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم با بیان اینکه اگر می خواهیم اسلام را به جهانیان معرفی کنیم باید کشوری توسعه یافته و بالنده در تمامی زمینه ها داشته باشیم، افزود: داشتن اقتصادی سالم و مبتنی بر موازین اسلامی این مهم را سریعتر محقق می کند.
وی اضافه کرد: لازمه داشتن اقتصادی سالم و اسلامی، توجه به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم با اشاره به اینکه شعار امسال دارای بار اقتصادی و معنوی است، افزود: اگر در این مسیر، هدف را توسعه اسلام دانستیم، توسعه اقتصادی همان جهاد در راه خدا و ایستادگی در برابر دشمنان است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم با اشاره به فرا رسیدن دوم اردیبهشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بنا بر تشخیص امام خمینی(ره) و بر اساس یک ضرورت تشکیل شد.
وی با بیان اینکه تا کنون نقش سپاه در پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی و رساندن نظام اسلامی به قله های اقتدار و شرف بر هیچ کس پوشیده نیست، اظهارداشت: دوران 8 سال دفاع مقدس نمونه بارز این امر است.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم تصریح کرد: سپاهیان ما همچنان که در جنگ سخت عزت آفریدند باید در جنگ نرم هم به عنوان طلایه داران مقابله با دشمن از آنان یاد شود.
وی با بیان اینکه هر زمان و جایی که انقلاب اسلامی نیاز به دفاع و یا خدمت داشته باشد، سپاه حاضر در میدان است، بیان داشت: واضح ترین و روشن ترین عرصه مقابله سپاه با دشمن در فتنه سال 88 بود.
نماینده ولی فقیه در سپاه جوادالائمه(ع) خراسان شمالی افزود: هیچ گاه و در هیچ عرصه ای سپاه غائب نبوده، چرا که بسیج که بخش عظیمی از پیکره سپاه است همیشه در میدان نبرد آماده و حاضر بوده تا به تعبیر زیبای امام راحل، پرچم انقلاب اسلامی را سالم تحویل صاحب اصلی آن آقا امام زمان(عج) بدهیم.
حجت الاسلام والمسلمین احمدی خرم، مهم ترین ماموریت نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را حفاظت از انقلاب و دستاوردهای آن دانست و خاطرنشان کرد: امروز نیروهای سپاهی هیمنه پوشالی استکبار جهانی را به زانو درآورده اند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با بیان اینکه دانشگاه ها در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب وظیفه سنگینی بر عهده دارند، گفت: تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، یک امر مهم و ریشه ای است.
حمید علیان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه با اشاره به نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری، به خبرنگار شبستان گفت: بی تردید دانشگاهیان در این امر مهم و به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری تمام تلاش خود را بکار می گیرند.
وی با تاکید بر لزوم کار زیربنایی برای تحقق تولید ملی، تصریح کرد: اساتید دانشگاه ها باید با فعالیت های پژوهشی، چگونگی توسعه تولید ملی و نحوه حمایت از کار و سرمایه ایرانی را مشخص کنند.
علیان، دستاورد توجه و عمل به پیام مقام معظم رهبری در توسعه تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را کاهش تورم، گسترش اشتغال، افزایش تولید و بهبود وضعیت هرچه بیشتر در حوزه های مختلف عمرانی و اقتصادی اعلام کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مبارکه، حرکت در این مسیر را نشان از بالندگی ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: با پر رونق کردن هر چه بیشتر اقتصاد داخلی، می توان تحریم های دشمنان را بی اثرتر کرد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: نامگذاری سال جاری نشان از تدبیر مقام معظم رهبری برای تقویت واحدهای تولیدی است و باید از این فرصت برای توسعه اقتصادی کشور استفاده کرد.
خسرو کسائیان، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی آمادگی اجرای سیاستهای عملی و کاربردی جهت حمایت از تولید ملی, کار و سرمایه ایرانی را دارد.
وی سال جاری را سال استثنایی در عرصه فعالیت اقتصادی دانست و افزود: برای نیل به اهداف این سال باید یک برنامه عملیاتی از سوی دولت و بخش خصوصی تدوین و به طور مرتب اندازه گیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان تعدیل بیش از یک هزار کارگر یک کارخانه لوازم خانگی اصفهان را قابل توجه دانست و بیان داشت: نباید اجازه داد که روند تعدیل نیرو در واحدهای تولیدی به صورت یک عادت بشود و مسوولین دولتی و خصوصی باید نسبت به این اخبار احساس مسوولیت کنند و اقدام عملی برای رفع مسایل انجام دهند.
وی با اشاره به اهمیت نامگذاری امسال به سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، اذعان داشت: نامگذاری سال جاری نشان از تدبیر مقام معظم رهبری برای تقویت واحدهای تولیدی است.
کسائیان ادامه داد: باید از فرصت بدست آموده در سال جاری برای توسعه اقتصادی کشور استفاده کرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه وبویراحمد تقویت فرهنگ کار و کار آفرینی در جامعه را ضروری خواند و گفت: توجه به موضوع اشتغال، زمینه تحقق پیام« تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی »را فراهم می کند.
به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، مرتضی رهنما، معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه وبویراحمد عصرامروز در جمع تعدادی از بانوان کار آفرین این استان در یاسوج، گفت: بانوان در جامعه دینی ما نقش ارزنده و دوگانه دارند. بانوان علاوه بر اینکه مربیان تربیتی در خانواده ها هستند، در درون و بیرون از خانه و خانواده به عنوان عنصری پویا و تاثیرگذار نقش سازنده و موثری ایفا می کنند.
وی تاکید کرد: بانوان در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" در خصوص مشارکت زنان در عرصه اقتصادی یعنی کار و فعالیت، تولید و اشتغال و در عرصه فرهنگی تحکیم نهاد خانواده و پیشبرد امور زنان مبتنی بر ارزش های دینی باید گام های اساسی بردارند.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: زنان علاوه بر نقش خود در اقتصاد خانواده و تربیت و آموزش فرزندان، با فراهم کردن بستر برای کار و فعالیت خانگی در خانه در جلوگیری از رسوخ انرژی، استعداد، توانائی ها و خلاقیت های نهفته و خاموش فرزندان خود تلاش و فرهنگ سازی کنند.
وی با بیان اینکه هر چند اقشار عمومی در تحقق تولید ملی نقش و سهم دارند،گفت: آموزش های کاربردی برای ترقی مشاغل خانگی و تقویت فرهنگ و اراده کار و تلاش و رغبت برای ورود بیشتر بانوان در عرصه کارآفرینی و تولید بسیار کارساز است.
رهنما به توجه و نظارت بیشتر بر مدیریت، آموزش، مشاوره و ساماندهی فعالیت های گروهی زنان هم تاکید کرد و گفت: اگر برنامه ها در این حوزه با کار کارشناسی و براساس شناخت، مطالعه و تحقیق انجام شوند، فعالیت ها تحول زا و به سمت الگوسازی پیش خواهد رفت.
کبگانیان دانش پایه را زیر بنای تولید ملی دانست و گفت: بیش از ۵۰ درصد نقشه جامع علمی کشور به موضوع تولید ملی اختصاص دارد.
منصور کبگانیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار شبستان در خصوص سال تولید ملی و حمایت از سرمایه ایرانی از دیدگاه دانشگاهیان گفت: اقتصاد و صنعت باید بر اساس دانش پایه باشد که مهمترین بعد و رشد تولید ملی است.
وی ادامه داد: تولید ملی هنگامی اتفاق می افتد که صنعت به جای خرید از خارج مبتنی بر دانش، توان و فناوری تولید شده در داخل کشور باشد و بخش بسیار مهمی از این مسئله به نقشه جامع علمی مرتبط می شود.
کبگانیان با اشاره به اینکه راهبرد های کلان و اقدامات ملی در رابطه با این موضوع مشخص شده است، خاطر نشان کرد: یکی از راهبردهای کلان نقش علم و فناوری در اقتصاد جامعه که ما دنبال می کنیم، تجاری سازی فناوری و اقدامات ملی، حمایت از شرکت های دانش بنیان، بازار سازی و حمایت از شرکت های داخلی در تولید ملی است.
وی ادامه داد: بیش از 50 درصد از 13 راهبرد کلان و 224 اقدام ملی نقشه جامع علمی کشور به موضوع تولید ملی و اقتصاد و صنعت پرداخته است. در صوتیکه بسیاری تصور می کنند نقشه جامع علمی کشور تنها به موضوع مقالات و دانشگاهها محدود است .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: خوشبختانه همین که بیش از 50 درصد نقشه جامع علمی کشور به موضوع تولید ملی ارتباط پیدا می کند همین امر موجب می شود، در سال جاری ما این نوع اقدامات را در دستور کار ستاد راهبری قرار دهیم.
به گفته قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور؛ اکثر اولویت های نقشه جامع علمی با کمک دستگاه های اجرایی عملی شده و مهمترین آن، افزایش ظرفیت دکتری است و پی گیری این مسئله تا جایی که در افق1404 به رشد متعادلی در این زمینه برسیم ادامه دارد.
رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اردبیل گفت: تقویت تولید ملی و افزایش اشتغال بومی پادزهر تحریمهای غربی علیه ایران است.
به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، قدیر نوری، رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اردبیل صبح امروز(30فروردین) در جلسه کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق اردبیل اظهار داشت: حمایت از بخش کشاورزی تولید داخلی را افزایش میدهد.
رئیس کمیسیون تخصصی کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی اردبیل یادآور شد: سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی فرصتی بسیار خوب و استثنایی است که باید برای حل مشکلات و دغدغههای بخش خصوصی و کشاورزی به صورت جدی عمل کرد تا ضمن افزایش اشتغال و تقویت تولید اثر تحریمها را نیز کاهش داد.
نوری سرمایهگذاری در طرحهای کشاورزی را دارای توجیه اقتصادی دانست و اضافه کرد: دولت هم در سال جاری برای حمایت از بخش تولید و کشاورزی بسیار مصمم است و انتظار میرود طرحها و مصوباتی که دولت برای حمایت از این بخش در نظر گرفته است تحقق یابد.
یعقوب اکبرزاده؛ نائب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق اردبیل نیز با اشاره به اینکه استان اردبیل از قطبهای مهم کشاورزی است، اظهار داشت: استان اردبیل ظرفیتها و استعداد تولید محصولات متنوع و نیز سرمایهگذاری در طرحهای مختلف کشاورزی را دارد که برای استفاده بهینه از این توانمندیها باید برنامهها و تصمیمات در عمل به اجرا برسند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر نقش ویژه صنعت نفت ایران در دنیای امروز گفت: با تکیه بر متخصصان داخلی سیاست جهاد خودکفایی در دستورکار سال تولید ملی خواهد بود.
به گزارش خبرنگار شبستان از هفدهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، محمدرضا رحیمی، معاون اول ریس جمهور گفت: بر اساس آمار رسمی ایران با 11درصد منابع نفت و 17 درصد منابع گاز دنیا رتبه نخست را از نظر منابع نفت و گاز در جهان داراست و بر همین اساس ایران بزرگترین تامین کننده انرژی جهان در آینده نزدیک خواهد بود.
معاون اول ریس جمهور تاکید کرد: پیشرفت های عظیم و دست آورد های صنعت نفت ایران امروز عرصه عملی شعار ما می توانیم است و امروز تجهیزاتی که در داخل کشور تولید می شود چه از نظر کیفیت و چه از نظر قیمت بهتر از تجهیزات خارجی است و با پیگیری و اجرای اصل 44 قانون اساسی زمینه ی بسیار مناسبی را برای حضورموفق بخش خصوصی در صنعت نفت و گازکشور مهیا کرده که با حمایت سیستم بانکی کشور به ثمر می رسد.
وی تاکید کرد: به طور میانگین 60 درصد از دانش و تکنولوژی این عرصه در اختیار تولید کنندگان داخلی قرار دارد که تا آخر برنامه پنجم توسعه با به کارگیری دانشگاهها و مراکز آموزشی گام اساسی درجهت خودکفایی برداشته خواهد شد و این میزان به 85 درصد می رسد که سنگ بنای خوبی برای تولیدات ملی در این عرصه است، این در حالی است که قبل از اعمال تحریم ها بیشتر این فن آوری ها از خارج از کشور وارد می شده است.
وی با تاکید بر این که تکیه بر توانمندی های داخلی به معنی عدم استقبال از سرمایه گزاری خارجی نیست افزود: ایران آماده انعقاد قرداد با کشورهای مختلف دنیا است وما آمادگی داریم که با 44 کشورموجود در نمایشگاه 44 میلیارد قرارداد پر سود امضا کنیم.
رحیمی با اشاره به این که در حال حاضر ایران یکی از امن ترین کشور ها برای سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز است گفت: هیچ کشوری در دنیا استقلال ایران را ندارد؛ حتی آمریکا هم در اسارت صهیونیست هاست و ایران کشوری مستقل است که از آرمان های امام راحل به معنی واقعی تبعیت می کند و حافظ آرمان های انقلاب است.
معاون اول ریس جمهور با اشاره به توان ایران برای تبدیل تهدیدها به فرصت گفت: سال گذشته واردات بنزین بر روی ما بسته شد که با اجرای هدفمندی یارانه ها و با توجه به افزایش زیاد تولید خودرو در کشور مصرف بنزین به 59 میلیون لیتر در روز کاهش یافت در حالی که در همین مدت تولید داخلی بنزین 66 میلیون لیتر بنزین بود که حدود 6 میلیون لیتر افزایش تولید بنزین داشتیم و علاوه بر رفع تمام نیاز کشور گاهی نیز بنزین صادر کردیم.
رحیمی افزود: افتتاح بورس نفت در تابستان گذشته انجام شد ودر همین مدت کوتاه توانست 55 درصد حجم ریالی نفت و انرژی را به خود اختصاص دهد و در آینده نزدیک ایران مرجع قیمت گذاری بنزین در منطقه خواهد شد.
معاون رییس جمهور در ادامه گفت: صنعت نفت ایران با پیشینه ی 100 ساله قابلیت بسیار زیادی دارد و کارشناسان نفت و گاز و پتروشیمی ایران نیروهای جوان، کارآمد و بومی هستند که سرمایه بزرگ و بی بدیلی را برای ایران و سایر کشورهای جهان پدید آورده اند و دیگر کشورها هم می توانند با بازدید از توانمندی های صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در این نمایشگاه به بحث و تبادل نظر با کارشناسان کشور ما بپردازند و ما را در ایجاد فرصت های بیشتر در این صنعت یاری کنند.
رحیمی با اشاره به اینکه صنعت نفت و گاز موتور محرکه اقتصاد ایران است افزود: به دلیل اهمیت صنعت نفت و گاز برای اقتصاد ایران کشور های استکباری دست به تحریم های خصمانه ای علیه ایران زدند که به یاری خداوند این تحریم ها به فرصت تبدیل شد که افزایش 10 درصدی شرکت کنندگان وحضور 1200 شرکت از 44 کشور در نمایشگاه هفدهم گویای همین نکته است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به نامگذاری سال جاری، گفت: سال تولید ملی، فرصت طلایی است که در اختیار تولیدکنندگان داخلی قرار گرفته تا با ارتقای کیفیت محصولات خود بتوانند مشتری جذب کنند.
ابوالفضل قربانی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: یکی از راه های مهم تحقق شعار سال جاری این است که آنچه را در حوزه کاری خود به عنوان خریدها باید انجام دهیم، به سمت خرید تولیدات داخلی با کیفیت که می توانند جایگزین محصولات خارجی شوند ببریم.
وی ادامه داد: شهرداری ها به خصوص در حوزه حمل و نقل و ترافیک و خدمات شهری می توانند کالاهای مورد نیاز را از محصولات داخلی فراهم کنند و وظیفه مدیریت شهری تحقق این شعار در محدوده فعالیت خود است.
وی با تاکید بر اینکه امور شهری توسط شوراها به صورت مطلوبی اداره می شود، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در شوراهای شهری موضوعات و مشکلات توسط خود مردم که شناخت عمیق تری از مشکلات دارند پی گیری می شود تاکنون اقدامات بسیار خوبی در سطح شهرهای کشور صورت گرفته است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: در اصفهان نیز اقدامات بسیار موثری در حوزه های مختلف توسط شورای شهر سوم انجام شده که از آن جمله می توان به احداث میدان امام علی (ع) در بافت فرسوده، روان کردن ترافیک و توسعه زیرساخت های حمل و نقل عمومی، توجه به مسائل فرهنگی و ایجاد مناطقی برای ایفای نقش فرهنگی مانند پارک جنگلی صفه، شهربازی رویاها یا مجموعه باغ فدک و توسعه فضای سبز متناسب با جمعیت شهر اشاره کرد.
قربانی با بیان دیگر اقدامات شورای شهر اصفهان در جهت پیشرفت این شهر، گفت: کمک به مراکز فرهنگی و مساجد در امور عمرانی و فرهنگی و ساماندهی و فرمول بندی نحوه دریافت عوارض از مردم از دیگر اقدامات شورای شهر سوم بوده است.
وی اضافه کرد: تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی شهر اصفهان، توسعه فضاهای ورزشی و گردشگری، راه اندازی خط اتوبوس تندرو و افزایش تعداد اتوبوس های ناوگان اتوبوس رانی شهر نیز از مسائلی بود که شورای سوم به آن ها پرداخت.
وی با بیان اینکه شورای شهر اصفهان به مناسبت روز شوراها عملکرد خود را به اطلاع مردم خواهد رساند، گفت: اگرچه بر اساس پژوهش ها، میزان رضایتمندی مردم اصفهان از شهرداری و شورای شهر نزدیک به 85 درصد است، اما مباحثی مانند تکریم ارباب رجوع و تحقق شهرداری الکترونیک از جمله مواردی است که هنوز در اصفهان جای کار دارد.
وی با بیان این که در حمایت از سرمایه ایرانی نیز می توان بسیاری از پروژه های شهری را به سرمایه گذاران داخلی واگذار کرد، اظهار داشت: این مهم با یک نگاه برد باید واگذار شود و مدیریت شهری در زمان احداث و بهره برداری بر روند اجرای کار نظارت داشته باشد که این تعامل به خوبی می تواند با سرمایه گذار داخلی برقرار شود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان اذعان داشت: در بسیاری موارد باید به سمتی برویم که بتوانیم سرمایه خارجی را به شکلی جذب کنیم که برای بخش داخلی یک درآمد پایدار ایجاد کند.
فرماندار شهرستان اراک گفت: مسئولان باید برای تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی تلاش مضاعف داشته باشند.
مسلم پور قاسمیان، فرماندار شهرستان اراک با اشاره به اهمیت تحقق شعار امسال در رابطه با حمایت از کار و سرمایه ایرانی، به خبرنگار شبستان گفت: مسئولان باید برای تحقق منویات مقام معظم رهبری تلاش کنند و ایران اسلامی را به قله های بلند عزت و افتخار برسانند.
وی برنامه ریزی، سازماندهی، آموزش و تحقیق و پژوهش را از جمله راه های دستیابی به تولید ملی دانست و افزود: اگر این کارها به درستی صورت پذیرد ملت ایران می تواند به خود کفایی و تولید ملی دست پیدا کند.
پورقاسمیان از تشکیل جلسه هماهنگی بررسی عملکرد سال 90 خبر داد و گفت: نیمی از جمعیت یک میلیون و 400 هزار نفری استان مرکزی در شهرستان اراک حضور دارد.
فرماندار شهرستان اراک، خواستار اختصاص 60 درصد از اعتبارات استان مرکزی به این شهرستان شد و گفت: اعتبارات تخصیص یافته سال گذشته جوابگوی نیازها نیست.
وی همدلی، همکاری و همراهی مسئولان دستگاه های اجرایی را راهی برای رفع مشکلات و موانع پیش رو دانست و گفت: مسئولان دستگاه های این شهرستان باید با اعتبارات موجود حداکثر توان خود را برای رفع مشکلات به کار گیرند.
فرماندار بجنورد به برنامه ها و اولویت های سال جاری اشاره کرد و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را سرلوحه برنامه های توسعه این شهرستان دانست و خواستار حرکت هدفمند و برنامه ریزی در این رابطه شد.
به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر محمد پاکمهر، فرماندار بجنورد، در نخستین جلسه شورای اداری این شهرستان در سال جدید که در محل سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، گزارشی از فعالیت ها و اقدامات موفقیت آمیز و اثر بخش صورت گرفته در سال 90 ارائه کرد و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو اکو و اجرای طرح تذکر لسانی در این شهرستان به عنوان یکی از شهرهای پایلوت را از برنامه های مهم نام برد.
وی مبارزه با مواد مخدر را دیگر اقدام موثر انجام گرفته در این شهرستان عنوان کرد و افزود: 100 کلینیک ترک اعتیاد در استان فعالیت دارد که از این تعداد 61 کلینیک در بجنورد فعال است.
وی به برنامه ها و اولویت های سال جاری اشاره کرد و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را سرلوحه برنامه های توسعه این شهرستان نام برد و خواستار حرکت هدفمند و برنامه ریزی در این رابطه شد.
نماینده عالی دولت در شهرستان بجنورد، افزود: باید برنامه ریزی جامع، علمی و هوشمند داشته باشیم.
وی تأکید کرد: باید تولید ملی را در همه ابعاد و در همه حوزه ها داشته باشیم و حمایت از کار تنها مختص صنایع نیست و باید به همه حوزه ها تعمیم داده شود.
پاکمهر، مبارزه با مواد مخدر، تبیین فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و نیز توجه به فعالیت های فرهنگی و توسعه زیر ساخت های عمرانی و تکمیل پروژه ها را در ادامه مورد تأکید قرار داد.
* راهکارهای حمایت از تولید ملی
غفلت از ملزومات تحقق هر هدفی انسان را به مسیر انحرافی می کشاند. اما بی تردید هیچ تلاشی حتی با رعایت جوانب لازم به نتیجه نمی رسد مگر آنکه روح تعاون بر آن حاکم باشد وگرنه آدمی را مصداق خسران در سوره عصر می کند.
خبرگزاری شبستان: تحقق هر هدف و رسیدن به مقصد مطلوب در کنار برخورداری از نقشه راه به ملزوماتی نیاز دارد که اگر در تامین آنها قصوری رخ دهد، نه تنها انسان را از آن اهداف دور می کند، بلکه احتمال انحراف او به مسیرهای فرعی را نیز رقم می زند.
یکی از اهداف مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران که در سطح ملی تعریف می شود همان عنوان یا شعاری است که در نخستین روز هر سال شمسی از طریق رهبر معظم انقلاب به عنوان راهبرد نظام و مردم در طول یک سال همراه با پیام نوروزی ایشان به ملت معرفی می شود تا همگان بدانند که ایران و ایرانی بی اعتنا به تحریم ها، دشمنی ها و تهدیدها نقشه راه خود را مشخص کرده و بر اساس آن برای آبادانی، استقلال و آزادی تلاش می کند.
اما در این مسیر همان گونه که گفته شد ملزوماتی نیاز است. حال که رهبر معظم انقلاب با تیزبینی و هوشمندی که ریشه از بینش عمیق ایشان نسبت به مسائل بین المللی و داخلی دارد، عنوان حمایت از "تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی" را برای سال 91 برگزیده اند باید ملزومات تحقق این مهم را به ویژه در شرایط کنون که دنیای غرب به خیال خام خود می کوشد ایران را با تحریم ها و تهدیدها از میدان رشد و توسعه علم و فناوری خارج کند، فراهم شود.
بی تردید یکی از مهمترین ملزومات تحقق این شعار که دنیایی از معانی را در خود نهفته دارد تعاون و مشارکت افراد جامعه برای ورود به چرخه پرتحرک تولید ملی با اتکاء به کار و سرمایه ایرانی است. چراکه تا روح تعاون و همکاری بر یک جامعه حاکم نباشد حتی با وجود بهترین سرمایه ها و امکانات نمی توان انتظار افزایش تولید ملی و درپی آن رشد و تعالی یک کشور را شاهد بود.
وجود تعاون و مشارکت در میان افراد یک جامعه به اندازه ای در توفیق آن موثر است که خداوند در قرآن، معجزه جاوید پیامبر اکرم (ص) در آیات متعدد به آن اشاره و تاکید کرده است.
در سایه این مشارکت و تعاون است که توانایی های بالقوه افراد به فعلیت رسیده و آنچه که تولید ملی است در سایه حمایت از کار و سرمایه ایرانی محقق می شود. البته در این مسیر هر فرد توانایی های خاص خود را دارد که با اتکای بر آنها می تواند به پیشرفت کشور کمک کند و این توانایی هایم ختلف دلیل بر رجحان فردی بر فدر دیگر نیست که تبعیض ناشی از آن دلسردی را در میان افراد به وجود آورد.
آنچنان که خداوند در آیه 247 سوره مبارکه بقره می فرماید: وَقَالَ لَهُمْ نَبِیُّهُمْ إِنَّ اللّهَ قَدْ بَعَثَ لَکُمْ طَالُوتَ مَلِکًا قَالُوَاْ أَنَّى یَکُونُ لَهُ الْمُلْکُ عَلَیْنَا وَنَحْنُ أَحَقُّ بِالْمُلْکِ مِنْهُ وَلَمْ یُؤْتَ سَعَةً مِّنَ الْمَالِ قَالَ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَاهُ عَلَیْکُمْ وَزَادَهُ بَسْطَةً فِی الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ وَاللّهُ یُؤْتِی مُلْکَهُ مَن یَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ، و پیامبرشان به آنان گفت در حقیقتخداوند طالوت را بر شما به پادشاهى گماشته است گفتند چگونه او را بر ما پادشاهى باشد با آنکه ما به پادشاهى از وى سزاوارتریم و به او از حیث مال گشایشى داده نشده است پیامبرشان گفت در حقیقتخدا او را بر شما برترى داده و او را در دانش و [نیروى] بدنى بر شما برترى بخشیده است و خداوند پادشاهى خود را به هر کس که بخواهد مىدهد و خدا گشایشگر داناست.
این تفاوت ها و توانایی هایی که در انسان های مختلف دیده می شود برای آنکه به مقصد تعالی بینجامد باید با عضویت در حزب الهی و از طریق مشارکت و تعاون در قالب این حزب جلوه گر شود. وگرنه انسان با عضویت در حزب شیطان و با سرباز زدن از اطاعت از فرامین الهی به مقصدی جز تباهی نمی رسد و این امری است که در سوره مبارکه مجادله به خوبی تصریح می شود زمانی که خداوند در آیه 19 این سوره می فرماید: اسْتَحْوَذَ عَلَیْهِمُ الشَّیْطانُ فَأَنْساهُمْ ذِکْرَ اللَّهِ أُولئِکَ حِزْبُ الشَّیْطانِ أَلا إِنَّ حِزْبَ الشَّیْطانِ هُمُ الْخاسِرُونَ، شیطان بر ایشان غلبه کرده در نتیجه ذکر خداى تعالى را از یاد ایشان ببرد، این گروه سپاه شیطانند آگاه باشید که سپاه شیطان خود- زیانکارانند.
مشارکت در چرخه ای که به تولید ملی بینجامد بی تردید در دوران کنونی که سران استکبار با برگزاری جلسات متعدد و دادن رای مغرضانه به محکوم بودن ایران، به اندازه ای ضرورت دارد که هیچ چیز جز آیات وحی نمی تواند اهمیت آن را توجیه کند.
وقتی خداوند در آیه دو سوره مبارکه مائده می فرماید: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تُحِلُّوا شَعَائِرَ اللَّهِ وَلا الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَلا الْهَدْیَ وَلا الْقَلائِدَ وَلا آمِّینَ الْبَیْتَ الْحَرَامَ یَبْتَغُونَ فَضْلا مِنْ رَبِّهِمْ وَرِضْوَانًا وَإِذَا حَلَلْتُمْ فَاصْطَادُوا وَلا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ أَنْ صَدُّوکُمْ عَنِ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ أَنْ تَعْتَدُوا وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلا تَعَاوَنُوا عَلَى الإثْمِ وَالْعُدْوَانِ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقَابِ، ای اهل ایمان شعائر و حدود الهی را محترم بشمارید و همچنین در ماه های حرام و احشام قربانی مشخص و غیرمشخص و واردین به مسجد الحرام را به جهت کسب رضای حق آمده اند محترم بشمارید. و زمانی لباس احرام را بیرون آوردید می توانید شکار کنید عملکرد بعضی از افراد که مانع ورود شما به مسجدالحرام شده اند نباید موجب شود شما هم بخلاف عدالت رفتار کنید. همواره در همکاری و تعاون در برنامه ها خیر و نیکی شرکت کنید و هرگز در راه گناه و خلاف همکاری ننمائید و از آنچه خلاف برنامه خداوند است بپرهیزید که مجازات خداوند شدید است.
این آیه شریفه می رساند که بحث تعاون به اندازه ای در نزد خدای متعال دارای اهمیت است که در قرآن در کنار رعایت حدود الهی و آداب زیارت بیت الله الحرام به آن اشاره شده است.
در کنار ضرورت تلاش و کوشش برای فعال کردن چرخه تولید ملی با اتکاء به کار و سرمایه ایرانی، بی تردید وجود روحیه تعاون و همکاری توام با همدلی ازا همیتی دو چندان برخوردار است چراکه اعضای یک جامعه همچون اعضای بدن یک انسان اگر از مشارکت و تعاون در راستای یک مسیر برخوردار نباشند هر چقدر هم که تلاش کنند خروجی کارشان آنقدر چمشمگیر نیست که بتواند به هدفی بزرگ همچون عنوان انتخابی سال جامه عمل بپوشاند.
خداوند از مؤمنان می خواهد که حضور در کارهای خیر و صالح اجتماعی و تقویت هنجارها و مبارزه با نابهنجاری ها را در دستور کار خود قرار دهند. کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ لَوْ آمَنَ أَهْلُ الْکِتابِ لَکانَ خَیْراً لَهُمْ مِنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَ أَکْثَرُهُمُ الْفاسِقُونَ، شما بهترین امتى هستید که بر مردم نمودار شدهاید که امر بمعروف و نهى از منکر میکنید و بخدا ایمان میآورید و اگر اهل کتاب مؤمن میشدند بر ایشان بهتر بود بعضى از ایشان مؤمنند و اکثرشان فاسقند. (آل عمران، آیه 110)
از آن جایی که اسلام حضور فعال و مشارکت امت را در همه عرصه ها واجب دانسته و هرگونه گوشه نشینی و رهبانیت را ناپسند شمرده است ثُمَّ قَفَّیْنا عَلى آثارِهِمْ بِرُسُلِنا وَ قَفَّیْنا بِعیسَى ابْنِ مَرْیَمَ وَ آتَیْناهُ الْإِنْجیلَ وَ جَعَلْنا فی قُلُوبِ الَّذینَ اتَّبَعُوهُ رَأْفَةً وَ رَحْمَةً وَ رَهْبانِیَّةً ابْتَدَعُوها ما کَتَبْناها عَلَیْهِمْ إِلاَّ ابْتِغاءَ رِضْوانِ اللَّهِ فَما رَعَوْها حَقَّ رِعایَتِها فَآتَیْنَا الَّذینَ آمَنُوا مِنْهُمْ أَجْرَهُمْ وَ کَثیرٌ مِنْهُمْ فاسِقُونَ، (حدید، آیه 27) از امت می خواهد تا نقش ایمانی خود را به درستی بشناسند و عمل کنند وگرنه اهل خسران و زیان خواهند بود. که بهترین شاهد بر صحت این خسران آیات شریفه سوره مبارکه عصر است.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
وَالْعَصْرِ ﴿1﴾ إِنَّ الْإِنسَانَ لَفِی خُسْرٍ ﴿2﴾ إِلَّا الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
سوگند به عصر [غلبه حق بر باطل] (1) که واقعا انسان دستخوش زیان است (2) إمگر کسانى که گرویده و کارهاى شایسته کرده و همدیگر را به حق سفارش و به شکیبایى توصیه کردهاند (3)
امید است که حال که به لطف خداوند و بهره مندی از رهبری آگاه به اوضاع زمان تکلیفی بزرگ بر دوش ما نهاده شده با تلاش و کوشش در سایه تعاون و همکاری با یکدیگر در زمره اهل خسران قرار نگیریم.