بابل - خبرگزاری مهر: امام جمعه بابل خواستار افزایش مقوله پژوهش در حوزه تولید ملی در دانشگاهها شد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسن روحانی عصر سه شنبه در دیدار اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی بابل اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی نقش مهمی در ارتقا علمی، پژوهشی و فرهنگی جامعه داشته و یکی از برکات و رویش انقلاب اسلامی بوده که به درجه رفیع علمی رسید.
دماوند – خبرگزاری مهر: فرماندار شهرستان دماوند از ایجاد 13 هزار و 845 شغل در سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاسمی فرزاد عصر سه شنبه در جلسه کارگروه اقتصاد و اشتغال شهرستان دماوند افزود: توجه به موضوع اشتغال زمینه تحقق تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی را فراهم می سازد. وی بیان کرد: توجه به موضوع اشتغال به عنوان یکی از مصداقهای حمایت از کار و سرمایه ایرانی می تواند زمینه ساز تحقق فرمایش مقام معظم رهبری باشد. این مسئول افزود: این موضوع به عنوان بحث اساسی مورد توجه هیئت دولت قرار دارد و همه دستگاهها تلاش می کنند با برنامه ریزی کامل و منسجم با ایجاد شغل در عرصه های مختلف تولیدی، صنعتی و صنایع دستی بر رونق اقتصادی بیفزایند. وی یادآور شد: استکبار جهانی در طی سالیان متمادی با ترفندهای سیاسی، اجتماعی، نظامی و فرهنگی قصد داشت تا در برابر ملت بزرگ ایران چالش ایجاد نماید اما با لطف خداوند موفق به این کار نشد و در حال حاضر قصد دارد تا با فشار اقتصادی همچون تحریمهای همه جانبه ما را از پیشبرد اهداف و پیگیری حقوق خود منصرف سازد. نماینده عالی دولت در شهرستان دماوند ادامه داد: باید گفت ملت سرافراز ایران در بدترین شرایط یعنی حمله نظامی صدام و با همه فشارهای موجود، از آرمانهای خود دست برنداشت و این در حالی است که امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی در اوج اقتدار قرار دارد و در عرصه های گوناگون علمی، پزشکی، صنعتی، نظامی، سیاسی و فرهنگی در میان کشورهای جهان رتبه بالایی دارد و به عنوان یک کشور تأثیرگذار در جهان مطرح است. تحریمهای دشمن اعتماد به نفس ایرانیان را بالا می برد وی با اشاره به تشدید تحریمهای دشمنان بر ضد ملت ایران بیان داشت: این تحریمها می تواند اعتماد به نفس ما را بالا ببرد و باید بدانیم که با پتانسیلهای موجود و استفاده از هوش و استعداد و نیروی انسانی در کنار منابع و معادن عظیمی که در کشور وجود دارد با مدیریت صحیح طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در یک دوره بیست ساله رتبه اول منطقه و برتر جهان را بدست خواهیم آورد. قاسمی فرزاد با اشاره مجدد به موضوع اشتغال اضافه کرد: در سال گذشته زیرساختهای خوبی در راستای توسعه اشتغال در کشور فراهم شد که شهرستان دماوند نیز با توجه به ظرفیتهای موجود مخصوصاً در عرصه کشاورزی توانست با ایجاد 13 هزار و 845 شغل تعهدات خود را در مورد ایجاد اشتغال عملی سازد. وی گفت: در سال جاری که به عنوان سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده توجه ویژه ای به موضوع اشتغال خواهد شد و سعی می شود با حمایت از اشتغال و تولید زمینه تحقق این شعار فراهم گردد. تشکیل کارگروه حمایت از تولید ملی در دماوند فرماندار دماوند از تشکیل کارگروه تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی و همچنین جلسه ویژه توسعه بخش کشاورزی با حضور مسئولان شهرستانی به منظور ایجاد زمینه های تولید و بررسی راهکارهای لازم به منظور حمایت از تولید کنندگان در آینده ای نزدیک خبر داد. گفتنی است ادارات بنیاد شهید و امور ایثارگران با 143 درصد، بهزیستی با 142 درصد، میراث فرهنگی و گردشگری با 130 درصد و آموزش فنی و حرفه ای با 100 درصد انجام تعهدات اشتغال در سال 90 توانستند رتبه های برتر ایجاد اشتغال در شهرستان را به خود اختصاص دهند.
سنندج - خبرگزاری مهر: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان گفت: در سالی که به نام تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده است ضروری است با برنامه ریزی ها و حمایت های مناسب از کار و سرمایه ایرانی گام های موثری برای افزایش تولیدات بخش کشاورزی در این استان برداشته شود.
به گزارش خبرنگار مهر، رامین اسدی شامگاه سه شنبه در اولین جلسه کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان کردستان در سال جاری اظهار داشت: تشکیل تعاونی های کشاورزی موثرترین راهکار بهره مندی دهک های پایین جامعه از مزایای توسعه در بخش کشاورزی استان کردستان است. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان بیان کرد: با فرهنگ سازی و ترویج و آموزش بهره برداری از زمین های کشاورزی و ایجاد تعاونی های کشاورزی چند منظوره در روستاهای مستعد می توان نتایج ثمربخشی را برای توسعه و پیشرفت در جامعه ایجاد کرد. اسدی با اشاره به اینکه حمایت از سرمایه گذاران و واحدهای تولیدی وظیفه بخش دولتی است، گفت: در فاز اول هدفمندی یارانه ها مشکلات و موانعی بزرگی بر سر راه تولید کنندگان به وجود آمد که انتظار می رود با تشکیل کارگروه های مناسب بتوانیم از تبعات نامناسب این امر جلوگیری کنیم. وی پیش بینی برای تامین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی و صنعتی را در استان کردستان ضروری دانست و بیان کرد: برای تحقق شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی باید اهداف و برنامه های خاصی پیش بینی و تدوین شود و این برنامه ها نیز به صورت جمعی و با مشارکت تمام بخش های دولتی اجرایی شود. مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان ادامه داد: انتظار می رود که از صندوق توسعه ملی اعتباراتی برای واحدهای تولیدی استان کردستان در نظر گرفته شود تا هم اشتغالزایی و هم تولید استان به سطح بالایی برسد و مشکلات فعلی واحدهای صنعتی نیز برطرف شود. اسدی بیان کرد: پیش بینی تسهیلات سرمایه در گردش از محل صندوق توسعه ملی، پیش بینی ما به التفاوت یارانه ها برای واحدهای خدمات رسان و توجه به بحث تحقیق و توسعه واحدهای صنعتی برای افزایش تولید و استمرار آن ضروری است. وی در پایان افزود: در راستای حمایت و توسعه بخش کشاورزی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم سو با سازمان های مسئول در بخش کشاورزی و منابع طبیعی است و انتظار می رود با شعار ترویج و آموزش و شناسایی استعداد های مناسب فعالیت چشم گیری را در این عرصه شاهد باشیم.
سنندج - خبرگزاری مهر: معاون برنامه ریزی استاندار کردستان گفت: در حال حاضر بهترین راهکار برای افزایش تولید ملی، هماهنگی و تعامل بیشتر بین بخش دولتی و خصوصی است.
به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان ازهاری شامگاه سه شنبه در اولین جلسه کارگروه اقتصادی و تولیدی استان کردستان در سال جاری اظهار داشت: انتظار می رود که شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی در کارگروه های استان در دستور کار قرار گیرد و مسئولان مربوطه بتوانند در تحقق این اهداف گام های موثری را بردارند. وی با اشاره به اینکه استان کردستان یکی از برترین استان هایی است که از استعداد و پتانسیل در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی برخوردار است، افزود: انتظار می رود در سال جدید با برنامه ریزی های مناسب و راهبردی شاهد تحول عظیمی در بخش کشاورزی استان باشیم. معاون برنامه ریزی استاندار کردستان ادامه داد: تخصیص 240 میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی و احداث تعاونی های چند منظوره در روستاهای مستعد بسیاری از معضلات بخش کشاورزی و مهاجرت روستائیان به شهرها را کاهش می دهد و به توسعه استان سرعت مناسبی می بخشد. ازهاری در ادامه یادآور شد: در بحث قرار ندادن طرح ها در حریم شهر باید کارشناسی به صورت جدی و فوری صورت گیرد و در کنار این مهم نباید زمان این کارشناسی ها موجب نارضایتی فرد سرمایه گذار شود. وی افزود: با برنامه ریزی و توجه به سند آمایش استان کردستان می توان سرمایه گذاران را به سمت مکان های مناسبی هدایت کرد که هم از لحاظ جذب سرمایه گذار و هم به لحاظ سیمای شهری می تواند بسیار موثر باشد. معاون برنامه ریزی استاندار کردستان عنوان کرد: خوشبختانه در حال حاضر استان به لحاظ امنیتی از جایگاه مناسبی برخوردار است که این امر هم در مبادلات خارجی و داخلی و هم در سرعت بخشی به طرح های اجرایی استان موثر است و مدیران دستگاه های دولتی باید به خوبی از این فرصت بهره برداری کنند. ازهاری با بیان این مطلب که استعداد و زمینه های مناسبی در بخش کشاورزی، صنعت و معدن استان وجود دارد، افزود: با بالقوه کردن مکان و تقویت ظرفیت های موجود به راحتی نیاز استان تامین می شود. وی ادامه داد: در حال حاضر واحدهای تولید کننده های توانمندی در استان وجود دارند که کالای مناسب با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت را تهیه می کنند اما به دلیل ناشناس بودن در معرض ورشکستگی قرار دارند که جلوگیری از این امر نیازمند حمایت مسئولان و معرفی تولیدگنندگان به آحاد مردم است. معاون برنامه ریزی استاندار کردستان در پایان گفت: انتظار می رود که برنامه های تمامی دستگاه های دولتی در سال جدید مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری باشد.
استاد گروه اقتصاد دانشگاه مفید قم گفت: در صورتیکه تحت الشعاع تسلط بیگانگان قرار بگیریم همه مردم مکلفند که برای حفظ نظام اسلامی و روپای خود ایستادن، از خرید کالاهای داخلی حمایت کنند، تا جائیکه نماز خواندن با البسه خارجی هم جایز نمیشود.
حجت الاسلام مجید رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر درمورد فرهنگ سازی درخصوص استفاده مردم از کالاهای داخلی گفت: تولید ملی و توجه به آن یک امر ارزشی است. اگر بخواهیم این مسئله بهبود پیدا کند باید توانمندیهای اقتصادیمان را در مقابل کالاهای خارجی افزایش دهیم. همه قبول داریم که کالاهای داخلی باید با کالاهای خارجی رقابت کنند تا کیفیت کالاهای داخلی بالا برود. ولی اگر اختلاف زیادی بین قیمت و کیفیت یک نوع جنس خارجی با مشابه داخلیاش وجود داشته باشد چگونه میشود از مردم انتظار داشت از کالاهای ساخت داخل خرید کنند زیرا در اینصورت متضرر خواهند شد. وی افزود: باید برای مردم انگیزه ایجاد کنیم که از کالاهای داخلی استفاده کنند، زیرا این کار آنها سبب رونق کارخانههای داخل و درنتیجه تولید وبه کارگرفتن کارگران بیشتر و از بین رفتن معضل بیکاری خواهد شد. استاد گروه اقتصاد دانشگاه مفید قم ادامه داد: از طرفی دیگر مدیرانی که در مجموعه بنگاههای تولیدی کار میکنند هم باد آموزشهای لازم برای بهینه کردن امکانات را ببینند. یعنی از فناوریهای جدید (البته نه به بهای بیکارشدن کارگران)استفاده و بهره ببرند. سیاستگذاریهای دولت هم باید به گونهای باشد که به نفع آنها باشد یعنی با تنظیم وارادات و صادرات موجب سوددهی این بنگاههابشود.دولت باید سیاستهای تشویقی برای تولید داخل بکار بگیرد. این محقق و پژوهشگر اقتصاد و بانکداری اسلامی تصریح کرد: اینکه دولت با پرداخت یارانههای نقدی میزان نقدینگی در کشور را بالا برده که باعث تورم زیاد شده و برای مهاراین تورم دست به واردات بیرویه زده تعادل و تناسب بازاررا برهم زده در اینصورت چگونه میتوان از یک اقتصاد پویا و با اقتدار بهره مند شد. دولت در تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری نقش کلیدی دارد زیرا هم به عنوان تصمیم گیرنده و هم بعنوان مصرف کننده بزرگ کشور میتواند در حمایت از تولید و سرمایه ملی مؤثر باشد. ولی باید مواظب رانت خواریها بود که خرید تولیدات یک شرکت خاص مورد استفاده دولت قرار بگیرد. این اقتصاد پژوه یادآورشد: اگر سود واردات ازسود تولید داخلی بیشتر باشد بخشهای تولیدی از ادامه کارشان پشیمان یا مجبور به تعطیلی کارخانههایشان خواهند شد.روحیه مردم برای بهبود اقتصاد بیمار کشورمهمترین عامل پس از نقش دولت است. اقدام ولو اندک مردم در خرید از اجناس داخلی باعث رونق تولید داخلی میشد. رضایی درمورد فرهنگ تفاخر و چشم و همچشمی بین مردم گفت: این فرهنگ اگر باعث خرید کالاهای داخلی بشود خوب است و اگر باعث خرید کالاهای خارجی بشود زیان آور است.صداو سیما با تبلیغات کالهای داخلی و عدم تبلیغ کالاهای خارجی در این خصوص میتواند دخالت کند. ولی صداو سیما به فکر درآمدهای خود است! این پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی در مورد اینکه آیا با به خطر افتادن استقلال اقتصادی کشور خرید کالاهای خارجی جایزاست؟ اذعان کرد: استفاده از هر کالایی توسط هرکسی و تولید هر بنگاه اقتصادی اعم از هر کشوری به خودی خود اشکال ندارد در صورتیکه اسراف در مصرف نکنیم. ولی اگر استقلال اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی و ... کشور اسلامی به خطر بیفتد و تحت الشعاع تسلط بیگانگان قرار بگیرد همه مردم مکلفند که از حفظ نظام اسلامی و روپای خود ایستادن آن با خرید کالاهای داخلی حمایت کنند تا جائیکه نماز خواندن با البسه خارجی هم جایز نیست. یعنی همه در برابر نسلهای بعدی مسئولیم که چرا امرار معاش مردم را سخت کردیم تا برخیها به شغلهای کاذب روی بیاورند که جامعه دچارضرر و زیان شود.
کلیبر- خبرگزاری مهر: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت : نحوه بودجه ریزی توسط دولت و مجلس و شرایط تخصیص بودجه و اجرای طرحهای عمرانی باید بر محوریت تولید ملی انجام شود.
به گزارش خبرنگار مهر، ارسلان فتحی پور امروز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در این شهرستان افزود: حمایت از تولید باید در تمامی بخشهای اقتصادی مندرج در قانون اساسی (دولتی، تعاونی و خصوصی) مورد نظر قرار گیرد و استمرار اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و تمرکز بر آن ضروری است. وی افزود: توجه به حمایت از تولید ملی در تمامی فعالیتهای اقتصادی و محصولات باید مورد نظر قرار گیرد و شروع آن از محصولات دارای مزیت و خلق مزیت در محصولات جدید است. این نماینده مجلس گفت: حمایت از تولید به معنای بی اهمیتی به سلایق مصرف کننده نیست و قیمت و کیفیت مورد انتظار آن نیست و حمایت از حقوق هر دو آنها در اقتصاد لازم و ملزوم یکدیگر هستند. تولیدی که نسبت به مصرف کننده بی تفاوت باشد تنها در کوتاه مدت به حیات خود ادامه خواهد داد و در بلندمدت با چالشهایی جدی مواجه خواهد شد. فتحی پور تصریح کرد: در حلقه توزیع، باید به اصلاح نظام توزیع به عنوان بخش واسطه نظام تولید و نظام مصرف توجه کرد. وی گفت: در حلقه مصرف، باید ریشه یابی بخشهای مختلف مصرف، انگیزه های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی مورد نظر قرار گیرد. نماینده کلیبر و هوراند در مجلس افزود: حمایت از تولید ملی باید از هر چهار حلقه اقتصاد (تخصیص، تولید، توزیع و مصرف) مورد نظر قرار گیرد. وی اظهار داشت: حمایت از تولید باید در تمامی بخشهای اقتصادی مندرج در قانون اساسی (دولتی، تعاونی و خصوصی) مورد نظر بوده و استمرار اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی و تمرکز بر آن ضروری است.
• قرارداد
• آمریکا
• فرانسه
• ربا
• وام
• بانکداری اسلامی
• نرخ بهره
• اعتبار (بانکی